τα ανδρείκελα του Μερκελιστάν….

Αυτό, που ζούμε, αγαπητοί φίλοι, δεν είναι ένα εφιαλτικό όνειρο, αλλά μια εφιαλτική πραγματικότητα!

Που, όσο περισσότερο τη ζούμε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε το δολοφονικό σενάριο, που έχουν σκηνοθετήσει σε βάρος μας.

Το άθλιο πηγαινέλα, ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του δικομματισμού, δυστυχώς, δεν μας τελείωσε. Μεταμορφώθηκε στο απείρως αθλιότερο δολοφονικό τέρας των ανδρεικέλων του Μερκελιστάν.

Και το τέρας αυτό μας θυμίζει την εποχή της αποστασίας του ’65.

Με τους εθελόδουλους αποστάτες. Που προετοίμασαν το έδαφος για τη Χούντα και το διαμελισμό της Κύπρου. Απ’ την οποία πρόσφεραν οι εθνοσωτήρες της εθνικόφρονος δεξιάς τη μισή στους τουρκαλάδες.

Όπως οι τωρινοί δοσίλογοι έχουν παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία και υποδουλώσει όλους τους Έλληνες στο ιταμό και βάρβαρο καθεστώς των γερμαναράδων.

Όσοι, κατά το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, στάθηκαν απέναντι στο απαίσιο αυτό τέρας-όχι πια της μυθολογίας μας, αλλά της πνεούσης τα λοίσθια δύσμοιρης νεοελληνικής ιστορίας μας και πατρίδας μας- αναρωτιούνται:

Πώς φτάσαμε σ’ αυτό το ακατανόητο κατάντημα;

Άραγε, μέσα στις φλέβες των σημερινών Ελλήνων, δεν ρέει ούτε σταγόνα αίματος, όχι μόνο απ’ τους αρχαίους, αλλά και τους νεοέλληνες ηρωικούς προγόνους μας;

Και έγινε η δειλία και η ηττοπάθεια, για ένα μεγάλο μέρος του λαού ανίατη και θανάσιμη πραγματικότητα!

Από την επικοινωνία με ανθρώπους διαφόρων στρωμάτων του λαού προκύπτει ότι, σε καμιά περίπτωση, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, μάλιστα, παραμένουν αμείωτα αγανακτισμένοι και οργισμένοι, απέναντι στο δολοφονικό καθεστώς του δοσιλογισμού!

Μήπως όμως η προδοσία, που άλλοτε ήταν, μεταξύ των προγόνων μας κάποια άθλια δακτυλοδεικτούμενη εξαίρεση, έγινε, τώρα, κυρίαρχο ιδεολογικό και πολιτικό καθεστώς της πατρίδας μας;

Η πραγματικότητα αυτή ισχύει, αλλά αφορά μια συντριπτική μειονότητα ξενόδουλων ανδρεικέλων του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου.

Που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεθοδεύει και επιβάλλει κάθε φορά, τη θέλησή του, σε βάρος του λαού. Ο οποίος, σε καμιά περίπτωση, δεν συμμερίζεται το όργιο της εκάστοτε προδοσίας τους.

Όπως δεν συμμεριζόταν και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού το κατοχικό καθεστώς των δοσίλογων! Οι οποίοι δολοφονούσαν τους αγωνιστές, καταδίδοντάς τους στις γερμανικές αρχές. Και, ως εκ τούτου….

Κραδασμοί προδοσίας και δειλίας δεν φαίνονται να διατρέχουν τις καρδιές της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Αλλά ίσως αναρωτηθούν κάποιοι:

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε, πώς μπορούν να δικαιολογηθούν τα εξόχως περίεργα αποτελέσματα στο φιάσκο των τελευταίων εκλογών;

Η απάντηση δεν μπορεί, όπως πολλά δείχνουν, να είναι, παρά μία και παρά πολύ απλή:

Έγινε εκτεταμένη νοθεία. Παρά τα όσα τορνευμένα λέγονται για τη, δήθεν, άψογη διεξαγωγή των εκλογών.

Ειπώθηκε πως στις προηγούμενες εκλογές(6ης Μαΐου) έγινε πιλοτική χρήση της ηλεκτρονικής επεξεργασίας και προώθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Και ότι στις τωρινές εκλογές (17ης Ιουνίου) θα γινόταν ευρύτερη χρήση. Έτσι ώστε μελλοντικά να καθιερωθεί ο τρόπος αυτός, ως ο πλέον εύκολος και σύντομος.

Όσοι κινούνται στο χώρο του διαδικτύου γνωρίζουν τον ύπουλο και καταχθόνιο τρόπο, με τον οποίο υπονομεύουν τις οποιεσδήποτε προσπάθειες οι αρουραίοι της ηλεκτρονικής διαβολοκυβέρνησης.

Και μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τι μπορεί να γίνεται, κατά τη διάρκεια της έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Απ’ τα οποία εξαρτώνται τεράστια συμφέροντα!

Γεγονός, που ίσχυε, περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη φορά, στη συγκεκριμένη περίπτωση:

Ή μήπως δεν είδαμε τη βαρβαρότητα και την ιταμότητα, με την οποία αντιμετωπίστηκε ο λαός, κατά την τριετία, που μας πέρασε, απ’ το δολοφονικό καθεστώς των ανδρεικέλων των τοκογλύφων:

Ήταν ποτέ δυνατόν να σεβαστούν τη θέληση του λαού και ν’ αφήσουν ημιτελές το κακούργημά τους!

Θα πρέπει να είμαστε αθεράπευτα αφελείς, για να πιστέψουμε κάτι τέτοιο.

Και η ανελέητη τρομοκρατία που ασκήθηκε σε βάρος του λαού και η βρώμικη λασπομαχία σε βάρος των αντιμνημονιακών κομμάτων είχε παραπλανητικό και αποπροσανατολιστικό σκοπό.

Πρώτα-πρώτα να μας εξευτελίσουν και γελοιοποιήσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη παρουσιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα ως καρπό της δειλίας ενός ανάξιου της ιστορίας του και του πολιτισμού του λαού.

Και παράλληλα να μας αποπροσανατολίσουν από το όργιο νοθείας, πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν τα κάλπικα αποτελέσματά τους.

Ο ελληνικός πολιτισμός είναι καρπός της λογικής ιδιοφυΐας του ελληνικού λαού.

Και η λογική φωνάζει και θα φωνάζει στη διαπασών:

Τα ανδρείκελα του Μρεκελιστάν εξάντλησαν, στο προηγούμενο διάστημα όλη τη φασιστική βαρβαρότητα και τη ληστρική κτηνωδία σε βάρος του λαού!

Ήταν ποτέ δυνατόν να σεβαστούν ξαφνικά το δικαίωμά του να εκλέξει ελεύθερα την κυβέρνησή του;;;

παπα-Ηλίας

26 Σχόλια

  1. Posted by Χρήστος Δημάρης on 19 Ιουνίου, 2012 at 10:30 μμ

    ΚΑΙΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ: Πατέρα Ηλία εσείς οι ιερείς συμβουλεύετε εμάς τους λαϊκούς να κάνουμε υπομονή για να μας δώσει ο Θεός τα έπαθλα της. Γιατί λοιπόν εσύ βιάζεσαι; Δεν ήρθε ακόμα η ώρα για να καταρεύσει τελείως όλο το παλαιό σκηνικό. Δεν θα αργήσει να γίνει και αυτό. Προς το παρόν ξεμπροστιάστηκε τελείως και ο Κουβέλης. Στους Ανεξάρτητους Έλληνες είδα μια πολύ ωραία περίληψη: Ο ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ: http://www.youtube.com/watch?v=YlS9ojl08fs&feature=youtube_gdata_player

    Απάντηση

  2. Posted by papailias on 19 Ιουνίου, 2012 at 10:53 μμ

    Κυπριανός Χριστοδουλίδης19 Ιουνίου 2012 9:41 μ.μ.

    «Το άθλιο πηγαινέλα, ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του δικομματισμού, δυστυχώς, δεν μας τελείωσε. Μεταμορφώθηκε στο απείρως αθλιότερο δολοφονικό τέρας του Μερκελιστάν.
    Και το τέρας αυτό μας θυμίζει την εποχή της αποστασίας του ’65»

    ΚΧ
    Την εποχή εκείνη που μας θυμήσατε (΄65) τις κυβερνήσεις ανεβοκατέβαζε το παλάτι. Είδαμε και πάθαμε να τελειώσουμε και μ΄ αυτό. Ας είναι καλά – ο Κύριος να τον αναπαύσει – ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος που έκανε πράξη το χρόνιο αίτημα της αριστεράς και της αριστεροδεξιάς … .

    Τώρα τις κυβερνήσεις ανεβοκατεβάζει η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

    Απολαύσατε την αβασίλευτη άθεσμη Δημοκρατία και το «θεσμό» – όρο, που μας επιβάλλει : Να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις τις χρεωκοπίας που αναλάβαμε! Θυμούνται το σεβασμό μόνο όταν είναι για την είσπραξη των δανείων.

    Απάντηση

  3. Posted by Παπα-Κώστας on 19 Ιουνίου, 2012 at 11:30 μμ

    Διαφωνώ.Το αποτέλεσμα είναι καλό.Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκε και έχει το χρόνο να βγάλει άκρη με τις συνιστώσες του και να γίνει κόμμα έτοιμο να αναλάβει εξουσία διότι μμέχρι τώρα δεν ήταν.Οι ΑΝΕΛΛ κράτησαν γενικά τις δυνάμεις τους παρά τις δύσκολες γι’αυτούς συνθήκες και μένει τώρα να οργανωθούν και να παγιώσουν πυρήνα οπαδών.ΔΗΜΑΡ και ΝΔ σε 6 μήνες θα υποστούν τεράστια φθορά.Κάτι άλλο τώρα.Οι υποστηρικτές του θεοσεβούμενου Αντώνη,κόντρα στον άθεο Αλέξη,τώρα δέχονται Ψαριανό,Ρεπούση κλπ για συνεργάτες;Υπομονή και αντοχή χρειάζεται,δεν ανατρέπονται καταστάσεις δεκαετιών σε μια νύχτα.

    Απάντηση

  4. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 19 Ιουνίου, 2012 at 11:52 μμ

    Το πλέον αστείο της υπόθεσης είναι πως γνωστοί μου επέμεναν:
    «Ρε Γιώργη, δεν πιστεύω και εγώ τον Σαμαρά και την τυφλή οπτική του μνημονίου, που δεν αλλάζει τη κομματοκρατία, αλλά τουλάχιστον θα κάνει κάτι με το μεταναστευτικό πρόβλημα»!!!!!!!!!!

    Απ.: Φυσικά αν το επιτρέψει ο κυρ-Φώτης!

    Υ.Γ. Εδώ κολλάει το ρητό: «ο διάολος έχει πολλά ποδάρια»…
    Αλλά αυτό μάλλον είναι βολικό ρητό!

    Υ.Γ 2. Παρακαλώ το υπουργείο παιδείας επιβάλλεται να δοθεί πεσκέσι στη δημ.αρ και ειδικότερα στην κυρία Ρεπούση!
    Αν όχι, ας δοθεί το υφυπουργειάκι στη δημ.αρ μιας και πάντα υπάρχουν αξιόλογα στελέχη!

    Υ.Γ 3. «-Ρε φίλε, έλεος με τη συνομωσιολογία, δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσουν πασοκ-νδ με Κουβέλη, αυτά τα έκανε μόνο ο Καρατζαφέρης!!!!»

    Απ.: Θυμάσαι που σου τα έλεγα;;;;;;

    Προσωπική επισήμανση:
    Εκεί στους αν.ελλ, ζεστάνετε λίγο τις μηχανές, αποκτήστε δημοκρατική νοοτροπία απέναντι στη κοινωνία, μιας και μετά την εμφανή ευτυχία του σύριζα, για την θέση της αξ,. αντιπολίτευσης, υπάρχει ενδεχόμενο να είστε δυνάμει κόμμα εξουσίας οσονούπω!

    Απάντηση

  5. Posted by papailias on 20 Ιουνίου, 2012 at 8:50 πμ

    @ Χρήστο

    Δεν πρόκειται για θέμα βιασύνης ή υπομονής. Αλλά για το τι μας λέει η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή.

    Και η πραγματικότητα μας λέει ότι πέρα απ’ το όργιο της βίας-της νομικής, οικονομικής και αστυμομικής, που προηγήθηκε και της ψυχολογικής, σε διεθνή κλίμακα, που επακολούθησε-έχουμε και όργιο νοθείας.

    Γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς ένας λαός κατακρεουργημένος φίλησε τα χέρια του ανελέητου δολοφόνου του.

    @ Κυπριανέ

    Δεν διαφωνούμε. Ανάμεσα στους βασιλιάδες και προέδρους προδότες νομίζω δεν υπάρχει θέμα επιλογής.

    @παπα-Κώστα

    Δεν υπάρχει «καλό» αποτέλεσμα, όταν το κακό συνεχίζεται και τα χειρότερα έρχονται.
    Δεδομένου ότι η αθλιότητα του δικομματισμού συνεχίζεται και επαυξάνεται.

    Και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι μαφιόζοι, που μαγείρεψαν αυτό το αποτέλεσμα τώρα, δεν θα μαγειρέψουν ένα παρόμοιο ή και χειρότερο αύριο.

    Έτσι ώστε να προωθούν αυτοί το καταστροφικό για την Ελλάδα και εξαθλιωτικό για το λαό έργο τους. Και ο λαός να μένει διαρκώς θαμμένος στο κρεματόριο των τοκογλύφων…

    @ Γιώργο

    Είναι πολλές οι γελοιότητες σ’ αυτή την ιστορία.

    Αλλά το ουσιαστικό είναι ότι οι δολοφόνοι αυτοί ανήκουν σ’ εκείνους, που δεν δολοφονούν μόνο το σώμα μας αλλά και την ψυχή μας.

    Και τη δολοφονία τους αυτή την προβάλλουν διεθνώς σαν αποτέλεσμα της ηττοπαθειας ενός λαού ανάξιου της ιστορίας του και του πολιτισμού του.

    Πάντα με σκοπό τον εξευτελισμό μας και την περαιτέρω εξαθλίωσή μας…

    Απάντηση

  6. Posted by Χρήστος Δημάρης on 20 Ιουνίου, 2012 at 1:38 μμ

    Πατέρα Ηλία πριν από τρία χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε 44%. Η εφαρμογή του πρώτου μνημονίου το έφερε στο 12%. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΝΔ έχουν 42%. Σε ένα χρόνο απο τώρα η εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου θα φέρει αυτά τα κόμματα στο 10%!!!

    Απάντηση

  7. Posted by Παπα-Κώστας on 20 Ιουνίου, 2012 at 2:00 μμ

    Δεν συνεχίζεται ο δικομματισμός.Βιώνουμε την αναλαμπή του πριν το θάνατο.Όσο για το λαό,έχει χρέος απέναντι στην ιστορία του να αντέξει και εμείς οι ιερείς χρέος απέναντι σε Θεό και ανθρώπους να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα.Από κουβέντες που είχα με κόσμο,μέτρησε και ο φόβος που επέβαλλαν τα ΜΜΕ και οι κουταμάρες πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμψωνούσαν ούτε μεταξύ τους.Αναμένεται μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος η οποία,πιστεύω,θα ωριμάσει κόμματα και λαό ώστε να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια.

    Απάντηση

  8. […] papailiasyfantis.wordpress.com 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Η κρατική χρηματοδότηση του 2013 στα πολιτικά κόμματα […]

    Απάντηση

  9. Posted by papailias on 20 Ιουνίου, 2012 at 5:41 μμ

    Από τους «Ενωμένους Μπλόγκερς»:

    Ο/Η Ενδελέχεια είπε…

    Υπέροχο κείμενο.

    Όντως, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως αυτό το αποτέλεσμα ήταν η »ετυμηγορία του λαού» – η διαστρέβλωση προετοιμάστηκε με προσοχή, όταν ασκήθηκε τρομοκρατία στο λαό. Η τρομοκρατία ήξεραν πως δε θα έπιανε παρά σε ελάχιστους, αλλά θα ήταν η τέλεια δικαιολογία – εξήγηση των αποτελεσμάτων. Είδατε τις εκφράσεις τους λίγο πριν την ανακοίνωση των exit polls; Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Άλλωστε για ποιο άλλο λόγο θα έλεγε το Reuters ότι η κοινωνική έκρηξη θα συμβεί ακόμη κι αν γίνει πρωθυπουργός ο.. Χριστός;

    Αλλά για μένα η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει τους πολιτικούς του »αντιμνημονιακού» μετώπου που στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ή απλά αυτό ήταν το έργο τους, και δεν έκαναν κυβέρνηση στις 6 Μαΐου – τάχα για »ιδεολογικές διαφορές». Οι Έλληνες που ενώνονταν για να πολεμήσουν τους εχθρούς της χώρας είχαν αίμα και θάνατο να τους χωρίζει – όχι απλά »ιδεολογικές διαφορές» – αλλά έδιναν τα χέρια για το καλό της πατρίδας. Αυτοί δεν το έκαναν και για μένα είναι πιο ένοχοι απ’ τους μνημονιακούς. Κάθε αυτοκτονία βαραίνει περισσότερο τους »αντιμνημονιακούς» πολιτικούς..

    Ο/Η παπαηλιας-υφαντης είπε…

    Ενδελέχεια, ευχαριστώ για τα καλά σου τα λόγια. Που έχουν το δικό τους ειδικό βάρος.

    Παρότι το κείμενο έχει κάποιες συνειρμικές αρρυθμίες.

    Σχετικά με τους «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» πολλά έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα.

    Και φοβούμαι ότι από την οδυνηρή εμπειρία θα έχουμε, στη συνέχεια, πολλά ακόμη να μάθουμε…

    Απάντηση

  10. Posted by papailias on 20 Ιουνίου, 2012 at 5:54 μμ

    @ Χρήστο

    Το πρόβλημα, για μένα δεν είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Αλλά το γεγονός ότι διαρκώς το αντιλαϊκό κατεστημένο βρίσκεται στην εξουσία και ο λαός στη γωνία…

    @ παπα-Κώστα

    Το ίδιο ισχύει και για το δικομματισμό.

    Το πρόβλημα είναι ότι με αυτό ή το άλλο πρόσωπο οι εφιάλτες και οι πάτρωνές τους τοκογλύφοι κάνουν τη δουλειά τους.

    Και ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της ληστρικής τους επιδρομής και αφαίμαξης.

    Σχετικά με τα υπόλοιπα έχω γράψει πολλά σε προηγούμενα κείμενά μου.

    Απάντηση

  11. Posted by papailias on 20 Ιουνίου, 2012 at 6:31 μμ

    Από τους «Ενωμένους Μπλόγκερς»:

    Ο/Η marianaonice είπε…

    Απορίες και ερωτήματα που βασανίζουν όλους μας σήμερα!

    Noμίζω ότι οι Έλληνες δεν ψήφισαν αυτούς που σήμερα φιλοδοξούν να τους κυβερνήσουν, ΝΠΔ (νέους προδότες δοσίλογους)
    Το 40% δεν ψήφισε, απείχε γιατί τους θεωρεί όλους ίδιους συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ… γιατί ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του σε όλο το πολιτικό σύστημα που ίσως κάποιοι συνειδητά θέλουν να το κάψουν για την εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης.
    Αν βάλουμε και το υπόλοιπο 50% από τους ψηφίσαντες που ψήφισαν αντιμνημονιακά (δηλαδή δεν ψήφισαν ΝΔ, Πασοκ και ΔΗΜΑΡ)τότε στο σύνολο του ελληνικού λαού το 70% περίπου ψήφισε ή «επέλεξε» (έστω και με την αποχή του) ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ!

    Αν τώρα με τα δαιμονικά εκλογικά τερτίπια τους εκλέχτηκαν αυτοί που επέλεξε το 30% του ελληνικού λαού,(που μάλλον αντιπροσωπεύει τους βολεμένους κι όσους μαζί τα έφαγαν) τότε ας μην αφορίζουμε όλους τους Έλληνες!
    Δεν φταίνε αυτοί… φταίνε εκείνοι που τους έχουν τρομοκρατήσει, απογοητεύσει και εχουν διαψεύσει τις προσδοκίες τους χρόνια τώρα! γιατί το 40% που απείχε μάλλον δεν έβλεπε πουθενά αλήθεια παρά μόνον υποκρισία…

    Ο/Η παπαηλιας-υφαντης είπε…

    @ marianaonice

    Και βέβαια ο λαός δεν ψήφισε τα μνημονιακά καθάρματα.

    Που, δυστυχώς, είναι αναγκασμένος να τα υποστεί τις οίδε για πόσο ακόμη χρονικό διάστημα.

    Και ασφαλώς η συντριπτική πλειονότητα του λαού βρίσκεται απέναντι σ’ αυτή την μισητή συμμορία.

    Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ;

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μπορούσε κάτι να κάμει.

    Καιο λαός τον στήριξε σε πολυ μεγάλο βαθμό.

    Αλλά, την τελευταία στιγμή, είτε από φόβο είτε από σκοπιμότητα, έκαμε πίσω.

    Και συνειδητά, κατά τη γνώμη μου, συμβιβάστηκε με αυτό το αποτέλεσμα.

    Το οποίο με βάση τα λογικά δεδομένα ήταν προσχεδιασμένο.

    Σύμφωνα με τις πατένετες των γερμαναράδων και των τοκογλύφων…

    Απάντηση

  12. Posted by Χρήστος Δημάρης on 20 Ιουνίου, 2012 at 7:53 μμ

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ; Συμφωνώ με αυτά που γράφεις στην απάντηση σου πατέρα Ηλία. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταβάλουμε τον κόσμο μεταβάλοντας τους εαυτούς μας. Μετά πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά άνθρωποι που υπηρετούν την αλήθεια της Ορθοδοξίας. Και πρέπει επιτέλους η Διοικούσα Εκκλησία μας να γίνει αυτό που θα έπρεπε να είναι. Γι αυτό πιστεύω πως είχε δίκιο ο τ.Επίσκοπος Φλωρίνης κ.Αυγουστίνος Καντιώτης όταν έλεγε πως πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους. Διάβασε τις απόψεις του: http://xristianospolitiki.blogspot.gr/2012/06/blog-post_15.html?m=1 Και τέλος όλοι εμείς που πιστεύουμε πως η Ορθοδοξία δεν είναι άσχετη με την πολιτική πρέπει με κάποιο τρόπο να οργανωθούμε ώστε να μην χάνεται όλη μας η ενέργεια στα διάφορα ηλεκτρονικά μας σχόλια.

    Απάντηση

  13. Posted by papailias on 20 Ιουνίου, 2012 at 9:01 μμ

    Χρήστο

    Κι εγώ συμφωνώ με τα γραφόμενά σου.

    Ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του, αλλά και την κοινωνική του διάσταση.

    Ο αείμνηστος επίσκοπος π. Αυγουστίνος ήταν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι τράβηξαν και τραβούν το δρόμο τους.

    Και δεν έχουν καμιά διάθεση ν’ ακούσουν εμένα κι εσένα.

    Και μην ξεχνάμε αυτό, που είπε ο ‘ιδιος ο Χριστός: Ότι «γιοι του σκότουςείναι σοφότεροι απ’ τους γιους του φωτός»

    Είδες πώς ο Σαμαράς και η Ντόρα, που δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο,»τα βρήκαν» και πήραν και πάλι την εξουσία.

    Ενώ οι χρισιτανοί και οι αριστεροί ομφαλοσκοπούν και αλληλοτρώγονται….

    Απάντηση

  14. Posted by Παπα-Κώστας on 20 Ιουνίου, 2012 at 9:37 μμ

    Η Διοικούσα Εκκλησία(αυτός ο όρος είναι αντιεκκλησιαστικός ή μου φαίνεται;)είναι ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει στην κοινωνία μας παρ’όλο που έχει την ευθύνη να μεταφέρει το πιο επαναστατικό μήνυμα όλων των εποχών.Ποια η σχέση των σημερινών ιεραρχών με το Μ.Βασίλειο,τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο ή τον Αμβρόσιο Μεδιολάνων;Εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε;Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δυνάμεις όπως Η ομάδα ΑΡΔΗΝ,η Χριστ.Δημοκρατία,το ΟΧΙ κλπ δεν μπορούν να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο που θα προσελκύσει κι άλλες δυνάμεις.Ελπίζω ότι με τα νέ σκληρά μέτρα θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις τους.Πάντως οι Χριστιανοί δεν συμφωνούμε ούτε για την ώρα του εσπερινού.

    Απάντηση

  15. Posted by papailias on 20 Ιουνίου, 2012 at 9:59 μμ

    παπα-Κώστα

    Πρόκειται για την τυραννούσα εκκλησία. Η οποία ασφαλώς και δεν έχει καμιά σχέση με τους μεγάλους ιεράρχες.

    Τι κάνουν τα διάφορα «χριστιανικά» κόμματα; Αλλά και τα αριστερά….

    «Δυο δυό μαζί δεν κάθονται και τρείς δεν συζητούνε»! Όπως, κάπως έτσι λέει -αν θυμάμαι κάποιο δημοτικό τραγούδι, σχετικό με τον Κάτω Κόσμο.

    Κι εμείς; Κάνουμε ο, τι μπορούμε…

    Απάντηση

    • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 20 Ιουνίου, 2012 at 10:08 μμ

      Καλησπέρα παπα-Ηλία, θα μεταφέρω επί λέξει συζήτηση που είχα την ατυχία να ακούσω, ιδίως ένα απόσπασμά της από έναν παπά καθώς περνούσα στον δρόμο:

      «Πασόκ βρε, να ψηφίσουμε το συζητάς;;;
      Μας έδωσαν επιδόματα, συντάξεις, η πιτσιρικαρία δεν έχει ανάγκη, εγώ όσους έχω δικούς μου θα τους βάλω να ψηφίσουν!!!»

      Υ.Γ
      Υπάρχουν λένε, κάποια σημεία τριβής στη προγραμματική συμφωνία πασοκ-νδ-δημαρ…
      Επιτέλους ας ακουστεί η κοινωνία, όπου υπάρχουν τριβές ας διεξαχθεί δημοψήφισμα!
      Γιατί τέτοια υψηλή περιφρόνηση απέναντι στους πολίτες;;;
      Τι τους εμποδίζει να αφουγκραστούν τη κοινωνία;
      Μάλλον πρόκειται απλά για ένα ακόμα κακοπαιγμένο θεατράκι, με δήθεν εκβιαστές και δήθεν εκβιαζόμενους, από «εκβιαστές» δυναμικότητας 6% επί των ψηφισάντων.
      Απλά το δούλεμα συνεχίζεται…

      Απάντηση

  16. Posted by Χρήστος Δημάρης on 20 Ιουνίου, 2012 at 10:19 μμ

    Πατέρα Κωνσταντίνε τον όρο Διοικούσα Εκκλησία τον χρησιμοποίησα εγώ και μάλλον είναι σωστή η παρατήρηση σου. Η αλήθεια είναι ότι τώρα προσπαθώ να γίνω Χριστιανός. Γι αυτό παρακαλώ να μου επισημαίνεις και εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος τις λάθος εκφράσεις μου.

    Απάντηση

    • Posted by Παπα-Κώστας on 20 Ιουνίου, 2012 at 10:53 μμ

      Χρήστο,τον όρο τον χρησιμοποιούν όλοι.Δυστυχώς πολλά αντιεκκλησιαστικά φαινόμενα θεωρούνται εκκλησιαστικά.Βλέπουμε πολλά καθημερινά.Κι εγώ στη προσπάθεια είμαι.Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε…Ο Θεός μαζί μας.
      Παπά Ηλία,οι τύραννοι έχουν άσχημο τέλος.Και στον εδώ και στον άλλο κόσμο.Πολιτικοί και εκκλησιαστικοί.Αποτύχαμε σαν Εκκλησία να σταθούμε στι ύψος των περιστάσεων.Όχι τώρα που ήταν αργά αλλά τον καιρό της ευμάρειας και της σπατάλης.Και κάτι ακόμα,οι Χριστιανοί οφείλου να αγωνίζονται όχι για το δικό τους ψωμί αλλά για το ψωμί των συνανθρώπων τους.Ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας

      Απάντηση

  17. Posted by Χρήστος Δημάρης on 20 Ιουνίου, 2012 at 11:22 μμ

    ΤΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΛΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ. ΤΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ: Η απάντηση του παπά-Κώστα μου θύμισε την παραπάνω ρήση του Ρώσου φιλόσοφου Μπερντιάγεφ. Την ρήση αυτή την αναφέρει ο Επίσκοπος Διοκλείας Κάλλιστος Ware σε κάποιο άρθρο του για τα αίτια της οικονομικής μας κρίσης. Διαβάστε το: http://adontes.blogspot.gr/2012/06/ware.html?m=1

    Απάντηση

  18. Posted by papailias on 20 Ιουνίου, 2012 at 11:24 μμ

    @ Γιώργο

    Το θέμα δεν είναι πόσα μας έδωσαν και πόσα μας πήραν οι μνημονιακοί.

    Το θέμα είναι ότι δολοφονούν εμάς και την πατρίδα μας!

    Κι όμως αυτό κάποιοι δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν.

    Και μιλάνε, όπως ο παπάς, στον οποίο αναφέρεσαι.

    @ παπα-κώστα

    Μάλλον συμφωνούμε. Και βέβαια «οι Χριστιανοί οφείλουν να αγωνίζονται όχι μόνο για το δικό τους ψωμί αλλά για το ψωμί των συνανθρώπων τους.Ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας»….

    @ Χρίστο

    Εγώ δεν έχω να προσθέσω σ’ αυτά ,που είπατε με τον παπα-Κώστα.
    ΄Όλους σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο διάλογο.

    Απάντηση

  19. Posted by papailias on 20 Ιουνίου, 2012 at 11:34 μμ

    @ Χρίστο

    Ωραίο το άρθρο του Κάλλιστου. Αν όλοι αρκούμασταν στ’ απαραίτητα, δεν θα υπήρχε πείνα και δυστυχία.
    Σκεφτόμαστε όμως σαν τέρατα. Θέλουμε να ‘χουμε τροφές και ρούχα σα να’χουμε πολλά στομάχια και σώματα…

    Απάντηση

  20. Posted by Χρήστος Δημάρης on 21 Ιουνίου, 2012 at 9:31 πμ

    ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ: Μας υπενθύμισες πατέρα Ηλία τα παραπάνω λόγια του Χριστού. Αυτά τα λόγια όμως δεν σημαίνουν ότι οι γιοί του φωτός είναι χαμένοι από χέρι σε τούτον εδώ τον κόσμο. Πράγματι το κακό είναι εφευρητικό και σε αυτό υπερτερεί από το καλό. (Σχηματικά μιλώ) Την σοφία όμως που λείπει από το καλό την συμπληρώνει ο Θεός. Φέρνει έτσι τα πράγματα που το καλό (όσο παραμένει καλό) δικαιώνεται και στην επίγεια ζωή. Η κόλαση και ο Παράδεισος είναι εδώ! λέει ο λαός μας. Γι αυτό είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να ελευθερωθούμε και από τους τοκογλύφους και από τους προδότες.

    Απάντηση

  21. Posted by papailias on 21 Ιουνίου, 2012 at 12:33 μμ

    Χρήστο

    Εξαρτάται πόσο καλό είναι το καλό. Γιατί συμβαίνει ο, τι και με τις ηλεκτροφόρες συσκευές….

    Γινόμαστε φορείς της θείας χάρης, ανάλογα με το βαθμό δεκτικότητας του καθενός μας.

    «Όπου δυό ή τρεις μονιασμένοι, λέει και πάλι ο Χριστός, εκεί είμαι κι εγώ αναμεσά τους».

    Αλλά εμείς δεν θέλουμε να μονοιάσουμε…

    Απάντηση

    • Posted by Χρήστος Δημάρης on 21 Ιουνίου, 2012 at 3:16 μμ

      ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οπότε μπορεί να μην ξέρουμε αν θα απελευθερωθούμε αλλά σίγουρα ξέρουμε με ποιό τρόπο μπορούμε να απελευθερωθούμε. Και γενικότερα σκεπτόμενοι μπορούμε να πούμε πως η ελευθερία και η ενότητα των ανθρώπων πάνε μαζί.

      Απάντηση

  22. […] δικαίωμά του να εκλέξει ελεύθερα την κυβέρνησή του;;; παπα-Ηλίας Μοιραστείτε τοRedditDiggStumbleUponTwitterPrintEmailFacebookLinkedInTumblrLike […]

    Απάντηση

  23. Posted by papailias on 21 Ιουνίου, 2012 at 8:33 μμ

    Χρήστο

    Πολύ σωστά συμπέρανες.

    Ευχαριστώ

    Απάντηση

Σχολιάστε