εφιαλτοκρατία…

image.png

Δόξα και καύχημα για μας τους Έλληνες η Δημοκρατία. Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο, συνηθίζουμε να λέμε, γεννήθηκε το άριστο των πολιτευμάτων!
Όμως… αναλογιστήκαμε σοβαρά, αν υπήρξε και λειτούργησε ποτέ και πουθενά η αληθινή δημοκρατία;

Γιατί η αθηναϊκή δημοκρατία, που θεωρείται υπόδειγμα, δεν ήταν αληθινή. Γιατί στηριζόταν σε μια μικρή μειοψηφία. Αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ήταν δούλοι. Πράγμα που ισχύει και για όλες τις μετέπειτα- κατ’ ευφημισμόν-δημοκρατίες. Όπου η ολιγαρχία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου πλαστογραφεί τη θέληση των λαών και φαλκιδεύει τα δικαιώματά τους.

Κι ακόμη χειρότερα, όταν, όπως συμβαίνει στην περίπτωσή μας, τα εκλογικά αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τη θέληση του λαού που συναγελάζεται κάτω απ’ τις εξέδρες των πολιτικών εφιαλτών αλλά την πατέντα των εκάστοτε αφεντικών της  SINGULAR LOGIC. Της ηλεκτρονικής , δηλαδή, εκείνης εταιρίας, που κάθε φορά ξερνάει μέσα από τα σπλάχνα της τα, υποτιθέμενα, εκλογικά  αποτελέσματα. Που, προφανώς,  εκφράζουν, όχι τη θέληση του ελληνικού λαού, που στην πραγματικότητα είναι ένας διαχρονικά εμπαιζόμενος κομπάρσος, αλλά εκείνων, που, σέρνουν απ’ τη μύτη τους εφιάλτες  που δήθεν μας κυβερνούν.  Οι οποίοι, ενώ προκαταβολικά έχουν περάσει κάτω απ’ τα «Καυδιανά Δίκρανα» της παγκόσμιας εφιαλτοκρατίας, παρουσιάζονται τάχα  ως εκφραστές της αληθινής δημοκρατίας.

Κι όμως… η αληθινή δημοκρατία δεν είναι ουτοπία ούτε έκφραση της αέναης τωρινής εφιαλτοκρατίας. Λειτούργησε, όχι απλά στη νομική, αλλά  στην κοινωνική της διάσταση, για μια κα μοναδική φορά-πρώτη και τελευταία μέχρι τώρα για όλον τον κόσμο- στην πρώτη χριστιανική κοινότητα.

Πτυχή της δημοκρατικής λειτουργίας της πρώτης χριστιανικής κοινωνίας μας δίνει το αποστολικό ανάγνωσμα (Πράξεων ΣΤ,1-7), που αναφέρεται στην εκλογή των επτά διακόνων:
Παρατηρήθηκαν στην πρώτη χριστιανική κοινωνία κάποια προβλήματα. Και οι χριστιανοί αποτάθηκαν στους αποστόλους. Αλλά οι απόστολοι δεν θέλησαν ν’ αφήσουν το πνευματικό τους έργο και ν’ ασχοληθούν με τα βιοτικά. Ούτε εξάλλου επέβαλαν κάποιους «ημέτερους». Έδωσαν απλά τις κατευθυντήριες γραμμές για την επίλυση των προβλημάτων τους:

Κάμετε τους είπαν εκλογές. «Εκλέξτε ανθρώπους, που να έχουν φόβο Θεού, καλή φήμη και να είναι γνώστες των προβλημάτων». Ο, τι περίπου συνιστούσε κι ο Σωκράτης στους Αθηναίους. Και σαφώς αντίθετα απ’ αυτά που, συνήθως, γίνονται σε βάρος δικό μας και της πατρίδας μας. Που δεν εκλέγουμε, όπως νομίζουμε, εμείς  αλλά κάποιοι άλλοι  για μας, ανθρώπους αθεόφοβους, ανίκανους και  υπηρέτες των δικών τους συμφερόντων και όχι, φυσικά του ελληνικού λαού.  

Και η δημοκρατία αυτή, η ευαγγελική δημοκρατία, δεν ήταν κομμένη κα ραμμένη στα μέτρα της εκάστοτε οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά στα μέτρα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Διαβάζουμε, για παράδειγμα, στις Πράξεις των Αποστόλων (Δ, 32-35): «Είχαν όλοι μια ψυχή και μια καρδιά.Και κανένας δεν έλεγε για κάτι πως είναι δικό του. Αλλά ήταν όλα για όλους κοινά. Καθένας πρόσφερε ανάλογα με τις δυνάμεις του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας φτωχός ανάμεσά τους».

Να η αληθινή δημοκρατία. Που έχει ως υπέρτατη αξία της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και όχι τα προκρούστεια νομικά κατασκευάσματα, που κατακρεουργούν τον άνθρωπο στο όνομα απάνθρωπων συμφερόντων. Που, για παράδειγμα,  σε αντίθεση με το Σύνταγμα, που προβλέπει την κρατική μέριμνα για τη στέγαση των πολιτών, τους ξεσπιτώνουν στο όνομα των δολοφονικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ξυλοφορτώνοντας μάλιστα αγρίως δια των ροπάλων οι «προστάτες» των πολιτών αστυνομικοί αυτούς, που,εκφράζοντας τη δημοκρατική συνείδηση, προσπαθούν ν’ αντισταθούν στη ραγδαία εθνική κατακρεούργηση. Και φυσικά γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη θέληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, που εκφράζεται στα δημοψηφίσματα και τα ογκωδέστατα συλλαλητήριά απέναντι στο διαρκές ξεπούλημα  της πατρίδας μας.

Και βέβαια η ευαγγελική δημοκρατία βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με ο, τι γίνεται σήμερα στη δεσποτοκρατούμενη  Εκκλησία. Όπου ο λαός του Θεού έχει θαφτεί στο «γύψο». Χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα στην εκλογή, όχι μόνον των επισκόπων και των ιερέων, αλλά ούτε καν των ενοριακών επιτρόπων.  Χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας οι «ημέτεροι»! Για να μπορούν να παίρνουν, όσα κι απ’ όπου θέλουν, οι ίδιοι ή οι «αντ’ αυτών». Δημιουργώντας σκανδαλώδεις περιουσίες και προκαλώντας πολλαπλά με την ασύδοτη συμπεριφορά τους σκάνδαλα. Εκτροπή, που, απ’ το θρίαμβο, στην εποχή των διωγμών, οδήγησε την Εκκλησία στο σημερινό της κατάντημα.

Έτσι ώστε αντί η Εκκλησία να είναι υπόδειγμα προς μίμηση να καταντήσει παράδειγμα προς αποφυγήν. Αφού, εκεί όπου μεσουράνησε το άριστο, διαιωνίζεται το χείριστο των πολιτευμάτων. Κι ακόμη η ειδωλολατρία του μαμωνά και η ακόρεστη μανία της τυραννίας. Και μάλιστα όχι στο όνομα κάποιου Χίτλερ ή Φράνκο αλλά του Χριστού, του ενσαρκωτή της καθολικής ελευθερίας και δικαιοσύνης. Έτσι ώστε ν’ αποτελούν το ανήθικο ηθικό στήριγμα του τωρινού μεσαίωνα του νεοταξικού αμοραλισμού και ολοκληρωτισμού.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι κάποιοι δεσποτάδες έφτασαν στο κατάντημα να επιβάλλουν τιμωρία στους παπάδες, επειδή δεν πρόδωσαν την πίστη τους στο Ευαγγέλιο και την Ορθόδοξη Παράδοση. Για να κάμουν την Ανάσταση την ώρα που καθόρισε η νεοταξίτικη κυβέρνηση  κα η συνοδοιπορούσα δεσποτοκρατία.

Άμποτε, κάποτε οι άνθρωποι-και πρώτοι απ’ όλους ο, χριστιανοί-να ξαναγύριζαν στο ξεχασμένο Ευαγγέλιο. Όμως ποιοι θα έστεργαν την απάρνηση της τωρινής εφιαλτοκρατίας; ‘Όταν οι εκπρόσωποι της δεσποτοκρατίας, πολύ περισσότερο απ’ τους πολιτικούς εφιάλτες, φοβούνται και τρέμουν όχι απλώς την ευαγγελική,  αλλά και την στοιχειώδη έστω δημοκρατία Όταν φοβούνται και τρέμουν το Ευαγγέλιο, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν…

19ΑΠΡ.

.https://papailiasyfantis.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: