άσωτοι και εφιάλτες

image.png

‘‘Ότε, καταβάς , τας γλώσσας συνέχεε, διμέριζεν έθνη ο Ύψιστος», λέει ο Βυζαντινός υμνογράφος.

Γιατί, δεν είχε, ως φαίνεται, υπόψη του-ούτε ο υμνογράφος ούτε ο Ύψιστος- τις καινοφανείς θεωρίες κάποιων ξενόδουλων πολιτικών και καλαμαράδων, οι οποίοι διατείνονται ότι η έννοια του έθνους είναι γέννημα της μετά το Διαφωτισμό εποχής. Όταν η εθνική συνείδηση των λαών- άρα και των Ελλήνων- υπήρχε, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ακόμη από την εποχή…του Πύργου της Βαβέλ!….

Κι όχι μόνο τα έθνη, αλλά και τα οικόπεδά τους είχε μοιράσει ο Ύψιστος. Και μάλιστα, όπως μας λέει το σχετικό ανέκδοτο ξέχασε να δώσει οικόπεδο στο έθνος των Ελλήνων. Και αναγκάστηκε να τους προσφέρει-μη διαθέτοντας άλλο- το δικό του!… Ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή συμβαίνει το έθνος αυτό να είναι, όπως μαρτυρεί η ιστορία, πανέξυπνο και γενναιότατο. Αλλά διαθέτει -φευ- συχνά και ηγέτες άσωτους. Που σε αντίθεση με τον άσωτο της ευαγγελικής περικοπής εμμένουν αμετακίνητοι στην ασωτία τους. Και μάλιτα είνι περήφανοι γι’ αυτήν.

Κατοίκησαν, λοιπόν, οι Έλληνες στο οικόπεδο του Θεού και δημιούργησαν τον απαράμιλλο πολιτισμό. Παράλληλα όμως, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, το ρίξαν στον αλληλοσπαραγμό. Που σημαίνει ότι δεν κυριάρχησε στη ζωή τους η αιδώς και η δίκη (ο σεβασμός, δηλαδή, και δικαιοσύνη), όπως είχε συμβουλεύσει ο παππούς Ησίοδος, αλλά η ύβρις και η έρις. Όπως η αλαζονεία και τα συμφέροντά τους υπαγόρευαν. Αλλά και καταπώς ο «μεγάλος Πέρσης βασιλιάς»  υποδαύλιζε. Όπως στις μέρες μας οι» ΗΠΑ και οι Γερμαναράδες. προκειμένου να καταστήσουν για μας «τα έσχατα πολύ χειρότερα απ’ τα  πρώτα»!

Αλλά, τελικά ο Φίλιππος και στη συνέχεια ο γιος του ο Αλέξανδρος κατάφεραν να τους συνενώσουν. «Πλην, βέβαια, των Λακεδαιμονίων». Και να τους στρέψουν εναντίον των προαιώνιων εχθρών τους, των Περσών! Για να, ξεχυθούν έτσι στην Ανατολή: «Στο Γρανικό και στην Ισσό μετά.  Και μετά στην τελειωτική τη μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός, που στ’ Άρβυλα συγκέντρωσαν οι Πέρσες. Που απ’ τα’ Άρβυλα ξεκίνησαν για νίκην κι εσαρώθη», όπως μας λέει ο Καβάφης.

Κι έτσι «απ’ την θαυμάσια πανελλήνια εκστρατεία…τη δοξασμένη, την περίλαμπρη, εβγήκαμεν εμείς, κόσμος ελληνικός, καινούργιος μέγας. Με την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών και την κοινήν ελληνικήν λαλιά, που ως την Βακτριανή την πήγαμε κι ως τους Ινδούς», όπως και πάλι ο Καβάφης θα μας πει…

Αλλά, μετά το θάνατο του μόλις 33χρονου βασιλιά, επέστρεψαν η ύβρις και η έρις και ο αλληλοσπαραγμός. Για σχεδόν 300 χρόνια. Για να προετοιμαστεί έτσι το έδαφος, για την υποταγή μας στους Ρωμαίους. Που όμως αναγκάστηκαν να παραδεχτούν πως «η υποταγμένη Ελλάδα υπέταξε τον τραχύ κατακτητή» με τον περίλαμπρο και μοναδικό πολιτισμό της. Για να έρθει έτσι η χιλιετία του Βυζαντίου.

Όπου και πάλι η ασωτία και η ληστρική υπερφορολόγηση εκ μέρους των βυυζαντινών αυτοκρατόρων, έφερε την υποταγή, στους  τρισβάρβαρους Τούρκους. Και, επειδή ο μόνος πολιτισμός των Τούρκων είναι η βαρβαρότητα, ο ελληνικός πολιτισμός δεν μπόρεσε να τους εξημερώσει. Μπόρεσε, όμως, ωστόσο-ακόμη και μέσα απ’ την άμπωτη και την παλίρροια της αυξομειούμενης τουρκικής βαρβαρότητας-να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα της εθνικής συνείδησης. Για να φτάσουν-μετά από 400 χρόνια- στην ελευθερία.  Με αποτέλεσμα να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια στοιχειώδη δημοκρατική υποδομή.

Την οποία δημοκρατική υποδομή και ελευθερία διέβρωσε στη συνέχεια και αποσάθρωσε το καρκίνωμα του δικέφαλου κομματισμού, που τώρα τελευταία έγινε τρικέφαλος. Που τόλμησε μάλιστα να προχωρήσει ακάθεκτος ακόμη και σε  επαίσχυντες προδοσίες. Όπως συνέβη με τη Μακεδονία, που ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος την πήγε ως τις Ινδίες και δόξασε μαζί της και ολη την Ελλάδα, ο ξεφτιλισμενοςΑλέξης πρόσφερε τ’ όνομά της στους σλαβο-αλβανο-βουλγαρους. Ενώ «το καλλίτερο βιογραφικό» ο Κούλης «μας» ετοιμάζεται να προσφέρει το μισό Αιγαίο στους Τούρκους. Ικανοποιώντας έτσι το πατρογονικό του όνειρο.

Υπάρχει όμως φόβος να σταθούν εμπόδιο στο προδοτική τους παραλήρημα οι διαχρονικές αξίες και αρχές του πολιτισμού μας: Πατρίδα, θρησκεία, έθνος, δικαιοσύνη, ανθρωπιά, φιλότιμο, κλπ. Γι’ αυτό και κατέστρωσαν, όπως φαίνεται, μακρόπνοο σχέδιο, ώστε de facto να αποδυναμώσουν τις αξίες αυτές και να τις περιθωριοποιήσουν, ώστε τελικά de jure να τις εξοστρακίσουν. Πράγμα που φαίνεται να πετυχαίνουν με τη συμπαράταξη και των εξωνημένων ΜΜΕ!

Έτσι ώστε να δημιουργήσουν και τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου η επαίσχυντη προδοσία και η άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στους εχθρούς της, να φαίνεται σαν αναπόφευκτο καθήκον για τη σωτηρία της. Όπως η ασήμαντη προφήτιδα Άννα Ψαρουδα-Μπενάκη προανήγγειλε στον επίσης ασήμαντο Κάρολο Παπούλια. Και το πέτυχαν πρώτα με την τερατώδη χρεοκοπία. Που εγκαινίασε η τριανδρία των ΓΑΠ-Αντωνο-Βαγγέλαρων και συνεχόιζει το δίδυμο των Αλεξο-Κούληδων.  Απ’ όπου έχουμε τόσες ελπίδες να διαφύγουμε, όσες και οι εγκάθειρκτοι στην «Κόλαση» του Δάντη. Ιδιαίτερα τώρα με το παγκόσμιο έγκλημα της κορονοϊοκρατίας .

Θυμηθείτε εκείνο το τρισάθλιο σλόγκαν του αρχιπροδότη ΓΑΠ: «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»! Ε, λοιπόν, για την ακρίβεια, ήθελαν, όχι να μας αλλάξουν, αλλά να μας μεταλλάξουν και στη συνέχεια να μας βουλιάξουν! Και καθώς εμείς, ως ζόμπι, θα βουλιάζουμε στο βούρκο της χρεοκραπίας και το βόθρο της κορονοϋστερίας και εμβολιολατρείας ολοένα και περισσότερο, εκείνοι θα ξεπουλάνε  και θα εποικίζουν με Πακιστανούς και πάσης φύσεως αλλοεθνείς το οικοπεδάκι του Θεού:

Τον πάμπλουτο και πανέμορφο και χιλιοδοξασμένο παράδεισο, που κάποτε  Λεωνίδες και Περικλείς και Σοφοκλείς δόξασαν και τώρα εξευτελίζουν ξευτιλισμένοι εφιάλτες !…

https://papailiasyfantis.wordpress.com/

Advertisement

2 Σχόλια

 1. Posted by Γιώργος on 14 Φεβρουαρίου, 2022 at 4:16 μμ

  Αχ Παπα Ηλια μου
  Μακάρι μια χούφτα από την μαγιά που έλεγε ο Μακρυγιάννης να άλλαζε αυτήν την ξεφτίλα…Φωνή βοωντος εν τη ερήμω είσαι…
  Σε διαβάζουμε κ κλαίει η ψυχή μας…

  Απάντηση

 2. Γιώργο μου, σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου τα λόγια! Η αλήθεια είναι σαν το χρυσάφι. Ποτέ δεν χάνει την αξία της! Ούτε και το κουράγιο. που εσύ προσπαθείς να μου δώσεις…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: