«μακάριοι οι δεδιωγμένοι…»

απόστολοι2
Όταν κάποιοι διώκονται από κάπου και από κάποιους, ο Θεός τους στέλνει κάπου αλλού και σε κάποιους άλλους, που με ιδιαίτερη ευχαρίστηση θα δεχτούν αυτούς και την πνευματική τους προσφορά.
Τα «απαγορευμένα» απ’ το Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρύγματα θα έμεναν αδημοσίευτα ίσως για πάντα. Η απαγόρευσή τους όμως είχε σαν αποτέλεσμα την μετατροπή τους σε βίντεο. Με αποτέλεσμα, ενώ το κήρυγμα σε κάποιο ναό θα γινόταν ενώπιον ενός περιορισμένου ακροατηρίου, να γίνονται, δια μέσου των βίντεο και μέσα στην προοπτική του χρόνου, ακροατές του εκατοντάδες και πιθανόν χιλιάδες….

Η ευαγγελική περικοπή) της 4ης Κυριακής Ματθαίου (η, 5-13) αναφέρεται στη θεραπεία απ’ το Χριστό του παράλυτου δούλου ενός Ρωμαίου εκατοντάρχου.
Ο Χριστός, θαυμάζοντας την απέραντη πίστη και την ταπείνωση του εκατοντάρχου προανήγγειλε την πείσμονα άρνηση των Εβραίων να δεχτούν τη διδασκαλία του Χριστού, αλλά και το διωγμό της εκ μέρους τους, που θα είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία εξάπλωσή του μεταξύ των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων.

Παραθέτω το βίντεο της Κυριακής αυτής, που έχει ηλεκτρονική διεύθυνση:

Μεταξύ εκείνων, που συνέβαλαν στη διάδοση του Ευαγγελίου μεταξύ των αλλοφύλλων και αλλοθρήσκων ήταν ασφαλώς οι διωκόμενοι δώδεκα Απόστολοι.
Το σχετικό με τη γιορτή των Δώδεκα Αποστόλων βίντεο παρουσιάζει προβλήματα ήχου. Προβλήματα ωστόσο γίνονται ηπιότερα, όταν ακούγεται σε χαμηλή ένταση.
Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι:

Εκείνοι, που ασφαλώς περισσότερο απ’ όλους φαίνεται να συνέβαλαν στη διάδοση του Ευαγγελίου ήταν οι πολλαπλά καταδιωχθέντες Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Εκ των οποίων ο Παύλος αποκεφαλίστηκε και ο Πέτρος σταυώθηκε.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του σχετικού με τους Πρωτοκοφυφαίους κηρύγματος είναι:

Και όπως πάντα σας δίνω την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνόλου των «απαγορευμένων» απ’ τον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρυγμάτων μου:

https://www.youtube.com/channel/UCNoHI5MVnPZbqszIfoqBozg

Ευχαριστώ όσους θα μπούνε στον κόπο να τ’ ακούσουν και για όσους ενδεχομένως θέλουν να διατυπώσουν την οποιαδήποτε κριτική τους.

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: papailias6391@gmail.com
Προσκλητήρια Γάμου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: