ποιο κράτος δικαίου!…

 Image

Μιλούν οι εκπρόσωποι της μνημονιακής συμμορίας, για κράτος δικαίου.

Αλλά ποιού δικαίου; Αφού έχουν υπερακοντίσει ακόμη και το «δίκαιο» των κανιβάλων και της ζούγκλας!…  

Δεδομένου ότι τα άγρια θηρία και οι κανίβαλοι δεν σκοτώνουν, παρά μόνο, όταν πεινάνε.

Σε αντίθεση με τους ναζί και τους τοκογλύφους, οι οποίοι  δεν έχουν κανένα μέτρο και κανένα όριο στην απληστία και την κακουργία τους.

 Όπως βέβαια και οι εφιάλτες στην προδοσία τους.

Αφού είναι σε θέση να πουλήσουν, όχι μόνο την πατρίδα και την πίστη τους, αλλά και την ίδια τους τη μάνα, για να εισπράξουν τα αργύρια της προδοσίας.

Ο χρυσός κανόνας του δικαίου, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, είναι να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας με τα ίδια μέτρα, που θα θέλαμε να αντιμετωπίζουν και εμάς οι άλλοι.

Και ασφαλώς η σημερινή πολιτική πραγματικότητα δεν έχει και την παραμικρή, έστω, σχέση με τον κανόνα αυτόν! Και, για του λόγου το αληθές, ανασύρουμε, μέσα απ’ αναρίθμητα περιστατικά, ένα χαρακτηριστικό:

Βουλευτής, όπως γράφτηκε, επισκέφτηκε αστυνομικό τμήμα.

Και κάποιος αστυνομικός τον εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Πάραυτα ο αστυνομικός, στο όνομα, όχι του δικαίου, αλλά της κρατικής βίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Και παράλληλα δέχτηκε από τα εξωνημένα ΜΜΕ(=εξαχρειώσεως και εξαπατήσεως) καταιγισμό αποδοκιμασιών.

Δεν γνωρίζουμε τον αστυνομικό ούτε τους επικριτές του.

Ούτε, εκτός φυσικά του νεοδημοκράτη βουλευτή, την κομματική τους ταυτότητα. Αλλά αξίζει, νομίζω, να δούμε, με λίγη περισσότερη προσοχή, το περιεχόμενο των δηλώσεων κάποιων υπερασπιστών του βουλευτή, αλλά και του ίδιου. Και βέβαια όχι κάτω από το πρίσμα της μεροληπτικής κομματικής σκοπιάς, αλλά της πολιτικής και, ιδιαίτερα, της ηθικής δεοντολογίας:

Η συμπεριφορά του αστυνομικού χαρακτηρίστηκε «όνειδος», «χυδαία και υβριστική».

Και, φυσικά, οι υπερασπιστές του βουλευτή, αντιμετωπίζουν τη συμπεριφορά αυτή με «αποτροπιασμό και αγανάκτηση».

Παρότι, όπως είναι ευνόητο, ο αστυνομικός δεν κινήθηκε εναντίον του βουλευτή για λόγους προσωπικούς.

Αλλά επειδή, μαζί με  τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, βιώνει τη βάρβαρη και βάναυση επίθεση εκ μέρους της μνημονιακής συμμορίας. Και, ενώ στην περίπτωση του βουλευτή, ο αστυνομικός αναχαιτίστηκε, όπως ειπώθηκε, από τους συναδέλφους του, δεν βρίσκεται κανένας να αναχαιτίσει τη δολοφονική επίθεση εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού.

Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των ύβρεων του αστυνομικού εναντίον του βουλευτή.

Ζούμε όμως όλοι μας στο πετσί μας την υπερβάλλουσα ύβρη, σε βάρος μας, όχι μόνον «λόγω» αλλά και «έργω» του δολοφονικού σχεδίου των αρχιτεκτόνων της καταστροφής για την πατρίδα μας και της γενοκτονίας για το λαού μας.

Και είναι πλέον κοινή συνείδηση ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειδος, στη μακραίωνη ελληνική ιστορία, απ’ το βίο και την πολιτεία αυτών, που έφεραν την πατρίδα μας στο σημερινό της κατάντημα.

Πολύ περισσότερο, αφού η πραγματικότητα φωνάζει ότι στο κατάντημα αυτό δεν την έφεραν εξαιτίας κάποιων λαθών, αλά κατόπιν προδιαγεγραμμένου σχεδίου.

Κι ακόμη επισημαίνουμε ότι οι ίδιοι αυτοί κύριοι, που τιμωρούν τον αστυνομικό για τη συμπεριφορά του, «αποφασίζουν και διατάσσουν» τους αστυνομικούς να επιδεικνύουν τη γνωστή βαρβαρότητα απέναντι στο λαό.

Και αναγκάζουν τα παιδιά του λαού, ένστολους και απλούς πολίτες να συγκρούονται μεταξύ τους για τα ανίερα και ληστρικά συμφέροντα των διαφόρων ξένων και ντόπιων αρπακτικών της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας. Για να επαληθεύονται, έτσι, τα λόγια του Βάρναλη, σύμφωνα με τα οποία «σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ». Ή μήπως δεν είδατε τι γίνεται εκεί επάνω στη Χαλκιδική, για τα καναδικά και τα μπομπολικά συμφέροντα!…

Απ’ τη μεριά του ο Βουλευτής παρατηρεί ότι:

«Το θλιβερό επεισόδιο καταδεικνύει πού οδηγεί η άρνηση και η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Γεγονός, που ασφαλώς «πρέπει να αφυπνίσει όλους»!…

Αλά τι σημαίνει δημοκρατία;

Δεν σημαίνει το κράτος του λαού, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης άνεργος, άστεγος και  πεινασμένος;   Κανένας ικανός, χωρίς εργασία και κανένας ανήμπορος, χωρίς κοινωνική πρόνοια! Και όχι ασφαλώς το κράτος, στο οποίο οι αρχιμαφιόζοι «αποφασίζουν και διατάσσουν» να υπάρχουν αστρονομικές διαφορές, ανάμεσα στη δική τους χλιδή και στα εκατομμύρια των ανέργων, άστεγων και χαμηλόμισθων, που λιμοκτονούν και αυτοκτονούν! Και το οποίο συνιστά κραυγαλέα φασιστοναζιστική τυραννία, που βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με τη δημοκρατία!…

Αλλά, ας υποθέσουμε ότι-πράγμα που δεν ισχύει- ο αστυνομικός έκαμε λάθος.

Μήπως έκαμε λάθος και η κ. Χαρά Νικοπούλου, η φωτισμένη δασκάλα της Θράκης, που αρνήθηκε να πάρει από τα χέρια του νεοδημοκράτη βουλευτή την τιμητική πλακέτα; Κάθε άλλο! Μια χαρά ενήργησε η κ. Χαρά. Και μια χαρά ενήργησε και ο αστυνομικός. Και μια χαρά θα ήταν, αν όλοι οι Έλληνες αφυπνίζονταν, για να κάμουν κάτι παρόμοιο. Στο όνομα του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος!…

Έτσι, ώστε οι εκπρόσωποι της φασιστοναζιστικής  συμμορίας να ξεκουμπιστούν. Και όχι να έχουν το απύθμενο θράσος να μας μιλούν, από πάνω, και για δημοκρατία και κράτος δικαίου!….

 

παπα-Ηλίας

 

http://papailiasyfantis.wordpress.com

e mail: yfantis.ilias@gmail.com

7 Σχόλια

  1. Παπα-Ηλία καλησπέρα,
    αυτοί μια χαρά θράσος έχουνε και κάνουν αυτά που κάνουν (και βγαίνουν κ από πάνω), ο λαός που θα βρει το θάρρος να τους διώξει??? Δυστυχώς όλοι δειλιάζουν μπροστά στον φόβο «της χρεωκοπίας» (λες και μας αγαπάνε οι Ευρωπαίοι και μας κρατάνε στο ευρώ απ’ την καλή τους της καρδιά) ενώ λείπουν και οι προσωπικότητες που θα σήκωναν το βάρος ενός τέτοιου κινήματος. Όσο για τις κινήσεις τύπου «ταλιμπάν» κάποιων ιεραρχών (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), αυτές είναι σπασμωδικές και περισσότερο κακό κάνουν (βλ. παραλίγο Χρυσή Αυγή και Εκκλησία να ταυτιστούν) παρά καλό.
    Πρέπει να υπάρξει από την Εκκλησία μια κατεύθυνση, όχι του τύπου «πάρτε δαυλούς και κάψτε τα όλα» αλλά μια κατεύθυνση σε ένα νέο τρόπο σκέψης, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, γι’ αυτό τραβάμε αυτά που τραβάμε σήμερα. Όταν μάθει ο κόσμος να σκέφτεται, τότε θα δούμε αλλαγή.

    Απάντηση

    • Posted by Παρασκευή on 29 Μαΐου, 2013 at 4:17 μμ

      Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου.Ο κόσμος σκέφτεται και αυτό είναι που τους τρομάζει. Τραβάμε αυτά που τραβάμε διότι απομακρυνθήκαμε απο το Θεό και πιστέψαμε ότι τα καταφέραμε όλα (σπίτια, αυτοκίνητα, λεφτά, δουλειές) μόνοι μας χωρίς τη χάρη Του…Η παραβολή του άφρονος πλουσίου σε όλο της το μεγαλείο…Σκεφτόμασταν μόνο πως θα ικανοποιήσουμε το εγώ μας.Ο ρόλος της Εκκλησίας μας πιστεύω ότι είναι σωστός και δεν επιδέχεται διαφορετικής κατεύθυνσης.Γιατί στην Εκκλησία μας συντελείται η δοξολογία και η λατρεία προς τον Κύριο και όχι η προσωπολατρεία.Οι κληρικοί έχουν το χρίσμα από το Θεό να ανακουφίζουν και να βοηθούν το ποίμνιο και να μη μένουν βουβοί σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Μη ξεχνάς πως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός πρώτος σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης. Και ήτο μητροπολίτης!
      Επίσης η Βασιλεύουσα κατά παραχώρηση του Θεού έπεσε στα χέρια αλλόδοξων λόγω της αποστασίας του λαού της.Το ίδιο πιστεύω πως συμβαίνει και τώρα με εμάς.Μετάνοια και προσευχή αδελφοί μου.. Και η Παναγία Δέσποινα να βάλει το χέρι Της!

      Απάντηση

      • Παρασκευή

        Με βοήθησες να καταλάβω ότι συμφωνώ μαζί σου και διαφωνώ με το DESO.
        Πιστεύω κι εγώ ότι ο κληρικός πρέπει να βρίσκεται σε ζωντανή σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα. Ευχαριστώ.

  2. DESO

    Ευχαριστώ για το ωραίο σου σχόλιο. Και ασφαλώς συμφωνούμε.

    Απάντηση

  3. Αγαπητή Παρασκευή,
    η απομάκρυνση του κόσμου από τον Θεό είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Υπάρχουν κ άλλοι λόγοι όμως. Όπως π.χ. η νοοτροπία του «να βολευτούμε» μια νοοτροπία που ρίζωσε στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα από τις απαρχές του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση. Αυτό μας οδήγησε στις πελατειακές σχέσεις με τους πολιτικούς και πάει λέγοντας. Ένας ολόκληρος λαός δεν ψηφίζει τον ικανότερο πολιτικό αλλά αυτόν που «θα τον βολέψει». Έτσι δυστυχώς ψηφίζουν και οι θρησκευόμενοι, όχι μόνο οι άθεοι, άρα δεν είναι θέμα πίστης είναι θέμα νοοτροπίας.

    Από κει και πέρα, δεν κατηγορώ την Εκκλησία με την ευρεία του όρου έννοια, κατηγορώ ένα μεγάλο μέρος του ιερατείου (εδώ ο Παπα Ηλίας θα συμφωνήσει πιστεύω) που αντί να δώσει κατευθύνσεις στον κόσμο, είτε αδρανεί είτε δίνει λανθασμένες κατευθύνσεις. Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι σωστός, αυτοί που τον επιτελούν είναι λάθος (όχι όλοι ασφαλώς, είμαι κατά της ισοπέδωσης). Υπάρχουν ακόμη άξιοι ποιμένες, είτε ως μητροπολίτες, είτε ως απλοί παπάδες, είτε ως μοναχοί. Καθήκον δικό μας είναι να τους ψάξουμε και καθήκον δικό τους είναι να βγουν προς τα έξω και να καθοδηγήσουν.

    ΥΓ. Η προσευχή είναι απαραίτητη για κάποιον που θέλει να λέγεται Χριστιανός Ορθόδοξος. Αλλά οι αρχαίοι έλεγαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και εμείς ξεχάσαμε πως είναι να ενεργούμε και γινόμαστε παθητικοί θεατές των γεγονότων.

    Απάντηση

    • Posted by Παρασκευή on 31 Μαΐου, 2013 at 11:32 μμ

      Φίλε μου(υποθέτω ότι είσαι άρρεν λόγω του ψευδωνύμου σου αλλά συγχώρεσέ με εάν σφάλλω) δεν πρέπει να υποπέσεις σε αυτό το ολίσθημα του αμίμητου »μαζί τα φάγαμε»!Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
      Για ποιο λόγο μας »μάζεψαν» όλους στις μεγάλες πόλεις να παρακαλούμε, όπως λες, τους πολιτικούς να βολευτούμε σε μία δουλειά?Για ποιο λόγο εγκαταλείψαμε την επαρχία και την αγροτική ζωή?Μήπως άλλο ήταν το σχέδιο?Επειδή είμαι οικονομολόγος και έχω μελετήσει την ελληνική οικονομία, η επιστροφή στον πρωτογενή τομέα παραγωγής(αγροτικός τομέας) είναι μία από τις λύσεις.Και όμως δεν το κάνουμε διότι προτιμούμε όλον αυτόν το φαύλο κύκλο των πελατειακών σχέσεων.Προτιμούμε τα ψεύτικα πρότυπα των Μ.Μ.Ε και το δυτικό lifestyle..Οπότε τις νοοτροπίες εμείς τις φτιάχνουμε.Γι’αυτό επιμένω πως συμβαίνουν όλα αυτά εξαιτίας της απομάκρυνσής μας από το Θεό.
      Γιατί όσο και να κουνάμε τα χέρια μας, δεν αλλάζει ο ρους των πραγμάτων.
      Γιατί στο τέλος της ημέρας λέμε »γεννηθήτω το θέλημά Σου».
      (Ευχαριστώ πολύ για αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο.Δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας…)
      Ο Θεός μαζί σας!

      Απάντηση

      • Αγαπητή Παρασκευή,
        πρακτικά δεν διαφωνούμε. Θα σταθώ όμως λίγο στο «μαζί τα φάγαμε». Αισχρό εκ μέρους αυτού που το είπε, αλλά θα είχε τόσες αντιδράσεις αν δεν ήταν ως ένα βαθμό αληθές? Ας μην αποποιούμαστε των ευθυνών μας, μπορεί ο καθένας από μας να μην έφαγε εκατομμύρια αλλά τόσα χρόνια όλοι εθελοτυφλούσαν σ’ αυτή την χώρα για χάρη του προσωπικού τους συμφέροντος, για ένα διορισμό π.χ.
        Σίγουρα, το «γεννηθήτω το θέλημα Σου» είναι το τέλος, αλλά δεν είναι μοιρολατρικό απλά να περιμένουμε τα πάντα από τον Θεό και να μην κάνουμε κάτι κ μεις γι’ αυτό?
        Με εκτίμηση

Σχολιάστε