η ώρα του ΟΧΙ!…

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις σειρήνες των φαφλατάδων. Των άσωτων σωτήρων, που μας κυβερνούν με την απάτη και την αδικία.

Που λεηλατούν όχι μόνο το πορτοφόλι μας και την πατρίδα μας, αλλά και την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Και την ίδια μας την ψυχή…

Που μας προσφέρουν τις πλαστικές χάντρες των απατηλών υποσχέσεων, για να μας υποκλέψουν τα πολύτιμα μαργαριτάρια και διαμάντια των ψήφων μας.

Προκειμένου να μας καταστήσουν μόνιμα υποχείρια των ληστρικών τους μηχανισμών.

Που μας εκβιάζουν και μας τρομοκρατούν, προκειμένου να μας εγκλωβίσουν σε ολοένα μεγαλύτερα βάραθρα απόγνωσης και τρόμου.

Ας μη γίνουμε άβουλα πιόνια στο κυνικό και ανελέητο παιχνίδι τους.

Ας ακούσουμε τη φωνή της συνείδησής μας. Και ας ακολουθήσουμε το μυστικό φως της καρδιάς μας. Για να φτάσουμε στην αλήθεια, που θα μας ελευθερώσει.

Η δημοκρατία, λένε, δεν έχει αδιέξοδα. Η τοκογλυφία όμως έχει!!!

Και τα πιόνια της υψώνουν γύρω μας Ιμαλάια αδιάβατων αδιεξόδων.

Και μας ζητούν οι παράλογοι να ψηφίσουμε, ως διέξοδο, το αδιέξοδο της τοκογλυφίας!…

Οι πρόγονοί μας, που θυσιάστηκαν και οι απόγονοί μας, που δεν έφταιξαν σε τίποτε μας εξορκίζουμε να μην τους προδώσουμε…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

15 Σχόλια

  1. Τὴν εὐχή σου, Πάτερ-Ἠλία!
    Νὰ σὲ δυναμώνῃ ὁ Τριαδικὸς Θεός, μὲ τὶς πρεσβεῖες τοῦ Ἁγίου Προφήτου Ἠλιοῦ καὶ τοῦ Ἀγίου Νεομάρτυρος Ἠλία Ἀρδούνη!

    Απάντηση

  2. Διονύση μου,

    Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές σου
    και για το κουράγιο, που μου δίνεις.

    Να είσαι πάντα καλά!

    Απάντηση

  3. 8 σχόλια από το press.gr:

    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…

    Ο ΓΑΠ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΖΟΙ!!ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ??ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΩΡΓΟΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ!!ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!!ΠΑΦΙΛΗΣ ΔΑΓΚΩΤΟ!!

    6 Νοε 2010 1:26:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…

    Έφτασε η ώρα να εκπληρώσει η Ελλάδα γιά μιά ακόμα φορά τον ρόλο που της έταξε η μοίρα και η ιστορία.
    Να αποκρούει τα στίφη των βαρβάρων πριν περάσουν τις πύλες της Ευρώπης.
    Από την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, έως την Πίνδο και τα οχυρά του Ρούπελ πόσες και πόσες φορές δεν το κάναμε !

    Σήμερα καλούμαστε να πετάξουμε τους βαρβάρους άλλη μιά φορά στη θάλασσα!

    Και μάλιστα με πολύ πιό δύσκολο έργο από κάθε άλλη φορά, γιατί τώρα ο εχθρός είναι και μέσα και έξω από τη χώρα μας.
    ΠΑΣΟΚ & PASOK and company.

    Πήλιοι Γούσηδες και Εφιάλτες του άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες και μας πολιορκεί από παντού σε συνεργασία με ντόπιους προδότες που αναίσχυντα μάχονται υπέρ του εχθρού.

    Παρόλα αυτά θα πολεμήσουμε πιό λυσαλέα από κάθε άλλη φορά !

    Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε.

    Τούτη την ώρα όλοι οι λαοί της Ηπείρου έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα επάνω μας, και προσεύχονται να πετύχουμε,
    γιατί στην αντίθετη περίπτωση η σκλαβιά που θα γνωρίσουν όλοι,
    θα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στην ιστορία του σύγχρονου Κόσμου !

    6 Νοε 2010 1:27:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…

    Με τις πέτρες!
    Τέρμα τα ψέματα! Τέρμα οι απειλές και οι εκβιασμοί! Τέρμα ο φόβος και η ανασφάλεια που καλλιεργεί συνειδητά ο κυνισμός τους. Τέρμα οι προσβολές εκ μέρους των ολετήρων.
    Τέρμα στη φλυαρία, την προπαγάνδα και τις φωτοβολίδες με τις οποίες προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κρύψουν την ανικανότητα και τον λαϊκισμό τους. Τέρμα στα ψεύτικα πιστόλια τους, στις πομφόλυγες και στη μάσκα με την οποία κρύβουν το πραγματικό πρόσωπό τους. Τέρμα στους εξαρτημένους που αλυσόδεσαν τη χώρα και την έκαναν πειραματόζωο. Τέρμα στους δεδομένους! *** Ούτε ένας από τους βαρείς χαρακτηρισμούς δεν είναι άδικος. Μία-μία οι λέξεις το μαρτυρούν: Με χυδαία ψέματα πήραν την εξουσία. Ηξεραν με το νι και με το σίγμα τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Ηξεραν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τίποτε από αυτά που έταζαν και -ενώ είχαν έτοιμο το σημερινό, τραγικό σχέδιό τους- καθυστερούσαν εγκληματικά να πάρουν αποφάσεις γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν και να γίνουν αμέσως περίγελως στα μάτια των εξαπατημένων ψηφοφόρων τους. Και σκάρωσαν ψέματα μεγαλύτερα από τα προεκλογικά. Οτι δήθεν μάχονται σκληρά και διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις με τους εταίρους. Οτι δήθεν ακούγεται η φωνή τους. Οτι βγάζουν πιστόλια στο τραπέζι. Και, βέβαια, ότι με το Μνημόνιο έσωσαν τη χώρα από τη χρεωκοπία. Το πιο κυνικό, το πιο ωμό, το πιο χυδαίο ψέμα τους. Η πιο μεγάλη απάτη… Απολύτως τίποτε δεν διαπραγματεύτηκαν. Απολύτως τίποτε καλό για τη χώρα δεν πέτυχαν. Ηξεραν -ή όφειλαν να γνωρίζουν- ότι ο κίνδυνος να χρεωκοπήσει η χώρα ήταν ανύπαρκτος. Διότι, εκείνοι που θα έβγαιναν πρωτίστως χαμένοι είναι οι Γαλλογερμανοί (θα έχαναν τα χρήματά τους). Και το ευρώ. Τέτοια τρικυμία, τέτοιον κλονισμό κανένας δεν ήθελε. Ο «κίνδυνος της χρεωκοπίας» ήταν όπλο στα χέρια της Ελλάδος, δεν ήταν δαμόκλειος σπάθη. Και αν υπήρχε σοβαρός ηγέτης να θέσει ευθέως και δραματικά το θέμα της «επαπειλούμενης πτώχευσης», οι Ευρωπαίοι θα βρίσκονταν ξαφνικά σε δυσχερέστατη θέση. Και εκόντες άκοντες θα ενέδιδαν. Με αποτέλεσμα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (των χρεών) να δοθεί, και δάνειο με ανεκτό επιτόκιο. Και όλα αυτά τότε, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2009, προτού η αθλιότης των ημετέρων δηλώσεων περί χρεωκοπίας εκτινάξουν τα spreads *** Τώρα τρέμουν! Γιατί ξέρουν ότι εξόντωσαν τη χώρα, αλλά και τις δικές τους -λιγοστές, αλλά υπαρκτές και σημαντικές- προτάσεις για το συμμάζεμα του κράτους. Τις εξόντωσε η ανικανότης, το απαράσκευον και τα μυαλά της δράκας που κυβερνά το Μαξίμου… Τώρα τρέμουν! Γι’ αυτό εκβιάζουν με… εκλογές και απειλούν. Γιατί ξέρουν ότι από όσα έχουν πει, μονάχα ένα θα βγει αληθινό: θα τους πάρουν με τις πέτρες!

    6 Νοε 2010 1:43:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…

    Είμαι στην πολιτική απ’ το 1973, σκιτσάρω και γράφω για αυτήν απ’ το 1981, πρώτη φορά δεν κατανοώ έναν εκβιασμό. Οπως αυτόν που θέτει ο Παπανδρέου: ψηφίστε με να μη χάσω, διότι, αν χάσω, θα σας βάλω να ξαναψηφίσετε για να χάσω περισσότερο!
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός εκβιάζεται, απειλείται ή τίθεται προ διλήμματος, μάλιστα αυτή είναι μάλλον η συνήθης πρακτική, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που ο εκβιασμός είναι παράλογος και το δίλημμα κουτό.
    Επιπλέον.
    Ο Παπανδρέου έχει φθάσει στο σημείο να πιστεύει ότι «υπονομεύεται». Και τι είναι αυτή η «υπονόμευση»; απλώς το να ψηφίσει κανείς κάποιον άλλον. Εντυπωσιακό!
    Επιπροσθέτως: ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει «αντιπατριωτική» όποια ψήφο δεν τον υποστηρίζει. Εδώ τα πράγματα χάνουν τη σοβαρότητά τους ή είναι πολύ σοβαρά. Δηλαδή, αν ψηφίσει κανείς Παφίλη ή Πορτάλιου ή Κικίλια ή Ψαριανό, δεν είναι πατριώτης. Ενώ αν ψηφίσει Καμίνη ή Τατούλη είναι πατριώτης και ουχί μίασμα!
    Οντως το παράλογο δύσκολα ερμηνεύεται.
    Παράκρουση, παραλήρημα, πανικός, φόβος ή απλή χαζομάρα, ό,τι και να ‘ναι, είναι επικίνδυνο.
    Ηδη η χώρα έχει υποστεί πολλά, έχει Μνημόνιο αντί Σύνταγμα, πάει για «Πειναλόγκα» (όπως προσφυώς αυτοσαρκαζόμεθα), όταν λοιπόν ούτε καν οι σοφιστείες δύνανται να εμφανίζονται κάπως πιο έξυπνες, τότε τα πράγματα είναι σκούρα.
    Δυτικώς του 25ου Μεσημβρινού. Διότι, ανατολικώς πάνε για μαύρα. Μαυρίστε τους, αυτή την Ιερά Συμμαχία Παπανδρέου – Καρατζαφέρη – Ντόρα με ολίγην από Κουβέλη, μαυρίστε τους, όσον είναι καιρός…

    6 Νοε 2010 1:44:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…

    Είναι όνειδος ΜΟΝΟ Έλληνες της διασποράς να ενεργοποιούνται
    για τα εθνικά δίκαια.

    Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να ψηφίζουν………..

    Ειναι ονειδος να μην εχουν ξεσηκωθει ολα τα Πανεπιστημια του κοσμου.
    Για το ξεπούλημα της Μακεδονίας !

    Αλλα μα νου πεις εδω ο ΓΑΠ σκεφτεται να δςσει την Κρητη στο Ισραηλ μαθαινω…

    Εχουμε μπλεξει ασχημα με δαυτον. Τοσο πολυ δεν με εχει εκνευρισει ουτε ο πατερας του!!!
    Θελω ρε παιδι μου να τον πετυχω μια μερα σε καμια βολτα του να του κανω 4-5 ερωτησεις… οχι πολλες.
    Απο ζιβαγκο σε κολλαν.

    6 Νοε 2010 1:52:00 μ.μ.
    Blogger Ο/Η Panoptis είπε…

    Οδεύοντας στην «Πειναλόγκα».
    Παράκρουση, παραλήρημα, πανικός, φόβος ή απλή χαζομάρα, ό,τι και να ‘ναι, είναι επικίνδυνο.

    http://greekpanorama.blogspot.com

    6 Νοε 2010 3:29:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…

    Οχι στη βρώμα. ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ!

    6 Νοε 2010 3:29:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…

    Αντ. Σαμαράς στην Ελευθεροτυπία:

    “H Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί χρήματα από τις αγορές -έστω και πανάκριβα- τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, όπως έπραξαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και να μην υπογράψει μνημόνιο, δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Επέμεινε ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί χωρίς νέα μέτρα, «φτάνει να δουλέψει η Οικονομία”

    Απάντηση:

    Ναι, αλλά καμιά άλλη χώρα ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Ιρλανδία ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!

    ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΑ – ΟΧΙ ΧΡΕΟΣ!!!!!!

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!

    ΕΜΕΙΣ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, ΣΑΝ ΤΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ, ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΗ !!!!

    Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260).
    Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!

    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!

    ΔΕΞΙΟΙ : ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ – ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    Απάντηση

  4. Σήμερα μπορούμε, αν θελήσουμε, να αποτινάξουμε τον ζυγό….
    Πάντα εύστοχος παπα-Ηλία! Καλό βόλι λοιπόν!

    Απάντηση

  5. Όποτε βρεις χρόνο, ρίξε μια ματιά σε ένα σχόλιο-έκκλησή μου στην προηγούμενη ανάρτηση. Ασφαλώς δεν είναι επείγον.

    Απάντηση

  6. Προς ….»απέχοντες»
    Φαντάζομαι όλοι εσείς που δεν πήγατε να ψηφίσετε θα ήσαστε χτες ικανοποιημένοι για ….το μήνυμα που στείλατε,για την πράξη αποδοκιμασίας, όπως εσείς νομίζετε, να μην πάτε να εκφραστείτε εναντίον της πολιτικής που , το λιγότερο, θα σας οδηγήσει στην εξαθλίωση.
    ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΗΡΕ Ο ΣΕΒ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ.

    Κάλεσμα στον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών εκτίμησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για το μέλλον, συμπληρώνοντας: «Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του.»Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ώστε να προχωρήσουν οι τομές που χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία.«Ωστόσο, πολιτική σταθερότητα χωρίς υγιές πολιτικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του.»Χαρακτήρισε ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογραμμίζοντας:«Ο λαός μας αντιμετώπισε ώριμα τα τεχνητά διλήμματα και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.» Αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος αυτής της προσπάθειας -αλλά, δίκαια και αυτονόητα, αδημονεί να δει το αντίκρυσμά της.»
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=365707&dt=08/11/2010#ixzz14i6r9OxV
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;
    Αναρτήθηκε από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ στις Δευτέρα, Νοέμβριος 08, 2010
    ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΑ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ.ΤΟ 50% ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 12% ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ.

    Απάντηση

  7. Γιώτα, είσαι αυτή που γράφει εύστοχα σχόλια και στο «καράβι κόκκινο»;
    Θερμή καλησπέρα παπα-Ηλία!

    Απάντηση

  8. ΝΑΙ ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ

    Απάντηση

  9. Γιώτα, καλησπέρα

    Ήθελα τα ποσοστά των γαλαζοπράσινων απατεώνων
    με βάση τον αριθμό του συνόλου των ψηφοφόρων και
    όχι των ψηφισάντων, όπως τα παρουσιάζουν οι ίδιοι.

    Υπάρχει τρόπος; Αν δεν υπάρχει «εάσωμεν αυτοίς χαίρειν».

    Απάντηση

  10. Γιώτα

    Σχετικά με τα αποτελέσματα, τη σφαλιάρα τους τη φάγανε!
    Αλλά τα λουστράρουν, γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή.

    Και βέβαια λένε ο, τι θέλουν. Μια και η πλειονότητα του λαού
    παραμένει βουβή.

    Ο αγώνας μας δεν πηγαίνει χαμένος. Πιάνει τόπο.

    Συνεχίζουμε!….

    Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    Απάντηση

  11. philemon

    Και τη δική μου θερμή καλησπέρα.

    Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    Απάντηση

  12. ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ.ΑΝ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ, ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

    Απάντηση

  13. Όλοι οι «παίχτες» (…και πάλι) νίκησαν ! Γίνεται; Ναι, μόνο στην Πολιτική !
    Οι ΜΕΓΑΛΟΙ Νικητές. ΟΛΟΙ !!!

    Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ για τη μεγάλη …μούφα των Εκλογών…

    Κάποιοι, φοβούνται την …ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Διαφωνώ. Έχω πει και παλιότερα, ότι …μακάρι να συνέβαινε κάτι τέτοιο… Μετά από ένα ποδοσφαιρικό ματς, είναι συνηθισμένο πλέον, να βγαίνει ο προπονητής της ηττημένης ομάδας και να λέει: «…ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, χάσαμε δίκαια».
    Στην πολιτική, ποτέ δε συμβαίνει αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προχθεσινές, εκλογές, όπου και πάλι ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ή τουλάχιστον αυτό …δήλωσαν (η καρδούλα τους το ξέρει βέβαια), για να μη δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους – οπαδούς… Ποιος πολιτικός αρχηγός, τολμάει να βγει τώρα και να πει «…παιδιά, μούφα η παρουσία μας, μούφα η νίκη μας, μούφα οι στόχοι μας…» Θα πάει «από ‘κει που ήρθε» και στον πάγκο θα κάτσει σύντομα, άλλος …προπονητής !!!
    Κι όμως όλα προχθές ήταν μούφα… —>>>

    ..και θα σας το εξηγήσω εγώ, που στα επόμενα 50 χρόνια της ζωής μου (τουλάχιστον), δε σκοπεύω να πολιτευτώ…

    Μια λοιπόν και το συμπέρασμα για τη σημερινή δύναμη των Κομμάτων (αυθαίρετα ή όχι) συνάγεται από τη σύγκριση με τις τελευταίες (περσινές) εθνικές εκλογές, ας δούμε για τον καθένα και συνολικά, το είδος και το μέγεθος της μούφας…

    Το ΠΑΣΟΚ, από 43,92 που είχε, πήρε τώρα 34,6 (έχασε δηλαδή 9,32 % !!! και η γνωστή …ψαλίδα- διαφορά από τη ΝΔ, έπεσε κατά 8,0 % από (10,44 που ήτανε, σε 2,0 % !!!) Άρα εντελώς …μούφα η «νίκη» του ΠΑΣΟΚ, μούφα και οι παλληκαρισμοί-λεονταρισμοί του ΓΑΠ «…άμα δε με ψηφίσετε θα κάνω πρόωρες» κλπ κλπ.

    Η ΝΔ, από 33,48 που είχε, πήρε τώρα 32,6 (έχασε δηλαδή 0,88 % !!!) και δεν κέρδισε απολύτως τίποτε σαν Αξιωματική αντιπολίτευση και –υποτίθεται- μοναδική κυβερνητική εναλλακτική λύση, της Κυβέρνησης του «…γκρέμιστα όλα πια…». Καρα-μούφα λοιπόν η «νίκη» της ΝΔ, που πανηγυρίζει γιατί ο Κικίλιας πάει στο 2ο γύρο !!!, λες και πήρε το …Μουντιάλ…

    Το KKE από 7,54 που είχε, πήρε τώρα 10,9 (αύξησε δηλαδή τη δύναμή του κατά 3,36 %). Αυτό είναι μια κάποια …νίκη, αλλά με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, θα έπρεπε –αν ο λόγος του είχε πραγματική, απήχηση- να πάρει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Και κάτι άλλο: αφού το ΚΚΕ, παρουσιάζεται σαν η μοναδική «καθαρόαιμη» αντιμνημονιακή δύναμη και οι εκλογές ήταν 100% πολιτικές, τι συμπεραίνει; Ότι μόνο το 10,9 % του λαού είναι …ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κατά του μνημονίου; Άρα …ψιλομούφα και η «νίκη» του ΚΚΕ.

    Ο ΛΑΟΣ, από 4,6 που είχε, πήρε τώρα 4,1 (έχασε δηλαδή μόνο 0,5 % αν και στήριξε καθαρά το μνημόνιο). Μούφα σε …στασιμότητα δηλαδή και μούφα επίσης και η …«αντιμνημονιακή ψήφος του λαού».

    Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μια απ’ τα ίδια. Από 4,6 που είχε, πήρε τα ίδια 4,5 (πτώση 0,1 %) και …κλαίει, γιατί «νοερά» προσθέτει το 2,4 της πρωτοεμφανιζόμενης Δημοκρατικής Αριστεράς και τα …ψιλά του Αλαβάνου, που θα τον έφερναν στο 7,0 %. Μούφα όλα λοιπόν στο …χώρο. Και για τον Κουβέλη εννοείται και –κυρίως- για τον Αλαβάνο (…που πήγε άπατος !)

    Οι OIKΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ, από 2,53 που είχαν, πήραν τώρα 2,7 (άνοδο 0,17 %). «Πράσινη» μούφα δηλαδή, για ένα πολιτικό αντικείμενο (περιβάλλον κλπ) που κανονικά, έχει περιθώριο μεγάλης ανόδου…

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, (σε μια κοινωνία που «βράζει» και καλά…) πολύ λογικά, 9πλασίασε (!!!) το ποσοστό της και από 0,2 πήρε 1,8 !!! Τα ποσοστά όμως, είναι πολύ μικρά για να μιλήσει κι αυτή για νίκη, εξέγερση κι ανατροπή. Νίκη, εξέγερση και –κυριολεκτική- ανατροπή, θα είχαμε, αν το ΚΚΕ για παράδειγμα …9πλασίαζε τα ποσοστά του (λόγω ΔΝΤ, Μνημονίου κι όλα τα σχετικά)… Νομίζω;

    Τέλος, η πιο μεγάλη Μούφα, είναι η …περίφημη Αποχή !!! Αποχή υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, είναι πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα και κάποτε πρέπει να συζητηθούν πολύ σοβαρά τα βαθύτερα αίτια που την προκαλούν, αλλά: …ας κάνουν κάποτε τον κόπο, να ξεκαθαρίσουν (από πεθαμένους κλπ) τους εκλογικούς καταλόγους.
    Γιατί μου φαίνεται λίγο -έως αρκετά- παράξενο, σε μια χώρα 11 εκ. κατοίκων, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι να είναι 9.933.385 !!!
    Αναρτήθηκε από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στις 11/09/2010 12:50:00 μμ
    Ετικέτες ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

    Απάντηση

  14. Γιώτα, καλημέρα

    Μόλις ανάρτησα σχετικό άρθρο.

    Την αποχή οι αρχαίοι την έλεγαν ιδιωτεία….

    ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    Απάντηση

  15. Posted by ΧΡΥΣΗ ΔΕΡΒΙΣΗ on 12 Νοεμβρίου, 2010 at 1:40 πμ

    καλο κουραγιο σ’ολουσ μασ παπα ηλια ναι ηρθε η ωρα του οχι
    χρυση δερβιση

    Απάντηση

Σχολιάστε