ηθική ηλιθιότητα…

Πάμπολλοι είναι αυτοί, που χαρακτηρίζουν το σημερινό κοινωνικο-πολιτικό καθεστώς, ως φασιστική χούντα. Η οποία λειτουργεί ως εντολοδόχος του ναζιστικού καθεστώτος του 4ου γερμανικού Ράιχ.

Αλλά υπάρχουν κάποιοι, που αυτήν την πολύφωνη και πολύβουη πραγματικότητα, δεν μπορούν, μέσα στη δική τους ανίατη κώφωση και τύφλωση, να τη δουν και να την πιστέψουν.

Με αποτέλεσμα, παρά τα πολύμορφα βασανιστήρια, που υποφέρουν, ένα μέρος του εκλογικού κοπαδιού να επιμένουν να βελάζουν και να σέρνονται ξωπίσω απ’ τα καλοθρεμμένα μπουλντόγκ της εκάστοτε δολοφονικής εξουσίας.

Και έχουν από πάνω και το θράσος να μας λένε:

Δεν μπορούμε να μιλάμε για χούντα και φασισμό, αφού η σημερινή πολιτική πραγματικότητα προήλθε ύστερα από εκλογική διαδικασία.

Και δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί και οι πάτρωνές τους ότι μπορούν να λεηλατούν την τσέπη μας και τη ζωή μας, αλλά δεν μπορούν να λεηλατούν τη σκέψη μας και τη συνείδησή μας. Γιατί…

Μπορεί η σημερινή πολιτική κατάσταση να προέκυψε ύστερα από εκλογική διαδικασία, αλλά, στην πραγματικότητα, προέκυψε ύστερα από πολλαπλή εξαπάτηση του λαού.

Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με χούντα απατεώνων. Οι οποίοι τα τανκς, που χρησιμοποίησε η χούντα του’67, για να καταλύσουν την ελευθερία του λαού, τα αντικατέστησαν με την πολύμορφη απάτη.

Και, για να γίνει καλύτερα αντιληπτή, όχι απλώς η ομοιότητα, αλλά και η υπέρβαση της τότε χούντας, απ’ το σημερινό καθεστώς, ας κάνουμε κάποιες συγκρίσεις:

Η χούντα έστειλε κάποιους στην εξορία. Ενώ το σημερινό καθεστώς στέλνει πάμπολλους νέους μας στην εξορία της ξενιτιάς.

Η Χούντα επιστράτευσε για τους αντιφρονούντες βασανιστήρια, ενώ το σημερινό καθεστώς επιβάλλει στη συντριπτική πλειονότητα του λαού βασανιστήρια, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά.

Αποτέλεσμα των οποίων είναι οι αθρόες αυτοκτονίες. Που στην πραγματικότητα είναι δολοφονίες. Πέρα απ’ το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η εταιρεία αυτή των εφιαλτών δολοφονεί συνολικά την Ελλάδα και συλλήβδην τους Έλληνες.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους, πως το σημερινό καθεστώς μετέβαλε τη δημοκρατία σε δημιοκρατία (=κράτος δημίων).
Με το ρεσιτάλ ληστρικών μέτρων, που πήραν σε βάρος του λαού. Προκειμένου να πληρώσουν στους τοκογλύφους εκείνα, που αυτοί και το συνάφι τους κατάκλεψαν.

Αλλά εκεί, που υπερέβαλε κάθε έννοια κακοήθειας το σημερινό καθεστώς είναι ο τρόπος είσπραξης του χαρατσιού, που επέβαλε για την ακίνητη περιουσία. Αφού το συνδύασε με τη διακοπή της παροχής του, τόσο απαραίτητου για την επιβίωση του λαού, ηλεκτρικού ρεύματος!

Και θα θέλαμε στο σημείο αυτό να διατυπώσουμε μια πολύ σεμνή, για την περίπτωσή τους, παρατήρηση:

Αξιότιμοι κύριοι, μιλάτε συχνά και κόπτεσθε για ηθική και δικαιοσύνη και ευνομία. Την ίδια στιγμή, που αποδεικνύετε έμπρακτα και κατά συρροήν πως όχι μόνο δικαιοσύνη και φιλότιμο και συνείδηση δεν διαθέτετε, αλλά ούτε τουλάχιστο κάποια ίχνη ντροπής!

Αφού συλλαμβάνεστε για πολλοστή φορά να κατατρύχεστε, όχι απλά από αναισθησία, αλλά απ’ το χειρότερο απ’ όλα τα νοσήματα, που είναι η ηθική ηλιθιότητα.

Κάποιοι, ωστόσο, δήμαρχοι, διαθέτουν όπως φαίνεται και συνείδηση και φιλότιμο. Γι’ αυτό και πήραν το μέρος του δήμου (= του λαού) και στάθηκαν απέναντι στο κράτος των δημίων.

Και απευθυνόμαστε στους υπόλοιπους αξιότιμους δημάρχους οι οποίοι τραμπαλίζονται ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την ηθική ηλιθιότητα των πολιτικών πατρώνων τους και τους λέμε:

Το θέμα, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι το ποιοι και με ποια κριτήρια θ’ απαλλαγούν απ’ το ηλεκτροκίνητο χαράτσι.

Αλλά το ότι το οποιοδήποτε χαράτσι δεν μπορεί να συνδυάζεται-για κανέναν πολίτη- με την διακοπή της παροχής του νερού ή του ηλεκτρικού ρεύματος. Που είναι κοινωνικά αγαθά αναπαλλοτρίωτα για τον οποιονδήποτε .

Πάνω σ’ αυτό το θέμα θα πρέπει να πάρετε ξεκάθαρη θέση: Και ν’ αποδείξετε έμπρακτα, αν είστε με το κράτος του δήμου(=του λαού) ή με το κράτος των δημίων και την ηθική ηλιθιότητά τους.

Για να γνωρίζουν και οι δημότες ποια θέση θα πάρουν στις επόμενες εκλογές:

Ώστε να μην ξαναψηφίσουν δήμιους και ηλίθιους!…

παπα-Ηλίας

11 Σχόλια

  1. ΠΑΤΕΡ ΗΛΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ

    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ/ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ !!!

    ΑΛΛΑ ΔΙΣΤΙΧΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ !!!

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ! ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!Ι ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΟΥΣΙΑ Η ΑΚΟΥΣΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΥΣΟΣΜΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ !!!

    ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΔΗΜΙΟΙ !!!

    ΦΥΣΙΚΑ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ !!!

    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΤΑ ΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ!!!

    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΙΘΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ !!!

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΔΗΜΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ !!!

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ :

    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΟΦΑΣΙΣΤΩΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ !!!

    ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΝΤΑΣ: ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΙΘΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΤΑΝ Η ΣΟΣΙΑΛΟΦΑΣΙΣΤΩΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

    ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΚΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ!!!
    ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ !!!

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΜΑΚΡΥΆ !!!

    Απάντηση

  2. […] Siglitiki στο papailiasyfantis Διέδωσε τοPrintEmailLike this:LikeBe the first to like this […]

    Απάντηση

  3. Posted by Χρήστος Δημάρης on 27 Νοεμβρίου, 2011 at 2:25 πμ

    ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣ: Πατέρα Ηλία θα διαφωνήσω (λιγάκι) μαζί σου σήμερα. Οι δημοτικές αρχές αποτελούνται από πολιτικούς που είναι σαν αυτούς που υπάρχουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ίσως να είναι και χειρότεροι από αυτούς. Η συμπαράσταση των περισσότερων δημάρχων στους δημότες τους για το θέμα του χαρατσιού είναι τις περισσότερες φορές υποκριτική και ψηφοθηρική. Έτσι είναι συχνό το φαινόμενο στον ίδιο δήμο να «συμπαραστέκονται» στους πολίτες και ο Δήμος και άλλα δυό κόμματα για παράδειγμα. Ο μη συντονισμός των «συμπαραστάσεων» αποδεικνύει την υποκρισία και των Δημάρχων και των κομμάτων. Επίσης θεωρώ λάθος την λογική σου που δικαιολογεί τους Δημάρχους όταν στρέφονται εναντίον του κράτους μας. Αν οι Δήμαρχοι νοιάζονταν πραγματικά για τον λαό μας θα τον βοηθούσαν σε αυτό το θέμα μέσα από τα κόμματα τους ή μέσα από κάποιους άλλους μη κρατικούς φορείς. Η στάση των Δημάρχων είναι καιροσκοπική και προκαλεί ζημιά η οποία μπορεί να μην φαίνεται τώρα αλλά θα φανεί αργότερα.

    Απάντηση

    • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 27 Νοεμβρίου, 2011 at 9:30 μμ

      Αυτό που λες Χρήστο: «Η συμπαράσταση των περισσότερων δημάρχων στους δημότες τους για το θέμα του χαρατσιού είναι τις περισσότερες φορές υποκριτική και ψηφοθηρική.», είναι κάτι πολύ προβληματικό, ισχύει ξεκάθαρα και το έχω σχολιάσει πολλές φορές στο μπογκ του παπα-Ηλία.
      Αλλά στη λογική «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» που χρησιμοποιούσαν κάποιοι υποψήφιοι για να εκλεγούν στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο…
      Δυστυχώς από τη μια είναι τα τέρατα που μας οδηγούν στη καταδυνάστευση και την εξαθλίωση και από την άλλη τα ανθρωπόμορφα τέρατα που ποντάρουν σε αυτό για να κερδίσουν πόντους.
      Κάνουν μια επένδυση σε ψήφους και δημοφιλία.
      Η ουσία όμως δεν αλλάζει, και αυτή η κατάρα του πολιτικού συστήματος να μετακυλίει την ανικανότητά του στο λαό πρέπει να σταματήσει.
      Ας το κάνουν λοιπόν αυτό οι δήμαρχοι και ας μην «τσιμπήσει» ο κόσμος για την υποκριτική καλοσύνη τους.
      Ανάμεσα στην ηθική ηλιθιότητα και τον ηθικό φαρισαϊσμό όλων αυτών, κάτι καλό μπορεί να βγει, οπότε συμφωνώ απόλυτα με τη λογική του παπα-Ηλία για καθαρά πρακτικούς λόγους.
      Καλησπέρα!

      Απάντηση

      • Posted by Χρήστος Δημάρης on 28 Νοεμβρίου, 2011 at 11:59 πμ

        Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ: Καλημέρα Γιώργο! Από την στάση των δημάρχων δεν μπορεί να βγεί κάτι καλό διότι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αντί να αγωνιστούν αυτοί για τον λαό καλούν το λαό να αγωνιστεί γι αυτούς και παρστάνουν και τους μπροστάρηδες! Αν για παράδειγμα ένας πολίτης οδηγηθεί για το θέμα του χαρατσιού στα δικαστήρια κανείς δήμαρχος δεν θα του συμπαρασταθεί νομικά. Ο πολίτης και θα πληρώσει τα έξοδα και ο πολίτης θα τιμωρηθεί. Πρόκειται όπως καταλαβαίνεις γι άλλη μια πολιτική εξαπάτηση. Κοίταξε όμως τι έπρεπε να κάνουν οι δήμαρχοι που παριστάνουν και τους φίλους μας: Έπρεπε να μην πληρώσουν το χαράτσι ούτε αυτοί ούτε οι αντιδήμαρχοι τους και ούτε οι δημοτικοί τους σύμβουλοι. Τα λεφτά που θα έδιναν στα χαράτσια θα έπρεπε να τα δώσουν στους πραγματικά αδύνατους για να πληρωθούν τα δικά τους χαράτσια . Και όταν και εάν έφτανε η ώρα των δικαστικών αγώνων να έδιναν αυτοί τους αγώνες τους για όλους τους δημότες τους. Έτσι κάνουν οι μπροστάρηδες. Έτσι έκανε και ο Χριστός μας. Δεν ζήτησε να σταυρωθεί ο λαός αντί γι Αυτόν. Σταυρώθηκε Αυτός αντί για μας. Και πάλι την καλημέρα μου!

  4. […] Από papailiasyfantis μοντάζ Γρέκι 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὸ Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Χάρρυ Κλύνν: Κοίτα ποιοί μιλάνε […]

    Απάντηση

  5. Γιάννη Ελοχίμ

    Λές: » ΔΙΣΤΙΧΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ !!!

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ! ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!Ι ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΟΥΣΙΑ Η ΑΚΟΥΣΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΥΣΟΣΜΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ !!!

    ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΔΗΜΙΟΙ !!! «.

    Οι ηθικά ηλίθιοι είναι αυτοί ακριβώς, που αναφέρεις! Έστω κι αν διανοητικά είναι ιδιοφυΐες.

    Ο Χίτλερ, για παράδειγμα, ο Φράνκο, ο Πινοσέτ είναι ηθικά ηλίθιοι.

    Απάντηση

  6. Χρήστο και Γιώργο

    Είναι προφανές ότι οι δήμαρχοι παίζουν και αυτοί το παιχνίδι τους. Όπως και οι πολιτικοί πάτρωνές τους. Για να κερδίζουν πόντους και να ψηφοθηρούν. Και αυτό βέβαια θα φανεί στη συνέχεια…

    Είναι όμως ευκαιρία και για το λαό να παίξει κι αυτός το δικό του παιχνίδι. Να τους στριμώξει, δηλαδή, και να τους εξαναγκάσει να δείξουν ποιοι στην πραγματικότητα είναι.

    Γιατί, αν τώρα το παίζουν φιλάνθρωποι, στην πορεία θα αποδειχθεί πόσο μισάνθρωποι είναι…

    Απάντηση

  7. http://1greek.wordpress.com/2011/12/05/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%85/

    “Δεν είναι ρατσιστικό να διακηρύσσουμε ότι δεν θέλουμε την μαζική μετανάστευση, είναι η επιβίωση μας .” 1greek

    Απάντηση

  8. “ Τα αφεντικά της ΕΕ ετοιμάζονται να πάρουν τον έλεγχο των εθνικών οικονομιών με μια μονοκοντυλιά “.

    Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Δεκεμβρίου 7, 2011

    http://1greek.wordpress.com/2011/12/07/%CE%BC-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1/

    Απάντηση

  9. Συμφωνώ με την πολύ ενδιαφέρουσα αρθρογραφία σας. Και σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    παπα-Ηλίας

    Απάντηση

Σχολιάστε