φως δικαιοσύνης

φως δικαιοσύνης…

 

«Όλα στο φως», είπε ο Πρωθυπουργός σχετικά με τα δάνεια που, χωρίς καμιά εγγύηση, αλλά «με αέρα» και ανώδυνα επιτόκια, έπαιρναν απ’ τις τράπεζες  κάποια κόμματα και ΜΜΕ. Τα οποία δάνεια έγιναν, όπως φαίνεται,«αγύριστα». Έτσι ώστε να υποχρεωθεί να τα πληρώσει ο φτωχός λαός.

Και το ερώτημα, που τίθεται στην προκειμένη περίπτωση είναι:Τι είδους θα είναι αυτό το «φως»; Θα είναι το φως της νομικής δικαιοσύνης, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι στην υπηρεσία της αδικίας και πολέμια της αληθινής δικαιοσύνης; Αφού εκ μέρους της γίνονται-όταν γίνονται-κάποιες «πολύκροτες» δίκες, που έχουν σαν προανάκρουσμα μεγαλόστομες διακηρύξεις του είδους «θα επιπέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης» ή «θα ριχτεί άπλετο φως». Με αποτέλεσματο «άπλετο φως», να αποδεικνύεται τελικά, όχι μόνο  άπλυτο αλλά και βρώμικο. Αφού επιστρατεύονται όλοι οι μηχανισμοί, προκειμένου να συγκαλυφθεί και να συσκοτισθεί η αλήθεια και να μην αποδοθεί κανενός είδους δικαιοσύνη.

Αλλά σ’ αυτές τις περιπτώσεις αυτό, που έχει σημασία δεν είναι ν’ αποδοθεί μια κάποια νομική δικαιοσύνη.Το θέμα είναι ν’ αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη. Που σημαίνει τα «δανεικά» να επιστραφούν μέχρι το τελευταίο ευρώ και να μην τα πληρώσει ο φτωχός λαός. Να ισχύσει, δηλαδή, και για τους γαλαζοαίματους ο, τι ισχύει και για το λαό. Ο οποίοςδανείζεται όχι «με αέρα»αλλά  με υποθήκες και εγγυητές και βαρύτατα επιτόκια. Ή μήπως ξεχνούμε τα πολυποίκιλα καταναλωτικά δάνεια και  τις παμπόνηρες πιστωτικές κάρτες με τα τερατώδη επιτόκια με τα οποία μας πολιορκούσαν οι λήσταρχοι τραπεζίτες; Στα οποία πολλοί ενέδιδαν και κατάπιναν το δόλωμα, με δεδομένες τις τότε μισθοδοτικές και συνταξιοδοτικές αποδοχές τους. Ή μήπως ξεχάσαμε το διαβόητο Χρηματιστήριο και τις τόσες άλλες παγίδες, που χρησιμοποίησαν, προκειμένου να πετύχουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη του λαού; Με αποκορύφωμα της ληστρικής αυτής επιδρομής την υποδούλωσή μας στο ΔΝΤ και τους λοιπούς τοκογλυφικούς μηχανισμούς. Την οποία υποδούλωση ο αλήστου μνήμης τότε πρωθυπουργός επέλεξε να μας την αναγγείλει με φόντο το «ρομαντικό» ντεκόρ του Καστελλόριζου. Για να επακολουθήσουν οι παράλογες και παράνομες απαιτήσεις των τοκογλύφων αφενός και οι δεινοί ακρωτηριασμοί μισθών και των συντάξεων αφετέρου. Εξαιτίας των οποίων οι παγιδευμένοι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα τα δάνειά τους να καταστούν, όπως εφιαλτικά διατυμπανίζεται, «κόκκινα» και να κινδυνεύουν τώρα να χάσουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους.

Αλλά γιατί, ενώ τα δάνεια του φτωχού λαού γίνονται «κόκκινα», δεν ισχύει το ίδιο και για τα δάνεια των πολιτικών και μιντιακών απατεώνων και  μπαταξήδων; Που τα δάνειά τους δεν «κοκκινίζουν» ποτέ, αλλά παραμένουν κατάμαυρα σαν τις ψυχές τους, έτσι ώστε να  ανακυκλώνονται αυτοί και τα κομματικά και μιντιακά τους φερέφωνα! Αν όμως έστω και λίγο κοκκίνιζαν από ντροπή, θα επέστρεφαν τα οφειλόμενα και θα εξαφανίζονταν. Αλλά είναι τόσο ξεδιάντροποι και  έχουν και έχουν τέτοιο απύθμενο θράσος, ώστε να υψώνουν επιτιμητικά το δάχτυλο και να γίνονται ιταμοί τιμητές σε όποιους τολμήσουν να τους θυμίσουν ότι υπήρξαν ήρωες μεγάλων και πολλαπλών σκανδάλων. Όπως, γα παράδειγμα, οι πρωταγωνιστές στο γερμανικό έπος της Ζημενσιάδας και πάμπολλοι άλλοι. Οι οποίοι, όχι μόνο δεν κοκκινίζουν και δεν εξαφανίζονται, αλλά  χωρίς ίχνος ντροπής καλούν το λαό να ανανεώσει την απέναντί τους εμπιστοσύνη. Για να συγκεντρώνουν , όπως λέγεται, δυστυχώς υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά. Προφανώς  αντιστρόφως ανάλογα με το δείχτη νοημοσύνης των οπαδών τους…

Και έχουν από πάνω το θράσος να μας μιλούν, αφενός για συνταγματικά και δημοκρατικά τόξα, στα οποία εντάσσουν εαυτούς και αλλήλους και αφετέρου για εγκληματικές οργανώσεις, στις οποίες συγκαταλέγουν κάποιους άλλους. Σάμπως οι αυτοκτονίες, στις οποίες έσπρωξαν χιλιάδες λαού να μην είναι σε τελική ανάλυση, δικές τους δολοφονίες. Ή οι πολυποίκιλες κάλπικες επωνυμίες κάτω απ’ τις οποίες προσπαθούν να αποκρύψουν την αληθινή τους ταυτότητα, να μη θυμίζουν την πολυωνυμία των κοινών λωποδυτών και ληστάρχων.  Ή οι δολοφονικές παγίδες των μνημονίων, των οποίων είναι αυτουργοί και συνεργοί,  να μην συνιστούν εγκλήματα εσχάτης προδοσίας! Δεδομένου ότι, παρ’ όλες τις παραλλαγές τους, παραμένουν ίδιοι και απαράλλακτοι, αφού  υπηρετούν εξακολουθητικά τα ίδια προδοτικά σχέδια. Τα οποία αποβλέπουν καταφανέστατα στην καταστροφή της πατρίδας και τον αφανισμό του λαού. Πράγμα που  και οι πέτρες ακόμη το φωνάζουν. Γιατί, αν πραγματικά συμβαίνει να μην το καταλαβαίνουν οι ίδιοι, αυτό σημαίνει ότι είναι προφανώς ακατάλληλοι για το ρόλο, που επέλεξαν να παίξουν. Ενώ, αν το βλέπουν και επιμένουν στις καταστροφικές τους επιλογές, αυτό σημαίνει ότι συνειδητά υπηρετούν ένα καθεστώς απροκάλυπτης προδοσίας για το οποίο κάποιοι άλλοι τους επιλέγουν.Για να τους χρησιμοποιούν για όσο χρόνο τους χρειάζονται και ύστερα να τους πετούν στον ίδιο Καιάδα μαζί με το λαό.

Και είναι απορίας άξιο πως  ύστερα απ’ όλα αυτά μπορούν να μας μιλούν και για καθάρσεις. Για να μας  θυμίζουν τα αθάνατα λόγια του Ηράκλειτου, ο οποίος παρομοιάζει τις καθάρσεις αυτού του είδους με το λουτρό που παίρνουν τα γουρούνια μέσα στο βούρκο. Ας ελπίσουμε όμως ότι στην προκειμένη περίπτωση ο Πρωθυπουργός, όταν μιλάει για «φώς σε όλα»»,δεν το χρησιμοποιεί ως τέχνασμα αποπροσανατολισμού του λαού. Αλλά εννοεί το φως της αληθινής δικαιοσύνης. Σε αντίθεση με το άπλυτο φως της κάλπικης, που δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε μέχρι τώρα, για να μας εμποδίζει να βλέπουμε τα εφτάδιπλα σκοτάδια και το βούρκο, στα οποία διεθνείς και ντόπιοι κανίβαλοι απροκάλυπτα μας βουλιάζουν!…
Προσκλητήρια γάμου
icinvitations

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: