παγκόσμια δια(βολο)κυβέρνηση…

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής κ. Παπανδρέου, μας είχε πει, σχετικά με την παγκόσμια διακυβέρνηση:

«Απαιτείται μια πιο δημοκρατική και ενημερωμένη διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, πέραν των συνόρων. Που θα εγγυάται κανόνες, διαφάνεια και καταπολέμηση της αδικίας»!…

Κι ακόμη πως «η σοσιαλιστική διεθνής θεωρεί τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης…ως βασική της προτεραιότητα».

Για να τα επαναλάβει, τώρα, και ο κ. Βενιζέλος, αποφαινόμενος και αυτός πως:

«Η ανακύκλωση της διεθνούς κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα…από ένα νέο σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, οικονομικής και πολιτικής».

Πληροφορώντας μας ακόμη ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε στις αγορές ένα αίτημα για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Και έδειξε την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει το ευρώ». Αλλά, σε βάρος, όπως φαίνεται, των Ευρωπαίων…

Αξίζει-νομίζω-τον κόπο ν’ ασχοληθούμε κι εμείς, έστω και ακροθιγώς με το συγκεκριμένο θέμα.

Και βέβαια δεν φιλοδοξούμε να διεισδύσουμε στους δαιδαλώδεις μαιάνδρους των οικονομικών λαβυρίνθων. Γιατί, για την περιήγηση στους χώρους α τούς, είναι άλλοι αρμοδιότεροι.

Εδώ θα επιχειρήσουμε να ιδούμε το θέμα, όσο απλούστερα μπορούμε. Τόσο από τη σκοπιά του Ευαγγελίου, όσο και την όποια πείρα μας προσφέρει η πραγματικότητα.

Και ας αρχίσουμε απ’ την πραγματικότητα:

Από ποιους ζητούν οι εραστές της παγκοσμιοποίησης να μας εισαγάγουν στον βιομηχανικό ορνιθώνα της;

Απ’ τις, λεγόμενες, αγορές, μας λένε. Και, αν δεν κάνω λάθος, μιλώντας μας για αγορές, μας μιλούν για τους αξιότιμους μεγάλους ευεργέτες μας, τους τοκογλύφους.

Οι οποίοι θα μας προσφέρουν «κανόνες», «δικαιοσύνη» και «διαφάνεια». Και όσα ακόμη δεν μπορεί το μυαλό του ανθρώπου να χωρέσει. Μέχρι και του «πουλιού το γάλα»…

Κι, όσο για τα αγαθά αισθήματα, που οι τοκογλύφοι τρέφουν, για όλους τους λαούς και ιδιαίτερα για μας τους Έλληνες, έχουμε πρόσφατες και άκρως ειδυλλιακές εμπειρίες.

Όπως, εξάλλου, και για την «πιο δημοκρατική και ενημερωμένη διακυβέρνηση» δεν θα χρειαστεί να πάμε και πολύ μακριά. Μας αρκεί η δικά μας διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων.

Ασφαλώς και οι τοκογλύφοι είναι η αφρόκρεμα του καπιταλισμού. Ο οποίος με όλες τις παραφυάδες του δολοφονεί ετησίως εκατομμύρια ανθρώπων.

Και αυτό, που θέλουν να πετύχουν τώρα, με την παγκοσμιοποίηση είναι να συστηματοποιήσουν και να διευρύνουν το δολοφονικό τους καθεστώς.

Ασφαλώς και θα κάνουν την ίδια και χειρότερα, με όσα, έκαναν και στα διαβόητα κρεματόρια τους οι Ναζί. Αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Όχι όμως τόσο βάναυσα και τόσο προκλητικά. Αλλά με πιο ήπια και πιο «πολιτισμένα» μέσα…

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως είναι και «αντιρατσιστές».

Όλα κι όλα! Σέβονται τους ανθρώπους, αδιακρίτως χρώματος. Αλλά, από το άλλο μέρος, ληστεύουν τον ιδρώτα τους και πίνουν το αίμα τους, επίσης αδιακρίτως χρώματος.

Προσέξατε πώς κλιμάκωσαν τη δική μας εξόντωση;

Μας επέβαλαν να ξεριζώσουμε τις ελιές και τα αμπέλια μας. Για να μην έχουμε επάρκεια αγαθών. Έτσι ώστε να αφεθούμε στο έλεος της αυθαιρεσίας τους.

Συρρίκνωσαν τις αποδοχές και πολλαπλασίασαν τους φόρους, ώστε να δημιουργήσουν εφιαλτικά αδιέξοδα και να εξωθήσουν τους πολίτες στην απόγνωση και τις αυτοκτονίες.

Και στη συνέχεια με τα δολοφονικά τους φάρμακα, αποβλέπουν στο να μας δηλητηριάζουν σιγά-σιγά και να μας εξαποστέλλουν «εις τόπον χλοερόν». Όπως φαίνεται να συμβαίνει, τώρα, με τα, λεγόμενα, γενόσημα.

Κι ακόμη πιο πέρα, με τα μεταλλαγμένα τους τρόφιμα, θα προσπαθήσουν να μας καταστήσουν άβουλα ανθρωποειδή. Σαν τα κοτόπουλα των βιομηχανικών ορνιθώνων.

Και γιατί όλα αυτά;

Μα για το Μαμωνά.

Και ποια είναι η σχέση και η θέση του Μαμωνά απέναντι στο Ευαγγέλιο;

Η ίδια με το Σατανά!

Κι ας προσπαθούν κάποιοι να ταυτίσουν την παγκοσμιοποίηση με τη βασιλεία του Θεού. Η μία απέχει από την άλλη, όσο και ο Θεός από το Σατανά.

Και τι σημαίνει αυτό;

Πάμπολλα!

Και ένα από τα πολλά είναι ότι για την παγκοσμιοποίηση ο άνθρωπος δεν έχει καμιά απολύτως αξία.

Και γι’ αυτό μπορεί να θυσιάζεται απεριόριστα και αδιάκριτα στο βωμό του Μαμωνά. Ο οποίος είναι το παν.

Ενώ για τη Βασιλεία του Θεού ο άνθρωπος, ο καθένας άνθρωπος, είναι απόλυτη αξία.

Και βρίσκεται πάνω, όχι μόνο από το μαμωνά, αλλά κι απ’ όλους τους άθλιους νόμους και τους κανόνες του καπιταλιστικού Μεσαίωνα και της παγκόσμιας διακυβέρνησης …

Κάποιοι, πολιτικοί, λένε ότι όσοι δεν ενταχθούν στην παγκόσμια διακυβέρνηση, είναι καταδικασμένοι να χαθούν.

Αλλά στην πραγματικότητα, το ακριβώς αντίθετο ισχύει.
Η ιστορία των αιώνων φωνάζει ότι ποτέ ο δρόμος του Σατανά δεν οδήγησε στη σωτηρία.
Όπως και ο δρόμος του Θεού δεν οδήγησε ποτέ στην απώλεια …

παπα-Ηλίας

24 Σχόλια

  1. Posted by Χρήστος Δημάρης on 10 Αυγούστου, 2012 at 11:33 μμ

    ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ! Τα ίδια με τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο περί παγκόσμιας κυβέρνησης μας τα είπε και ο Σιμόν Πέρεζ πριν από λίγες μέρες!

    Απάντηση

    • Posted by Χρήστος Δημάρης on 11 Αυγούστου, 2012 at 1:45 πμ

      ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ! Αυτό μας το λέει ο Πέρες στο σύντομο βίντεο που βάζω. Και ξέρετε γιατί κανείς δεν έχει επιλογή; Γιατί αν δεν δεχθεί την παγκόσμια κυβέρνηση τότε θα γίνει φτωχός και ασήμαντος! Όλοι λοιπόν πρέπει να δεχτούμε τους νέους παγκόσμιους νόμους που κατά τον Πέρες βασίζονται στην επιστήμη, είναι δημιουργικοί και ωφέλιμοι για τις νέες γενιές! http://www.youtube.com/watch?v=jBEiJU7INjA&feature=youtube_gdata_player

      Απάντηση

    • Posted by Ηλιόφτερη on 11 Αυγούστου, 2012 at 7:03 μμ

      Ακριβώς όπως τα λέτε. Και τα ΜΜΕ σιωπούν και όχι μόνο…

      Απάντηση

      • Ηλιόφερτη,

        Τα ΜΜΕ είναι κατά 95% στα χέρια των σιωνιστών. Και άρα της παγκοσμιοποίησης.
        Και «τα σκυλιά, όπου τα ταΐζουν, εκεί και γαβγίζουν».

        Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

  2. Όντως το λέει και ο Σιμόν Πέρεζ.
    Άλλωστε αυτοί είναι η ψυχή και η καρδιά της τοκογλυφίας και της παγκοσιοποίησης.
    Και ασφαλώς βρίσκονται στους αντίποδες της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Η μέρα με τη νύχτα.

    Ευχαριστώ για την επισήμανση.

    Απάντηση

  3. Από τους «Ενωμένους Μπλοκερς:

    Ο/Η marianaonice είπε…

    Για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις: Ντέϊβιντ Ροκφέλερ 1915:
    Είμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη μεγάλη κρίση και το έθνος θα δεχθεί τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από την πρακτική του εθνικού αυτοπροσδιορισμού των περασμένων αιώνων…

    Είναι σχέδια δεκαετιών αυτά και θα τα εκπληρώσουν οι παρανοϊκοί και κυριευμένοι από το χρήμα αλήτες!

    Blogger Ο/Η παπαηλιας-υφαντης είπε…

    @ marianaonice

    Όπως πολύ σωστά παρατηρείς, δεν πρόκειται για «πνευματική ελίτ», αλλά για απροκάλυπτη οικονομική αλητεία.

    Η οποία ωστόσο φοράει την προβιά της δικαιοσύνης, της διαφάνειας. Και «άλλων ηχηρών παρομοίων»…

    Απάντηση

  4. Από την αποτείχιση:

    Ανώνυμος11 Αυγούστου 2012 8:12 π.μ.

    Εξαρτάται τι είδους θα είναι η παγκόσμια κυβέρνηση αν υπάρξει. Βέβαια τα στοιχεία συνηγορούν με τις απόψεις του άρθρου. Αλλά ο Κυρίαρχος του Σύμπαντος δεν είναι οι διαβολοπαγκοσμιοποιητές αλλά ο Θεός ο Ζων και Αληθινός. Αν οι πιστοί Του, εξαχρειωνόμαστε και ειδωλολατρεύουμε, γιατί να περιμένουμε την υποστήριξή Του; Αν όμως οι πιστοί Του είμαστε άξιοί Του, Τον πιστεύουμε και ορθοτομούμε το Λόγο της Αληθείας Του! Τότε… ώ τότε! Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις ημείς δε εν τω ονόματι Κυρίου του Θεού μεγαλυνθησόμεθα. Ει ο Θεός μεθ’ημών, τις καθ’ημών; Καθείλε δυνάστας από θρόνων αυτών και ύψωσε ταπεινούς.

    Πάντως μια άλλου είδους παγκόσμια Κυβέρνηση ήδη υπάρχει και είναι οι οικονομικοί παράγοντες, που σε αυτούς χρωστούν όλα τα Κράτη! Και όσοι με μυστικές διεθνείς οργανώσεις κατευθύνουν τις τύχες των χωρών.

    Δεν είναι και εύκολη, σύντομα, μια παγκόσμια κυβέρνηση. Δεν είναι εύκολο, να υπαχθούν σε αυτή, η Ρωσία, η Κἴνα, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Περσία, η Ιαπωνία, κ.α. Εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση πάει να διαλυθή. Από την άλλη, τα παραδείγματα της Σερβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών με τους βομβαρδισμούς και την ξαφνική χρεωκοπία εν αιθρία, αποδεικνύουν ότι όταν οι επίγειοι κοσμοκράτορες θέλουν κάτι, έχουν τη δύναμη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική να το εφαρμόσουν. Με την ανοχή του Θεού. Ας είμαστε εμείς άξιοί Του και δεν θα μας εγκαταλείψει.

    Αλλά η Εκκλησία φοβάται την παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια κυβέρνηση; Από πότε; !!!

    Η Εκκλησία, πλην των 200 τελευταίων ετών, επί 2000 χρόνια γεννήθηκε, και έζησε σε καλές ή κακές παγκόσμιες κυβερνήσεις! Παγκόσμιες Αυτοκρατορίες! Το σχέδιο του Θεού χρησιμοποίησε τρεις παγκόσμιες κυβερνήσεις, του Μ.Αλεξάνδρου, της παγκόσμιας τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ενώ για τις αμαρτίες μας, ο Θεός επέτρεψε και η Εκκλησία μας έζησε υπόδουλη και υπό την Οθωμανική παγκόσμια -εν μέρει- Αυτοκρατορία και έσβησαν οι λυχνίες των τοπικών Εκκλησιών της Μ.Ασίας.

    Οι Χριστιανοί ξεχάσαμε το Λόγο του Θεού ότι για το Χριστό δεν υπάρχει Ιουδαίος ή Έλλην ή βάρβαρος ή Σκύθης. Κι όμως, θεωρούμε ανώτερη της χριστιανικής ιδιότητος, τη γήϊνη τοπική καταγωγή μας. Και χειρότερα: όχι με ευθύνη των Ελλήνων ορθοδόξων, χριστιανοί και μάλιστα ορθόδοξοι αλληλοσφαγιαζόμασταν στο Μακεδονικό Αγώνα, Εξαρχικοί και Πατριαρχικοί, τώρα στο Σκοπιανό, και μεταξύ μας οι Έλληνες Ορθόδοξοι. Θα ἐρθει η στυγνή μπότα της παγκοσμιοποίησης να μας ενώσει, καμμιά φορά χρειάζεται μια «μείωση» του τοπικιστικού εγωϊσμού, και της αναβίωσης των παγανιστικών εθνικών παραδόσεων στην τοπική εθνιλή Εκκλησία, και όποιος αντέξει θα καθαριστεί διά του πυρός του μαρτυρίου όπως το χρυσάφι.

    Απάντηση

  5. από LEFANA:

    «ληστεύουν τον ιδρώτα τους και πίνουν το αίμα τους, επίσης αδιακρίτως χρώματος»!!!

    Καταπληκτικη παρατηρηση-ειρωνια…

    Απάντηση

  6. […] και ο δρόμος του Θεού δεν οδήγησε ποτέ στην απώλεια … παπα-Ηλίας 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ […]

    Απάντηση

  7. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστούμε για τις χρήσιμες αναρτήσεις σας, πάτερ – Ηλία.

    Όσο για το πόσο σημαντικός είναι ο καθένας εξαρτάται από τα κριτήρια της αξιολόγησης. Ποιός πίστευε δυο χιλιάδες χρόνια πριν ότι ένας φτωχός, ασήμαντος ξυλουργός θα έβαζε τα κριτήρια αξιολόγησης για την ανθρωπότητα; Όσοι τα αμφισβητούν, ας δουν που μας οδήγησε η αξιολόγηση βάσει του υλικού πλούτου.

    Απάντηση

  8. Posted by Χρήστος Δημάρης on 11 Αυγούστου, 2012 at 10:08 μμ

    ΔΥΟ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: Πως γίνεται κάποιος να θεωρεί πως η καταστροφή της πατρίδας του είναι η σωτηρία της; Πως γίνεται κάποιος να αγαπά την πατρίδα του και να θέλει και μια παγκόσμια κυβέρνηση; Βάζω ένα μισάωρο και ευχάριστο βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ εδώ και ενάμισυ χρόνο. Είναι πολύ διαφωτιστικό και δείχνει με τον πιό καθαρό τρόπο πως ο κόσμος των αγορών είναι ο κόσμος της απάτης. Σημειώνω πως το βίντεο αυτό δεν το έχουν φτειάξει κάποιοι οπαδοί της αριστεράς αλλά Αμερικάνοι οπαδοί του φιλελευθερισμού: ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ: http://www.youtube.com/watch?v=eRkQtb4BNKg&feature=youtube_gdata_player

    Απάντηση

    • Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on 12 Αυγούστου, 2012 at 11:15 πμ

      Κύριε Χρήστο καλημέρα
      Με την άδεια σας να υποβάλω μια, ΟΧΙ ρητορική, ερώτηση
      με την ελπίδα να έχω ΜΙΑ οπουδήποτε απάντηση την οποία
      θα θεωρήσω χρησιμότερη από καμία. Επειδή νομίζω πως
      σχετίζεται με τις δίκες σας, αν και με χρήση αναγωγής :

      Πως γίνεται, ΟΛΟΙ (παγκοσμίως) να θεωρούν ότι, το ΔΝΤ
      ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των πατρίδων, και ΝΑ ΜΗΝ
      ΔΙΑΝΟΟΥΝΤΑΙ καν, να καταγγείλουν την ΣΥΜΒΑΣΗ
      Υποχρέωσης, καταβολής του ποσού συμμετοχής των σ αυτό;;

      Για την Ελλάδα ανέρχεται σε 1,8 δις το χρόνο-καλυπτόμενο
      από απόλυτη σιωπή- και δεν τολμά κανείς να ζητήσει, ούτε
      την προσωρινή αναστολή της καταβολής του, στην διάρκεια
      της κρίσης. Πχ Οι δανειοδοτικές, «υπηρεσίες» του, ύψους
      5,4 δις,- που αντιστοιχούν σε «εισφορές» της παρελθούσης
      τριετίας μόλις, («δικά μας λεφτά»)- θα έχουν «επιστραφεί»,
      μέσω Συμβατικής«συμμετοχής»,στην επόμενη τριετία. Εάν
      δε, το «δάνειο» έχει δεκαπενταετή διάρκεια θα έχει
      «επιστραφεί» άλλες 4 φορές, (5Χ5,4=27 δις) μέχρι τη λήξη
      του, και θα παραμένει «χρέος» μαζί με τους τόκους κλπ
      Εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια αντιστοιχία των ανωτέρω,
      με το βίντεο, τότε ίσως να μπορούσαμε να πούμε ότι πως :
      Ο,τι -σε επίπεδο ΗΠΑ είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα -,είναι
      σε παγκόσμιο, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι το ΙRS
      Εάν είναι έτσι, τότε μπορούμε να πούμε ότι η Παγκόσμια
      διακυβέρνηση είναι παρούσα και όχι επερχόμενη

      Απάντηση

      • Posted by Χρήστος Δημάρης on 12 Αυγούστου, 2012 at 12:41 μμ

        ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Καλημέρα κύριε Θεόδωρε. Οι τραπεζίτες δεν κυβερνούν απευθείας τις διάφορες χώρες. Κυβερνούν αυτούς που μας κυβερνούν. Και αυτό θέλουν να κάνουν με την παγκόσμια κυβέρνηση: Θέλουν να κυβερνούν αυτούς που μας κυβερνούν ακόμα πιο καλά. Και σαν πρόσχημα βάζουν το σταμάτημα των διάφορων πολέμων που η αιτία τους είναι τα έθνη-κράτη. Αντιπροτείνουν παγκόσμιους επιστημονικούς νόμους που θα φέρουν την παγκόσμια ελευθερία η οποία όμως είναι μια παγκόσμια δουλεία (ξαναδιάβασε το άρθρο για το τσιπ που βάζει ο Ομπάμα στους Αμερικανούς με πρόσχημα την δημόσια υγεία) και μετατροπή των ανθρώπων σε καταναλωτές και πελάτες των τραπεζών τους. Και η κριτική που κάνει το βίντεο που έβαλα είναι απολύτως σωστή εκτός από ένα σημείο: Δεν μπορεί να γίνει αντίσταση στα σχέδια των τραπεζιτών όταν το όραμα μας είναι ένας γνήσιος φιλελευθερισμός. Αντίσταση θα γίνει όταν το όραμα μας είναι η Βασιλεία των Ουρανών. Αυτός μάλιστα είναι ο λόγος που οι τραπεζίτες φοβούνται την Ορθοδοξία. Είναι πραγματικά λυπηρό να έρχεται ο Πέρεζ στην χώρα μας, να λέει ανοιχτά τους σκοπούς των τραπεζιτών και να μην αντιδρά ούτε η Ελληνική Πολιτεία και ούτε η Εκκλησία. Το περίεργο είναι πως δεν αντέδρασε ούτε η αριστερά με εξαίρεση μερικά φωτεινά παραδείγματα όπως είναι ο κύριος Λαφαζάνης. Και αυτός όμως αντέδρασε βασισμένος στον δικό του τρόπο ανάλυσης της πραγματικότητας. Να είναι πάντως καλά ο άνθρωπος. Είναι ένας από τους λίγους βουλευτές που νοιάζονται για τον Ελληνικό λαό.

  9. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 12 Αυγούστου, 2012 at 11:09 μμ

    Καλησπέρα σε όλους,
    καλησπέρα πάτερ-Ηλία!

    Αυτή τη περίοδο που βιώνουμε, πρέπει να την διδαχθούμε πρώτα απ’ όλα και να καθίσουμε να την μελετήσουμε…
    Καθώς είναι πιο ζοφερή και αδυσώπητη παρά ποτέ στα πρόσφατα χρόνια.
    Θα μπορούσε κανείς να υποστεί αλεπάλληλα στομαχικά έλκη, από την πανουργία που διαπιστώνει, αλλά κυρίως από την διαστροφή που επικρατεί.

    Δεν είμαι τόσο έμπειρος, αλλά έχουν κάποια πράγματα αντικρίσει και τα δικά μου τα μάτια.
    Έχω δει τέρατα να παρουσιάζονται σαν «χελιδόνια», αλλά και ανθρώπους «άθεους» και «κακούς», που αμάρτησαν στη ζωή τους και ζουν με τη κοινωνική κατακραυγή, σε ανύποπτο χρόνο και περπατώντας, χωρίς να με δουν, να τους βλέπω να γονατίζουν και να είναι απίστευτα ευλαβικοί απέναντι στον Θεό και μετανοημένοι!

    Από τα σχόλια που κάναμε καμιά φορά, διαπίστωνα πως έχουμε πολλές αντιθέσεις, αλλά πάμπολλες συνθέσεις…
    Μα ποτέ κανείς δεν «έλυσε το ζωνάρι του» για αντιπαράθεση, γιατί πιστεύω βαθύτερα πως μπαίνουμε εδώ μέσα για να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, αλλά και να πάρουμε δύναμη σε ζητήματα απίστευτα εξώφθαλμα-ολοφάνερα, όταν πολλοί σιωπούν.
    Από την άλλη πάντα θα επικρατεί αυτό που λέγεται αλλιώς ως «προβοκάτσια».

    Εκεί παρεμβαίνει η συνείδηση, η διαίσθηση, η νηφαλιότητα και κατανοούμε τι γίνεται αυθεντικά και τι επιτηδευμένα.

    Η ανάρτηση αυτή είναι τόσο προφανής, ντόμπρα και καθαρή, που -έστω και αν διατρέξω τον κίνδυνο να κατακριθώ ως θαμώνας που λιβανίζει-, δεν χρειάζεται παρά να πω ένα «ευχαριστώ» σαν απλός πολίτης γιατί δεν αναλώνεστε σε θρησκευτικούς μαξιμαλισμούς και στερεότυπες εκφράσεις όπως «κάντε υπομονή», αλλά δείχνετε πως η μέθεξη στη κοινωνία, η ζύμωση με αυτή και τα προβλήματά της, είναι που μας καθιστούν ανθρώπους και άρα πλάσματα του Θεού.

    Όταν για παράδειγμα θυμάμαι κάποτε, που διψούσα τρομερά και ήμουν παιδάκι, στα όρια της αφυδάτωσης, ήρθε μια κυρία και μου προσέφερε νερό να πιω…
    η πιο λογική αντίδραση, δεν θα ήταν παρά ένα «ευχαριστώ» ολόψυχο, που με ξεδίψασε.
    Σε αυτες τις απλοϊκές καταστάσεις βλέπετε, δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής ορθότητας, λες αυτό που βλέπεις, αυτό που αισθάνεσαι άδολα και με ειλικρίνεια.

    Εν τέλει, χωρίς να υπάρχει λόγος να εξυμνώ τον παπα-Ηλία ή να τον χαρακτηρίζω ως «ενάρετο» ή «κακό», λέω ειλικρινά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που μας ξεδιψάει με τις αναρτήσεις του και που τολμάει, δίχως να ηθικίζει ή να πετάει τσιτάτα…

    Ευχαριστώ, παπα-Ηλία!

    Απάντηση

  10. Posted by Παπα-Κώστας on 13 Αυγούστου, 2012 at 12:35 πμ

    Καλησπέρα παπα-Ηλία.Άλλη μια εξαιρετική ανάρτηση!Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου μαύρου και τρομακτικού κεφαλαίου για όλη την ανθρωπότητα.Οι εθνοσωτήρες μας επέτρεψαν να γίνει η χώρα μας το πρώτο πειραματόζωο στη διαδικασία εγκαθιδρύσεως μιας παγκόσμιας κυβέρνησης η οποία φυσικά αποσκοπεί στο «καλό» μας.Η Εκκλησία σαφώς και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όσο μένει πιστή ως οφείλει στο λόγο του Θεού.Το έθνος μας από την άλλη καλείται άλλη μια φορά να πολεμήσει στη πρώτη γραμμή ενάντια στη χειρότερη ίσως αυτοκρατορία που εμφανίστηκε ποτέ,αυτή των τραπεζιτών

    Απάντηση

  11. Σας ευχαριστώ όλους σας για τη συμμετοχή στο διάλογο. Έστω κι αν δική μου η παρουσία είναι σκιώδης….

    Παρηγορούμαι, με το ότι η αναρτήσεις μπορεί να δίνουν την αφορμή για περαιτέρω διερευνήσεις.

    Το αμερικάνικο όνειρο φαίνεται πολύ εφιαλτικό. Και το κάνουν ακόμη εφιαλτικότερο στη δική μας περίπτωση οι τοκογλύφοι και οι εφιάλτες, που τους υπηρετούν.

    Και ασφαλώς δεν είναι αναπόφευκτο να σκύβουν οι λαοί κάτω απ’ τα σατανικά σχέδιά τους, όπως διατείνεται ο κ. Πέρεζ.

    Αναπόφευκτος είναι ο θάνατος. Για όλους νας. Και για τους τοκογλύφους και για τον τον κ. Πέρεζ.

    Και σίγουρα ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Θεό.

    Η κάθε λέξη του Ευαγγελίου κρύβει εκρηκτική δύναμη, πολύ ισχυρότερη απ’ όλους τους πυρηνικούς εξοπλισμούς της Ανατολής και της Δύσης.

    Αυτό το ξέρουν όσοι το πολεμούν. Αλλά δυστυχώς δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν όσοι παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του…

    Απάντηση

  12. Posted by Χρήστος Δημάρης on 13 Αυγούστου, 2012 at 2:51 μμ

    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ: Το αμερικανικό όνειρο αποδεικνύει πως οι τραπεζίτες είναι απατεώνες. Λέει πως αν όλοι οι καταθέτες ζητούσαν τα λεφτά τους από τις τράπεζες τότε αυτές δεν θα μπορούσαν να τους τα δώσουν! Και το ενδεχόμενο της μαζικής ανάληψης των καταθέσεων είναι ένας από τους μεγάλους φόβους των τραπεζιτών. Οι τραπεζίτες εμπορεύονται το χρήμα και η μεγάλη τους απάτη είναι ότι εμπορεύονται χρήμα που δεν έχουν! Γι αυτό άλλωστε και το Ελληνικό κράτος τους έδωσε τόσα δις από τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Άλλη μεγάλη απάτη και αυτή. Γιατί πληρώσαμε τους ιδιώτες τραπεζίτες; Μήπως στο παρελθόν μοιραστήκαμε τα κέρδη των τραπεζών τους; Και δεν φτάνει που οι τραπεζίτες πήραν τα χρήματα του Ελληνικού λαού, τώρα θέλουν να του κατασχέσουν και τα σπίτια του! Η αποθράσυνση τους δεν έχει όρια! Ο μόνος παγκόσμιος νόμος που πρέπει να εφαρμοσθεί είναι ο νόμος της παγκόσμιας σεισάχθειας. Αν εφαρμοζόταν αυτός ο νόμος πόσοι νομίζετε ότι θα ήταν οι χαμένοι και πόσοι νομίζετε ότι θα ήταν οι κερδισμένοι; Χαμένος δεν θα ήταν κανείς και κερδισμένοι θα ήταν όλοι οι λαοί του κόσμου!

    Απάντηση

  13. Χρήστο, καλησπέρα

    Υπέροχο το σχόλιό σου! Σ’ ευχαριστούμε….

    Απάντηση

  14. Posted by Παπα-Κώστας on 13 Αυγούστου, 2012 at 11:22 μμ

    Οἱ Προφῆτες τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης δὲν φοβόντουσαν νὰ ποῦν τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους. Γι’ αὐτὸ καὶ κυνηγήθηκαν, γι’ αὐτὸ καὶ λοιδορήθηκαν. Ὁ Προφήτης Μιχαίας θεωρεῖται ὅτι περιέχει στὸ λόγο του τὴν πιὸ μικρὴ καὶ συμπυκνωμένη κοινωνικὴ κριτική.

    Πρῶτος στόχος του οἱ πλούσιοι καὶ ἰσχυροί, οἱ ὁποῖοι ἀφαιροῦν τὰ σπίτια καὶ τὶς περιουσίες τῶν φτωχῶν ἀνθρώπων («καὶ ἐπεθύμουν ἀγροὺς καὶ διήρπαζον ὀρφανούς» 2,2), γιὰ νὰ καταλήξη ὅτι καὶ αὐτῶν ἡ μοίρα θὰ εἶναι, ὁ ἐχθρὸς νὰ τοὺς καταλάβη καὶ νὰ μοιράση τὰ παρανόμως ἀποκτηθέντα (2,4). Ἡ οἰκονομικὴ ἀδικία ὁλοκληρώνεται πάντα μὲ ἐθνικὴ τραγωδία / «ἐκδίκηση». Μόνη λύση λοιπὸν νὰ σηκωθοῦν καὶ νὰ φύγουν («ἀνάστηθι καὶ πορεύου, ὅτι οὐκ ἔστι σοι αὔτη ἡ ἀνάπαυσις ἔνεκεν ἀκαθαρσίας· διεφθάρητε φθορᾷ» 2,10). Εἶναι αὐτοὶ ποὺ τρῶνε τὴ σάρκα τοῦ λαοῦ, ἀφαιροῦν δέρματα καὶ ὀστᾶ καὶ τὰ τεμαχίζουν (3,3).

    Ἡ σήψη καὶ ἡ γενικὴ διαφθορὰ συνοδεύονται ἀπὸ αὐτοπεποίθηση. Λέει ὁ Προφήτης: «οἱ ἡγούμενοι αὐτῆς μετὰ δώρων ἔκρινον, καὶ οἱ ἱερεῖς αὐτῆς μετὰ μισθοῦ ἀπεκρίνοντο, …καὶ ἐπὶ τὸν Κύριον ἐπανεπαύοντο, λέγοντες· οὐχὶ ὁ Κύριος ἐν ἡμῖν ἐστιν;» 3,11). Ἡ συνολικὴ ἀνομία δὲν ἀφορᾶ μόνο τοὺς πλούσιους ἀλλὰ καὶ τὸν λαὸ ποὺ «λαλεῖ ψεύδη» (6,12). Τὸ ἀποτέλεσμα θὰ εἶναι νὰ σπέρνουν καὶ νὰ μὴ θερίζουν, νὰ τρῶνε καὶ νὰ μὴ χορταίνουν, νὰ παράγουν λάδι καὶ κρασὶ τὰ ὁποῖα δὲν θὰ ἀπολαμβάνουν (6,14-15). Πρόκειται γιὰ χαρακτηριστικὴ μεταφορικὴ εἰκόνα τῆς παραγωγῆς πλούτου ποὺ θὰ μένη ἀνεκμετάλλευτος, ἀφοῦ ἄλλοι θὰ τὸν ὑφαρπάζουν καὶ θὰ τὸν οἰκειοποιοῦνται.

    Ὁ Προφήτης καταλήγει σὲ θρῆνο, βλέποντας ὅτι ζῆ σὲ μία κοινωνία ποὺ δὲν ὑπάρχει πιὰ κανένας εὐσεβὴς καὶ ὅλοι κυλιοῦνται στὰ αἵματα (7,2). Ἀκόμα καὶ ἡ βασικὴ κοινωνικὴ μονάδα, ἡ οἰκογένεια, καθὼς καὶ οἱ διαπροσωπικὲς φιλικὲς σχέσεις εἶναι σάπιες. Λέει: «μὴ καταπιστεύετε ἐν φίλοις, καὶ μὴ ἐλπίζετε ἐπὶ ἡγουμένοις· ἀπὸ τῆς συγκοίτου σου φύλαξαι, τοῦ ἀναθέσθαι τι αὐτῇ· διότι υἱὸς ἀτιμάζει πατέρα, θυγάτηρ ἐπαναστήσεται ἐπὶ τὴν μητέρα αὐτῆς, …ἐχθροὶ πάντες ἀνδρὸς οἱ ἐν τῷ οἴκῳ αὐτοῦ» (7,5-6). Ἡ οἰκογένεια εἶναι σὲ ἀποσύνθεση, πιστὸ ἀντίγραφο τῆς θνήσκουσας κοινωνίας.

    Οἱ ἐχθροὶ θὰ χαίρωνται καὶ θὰ μυκτηρίζουν. Ποῦ εἶναι λοιπὸν ὁ Θεός σου; Ὁ λαὸς ἔχει γίνει χλεύη καὶ «καταπάτημα ὡς πηλὸς ἐν ταῖς ὁδοῖς» (7,10).

    Απόσπασμα που αλίευσα από τη Χριστιανική Σπίθα πολύ επίκαιρο και λόγω της τρέχουσας κατάστασης αλλά και λόγω της αυριανής εορτής του Προφήτη Μιχαία.

    Απάντηση

    • παπα-Κώστα, καλημέρα

      Το πόσο αξιοθαύμαστοι είναι οι προφήτες τεκμαίρεται εκ του ότι είπαν τα επαναστατικά τους λόγια, κάπου οχτακόσια χρόνια προ Χριστού.

      Λόγια ,που παραμένουν άκρως επαναστατικά, ακόμη και σήμερα, στα 2000 και…μ. Χριστόν.

      Απάντηση

  15. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 14 Αυγούστου, 2012 at 12:44 πμ

    Οι νέοι των πλέον παραγωγικών ηλικιών 18-34 ετών, ειδικότερα η γενιά όσων εντάσσονται στις ηλικίες 20-30 αποτελούν σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, μια …χαμένη γενιά!
    Δηλαδή μιλάμε απλά για γενοκτονία, κατόπιν ενός αυστηρού 3ετούς αποκλεισμού από την αγορά εργασίας και με το ήδη επιβαρυμένο δημογραφικό πρόβλημα να εντείνεται απελπιστικά.
    Την ίδια στιγμή η γενοκτόνα πολιτική των αριθμολάγνων υπηρετών του μαμμωνά, βαυκαλίζεται ότι υπηρετεί την … δημοσιονομική ηθική!
    Φυσικά οι εμπεριστατωμένες αναλύσεις του Χρήστου για τον ρόλο των τραπεζών, παραμένουν στη σκιά σκοπίμως και η θηριωδία από τους πολιτικούς νέρωνες συνεχίζεται ανερυθρίαστα.
    Επόμενο θύμα;;;
    Οι συνταξιούχοι.
    Αλλά με ποιο επιχείρημα;;;
    Προς προάσπιση των νέων μας!
    Αφού παίρνουν οι νέοι μας 500€, γιατί οι συνταξιούχοι να έχουν απολαβές άνω των 1000;;;
    Το επιχείρημα αυτό ας το σπάσουμε σε πιο απλή έκδοση:

    «Αφού καρυδώσαμε και αφήσαμε στον τόπο τον Μπάμπη, που είναι νέος άνθρωπος, γιατί να μην φάμε και τον Βαγγέλη που είναι μεγαλούτσικος;;;»

    -Προς το συμφέρον των Μπάμπηδων βεβαίως…-

    Την ίδια στιγμή, οι άνεργοι-δηλαδή οι ενεργά αναζητούντες εργασία- σε αυτή τη χώρα δεν έχουν λαμβάνειν κάποια οικονομική στήριξη από κάπου, παρά μόνον από τις οικογένειές τους, αν και εφόσον υπάρχουν μισθοί, συντάξεις.

    Ευθύς αμέσως, το έγκλημα συνεχίζεται, αλλά πάντα (αν-)ηθικά επιχρισμένο!

    Σε κάθε περίπτωση το 5% των πλουσίων που κατέχει το 95& του πλούτου -λαϊκιστικό και τετριμμένο επιχείρημα για πολλούς αθεράπευτα λοβοτομημένους-, δεν μπορεί να φορολογηθεί σε προοδευτική κλίμακα επί του ατομικού του πλούτου, ενώ την ίδια στιγμή η χρεοκοπία των τραπεζικών ομίλων, το τζογάρισμα των ασφαλιστικών ταμείων, μετακυλίονται στη …πλέμπα, που καλεί να σηκώσει το βάρος ενός συστήματος, που διαχειρίζεται την κρίση με όρους εντυπώσεων και ηθικιστικών προσεγγίσεων, τύπου «όλοι μαζί τα φαγαμε».

    Φυσικά η ανάγκη να καταφύγει κανείς στη κομματοκρατία, για να διεκδικήσει το αυτονόητο, δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο ευθιξίας για τους μετρ του είδους.

    Είναι η επιχειρηματολογία σαν του σατανά, που επειδή «αγαπάει» τους ανθρώπους τους αφήνει ελέυθερους ,,,να υποδουλωθούν στα πάθη τους και να ζουν μόνο με βάση το ένστικτο γιατί η αρετή είναι απάνθρωπη…
    Το αποτέλεσμα όμως της απληστίας οδηγεί στα φαινόμενα που ζούμε και μάλιστα με αφόρητες συνέπειες…
    Και εν τέλει ο «καλός» σατανάς μας επιτιμεί…
    Όλοι μαζί φάγαμε το μήλο, αφήστε τους …Χριστούς και τις μετάνοιες, σας έχω στο χέρι, είστε ένοιχοι, ώρα για ηθικές ξυλιές!

    Απάντηση

  16. Γιώργο , καλημέρα

    Φροντίζουν να εμπνέουν το μίσος της μιας κοινωνικής τάξης εναντίον της άλλης.

    Έτσι ώστε να πλήττονται όλοι εκ περιτροπής και να μην συνασπίζονται να αμυνθούν απέναντι στην ολόπλευρη επίθεση, που υφίστανται….

    Απάντηση

  17. πως θα μπορουσα να σας συναντησω? ειναι πολυ σημαντικο !!!αν και εσεις θελετε.ευχαριστω πολυ.

    Απάντηση

Σχολιάστε