Φωνάξτε! Ξυπνήστε!!!…

Συνάδελφοι Μπλόκερς

Αυτή την Κυριακή-23 του Γενάρη-γιορτάζουμε!
Γιορτάζουμε μαζί με το Βαρτίμαιο, τον τυφλό της Ιεριχώς.
Τον τυφλό, που φώναζε για τη θεραπεία του. Γιατί δεν άντεχε άλλο τη φυλακή του σκοταδιού, μέσα στην οποία ζούσε.
Και βέβαια οι βολεμένοι ανοιχτομάτηδες τον επέπλητταν να σωπάσει…

Όπως συμβαίνει και σε τόσες άλλες, ανάλογες περιπτώσεις:

Όταν οι φυλακισμένοι στη Βαστίλη της αδικίας και πεινασμένοι για ψωμί, δικαιοσύνη και ελευθερία φωνάζουν και διαμαρτύρονται.
Και οι έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο και την εξουσία συνιστούν ψυχραιμία και ησυχία:
Για να μπορούν να κλέβουν και να ληστεύουν αυτοί…«με την ησυχία τους»! Και ο λαός να δυστυχεί και να πεθαίνει μέσα στην παθητικότητα και την αδράνεια. Κι αυτός… «με την ησυχία του»!

Και, για να πετυχαίνουν αυτοί την-με ή χωρίς «σοσιαλισμό»- βάρβαρη ησυχία, έχουν-σαν πρώτη γραμμή επίθεσης και άμυνας απέναντι στο λαό- τα συντάγματα και τους νόμους.
Με τα οποία και τους οποίους περιφρουρούν το καθεστώς της κλοπής και της απάτης. Και -συλλήβδην -παντός ,σε βάρος του λαού, εγκλήματος.
Και το δηλητηριώδες αυτό δολοφονικό, για το λαό, συνοθύλευμα και παρασκεύασμα το σερβίρουν περιτυλιγμένο, με το χρυσόχαρτο της-τάχα-«Δικαιοσύνης».
Την οποία, με πομπώδες και φανφαρόνικο ύφος, χαρακτηρίζουν αδέσμευτη και ανεξάρτητη. Τη στιγμή, που, την έχουν αλυσοδεμένη χειροπόδαρα… Κι όχι μόνο δεν θέλουν ν’ ακούν γι’ αυτήν, αλλά έχουν κηρύξει εναντίον της απροκάλυπτο και αμείλικτο διωγμό.

Ως δεύτερη γραμμή άμυνας και επίθεσης-μετά τα συντάγματα και τους νόμους και την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη δικαιοσύνη τους-έχουν τα σώματα ανασφάλειας και αταξίας:
Ανασφάλειας, αφού οι ίδιοι αισθάνονται ανασφαλείς, εξαιτίας της απροκάλυπτα εχθρικής και επιθετικής εναντίον του λαού συμπεριφοράς τους. Έτσι ώστε, όσο εχθρικότερα και ληστρικότερα απέναντι στο λαό πολιτεύονται, τόσο περισσότερους ασφαλίτες να χρειάζονται, για να τους περιφρουρούν….
Και αταξίας, επειδή κανένα καθεστώς καταπίεσης και αδικίας δεν μπορεί να σταθεί, χωρίς τη βία και τα όπλα.

Όσο όμως περισσότερο οι βολεμένοι ανοιχτομάτηδες-για να ξαναγυρίσουμε στο Βαρτίμαιο -του φώναζαν να σιωπήσει, τόσο περισσότερο εκείνος φώναζε, μέχρι, που πέτυχε τη θεραπεία του.

Κι έρχεται τώρα και φωνάζει και σε μας. Και μας λέει:
Πώς μπορείτε να ζείτε μέσα στο σκοτάδι της αδικίας! Τόσο πολύ σας έχουν αδρανοποιήσει οι αεροψεκασμοί της Νέας Τάξης καθαρμάτων. Και οι τηλε-ψεκασμοί κάποιων εξωνημένων δημοσιογράφων!
Φωνάξτε, για τους εαυτούς σας και τους άλλους! Για όλους όσοι ζουν στη θανατηφόρα Βαστίλη και το κρεματόριο του ντόπιου και διεθνούς κανιβαλισμού.
Φωνάξτε! Γιατί, αν δεν φωνάξετε εσείς, θα φωνάξουν οι πέτρες.
Κι όχι μόνο θα φωνάξουν, αλλά και θα σηκωθούν απ’ τη γη και θα σας βαρέσουν στο κεφάλι…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Υ. Γ. Αγαπητοί συνάδελφοι

Δε νομίζετε ότι κάποτε θα πρέπει ν’ αφήσουμε ο καθένας τον πύργο του. Με τις δονκιχωτικές του επάλξεις και την ατελέσφορη ομφαλοσκόπηση. Και να συνασπισθούμε σε έναν κοινό αγώνα:
Με τη «Σπίθα» του Θεοδωράκη, τη «Σεισάχθεια», τη «Χριστιανική», το «Ρεσάλτο», την «Κοινωνία». Και όποιους άλλους ο καθένας μας γνωρίζει…
Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς «ναι μεν, αλλά», χωρίς «το εμόν και το σον, το ψυχρόν τούτο ρήμα», όπως θα έλεγε και ο Χρυσόστομος.

Με κοινό παρονομαστή και όραμα τον Ήλιο της Δικαιοσύνης!

Ως πότε οι «γιοί του σκότους» θα είναι σοφότεροι απ’ τους «γιούς του φωτός»!
Ως πότε, ενώ αυτοί «τα βρίσκουν» μεταξύ τους, εμάς διαιρεμένους θα μας σύρουν, ως αιχμάλωτους και δούλους δορυάλωτους, πίσω απ’ το θριαμβευτικό άρμα των εφιαλτών του ντόπιου δικομματισμού και των κανιβάλων της διεθνούς τοκογλυφίας!…
Δεν νομίζετε πως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε;
Ο τυφλός της Ιεριχώς σαλπίζει εκκωφαντικά εγερτήριο!
Δεν ξεχωρίζουμε το σκοτάδι από το φως; Ή έχουμε σφαλιστά τα μάτια μας!

Με αγάπη και τιμή

παπα-Ηλίας

9 Σχόλια

  1. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 21 Ιανουαρίου, 2011 at 3:39 μμ

    Αυτό το άρθρο με εκφράζει 100% (από μια άλλη οπτική όμως με βάση τις δικές μου προσλαμβάνουσες)

    Αυτό το σάπιο σύστημα, έχει μάθει να ενοχοποιεί τους πολίτες.
    Έχει καθιερώσει τη σιχαμένη έννοια του «πολιτικά ορθού»…
    Επιδιώκει να δημιουργεί κοινωνικά ατσαλάκωτους κηφήνες, ηθικιστές παρά ανθρώπινες υπάρξεις.
    Ο Χριστός αγαπούσε τους αμαρτωλούς, αλλά δεν άντεχε τους υποκριτές, όπως ακριβώς μας καλλιεργεί να είμαστε αυτή η κατ’ επίφαση-καμουφλαρισμένη (τυπική) δημοκρατία.
    Πάντα θα φταίει ο φυλακισμένος, ποτέ το ανύπαρκτο σωφρονιστικό σύστημα, που μετατρέπει τους μικροκλέπτες σε στυγερούς φονιάδες.
    Πάντα θα φταίει ο πελάτης-πολίτης και ποτέ το ανίκανο σύστημα να διασφαλίσει εργασιακή ειρήνη και απασχόληση (όπως προβλέπει το χιλιοβιασμένο σύνταγμά τους) για το κόσμο.
    Ποτέ δεν θα φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα για την κοινωνική μας αμορφωσιά, για την υπάνθρωπη νοοτροπία που μας εμφυτεύουν, για το ότι η παιδεία μετατράπηκε σε ένα κακόγουστο ΙΕΚ γκλαμουριάς…
    Σχολικός καλλικράτης σου λέει (κάποιο λάθος φαίνεται έκανε ο Διον. Σολωμός «όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνουν 10 φυλακές» ή ο Πατροκοσμάς που δημιούργησε τόσα σχολειά να μην μείνουν αγράμματα τα παιδιά των φτωχών ραγιάδων).
    «Ψοφάμε» να παριστάνουμε τους άμεμπτους τιμωρούς, επιφυλάσσουμε για τους εαυτούς μας τον ρόλο του Ζαν Πολ Μαρά (κατακρεουργούσε τους… κακούς στη περίοδο της γαλλικής επανάστασης), πάντα στις επιταγές αυτού του φαρισαϊκού πολιτικού συστήματος, που πρεσβεύει το απόλυτο τίποτα, την απόλυτη χρυσόσκονη και κυρίως;;;
    Την απόλυτη απανθρωπιά!
    Μια κοινωνία λιντσαρίσματος(…) και μίσους.
    Να είμαστε συγχωρητικοί και σκληροί αγωνιστές απέναντι στην ανοησία που μας σερβίρουν και να κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες, οι άνθρωποι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα απολύτως μεταξύ μας…!!!
    Σε κάθε πολιτική πράξη, υπάρχει συναίσθηση και λογική…
    Άλλο διοικητικός καλλικράτης (αναγκαίος) ή οικονομικός (επίσης αναγκαίος) και άλλο να κλείνουμε σχολεία και νοσοκομεία στη λογική του παραλόγου της καλλικράτειας πανάκειας.
    Ποιοι μας κυβερνούν τελικά;;;
    Η κα Διαμαντοπούλου, θυμάμαι που εισηγόταν κάποτε (και εκνευριζόμουνα) να μπαίνουν ακόμα πιο πολλοί στα πανεπιστήμια (δυνάμει άνεργοι στην αγορά εργασίας) και τώρα της φταίνε τα σχολειά υπό την οπτική του Καλλικράτη…
    Υπάρχει καμιά συναίσθηση;;;; αναρωτιέμαι…

    Υ.Γ. Συγχαρητήρια στον Μίκη Θεοδωράκη που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι ένας ακόμη αργυρώνητος, αλά καρτ δημοκράτης!!!

    Απάντηση

  2. Posted by παπα-Ηλίας on 21 Ιανουαρίου, 2011 at 6:08 μμ

    Γιώργο

    Γράφεις πολύ ωραία!

    Και βέβαια υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές οπτικές γωνίες απ’ τις οποίες μπορούμε να ιδούμε ένα θέμα.
    ευχαριστώ για την επικοινωνία

    Απάντηση

    • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 23 Ιανουαρίου, 2011 at 12:35 πμ

      Σε ευχαριστώ παπα-Ηλία μου,
      Ωραία η Λιάνα, ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα, παρακολουθώ τις κοινοβουλευτικές εργασίες (εκτιμώ και τον Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Πολατίδη του ΛΑΟΣ)
      Το κώλυμά μου είναι πως δεν είμαι κομμουνιστής (σε ορισμένες πτυχές της κοινωνικής δράσης, σαφώς και θα υποστήριζα κκε), μιας και έχω διαφορετικές αντιλήψεις σε θέματα εθνικής φύσης.
      Κάποτε η αριστερά, ήταν πατριωτική, και ενάντια στη παγκοσμιοποίηση.
      Τώρα ειδικά όμως με το μεταναστευτικό ζήτημα (μένω κέντρο Αθήνας και κυριολεκτικά ο κόσμος εδώ υποφέρει από αυτή την ασύδοτη κατάσταση), δε δείχνει αντίστοιχη ευαισθησία.
      Τέλος πάντων…
      Καλό βράδυ σε όλους και καλούς αγώνες εύχομαι!

      Απάντηση

  3. ειμαστε μαζυ σου να δημιουργησουμε κατι ομορφο και ωραιο μια ελλαδα δικαιη χωρις πολιτικαντηδες και λαμογια ,αξια της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

    Απάντηση

  4. Posted by παπα-Ηλίας on 21 Ιανουαρίου, 2011 at 11:25 μμ

    @ enaoum

    Ευχαριστώ για την επικοινωνία. Όπως η πολιτική αλητεία συμφωνεί στην αδικία, έτσι οι έντιμοι Έλληνες να υποστηρίξουν τη δικαιοσύνη. Για όλους και για όλα…

    Απάντηση

  5. Ο τυφλός φώναζε για τη θεραπεία του. «Γιατί δεν άντεχε άλλο τη φυλακή του σκοταδιού, μέσα στην οποία ζούσε.
    Και βέβαια οι βολεμένοι ανοιχτομάτηδες τον επέπλητταν να σωπάσει…». Και να ξεχάσει το φως, ας μου επιτραπεί να προσθέσω.
    Για να «βλέπει» κανείς, πρέπει και να μπορεί να θυμάται. Ως ενισχυτικό της μνήμης, παραθέτω το παρακάτω σχόλιο του Ν. Μπογιόπουλου. Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι:
    ……….
    “Ο Τσουκάτος δεχόταν την «οικειοθελή» προσφορά της «Ζήμενς» για την εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα» ταμεία της και ο Μαντέλης λάμβανε «χορηγίες» από την πολυεθνική για να συνεχίσει να κοσμεί με την παρουσία του την ανθρωπογεωγραφία του χάρτη με τους πολιτικούς ταγούς της χώρας.
    Αλλά εκείνη την περίοδο ο κ. Παπανδρέου ήταν απασχολημένος με το πώς θα διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία…
    *
    Οι Τσουκάτοι και οι Πανταγιάδες κατηγορούνταν ότι συγκροτούσαν «μαύρες λίστες» μη αρεστών δημοσιογράφων.
    Αλλά εκείνη την εποχή το υπουργείο Εξωτερικών ήταν απασχολημένο με τη ροή πακτωλού χρήματος προς κάθε λογής Μη Κυβερνητική Οργάνωση…
    *
    Στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη και εξέχοντα μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ έτρεχαν να υπερασπιστούν εφοπλιστές που λίγες μέρες πριν είχαν πάρει στο λαιμό τους 80 ανθρώπους.
    Αλλά εκείνη την εποχή ο κ. Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικα απέναντι από τα Ιμια…
    «Οποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα» ήταν η μόνιμη απάντηση του Σημίτη και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ όταν ο τόπος βοούσε για τα «κότερα».
    *
    Τώρα όμως ο κ. Παπανδρέου είναι εδώ μαζί με ένα «άλλο», με ένα «νέο» ΠΑΣΟΚ. Και ως εκ τούτου θα βάλει «τάξη». Σύμφωνα δε με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, σκέφτεται να κάνει και μια «κάθαρση»…” Ν.Μ.
    ………
    Όσο θυμόμαστε και όσο «βλέπουμε», δεν θα καταπίνουμε το δόλωμα που μας «σερβίρουν περιτυλιγμένο, με το χρυσόχαρτο της-τάχα-«Δικαιοσύνης».»
    Θερμή καλημέρα παπα-Ηλία μου!

    Απάντηση

  6. Posted by παπα-Ηλίας on 22 Ιανουαρίου, 2011 at 7:51 μμ

    Φιλήμονα

    Για όλους αυτούς και για όλα αυτά-προσωπική μου γνώμη είναι ότι- μας χρειάζεται ένας Τσάβε. Που, αν θυμάμαι καλά, έβαλε κάποιον υπουργό του στη φυλακή…

    Ένας Τσάβε! Που να διαθέτει το απαραίτητο θράσος. Για να γιουχάρει το ντόπιο και διεθνές αληταριό. Όπως ο Τσάβε έκανε με τον Μπους.

    Έναν Τσάβε. Κι ας είναι και θηλυκός.

    Και πιστεύω ότι το ΚΚΕ διαθέτει αυτόν τον Τσάβε. Που-κατά την ταπεινή μου γνώμη-είναι η κ. Κανέλη. Η οποία φώναζε-μ’εσα στα πολλά άλλα- «πανάθλιο» τον αξιότιμο κ. Πανάρετο.

    Βαρέθηκα τις αομφαλοσκοπήσεις. Και τους πάσης φύσεως ομφαλοσκόπους.

    Και-α

    Απάντηση

  7. Περισσότερο σκοτώνει η φτώχια στο μυαλό Παπαηλία. Σε συνχαίρω για το άρθρο σου, αλλα και για όλα τα αλλα !!!

    Απάντηση

Σχολιάστε