η «Υβρις» της παγκοσμιοποίησης

πρόσφυγες
Ο Χριστός βρισκόταν σε σφοδρή αντιλογία με τουςαμείλικτους εχθρούς του, που έψαχναν πρόσχημα να τον σταυρώσουν. Και σε κάποια στιγμή αναγκάζεται να τους πει: «Εσείς είστε παιδιά του Διαβόλου και εκτελείτε το θέλημά του, που είναι η ανθρωποκτονία και το ψεύδος. Γιατί κι εκείνος ήταν ευθύς εξαρχής ανθρωποκτόνος και ποτέ δεν έλεγε την αλήθεια» (Ιωάννου: Η: 44). Και τα λόγια βέβαια αυτά δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τουςσταυρωτές του Χριστού, αλλά διαχρονικά όλους εκείνους, που ενσαρκώνουν την παγκόσμια «ύβρι». Και που ο διάβολος για κάποιο διάστημα τους ανεβάζει ψηλά, για να τους γκρεμοτσακίσει αργότερα.
Στους δύο παγκόσμιους πολέμους του περασμένου αιώνα, για παράδειγμα, την παγκόσμια «ύβρι» ενσάρκωσαν οι Γερμανοί. Απ’ τους οποίους τη σκυτάλη πήραν οι Αμερικανοί με τους όπισθεν αυτών δίκην καραγκιοζοπαιχτών κινούντων τα νήματα σιωνιστών: Με πρώτη μαριονέτα τους τον ΟΗΕ, ο οποίος, ενώ θα έπρεπε να πολιτεύεται ως Προμηθεύς πολιτεύεται ως Επιμηθεύς και, ενώ «διυλίζει τα κουνούπια καταπίνει τις καμήλες» (Ματθαίου: ΚΓ: 24).Επιλέγοντας, κατά κανόνα, να μοιράζει ευχολόγια. Τη στιγμή που σε κάποιες χώρες διαδραματίζονται ανείπωτες τραγωδίες σε βάρος των φτωχών και ανήμπορων να αντιδράσουν λαών τους.
Όπως στην τωρινή συγκυρία είναι η τραγωδία των λαών, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν εξαιτίας των ανθρωποκτόνων πολέμων του δολοφοΝΑΤΟ. Δεδομένου ότι ο ΟΗΕ έκανε πως δεν καταλάβαινε τους σκοπούς των αρχιτρομοκρατών της ανθρωπότητας. Δεν καταλάβαινε, για παράδειγμα, πού αποσκοπούσαν, όταν δημιουργούσαν την Αλκάιντα εναντίον της Ρωσίας, για να τη χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ως πρόσχημα για την καταστροφή του Αφγανιστάν. Ή όταν δημιουργούσαν τον ISIS, προκειμένου να καταστρέψουν τη Συρία αλλά και τις πολιτισμικές υποδομές των λαών της Μέσης Ανατολής. Με σκοπό, όχι μόνο τη γενοκτονία των λαών αυτών, αλλά και το πολιτισμικό τους ξερίζωμα. Σε τρόπο ώστε να μεταβληθούν σε κοπάδια άβουλων μαζών, που θα γίνουν οι είλωτες στην υπηρεσία της ευρωπαϊκής βαρβαρότητας και παράλληλα ν’ αφήσουν στους δολοφόνους τους ελεύθερο το έδαφος για την εκμετάλλευση του πλούτου των χωρών τους.
Κάτι ανάλογο με αυτό, που συμβαίνει και στη δική μας περίπτωση, εξαιτίας του οικονομικού πολέμου, που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας. Αποτέλεσμα του οποίου είναι η αιμορραγία και η αποψίλωση της πατρίδας μας από τα ικανά και προσοντούχα στελέχη της, προκειμένου δίκην γενιτσάρων, να εργαστούν για την ευημερία των χωρών, που μας καταστρέφουν. Σε τρόπον ώστε οι λήσταρχοι αυτοί να βρουν παράλληλα, χωρίς την παραμικρή αντίσταση, ελεύθερο πεδίο δράσεως προκειμένου να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της πατρίδας μας. Μεταβάλλοντας και τους εναπομείναντες στον τόπο μας Έλληνες σε δούλους μεσαιωνικούς. Τη στιγμή μάλιστα, που προφανώς θα καταστούμε μειονότητα, δεδομένης της αθρόας συρροής στην πατρίδα μας των εκατομμυρίων μεταναστών. Γιατί, μέσα στα καταχθόνια σχέδια της παγκόσμιας «ύβρεως» δεν είναι μόνο η οικονομική και πολιτισμική καταστροφή των λαών, αλλά και η φυλετική τους μετάλλαξη. Σε τρόπον ώστε να τους μεταβάλουν σε χυλό και πολτό, που θα μπορούν να τους μεταχειρίζονται, όπως προβλέπουν τα εγκληματικά σχέδιά τους.
Αλλά ας επιστρέψουμε στους μετανάστες της Μέσης Ανατολής, για να ιδούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται, ύστερα απ’ το ξερίζωμά τους. Τους παραδίδουν πρώτα-πρώτα στη δικαιοδοσία των δουλεμπόρων και των πάσης φύσεως μαφιόζων, για να κάνουν ο, τι θέλουν σε βάρος τους. Αφού, όχι μόνο τους εκμεταλλεύονται αγρίως αλλά και κατά εκατοντάδες τους θαλασσοπνίγουν και ποικιλοτρόπως τους κακομεταχειρίζονται. Εικόνες και πραγματικότητες, που θυμίζουν τις πορείες θανάτου, τις οποίες επέβαλαν στις αρχές του περασμένου αιώνα οι Τούρκοι σε βάρος Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων κλπ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενοκτονία τους. Όπως και οι τωρινοί μιμητές τους, εν ονόματι της συνθήκης «Δουβλίνο2» αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες με περισσή βαρβαρότητα. Άλλοτε με την αστυνομική βία και άλλοτε με τα τείχη του αίσχους που υψώνουν, προκειμένου να μη μιανθούν οι χώρες τους. Που σημαίνει ότι, αφού τους εξαθλίωσαν στον υπέρτατο βαθμό, στη συνέχεια τους διαπομπεύουν και τους εξοντώνουν. Και με το «δίκιο»τους. Δεδομένου ότι αυτοί ανήκουν στην άρια φυλή και έχουν στις φλέβες τους κόκκινο αίμα, ενώ οι Άραβες, έχουν στις φλέβες τους κάτι σαν τον μέλανα ζωμό των αρχαίων Σπαρτιατών.
Και, αφού κατέστρεψαν τις χώρες τους και έφεραν τους λαούς αυτούς σε τέτοια εξαθλίωση ζητούν, λέει τώρα οι κανίβαλοι αυτοί και την κεφαλήν του «τύραννου» Άσαντ «επί πίνακι». Διότι προφανώς δεν εξυπηρετεί τα δολοφονικά σχέδιά τους. Όπως είχε συμβεί πρωτύτερα και με τον «τύραννο» Καντάφι, που με το πρόσχημα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης δολοφόνησαν , προκειμένου να καταστρέψουν τη χώρα του και να εξαθλιώσουν το λαό της.
Και εκείνο που απομένει για μας είναι το πάθημα των λαών της Μέσης Ανατολής να γίνει μάθημα για όσους από εμάς κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην πραγματικότητα. Να ιδούμε και να μάθουμε τι μας μέλει να πάθουμε εμείς και οι επόμενες γενιές των Ελλήνων. Και να καταλάβουμε ότι μας περιμένει η ίδια τύχη με αυτήν των προσφύγων της Μέσης Ανατολής. Ύστερα, όχι μόνο από την οικονομική εξαθλίωση, αλλά και την πολιτισμική και φυλετική μετάλλαξη που ακάθεκτοι προωθούν σε βάρος μας.
Που σημαίνει ότι, αντί να συρόμαστε αναξιοπρεπείς επαίτες ξωπίσω τους, οφείλουμε να μείνουμε πιστοί στον πλούτο της πατρίδας μας και του πολιτισμού μας. Και να είμαστε βέβαιοι ότι ο τελευταίος και αποφασιστικός λόγος δεν ανήκει στην «ύβρι» της παγκοσμιοποίησης αλλά στους αιώνιους και αναλλοίωτους νόμους του Θεού…
Προσκλητήρια Γάμου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: