η όστια (1) του Σατανά…

Εικόνα

Έκπληκτοι ακούσαμε τον Υπουργό της Οικονομίας να αποφαίνεται ότι: «Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια»!

Για να τον αποστομώσει ευστοχότατα ο γηραιός αλλά και θαλερός Μανώλης Γλέζος, λέγοντάς του ότι:  «Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία»!

Για να αποδειχθεί έτσι ότι ο αριστερός Γλέζος κινήθηκε σε ευαγγελικά πλαίσια. Δεδομένου ότι το Ευαγγέλιο βάνει, σε κάθε περίπτωση, πάνω απ’ τα οποιαδήποτε νομικά κατασκευάσματα και νομίσματα τον άνθρωπο. Ενώ ο εκπρόσωπος της «δεξιάς», υποτίθεται πολιτικής, μας θύμισε τους γραμματείς και τους φαρισαίους. Οι οποίοι έβαζαν πάνω απ’ τον άνθρωπο τη νομική τυπολατρία και την ειδωλολατρία του μαμωνά.

Και αναρωτιέται κανείς: Αυτοί, που προβαίνουν σε τέτοιου είδους ανίερες και ανόσιες αποφάνσεις σε ποιο μήκος ηθικού και πνευματικού κύματος κινούνται;

Αν κρίνει κάποιος, όχι μόνο απ’ τα λεγόμενά τους, αλλά και απ’ τα πραττόμενά τους, θα συμπεράνει ότι ο χώρος της ηθικής και πνευματικής τους εμβέλειας είναι αυτός του αμοραλισμού και του παραλογισμού. Και, με ένα λόγο της διαστροφής. Που σημαίνει πως, ούτε πολύ ούτε λίγο, έχουν αναποδογυρίσει τον ηθικό και πνευματικό αξιακό κώδικα. Προσπαθώντας να επιβάλλουν, όπως θα έλεγε και ο Νίτσε, την μεταξίωση των αξιών…

Οι άνθρωποι, για παράδειγμα, της τωρινής συγκυβέρνησης είχαν, όπως είναι γνωστό, καπηλευτεί μέχρις εσχάτων το τρίπτυχο πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Και στο όνομα του τρίπτυχου αυτού αιματοκύλησαν τον τόπο, στέλνοντας χιλιάδες πολιτικών τους αντιπάλων στην εξορία και πολλούς άλλους στήνοντας μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Και επανέρχεται για πολλοστή φορά το ερώτημα: Ποια είναι η στάση της μνημονιακής συγκυβέρνησης σήμερα απέναντι στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια; Ή μήπως η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια δεν ανήκουν στα ιερά και τα όσια; Και γι’ αυτό, όχι μόνο ύπουλα και υποχθόνια, αλλά και απροκάλυπτα απεργάζονται την καταστροφή και διάλυσή τους. Και ποικιλοτρόπως υπονομεύουν την πολιτισμική μας ταυτότητα…

Ή μήπως δεν στοχεύουν κατευθείαν στην ψυχή και την καρδιά της παιδείας και του πολιτισμού μας με την κατάργηση της σχετικής με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών καθιερωμένης, αργίας; Επειδή ακριβώς τους ενοχλεί το γεγονός ότι οι Τρεις Ιεράρχες στάθηκαν ανάμεσα στην αρχαία ελληνική και χριστιανική σκέψη και δημιούργησαν το πλέον θαυμασιότερο μίγμα θρησκευτικού και πολιτισμικού ήθους. Που δίνει την απόλυτη προτεραιότητα στον άνθρωπο. Απέναντι στα οποιαδήποτε νομικά κατασκευάσματα. Και πολύ βέβαια περισσότερο τα νομίσματα του μαμωνά.…

Είναι αξιοσημείωτο πως και οι προφήτες, που έζησαν σχεδόν πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια βρίσκονται έτη φωτός ψηλότερα από τους τωρινούς  λακέδες της τοκογλυφίας. Γιατί οι προφήτες ήταν φιλόπτωχοι και φιλάνθρωποι. Και όχι μόνο με την έννοια της ελεημοσύνης, αλλά κυρίως και πρωτευόντως της δικαιοσύνης. Σε διαμετρική αντίθεση με τους σιωνιστές τοκογλύφους, που είναι μισάνθρωποι και ανθρωποκτόνοι. Κι ας υποκρίνονται ότι κόπτονται δήθεν για τον ανθρωπισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και ασφαλώς και οι αρχαίοι Έλληνες καταδίκαζαν τη μαμωνολατρεία. Όπως ο Σοφοκλής, που στην «Αντιγόνη» φωνάζει ότι «ουδέν οίον άργυρος έβλαστεν κακόν»! Και πάμπολλοι άλλοι…

Αυτοί, που μιλούν για τα «ιερά και τα όσια» του νομίσματος, δεν μιλούν «εική και ως έτυχε». Αλλά τα λεγόμενά τους πηγάζουν από ο, τι έχουν στο βάθος της καρδιάς τους. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει το Ευαγγέλιο, «απ’ το περίσσευμα της καρδιάς μιλάει το στόμα».

Είναι πασιφανές ότι η μαμωνολατρεία συνιστά την απόλυτη διαστροφή. Γιατί ο τοκογλύφος έχει, όπως όλοι οι άνθρωποι, ένα σώμα και ένα στομάχι και ζει όσο πάνω κάτω όλοι οι άνθρωποι. Κι όμως σωριάζει πλούτη σάμπως να έχει χιλιάδες σώματα  και στομάχια και να πρόκειται να ζήσει χιλιάδες χρόνια. Με αποτέλεσμα να βυθίζει στη δυστυχία και να στέλνει στο θάνατο χιλιάδες και εκαττομμύρια ανθρώπων…

Είναι χαρακτηριστικά αυτά, που, μεταξύ πολλών άλλων, λέει, σχετικά με το νόμισμα στην «Ιστορία του Χριστού» ο Τζιοβάννι Παπίνι:

«Από τα πιο ακάθαρτα και τρομερά πράγματα, λέει ο Παπίνι, που επινόησε ο άνθρωπος, για να μολύνει και να μολύνεται, το πιο τρομερό και ακάθαρτο, είναι το νόμισμα. Είναι νόσημα πιο μεταδοτικό από τη λέπρα και την πανώλη. Που κυκλοφορεί στην επιφάνεια της γης, για να ανάβει τα μίση, να προκαλεί την αρπαγή, να οδηγεί στη διαφθορά και στο θάνατο. Και να στέλνει χιλιάδες κορμιά στον άδη. Κι άλλες τόσες ψυχές.

Ο άρτος ευλογημένος στην αγία τράπεζα γίνεται σώμα Χριστού. Όμως η ύλη μεταμορφωμένη σε νόμισμα γίνεται η όστια του Σατανά.

Που σημαίνει ότι όποιος αγαπά το χρήμα και το αγγίζει με πόθο αγκαλιάζει και κοινωνεί το Σατανά»!!!…

Κι ‘όμως υπάρχουν, δυστυχώς, εκατομμύρια χριστιανοί, που αγκαλιάζουν το Σατανά και κοινωνούν την όστια του. Και πολύ συχνά με τις ευλογίες ιερέων και αρχιερέων…

 

παπα-Ηλίας

 

https://papailiasyfantis.wordpress.com

 

      e mail: Yfantis.ilias@gmail.com

 

(1)        Όστια είναι ο αγιασμένος άρτος με τον οποίο κοινωνούν οι ρωμαιοκαθολικοί.

 

 

 

Advertisements

6 Σχόλια

 1. Posted by papailias on Μαΐου 26, 2014 at 12:34 μμ

  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ

  Παπά Ηλία μου πραγματικά και ειλικρινά θλίβομαι για την κατάντια της κοινωνίας μας γιατί δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει πλέον τι κάνει ο συνάνθρωπος αλά το τομάρι του ο καθένας και να μην χάσει έστω αυτά τα λίγα που του έχουν αφήσει οι προδότες και δωσίλογοι τον έχουν κάνει όμοιο τους να έχει θεό το μαμμωνά και πέρα από το σαρκίο τους δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
  Γιατί έχουν καταστρέψει ένα ολόκληρο λαό και πάλι τους ιδίους ψήφισαν !!!!!!!!!!!

  Απάντηση

 2. Posted by papailias on Μαΐου 26, 2014 at 12:41 μμ

  Σεβαστέ π. Ηλία.

  Πολύ σωστή η προσέγγιση τού άρθρου σου. Δεν αφήνει… κενά.
  Ωστόσο σε παρακαλώ, επειδή αρκετοί παραλήπτες, όπως κι’ εγώ, δεν θα καταλάβουν το…
  «ουδέν οίον άργυρος έβλαστεν κακόν», μετάφρασέ το για να το προωθήσω.
  Την ευχή σου.

  Νίκος.

  Υ. Γ. Επειδή δεν μπορούσα να βγάλω νόημα, έστω και από τα συμφραζόμενα,
  τελικά κοίταξα στο Google για το αρχικό κείμενο και βρήκα το παρακάτω…
  6. στ.295-301. Οὐδέν γάρ ἀνθρώποισιν οἷον ἀργυρος κακόν νόμισμ’ ἐβλαστεν.
  που σημαίνει σ’υμφωνα με τον μεταφραστή…
  Κανένας θεσμός στους ανθρώπους δε φύτρωσε άλλος τόσο κακός σαν το χρήμα.
  Είναι σωστός;
  Εσωκλείω και μια ιστοσελίδα που δείχνει ελπίδοφόρες καταστάσεις ανάμεσα σε
  μαθητές και καθηγητές. Δυστυχώς, την Νεολαία κανείς δεν την κοιτάζει και την
  αφήνουν να χάνεται.

  Απάντηση

 3. Posted by papailias on Μαΐου 26, 2014 at 12:42 μμ

  Νίκο

  Συγνώμην για την παράλειψη. Η μετάφραση ,που βρήκες είναι σωστή. Η δική μου παράφραση: «Δεν υπάρχει κανένα τόσο μεγάλο κακό, όσο το χρήμα»!

  παπα-Ηλίας

  Απάντηση

 4. Posted by papailias on Μαΐου 26, 2014 at 9:13 μμ

  ΚΡΙΤΩΝ ΜΑΝΟΣ

  Παπά-Ηλία, είναι ένα άρθρο Υπέροχο- Καταπέλτης.
  Νάσαι πάντα Καλά.

  Με Σεβασμό

  Απάντηση

 5. Posted by papailias on Μαΐου 26, 2014 at 9:24 μμ

  Σταύρο

  Επιδίωξή μου σε όλη μου τη ζωή ήταν να τονίσω ότι οι αριστεροί, που παλεύουν για τη δικαιοσύνη, βρίσκονται στα δεξιά του Θεού. Ενώ οι δεξιοί, που υπηρετούν την αδικία βρίσκονται στ’ αριστερά του.
  Επειδή κέντρο της χριστιανικής ηθικής είναι η δικαιοσύνη, ενώ ανηθικότητα είναι αδικία.

  παπα-Ηλίας

  Απάντηση

 6. Posted by παπα-Κώστας on Μαΐου 26, 2014 at 10:12 μμ

  Συγχαρητήρια παπα-Ηλία!Εξαιρετικό άρθρο!

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: