αντιρατσιστική ιεραποστολή…

Εικόνα

Οι αρχαίοι λαοί ήταν  ρατσιστές.  

Απόδειξη ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων ήταν δούλοι.

Οι Έλληνες χαρακτήριζαν τους μη Έλληνες βάρβαρους.

Ο περιούσιος λαός του Ισραήλ κατέτασσε τους εθνικούς τους στην κατηγορία των σκυλιών. Αλλά και τους κατά κάποιον τρόπο ομοεθνείς τους Σαμαρείτες, επειδή είχαν υποστεί ξενικές επιμιξίες, τους θεωρούσαν κατωτέρους και μιάσματα.

Ιδιαίτερα κατώτερες θεωρούσαν τις γυναίκες. Τόσο, που οι άνδρες  δόξαζαν το Θεό, επειδή δεν γεννήθηκαν γυναίκες. Οι ραβίνοι αποφαίνονταν πως είναι προτιμότερο να κάψουν το βιβλίο του νόμου, παρά να το δώσουν στις γυναίκες να το διαβάσουν. Κι ακόμη απαγόρευαν να μιλάει κάποιος καθοδόν ακόμη και με τη σύζυγό του. Η οποία έπρεπε ν’ ακολουθεί και μάλιστα σε απόσταση αρκετών μέτρων…

Αντίθετα ο Χριστός προβάλλει σαν υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς έναν Σαμαρείτη. Και εξαίρει το παράδειγμα του Σαμαρείτη, που μόνος απ’ τους δέκα λεπρούς, που θεράπευσε, επέστρεψε να τον ευχαριστήσει. Κι ακόμη, είναι αξιοπρόσεχτο το ότι, για ν’ αποκαλύψει την υψηλότερη βαθμίδα της διδασκαλίας του, επιλέγει μια γυναίκα Σαμαρείτισσα και μάλιστα πολύ αμαρτωλή.

Στο περιστατικό αυτό αναφέρεται και το παρακάτω βίντεο, που με την ευκαιρία της Κυριακής της Σαμαρείτιδας δημοσιεύω:

 

https://www.youtube.com/watch?v=jFGxzGeddrA

Ευχαριστώ αυτούς, που θα λάβουν τον κόπο ν’ ακούσουν ένα ακόμη απ’ τα απαγορευμένα κηρύγματά μου. Για να διαπιστώσουν ότι δεν στρέφομαι εναντίον του ΔΝΤ, της τρόικας ή του κ. Σαμαρά. Και λοιπών «μεγάλων ευεργετών και σωτήρων» της πατρίδας μας…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

e mail: yfantis.ilias@gmail.com

 

Advertisements

5 Σχόλια

 1. Posted by papailias on Μαΐου 15, 2014 at 7:17 μμ

  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ

  Παπά Ηλία μου ο πατέρας Παϊσιος έλεγε όταν ο ιεροκήρυκας αυτά που λέει δεν τα έχει βιώσει ο ίδιος είναι αδύνατον να τα μετάδοση όση ευγλωττία και αν διαθέτει αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που κάνει τα κηρύγματα σου κατανοητά γιατί είναι βιώματα σου ο θεός να σε έχει καλά να κηρύττεις την αλήθεια που γι αυτήν ανέβηκε στο σταυρό για όλους μας

  Απάντηση

 2. Posted by papailias on Μαΐου 15, 2014 at 7:25 μμ

  Xrissi Derissi Kampa

  ευχαριστω παπα Ηλια τα λογια σας μου δινουν ελπιδα και κουραγιο την ευλογια σας να εχουμε

  Απάντηση

 3. Posted by papailias on Μαΐου 15, 2014 at 7:29 μμ

  Maria Pappa

  Καλησπερα πατερ, την ευχή σας. Τώρα είμαστε σκλάβοι που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

  Απάντηση

 4. Posted by papailias on Μαΐου 15, 2014 at 7:57 μμ

  drstavros .

  Αγαπητέ παπα-Ηλία

  Ο Χριστιανισμός όπως και άλλες δυο μονοθεϊστικές θρησκείες , Εβραϊσμός και Ισλαμισμός, είναι εξόχως ανδροκεντρική και μισογυνική θρησκεία. Υπάρχει άβατο για τις γυναίκες, δεν γίνονται ιέρειες κ.λ.π.
  Αυτός που χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό του, την σκέψη του με την λογική (ορθολογισμό) δηλαδή αυτός που μετέχει της Ελληνικής παιδείας , είναι Έλλην. Αντίθετα ο δογματικός ΔΕΝ είναι Έλλην και πας μη Έλλην βάρβαρος . Η έννοια του Έλληνος είναι ιδεολογική και δεν είναι φυλετική (γονίδια ή ρατσισμός). Ο καρδιοχειρουργός Μπάρναντ απέθανε ως Έλλην.
  Δεν θυμάμαι αν σου έχω αναλύσει τον όρο «δούλος του Θεού» που προέρχεται από τους απελεύθερους δούλους όταν εξαγόραζαν, με τις οικονομίες τους, την ελευθερία τους. Η πράξη επισημοποιείτο στον ναό και ο συμβολισμός ήταν ότι τον εξαγόραζε ο Θεός και ο δούλος του Θεού, πλέον ,δεν μπορούσε να είναι δούλος ανθρώπου άρα ελεύθερος. (Βλέπε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
  να είσαι καλά
  ο φίλος σου ο Σταύρος

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: