φαρισαίοι και δοσίλογοι ….

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Η χθεσινή Κυριακή (9-2-14), πρώτη του Τριωδίου, είναι η Κυριακή  του  Τελώνη και του Φαρισαίου (Λουκά: ιη: 10-14).

Και ίσως κάποιοι πούνε: Και ποια σημασία μπορεί να έχει για μας μια ευαγγελική παραβολή, που ειπώθηκε για άλλους ανθρώπους μιας άλλης εποχής!

Ας προσπαθήσουμε όμως να ιδούμε μήπως και σήμερα συναντάμε ανάλογους με τους δύο τύπους της ευαγγελικής παραβολής ανθρώπους, όχι μόνο  μεμονωμένους αλλά και σε ολόκληρα κοινωνικά σύνολα.

Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, που ταλανίζουν τα «γουρούνια» της Νότιας Ευρώπης και ιδιαίτερα εμάς τους «διεφθαρμένους» και «τεμπέληδες» Έλληνες, δεν είναι, άραγε, ολόιδιοι με το φαρισαίο της παραβολής;Και να σκεφθεί κανείς ότι ο φαρισαίος της παραβολής ήταν ένας τυπικά ενάρετος άνθρωπος. Ενώ οι Γερμαναράδες υπήρξαν ο κακουργότερος, μεταξύ των ευρωπαίων, λαός, του εικοστού αιώνα: Αφού με τους δυο παγκοσμίους πολέμους κατέστρεψαν την Ευρώπη και θυσίασαν εκατομμύρια αθώων ανθρώπων.

Οι νεώτεροι δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της γερμανικής κακουργίας. Αλλά οι μεγαλύτεροι, που ζήσαμε τη θηριωδία τους, απορούμε πώς οι λαοί του Νότου και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες ανεχόμαστε το απύθμενο θράσος τους. Πώς ανεχόμαστε τους φονιάδες αυτούς των λαών να μας δίνουν μαθήματα δεοντολογίας! Και να θέλουν να πετύχουν δια μέσου της χρεοκρατίας του δολοφονικού μαμωνά και της ληστρικής νομιμότητας, που μας επιβάλλουν  ο, τι τότε με τα πολεμικά μέσα δεν κατάφεραν!…

Κάποιοι λένε ότι πίσω από τους Γερμανούς είναι οι «φονιάδες των λαών», οι Αμερικάνοι. Κι ακόμη παραπίσω ο σιωνιστικός μαμωνάς. Στο όνομα του οποίου διαπράττονται σε βάρος της ανθρωπότητας τα μεγαλύτερα κακουργήματα. Αφού, πέραν των πολέμων, εξαιτίας της ληστρικής τοκογλυφίας και της οικονομικής αφαίμαξης, εκατομμύρια ανθρώπων δεινοπαθούν και πεθαίνουν…

Και δεδομένου ότι, όπως λέγεται, απ’ τον σιωνιστικό μαμωνά εξαρτάται το 90% των ΜΜΕ, γίνεται κατανοητό, πώς έχει ενορχηστρωθεί η παγκόσμια κατακραυγή και η ψυχολογική τρομοκρατία εναντίον των λαών του ευρωπαϊκού νότου και ιδιαίτερα των «διεφθαρμένων» Ελλήνων.

Και έχουν, λέει, και δικαστήρια οι λήσταρχοι και δολοφόνοι αυτοί των λαών, με τα οποία αποδίδουν την μονόφθαλμη δικαιοσύνη του Κύκλωπα.  Δεδομένου ότι βλέπουν τα εγκλήματα πολέμου του Μιλόσεβιτς, για παράδειγμα,  του Σαντάμ Χουσεΐν, του Καντάφι, κλπ.Αλλά δεν ξέρουν τίποτε για τα απείρως μεγαλύτερα και με κατασκευασμένες αφορμές εγκλήματα πολέμου των Μπους(πατέρα και γιου), του Κλίντον και τόσων άλλων διαπρεπών εκπροσώπων του τσογλαΝΑΤΟ.

Και, μάλλον, θα πρέπει βρίσκουν ότι δικαίως εξόντωσαν οι «έντιμοι» Γερμαναράδες τους Έλληνες στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα. Αλλά και σε τόσες άλλες περιπτώσεις απροσχημάτιστα δολοφόνησαν και λήστεψαν χιλιάδες λαού. Και να, που τώρα μας κουνάνε επιτιμητικά το δάχτυλο. Και μας καλούν να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Ενώ για τις τερατώδεις δικές τους υποχρεώσεις δεν θέλουν να θυμηθούν, απολύτως, τίποτε.

Αλλά κοντά στους φαρισαίους υπάρχουν και οι τελώνες.

Οι τελώνες, της εποχής του Χριστού, είχαν ως έργο τους να μαζεύουν τους φόρους για λογαριασμό των κατακτητών Ρωμαίων. Και, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, να εκβιάζουν το λαό και να του παίρνουν όσα ήθελαν. Με αποτέλεσμα να πλουτίζουν αυτοί και οι επικυρίαρχοι Ρωμαίοι και ο λαός να δεινοπαθεί.

Ή μήπως δεν κάνουν στις μέρες μας το ίδιο και οι δικές μας δοσίλογες κυβερνήσεις και τα δοσίλογα κόμματα. Όταν μας ληστεύουν, για να δίνουν στους επικυρίαρχους τοκογλύφους όσα εκείνοι «αποφασίζουν και διατάσσουν»!Και βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με τον τελώνη της παραβολής. Που, μετανοιωμένος, χτυπούσε τα στήθη του και παρακαλούσε το Θεό να τον συγχωρήσει. Κι αν κάποιοι παρουσιάζονται μετανοημένοι, απλά και μόνο υποκρίνονται αναίσχυντα, καταβάλλοντας ύστατη προσπάθεια να εξαπατήσουν για μια κόμη φορά το λαό. Έτσι ώστε να τους ξαναψηφίσει! Για να συνεχίσουν να τον κατακλέβουν και να τον καταληστεύουν στο διηνεκές.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με τις επεερχόμενες δημοτικές, περιφερειακές και τις ευρωεκλογές. Να μην ξαναπέσουμε για άλλη μια φορά, πολλοστή, στην δολοφονική παγίδα, που κάθε φορά μας στήνουν.

Γιατί είναι αποκαρδιωτικό το ότι κάποιες σφυγμομετρήσεις δίνουν έστω  και πενιχρά ποσοστά στα υπεύθυνα για την προδοσία σε βάρος της πατρίδας κόμματα. Τη στιγμή, που όλοι τους θα έπρεπε να βρίσκονται στο μηδέν, αλλά και κάτω του μηδενός.

Γεγονός που σημαίνει ότι μαζί με τα ήθη των ανθρωποειδών πολιτικών μεταλλάχτηκαν και τα ήθη των οπαδών τους. Για να μεταλλάξουν ακόμη και το παραδοσιακό γνωμικό σύμφωνα με το οποίο «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη κανείς». Αφού, στην περίπτωση αυτή, ένα σημαντικό ποσοστό μνημονιακών ψηφοφόρων συμβαίνει να αγαπούν, όχι μόνο την προδοσία, αλλά και τους προδότες.

Με αποτέλεσμα ο φαρισαϊσμός των Γερμαναράδων άλλα και ο δοσιλογισμός των ντόπιων ανθρωποειδών και των λοιπών συνοδοιπόρων του συνδικάτου του εγκλήματος να είναι κυρίαρχη ιδεολογία ενός σημαντικού μέρους του λαού μας…

Γεγονός που σημαίνει ότι η παραβολή του τελώνου και του φαρισαίου είναι εξαιρετικά επίκαιρη για κάθε εποχή. Όπως και το Ευαγγέλιο συνολικά. Σε αντίθεση με όλους τους συνειδητά ασυνείδητους τελώνες και φαρισαίους, που το απαξιώνουν και το υπονομεύουν παντοιοτρόπως.

παπα-Ηλίας

http://papailiawyfantis.wordpress.com

yfantis.ilias@gmail.com

Υ.Γ. Οι φαρισαίοι του ναζισμού και του σιωνισμού και οι ντόπιοι δωσίλογοι μου απαγόρευσαν το υπέρ της σταυρωμένης Ελλάδας και του λαού της κήρυγμα στη Μητρόπολη Αιτ/νίας!…

Advertisements

2 Σχόλια

 1. Πάτερ Ηλία καλησπέρα!!!

  Είμαι ο Γιώργος Πολίδης και διαχειρίζομαι το ιστολόγιο ΟΣΙΑ ΕΥΧΗ ( http://www.osiaefxi.com/ )

  Θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις χρόνο διαθέσιμο πότε-πότε για να κάνεις από καμιά ανάρτηση στην ΟΣΙΑ ΕΥΧΗ. Ακόμη και η σποραδική σου εμφάνιση θα είναι για εμένα μεγάλη βοήθεια.

  Επίσης θα ήθελα να αναλάβεις την πνευματική εποπτία της ΟΣΙΑΣ ΕΥΧΗΣ, δεν θα επιβαρυνθείς εξάλλου γιατί τα «κακώς κείμενα» του ιστολογίου, τρέφω την πεποίθηση, πως είναι ελάχιστα. Φυσικά αν δεχτείς θα σημειωθεί στην ταυτότητα του χώρου, πως στην πνευματική εποπτία είναι ο πάτερ Ηλίας Υφαντής.

  Ελπίζοντας να μου κάνεις την τιμή

  Φιλώ την δεξιά σου

  Γιώργος Πολίδης

  Απάντηση

 2. Γιώργο

  Όπως απάντησα και στο ιμέηλ, που μου έστειλες, μπορείς να αναρτάς λεύτερα όποια απ’ τα κειμενά μου βρίσκεις να ταιριάζουν στο μπλοκ σου.
  Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την «πνευματική εποπτεία». Είμαι αρκετά μεγάλος (77) και δεν έχω πολλά περιθώρια. Στηρίξου στις προσωπικές σου εκτιμήσεις. Ευχαριστώ

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: