Οι «κωφάλαλοι» και ο «ξενοδόχος»…

Εικόνα

Ο Χριστός με τους τρεις μαθητές του κατέβηκε απ’ το βουνό της Μεταμορφώσεως στον κόσμο των πολύμορφων παραμορφώσεων (Μάρκου: Θ:17-31, Δ΄ Νηστειών).
Εκεί τον περίμεναν οι υπόλοιποι εννιά μαθητές του και ένα πλήθος λαού. Μεταξύ των οποίων και ένας πατέρας με το δαιμονισμένο κωφάλαλο παιδί του. Και βέβαια οι γραμματείς και οι φαρισαίοι, που τον παρακολουθούσαν σαν τη σκιά του. Οι οποίοι, στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται να έκαναν πικρόχολα σχόλια για το γεγονός ότι οι μαθητές δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν το δαιμονισμένο παιδί.
Ο Χριστός ένιωσε δυσφορία ανάμεσα σ’ εκείνη την ατμόσφαιρα των μικροτήτων και των διαστροφών και λύτρωσε το άρρωστο παιδί και τον πατέρα του απ’ την εφιαλτική τους περιπέτεια. Δεδομένου ότι τα δαιμόνια έσπρωχναν το παιδί άλλοτε στο νερό να πνιγεί και άλλοτε στη φωτιά να καεί.
Το γεγονός της αδυναμίας να θεραπεύσουν το παιδί προβλημάτισε τους μαθητές. Οι οποίοι, αργότερα, όταν βρέθηκαν μόνοι τους με το Χριστό, ζήτησαν να μάθουν την αιτία της αδυναμίας τους. Για να τους αποκριθεί ο Χριστός ότι ο μόνος τρόπος, για ν’ αντιμετωπιστεί το είδος αυτό των δαιμονίων είναι η προσευχή και η νηστεία.
Και όμως η πραγματικότητα μαρτυρεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις «κωφαλάλων», που ούτε ακόμη και η προσευχή και η νηστεία μπορούν να τους θεραπεύσουν. Μεταξύ των οποίων, πρώτοι και καλύτεροι είναι κάποιοι κακοπροαίρετοι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί τσιφλικάδες. Στην περίπτωση των οποίων επαληθεύεται το αρχαίο γνωμικό ότι «την προαίρεση ούτε ο Δίας δεν μπορεί να την αλλάξει». Πράγμα που μπορεί να ισχύει ακόμη και για τους καλοπροαίρετους, όταν περιβάλλονται από κακής προαίρεσης ανθρώπους. Οι οποίοι μπορεί να τους κρατούν σε απομόνωση, όπως τα ψαράκια της γυάλας, σε τρόπον ώστε να μην τους επιτρέπουν να επικοινωνούν με το περιβάλλον τους.
Όπως είναι ευνόητο οι τσιφλικάδες αυτοί δεν πέφτουν οι ίδιοι στη φωτιά να καούν ή στο νερό να πνιγούν, αλλά καίνε και πνίγουν τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την ατυχία να εξαρτώνται απ’ το διεστραμμένο βίο και την πολιτεία τους.
Μάταια οι άνθρωποι καταφεύγουν στη γλώσσα της λογικής και της δικαιοσύνης, για να γλιτώσουν απ’ την απληστία τους και τη μοχθηρία τους. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει στην καρδιά τους η φωνή της λογικής και της δικαιοσύνης. Δεδομένου ότι κινούνται μονίμως μέσα στο χάος του παραλογισμού και του αμοραλισμού. Και μέσα από το χάος αυτό «αποφασίζουν και διατάσσουν», όπως υπαγορεύει η διεστραμμένη προαίρεση, η δική τους και του περιβάλλοντός τους. Ή ακόμη και των πατρώνων τους, απέναντι στους οποίους μπορεί να είναι δωσίλογοι.
Όπως συμβαίνει τώρα με τη δική μας περίπτωση, που, όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και κάποιοι εκκλησιαστικοί τσιφλικάδες φαίνεται να λειτουργούν σαν μαριονέτες των Γερμανών και των σιωνιστών. Αφού επικαλούνται ή εφευρίσκουν διάφορα προκρούστεια νομοθετήματα. Όπως συνέβαινε στο παρελθόν με τα νομοθετικά τερατουργήματα που εφεύρισκαν οι διάφοροι Νέρωνες και Χίτλερ, για να απεργάζονται τη γενοκτονία των λαών. Παρόμοια με αυτά, που ψηφίζει τώρα η ελληνική Βουλή και υπογράφει συχνά-πυκνά ο κ. Παπούλιας…
Τι κι αν οι χιλιάδες και τα εκατομμύρια του λαού, που πλήττονται απ’ τα διάφορα βάρβαρα και απάνθρωπα μέτρα τους, επιστρατεύουν τη φωνή της λογικής και της δικαιοσύνης. Αυτοί τυφλοί και κωφοί σαν τον Χάροντα δεν ακούνε και δεν καταλαβαίνουν τίποτε, αλλά προχωρούν ακάθεκτοι στο απάνθρωπο έργο τους.
Κι όλη αυτή την αθλιότητα το περιβάλλον τους και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ(=μέσα μαζικής εξαπάτησης και εξαχρείωσης) την προπαγανδίζουν και την διατυμπανίζουν ως εντιμότητα των κομματαρχών και αγιότητα των ποιμεναρχών. Ενώ παράλληλα μαγειρεύεται και σερβίρεται και διαχέεται απ’ τους σκοτεινούς τους μηχανισμούς η συκοφαντική τους λάσπη και μελάνη εναντίον όλων εκείνων, που έχουν το θάρρος να καταγγέλλουν τα έργα τους και τις ημέρες τους. Και μεθοδεύεται η με κάθε τρόπο φίμωσή τους…
Όμως όλοι αυτοί λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο». Και «ξενοδόχος», όπως είναι ευνόητο, είναι αυτός, που δημιούργησε τον ασήμαντο κόκκο της σκόνης, που είναι η Γη μας, αλλά και ολάκερο το σύμπαν.
Αυτός ο «ξενοδόχος» πριν από δύο περίπου χιλιάδες χρόνια έφερε εδώ στην αλλοπρόσαλλη Γη μας το ισχυρότερο και πιο φοβερό απ’ όλα τα ατομικά και πυρηνικά όπλο, που λέγεται Ευαγγέλιο. Και το οποίο μάταια οι διάφοροι πολιτικοί και θρησκευτικοί τσιφλικάδες, προσπαθούν να το θάψουν και να το καταστήσουν κωφάλαλο, «κατ’ εικόνα και ομοίωση» δική τους. Όπως έκαμαν και στην περίπτωση του Χριστού, που τον έθαψαν οι γραμματείς και οι φαρισαίοι. Και μάλιστα ζήτησαν και απ’ τους Ρωμαίους να βάλουν φρουρά, προκειμένου να ματαιώσουν την ανάστασή του….
Στους «κωφάλαλους» και αναίσθητους αυτούς πολιτικούς και εκκλησιαστικούς τσιφλικάδες, που δεν ακούνε και δεν μιλάνε τη γλώσσα της λογικής και της δικαιοσύνης ο σημερινός λαός μπορεί να τους φωνάξει μαζί με τον ιερό υμνογράφο:
«Μάτην φυλάττεις τὸν τάφον, κουστωδία. Οὐ γὰρ καθέξει τύμβος αὐτοζωΐαν»!… (1)

(1) Μάταια φρουροί επιτηρείτε τον τάφο. Καμιά δύναμη δεν μπορεί να υποτάξει την πηγή της ζωής!…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: yfantis.ilias@gmail.com

Advertisements

One response to this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: