ο «αντιρατσισμός» των κανιβάλων…


Δεν γνωρίζω, αν υπάρχουν σήμερα κανίβαλοι, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.

Πάντως, αν υπάρχουν, σίγουρα θα είναι υπεράνω ρατσιστικών διακρίσεων.

Γιατί-πιστεύω-ότι θα μπορούσαν να φάνε μπριζόλα, αδιακρίτως, τόσο απ’ τον κ. Ομπάμα, όσο κι απ’ την κ. Μέρκελ ή τον κ. Ρέσλερ…

Που είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της βασικής τριχρωμίας, πια, του ανθρωπίνου γένους.

Γιατί, βέβαια, τους ερυθρόδερμους, στην πλειονότητά τους, τους έχουν κατασπαράξει οι πολιτισμένοι κανίβαλοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι.

Οι οποίοι και αυτοί είναι «αντιρατσιστές». Αφού πίνουν το αίμα όλων των ανθρώπων της Γης, αδιακρίτως χρώματος.

Αλλά, επειδή η εξολόθρευση των ερυθροδέρμων μας πέφτει χρονικά κάπως μακρινή, ας δούμε κάποια απ’ τα σύγχρονα κανιβαλικά κατορθώματά τους:

Όπως, για παράδειγμα,αυτά, που συμβαίνουν στην Αφρική:

Η οποία, σημειωτέον, έχει στα βόρεια τεράστιες ποσότητες πετρελαίου. Εξ αιτίας των οποίων είχαμε και τη, λεγόμενη, απ’ τα νατοϊκά καθάρματα «αραβική άνοιξη».

Εκτός όμως απ’ το πετρέλαιο, στο νότο η Αφρική έχει το 98% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών και το 77% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού. Κλπ, κλπ, κλπ…

Που σημαίνουν ότι η Αφρική είναι μια πάμπλουτη ήπειρος.

Κι όμως το όριο ζωής των Αφρικανών είναι σχεδόν το μισό απ’ αυτό των Ευρωπαίων.

Καθώς εκατομμύρια παιδιών πεθαίνουν κάθε χρόνο από την έλλειψη πόσιμου νερού και τον υποσιτισμό.

Υπάρχουν χώρες, όπως η Κένυα, για παράδειγμα, που ζούνε σε κατάσταση λιμού.

Δεδομένου ότι η έλλειψη νερού και τροφής, σκοτώνει εκατομμύρια ζώων, απ’ τα οποία εξαρτάται η διατροφή και η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Κι όμως μεγάλο μέρος της Κένυας καλύπτεται από νερό.

Όπως συμβαίνει με την περίπτωση της λίμνης Ναϊβάσα, ενός υγρότοπου διεθνούς σημασίας. Της οποίας όμως το νερό χρησιμοποιείται, αντί για τους ανθρώπους και τα ζωντανά τους, για να ποτίζονται τα τριαντάφυλλα των Ευρωπαίων κανιβάλων.

Στα θερμοκήπια των οποίων εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες Κενυάτες για 35, μόνο, ευρώ το μήνα.

Η μαζική χρήση εντομοκτόνων και άλλων λιπασμάτων μόλυνε τα νερά της λίμνης, δηλητηριάζοντας την πανίδα και τη χλωρίδα της. Και σε τελική ανάλυση το λαό της…

Και όλα αυτά για τα τεράστια κέρδη, από τα τριαντάφυλλα, που είναι ένα από τα κυριότερα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας. Για χάρη, πάντα, των αρπακτικών της Ευρώπωης και όχι βέβαια του λαού της.

Εξ άλλου η Κένυα μοιράζεται μαζί με την Ουγκάντα και την Τανζανία τη λίμνη Βικτώρια, που είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής.

Κι εδώ οι κανίβαλοι επενδυτές έκαμαν το θαύμα τους.

Έκαμαν τη λίμνη εκτροφείο πέρκας. Η οποία, πέρκα, επιθετική, όπως είναι από τη φύση της, εξαφάνισε μέσα σε λίγες δεκαετίες τετρακόσια είδη ψαριών, που ζούσαν εκεί.

Με αποτέλεσμα, οι πρώην ψαράδες της λίμνης, να γίνουν εργάτες, στις βιομηχανίες επεξεργασίας της πέρκας, για ένα δολάριο την ημέρα.

Και βέβαια οι κανίβαλοι Ευρωπαίοι, προκειμένου να εξοντώνουν τους λαούς της Αφρικής φροντίζουν, εκτός των άλλων αγαθών, να τους προμηθεύουν και όπλα.

Σκηνοθετώντας και υποδαυλίζοντας εμφυλίους πολέμους, με τους οποίους τους δολοφονούν συστηματικά και προγραμματισμένα. Όπως κάνουν καιγια λόγου μας, με το σκηνοθετημένο, σε βάρος μας, χρέος.

Τα ίδια ισχύουν και για τη Νιγηρία, η οποία φιγουράρει μεταξύ των έξι μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου. Όπου όμως…

Οι διαρροές του πετρελαίου έχουν καταστρέψει έναν απ’ τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους του κόσμου. Δηλητηριάζοντας την τροφική αλυσίδα. Και καταδικάζοντας, έτσι, είκοσι εφτά εκατομμύρια ιθαγενείς στην εξαθλίωση και τη λιμοκτονία.

Το 72% του πληθυσμού της χώρας ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ενώ οι πολυεθνικές εταιρίες εξάγουν δυόμισι εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η περιοχή, που παράγει όλον τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας, είναι η περιοχή με τους φτωχότερους κατοίκους.

Παρόμοια η κατάσταση και στο Κογκό. Όπου παράγεται το 80% του κοβαλτίου. Ενός προϊόντος απαραίτητου για τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.

Και όπου οι λαοί, όπως θα ’λεγε και ο Βάρναλης σκοτώνονται για των αφεντάδων Ευρωπαίων τον πλούτο και τη χλιδή.

Τα μεταλλεία εξόρυξης του μεταλλεύματος φρουρούνται από στρατιώτες, οι οποίοι εξαναγκάζουν άντρες, γυναίκες και παιδιά να εργάζονται με ελάχιστη τροφή.

Στην Ακτή του Ελεφαντοστού, που είναι η πρώτη στην παραγωγή κακάου χώρα του κόσμου, το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού είναι παιδιά.

Παιδιά, που εξαναγκάζονται να εργάζονται, χωρίς να πληρώνονται. Που αν τολμήσουν να αντιδράσουν στον εξαναγκασμό τα δέρνουν ανηλεώς. Κι αν αρρωστήσουν, τα εγκαταλείπουν στην τύχη τους…
Με αποτέλεσμα η, κατά τα άλλα, πολιτισμένη και ευνομούμενη, πλην ληστρική Ελβετία, που βέβαια δεν έχει φυτείες κακάου, να έχει την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο.

Αγαπητοί, ιθαγενείς, Συνέλληνες!
Σε Αφρική θέλουν να μεταβάλουν και την πανέμορφη και, όπως λέγεται, πάμπλουτη πατρίδα μας…
Οι «πολιτισμένοι αντιρατσιστές» και κανίβαλοι της Ευρώπης!
Σε αγαστή σύμπνοια με τους πράκτορές τους και ντόπιους εφιάλτες: Σαμαρωμένους και ξεσαμάρωτους…

παπα-Ηλίας

Υ.Γ. Οι πληροφορίες για τα τεκταινόμενα σε βάρος των Αφρικανών πάρθηκαν από το βίντεο «πλούσιες χώρες, φτωχοί λαοί» (http://player.vimeo.com/video/37169808).

48 Σχόλια

  1. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 17 Αυγούστου, 2012 at 11:24 πμ

    Καλημέρα παπα-Ηλία!

    Είναι τραγικό στην πιο πλούσια Ήπειρο, την αφρικανική, οι άνθρωποί της να βρίσκονται στα όρια του λιμού, όπως στη Κένυα, ή να πάσχουν από λειψυδρία όπως στο Κέρας, ή να μακελεύονται τα γυναικόπαιδα από τους διεθνείς «σωτήρες», όπως συνέβη πρόσφατα στο Κογκό.

    Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους κάθε λογής «αντιρατσιστές», ειδικά εκείνους που με τις πράξεις τους, συνιστούν το κατάλλληλο ιδεολογικο-πολιτικό αποκούμπι,στα σχέδια εκείνων που έχουν αφαιμάξει τη μάυρη Ήπειρο και δεν αφήνουν τους γηγενείς πληθυσμούς, ούτε τα χωράφια τους να καλλιεργήσουν.

    Βέβαια υπάρχει η απενοχοποιητική στάση όλων εκείνων, που στο δράμα που βιώνουν οι λαοί αυτοί, αντιτείνουν τα δυτικά κράτη, να γίνουν η χωματερή ψυχών του παγκόσμιου καπιταλισμού, και νιώθουν μάλιστα γι’ αυτό και «ανθρωπιστές»!
    Και φυσικά έχουν «ήσυχο» το κεφάλι τους οι …επενδυτές.

    Καλλιεργώντας μάλιστα έναν εσωτερικό ρατσισμό στις λαϊκές μάζες που συμβιώνουν αναγκαστικά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες με αυτά τα μεταναστευτικά κύματα, και ασκώντας θλιβερή προπαγάνδα με προμετωπίδα διαφόρους «διανοούμενους», «καλλιτέχνες», «γραφιάδες» και λοιπούς δημοσιολογούντες, που αναφέρονται τάχα στο κακό του ρατσισμού, αγνοώντας φυσικά τη συνολική κατάσταση, επιδιδόμενοι σε μαθήματα ηθικής απέναντι στη πλέμπα.

    Στην επόμενη αποσταθεροποίηση, στον επόμενο βομβαρδισμό, στην επόμενη καταδολίευση των πηγών πλούτου ντόπιων κατοίκων της Αφρικής, ας ετοιμάσουμε λοιπόν τριήρεις για να μεταφέρουμε τους «δυστυχισμένους συνανθρώπους μας» στην στενωπό της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα, και ας γυρίσουμε πλευρό, στον ύπνο του δικαίου που κάνουμε,έχοντας επιτελέσει το ύψιστο ανθρωπιστικό μας καθήκον.

    Στο κάτω-κάτω, οι λαοί αυτοί εμπόδιο είναι για τα σχέδια των «σωτήρων», ας τους βοηθήσουμε και αυτούς στη λαιμαργία τους, μην αποτελέσουμε τροχοπέδη.

    Σιωπή λοιπόν και μόνο «αντιρατσιστικά» τσιτάτα!

    Για το καλό της ανθρωπότητας βεβαίως-βεβαίως…

    Απάντηση

    • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 17 Αυγούστου, 2012 at 11:30 πμ

      Και φυσικά εμείς είμαστε η Αφρική της Ευρώπης, άλλωστε δεν παραλείπουν, αφού δεν αφήσουν ούτε κολυμπηθρόξυλο όρθιο, να μας παροτρύνουν -από τα μέσα που διαθέτουν- να μεταναστεύσουμε για να κάνουν πάρτι εδώ μέσα οι προστάτες και (πολιτικοί) υποτελείς τους.

      Απάντηση

  2. Γιώργο, καλό μεσημέρι

    Αυτό ακριβώς: Είμαστε η Αφρική της Ευρώπης. Της οποίας ηέρημος θα εξαπλωθεί με τον καιρό. Σε βάρος και άλλων λαών.

    Γιατί παντού υππαρχουν εφιάλτες, που στέκονται στο πλευρό των πάσης φύσεως εκμεταλλευτών.
    Και σχετικά με το πρώτο βίντεο οι, μακράν όλων των άλλων, πρωταγωνιστές της ραατσιστικής κακουργίας, δίνουν μαθήματα αντιρατσιστικής δεοντολογίας.

    Που σημαίνει ότι, όπως λέει το Ευαγγέλιο, «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο»!…

    Απάντηση

  3. Και βέβαια ευχαριστώ την «Ελεύθερη Ελλάδα» για το ωραίο βίντεο.

    Η Ελλάδα είναι μια απέραντη ομορφιά, που οι φθονεροί δολοφόνοι των λαών θέλουν να την κάμουν δική τους, χρησιμοποιώντας ως υποχείρια τους προδότες και τους ανθέλληνες, που με βία και νοθεία προωθούν στην εξουσία…..

    Απάντηση

  4. Posted by Χρήστος Δημάρης on 17 Αυγούστου, 2012 at 3:13 μμ

    Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ…: 1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της. 2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο. 3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα. 4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους. 5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%. 6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους. 7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων). 8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων. 9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο. 10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν «παγώσει» παγκοσμίως). 11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία. 12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών. 13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ. 14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια. 15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο. 16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.Την βρηκατε;! Οχι δεν είναι καμμιά από τις «πολιτισμένες» και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου.Μιλαμε για την Λιβύη του «κακού» Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι’ αυτο στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP,Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips. Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας. Y.Γ Praxis: κανείς προφανώς δεν ισχυρίζεται ότι στην Λιβύη είχαμε κομμουνισμό, η ότι μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πέρασμα σε έναν άλλο τρόπο παραγωγής. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει η απάτη και η κοροιδία της “δημοκρατίας” και των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Ένα είναι σίγουρο: τώρα που όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν πιά και η χώρα βυθίζεται στην πείνα και τον εμφύλιο, οι αριστεροί τρόφιμοι των διεθνών μηχανισμών του κεφαλαίου (Ε.Ε) μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Η Λιβύη απελευθερώθηκε. Πηγή: http://wwwpraxisred.blogspot.com/

    Απάντηση

    • Καταπληκτικό το σχετικό με τον Καντάφι κείμενο. Και βέβαια γι’ αυτό τον φάγανε τα καθάρματα του τσογλα-ΝΑΤΟ.

      Μέρες το έψαχνα. Θερμά ευχαριστώ.

      Απάντηση

  5. Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on 17 Αυγούστου, 2012 at 3:56 μμ

    Κάθε φορά που έχω κάτι να ποστάρω προβληματίζομαι πολύ
    επειδή διαβλέπω διαφωνία επί της αρχής, πλην όμως άτυπη
    και άρρητη , με επιμελή αποφυγή αναφοράς σ αυτήν
    Είχα ετοιμάσει απαντικά, που δεν ανάρτησα, γι αυτό το λόγο
    Τι να ’πω για τον συσχετισμό χριστιανισμού, με κομουνισμό
    που μπερδεύεται με σοσιαλισμό, και με σοσιαλδημοκρατία ;
    Όση σχέση έχει η σοσιαλδημοκρατία με τον σοσιαλισμό,-και
    οι δυο τους με τον κομουνισμό- έχει και ο τελευταίος με τον
    χριστιανισμό. Η βάση αυτής της συγχύσεως κατά πρώτον είναι
    το μπέρδεμα του ανθρωπισμού με την φιλανθρωπία και κατά
    δεύτερον της έννοιας «εκμετάλλευση» (πχ φυσικών πόρων)
    με την έννοια, «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο»
    Αν δεν ξεκαθαρίσουμε αυτά δεν πρόκειται να «βρούμε άκρη»
    Αν ,πάλι, θεωρείται, «ξεστράτισμα» το ξεκαθάρισμα, και κακό
    το να βρούμε άκρη, θα φανεί από την αντίδραση ή την απουσία
    της όπως στην ανάρτηση, για το ΔΝΤ και την παρούσα, και όχι
    επερχομένη, παγκόσμια διακυβέρνηση.
    Δήλον ότι δεν επιθυμώ – καταχρώμενος τη φιλοξενία σας- να
    εκθέσω μια άποψη που δεν ενδιαφέρει ή και ενοχλεί,ενδεχομένως
    (όποιος «δοκιμάζει» δεν σημαίνει ότι είναι και προβοκάτορας)

    Απάντηση

    • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 17 Αυγούστου, 2012 at 5:01 μμ

      Καλησπέρα φίλε Θεόδωρε…

      Προσωπικά δεν δηλώνω κομμουνιστής, με την έννοια ότι δεν ασπάζομαι τη λογική ότι ο καπιταλισμός είναι η αιτία όλων των δεινών.
      Αντιλαμβάνομαι θετικά την ανθρώπινη εξέλιξη, την εκβιομηχάνιση, την τεχνολογική πρόοδο και άρα δεν υιοθετώ τα περί εγγενούς τάσης κατάρρευσης του καπιταλισμού, παρά μόνο στο βαθμό που εγείρονται ζητήματα λειτουργίας του.

      Δηλαδή μόνο στο βαθμό που η υπερσυσσώρευση κέρδους διασπά τον αρχικό του προορισμό, που ήταν η προσφορά υπηρεσιών στην ανθρωπότητα έναντι φυσικά ενός φυσιολογικού κέρδους, στο επίπεδο της δημιουργικής ενασχόλησης.
      Εδώ όμως βλέπουμε τα αντίθετα να συμβαίνουν και ο οικονομικο-κοινωνικός αποκλεισμός να έχει πιάσει «κόκκινο» παγκοσμίως και μάλιστα σε διαχρονική κλίμακα!

      Η περίφημη ηθική του καπιταλισμού, από την άλλη πλευρά, που ασπάζονται οι προτεστάντες, απλά ενισχύει τους εργαζόμενους σε αυτά τα συστήματα υπό το πρίσμα μιας κοσμικής πνευματικής ηθικής, αλλά δεν αγγίζει την πραγματική έννοια της απληστίας, κάθώς ιστορικά φαίνεται να έχει διαψευσθεί πλήρως, μιας και οι φορείς αυτών των ιδεών, παραληρούν υπέρ της νέας Γερμανικής αυτοκρατορίας, η οποία κατά τον πολιτικό επιστήμονα Κοντογιώργη, δεν έχει επίγνωση των ορίων της δύναμης.
      Και φυσικά η Γερμανία εμφανίζεται ως απολογητής αυτής της προτεσταντικής ηθικής σήμερα.

      Αν τελικά συμπίπτει ο χριστιανισμός με τον κομμουνισμό σε πάμπολλα ηθικής φύσεως ζητήματα, όπως στο ζήτημα της απληστίας των εγκληματιών του λευκού κολάρου, εν τέλει η διαφοροποίησή τους είναι πυρηνική, μιας και όλη την ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης, ο κομμουνισμούς την τοποθετεί σε ένα καθαρά μηχανιστικό, απόλυτα ντετερμινιστικό πεδίο υλικής βάσης.

      Αντίθετα ο χριστιανισμός, είναι αποφατικός, δίνει ευκαιρίες στον άνθρωπο και εξετάζει τα πάντα σε σχέση με αυτόν ως Θείου δημιουργήματος και όχι στη βάση μας παραγωγικής διαδικασίας, που είναι φυσικό να εξελίσσεται με τη πάροδο του χρόνου και καθιστά υποδεέστερο των άνθρωπο από τα μέσα παραγωγής, ως προς την συμβολή του στην ιστορία.

      Άρα συμφωνώ απόλυτα με τον προβλημαισμό σου.

      Αλλά αυτή είναι καθαρά προσωπική μου άποψη την οποία εκφράζω σαν σχολαστής.

      Απάντηση

    • Θοδωρή

      Εμείς προσπαθούμε να κινηθούμε-όπως το ξανά ‘χω πει -πάνω σε δύο άξονες:

      Το Ευαγγέλιο και την πραγματικότητα. Με λόγια απλά. Ώστε να καταλαβαίνουν αυτοί, που μας διαβάζουν. Και όχι να μπερδεύονται ακόμη περισσότερο.

      Δεν δίνουμε διαλέξεις πολιτειολογίας. Που είναι υποθέσεις κάποιων άλλων, οι οποίοι εξυπηρετούν τους σκοπούς, που υπηρετούν.

      Αλλά όχι τον άνθρωπο. Όπως δείχνει η πραγματικότητα.

      Απάντηση

  6. Posted by Χρήστος Δημάρης on 17 Αυγούστου, 2012 at 4:25 μμ

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Η φύση του Χριστανισμού είναι αντικαπιταλιστική και αντιεξουσιστική. Όσο πιό ψηλά αναβαίνει στα αξιώματα ένας Χριστιανός τόσο πιό υπηρέτης του λαού θα πρέπει να γίνεται. Όραμα των Χριστιανών είναι μια κοινωνία αγάπης, μια δίκαιη κοινωνία και όχι μια πλούσια κοινωνία. Ο Χριστιανός αρκείται στα απαραίτητα και τα κίνητρα του δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με το χρηματικό κέρδος. Ο Χριστιανισμός βρίσκεται πολύ κοντά στα κοινωνικά μαθήματα του Μαρξισμού. Αυτό το έχει πει και ο γέροντας Παΐσιος και ο Αυγουστίνος Καντιώτης και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. Και για να μην παρεξηγηθώ τονίζω πως ο Χριστιανισμός δεν έχει καμία σχέση με τις ιδέες που έχει ο Μαρξισμός για την βία και για τον Θεό. Βάζω και ένα άρθρο για την αντικαπιταλιστική και αντιεξουσιαστική φύση του Χριστιανισμού: http://www.oodegr.com/neopaganismos/sykofanties/eksousia2.htm

    Απάντηση

    • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 17 Αυγούστου, 2012 at 5:15 μμ

      Καλησπέρ Χρήστο!

      Πολλές φορές λέω στον εαυτό μου, αφελώς ίσως, πως οι επιστήμες ανήκουν στο Θεό, όπως και η τεχνολογική πρόοδος, συνεπεία της ευλογημένης ανθρώπινης δημιουργικότητας καθ’ εικόνα και ομοίωση Του Θεού.

      Για παράδειγμα «επιστήμονες» δήλωσαν και αυτοί-και μάλιστα μεγάλοι- που μας οδήγησαν σε πτώχευση δια του κουρέματος του χρέους και της εκτόξευσης των ασφαλίστρων κινδύνου, με -όπως επισήμανε ο Βαρουφάκης- την μοναδική στην παγκόσμια οικονομική ιστορία συνέπεια να μην είναι στο μέλλον βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ επιστήμονες δηλώνουν και αυτοί που σέβονται τα όσα έμαθαν και κάνουν αυτές τις παρατηρήσεις.

      Οι στρεβλώσεις όλων αυτών που έχουν αναγάγει την ανθρώπινη δημιουργικότητα κατά χάρη Θεού, ως έναυσμα για ανθρώπινες αλχημείες, που οδηγούν στην ασυδοσία, που είναι στρατευμένοι επιστήμονες στην υπηρεσία πολιτικών και οικονομικών ελίτ, οδηγεί στην ασχημονία της προόδου, μέρος της οποίας αποτελεί και το κεφάλαιο, το οποίο αντί να υπηρετεί τις στοιχειώδεις ανάγκες του ανθρώπου, γίνεται εργαλείο παγκόσμιας εξαθλίωσης πληθυσμών.

      Δες τι γίνεται με τους ερευνητές που κάνουν σημαντικές εφευρέσεις καταπολέμησης χρόνιων νοσημάτων, αλλά τα αποτελέσματα των ερευνών τους εμποδίζονται, ώστε το αντίτιμό να είναι υψηλό και τα κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες απλησίαστα.
      Με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να υποφέρει χωρίς λόγο!

      Αυτοί δεν είναι άραγε υπηρετες του Μαμωνα και κατ’ επέκταση του διαβόλου;;;

      Νομίζω πως δεν ευθύνεται το ίδιο το προϊόν της ανθρώπινης δημιουργικότητας, αλλά η απληστία και η ασυδοσία που διακρίνει τους κατόχους των κεφαλαίων.

      Απάντηση

      • Posted by Χρήστος Δημάρης on 17 Αυγούστου, 2012 at 6:20 μμ

        Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ: Καλησπέρα Γιώργο. Ας υποθέσουμε πως έχεις δίκιο. Άπληστοι και ασύδοτοι πάντα θα υπάρχουν. Ένα καθεστώς που επιτρέπει στην απληστία και στην ασυδοσία των ολίγων να προκαλεί τόσο ανείπωτο κακό είναι σίγουρα αντιχριστιανικό. Είχα βάλει στο παρελθόν ένα απόσπασμα από κάποιο βιβλίο του π. Αυγουστίνου Καντιώτη. Εκεί έλεγε πως ο καπιταλισμός είναι ο άνευ Θεού θησαυρισμός, μια αναίσχυντη κλοπή και ληστεία και τον χαρακτήριζε αντιχριστιανικό. Το ξαναβάζω: http://xristianospolitiki.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html?m=1 Δυστυχώς η Εκκλησία μας δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Μεμονωμένοι και φωτισμένοι ιερείς μιλούν και δίνουν το παράδειγμα με την ζωή τους. Αυτός είναι ο λόγος που η Εκκλησία μας έχει αποκοπεί από τον λαό της. Πρόσφατα ο αρχιεπίσκοπος μας και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διαμαρτυρήθηκαν στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα που τους θίγουν. Τι να το κάνω αυτό Γιώργο; Να κάθομαι να σκέφτομαι αν η διαμαρτυρία τους είναι σωστή; Και αν η κυβέρνηση ικανοποιήσει τα αιτήματα τους τότε όλα θα είναι καλά; Μόνο για πληρώνει φόρους και να ακούει κυρήγματα είναι ο λαός μας; Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι Δεσπότες μας έλεγαν τα πράγματα με το όνομα τους και διαμαρτύροταν πρώτα για τα βάσανα του λαού μας!

      • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 17 Αυγούστου, 2012 at 6:23 μμ

        Χρήστο δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου, ειδικά ως προς τους Δεσπότες, η ασθμαίνουσα αντίδραση των οποίων εξαντλείται μόνο σε …φορολογικά ζητήματα.

      • Posted by Χρήστος Δημάρης on 17 Αυγούστου, 2012 at 6:31 μμ

        ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ: Αυτο μας το θυμίζει αρκετά συχνά ο πατέρας Ηλίας. Ας δούμε όλοι μας τους καρπούς του καπιταλισμού για να καταλάβουμε ποιος στην πραγματικότητα είναι. Χαιρετώ προς το παρόν. Πάω την βολτίτσα μου!

      • Γιώργο

        Επιστήμες είναι και οι μεν και οι δε. Οι μεν εξυπηρετούν τον άνθρωπο. Οι άλλες άλλους σκοπούς….

        Αν και ο Σωκράτης θα μας έλεγε ότι αυτές, που εξυπηρετούν «άλλους σκοπούς» δεν είναι επιστήμες (φιλοσοφία) αλλά σοφιστείες.

      • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 17 Αυγούστου, 2012 at 7:58 μμ

        Σε κάθε περίπτωση πατέρα Ηλία, οι σκοποί που υπηρετώ δεν είναι άλλοι -και σας διαβεβαιώ- παρά η μωρία της αλλαζονείας μου.
        Όταν η επιστημονική διαστροφή παρακάμπτει τον αυθορμητισμό, τα αποτελέσματα είναι τραγικά.
        Αλλωστε, πιστέψτε με, γι’ αυτό ψάχνω να βρω, εκεί που υπάρχει ντομπροσύνη και ειλικρίνεια, μήπως μπορέσω και εγώ να αποκτήσω έστω και λίγη.

        Σας ευχαριστώ για το πραγματικά ωφέλιμο αυτό «χαστούκι», που ίσως με κάνει να σκεφτώ αλλιώς τα πράγματα γενικότερα.

    • Χρήστο

      Συμφωνώ με το σχολιασμό σου. Και σε γενικές γραμμές και με το άρθρο.

      Και λέω «σε γενικές γραμμές», γιατί σε άλλες περιπτώσεις οι Πατέρες λένε, για παράδειγμα, σχετικά με τον πλούτο, ότι δεν γίνεται να αποκτηθεί με έντιμα μέσα (Χρυσόστομος).

      Και μπαίνει το ερώτημα: Αν δεν μπορεί να αποκτηθεί με έντιμα μέσα, πώς γίνεται να χρησιμοποιηθεί έντιμα;

      Απάντηση

      • Posted by Χρήστος Δημάρης on 17 Αυγούστου, 2012 at 10:30 μμ

        Ο ΑΔΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ: Η απάντηση πρέπει να είναι στο 16ο κεφάλαιο στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω ποιά είναι απάντηση. Εκεί ο Χριστός μιλά γι ανθρώπους που διαχερίζονται (δίκαια;) τον μαμωνά της αδικίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας συμβουλεύει να γίνουμε φίλοι τους. Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω όλη την ιστορία για τον άδικο οικονόμο.

    • Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on 19 Αυγούστου, 2012 at 8:19 μμ

      [Posted by Χρήστος Δημάρης on Αυγούστου 17, 2012 at 4:25 μμ
      ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Η φύση του Χριστανισμού είναι
      αντικαπιταλιστική και
      ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ] (;;;)

      Μτ Ζ-28 ……ἐξεπλήσσοντο οἱ ὄχλοι ἐπὶ τῇ διδαχῇ αὐτοῦ·ἦν γὰρ
      διδάσκων αὐτοὺς ὡς ΕΞΟΥΣΙΑΝ ἔχων, καὶ οὐχ ὡς οἱ γραμματεῖς.

      Μτ Η-9 καὶ γὰρ ἐγὼ ἄνθρωπός εἰμι ὑπὸ ΕΞΟΥΣΙΑΝ , ἔχων ὑπ᾿
      ἐμαυτὸν στρατιώτας, καὶ λέγω τούτῳ, πορεύθητι, καὶ πορεύεται,

      Μτ Θ-6 ἵνα δὲ εἰδῆτε ὅτι ΕΞΟΥΣΙΑΝ ἔχει ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου
      ἐπὶ τῆς γῆς ἀφιέναι ἁμαρτίας

      Μτ Θ-8 ἰδόντες δὲ οἱ ὄχλοι ἐθαύμασαν καὶ ἐδόξασαν τὸν Θεὸν
      τὸν δόντα ΕΞΟΥΣΙΑΝ τοιαύτην τοῖς ἀνθρώποις.

      Μτ Ι-1 Καὶ προσκαλεσάμενος τοὺς δώδεκα μαθητὰς αὐτοῦ ἔδωκεν
      αὐτοῖς ΕΞΟΥΣΙΑΝ πνευμάτων ἀκαθάρτων ὥστε ἐκβάλλειν αὐτὰ

      Μτ Κα-23 Καὶ ἐλθόντι αὐτῷ εἰς τὸ ἱερὸν…. οἱ ἀρχιερεῖς … λέγοντες·
      ἐν ποίᾳ ΕΞΟΥΣΙΑ ταῦτα ποιεῖς, καὶ τίς σοι ἔδωκε τὴν ΕΞΟΥΣΙΑ ταυτην;

      Μτ Κα-24 ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· ἐρωτήσω ὑμᾶς κἀγὼ λόγον ἕνα,
      ὃν ἐὰν εἴπητέμοι, κἀγὼ ὑμῖν ἐρῶ ἐν ποίᾳ ΕΞΟΥΣΙΑ ταῦτα ποιῶ.

      Μτ Κη-18 καὶ προσελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐλάλησεν αὐτοῖς λέγων·
      ΕΔΟΘΗ ΜΟΙ —-ΠΑΣΑ ΕΞΟΥΣΙΑ—- ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ—ΚΑΙ—- ΕΠΙ ΓΗΣ

      Επίσης
      9 φορές στον Μάρκο / 7 στον Λουκά / 6 στον Ιωάννη 7 στις Πράξεις
      4 φορές στην Ρωμαίους / ….κλπ/ …….και 19……. Στην Αποκάλυψη

      Απάντηση

      • Posted by Χρήστος Δημάρης on 20 Αυγούστου, 2012 at 7:08 μμ

        ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ: Κύριε Θεόδωρε δεν διαφωνούμε καθόλου. Από την προσωπική μου ζωή ξέρω πως όταν ενώθηκα με τα δεσμά του γάμου με την γυναίκα μου Βασιλική τότε έγινα ακόμα πιο ελεύθερος. Και όσο πιό δούλος γίνομαι στον Κύριο μου τόσο πιό ελεύθερος γίνομαι. Και μακάρι όλοι οι κοσμικοί εξουσιαστές να είχαν σαν πρότυπο τους την εξουσία του Χριστού. Λιγάκι δύσκολο αυτό όμως αφού θα έπρεπε και να μην έχουν υλική περιουσία και να σταυρωθούν. Συνοψίζοντας: Η ελευθερία του ανθρώπου είναι η δουλεία του στον Χριστό και η εξουσία του Χριστού κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από την εξουσία των τυρράνων.

      • Εδώ ταιριάζουν τα λόγια του διακόνου Φιλίππου προς τον ευνούχο της Κανδάκης:

        «Γινώσκεις άρα, α αναγινώσκεις»;

        Και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το του Ηρακλείτου: «Πολυμαθίη νόον έχειν ου διδάσκει»!

        Ανοίγοντας μια κονκορντάτσια (=ευρετήριο χωρίων της Αγίας Γραφής) μπορείς να βρείς οσαδήποτε, σχετικά με μια λέξη χωρία.

        Για να αποκρυπτογραφήσεις όμως το εσωτερικό νοημά τους απαιτείται εσωτερική πνευματική σχέση.

        Η οποία, όταν απουσιάζει, καθιστά πρόδηλη την ασχετοσύνη του οποιουδήποτε πολυξεράδη προς την ουσία του ευαγγελικού λόγου, αλλά και προς την ορθόδοξη σκέψη και το ήθος….

        Και υποδηλώνει την αλλότρια προέλευσή του…

  7. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 17 Αυγούστου, 2012 at 7:38 μμ

    Έχω λάθος άποψη και το παραδέχομαι…

    Και πολύ περισσότερο κάνω κακές διατυπώσεις, με αποτέλεσμα, άλλα να εννοώ και άλλα να γράφω.
    Απλά έκανα την αφελή διαπίστωση, πως η ανθρώπινη δημιουργικότητα εμπνευσμένη από Τον θεό, έχει καρπούς όπως η βιομηχανική, η τεχνολογική πρόοδος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοώ τον πλούτο, που όπως σωστότατα με διορθώνετε, είναι εκ φύσεως αθέμιτος.

    Καλό βράδυ και ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας.

    Απάντηση

  8. Γιώργο

    Δεν καταλαβαίνω για ποιο «χαστούκι» μιλάς. Εδώ συζητάμε. Και λέμε ο καθένας τη γνώμη του. Αλάθητος δεν είναι ούτε ο πάπας.

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αυτομαστιγωνόμαστε. Όλοι μας μαθαίνουμε ο καθένας από τον άλλο.

    Απάντηση

  9. Ο/Η irizaar είπε…

    παπα-Ηλία το άρθρο σου είναι τέλειο. να προσθέσω κάτι. στις φυτείες κακάο πριν μερικές δεκαετίες οι Βέλγοι αποικιοκράτες κόβανε τα χεράκια των παιδιών που δεν ήταν αρκετά «παραγωγικά»

    17 Αυγούστου 2012 3:08 μ.μ.

    Blogger Ο/Η παπαηλιας-υφαντης είπε…

    irizaar

    Η κτηνωδία τους δεν γνωρίζει κανένα όριο.

    Απάντηση

  10. Από το «αγιορείτικο βήμα»:

    Panagiota Korovessi :

    ο Μεγας Βασιλειος ειχε πει πως ο ανθρωπος ισως να ειναι το μοναδικο πλασμα που τρωει ομοειδείς του..

    Απάντηση

  11. Posted by Παπα-Κώστας on 17 Αυγούστου, 2012 at 10:15 μμ

    Καταπληκτικό κείμενο.Με γεμίζει συγκίνηση η αγάπη με την οποία περιέβαλλε ο δυτικός πολιτισμός,βασικά στοιχεία του οποίου είναι ο καπιταλισμός και ο κοπροτεσταντισμός,τους πρωτόγονους ιθαγενείς της Αφρικής!Πόσο όμορφα δίδαξαν σε μικρά παιδιά την αξία της εργασίας!Με πόση ανιδιοτέλεια οδήγσαν τις χώρες αυτές στη νέα βιομηχανική εποχή!Και χαίρομαι που υπάρχουν και στη χώρα μας ηγέτες που νυχθημερόν μοχθούν για να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτή την ανάπτυξη!Εξίσου συγκλονιστικοί είναι και οι συμπολίτες μας που θαυμάζουν τον γεμάτο επιτεύγματα δυτικό κόσμοκαι αποστρέφονται μετά βδελυγμίας κάθε τι ελληνικό,βαλκανικό και ανατολικό!Και φυσικά περιγελούν τη πίστη στον Τριαδικό Θεό.Αυτό θα πει πρόοδος!

    Απάντηση

  12. Posted by Γιώργος on 18 Αυγούστου, 2012 at 9:24 πμ

    Νομίζω ότι σχετίζεται με την ανάρτηση, καλημέρα.

    Απάντηση

  13. Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on 18 Αυγούστου, 2012 at 9:38 πμ

    Φίλτατε Γεώργιε καλημέρα
    «Κατά την διάρκεια της νυκτός» (όπως διαπίστωσα σήμερα το
    πρωί) ο λόγος-σπόρος φύτρωσε και αναπτύχτηκε-μαζί με τα
    ζιζάνια -τα οποία οφείλουμε να αφήσουμε να συναυξάνονται
    (εντολή Κυρίου) μετά του κάλου καρπού, μέχρι τον καιρό του
    θερισμού (έργο Κυρίου Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ τους)
    Βέβαια, θα μου ’πεις ,ευλόγως, (συγγνώμη για την έκφραση)
    Τότε, «σκάσε και περίμενε». Αυτό έχει ισχύ καθολικότητας ,
    επειδή ο καθένας μπορεί να θεώρει εαυτόν καλό σπορέα,
    μέχρι να αποφασίσει ο Κύριος περί αυτού
    Γράφω με το θάρρος της κοινής (θετικής) εκτίμησης μας για
    τον αυθορμητισμό (17.08-7:58) συνδεδεμένο με την ειλικρίνεια
    που δεν αφίστανται του Ευαγγελίου και της πραγματικότητας
    Σε κάθε περίπτωση η απάντηση του ΠΗΥ (17.08-7:15) δεν
    απευθυνόταν σε εσένα, αλλά σε εμένα, ο όποιος, μπερδεύω
    τους συνδαιτυμόνες,-αν και προσπαθώντας να ξεμπερδέψω
    όπως διατείνομαι (17.08-3:56)-με «διαλέξεις πολιτειολογίας»
    που «εξυπηρετούν ΣΚΟΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.»
    [Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αυγούστου 17, 2012 at 7:58
    …πατέρα Ηλία, οι ΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ δεν είναι άλλοι]
    Τώρα, το γιατί, αισθάνθηκες το «χαστούκι» εσύ, ενώ αυτό είχε
    στόχο εμένα, τείνω να το αποδώσω στο…
    «συμφωνώ απόλυτα με τον προβληματισμό σου»(17.08-5:01)
    Όπως αντιλαμβάνεσαι υποχρεούμαι απ την απάντηση τουΠΗΥ
    να περιοριστώ σ αυτά τα ολίγα «διαδικαστικά», αποφεύγοντας
    την «ουσία» σεβόμενος αυτή την απάντηση

    Απάντηση

  14. Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on 18 Αυγούστου, 2012 at 11:36 πμ

    φίλτατε Χρήστο
    (αποφεύγω τα τυπικά «κυριλίκια»)
    1) Posted by Χρήστος Δημάρης on Αυγούσ 17, 2012 at 6:20 μμ
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ… ΕΙΝΑΙ ….ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ:
    2) Posted by Χρήστος Δημάρης on Αυγούσ 17, 2012 at 4:25 μμ
    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ… ΕΙΝΑΙ …ΑΝΤΙ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ
    [Η φύση του Χριστανισμού είναι ΑΝΤΙκαπιταλιστική
    (και ΑΝΤΙεξουσιστική).]
    Περιορίζομαι μόνο στις «επισημάνσεις» και σε όποιες σκέψεις
    αυτές μπορεί να οδηγούν , και δεν «μπαίνω» στην ουσία για το
    λόγο που αναφέρω και στον Γιώργο Όμως λαμβάνοντες υπ οψη,
    το: ποιήσας «ἐξ ἑνός αἵματος πᾶν γένος ἀνθρώπων» (Πρ. ιζ’, 26),
    μπορούμε να πούμε πως
    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ …ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ …ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ
    Όπως και Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ
    Σκέψου τώρα, τους εθναμυντορες- ελληνοχριστιανούς και το
    μπέρδεμα που υπάρχει στα μυαλά τους
    Όντας «χριστιανοί»-έλληνες-«δεξιοί»(τι; αμφιβάλει κανείς;) να
    υποχρεώνονται να «ταυτιστούν» με τους
    «αριστερούς»- άθεους- «αντιρατσιστές»
    Καθώς και ,όντας ελληνο-χριστιανοί να αμφισβητείται η
    «χριστιανικότητα» τους με το να θεωρούν τη φυλή τους ανώτερη
    Αλλά, αυτά, όπως λέει και ο ΠΗΥ,… δημιουργούν μπέρδεμα (!!)
    Όπως έλεγε και ο Ρουσσώ : Όταν ,τον «πυρσό της αλήθειας» τον
    κατε-βάζουμε στον λαό (χαμηλά) μπορεί να βάλουμε «φωτιά
    στα μπατζάκια του». Εκτος του ότι ο χριστιανισμος δεν μπορει
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ-
    …εγω δε λεγω υμιν μη ΑΝΤΙ- στηναι τω πονηρω ΜΑΤΘ 5:39

    ΥΓ επίτρεψε μου μια παράφραση στο γραφόμενο σου :
    «Όσο πιό ψηλά αναβαίνει- η μαϊμού- χριστιανός τόσο………»

    Απάντηση

  15. Χρήστο, καλημέρα

    Αυτή τη φορά μου έβαλες δύσκολα. Δεν νομίζω ότι ο Χριστός λέει να γίνουμε φίλοι των διαχειριστών του μαμωνά της αδικίας.

    Αλλά, μάλλον, με τον μαμωνά, που αποκτήσαμε άδικα,να κάνουμε φίλους, μέσω προφανώς της ελεημοσύνης. Όπως έκαμε και ο άδικος διαχειριστής.

    Απάντηση

    • Posted by Χρήστος Δημάρης on 18 Αυγούστου, 2012 at 3:59 μμ

      ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ: Πάντως όλο το κεφάλαιο μιλά και γι αυτό που ζούμε σήμερα. Στην αρχή καταλαβαίνουμε πως το υπερβολικό χρέος δημιουργήθηκε από τις αδικίες του οικονόμου. Στη συνέχεια περιγράφεται πως πρέπει να γίνεται το κούρεμα του χρέους. Ο λαός δεν στερείται ευθυνών αλλά καλείται να πληρώσει αυτά που του αναλογούν. Και μετά με την παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου περιγράφεται η αδιαφορία των πλουσίων για τους φτωχούς.

      Απάντηση

      • Χρήστο, καλησπέρα

        Πολύ ενδιαφέρουσα η ερμηνεία, που δίνεις. Σ’ ευχαριστούμε.

      • Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on 18 Αυγούστου, 2012 at 10:43 μμ

        Με την άδεια σας επιτρέψτε μου να αποδυθώ σε μια
        προσπάθεια να αποδοθεί εναργέστερα το Λουκας 16ο

        Λουκ Ιστ-1 ῎Ελεγε δὲ καὶ πρὸς τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ·
        ἄνθρωπός τις ἦν πλούσιος, ὃς εἶχεν
        οἰκονόμον, καὶ οὗτος διεβλήθη[ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ]
        αὐτῷ [ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΨΕΥΔΩΣ ] ὡς διασκορπίζων
        τὰ ὑπάρχοντα αὐτοῦ.-2 καὶ φωνήσας αὐτὸν
        [Ο ΑΔΙΚΟΣ* ΚΥΡΙΟΣ-ΜΑΜΩΝΑΣ] εἶπεν αὐτῷ·
        [ΑΔΙΚΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ] τί τοῦτο ἀκούω
        περὶ σοῦ; ἀπόδος τὸν λόγον τῆς οἰκονομίας σου·
        οὐ γὰρ δύνῃ ἔτι οἰκονομεῖν,[ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΕΙ ]
        -3 εἶπε δὲ ἐν ἑαυτῷ ὁ[ΑΔΙΚΗΘΕΙΣ] οἰκονόμος· τί
        ποιήσω, ὅτι ὁ κύριός μου ἀφαιρεῖται τὴν οἰκονομίαν
        ἀπ᾿ ἐμοῦ; σκάπτειν οὐκ ἰσχύω, ἐπαιτεῖν αἰσχύνομαι·
        -4 ἔγνων τί ποιήσω,[ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ]
        ἵνα, ὅταν μετασταθῶ ἐκ τῆς οἰκονομίας, δέξωνταί με
        [ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ,ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ] εἰς τοὺς οἴκους
        ἑαυτῶν.-5 καὶ προσκαλεσάμενος ἕνα ἕκαστον τῶν
        χρεωφειλετῶν τοῦ κυρίου ἑαυτοῦ ἔλεγε τῷ
        πρώτῳ· πόσον[ΦΑΝΕΡΟ,ΠΩΣ ΑΓΡΑΦΩΣ,ΔΕΧΕΣΑΙ οτι]
        ὀφείλεις σὺ τῷ κυρίῳ μου; -6 ὁ δὲ εἶπεν· ἑκατὸν βάτους
        ἐλαίου[ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ – ΟΧΙ ΧΡΗΜΑ].
        καὶ εἶπεν αὐτῷ· δέξαι σου τὸ γράμμα καὶ καθίσας
        ταχέως γράψον πεντήκοντα.-7 ἔπειτα ἑτέρῳ εἶπε· σὺ
        δὲ πόσον ὀφείλεις; ὁ δὲ εἶπεν· ἑκατὸν κόρους σίτου. καὶ
        λέγει αὐτῷ· δέξαι σου τὸ γράμμα καὶ γράψον ὀγδοήκοντα
        .-8 καὶ ἐπῄνεσεν ὁ κύριος(,;) τὸν οἰκονόμον(,;) τῆς ἀδικίας,
        [Ο ΚΥΡΙΟΣ-ΜΑΜΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ*, ΤΟΝ
        ΟΙΚΟΝΟΜΟΝ (της αδικίας;;) ΕΠΗΝΕΣΕΝ, (λέγων)]

        ὅτι φρονίμως ἐποίησεν·
        [ΩΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΤΟΥΤΟΥ, ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ]
        ὅτι οἱ υἱοὶ τοῦ αἰῶνος τούτου φρονιμώτεροι
        [ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΑΥΤΩΝ ΓΕΝΕΑΝ,ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ (εισι)]
        ὑπὲρ τοὺς υἱοὺς τοῦ φωτὸς
        [ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ(;εως αχρηστο)ΦΡΟΝΙΜΟΙ]
        εἰς τὴν γενεὰν τὴν ἑαυτῶν [ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΑΙΩΝΑ
        ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ] εἰσι
        [ΑΦΟΥ(οι υιοί τουφωτός)ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑτηςΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
        ΔΕΝ ΘΑ «ΔΙΟΡΘΩΝΑΝ» ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΆΛΛΗ
        -ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ»
        ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΙΩΝΑ ]

        -9 κἀγὼ ὑμῖν λέγω·[ΩΣ ΜΗ ΟΝΤΕΣ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ]
        ποιήσατε ἑαυτοῖς φίλους [ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ]
        ἐκ τοῦ μαμωνα τῆς ἀδικίας[ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΙΩΝΑ],
        ἵνα, ὅταν ἐκλίπητε,[ΤΗΣ ΖΩΗΣ] δέξωνται ὑμᾶς
        [ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ] εἰς τὰς αἰωνίους σκηνάς.[ΑΥΤΩΝ
        ΣΤΗΝ(προσδοκώμενη) ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ]

  16. Θοδωρή

    Όπως φαίνεται κάποιοι πολύ ενοχλούνται απ’ τα γραφόμενά μου. Και το εκδηλώνουν ποικιλοτρόπως.

