αιδώς και δίκη…

Πρωταγόρας

Ο Δίας, σύμφωνα με το μύθο του πλατωνικού «Πρωταγόρα»(φωτό), μοίρασε τα τεχνικά χαρίσματα ποικιλόμορφα στους ανθρώπους. Σε άλλον έδωσε το χάρισμα του γιατρού, σε άλλον του σιδηρουργού, σε άλλον του ξυλουργού, κοκ. Έτσι ώστε να μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους και να προοδεύουν.

Αλλά, επειδή κυριαρχούσε ανάμεσά τους η αδικία και η αδιαντροπιά δεν κατάφερναν να ζουν αρμονικά. Με αποτέλεσμα να είναι διασκορπισμένοι και να κινδυνεύουν με εξαφάνιση απ’ τα θηρία και τα άλλα στοιχεία της φύσης, που ήταν ισχυρότερά τους. Αλλά ο Δίας , προκειμένου να τους βοηθήσει, συμπλήρωσε τα τεχνικά  με τα ηθικά χαρίσματα. Γι’ αυτό τους έστειλε τον Ερμή να τους μοιράσει την αιδώ και τη δίκη. Τη ντροπή δηλαδή και τη δικαιοσύνη.

Στο ερώτημα του Ερμή, αν θα ’πρεπε να μοιράσει και τα ηθικά χαρίσματα, όπως τα τεχνικά, ο Δίας του αποκρίθηκε ότι έπρεπε να προικίσει με τα ηθικά όλους τους ανθρώπους. Γιατί,  ενώ ένας άνθρωπος με τεχνικό χάρισμα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς, τα ηθικά χαρίσματα πρέπει να τα διαθέτουν όλοι, για να μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά.

Βάλτε, λοιπόν, αν θέλετε, την εποχή μας απέναντι στον καθρέφτη του αρχαίου μύθου και διερευνήστε την τοπική αλλά και την παγκόσμια κοινωνία. Και κυρίως τις ηγεσίες τους:  Κατηγορούν οι μεν τους δε οι «άσπιλοι» πολιτικοί μας για καταπάτηση της νομιμότητας. Και δεν παραλείπουν να απονέμουν  μεταξύ τους  τα εύσημα της αδιαντροπιάς. Δεδομένου ότι έχουν ποδοπατήσει στη συντριπτική τους πλειονότητα κάθε έννοια φιλότιμου και δικαιοσύνης.

Αλλά το πάντων χείριστο είναι πως ο λαός βόσκει στα τηλεοπτικά βοσκοτόπια τα ναρκωτικά, που τον βουλιάζουν σε ολοένα και βαθύτερη αποχαύνωση. Έτσι ώστε να μην έχει την αίσθηση της πραγματικότητας μέσα την οποία ζει. Και ασυναίσθητα σχεδόν να συντάσσεται πότε με τους μεν και πότε με τους δε απατεώνες. Με την ίδια νοοτροπία, που κάποιοι φίλαθλοι επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν στα γήπεδα τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Και δεν μπορούν να καταλάβουν πως  η μπάλα, που κλωτσούν οι απατεώνες πολιτικοί είμαστε εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά μας, η πατρίδα μας και όλα τα ιερά και όσια. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξαθλιώνουν τους ψηφοφόρους τους και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τα δικά τους και των πατρώνων τους. Με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του λαού να έχει καταντήσει, κατά την ευαγγελική έκφραση ,«άλας μωρόν», που δεν αξίζει τίποτε περισσότερο από του να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Ακούσαμε τελευταία τον Πρωθυπουργό να λέει ότι το θέμα της Novartis είναι θέμα καθαρά πολιτικό. Που σημαίνει ότι εκείνα τα περί μεγάλου, όπως ειπώθηκε,  οικονομικού σκανδάλου πάνε περίπατο. Όπως βέβαια συμβαίνει και με την τόσο προσφιλή σε κείνον Ζήμενς,  προ της οποίας η Δικαιοσύνη παθαίνει αλλεπάλληλα εμφράγματα. Αλλά και άλλους διεθνείς ληστάρχους, που όχι μόνο  διασπούν μονίμως τον ιστό της νομιμότητας αλλά και γίνονται ιταμοί τιμητές οποιωνδήποτε  τους ζητούν να λογοδοτήσουν! Αφού κλέφτες κερνούν και κλέφτες πίνουν.

Και η πραγματικότητα αυτή έχει γίνει διαχρονική. Χωρίς να υπάρχει κάποια ελπίδα ότι κάποτε μπορεί κάτι ν’ αλλάξει. Καθώς  θα συνεχίζεται στο διηνεκές το ρεσιτάλ  απατών κα προδοσιών, που συσσωρεύονται συστηματικά και αδιάκοπα σε βάρος της πατρίδας μας από όλο το φάσμα των ελληνικών κυβερνήσεων.

Και έρχονται ύστερα οι αξιότιμοι αυτοί κύριοι, που έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ αδιαντροπιάς και παρανομίας να μας μιλούν για δικαιοσύνη και ντροπή. Ενώ το πόπολο αποφαίνεται δημοσκοπικά  για το ποιούς απατεώνες θέλει να πρωταγωνιστούν στην καταστροφή του. Επαναπαυόμενο στο γεγονός ότι οι δήμιοί του ρεγουλάρουν τη διολίσθηση του προς τον όλεθρο, προσέχοντας ν’ αποφεύγονται εντάσεις και κοινωνικές εκρήξεις.

Αλλά, αν επιχειρήσουμε τώρα απ’ την τοπική μας κοινωνία να περάσουμε στην παγκόσμια, θα αποκομίσουμε ασφαλώς μια κατά πολύ χειρότερη εικόνα.  Δεδομένου ότι αυτά που συμβαίνουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη  υπερβαίνουν κάθε όριο αδιαντροπιάς και αδικίας. Κι ας καμώνονται οι διεθνείς  φαρισαίοι ότι τάχα κόπτονται  για δικαιοσύνη και δημοκρατία και άλλα υποκριτικά παρόμοια, που χρησιμοποιούνται ως προκάλυμμα για τα φοβερά τους εγκλήματα.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ο διαβόητος  ISIS ήταν δημιούργημα των παγκόσμιων «δικαιοκριτών» και «ειρηνοποιών» Αμερικανών και  των όπισθεν αυτών ελλοχευόντων σιωνιστών. Με σκοπό τα πρωτοφανή κακουργήματά τους  να ξεριζώσουν τους λαούς  της Μέσης Ανατολής απ’ τις πατρίδες τους.  Και παράλληλα με τη μεταναστευτική  πλημμυρίδα να μεταλλάξουν ποικιλοτρόπως την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ελλάδα.  Χωρίς ελπίδα επιστροφής, για μας, στις πολιτισμικές μας ρίζες και για τους μετανάστες  στις πατρογονικές τους εστίες. Γεγονός που αποδεικνύεται συν τοις άλλοις και απ’ την καταστροφή των καλλιτεχνικών μνημείων της Μέσης Ανατολής. Προκειμένου να εξαφανίσουν τα όποια ίχνη πολιτισμού του λαμπρού παρελθόντος τους. Για να προωθήσουν  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης το μισόκαλο και μισάνθρωπο πνεύμα της Νέας Τάξης βανδάλων και κανιβάλων.

Υπάρχει και ίχνος έστω δικαιοσύνης και ντροπής σ’ όλες αυτές τις βαρβαρότητες; Δεν γίνεται ολοφάνερο ότι κάποιοι καταχθόνιοι σκηνοθέτες, που αντιμετωπίζουν τους τοπικούς ηγέτες των λαών σαν μαριονέτες, επιβάλλουν το παραλήρημα όλου αυτού του βανδαλισμού και του κανιβαλισμού! Που  φτάνουν μάλιστα στο κατάντημα, όπως συμβαίνει  στην πατρίδα μας,  να προσαρμόζουν ακόμη και τα εκπαιδευτικά προγράμματα σ’ αυτή τη αθλιότητα.

Έτσι. ώστε να διαπλάσσουν τους αυριανούς δουλαγωγούς και δουλόφρονες, που θα ντρέπονται για την  «αιδώ» και τη «δίκη» και θα είναι υπερήφανοι για τον αμοραλισμό και τον κανιβλισμό τους!…

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: