crimen majestatis

image.png

Crimen majestatis, σημαίνει «έγκλημα κατά της μεγαλειότητας». Και περί ποιας μεγαλειότητας ο λόγος;

Πρόκειται για την μεγαλειότητα του Νέρωνα και του Καλιγούλα και όλων των άλλων ανθρωποειδών της ίδιας συνομοταξίας. Οι οποίοι, σύμφωνα με το «Ρωμαϊκόν Άδικον» («Δίκαιον» το λένε οι νομικοί) ήταν, σιγουρότατα, θεοί…

Και όποιος δεν τους προσκυνούσε, ως θεούς, και δεν τους πρόσφερε την αντίστοιχη λατρεία διέπραττε το προαναφερόμενο έγκλημα. Που συνεπαγόταν ακόμη και την ποινή του θανάτου. Για να το πληρώσουν με τη ζωή τους εκατομμύρια χριστιανών.

Και βέβαια η πατέντα της μεγαλειότητας δεν περιορίστηκε μόνο στους ρωμαίους αυτοκράτορες. Ανάλογες εγκληματικές μεγαλειότητες διαπρέπουν σε κάθε εποχή. Ασφαλώς και στα νεότερα χρόνια. Ή μήπως δεν ήταν μεγαλειότητα ο Στάλιν, που, όπως λέγεται, εξόντωσε κάπου είκοσι εκατομμύρια Ρώσους, επειδή ήταν ή τους υποπτεύονταν ως αντικαθεστωτικούς; Ή μήπως δεν ήταν μεγαλειότητες οι μεγάλοι αστέρες του Γερμανικού ναζισμού και του ιταλικού φασισμού, Χίτλερ και Μουσολίνι, οι οποίοι κατέστρεψαν την Ευρώπη και εξόντωσαν και καμιά εξηνταριά εκατομμύρια ανθρώπους!

Ή στις μέρες μας οι αξιότιμοι Μπους (πατέρας-γιος) που κατέστρεψαν Αφγανιστάν και Ιράκ.; Κι ακόμη ο Κλίντον, που κατέστρεψε τη Σερβία και η ερίτιμος σύζυγός του, που εμπνεύστηκε τη δημιουργία των τζιχαντιστών, για να κάνουν επίδειξη καταστροφικής μανίας σε βάρος των μνημείων της Μέσης Ανατολής και αναλγησίας, κόβοντας ανθρώπινα κεφάλια! Ή μήπως δεν ήταν μεγαλειότητα ο συμπαθέστατος κ. Ομπάμα, που κατέστρεψε τη Λιβύη; Και που ένιωθε τόσο έντονο το μεγαλείο του, ώστε καταδέχτηκε να κάνει τον ηγεμονικό του περίπατό ακόμη και στη δική μας Ακρόπολη. Για να πάρει προφανώς κάποια ανταύγεια απ’ την αρχαία μας αίγλη. Ή ο αρχικανίβαλος Γκέητς, που μας «θεραπεύει», δολοφονώντας μας! Ή ο καλπονοθευτής  Μπάιντεν, που βομμβαρδίζει τώρα τη Συρία…

Όμως περιέργως και παραδόξως έγκλημα κατά της μεγαλειότητας θα επικαλεστεί και ο Χριστός για όσους από μας, στη Δευτέρα Παρουσία του, θα μας εξαποστείλει στην αιώνια κόλαση: «Πείνασα-θα μας πει-και δεν μου δώσατε να φάω, δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω. Ήμουνα ξένος και δεν μου προσφέρατε φιλοξενία. Άρρωστος και στη φυλακή και, εξαιτίας της απανθρωπιάς σας, με εγκαταλείψατε να αργοπεθαίνω»!…

Γιατί στη Δεύτερή Παρουσία του ο Χριστός δεν θα έλθει, όπως στην πρώτη, σαν κοινός θνητός. Θα εμφανιστεί με όλη τη θεϊκή του λαμπρότητα. Κι εμείς αλλοπρόσαλλοι, όπως είμαστε, θα του πούμε: Μα τι λέτε, Μεγαλειότατε! Θα σας βλέπαμε εμείς μέσα σ’ αυτό το αστραφτερό μεγαλείο και δεν θα σας δίναμε να φάτε και να πιείτε; Και δεν θα σας προσφέραμε φιλοξενία; Και δεν θα σας πηγαίναμε στους καλύτερους γιατρούς του κόσμου, αν είχατε αρρωστήσει; Ή μήπως θα τολμούσαμε να σας πετάξουμε στη φυλακή;

Εμείς θα πέφταμε μπρούμυτα να σας προσκυνάμε! Και θα γλύφαμε ακόμη και το χώμα μπροστά στα πόδια σας! Εμείς είχαμε τόσους και τόσους διαπρεπείς εκπροσώπους της βαριάς βιομηχανίας της αδικίας, της ληστείας και της απάτης. Νόμιμης και παράνομης. Που άρπαζαν όποτε ήθελαν, όσα ήθελαν. Και φτάσαμε στο κατάντημα να βρωμίσουμε ακόμη και το Σύνταγμά μας με το διαβόητο περί ασυλίας άρθρο (86.) Κι όχι μόνο δεν τους καταδικάζαμε, αλλά και τους ζητωκραυγάζαμε. Και καμαρώναμε να τους κουβαλάμε στο σβέρκο μας.

Το μόνο, που τους ζητούσαμε ήταν να αλλάζουν πού και πού τα ονόματα των κομμάτων και τα πρόσωπα των κομματαρχών. Για να πηγαίνουμε απ’ τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Και τανάπαλιν. Γιατί είχαμε πολύ λεπτά γούστα και πλήτταμε απ’ τη μονοτονία και ρουτίνα. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, το μεγαλείο τους μας μάγευε. Και μας γοήτευε το γεγονός ότι προέρχονταν από ηγεμονικούς οίκους και μεγάλα τζάκια! Χώμα γινόμασταν να μας πατάνε. Κι όταν ακόμη μας έγδερναν και ξεπουλούσαν την πατρίδα μας!

Και πώς είναι δυνατόν τώρα σεις, Μεγαλειότατε, να μας εξαποστέλλετε στην αιώνια κόλαση! Εμάς που τόσο λατρέψαμε τα μεγαλεία, σε όλη τη μεγαλοπρέπεια της διαστροφής και διαφθοράς τους! Μπορεί, εσείς, που φαίνεστε τόσο καλός, να είστε τόσο απάνθρωπος!

Κι εκείνος θα μας αποκριθεί: Η κόλαση δεν είναι δικό μου, αλλά δικό σας δημιούργημα. Εσείς τη χτίσατε και τη συντηρήσατε. Με τους ηγεμονικούς σας οίκους και τα τζάκια, των διεφθαρμένων και λήσταρχων εκλεκτών σας. Που καταδίκαζαν τους συνανθρώπους σας, χωρίς οίκτο και έλεος, σε βίαιο ή και αργό θάνατο με την κακουργονομία τους! Που, μάλιστα, την χαρακτήριζαν και «ευνομία». Και στο όνομα αυτής της κακουργούσας «ευνομίας» αποδιδόταν και η, λεγόμενη, «Δικαιοσύνη» τους!…

Κι εμείς αθεράπευτα υποκριτές θα του πούμε: Μα Μεγαλειότατε, αυτοί που πέθαιναν απ’ την ανέχεια ήταν τεμπέληδες και ανεπρόκοποι και τιποτένιοι, «άχθος αρούρης»! Όπως έλεγαν και τ’ αφεντικά μας οι τρισβάρβαροι Γερμαναράδες, αλλά και κάποια ντόπια πολιτικά ανδρείκελα. Κι αυτοί, που σάπιζαν στις φυλακές, ήταν κακοποιοί. Και κάποιοι μάλιστα, ανάμεσά τους, ήταν και τρομοκράτες, όπως τους αποκαλούσαν οι πολιτικές μαριονέτες. Δικοί μας και ξένοι. Με συγχορδία πάντα των τρομοκρατικών ΜΜΕ. Γιατί, λέει, έθεταν σε κίνδυνο την καθωσπρέπει άρχουσα αναρχία. Που εκείνοι προσπαθούσαν να σώσουν! Αλλά εσείς δεν είστε σαν αυτούς τους κακοποιούς. Δεν σας είδαμε ποτέ ανάμεσά τους!

Κι εκείνος ανυποχώρητος απέναντι στην αμετανοησία μας θα αποκριθεί: Κι όμως κάματε λάθος. Καθένας απ’ αυτούς τους τιποτένιους κακοποιούς, ήταν και αδελφός μου. Άλλωστε κι εγώ ήμουν ένας απ’ αυτούς!

Γι’ αυτό κι με σταυρώσατε! Εσείς και οι καθωσπρέπει αρχιτρομοκράτες και κακούργοι κυβερνήτες σας….

https://papailiasyfantis.wordpress.com/

One response to this post.

  1. Posted by Νικήτας Αποστόλου on 9 Μαρτίου, 2021 at 8:18 μμ

    Το βλέπω ότι είναι ουτοπικό να περιμένουμε από τους σημερινούς Επισκόπους να σκεφθούν να συνέλθουν σε μια Οικουμενική Σύνοδο και εκεί να καταδικάσουν το υφιστάμενο σήμερα παγκοσμίως οικονομικό σύστημα του Καπιταλισμού, που στις μέρες μας, μας δείχνει το ποιο απάνθρωπο πρόσωπό του, ως σύστημα αντιχριστιανικό, σύστημα εκμεταλλεύσεως ανθρώπου από άνθρωπο και καταστροφικό για το φυσικό περιβάλλον, τη Γη μας .
    ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: