φασιστικά τελεσίγραφα…

Σαμαράς (ορκωμοσία)
Πάλεψαν προεκλογικά τα μνημονιακά φρικιά-πολιτικά και τηλεοπτικά-να μας πείσουν ότι το καθεστώς της εθελοδουλίας, που εκείνοι μας επέβαλαν, είναι το μοναδικό για τη σωτηρία μας. Και οι δημοσκόποι, επιστρατεύοντας όλη τους την κουτοπονηριά προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν τη χαώδη απόσταση, που χώριζε τη μνημονικά χούντα από τους αντιπάλους της, ως ελάχιστη. Προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ο ελληνικός λαός είναι ανίατα μαζοχιστής. Αλλά, βέβαια, δεν τους βγήκε. Για να επαληθευτεί για μια ακόμη φορά το «όποιος σκάβει λάκκο άλλου πέφτει μέσα αυτός ο ίδιος».
Και βέβαια τώρα, που έχασαν το κόκαλο της εξουσίας, η λύσσα τους έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Και αγωνίζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους να κλείσουν τη χαραμάδα της ελπίδας, που άνοιξε για την πατρίδα και το λαό η συγκυβέρνηση ενός μέρους της πατριωτικής αριστεράς και δεξιάς. Και ψάχνουν να βρουν με ποιον τρόπο θα χύσουν το δηλητήριό τους, προκειμένου να θρονιάσουν ανάμεσά τους το σαράκι της διχόνοιας. Προκειμένου με κάθε τρόπο να μας καταστήσουν και πάλι εγκάθειρκτους στο κρεματόριο της αδιέξοδης απελπισίας. Επειδή ακριβώς φοβούνται την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, όπως οι νυχτερίδες το φως Για να μας θυμίζουν το Ευαγγέλιο, που λέει ότι «οι φαυλοκράτες μισούν το φως και το αποφεύγουν, για να μην αποκαλυφτούν τα πονηρά τους έργα» ( Ιωάννου: Γ, 19-21).
Ένα από τα καίρια σημεία στα οποία εστιάζουν την πολεμική της δολιοφθοράς τους είναι η ακατανόητη, δήθεν, συνύπαρξη της αριστεράς και της δεξιάς. Και δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι διακρίσεις αυτές στην τωρινή συγκυρία, δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Αυτή τη στιγμή ο μόνος ουσιαστικός διαχωρισμός δεν είναι ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς. Είναι σε πατριώτες, που βάζουν την πατρίδα και το λαό πάνω από το μαμωνά των τοκογλύφων και προδότες, που θυσιάζουν το λαό στο βωμό της τοκογλυφίας.
Και βέβαια έρχονται, όπως και προεκλογικά, να τους συνδράμουν τα ΜΜΕ (=μέσα μαζικής εξαπατήσεως) και οι εκπρόσωποι του διεθνούς τοκογλυφικού κατεστημένου. Οι οποίοι στερεότυπα επαναλαμβάνουν ότι οφείλουμε να εφαρμόσουμε όσα συμφώνησαν οι εφιάλτες των μνημονιακών κυβερνήσεων. Και μας ζητούν να είμαστε πραγματιστές. Που σημαίνει ότι πρέπει να χωνέψουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κανιβάλους, οι οποίοι θέλουν με κάθε τρόπο να ολοκληρώσουν το σε βάρος μας δολοφονικό τους σχέδιο. Και είναι διατεθειμένοι να μας «βοηθήσουν» με κάθε τρόπο. Αλλά όχι να ζήσουμε και να ευημερήσουμε, παρά μόνο να πεθάνουμε με τον τρόπο, που εκείνοι έχουν επιλέξει για μας. Βουλιάζοντας, δηλαδή, ολοένα και περισσότερο στο θανάσιμο τέλμα ενός διαρκώς αυξανόμενου χρέους, μέχρι την ολοκληρωτική εξαθλίωση.
Ένα άλλο σημείο, που τους σκανδάλισε και τους έκαμε να επιστρατεύσουν για μια ακόμη φορά τα βέλη της θρησκειοκαπηλίας τους ήταν το ότι ο Πρωθυπουργός ανέλαβε τα καθήκοντά του, δίνοντας όχι θρησκευτικό αλλά πολιτικό όρκο. Και απ’ όσο ξέρω, δεν βρέθηκε κάποιος να τους πει ότι, η θρησκευτική ορκωμοσία συνιστά άρνηση του ευαγγελικού πνεύματος. Και συνεπώς ο Πρωθυπουργός, ανεξαρτήτως των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, ενήργησε στην προκειμένη περίπτωση χριστιανικότατα και ορθοδοξότατα. Γιατί ο όρκος πάνω στο Ευαγγέλιο συνιστά βλασφημία και θεομπαιξία. Δεδομένου ότι το ίδιο το Ευαγγέλιο απαγορεύει τον όρκο (Ματθαίου: Ε, 34).
Αλλά τέτοια αλλοτριωτικά φαινόμενα του ευαγγελικού ήθους και πνεύματος είναι πάμπολλα. Και διαχρονικά αλλά και πρόσφατα. Για τα οποία ευθύνη φέρει η εκκλησιαστική ιεραρχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σε πρόσφατη εγκύκλιό της σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, δεν παραλείπει να τονίσει ότι η σχέση της με τον κλήρο και το λαό είναι «κυριαρχική». Και μας το λένε αυτό ως εκπρόσωποι του Χριστού και του Ευαγγελίου του. Και μάλιστα ισχυρίζονται ότι όποιος δεν σκύβει να περάσει κάτω απ’ τα «Καυδιανά Δίκρανα» της δεσποτοκρατίας είναι «αιρετικός». Τη στιγμή, που σύμφωνα με το Ευαγγέλιο η κυριαρχική επιβολή της δεσποτοκρατίας δεν αποτελεί απλώς αίρεση αλλά εκ βάθρων ανατροπή του, όχι μόνο του ευαγγελικού πνεύματος αλλά και του γράμματος ( Ματθαίου: Κ, 25-28).
Αλλά το πνεύμα της φασιστικής επιβολής δεν χαρακτηρίζει μόνο τις κεφαλές της πολιτείας και της εκκλησίας. Έχει φτάσει ακόμη και στην ουρά των κοινωνικών εξουσιαστών. Είναι χαρακτηριστικά, στην προκειμένη περίπτωση, τα ιταμά «ραβασάκια», που στέλνει, για παράδειγμα, στους πολίτες η ΔΕΥΑΑ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Αγρινίου) σε όσους καθυστερούν, λόγω αδυναμίας, να πληρώσουν το αντίτιμο του νερού. Δεδομένου ότι το άφθονο νερό του Αχελώου- πλουσιοπάροχο δώρο του Θεού-ο Δήμος Αγρινίου το πουλάει στους δημότες ακριβότερο ακόμη κι απ’ τη γαλλική σαμπάνια. «Να πληρώσετε λένε χαρακτηριστικά, τα «ραβασάκια» αυτά το νερό μέχρι την (τάδε) του μηνός. Γιατί διαφορετικά θα γίνει διακοπή της παροχής, χωρίς άλλη ειδοποίηση. Οπότε εκτός από τα έξοδα επανασύνδεσης και την εξόφληση των οφειλών σας, θα επιβαρυνθείτε και με την εγγύηση χρήσης μετρητή»…
Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να υποκλιθείτε μπροστά στο μεγαλείο της «ανθρωπιάς» της Δημοτικής αυτής Υπηρεσίας; Και δεν σκέφτεστε ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από το Σόιμπλε, τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ και όλο το υπόλοιπο συνδικάτο της ντόπιας και διεθνούς άρχουσας αναρχίας! …
Και δεν είναι εξόχως συγκινητικό το γεγονός ότι ακόμη και η παναγιότατη δεσποτοκρατία σε διαμετρική αντίθεση με το πνεύμα και το ήθος του Ευαγγελίου (Ματθαίου: Κ, 25-28), βλέπει τη σχέση της με τον κλήρο και το λαό ως «κυριαρχική»!…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com
yfantis.ilias@gmail.com

Προσκλητήρια Γάμου

Advertisements

One response to this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: