υποχθόνια καμόρα…

Στο ίντερνετ προσηλυτίστηκα, μετά τα εβδομήντα μου, το 2008. Και ομολογουμένως βρέθηκα μπροστά σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο, όπου δοκίμασα ευχάριστες αλλά  και οδυνηρές εκπλήξεις. Διαπίστωσα, για παράδειγμα τις απέραντες δυνατότητες, που προσφέρονται, προκειμένου να επικοινωνήσει κάποιος με κάθε χώρο γνώσης και ομορφιάς.  Αλλά και τις παγίδες, που κρύβονται και σε υποχρέωναν να ακροβατείς, όπως ο Οδυσσέας στις περιπλανήσεις του. Συνάντησα φίλους, που ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στην κάθε προσπάθεια, αλλά και εχθρούς έτοιμους να σου στήσουν δόκανα και να καταστρέψουν το μόχθο σου.

Πρώτα-πρώτα συγκρούστηκα με τους φίλους μου τους αναρχικούς. Γιατί τους είπα ότι, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο οι μεγαλύτεροι αναρχικοί ανήκουν στην άρχουσα αναρχία, που ποδοπατεί τις ηθικές και πνευματικές αρχές. Και μάλιστα προσδιόρισα την Ε.΄ Κυριακή των Νηστειών, ως Κυριακή των αναρχικών. Δεδομένου ότι τότε διαβάζεται η ευαγγελική περικοπή (Μάρκου:10, 32-45), που αποτελεί συμβόλαιο κοινωνικής ελευθερίας. Αφού καταδικάζει κάθε είδος καταναγκασμού, ακόμη και την απλή άσκηση εξουσίας. Με χλεύασαν και μου πρότειναν να πάω να διαβάσω κανένα αγιασμό. Κατάπια το χλευασμό τους  αλλά τελικά θέλω να πιστεύω ότι μπορέσαμε να συνεννοηθούμε.

Υπήρξαν άλλοι όμως μέχρι τέλους ασυμβίβαστοι. Όπως κάποιοι τάχα θρησκευόμενοι, ωσάν αυτούς, που ο αείμνηστος Νίκος Ψαρουδάκης ονόμαζε αστοχριστιανούς ή χριστιανοφασίστες. Οι οποίοι και ανέλαβαν εργολαβικά να με σωφρονίσουν. Μάλιστα, μου καταλόγιζαν ότι εκμεταλλευόμουνα την ιερατική μου ιδιότητα, προκειμένου να προπαγανδίζω υπέρ του κομμουνισμού. Τη στιγμή που τα κείμενά μου στρέφονταν ολοφάνερα εναντίον εκείνων, που οδηγούσαν το πλοίο της  πατρίδας μας στους βράχους των μνημονίων. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους ενδεχομένως κληρικούς, που διαβάζουν ανάποδα το Ευαγγέλιο και γίνονται απολογητές του κατεστημένου. Επειδή δήθεν οι καπιταλιστές (χριστιανοδημοκράτες, κλπ) θεωρούνται χριστιανοί και υπερασπιστές της θρησκείας. Και δεν βλέπουν το πόσο χριστιανοί είναι απ’ το γεγονός ότι  η παπαδοπούλα  Μέρκελ και το επιτελείο της σφίγγουν ολοένα και περισσότερο γύρω απ’ το λαιμό μας τη θηλιά των ασφυκτικών και αδιέξοδων μέτρων.

Μάταια προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν είμαι εγώ που μπερδεύω τον χριστιανισμό με τον κομμουνισμό αλλά εκείνοι, που τον μπερδεύουν με τον καπιταλισμό. Όμως δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια. Τους ενδιέφερε μόνο να φιμώσουν, με κάθε τρόπο, κάθε φωνή αλήθειας. Γιατί υπήρχε κίνδυνος κάποιες τέτοιες φωνές να γίνουν κακό προηγούμενο. Δεδομένου ότι τα κείμενά μου έβρισκαν μεγάλη απήχηση και αναδημοσιεύονταν και από πολλά άλλα sites. Με τα οποία, προϊόντος του χρόνου, φρόντισαν να μου κόψουν τους διαύλους επικοινωνίας, προκειμένου να με απομονώσουν. Και παράλληλα με απειλούσαν ότι κάποιο κακό μπορεί να μου συμβεί. Και δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι, όπως έλεγε κι ο Αδόλφος, είχαν περισσότερους από έναν τρόπους, προκειμένου να μου κλείσουν το στόμα.

Όμως ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έφταναν στο σημείο να μου κλείσουν το μπλοκ. Παρότι πάμπολλες φορές μου έκαναν διάφορα καψόνια, ως εμπειρότεροι περί τα ιντερνετικά. Και αξίζει, νομίζω, στο σημείο αυτό να παραθέσω ένα απόσπασμα από την απάντηση κάποιου απολογητή του ιντερνετικού υπόκοσμου, σε διαμαρτυρία μου προς την Google. Απ’ όπου γίνεται φανερό με ποια διεστραμμένα κριτήρια έγινε η κατάργηση του μπλοκ. Ο αξιότιμος, λοιπόν αυτός μαφιόζος( ψευδώνυμο Βαλέριος) μου απάντησε, μεταξύ άλλων: «Ρε φίλε χαλάρωσε λίγο. Οι εταιρίες, όπως η Google, λειτουργούν συνήθως προληπτικά. Φανταστείτε λόγου χάρη να καταγγελθεί ένα blog για παιδική πορνογραφία…»!

 Αλλά κάποιος φίλος, ανταπάντησε στο «Βαλέριο»: «Αν τα κείμενά του παπα-Ηλία ήταν πορνογραφικά, δεν θα καταργούσατε το μπλοκ του. Το καταργήσατε, επειδή ακριβώς, στρεφόταν εναντίον της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής πορνογραφίας, που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας»!..

Αλλά το ιδιαίτερα παράδοξο είναι αυτό, που μου συνέβη εκ μέρους των τοπικών θρησκευτικών παραγόντων, κληρικών και λαϊκών. Μιλούσα ελεύθερα στις εκκλησιές για μια περίπου οκταετία. Και, όταν μάλιστα έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, εκθείαζαν τα κηρύγματά μου, επειδή στρέφονταν εναντίον των εφιαλτικών μνημονίων. Όταν όμως έγινε το τρυφερό ειδύλλιο  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, άρχισαν να διαμαρτύρονται, επειδή, λέει, στηλίτευα τους Γερμανούς. Για να μου απαγορέψουν τελικά (αρχές του 2013) το κήρυγμα. Με τη γελοία πρόφαση ότι «κινούμουνα στα όρια της αίρεσης». Λες και η τοκογλυφία και ο ναζισμός είναι δόγματα της ορθοδοξίας…

Κατόπιν αυτού αναγκάστηκα να μετατρέψω τα μέχρι τότε μαγνητοφωνημένα κηρύγματά μου, σε βίντεο και να τα αναρτήσω στοYouTube. Αλλά και πάλι η εταιρία ιντερενετικών δολοφόνων αναστατώθηκε. Με αποτέλεσμα, αφού έκαναν άνω κάτω το κανάλι μου να το κλείσουν τελικά τις τελευταίες μέρες (5-10-16) ολοσχερώς. Ποιοι το έκλεισαν; Δεν μπορώ να ξέρω! Πάντως η πραγματικότητα λέει πως μάλλον πρέπει να είναι κάποιοι, των οποίων τα σπλάχνα  είναι πιο μαύρα κι απ’ τον πιο μαύρο φασισμό. «Φαίνεται, μου είπε κάποιος, πως κατάγγειλαν τα κηρύγματά σου ως ρατσιστικά»,. Ποιοι; Προφανώς κάποιοι ντόπιοι λακέδες των ναζί και των τοκογλύφων,  απ’ τους οποίους δεν υπάρχουν χειρότεροι ρατσιστές. Δεδομένου ότι συνεργάζονται ανύπνωτα με τους αρχιτέκτονες του παγκόσμιου ολοκαυτώματος . Χρησιμοποιώντας προφανώς ως ορεκτικό την πατρίδα μας.

Και μπαίνει το ερώτημα: Γιατί τόσο αδυσώπητο μένος για τα γραφόμενα ή τα λεγόμενα ενός απλού παπά; Μήπως, επειδή δεν αναμηρυκάζονται σ’ αυτά οι διάφοροι τηλεοπτικοί και λοιποί φανφαρονισμοί τους, αλλά επιχειρείται  ν’ αποκρυπτογραφηθεί, κάτω απ’ το φως της ευαγγελικής αλήθειας, η πραγματικότητα των ολέθριων έργων τους; Πράγμα που, όπως φαίνεται, τους καίει και τους τσουρουφλίζει! Και αφού δεν έχουν επιχειρήματα ν’ αντιτάξουν αντιτάσσουν την ομερτά της υποχθόνιας καμόρας τους…

Προσκλητήρια γάμου icinvitations
icinvitations

Advertisements

6 Σχόλια

 1. Posted by Αλέξανδρος on Οκτώβριος 17, 2016 at 3:41 μμ

  Πατέρα Ηλία καλησπέρα. Με συγχωρείτε αλλά ήθελα να σας ρωτήσω αν εξομολογείτε εσείς προσωπικά; Αν ναι πού μπορούμε να σας βρούμε;

  Απάντηση

  • Δεν εξομολογώ. Ούτε στέκι έχω κάπου. Αν είστε Αιτωλοακαρνάνας και θέλετε να τα πούμε συναντιόμαστε κάπου (καφενείο, κλπ). Το τηλέφωνό μου είναι: 2641 0 20103. Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

   Απάντηση

   • Posted by Αλέξανδρος on Οκτώβριος 22, 2016 at 1:14 πμ

    Η αλήθεια πάτερ είναι ότι μετά την σύνοδο που έγινε στο Κολυμπάρι ψάχνω για έναν Ορθόδοξο Ιερέα του Χριστού που ακολουθεί τους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας και που δεν έχει κοινωνία και κοινό ποτήριο με τους Οικουμενιστές και δούλους του Βατικανού. Βλέπουμε τον Δεσπότη της Αιτωλοακαρνανίας να μην αναφέρει λέξη για τον Οικουμενισμό, να υποδέχεται και να ευχαριστεί τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης(από τους πρωτεργάτες της Συνόδου στο Κολυμπάρι), ενώ προσφάτως με αφορμή την αγιοκατάταξη του Αγίου Βλασίου του Εν Σκλαβαίνοις ανέφερε: Επιτρέψατέ μου, με πολύ υιικό σεβασμό και ευγνωμοσύνη, υποκλινόμενος να ευχαριστήσω το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο μας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο της Μεγάλης του Χριστού μας Εκκλησίας, διότι με πολύ αγάπη προς τον Άγιό μας, αλλά και προς όλους μας, αποδέχθηκαν την πρότασί μας και μας χάρισαν την αγιοκατάταξι.
    Με υιικό σεβασμό και ευγνωμοσύνη ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ και την Αγίαν και Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι έκαναν δεκτή την πρότασί μας και την υπέβαλαν αρμοδίως στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Αντί να ορθώσει λόγο Ορθόδοξο απέναντι σε αυτούς που υποδέχονται τα Θηρία στην Λέσβο και που αναγνωρίζουν ως Εκκλησίες τις αιρέσεις αυτός χαϊδεύει αυτιά. Εν ολίγοις πάτερ προσπαθώ να βρω κάποιον Ορθόδοξο ιερέα που να μην έχει σχέση με όλους όσους έχουν πέσει στην αίρεση του Οικουμενισμού και συνεχίζουν να έχουν κοινωνία με τον Ιερώνυμο και τον Βαρθολομαίο. Σας το λέω ώστε πάνω κάτω να ξέρετε τα πιστεύω μου και αν ενδιαφέρεστε ή μπορείτε με κάποιο τρόπο να με βοηθήσετε τότε πείτε μου και θα σας πάρω τηλέφωνο να συναντηθούμε. Σας ευχαριστώ για την ανοχή σας να είστε καλά και ο Θεός μαζί σας.

 2. Posted by Γιωργος on Οκτώβριος 17, 2016 at 8:38 μμ

  ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΤΕΡ ΗΛΙΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.
  «ΠΑΤΕΡ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ»
  <>

  Απάντηση

 3. Παπα-Ηλία την ευχή σου!Καιρό έχουμε να τα πούμε.Απ’όλους μπορείς να γλιτώσεις,απ’τους «θρησκευόμενους» όμως όχι!

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: