μπάχαλο!!!

image.png

Ευχαριστώ κάποιους Βοειοελλαδίτες δεσποτάδες, που με τα λεγόμενά τους και τα πραττόμενά τους μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά στο μπάχαλο της σταυρωμένης Εκκλησίας μας. Και παίρνω, καταρχήν, αφορμή απ’ τα λεγόμενα του Μητροπολίτη. Σιδηροκάστρου. Ο οποίος τιμώρησε παπάδες και αφαίρεσε και οφίκια.

Και πρώτα πρώτα θέλω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους  παπάδες, που τιμωρήθηκαν. Επειδή εφάρμοσαν το αποστολικό «πειθρχείν δει Θεώ μάλον ή ανθρώποις» και «δεν συνεμορφώθησαν» προς τα κελεύσματα της νεοταξικής πολιτικής συμμορίας, ποδοπατώντας το Ευαγγέλιο και την Ορθόδοξη παράδοση. Αν η ποινή της αργίας είναι με στέρηση μισθού, αυτό είναι σοβαρότατο  για τους φαμελίτες παπάδες. Πράγμα, που πολύ καλά  γνωρίζουν οι τιμωροί άγαμοι  δεσποτάδες. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι σ’ αυτόν τον κόσμο τιμωρήθηκαν οι ωραιότεροι ανθρωποι. Με πρώτον το Θεάνθρωπο Χριστό απ’ τους ομόγωμους των τωρινών, αρχιερείς της εποχής του.

Όσον αφορά τα οφίκια  το πράγμα είναι μάλλον ασδιάφορο. Γνωρίζω παπάδες, που δεν καταδέχτηκαν ποτέ οφίκια, επειδή ακριβώς  ήθελαν να είναι ανρξάρτητοι.  Και μην ξεχνάμε τον υπέροχο Μάρκο Μπότσαρη, ο οποίος έσχισε το δίπλωμα, που του απένειμαν οι Κωλέτηδες και οι Μυροκορδάτοι, λέγοντας ότι «τα βραβεία τα παίρνουν στ πεδίο της μάχης». Όπως βέβαια και ο αγωνιστής παπάς τον σταυρό τον έχει μέσα στην καρδιά του και αυτό του φθάνει.

Αλλά ας έρθουμε να ιδούμε πως οδεσπότης Σιδηροκάστρου αιτιολογεί τις αποφάσεις του. Λέει, λοιπόν, χαρακτηρσικά:

«Αν αρχίσει ο καθένας και άνει ο, τι θέλει, τότε καταργείται η κεφαλή της Εκκλσίας. Κι όταν καταργείται αυτός, που διοικεί, τότε γίνεται -θα σας πω τη λέξη -ένα μπάχαλο. Έβαλα ποινή αργίας σε δύο και αφαίρεσα οφίκια, για να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να….Δεν μπορεί να μένουν όλοι ατιμώρητοι. Είκοσι χρόνια τους χαϊδεύουμε και να μην ακούμε αυτά που λέμε και στις συγκεντρώσεις που κάνουμε και που συμφωνούμε όλοι. Μπορεί να κάνει ο καθένας μετά ο,τι  θέλεί; Ή να το κάνει κρυφά πιστεύοντας ότι δεν θα μας πάρουν είδηση. Αυτά μαθεύονται, είναι μικρός ο τόπος. Οι πατέρες μας εδώ και ένα χρόνο δεν ενοχλήθηκαν ούτε στους μισθούς τους ούτε πουθενά. Αλά όχι να βγαίνουν και παραπάνω από το δεσπότη. Δεν είναι κανένας πιο πιστός από το δεσπότη, δεν είναι κανένας πιο νηστευτής από το δεσπότη, δεν είναι κανένας πιο δραστήριος από το δεσπότη, όσο δραστήριοι κι αν είναι όσο πιστοί κι αν είναι. Προηγείται ο δεσπότης. κι ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι (sic)!. Προηγείται ο ποιμένας κι ακολουθεί το ποίμνιο. Έτσι είναι η αρχή της Εκκλησίας κι αυτήν πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Να μην κάνουμε, λοιπόν, καθένας του κεφαλιού του και ο, τι θέλουμε Γιατί έτσι το ένα χωριό χτυπάει στις εννιά την καμπάνα και το ακριβώς απέναντι, χτυπάει στις δώδεκα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν πρέπει να υπάρχουν απείθαρχοι. Γι’ αυτό κι εγώ τους τιμώρησα την ίδια βραδιά. Για να μην δημιουργούνται διχοστασίες και διχασμοί μέσα στο ποίμνιο. Αν αρχίσουμε και κάνουμε ο καθένας ο, τι θέλει και  κατργείται αυτός, που διοικεί, τότε γίνεται το πράγμα – θα σας πω τη λέξη- είναι ένα μπάχαλο»

Ας μας επιτρέψει ο δεσπότης να πούμε ότι  το ποιος είναι ποιος ο Θεός, κι όχι βέβαια ο καθένας αυτολιβανιζόμενος δεσπότης, το γνωρίζει. Κι ακόμη το πόσο οι δεσποτάδες χαϊδεύουν τους παπάδες και το πόσο σέβονται τη γνώμη τους  το γνωρίζουν μόνο οι παπάδες, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν επιδόσεις στο άθλημα της κ. Κομανέτσι. Αλλά το κυριότερο είναι πως  ο δεσπότης ξέχασε ποιος είναι η κεφαλή της Εκλησίας και ποιος με τη διδασκαλία του και στη συνέχεια την ορθόδοξη παράδοση διοκεί την Εκκλησία. Και ασφαλώς όποιος καταργεί αυτή την κεφαλή, δηλαδή το Χριστό-παπάς, δεσπότης , πατριάρχης, πάπας –αυτός δημιουργεί μεσα στην εκκλησία το μπάχαλο.

Όμως ας ακούσουμε τι μας λέει, και ο δεσπότης Μαρωνίας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων: «Περνάμε, λέει, δύσκολα χρόνια, αλλά δεν πρέπει να είμαστε διχασμένοι. Εγώ πιστεύω ότι αυτόν τον πειρασμό και κάθε πειρασμό πρέπει να τον περνάμε όλοι μαζί. Και ο καθένας, αγωνιζόμενος τον καλόν αγώνα, κάτω απ’ τη σκέπη της Εκκλησίας να πορευόμαστε. Λένε οι Πατέρες ότι εκεί που υπάρχει ενότητα υπάρχει και το Πνεύμα του Θεού. Όπου έχουμε διχασμούς εκεί χορευει ο διιάβολος.

Το θέμα, άγιε πατέρα, είναι γύρω από ποιον θα μονοιάσουμε; Το Χριστό ή τον Μπιλ  Γκέητς! Γιατί αν μπνοιάσουμε γύρω απ’ τον Μπιλ γκέητς, τότε σίγουρα πάμε εκεί που χορεύει ο διάβολος. Γιατί αυτος και οι συνοδοιπόροι του είναι που δημιούρργησαν το παγκόσμιο μπάχαλο. Και οι δεσποτάδες αντι να περιφρουρήσουν το ποίμνιο του Χριστού, το εγκατέλειψαν. Πώς να τους ακολουθήσει το ποίμνιο, όταν τους βλέπει σφιχταγκαλιασμένους  με τους λύκους  του Αντίχριστου!

Αλλά ας πούμε και δυο λογάκια για τον Δεσπότη της Δράμας. Ο ποίος έσπευσε να καταγγείλει τους παπάδες του στον εισαγγελέα, επειδή δεν συνεμορφώθησαν με τα δολοφονικά διατάγματα των εφιαλτών. Στην προκειμένη περίπτωση, τούτο μόνο θέλουμε να πούμε: Η Εκκλγησία του Χριστού θριάμβευσε αγωνιζόμενη απέναντι σε αστυνομικούς και δικαστάδες και  καταποντίστηκε με την «προστασία» τους.

Κοντολογής: Δικαιώνοται, για μια ακόμη φοράα οι μακαριστοί Μητροπολίτες  Φλωρίνης Αυγουστίνος που έλεγε ότι οι δεσποτάδες εφαρμόζουν το κυκλώπειο δίκειο και ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, που τόνιζε ότι το δίκαιο των δεσποτάδων είναι χειρότερο του δικαίου των βάρβαρων Σαρματών και Σκυθών!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: