δυνάστες και άφρονες…

παραβολή (πλουσίου-Λαζάρου)2

Το Ευαγγέλιο του Χριστού φωνάζει στους δυνάστες και τοκογλύφους όλων των εποχών ότι, στην επιεικέστερη περίπτωση, είναι άφρονες.
Γιατί ο πλούτος και η δύναμη την οποία κατέχουν είναι παροδική. Αφού, σε τελική ανάλυση, κι αυτοί οι ίδιοι, όπως και όλοι οι άνθρωποι , είναι παροδικοί.
Γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν πολλαπλάσια απ’ τους άλλους ανθρώπους, αλλά δεν διαθέτουν ούτε πολλαπλάσια στομάχια, για να θρέψουν ούτε πολλαπλάσια σώματα, για να ντύσουν, αλλά ούτε και πολλαπλάσια χρόνια ζωής. Και συνεπώς η απληστία τους και η υβριστική συμπεριφορά τους απέναντι στο λαό συνιστά μέγιστη αφροσύνη.
Σχετική με το θέμα αυτό είναι η παραβολή του άφρονος πλουσίου (Λουκά: ΙΒ: 16-21), που θ’ ακούσουμε την Κυριακή στις εκκλησιές. Η ηλεκτρονική της διεύθυνση στη σειρά των «απαγορευμένων κηρυγμάτων είναι:

Πριν όμως απ’ την Κυριακή του άφρονος πλουσίου γιορτάζουμε τα Εισόδια της Παναγίας, που κατά την ταπεινή μου γνώμη συμβολίζουν τον φωτισμό της Παναγίας απ’ το Άγιο Πνεύμα σχετικά με το μυστήριο του κόσμου και της ύπαρξης, αλλά και τα κοινωνικά δεδομένα όλων των εποχών , όπως λέγεται και στο κήρυγμα
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του σχετικού κηρύγματος είναι:

Εξάλλου η ηλεκτρονική διεύθυνση του συνόλου των μέχρι τώρα δημοσιευμένων, στη σειρά των απαγορευμένων κηρυγμάτων μου είναι:

https://www.youtube.com/channel/UCNoHI5MVnPZbqszIfoqBozg

Ευχαριστώ για την ακρόαση.
παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com
yfantis.ilias@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: