Χριστός ή Προκρούστες;

παραλθτθκός 2

Οι Προκρούστες, τοπικοί και παγκόσμιοι, που καταστρέφουν χώρες και διαλύουν λαούς, όταν δεν βρίσκουν αφορμές τις εφευρίσκουν.

Προκειμένου να καταστρέψουν το Αφγανιστάν προφασίστηκαν ότι οι  Άραβες κατέστρεψαν τους «Δίδυμους Πύργους». Που , όπως ειπώθηκε, είχαν καταστρέψει οι ίδιοι! Γι τοΙράκ επινόησαν την δήθεν ύπαρξη πυρηνικών όπλων. Τη Σερβία τη χτύπησαν για «ανθρωπιστικούς λόγους». Τη Λιβύη τη διέλυσαν, για να την «εκδημοκρατίσουν». Τη στιγμή που σε θέματα κοινωνικής πολιτικής καμιά «δημοκρατία» δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τη Λιβύη του «δικτάτορα» Καντάφι. Στην περίπτωση τώρα της Συρίας επινόησαν τα χημικά. Που μάλλον τα παρασκευάζουν ίδιοι και τα χρησιμοποιούν οι αντικαθεστωτικοί που και αυτοί είναι εφευρήματά τους.

Στη χώρα μας, μια και είμαστε υπόδουλοι στους οικονομικούς δολοφόνους ΔΝΤ και ΕΕ, επέλεξαν τον οικονομικό πόλεμο. Με σκοπό, αφού μας εξουθενώσουν οικονομικά, να μας εξοντώσουν παντοιοτρόπως. Για το σκοπό αυτό φροντίζουν να προωθούν στα ακρότατα όρια την αντιμαχία μας με τους Τούρκους. Έτσι ώστε, όπως πριν από 44χρόνια τους προόσφεραν τη μισή Κύπρο, τώρα να τους προσθέσουν και το μισό Αιγαίο. Υποβάλλοντάς μας παράλληλα σε εξοντωτικές οικονομικές δαπάνες για την προμήθεια πολεμικού υλικού. Ενώ θα μπορούσαν, αν ήταν πραγματικοί φίλοι και σύμμαχοί να σταματήσουν αυτοστιγμεί το σε βάρος μας όργιο της τουρκικής βαρβαρότητας.

Μέσω των Σκοπίων, εξάλλου, υφάρπαξαν για λογαριασμό των «περιούσιων» τέκνων του σατανά τη Μακεδονία μας. Κι ανάμεσα σ’ όλα τ’ άλλα, προωθούν αναφανδόν την φυλετική και πολιτισμική μας μετάλλαξη με τις ορδές των προσφύγων, που ολοένα και περισσότεροι κατακλύζουν την πατρίδα μας. Στους οποίους βέβαια αυτοί που τους δημιούργησαν, καταστρέφοντας τις χώρες τους, κλείνουν ερμητικά τα σύνορά τους, ώστε να τους εγκλωβίσουν στη χώρα μας.

Που σημαίνει ότι οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας δεν μπορούν να βρουν ησυχία, αν δεν μας εξολοθρεύσουν ολοσχερώς. Έχοντας δυστυχώς συνεργούς τους πολυβραβευμένους απ’ τις μαφιόζικες γιάφκες τους «δικούς μας» εφιάλτες. Που ακομπανιάρονται απ’ την αρμάδα της πολύμορφης προπαγάνδας των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ). Προκειμένου με όλα τα φούμαρα που μας σερβίρουν, να μας πειθαναγκάσουν να παραδεχτούμε ότι πρέπει να γίνουμε σαν και του λόγου τους, προδότες!
Και δυστυχώς η ανθρωπότητα αλλά κι εμείς σαν τον παράλυτο της Βηθεσδά (Ιωάννου: Ε, 1-15). παρακολουθούμε την προέλαση των κακούργων αυτών ηλίθιων ανήμποροι να αντιδράσουμε. Ίσως γιατί μέσα στα πελάγη της αφροσύνης μας «άβουλοι και μοιραίοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα», όπως θα ’λεγε κι ο Βάρναλης. Τη στιγμή που ακολουθούμε πότε τον ένα και πότε τον άλλο τοπικό ή παγκόσμιο απατεώνα και πέφτουμε διαρκώς από απόγνωση σε απόγνωση. Γιατί, όπως και στην περίπτωση του παραλύτου δεν βρίσκεται κάποιος, που με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως να είναι Άνθρωπος.

Τριάντα οχτώ χρόνια πέρασε ο παράλυτος στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά. Περιμένοντας μάταια πότε ο άγγελος θα τάραζε το νερό, για να πέσει, παρά τα κινητικά του προβλήματα, πρώτος στην κολυμβήθρα, για να βρει τη θεραπεία του. Και ο Χριστός που κατάλαβε το δράμα του τον ρώτησε: «Θέλεις να γίνεις καλά»; Κι εκείνος αποκρίθηκε: «Κύριε δεν έχω άνθρωπο να με ρίξει πρώτον στο νερό»!- «Σήκω, του είπε τότε ο Χριστός, πάρε το κρεβάτι και πήγαινε στο καλό».

Αλλά, να που στο δρόμο τον συνάντησαν οι νομιμόφρονες των οποίων η νομιμότητα, όπως συνήθως,  είναι ανήμπορη για το καλό αλλά πολυμήχανη για το κακό! Κι όπως ήταν επόμενο του έκαμαν τις σχετικές παρατηρήσεις. «Είναι Σάββατο, του είπαν, δεν σου επιτρέπεται να μεταφέρεις το κρεβάτι»! Κι εκείνος τους αποκρίθηκε: «Αυτός , που με έκαμε καλά, μου είπε να το μεταφέρω» Κι όταν τον ρώτησαν ποιος ήταν αυτός, τους αποκρίθηκε ότι δεν γνωρίζει. Γιατί ο Χριστός στο μεταξύ είχε χαθεί μέσα στο πλήθος. Αλλά αργότερα, που τον συνάντησε ο Χριστός του είπε: «Να που έγινες καλά. Μην ξαναπέσεις σε αμαρτήματα, γιατί θα πάθεις χειρότερα»!

Βέβαια τα δικά μας αμαρτήματα δεν είναι ένα και δύο αλλά απειράριθμα και πολυποίκιλα. Που δεν αναφέρονται μόνο στην προσωπική αλλά και στην κοινωνική μας ζωή. Όπου ακολουθούμε, ανθρώπους ικανούς να κάμουν ακόμη και τα φοβερότερα κακουργήματα, όχι μόνο σε βάρος των συνανθρώπων μας αλλά και σε βάρος ημών των ιδίων. Κι όμως εμείς σαν τα σκυλιά συνεχίζουμε να συρόμαστε αμετανόητοι ξωπίσω τους. Όπως τώρα είμαστε έτοιμοι να ξαναψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ! Και μάλιστα είμαστε έτοιμοι να ξεσχίσουμε οποιονδήποτε θα τολμούσε να μας μιλήσει για το ρεσιτάλ αλητείας τους.

Όταν, λέει το Ευαγγέλιο, ο πρώην παράλυτος μετά την συνάντησή του με το Χριστό, συνάντησε ξανά τους επικριτές του, τους είπε πως ο Χριστός ήταν αυτός, που του έδωσε την υγεία του. Πράγμα που οφείλουμε να πράξουμε κι εμείς. Μέσα σ’ αυτή τη Βαβέλ της βαρβαρότητας οφείλουμε ν’ ακούσουμε τη φωνή του Χριστού, που φωνάζει και σε μας, όπως στον Παράλυτο, το «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει».

Και του λοιπού να σταματήσουμε να συρόμαστε πίσω απ’ όλους αυτούς, που τις οίδε μέχρι πότε στο κρεβάτι του Προκρούστη θα ακρωτηριάζουν, θα εξαρθρώνουν και θα διαμελίζουν εμάς και τα παιδιά μας. Ανάλογα με τις εντολές που παίρνουν απ’ τα ντόπια ή τα ξένα αδηφάγα και ανθρωποφάγα αφεντικά τους.

Και, ακολουθώντας το δρόμο του Θεού, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Προκειμένου να βρούμε την προσωπική, κοινωνική, οικονομική, φυλετική, πολιτισμική και παντοειδή υγεία μας! Αμήν…

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: