το ιερατείο του μαμωνά…

Μακαριώτατε

Επιτρέψτε μου να σας υποβάλλω ένας πολύ διακριτικό ερώτημα. Όχι μόνο σε σας, αλλά και σε όλους τους αρχιερείς:

Αλήθεια, Μακαριώτατε, ζείτε; Βλέπετε; Ακούτε; Καταλαβαίνετε; Η καρδιά σας αισθάνεται;

Και το ερώτημα αυτό, Μακαριώτατε, δεν είναι δικό μου. Βγαίνει από εκατομμύρια στόματα αγανακτισμένων, για το κατάντημα της χώρας, Ελλήνων.

Και βέβαια πολύ περισσότερο-αναδύεται το ερώτημα αυτό απ’ τις καρδιές τω πεινασμένων και των άστεγων και των άνεργων. Και των απελπισμένων νέων. Και όλων εκείνων, οι οποίοι απ’ την απόγνωση φτάνουν μέχρι και στην αυτοκτονία.

Ο καθένας απ’ τους οποίους είναι και ένας «ελάχιστος αδελφός» του Χριστού. Που βασανίζεται και σταυρώνεται. Καθώς το κατεστημένο απολαμβάνει και επαυξάνει τα άδικα προνόμιά του και τις ανέσεις σε βάρος τους.

Ίσως να μου απαντήσετε πως επανειλημμένα δείξατε την ευαισθησία σας. Με αλλεπάλληλα διαβήματα, που κάνατε από καιρού εις καιρόν.

Και ιδιαίτερα το τελευταίο διάβημά σας προς τον πρωθυπουργεύοντα εκπρόσωπο της Τριμερούς και της τρόικας των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων εφιαλτών.

Καθυστερήσατε όμως επικίνδυνα, Μακαριώτατε.

Και το διάστημα της, οιονεί, νεκροφάνειάς σας είναι εξαιρετικά μεγάλο. Ωσάν να περιμένατε να ολοκληρώσει το ιερατείο του Μαμωνά και του Σατανά σε βάρος του λαού και της πατρίδας το όργιο της πρωτοφανούς λεηλασίας.

Άλλωστε ο λαός γνωρίζει ότι τα μεταλλαγμένα αυτά ανθρωποειδή δεν βλέπουν, δεν ακούνε και δεν αισθάνονται.

Ενσαρκώνουν το ιδεώδες του προφήτη του Ναζισμού Νίτσε. Σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει απλώς αντίθεση και αντιστροφή προς τις καθιερωμένες ηθικές και πνευματικές αξίες και έννοιες, αλλά πλήρης διαστροφή.

Μιλούν, για παράδειγμα, για κοινωνική αλληλεγγύη και εννοούν το γδάρσιμο του φτωχού λαού, για να ικανοποιήσουν την αδηφάγο αρπακτικότητα των τοκογλύφων.

Ή μιλούν για προστασία του πολίτη και εννοούν την προστασία του καθενός αλήτη. Έτσι ώστε να μπορεί να κλέβει ανεμπόδιστα, να ληστεύει ατιμώρητα, να ασχημονεί ασύδοτα. Και όσο αλητηριότερος είναι, τόσο πολυτιμότερος θεωρείται. Και τόσο περισσότερο προστατεύεται.

Ενώ οι πολίτες, που ζητούν να γίνουν σεβαστά το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους, ψεκάζονται με τ’ ασφυξιογόνα και κακοποιούνται απ’ τους γερμανοτσολιάδες των εφιαλτικών κυβερνήσεων.

Ή μήπως δεν βλέπουμε ότι συστηματικά υπονομεύονται τα ηθικά και πνευματικά στηρίγματα του λαού; Ενώ προωθούνται και ευνοούνται, με νομοθετικές μεθοδεύσεις, οι εγκληματίες και το έγκλημα!

Και δεν είναι, που δεν μπορούν να ιδούν και ν’ ακούσουν οι δοσίλογοι τη φωνή του δίκιου. Είναι που δεν θέλουν.

Γιατί, πριν απ’ τους όρκους, που τυπικά και υποκριτικά δίνουν ενώπιον των εκκλησιαστικών λειτουργών, έχουν ορκιστεί, όπως φαίνεται, σε κιτάπια δολοφονικών λεσχών και καταχθόνιων στοών και συναφιών.

Συνεπώς, τα οποιαδήποτε λόγια σ’ αυτούς είναι «κώνωψ εις κέρας βοός»! Και είτε λιπόσαρκοι είτε παχύσαρκοι, είναι το ίδιο παχύδερμοι και συνειδητά ασυνείδητοι.

Και γι’ αυτό μας έφεραν ως εδώ, που μας έφεραν. Και πάνε να βάλουν τώρα και την τελική τους σφραγίδα στην προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της…

Αν, λοιπόν, συμβαίνει να είστε όντως ζωντανός εσείς και κάποιοι άλλοι αρχιερείς, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και την άμεσα ενεργό δράση για τη σωτηρία της πατρίδας.

Μέχρι το οριστικό ξεθεμέλιωμα του νεκροταφείου των συνειδήσεων απ’ τη Βουλή των Ελλήνων και την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Για ν’ απαλλαγούμε απ’ τους γενίτσαρους του αποικιοκρατικού καθεστώτος και τους δολοφόνους προστάτες τους.

Όταν το 1987 ετέθη θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας «κινήσατε γη και ουρανό». Και διοργανώσατε ογκώδη συλλαλητήρια, με πένθιμες κωδωνοκρουσίες και πύρινους λόγους.

Τώρα που τίθεται θέμα εθνικής υπόστασης και επιβίωσης πώς είναι δυνατόν να αδρανείτε και να περιορίζεστε σε λεκτικούς αφορισμούς! Χάριν, απλώς, ατελέσφορων επικοινωνιακών εντυπώσεων…

Ενώ θα έπρεπε εδώ και τώρα να συνεγείρετε κλήρο και λαό σε όλη την Ελλάδα. Μέχρις ότου εξαναγκαστούν να ξεκουμπιστούν και να γκρεμοτσακιστούν οι έμποροι των εθνών. Και η ελληνική Βουλή ν’ απαλλαγεί απ’ τα πτώματα του εφιαλτικού καθεστώτος.

Έτσι ώστε ο λαός να παύσει να αναπνέει την πτωμαΐνη των σημερινών εγκαθέτων. Και, αντί των πτωμάτων, να εκλέξει ελεύθερος τη ζωντανή αντιπροσωπεία του.

Για ν’ αντιμετωπίσει την ακάθεκτη και ακατάσχετη, βάρβαρη ναζιστική και σιωνιστική επιδρομή!

παπα-Ηλίας

11 Σχόλια

  1. Posted by Γεωργιος ο σαμαρειτης on 3 Φεβρουαρίου, 2012 at 3:52 μμ

    ΧΑΙΡΟΙΣ ΠΑΤΕΡ ΗΛΙΑ….να μας παραστεκεσαι με το Πνευμα ΗΛΙΟΥ. και εμεις ευχομαστε στον Καλον ΘΕΟΝ να σε φωτιζει!

    Απάντηση

  2. […] παπα-Ηλίας 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Με εκλογές απειλεί ο Παπαδήμος… Βίντεο σοκ που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό; → […]

    Απάντηση

  3. Γιώργο Σαμαρείτη

    Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου τα λόγια.

    Εύχομαι και για την δική σου πνευματική και υλική προκοπή.

    Απάντηση

  4. μπράβο παπά-Ηλία,πες τα.
    συνέχισε να γράφεις έτσι όμορφα και περιεκτικά.
    ένας απο τους πρωην μαθητές σου

    Απάντηση

  5. Θοδωρή

    Χαίρομαι για την επικοινωνία, για τα καλά σου τα λόγια και γιατί μου θυμίζεις το δασκαλικό μου παρελθόν.

    Σ’ ευχαριστώ. Διαβίβασε τους χαιρετισμούς μου στους παλιούς σου συμμαθητές

    Απάντηση

  6. 3 σχόλια απο τα multimedia:

    avatar

    Προσπαθώ να σου πώ το όνειρο που είδα απόψε τη νύχτα φίλε, άλλα ο μαμμωνάς δέ με αφήνει.Βρέθηκα ξαφνικά στο Σύνταγμα,και είδα οικογένειες χιλιάδες,να κάθονται κατάχαμα,πάνω σε μία κουβέρτα η κάθε μία.Σε πολλές υπήρχαν μικρά παιδιά ,σε άλλες ηλικιωμένοι.΄Ολος ο λαός άστεγος και στο έλεος του Θεού. Αυτή τήν ώρα ,συζητάνε οι καρχαρίες για το μέλλον μας. Εγώ είδα το αποτέλεσμα. Θα διακόψουν πάλι τις διαπραγματεύσεις να προετοιμάσουν τη φυγή τους και μετά……… Β .

    Από ανώνυμος | Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012 2:19 μμ

    geoathanas

    ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!!!

    Από ATHANAS GEO | Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012 4:33 μμ

    avatar

    ΠΑΠΑ ΗΛΙΑ, ΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ? ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΠΑΠΑ? ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΟΛΛΗΤΑ, ΣΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΤΖΕΦΡΥ? ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΄΄ΦΥΤΕΨΑΝ΄΄ ΣΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΑΥΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΩΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ? ΕΥΛΟΓΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ. ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ.

    Απάντηση

  7. 14 σχόλια απ’ το Ξ\»Ξυπνήστε ρε»:

    Ανώνυμος

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!!

    ιδού οι λατινόφρονες ψευτορασοφόροι της Ελλάδος.

    Έλληνες , επιστρέψατε είς την Πατροπαράδοτον Γνησίαν Ορθόδοξον Πίστην!!!

    …μη λατινοφρονείτε και αποτάξετε επιτέλους τον μιαρόν Πάπα και την συνοδείαν αυτού , την ευρισκόμενη εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας.-

    Γ.Ο.Χ. (Ματθαιϊκός)

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ . ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΣΧΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ??????ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Απαντήσεις
    Ανώνυμος

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!!

    Είς το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Και Αδιαιρέτου Τριάδος Πάντοτε Νύν Και Αεί Και Είς Τους Αιώνας Των Αιώνων. Αμήν!!!

    ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ = ΠΑΛΑΙΑ + ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΉΚΗ

    με απλά λόγια η Παλαιά Διαθήκη και τα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτήν είναι συμβολισμός και προφητείες που αφορούν την Καινή Διαθήκη!
    π.χ. «η φλεγόμενη και μή καιόμενη βάτος που αντίκρυσε ο Μωυσής συμβολίζει την Υπεραγία Θεοτόκο που εδέχθηκε στα σπλάχνα της τον Ίδιο Τον Δημιουργό και Σωτήρα Του Κόσμου και Έτεκε Αυτόν και έμεινε Παρθένος. Προ τόκου Παρθένος , Εν τόκο Παρθένος και Μετά τόκο Παρθένος!!!»

    Παλαιά και Καινή Διαθήκη , Αποστολικοί Κανόνες , 7 Οικουμενικές Συνόδοι και όλη η Πατερική Παράδοση (έγγραφη & άγραφη). Όλα αυτά μαζί αποτελούν την Γνησία Ορθόδοξη Πίστη!!! Η Πίστης ημών σύνορα δεν γνωρίζει παρά αναπάυεται σε κάθε έτοιμη ζώσα ψυχή και ανυψώνει αυτήν , πρός συνάντηση Του Δημιουργού Και Πλάστη της έν τω Παραδείσω!

    Πρώτον Γνήσια Ορθόδοξος Ομολογία φίλε μου , έπειτα εξομολόγησις και μετάνοια…και καλή αντάμωση!

    Μία Εκκλησία στρατευομένη επι γής άφησε ο Νυμφίος Χριστός και αυτή η Εκκλησία έχει στις ημέρες μας ώς Αρχιεπίσκοπο των Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Χρυσόστομο!

    Γ.Ο.Χ. (Ματθαιϊκός)

    καλή φώτιση…

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    Απαντήσεις
    Ανώνυμος

    ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ, ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.

    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ;

    ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑΣ ΜΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ.

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ.

    ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ!

    ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΟΙΛΙΕΣ
    ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΥΛΙΑ.

    ΕΝΟΣ ΔΙΣ (1.000.000.000) ΕΥΡΩ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    ΟΟΟΟΟΟ

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    Η Εκκλησία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα αν και σε αυτό τον τομέα είναι η μόνη που στηρίζει τους συνανθρωπούς μας αλλά Κοινωνία καλεσμένων ανθρώπων προς ομοίωσιν με τον Θεό.
    Προσωπικά θεωρώ άτοπο πάτερ μου το διάβημα σου αν και εν μέρει θα συμφωνήσω σε κάποια σημεία.
    Εχε υπόψην και το 17 προτόκολλο των παιδιών του σκότους(της εγκαθίδρισης της σατανικής Σιών-Παγκόσμια Διακυβέρνηση).

    <>.

    Πάτερ Ηλία μάλλον χαροποίησες αρκετά παιδιά του ψευδους.Ηδη κάποιος φίλος με καλές διαθέσεις μιλά για την εκ του πονηρού διαίρεση (Νέου και Παλαιού)λές και ο Θεός κατοικεί στον χρόνο αλλά βεβαίως θα συμφωνήσω απόλυτα στα βδελύγματα των πρακτόρων-΄΄ιερέων-οικουμενιστών κατά της Εκκλησίας μας.

    Πάτερ μου συμπονώ μαζί σου για τον ανθρώπινο χοικό πόνο αλλά αν κάποιοι δεν ξυπνήσουμε από τον λήθαργο,αν δεν αντιληφθούμε ότι παρατήσαμε την παρακαταθήκη των αγιασμένων ενδόξων προγόνων μας,αν δεν αντιληφθούμε ότι παραδώσαμε Πίστη και Πατρίδα εδώ και 180 χρόνια στα τέκνα του διαβόλου που ασελγούν στο αίμα των προγόνων μας δια της λέπρας της μασονίας,αθείας και του νεοπαγανισμού
    αν δεν αντιληφθούμε το σιωνιστικό τέχνασμα του ΄΄διαίρε και βασίλευε΄΄ της Δεξιάς και Αριστερας, αν δεν και δεν αντιληφθούν ότι ο Θεός μας έβαλε συρματοπλέγματα για να μην γκρεμοτσακιστούμε στην χαράδρα του Αδη και αντί να μετανοήσουμε και να κάνουμε πίσω ολοταχώς από την Τραγωδία φωνάζουμε για τα συρματοπλέγματα και τις πληγές που αυτά μας επιφέρουν τότε ο πόνος και η οδύνη θα αυξάνοντε και η φωτειά θα φουντώσει για τα καλά.

    Ηρθε η ώρα όλοι μαζί ενωμένοι να πούμε αυτό που οι ένδοξοι προγονοί μας είπαν πριν αρχίσουν τον αγώνα του 1821:
    YΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ.
    Προς το παρών είμαστε η ντροπή τους.Δεν αρμόζει η μιζέρια στον Ορθόδοξο Ελληνα.

    Σίγουρα από την Δοικ. Εκκλησία και ειδικά από τον Αρχιεπίσκοπο(διότι πολλοί ιερείς και Αρχιερείς έχουν ήδη πάρει θέση) περιμένουμε να απαντήσει με σαφήνεια ποια είναι η θέση της περί
    1)Της Παγόσμιας Αντίχριστης Σιωνιστικής Διακυβέρνησης
    2)Του Σιωνιστικού-Παπικού κατασκευάσματος-Τέρατος της Πανθρησκείας
    3)Της αντίχριστης ,ανθελληνικής κάρτας του πολίτη
    4)Του αιρετικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
    5)των μασόνων και αντίχριστων πολιτικών.

    Αν δεν πάρει άμμεσα θέση τον παρακαλούμε να φύγει διότι κάθε άλλο έργο είναι εκ του πονηρού και με δόλο.

    ΜΑΣΟΝΟΑΘΕΟΠΑΓΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ,ΜΗΝ ΟΡΥΕΣΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ
    -ΜΑΣΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ
    -ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ
    -ΠΕΤΡΟΛΑΓΝΟ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΚΑΤ.ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΗΜΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.
    ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΣΩΘΕΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!!!!!!

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    Στο Αγιο Ορος δεν τόλμησαν να κάνουν τον έλεγχο το ΣΔΟΕ! Η Επιστασία στείλωσε τα πόδια!
    Το θέμα είναι ότι βρωμάει πολύ η υπόθεση και αν καμιά φορά, λέμε τώρα, αν καμιά φορά τολμούσε νε μπει το ΣΔΟΕ και να κάνει πραγματικό έλεγχο στο Αγιο Ορος, θα έφριττε ο Ουρανός και θα στέναζε η γη!! Ποιος θα τολμήσει όμως;;;

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    Πράγματι αντίχριστα ανθρωποειδή,
    οι δαίμονες δεν τολμουν να πατησουν στις θερμοπύλες του πλανήτη,το Αγιο Ορος.
    Εκεί είναι η Βασίλισσα των ουρανών και η Δέσποινα του Κόσμου,η Υπέρμαχος Στρατηγός των Ελλήνων.

    ΜΑΣΟΝΙΑ=ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΑ

    Κάνετε τα πάντα, αλλά ο Αδης ετοιμάζετε για σας αντίχριστα ανθελληνικά παράσιτα.
    Θέλουμε παγκόσμια διακυβέρνηση ..

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    Εσύ φίλε από πάνω … δίνεις τόση σημασία στο τί λέει ο σατανάς ο πατέρας του ψεύδους και της απάτης ? Βάζετε τους δαιμονισμένους να κυρήτουν ? Δέν διαβάζεις ότι οι Απόστολοι δέν δέχθηκαν την αλήθεια που έλεγε η δαιμονισμένη ότι είναι άνθρωποι του θεού , στούς Φιλίππους και την επετίμησαν ….

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    φιλε μου δεν δειχνω τι λεει ο διαβολος αλλα την κατασταση του, που ταιριαζει με καποιων που επιμένουν στο σκότος.
    Από την αλλη αποκαλύπτει αν άκουσες τι παθαίνουν από την Παναγία.

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    οι δαιμονισμένοι φίλε 10.37 που εκαναν συμφωνία με τον διάβολο είναι στα καίρια πόστα όλου του κόσμου.
    Αυτοί που αντιδρούν στο διάβολο αλλα δεν μετανοούν υποφέρουν.Χαλάρωσε εδώ βρομμάει από αντίχριστη ανθελληνική μπόχα εσένα αυτό σε πείραξε;

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    O καιρός γαρ εγγύς που λένε και οι αφελείς… ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΕΙΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΨΩΝΤΕΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΚΛΗΘΗΣΟΝΤΑΙ… Ο λαός θα μιλήσει… και… ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ…

    Απάντηση

  8. 2 σχόλια από το DOU:

    ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 04:51 AM

    τα παρακατω ειναι καλοπιστη κριτικη γιατι ειμαι πιστο μελος της εκκλησιας.
    Ο αρχιεπισκοπος ειναι ενας καλος καλογερος,ενας καλος παππουλης που ειναι μαθημενος σε πνευματικους κυριως αγωνες.Εδω ομως δε φτανει η νηστεια κι η προσευχη,καλες κι αυτες αλλα χρειαζονται κι αλλα.
    Εδω που φτασαμε χρειαζονται τεραστια διοικητικα προσοντα και ικανοτητες που απ οτι φαινεται δεν…..
    Κυριως ομως χρειαζεται ενας ΕΘΝΑΡΧΗΣ.

    Απάντηση
    Ανώνυμος

    «…μαθημενος σε πνευματικους αγωνες»
    Αν ειχε πνευματικους αγωνες , δεν θα στηριζε Εφιαλτες .
    Δεν γινεται …καταλαβαινεις .
    Ειναι απο αυτους τους βοσκους , που ανοιγουν την πορτα στον Λυκο , μετα φωναζουν στα προβατα , να προσεξουν .
    Αναξιος Αρχιεπισκοπος . Τον αν ειναι και προσκυνημενος , θα το μαθουμε …συντομως , πιστευω .
    Εγω , πιστευω οτι ειναι .

    Απάντηση

  9. 13 σχόλια:

    ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 06:42 AM

    Όταν το 1987 ετέθη θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας «κινήσατε γη και ουρανό». Και διοργανώσατε ογκώδη συλλαλητήρια, με πένθιμες κωδωνοκρουσίες και πύρινους λόγους.
    Τώρα που τίθεται θέμα εθνικής υπόστασης και επιβίωσης πώς είναι δυνατόν να αδρανείτε και να περιορίζεστε σε λεκτικούς αφορισμούς».

    Σωστότατη η επισήμανση!

    Απάντηση
    ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 10:50 AM

    Είναι πάρα πολύ βαρειά κατηγορία, να χαρακτηρίζεται η ΔΙΣ μιας Εκκλησίας, ως ιερατείο του Μαμωνά.

    Δεν γνωρίζω, αν υπάγεται στα «ρακά» και «μωρέ», αλλά αν η Σύνοδος μιας Εκκλησίας χαρακτηρίζεται ως ιερατείο του Μαμωνά, τότε το ιερατείο του Μαμωνά, πως θα χαρακτηριζόταν;

    ΙΚ

    Απάντηση
    Απαντήσεις
    ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 11:46 AM

    «Έπί της Μωσέως καθέδρας εκάθισαν οί γραμματείς και Φαρισαίοι. Πάν­τα ούν όσα έάν είπωσιν ύμίν τηρείν, τηρείτε και ποιείτε, κατά δέ τά έργα αυτών μή ποιείτε! λέγουσι γάρ, καί ού ποιούσι»
    «άρα ελθών ο υιός του ανθρώπου ευρήσει την πίστιν επί της γης;»
    «Ουαί δε υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των Ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων. Υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν»
    Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

    «εγώ οίδα τούτο ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου. Και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών»
    Απόστολος Παύλος.

    «ουδέν δέδοικα ώς επισκό­πους πλήν ένίων».
    «Ἀλλὰ πολὺ τὸ διάφορον ὁρῶ τῶν τότε ποιμένων παρὰ τῶν νῦν. Ἐκεῖνοι πολεμισταί, οὗτοι φυγάδες· ἐκεῖνοι βιβλίων καλλωπισταὶ καὶ δογμάτων, οὗτοι ἱματίων… Οὗτοι ὡς μισθωτοὶ ἀφιεῖσι τὰ πρόβατα, καὶ φεύγουσιν· ἐκεῖνοι τὴν ψυχὴν αὐτῶν ἔθηκαν ὑπὲρ τῶν προβάτων, μιμησάμενοι τὸν ποιμένα τὸν καλόν».
    » …Τρυφῶντες, μεθύοντες καὶ μετεωριζόμενοι βούλεσθε νικᾷν τὰς αἱρέσεις; Ἀλλ’ οὐαὶ ὑμῖν, οἱ τρυφῶντες καὶ μετεωριζόμενοι, ἐν χρυσῷ καὶ ἱματίοις ποικίλοις καλλωπιζόμενοι· πῶς ἄλλοις δείξετε τὴν καλὴν πτωχείαν τοῦ Χριστοῦ τοῦ δι’ ἡμᾶς πτωχεύσαντος, τοῦ ἐντειλαμένου τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ μὴ ἔχειν χαλκὸν ἐν ταῖς ζώναις. Ὄντως πλανᾶσθε, μὴ νοοῦντες τὰς Γραφάς… Ὁ πλοῦτος ὑμῶν ἐπληθύνθη, καὶ ὁ λόγος ὑμῶν ἐξέλειπε· τὰ ἱμάτια ὑμῶν σητόβρωτα γεγόνασι· περὶ ὧν λόγον δώσετε τῷ ἀρχιποιμένι Χριστῷ… Προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ· Βλέπετε μὴ ἀπολείψῃ πρόβατον ἐκ τῆς ποίμνης. Τοῦτο γάρ ἐστε γινώσκοντες, ὅτι ἐὰν ἓν πρόβατον ἀπολείψῃ γενόμενον θηριάλωτον ἐξ ὑμετέρας ἀμελείας, πάντα τὸν βίον ὑμῶν κατέλυσεν· τὸ γὰρ αἷμα αὐτοῦ ἐκ τῶν χειρῶν ὑμῶν ἀπαιτήσει ὁ Κριτής. Ἀνανήψατε οὖν λοιπὸν, κηρύξατε τὸν λόγον, ἀπορρίψατε πᾶσαν βιωτικὴν μέριμναν, βλέπετε ἀκριβῶς πῶς περιπατεῖτε»
    Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

    «Εάν στις ημέρες μας ζούσαν οι Τρεις Ιεράρχαι, τι θα έκαναν;
    -Ο μεν Βασίλειος θα έλεγε:
    Εκκαθαρίσατε εντός 24 ωρών την Εκκλησία της Ελλάδος!
    -Ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός θα έψαλλε τα θρηνωδέστερα ποιήματά του δια την κατάντια της Εκκλησίας.
    -Ο δε άλλος, ο χρυσόστομος Χρυσόστομος, όχι έξι, όχι δεκάξι, όχι τριανταέξι, όχι σαρανταέξι, όχι εκατό, όχι διακόσους, όχι χίλιους, θα τους κούρευε όλους!
    Και θα δημιουργείτο μια νέα κατάσταση στο έθνος μας.
    Εδώ δεν χρειάζεται οίκτος, εδώ δεν χρειάζεται, σαν τον γιατρό που δεν λυπείται τον ασθενή αλλά βυθίζει την μάχαιράν του, εδώ χρειάζεται η Εκκλησία… η Εκκλησία μας νοσεί βαρύτατα, η Εκκλησία μας δεν θεραπεύεται παθολογικώς, η Εκκλησία μας πρέπει να μπει στο χειρουργείον, και να γίνει αποκοπή των σεσηπότων μελών».
    π.Αυγουστίνος Καντιώτης.

    ΑνώνυμοςFeb 4, 2012 12:14 AM

    Δηλ. αν ζούσε ο Μ. Βασίλειος θα πήγαινε στη Σύνοδο και θα τους έλεγε «πηγαίνετε στον αγύριστο»;

    Ποιός είπε, ότι μια Σύνοδος είναι κατ’ ανάγκην Ιερά ή εμφορείται από το Πνεύμα το άγιο; Άλλο αυτό και άλλο να πηγαίνει κανείς σε Σύνοο και να διώχνει τους Αρχιερείς με το σκουπόξυλο.

    Και ο Ι. Χρυσόστομος καθήρεσε 16 Επισκόπους και 70 Πρεσβυτέρους στην επαρχία του, αλλά κατόπιν αποφάσεως Συνόδου, που συνεκάλεσε.

    Αν είναι ο καθένας, κατά το δοκούν, να κάνει ότι θέλει, γιατί νομίζει ότι αυτό που πιστεύει είναι το σωστό, τότε αντίο εκκλησιαστική τάξη.

    ΙΚ

    Απάντηση
    ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 11:02 AM

    Παπά-Ηλία δεν σας γνωρίζω και πρώτη φορά διαβάζω κείμενό σας. Γράψατε όσα είχα μέσα μου και ήθελα να πώ! Σίγουρα όχι μόνο εγώ! Ολοι οι Έλληνες!… Ευχές πολλές να σας στηρίζει ο Θεός. Το κείμενο σας είναι ομολογία πίστης. Θα σας έχω στην προσευχή μου. Ευλογείτε.

    Απάντηση
    ΑνώνυμοςFeb 3, 2012 12:14 PM

    Η φωτογραφία, κάτω από τον τίτλο της ανάρτησης, οδηγεί στην παρανόηση, αφού ο π.Ηλίας Υφαντής δεν χαρακτηρίζει την ΔΙΣ ή την Ιεραρχία ως Ιερατείο του Μαμωνά, αλλά τους ξένους και ντόπιους κυρίαρχους που δολοφονούν με ασιτία ή οδηγούν σε αυτοκτονία ή πτωχεία και ανεργία τους Ἐλληνες παραχωρώντας εθνικό πλούτο και εθνική κυριαρχία στους ξένους.
    Γράφει καθαρά ο π.Ηλίας απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο: «Ωσάν να περιμένατε να ολοκληρώσει το ιερατείο του Μαμωνά και του Σατανά σε βάρος του λαού και της πατρίδας το όργιο της πρωτοφανούς λεηλασίας». Εννοεί τους ξένους εντολοδότες. Βἐβαια, κάποιος Έλληνα μεγαλοτραπεζίτης, σε συνέντευξη την TV δήλωσε: Εμείς οι τραπεζίτες είμαστε υπηρέτες του μαμωνά.

    Παρασυρόμενος όμως από τον συνδυασμό τίτλου -φωτογραφίας, τη γρήγορη α΄ ανάγνωση του άρθρου και το σχόλιο -ερώτηση του ΙΚ, παρέθεσα στο προηγούμενο σχόλιο μερικά χωρία, του γλυκύτατου Ιησού, του Απ. Παύλου, του ιερού Χρυσοστόμου και του π.Αυγουστίνου Καντιώτη, απευθυνόμενα σε μισθωτούς ποιμένες, που περιέχουν αυστηρούς χαρακτηρισμούς, αυστηρότερους από «ρακἀ» και «μωρέ».

    Απάντηση
    ΜυρμιδόναςFeb 3, 2012 12:38 PM

    κ. ΙΚ,

    διαβάστε τι γραφει η ΟΟΔΕ μολις σημερα, για τον Τρεμπέλα:

    «…ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες Ορθόδοξους θεολόγους του 20ού αιώνα».

    http://oodegr.com/oode/protestant/diastrevlwseis/diastrevl_ka8igitwn_1.htm

    —————————

    Να πω την κακία μου…ή να την κρατήσω καλυτερα για τον εαυτο μου;

    Ας την κρατησω για μενα….

    Μυρμιδόνας

    Απάντηση
    Απαντήσεις
    ΑνώνυμοςFeb 4, 2012 12:15 AM

    Σωστά.

    ΙΚ

    ΑνώνυμοςFeb 4, 2012 12:36 AM

    Μυρμιδόνα, καλημέρα. Συμφωνήσαμε αρκετές φορές, αλλά και πολλές διαφωνήσαμε, π.χ. για τον αείμνηστο Π.Τρεμπέλα. Απευθύνεσαι στον ΙΚ (που και εγώ εκτιμώ πάρα πολύ, αλλά λογικό είναι και με τον ΙΚ να διαφοροποιούμαστε σε ελάχιστα).
    Εφόσον όμως απευθύνεσαι στον αγνό αυτό χριστιανό με δημόσιο σχόλιό σου, και όχι με προσωπικό e-mail, στην πραγματικότητα απευθύνεσαι και σε όλους τους επισκέπτες.

    Το άρθρο στην ΟΟΔΕ αναφέρεται σε άρθρο στον «Ορθόδοξο Τύπο» 3-2-2012, του π.Βασιλείου Γεωργοπούλου, Λέκτορος Θεολογικής ΑΠΘ, με τίτλο «ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ». Όντως ο αείμνηστος Π. Τρεμπέλας χαρακτηρίζεται από την ΟΟΔΕ «ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες Ορθόδοξους θεολόγους του 20ού αιώνα». Και για μένα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες Ορθόδοξους θεολόγους του 20ού αιώνα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν σπουδαιότεροι. Δικαίωμα καθενός φυσικά να μην το παραδέχεται και να έχεις τις απόψεις σου.

    Στην εκκλησία, ο ιερεύς αναφωνεί «πρεσβείαις (ἣ δια πρεσβειών) της Υπεραγίας (ή Δεσποίνης) ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας».
    Οι ψάλτες ψάλλουν «Υπεραγία Θεοτόκε Πρέσβευε υπέρ ημών». Μερικές φορές, και δυστυχώς τελευταία, αποκλειστικά, οι καλοί ψάλτες ψάλλουν «Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον ημάς». Εννοούν, φυσικά, σώσε μας δια πρεσβειών σου προς τον Υιόν σου. Όσοι δεν το εννοούν, αλλά εννοούν ότι η Παναγία θα τους σώσει, είναι αιρετικοί. Έθεσα το θέμα και σε ιερείς και σε επισκόπους και σε ψάλτες. Όλοι μου είπαν ότι εννοείται το «σώσον ημάς δια πρεσβειών προς τον υιόν σου», αλλά οι ιεροψάλτες, πρόσθεσαν και με ένα πιο «σπουδαίο» επιχείρημα: «Αν ψάλλουμε «Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών», βγαίνουμε εκτός του ρυθμικού μέτρου της μελωδίας, ενώ το «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς» είναι πιο μελωδικό, ρυθμικό και εύηχο! Αποστομωτική, δογματικότατη και θεολογικότατη απάντηση!

    Σε μερικά θέματα, καταντήσαμε όσοι έχουν Ορθόδοξα πιστεύω να θεωρούνται αιρετικοί, και όσοι έχουν αιρετικές αντιλήψεις να νομίζονται ορθόδοξοι. Αναφέρομαι και στη Μαριολατρεία. Και στο αναγραφόμενο υπό του Π.Τρεμπέλα εν σχέσει με την Κοίμηση της Θεοτόκου: «ὅτι τοιαῦτα διδάγματα, στερούμενα ἀπολύτως παντός ἐρείσματος ἐν τῇ Γραφῇ καί τῇ Ἀποστολικῇ παραδόσει, ὠθοῦσιν εἰς ὀλισθήματα καί ἐκτροπάς νοθευούσας τήν ἀνέκαθεν ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ ἀπηχουμένην ὀρθήν περί Ἀπολυτρώσεως καί τοῦ μόνου Λυτρωτοῦ διδασκαλίαν, μόλις εἶναι ἀνάγκην νά εἴπωμεν»».

    Ταξίδευα με τραίνο και διάβαζα την ΚΔ. Ένας ορθόδοξος συνταξιδιώτης μου λέει; είστε ευαγγελιστής; Του απαντώ: Ούτε «Ευαγγελιστής», Μάρκος, Ματθαίος, Λουκάς, Ιωάννης, ούτε ευαγγελικός (διαμαρτυρόμενος)! Άλλος (ορθοδοξότερος) συνταξιδιώτης, λέει «γιαχωβάς θα είναι»! Εκεί καταντήσαμε, οι Ορθόδοξοι, που διαβάζουμε τόμους και τόνους θρησκευτικών βιβλίων αλλά όχι την ΚΔ, να θεωρούμε αιρετικούς όσους τη μελετούν και ομολογούν «τα ἐν τῇ Γραφῇ καί τῇ Ἀποστολικῇ παραδόσει, την ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ ἀπηχουμένην ὀρθήν περί Ἀπολυτρώσεως καί τοῦ μόνου Λυτρωτοῦ διδασκαλίαν» (Π.Τρεμπ.)

    ΜυρμιδόναςFeb 4, 2012 09:34 AM

    Αγαπητέ Ανώνυμε,

    εννοειται οτι ο καθένας μπορει να απαντάει στα σχολια ενος αναγνωστη. Επειδή απευθύνομαι στον κ. ΙΚ, δεν σημαινει οτι μονον απο εκεινον θα ηθελα μια απαντηση.

    Δεν ειμαι τοσο ‘στενοκεφαλος’ ανθρωπος!
    Με εχετε παρει με κακό ματι!
    Ποιος να φταίει άραγε γιαυτό; :):):)

    ———————————–

    Ανώνυμε,
    ειμαι εναντιον του ΤΡΕΜΠΕΛΑ και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αλλάξω γνωμη!
    Εχω απειρα επιχειρηματα!
    Τα εχω αναφερει πολλακις, να μην επαναλαμβάνομαι.

    Εν τάχυ, καναδυο ενστάσεις:

    1. Ο Τρεμπελας τι γνωμη εχει για τον Ορθοδοξο Μοναχισμο;

    2. Γιατι ο Τρεμπελας ουδεποτε αναφερεται στους Πατερες της Ορθοδοξιας – μαλιστα δε προς την δύση της ζωής του τους ‘καταπολέμησε’;

    3. Η Ηθικη του Τρεμπελα ειναι «ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ» – ο Τρεμπέλας δεν ειχε ΙΔΕΑ απο την πραγματικη ζωή!

    Κλεισμενος μεσα στο γραφειο του, γραφοντας με τις ώρες – Εγραψε χιλιαδες σελιδες – την εποχή εκεινη δεν υπηρχανε ουτε υπολογιστες ουτε εκτυπωτες –

    – φανταζεστε ποσες ημερες απο την ζωή του τις περασε στην βιβλιοθήκη του;

    ΑΣΧΕΤΟΣ με την αληθινη ζωή!
    Το οτι δεν ειχε γυναικα, ειναι το λιγότερο!

    Και οι Πατερες της Ορθοδοξιας δεν ειχανε γυναικα – ομως μεσω του Πνευματικου ΑΓωνα γνώριζαν τις Παγιδες της ζωής!

    Θελω να πω, αποστειρωμένος στο περιβάλλον του και διαβαζοντας τους Προτεσταντες θεολογους, τους οποιους δεν τους γνωριζε ουτε η ίδια τους η μάνα – επλασε ενα ΕΚΤΡΩΜΑ – αυτο το πραγμα δεν λεγεται Ορθοδοξη Θεολογια!

    Δεν εχει απολυτως κανενα αντίκτυπο στην ζωή ενος ανθρωπου!

    Οτας ενας θεολογος ΘΕΟΛΟΓΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ και χωρις να γνωριζει τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ συνθήκες στις οποιες ζει ο ανθρωπος – ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα καταλήξει σε ΑΙΡΕΣΗ!

    Σαν να μην φτανανε βεβαια ολα αυτα – τα οποια ανακαλυψα και αργότερα (π.χ. μεσω του Χρ. Γιανναρά) –

    ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ απο τις εμπειριες μου στο Κατηχητικο!

    ΜΙΑ ΣΚΕΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ!
    Δηθεν!
    Φαρισαισμος!
    Το εξωθεν του Ποτηριου!

    Εχω γραψει απειρες περιπτωσεις στο ιστολογιο του Αμέθυστου για τα ΔΡΑΜΑΤΑ που παιχτηκαν στα Κατηχητικα του Τρεμπελα!

    Π.χ. οτι θυμαμαι τωρα προχειρα:

    Εδιωξαν μια κοπελα απο το κατηχητικο, διοτι «Δεν μας χαλασεις εσυ το καλο ονομα που εχουμε στην Κοινωνια! ΑΚους εκει να εχεις σχεση με καποιο αγορι! Τι πραγματα ειναι αυτα…εμεις ειμαστε αγνοι και παρθενοι»! κλπ κλπ !

    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!

    Το πρωι κανανε μεγαλες Μετανοιες μπροστα στις εΙΚΟΝΕΣ, και το βραδυ ολος ο θαλαμος εκλαιγε απο τις ανοητες ‘διαταγες’ τους και φυσικα τις υποκρισιες τους!

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ:

    ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ειναι καλα – αν ειχανε Ορθοδοξη Θεολογια!
    ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ να πηγαινε η νεολαια στο Κατηχητικο, οχι ομως στο κατηχητικο του Τρεμπελα αλλα των Ορθοδοξων Πατερων!

    Σημερα η Νεολαια εχει χασει καθε νοημα ζωής και υπαρξης. Ηδη στα 15 και 16 τους ειναι στα προθυρα ‘αυτοκτονιας’!

    Αν σημερα κατι κραταει ακομα, ειναι η Νεολαια των Κατηχητικων – τουλαχιστον εκει κανουνε ενα α’ εργο.

    Ομως…αληθεια, οταν στα 18 τους φυγουνε για το Παν/μιο, τι θα γινει;
    Τι εφόδια τους εδωσε το Κατηχητικο για την ζωή;

    Ολη η θεολογια και Ηθικη του Τρεμπελα ειναι μια ξερη τήρηση των νομων της θρησκειας – κατι που κανουνε πολυ καλα οι σέκτες της ΑΜερικης!
    Δες π.χ. Μορμονους, δες Προτεσταντες, όπου καταναλώνουνε ολη τους την ενεργεια ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ στο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ως άγιοι!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

    Κλεινω:
    το θλιβερο ειναι ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΔΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ, οποιος θελει σημερα να γνωρισει την Ορθοδοξια – ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, θελοντας και μη, θα περασει απο την ΖΩΉ και το κατηχητικο!
    ΑΡΑ θα ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΕΙ!

    Αν δεν επιλεξει να διδαχθει την ορθοδοξια σε καποιο ΚΟΝΤΙΝΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – μαυρο φιδι τον εφαγε!

    Η απορια μου παραμενει:

    ΑΦου δεν γέννησε ο Τρεμπελας…πως εχει τοσους πολλους απογονους;

    Μυρμιδόνας

    Απάντηση
    ΑνώνυμοςFeb 4, 2012 08:14 AM

    Ειδικά το θέμα της μετάστασης της Θεοτόκου αναφέρεται στο αποκαλούμενο απόκρυφο: «Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου λόγος εις την κοίμησιν της αγίας Θεοτόκου», το οποίον ανήκει στην κατηγορία: «Ορθόδοξα απόκρυφα (ψυχωφελείς διηγήσεις-ψευδεπίγραφα)». Γενικώς, απόκρυφα είναι γραπτά έργα, τα οποία δεν έγιναν δεκτά στον κανόνα της αγίας Γραφής από την Εκκλησία, ορισμένα δε από αυτά χαρακτηρίστηκαν «δευτεροκανονικά», άλλα «αναγνωστέα», άλλα «γνωστικά» κ.λπ. Γενικά, διαιρούνται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: 1/ Γνωστικά, τα οποία στο σύνολό τους απορρίπτονται, 2/ Ιουδαιοχριστιανικά, τα οποία δεν γίνονται δεκτά, γιατί περιορίζουν το χριστιανικό μήνυμα στο λαό της Π. Διαθήκης και 3/ Ορθόδοξα, τα οποία είτε ενσωμάτωσαν ήδη υπάρχουσες παραδόσεις, για τη ζωή προσώπων της Κ. Διαθήκης, είτε κατασκεύασαν φανταστικές ιστορίες, κατά το πλείστον αφελείς και τις δημοσίευσαν κάτω από το όνομα ενός υποτιθέμενου ιερού συγγραφέα, για να «ωφελήσουν» ψυχικά τους χριστιανούς αναγνώστες. Είναι δηλαδή χριστιανικά ψευδεπίγραφα εξωβιβλικά κείμενα.

    Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου λόγος εις την κοίμησιν της αγίας Θεοτόκου:

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διηγήσεις της ζωής και, ιδιαίτερα, της κοίμησης της Παναγίας, από τις οποίες σώζονται 67 χειρόγραφα με διάφορες παραλλαγές, σε πολλές γλώσσες: συριακή, κοπτική, αραβική, αιθιοπική, αρμενική, σλαβική κ.λπ. Το κυριότερο είναι το ανωτέρω, που τοποθετείται στον 5ο ή 6ο αιώνα και επηρέασε ιδιαίτερα την παράδοσή μας για τα γεγονότα της Κοίμησης της Παναγίας, την οποία γιορτάζουμε στις 15 Αυγούστου. Το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού έγινε δεκτό από τους χριστιανούς και εκεί αναφέρεται η περίφημη μεταφορά των αποστόλων «επί νεφελών», για να παραστούν στην ταφή της Θεοτόκου, η απόπειρα κάποιων μεθυσμένων Ιουδαίων να βεβηλώσουν το άγιο σώμα Της κ.ά. Από τα κείμενα αυτά ξέρουμε και για την ανάληψη της Θεοτόκου, καθώς και για την παράδοση της ζώνης Της (της Αγίας Ζώνης), κατά την ώρα της ανάληψής Της, στα χέρια του αγίου αποστόλου Θωμά.

    ΙΚ

    Απάντηση
    ΑνώνυμοςFeb 5, 2012 02:17 AM

    θα ήθελα να πω και εγώ την ατελή μου γνώμη για αυτά που είπε ο κύριος Μυρμιδόνας,
    Δεν θα ήθελα να κατηγορήσω κανέναν Τρεμπέλα και κανέναν Γιανναρά δεδομένου πως το τι λογής είναι ο καθείς μόνον Ο Κύριος γνωρίζει πραγματικά. Είναι φυσικό να κάνουμε όλοι λάθη καθότι κανείς δεν γεννήθηκε απαθείς και τέλειος. Όσον αφορά τα κατηχητικά,θα ήθελα να πω πως δεν είναι το άπαν στην πνευματική ζωή. Βλέπουμε στα μικρά μιλούν διαφορετικά για τον Κύριο,μιλούν με τραγουδάκια ,με μικρές ιστοριούλες από τα Συναξάρια των αγίων.Αργότερα ,όσο μεγαλώνουν και γίνονται έφηβοι-ες λίγο πιό προχωρημένη διδαχή ναι,καλή την βλέπω και αυτή πλήν όμως καλύτερο θα ήταν να γίνεται κάτι βαθύτερο και στα σπίτια των νέων αλλά και στα σχολεία. Διότι η πραγματικότητα είναι άλλη. Όλα εξαρτόνται από την δική μας προαίρεση και διάθεση αλλά και πολλά ,πάρα πολλά δεν τα γνωρίζουν οι γονείς ούτε και δίδονται από τους κατηχητές. Ποιός γονέας είπε στο παιδί του πως ο προορισμός του ανθρώπου είναι να ομοιωθεί με τον Θεό ?Παλαιότερα έλεγαν οι γιαγιάδες μας πως φοβέριζαν τα παιδιά τους για αυτά που είναι αμαρτία.Ας διαβάσει κανείς το Πηδάλιον ,όλα είναι αμαρτία!Αλλά κανείς δεν είπε γιατί είναι αμαρτία?Κανείς δεν άγγιξε βαθύτερα τα Γραφικά Χωρία ,τα Πατερικά κείμενα να δει πως ζούσαν [ας πούμε] οι αββάδες της ερήμου και γιατί πάλευαν για πολλά πολλά χρόνια με τα πάθη τους.Μιά κοσμική εκκλησιαστική θρησκειολογία μπορούμε να την έχουμε όλοι.Βάζουμε τα καλά μας,πηγαίνουμε στην εκκλησία,πήνουμε και τον καφέ της παρηγορίας στα μνημόσυνα και αυτό είναι όλο? Από εκεί και εκεί ζούμε κοσμικά ξεχνώντας το Θεό και απαιτούμε και τα παιδιά να εμβαθύνουν σε μιά πιό ουσιαστική σχέση μαζί Του ,έτσι ώστε βγαίνοντας στην κοινωνία να μπορούν να πουν το »Όχι» στα πάθη τους τη στιγμή που γύρω τους γίνεται μιά κόλαση των ηθών?Καταντά κανείς να σκεφτεί τελικά ,ότι στις μέρες μας η ζωή εν Χριστώ για αυτούς που θέλουν να Τον ακολουθήσουν,είναι μιά μοναχική πορεία και επιλογή κατ επίγνωσιν η οποία απομονώνει τον νέο από το κοινωνικό σύνολο,ο οποίος σαν ύπαρξη μοναδική είναι ανάγκη να έχει επαφή με άτομα της ηλικίας του.Όταν όμως αυτή η επαφή οδηγεί σε λάθος δρόμους,περιθωριοποιείται από μόνος του.Εγώ βλέπω και ιερείς,τα παιδιά τους δεν κάνουν παρέα μεταξύ τους.Τι θα κάνει αυτός ο νέος λοιπόν?Μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στα κατηχητικά.Διότι αν δεν εργαστούμε όλοι στα του οίκου της ψυχής μας,κανένα κατηχητικό δεν θα μας σώσει.πην

    Απάντηση
    ΜυρμιδόναςFeb 6, 2012 06:26 AM

    κ. Οδυσσέα,

    ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ οτι σας διαβάζει ολο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ;! 🙂 🙂

    ———————————————————

    Τωρα βεβαια θα με ρωτησετε απο που το ξερω, ετσι δεν ειναι;

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!
    ———————————————————–

    Ιδου τι μου απάντηση ο κ. Πρόδρομος (απο το Ιστολογιο του κ. Σωτηρόπουλου).

    Τον ρώτησα για το θεμα του Σταυρου, το 1925 – (πηγαινοντας απο σελιδα σε σελιδα, επεσα τυχαια στην δικη του ανάρτηση, και επειδή ειδα οτι εκει εγινε διαλογος για το θεμα του Ημερολογιου, ρωτησα απλα τι πληροφοριες εχει για το γεγονος εκεινο – ολο και ολο δυο προτασεις εγραψα, ευγενικα και ομορφα).

    ΙΔΟΥ ΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:

    «Πρόδρομος είπε…
    Σχόλια απο ανθρώπους που συκοφαντούν τις Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Αδελφότητες, τον αείμνηστο Παναγιώτη Τρεμπέλα και λένε και αισχρότητες δεν θα φιλοξενούνται στο ιστολόγιο μας.

    5 Φεβρουαρίου 2012 5:08 μ.μ. »

    ————————————————

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

    ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ οτι συκοφαντώ τον Τρεμπέλα…παει να πει ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ! :): ) 🙂 🙂

    Τι λετε κ. Οδυσσέα,

    ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΚΕΡΑΣΜΑ;

    Μυρμιδόνας

    Απάντηση

  10. Posted by ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ on 8 Φεβρουαρίου, 2012 at 10:17 πμ

    Καλημέρα παπα Ηλία. Πράγματι ο νυν Αρχιεπίσκοπος άργησε υπερβολικά να λάβει θέση για τα τεκμενόμενα στην πατρίδα μας. Είναι, πιστεύω ο τύπος του «καλού παπά», που δεν ασχολείται με τίποτε άλλο πέραν των καθαρά εκκλησιαστικών θεμάτων. Δεν είναι ο Αρχηγός, ο Ηγέτης της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα. Πιστεύω οτι ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν τέτοιος. αν και δεν συμφωνούσα σε πολλές απο τις ενέργειές του και τα λεγόμενά του, ήταν ο Ηγέτης, ο Αρχηγός, αυτός που μπορούσε να επηρεάσει ίσως καταστάσεις, να ξεσηκώσει τον κόσμο με τους πύρινους λόγους του. Αν ζούσε σήμερα, θέλω να πιστεύω οτι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.
    Την ευχή σου.

    Απάντηση

  11. Συμφωνώ απολύτως. Και σχετικά με το Χριστόδουλο:

    Πράγματι ο Χριστόδουλος ήταν ηγέτης. Γι’ αυτό και τον φάγανε!

    Και το ίδιο κάνουν ανέκαθεν με όποιον έχει λόγο.

    Τον τρώει το σκοτάδι…

    Απάντηση

Σχολιάστε