    Και μπλογκ και ιμέηλ, μου έχουν μέχρι τώρα καταργήσει. Γιατί, βέβαια, η εξαφάνιση της φωτογραφίας από τα σχόλια-τώρα τελευταία- είναι θέμα ανάξιο λόγου…

    Μπορεί, βέβαια, σε κάποια στιγμή να καταργήσουν και μένα τον ίδιο. Μια και, όπως φαίνεται, κινούνται στα σκοτεινά…

    Ασφαλώς και δεν χρειάζεται κανείς να διαθέτει προφητικές ικανότητες, για να καταλάβει την προέλευσή τους.

    Αφού οι ίδιοι-αν και, όπως προανέφερα, κινούνται στα σκοτεινά- επιμένουν τόσο πολύ να το υποδηλώνουν.

    Γιατί, όπως φαίνεται, έχουν οικειοποιηθεί το παράδειγμα της μαϊμούς, για την οποία κάνεις λόγο στο σχόλιό σου προς το Χρήστο.

    Απάντηση

    • Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on 18 Αυγούστου, 2012 at 10:32 μμ

      ΠΗΥ Ευλογείτε
      Επιτρέψτε μου να θεωρήσω την τελευταία ανάρτηση σας ως «άρση του
      εμπάργκο»που μου επέβαλε η προηγούμενη και να μπορώ να γράψω
      ελεύθερα
      Ελπίζω στον ηλεκτρονικό πόλεμο που σας κήρυξαν να μην συνέβαλαν
      και τα γραφόμενα μου αν και φοβάμαι, από παλιά εμπειρία, πως ναι
      Ωστόσο δεν ξεχνώ μια αποστροφή του λόγου σας σε παλιότερη ανάρτηση:
      ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, που σας καταξίωσε στη συνείδηση μου
      Δηλώνω συγκοινωνός με σας στον λόγο του Κυρίου

      Λουκ Στ-22 μακάριοί ἐστε ὅταν μισήσωσιν ὑμᾶς οἱ ἄνθρωποι, καὶ
      ὅταν ἀφορίσωσιν ὑμᾶς καὶ ὀνειδίσωσι καὶ ἐκβάλωσι τὸ ὄνομα ὑμῶν
      ὡς πονηρὸν ἕνεκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου…..
      ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ
      Στ-26 οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι· κατὰ
      τὰ αὐτὰ γὰρ ἐποίουν τοῖς ψευδοπροφήταις οἱ πατέρες αὐτῶν.
      ΑΛΛΑ΄ ΚΑΙ
      εάν το άλας μωρανθεί, εν τίνι αλισθήσεται;”

      Απάντηση

      • Θοδωρή

        Απ’ όσο γνωρίζω κανείς και ποτέ σ’ αυτόν εδώ το χώρο δεν επέβαλε σε κανέναν εμπάγκο και κανείς δεν περιόρισε κανενός την ελέυθερία.

        Αλλά απ’ όσο θυμάμαι, από προηγούμενες συζητήσεις μας, μάλλον στενοχωρείστε, που ο χώρος αυτός δεν σας δίνει κάποια ουσιαστική φορμή, για να παραπονεθείτε για κάτι τέτοιο.

        Αυτοί, που είναι άλας μωρό, ασφαλώς και είναι πρόβλημα, αφού τα λόγια τους και τα έργα τους είναι ανούσια και άνοστα.

        Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι αυτοί που παρουσιάζονται σαν αλάτι και στην πραγματκότητα είναι θανατηφόρο δηλητήριο….

  17. Theodoros Nikiforakis:

    Bioτέχνης, Πωλήσεις ειδών σπιτιού, Ιδ.Υπάλληλος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος:

    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΩΝΙΩΔΗΣ Η ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    Απάντηση

  18. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 18 Αυγούστου, 2012 at 10:41 μμ

    Σαν άνθρωποι περνάμε από χίλια κύματα, βάσανα, σκέψεις, προβλήματα υγείας, κουβαλάμε όλοι μας έναν Σταυρό.
    Άλλοτε μας βγαίνει σε έπαρση και κόμπλεξ ανωτερότητας, άλλοτε σε ταπεινολογία και κόμπλεξ κατωτερότητας.
    Με τη βοήθεια του Χριστού και κοντά σε Εκείνον, μόνο ισορροπούμε, κάπου βρίσκουμε τη «χρυσή τομή»,με υπομονή και επιμονή.

    Και πάντως σε αυτό το δύσκολο κόσμο που ζούμε, χρειάζεται να αποφεύγουμε τα μμε και να διαβάζουμε καμιά αυθεντική πηγή, που εστιάζει στα ζητήματα εκείνα που το σύστημα αποκρύπτει.

    Συμφωνώ πάντως με το σχόλιο του Θεόδωρου Νικιφοράκη, γιατί το διαπιστώνω κάθε μέρα, ώρα και λεπτό.

    Απάντηση

  19. Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on 20 Αυγούστου, 2012 at 3:44 μμ

    Πολύ σωστές και χρήσιμες οι παρατηρήσεις σας για το
    αλάτι-δηλητήριο. Είναι θέμα ποσότητος. Ενώ, μια μικρή
    ποσότητα άλατος είναι ωφέλιμη, μια μεγάλη μπορεί να
    δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο.
    Δεν παραπονούμαι για κανένα αποκλεισμό κατά κυριολεξία,
    αλλά η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει την παραμικρή υποψία
    πρόκλησης δυσαρέσκειας -από την συμπεριφορά μου- σε
    φιλόξενους χώρους όπως η ιστοσελίδα σας . Μονό μια ,
    στοιχειώδους ευγενείας επιφύλαξη διατύπωσα,αποδεχόμενος
    την όποια, πιθανή, δυσαρέσκειά σας

    Απάντηση

  20. Γιάννης Ζαβιτσανάκης:

    Και, Τρίτος Κόσμος, ΠΟΛΥ σύντομα, θα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο κόσμος. Συγκεκριμένοι άνθρωποι, μονάχα, θα εξαιρούνται της τριτοκοσμικότητας….

    Απάντηση

Σχολιάστε