Μυρμηκολέων…

Μακρυγιαννης

Λένε κάποιοι, από άγνοια ή σκοπιμότητα σχετικά με τα Σκόπια: «Μα τι έχετε να φοβηθείτε από ένα ασήμαντο κρατίδιο, που μάλιστα κινδυνεύει να διαλυθεί. Γιατί δεν θέλετε να του δώσετε το όνομα Μακεδονία, προκειμένου να συσπειρωθεί γύρω απ’ αυτό και να επιβιώσει. Πράγμα που κι εσάς πολλαπλά θα σας ωφελήσει»!
Κι όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. «Όταν, λένε οι Πατέρες, ο διάβολος θέλει να μας παρασύρει και να μας υποτάξει στις επιδιώξεις του, προκειμένου να μας εξοντώσει, παρουσιάζεται σαν ένα ασήμαντο μυρμηγκάκι, ώστε να μην του δίνουμε την παραμικρή σημασία. Αλλά, όταν πια πετύχει το σκοπό του, τότε μεταβάλλεται σε λιοντάρι, που κάλλιστα μπορεί να μας κατασπαράξει». Και πώς μπορεί να συμβεί αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση; Ρώτησαν λένε τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο για το σκοπιανό. Κι εκείνος τους αποκρίθηκε: «Τις σαύρες να μην τις φοβάστε. Τα μεγάλα και δηλητηριώδη φίδια να φοβάστε, που δαγκώνουν και σκοτώνουν». Και ακριβώς περί αυτού πρόκειται στην προκειμένη περίπτωση:
Το κρατίδιο αυτό μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται και να είναι αδύναμο και ακίνδυνο. Αλλά σε τελική ανάλυση καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνο, δεδομένου ότι πίσω του κρύβονται κόμπρες και κροταλίες. Αυτοί ακριβώς, που με τους πακτωλούς του μαμωνά, που διαθέτουν εξοντώνουν τους αραβικούς λαούς, τον ένα κατόπιν του άλλου, προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά τους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Και είναι ακριβώς αυτοί που στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατευθύνουν την παγκόσμια ανθελληνική προπαγάνδα. Με την οποία, κατόρθωσαν να εξαπατήσουν πρώτα-πρώτα τους ίδιους τους Σκοπιανούς και να προκαλέσουν παραλήρημα φανατισμού σχετικά με τη μακεδονική, δήθεν, καταγωγή τους. Ισχυρισμό, που όχι μόνο η ιστορική πραγματικότητα διαψεύδει αλλά ακόμη και ο πρώτος πρόεδρός τους, ο συχωρεμένος Γκληγκόρωφ, αμφισβήτησε. Γεγονός όμως που ωστόσο καθόλου δεν τους έπεισε, ώστε ν’ απαλλαγούν απ’ το ναρκωτικό της σχετικής οργιώδους προπαγάνδας. Με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα Σκόπια με επιγραφές και αγάλματα του Μεγαλέξανδρου και του Φιλίππου και να χρησιμοποιήσουν ακόμη και το αστέρι της Βεργίνας ως σημαία τους. Αλλά, όχι μόνο τους Σκοπιανούς σχετικά με την δήθεν μακεδονική καταγωγή τους κατόρθωσαν να εξαπατήσουν, αλλά και κάπου εκατόν σαράντα (140) άλλες χώρες, οι οποίες και αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα αυτό.
Περί αυτού πρόκειται, αγαπητοί αναγνώστες, στην προκειμένη περίπτωση. Μπορεί το κρατίδιο των Σκοπίων να είναι ακίνδυνο για την Ελλάδα. Αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι οι παγκόσμιοι δολοφόνοι, που βρίσκονται πίσω του. Και οι οποίοι το χρησιμοποιούν, προκειμένου να πετύχουν τους δόλιους και καταχθόνιους σκοπούς τους. Που είναι ακριβώς να αποσπάσουν τη Μακεδονία απ’ την ελληνική επικράτεια, όπως πρωτύτερα κατάφεραν να αποσπάσουν τη μισή Κύπρο. Και είδατε από πόσο μακριά είχαν βάλει τότε το νερό στο αυλάκι! Προκάλεσαν την αποστασία του ’65, η οποία μας οδήγησε στη Χούντα του ’67 και στη συνέχεια στο κυπριακό πραξικόπημα του ’74. Για να πετύχουν έτσι τον εθνικό μας ακρωτηριασμό, προσφέροντας τη μισή Κύπρο μας στους Τούρκους. Για να ακολουθήσει η, λεγόμενη, μεταπολίτευση. Η οποία βέβαια στην αρχή πρόσφερε κάποιες ελπίδες, αλλά στη συνέχεια (από 1992 και ύστερα) μας βύθιζε σε ένα ολοένα και μεγαλύτερο εφιαλτικό σκοτάδι. Μέχρις ότου έλαμψε στον ουρανό της πατρίδας μας το άστρο, όπως ξαναείπαμε, του «αδιάφθορου» εκείνου ηγέτη, που διακήρυξε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας «διεφθαρμένος λαός». Και, προκειμένου να μας εξαγνίσει μας έβαλε, στο αναμορφωτήριο των μνημονίων. Από την κόλαση των οποίων, όπως λέει ο Δάντης, δεν έχουμε πια ελπίδα απόδρασης. Και, όπως η αποστασία του ’65 γέννησε τον ακρωτηριασμό της Κύπρου, παρόμοια τώρα η κόλαση των μνημονίων είναι έτοιμη να γεννήσει τον ακρωτηριασμό της Μακεδονίας μας. Με τη διαφορά ότι οι ακρωτηριαστές της Κύπρου αποκλήθηκαν δικτάτορες, χουντικοί κλπ. Και δικαίως. Ενώ αυτοί τώρα αυτοαποκαλούνται-τελείως παράλογα- δημοκράτες και έχουν δημιουργήσει λένε και το, λεγόμενο, «δημοκρατικό τόξο». Με του οποίου τα δηλητηριώδη βέλη, που τους τα προμηθεύουν οι «περιούσιοι» αρχιτέκτονες , χτυπούν κατάστηθα την πατρίδα μας. Αρκεί να σκεφθούμε ότι το συλλαλητήριο των Ελληνοαμερικανών για τη Μακεδονία το σαμποτάρησαν ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Έλλάδα και ο έλληνας πρεσβευτής στις ΗΠΑ. Τόση δολιότητα!
Και στο σημείο αυτό μπορεί να πουν κάποιοι: Αφού αυτή είναι η πραγματικότητα, εμείς πού πάμε «ξυπόλητοι στ’ αγκάθια»; Να όμως που η ιστορία μας διδάσκει ότι δια μέσου των αιώνων αυτή είναι η μοίρα μας. Κι ας θυμηθούμε στην προκειμένη περίπτωση την πνευματική παρακαταθήκη του αληθινά μεγάλου Μακργιάννη: «Εκεί οπούφκειανα, λέει ο Μακρυγιάννης, τις θέσες εις τους Μύλους ήρθε ο Ντερνύς (Δεριγνύ) να με ιδή. Μου λέγει:
– «Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσες είναι αδύνατες• τι πόλεμον θα κάνετε με τον Μπραΐμη αυτού;»
– Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κ’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός οπού μας προστατεύει• και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσες τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριώμαστε μ’ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε• τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Γιατί, όταν οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν. Η θέση όπου είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιούτη• και θα ιδούμε την τύχη μας. Οι αδύνατοι με τους δυνατούς»!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: