η «κακουργία» των αγίων

Συχνά οι νομιμόφρονες,  για να κατηγορήσουν και να χλευάσουν κάποιους, επικαλούνται το ποινικό τους μητρώο. Σάμπως ο καθένας, που καταδικάζεται να είναι οπωσδήποτε και εγκληματίας. Χωρίς να εξετάζεται, δηλαδή, το πόσο οι νόμοι εν ονόματι των οποίων καταδικάζονται και εκείνοι, που τους καταδίκασαν, βρίσκονται σε αρμονία ή σε διαμετρική αντίθεση με την ηθική και τη δικαιοσύνη.

Ή μήπως δεν αφθονούν τα παραδείγματα, κατά τα οποία φορείς της νομιμότητας υπήρξαν οι μεγαλύτεροι κακούργοι; Εν ονόματι του νόμου δεν γίνονται οι πόλεμοι που σπέρνουν το θάνατο και τη δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπων; Εν ονόματι των νόμων δεν καταδικάζονται εκατομμύρια ανθρώπων σε θάνατο από την πείνα στις υπανάπτυκτες περιοχές του πλανήτη μας; Εν ονόματι κάποιων νόμων οι οποίοι έγιναν «κατ’ εικόνα και ομοίωση» του νόμου της ζούγκλας των παγκόσμιων κακούργων!…

Ή μήπως εν ονόματι του νόμου οι ντόπιοι και διεθνείς μαφιόζοι δεν κατακλέβουν και δεν καταληστεύουν αγρίως εμάς και την πατρίδα μας; Κι ενώ οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν κάθε όριο αχρειότητας, βρίσκονται, εντούτοις,  δήθεν και πάλι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του λαού! Γιατί, για να ακριβολογούμε, είναι επιλογές των αφεντικών της διαβόητης Singular Logic, με την οποία σαν τον Νέρωνα και τον Καλιγούλα κάνουν αρχιερείς τα άλογά τους και θεούς τους πιθήκους τους: Τα πειθήνια, δηλαδή, στα προστάγματά τους ανδρείκελα, που εμείς οι ιθαγενείς εντούτοις χειροκροτούμε και ζητωκραυγάζουμε και αυταπατόμαστε ότι επιλέγουμε για κυβερνήτες μας! 

Εκεί όμως που περισσότερο αποδεικνύεται η ανηθικότητα της νομιμότητας είναι ο τρόπος, που αντιμετωπίζει τους σοφούς και τους αγίους και γενικά τους ξεχωριστούς ανθρώπους της κάθε εποχής.
Ή μήπως εν ονόματι του νόμου δεν καταδικάστηκε ο «απάντων ανθρώπων σοφώτατος Σωκράτης», απ’ την, ως υπόδειγμα, θεωρούμενη, αθηναϊκή δημοκρατία; Ή μήπως δεν καταδικάστηκαν το ίδιο και οι ηρωικότερες και ευγενέστερες μορφές της εθνικής παλιγγενεσίας, όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης! Και δεν δολοφονήθηκε η ευγενέστερη πολιτική μορφή της πολιτικής μας ιστορίας, ο Ιωάννης Καποδίστριας για τα συμφέροντα των δήθεν συμμάχων μας που διαχρονικά υπονομεύουν την πατρίδα μας! Ή στα νεότερα χρόνια δεν δολοφονήθηκαν στο βωμό ξένων συμφερόντων, με την σύμπραξη των οργάνων της τάξεως, αγνοί πατριώτες και αγωνιστές, όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης και ο Νικηφόρος Μανδηλαράς! Και δεν δολοφονήθηκε, όπως όλα δείχνουν, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος! Επειδή διέθετε προσωπικότητα και φωνή, που δεν ήταν σε θέση ν’ αντιμετωπίσουν οι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί νάνοι. Οι οποίοι στις μέρες μας σύρθηκαν και συνομολόγησαν στην κατάπτυστη προδοσία της Μακεδονίας μας, που εκείνος με πύρινη γλώσσα υπερασπιζόταν!

‘Η μήπως τα εκατομμύρια των χριστιανών μαρτύρων, που σήμερα (Κυριακή των Αγίων Πάντων) τιμούμε-και ο ίδιος ο Χριστός- δεν δολοφονήθηκαν εν ονόματι του νόμου! «Εγώ ουδεμίαν αιτίαν ευρίσκω εν αυτώ», έλεγε για το Χριστό ο Πιλάτος. Αλλά οι αρχιερείς και η συμμωρία (συν+μωρία) τους κραύγαζαν: «Εμείς νόμον έχομεν και,κατά τον νόμον ημών, οφείλει αποθανείν»!…

Είναι λυπηρό και οδυνηρό να σκέφτεται κανείς ότι κυβερνούν, κατά κανόνα, τον κόσμο μας κάποια ανθρωποειδή. Κι ακόμη λυπηρότερο και οδυνηρότερο να βλέπεις τα κοπάδια των λαών να σέρνονται ξωπίσω τους. Δεδομένου ότι, όχι μόνο τους ήρωες και τους σοφούς και τους άγιους εξοντώνουν, αλλά. πριν απ’ όλους, κακουργούν σε βάρος των ίδιων των λαών, για τη σωτηρία και ευημερία των οποίων υποτίθεται ότι κόπτονται. Τη στιγμή που ολοένα και περισσότερο τους αλυσοδένουν με ληστρικούς νόμους, ώστε να μπορούν να τους καταδυναστεύουν και καταληστεύουν επ’ άπειρον.

Που σε τελική ανάλυση σημαίνει ότι, κατά κανόνα, η κακουργία και διαστροφή είναι νόμιμες, ενώ ο ηρωισμός, η σοφία και η αγιότητα παράνομες. Ή μήπως στις μέρες μας δεν έχουμε κάποιες εκδηλώσεις «υπερηφάνειας», κατά τις οποίες υβρίζονται και χλευάζονται τα ιερά και τα όσια! Πάντα με την προστασία των οργάνων της νομιμότητας. Τα οποία και συλλαμβάνουν και φυλακίζουν εκείνους , που θα τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν για την παρελαύνουσα και καλπάζουσα αθλιότητα! Γιατί βέβαια οι μάρτυρες, που τιμούμε σήμερα ( Κυριακή των Αγίων Πάντων), γι’ αυτούς, που τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια και τους θανάτωσαν ήταν με βάση τα δικά τους κριτήρια, παράνομοι και κακούργοι. Ενώ οι κακούργοι των αρχών και των εξουσιών, που τους καταδίκαζαν και τους βασάνιζαν ήταν οι εκπρόσωποι της νομιμότητας και οι στυλοβάτες των θεσμών.

Και θαυμάστε την διαχρονικά απύθμενη υποκρισία του κατεστημένου! Κατηγορούν τους ομοϊδεάτες τους, που δολοφόνησαν τους πριν απ’ αυτούς αγίους και σοφούς και ήρωες, για να εξασφαλίζουν το «άλλοθι», προκειμένου να δολοφονούν οι ίδιοι τους ζωντανούς συνεχιστές του έργου εκείνων. Οι δεσποτάδες, για παράδειγμα, εξόντωσαν τον Άγιο Νεκτάριο. Όταν σήμερα λένε γι’ αυτόν τα καλύτερα λόγια. Ενώ κάνουν τα ίδια και χειρότερα με τους προκατόχους των σε βάρος συγχρόνων τους κληρικών! Ή οι πολιτικοί μας εφιάλτες, που λένε κατά τις εθνικές μας επετείους για τους ήρωες τα καλύτερα λόγια, ενώ με περισσή παχυδερμία προδίδουν τους αγώνες και τις θυσίες εκείνων!

«Αλίμονό σας, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, είπε ο Χριστός. Γιατί χτίζετε τους τάφους των προφητών και στολίζετε τα μνημεία των δικαίων. Και λέτε: Αν ζούσαμε στην εποχή των προγόνων μας, δεν θα ήμασταν συμμέτοχοι στις δολοφονίες των προφητών! Κι όμως εγώ θα στείλω ανάμεσά σας προφήτες και σοφούς. Που θα τους δολοφονήσετε και θα τους σταυρώσετε!…
…Για να αποδειχθείτε, έτσι, αντάξιοι των προγόνων σας στη δολοφονία των δικαίων…» (Ματθαίου, ΚΓ,29-35)!…

https://papailiasyfantis.wordpress.com/

2 Σχόλια

  1. Posted by Γεώργιος on 15 Ιουνίου, 2022 at 8:27 μμ

    Δεν είναι τυχαία η πολεμική εναντίον του Ευαγγελίου από τους φορείς της «νομιμότητας» και του κοσμικού κράτους. Γιατί προφανώς γνωρίζουν ότι εκεί δεν περνάνε οι χυδαιότητες των παρασκηνίων και δεν δεινοπαθεί ο καθημερινός άνθρωπος, ο φτωχός, ο αδικημένος. Όποιος άνθρωπος αδικείται κάλλιο να ζητάει βοήθεια λ.χ. από τον Άγιο Ιωάννη τον Τίμιο Πρόδρομο που αποκεφάλισαν οι διεφθαρμένοι άρχοντες της εποχής του, παρά στους κοσμικούς θεσμούς. Που ο μεγαλοδύναμος μας τους έδωσε για να υποτασσόμαστε σε αυτούς ως φορέων δικαιοσύνης και το κοσμικό κράτος το εκτρέπει με πονηριά σε φορέα καταδυνάστευσης και παραπλάνησης των αδυνάτων.

    Ευχαριστούμε πολύ πατέρα Ηλία, ο γραπτός σας λόγος είναι βάλσαμο και τον περιμένω πως και πως κάθε φορά.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: