οι εχθροί του Πατροκοσμά….

 Image

Πάει τελείωσε κι αυτό! Οι βουτυρομπεμπέδες του υπουργείου οπισθδρόμησης (κατ’ ευφημισμόν, της ανάπτυξης) και οι βουλευτές του εθνοκαταστροφικού δικομματισμού κατάργησαν και την αργία της Κυριακής.

Και δεν συγκινήθηκαν καθόλου απ’ τoOXI της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Ούτε καν απ’ την εναγώνια επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, προς τους Βουλευτές, (12-7-13), σχετικά με το θέμα αυτό.

Και ας μου επιτραπεί να εστιάσω την προσοχή σας σε κάποιες παραγράφους της επιστολής αυτής, που δείχνεουν τα έτη φωτός, που χωρίζουν, κάποιους πνευματικούς πατέρες απ’ την κοινωνική πραγματικότητα. Και ιδιαίτερα απ’ την τραγωδία, χωρίς κάθαρση, που βιώνει ο τωρινός Έλληνας.

Λέει, λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Σ/τος Αιτ/νίας προς τους βουλευτές:

«σες πού γωνίζεσθε γιά τό καλό το λαο μας, σες, τούς ποίους νέδειξε ατός γενναος καί πιστός λαός τς Ατωλοακαρνανίας, γιά νά ψηφίζετε τά καλά, τά φέλιμα καί τά ριστα, θά νεχθετε, θά συμφωνήσετε μέ τό ντίθεο καί πιζήμιο ατό πιδιωκόμενο τόλμημα»;

Και μπαίνει το ερώτημα:

Αλήθεια, υπάρχουν κάποιοι, που πιστεύουν σοβαρά ότι οι βουλευτές του δικομματισμού αγωνίζονται «για το καλό του λαού μας»; Όταν, όπως πολλά δείχνουν, είναι, προ πολλού, συμμέτοχοι στο σχέδιο γενοκτονίας του λαού και καταστροφής της πατρίδας! Και ποιος «πιστός και γενναίος λαός» τους ανέδειξε, αν όχι οι βολεμένοι, θρησκευόμενοι και μη; Με την υπόδειξη, δυστυχώς, των πνευματικών τους καθοδηγητών, παπάδων και δεσποτάδων και λοιπών τυφλών οδηγών!…

Γιατί, αν ο  λαός, που τους ψήφισε και οι πνευματικοί καθοδηγητές τους ήταν «πιστοί και γενναίοι», θα τους είχαν πετάξει στον πολιτικό Καιάδα! Αφού είναι πασιφανές ότι στο μυαλό των πρωταθλητών αυτών της αρπαγής και της απάτης τίποτε «καλό και ωφέλιμο και άριστο» δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Γιατί, η πραγματικότητα λέει πως, κατά συρροήν, σκέφτονται και λένε και πράττουν καθετί «αντίθεο και επιζήμιο»! Και είναι πολύ περίεργο, πώς, ενώ ο λαός αισθάνεται θανάσιμα πολιορκημένος,  οι άγιοι δεσποτάδες βλέπουν πως οι βουλευτές μας «αγωνίζονται για το καλό» μας…

Κι ρωτάει, ακόμη, ο Σ/τος, , στην επιστολή του, τους βουλευτές:

«ν καταργηθ καί ργία τς Κυριακς, πότε θά κκλησιασθ χριστιανός; Πότε τά παιδιά μαςθά κούσουν θεο κήρυγμα; Πότε θά κατηχηθον; Δέν βλέπουμε πόσο γρίεψε κόσμος μας; πιμένουμε κόμη στήν ατοκαταστροφή μας»!

Και μπαίνει πάλι, άλλο, εδώ, ερώτημα:

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, που έχουν και την παραμικρή, έστω, αμφιβολία ότι οι Βουλευτές του δικομματισμού, με τους σιωνιστές και ναζιστές πάτρωνές τους, επιδιώκουν κάτι διαφορετικό απ’ την καταστροφή μας; Και ότι, όχι μόνο η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, αλλά και η γενικότερη καταβαράθρωση της παιδείας, καθώς και η πολύπλευρη υπονόμευση του πολιτισμού μας, δεν αποσκοπεί ακριβώς στο να κόψουν,  την επικοινωνία μας απ’ τις πνευματικές μας ρίζες; Σύμφωνα, πάντα, με το ελληνοκτόνο σχέδιο του διαβόητου Κίσινγκερ! Όταν ο Πατροκοσμάς, μέσα στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας, είχε ιδρύσει κάπου 250 σχολεία και πολυειδώς αγωνίστηκε για την εθνική αφύπνιση του λαού μας!…

Αλλά το παράδειγμα του Πατροκοσμά επιστρατεύει και  ο Σ/τος, προκειμένου να συγκινήσει τους βουλευτές:

« συμπατριώτης μας μεγάλος γιος…Κοσμς Ατωλός, τους λέει, χυσε τό γιο αμα του γιατί γωνίσθηκε νά δραιώσ στά Γιάννενα τήν ργία τς Κυριακς καί λθε ντιμέτωπος μέ τούς βραίους. μες σήμερα θά συμμαχήσουμε μέ τούς δημίους του»;

Μα αυτό ακριβώς είχαν προσχεδιασμένο και προαποφασισμένο να κάμουν! Να συμμαχήσουν με τους δημίους του Πατροκοσμά σε βάρος της Ελλάδας και της Εκκλησίας. Και όχι μόνο αυτοί, αλλά και όσοι τους ψήφισαν. Και συνεχίζουν να τους στηρίζουν. Και προπάντων οι πνευματικοί τους καθοδηγητές, παπάδες και δεσποτάδες. Οι οποίοι, όπως φαίνεται, όχι μόνο δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν την εθνοκτόνα τους συνωμοσία, αλλά γίνονται και συμπαραστάτες τους. Αφού, με περισσή, συχνά, πανουργία, αγωνίζονται να φιμώσουν όσους, με τα κηρύγματά τους, τολμούν ν’ αποκαλύπτουν τα ανόσια έργα των ντόπιων εφιαλτών και των διεθνών μαφιόζων. Όπως ακριβώς έκαναν και οι ομοϊδεάτες τους σε βάρος του Πατροκοσμά, όπως χαρακτηριστικά, διαπιστώνει και ο Φάνης Μιχαλόπουλος στο  βιβλίο του «Κοσμάς ο Αιτωλός»:

Στο Αργυρόκαστρο, λεει, ο Μητροπολίτης Δοσίθεος μαζί με τους προύχοντες αντιμετώπισαν τον Πατροκοσμά με εχθρότητα. Στα Γιάννενα ο Μητροπολίτης με τους Εβραίους εμπόδισαν την είσοδό του στην πόλη. Στη Ζάκυνθο ο Μητροπολίτης Κουτούβαλης υποδαύλιζε εναντίον του το αρχοντολόι. Τον χαρακτήρισε, μάλιστα, «αιρετικό» και του επέβαλε εκκλησιαστικό επιτίμιο (μικρό αφορισμό). Κι ακόμη στην Άρτα, την Πρέβεζα, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα, την Πάργα και τη Λάρισα Ρωμιοί και Τούρκοι προύχοντες και Εβραίοι συνασπίστηκαν εναντίον του.

Για ν’ αφήσουν τη χαριστική βολή  στους, ειδικούς για τις περιπτώσεις αυτές, Εβραίους. Οι οποίοι έδωσαν στον Κουρτ Πασά 50 σακούλες άσπρα.  Έτσι ώστε να δώσει εντολή να τον απαγχονίσουν….

Όπως παρόμοια σήμερα απαγχονίζουν την Ελλάδα και την Εκκλησία και το έργο του Πατροκοσμά. Έχοντας συμπαραστάτες, όχι μόνο τους βουλευτές του δικομματισμού, αλλά και τους ψηφοφόρους τους. Και προπάντων τους πνευματικούς καθοδηγητές τους!….

 

παπα-Ηλίας

 

http://papailiasyfantis.wordpress.com

e mail: yfantis.ilias@gmail.com

 

 

Υ.Γ. Τα στοιχεία της επιστολής, για όσους θέλουν να ενημερωθούν καλύτερα, είναι: Ἱστοσελίς: www.imaa.gr, αριθ.πρωτ.610/12-7-13

4 Σχόλια

 1. Γιάννης Ζαβιτσανάκης:

  Άγιος Κοσμάς Αιτωλός….¨Αγιος Νεκτάριος Αιγίνης…
  Όλοι οι νεώτεροι – τουλάχιστον – Άγιοι της Ορθοδοξίας, κυνηγήθηκαν ΑΝΕΛΕΗΤΑ από την ιεραρχία…..

  Η επιστολή του Επισκόπου….

  Όσοι καλά γνωρίζουμε τον Κοσμά, ξέρουμε πως είναι ο τρόπος του έτσι – με καλά λόγια, να προσπαθεί να χτυπήσει στο φιλότιμο … να ξυπνήσει ό,τι καλό μπορεί να έχει απομείνει σε εκείνον που απευθύνεται….
  ¨Ετσι, θετικά εκφράζεται αναφορικά με το λαό και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του…

  Όμως….

  Στις σημερινές εποχές του απόλυτου παχυδερμισμού….δεν ξέρω πόσο τέτοιες ήπιες προσεγγίσεις μπορούν να αγγίξουν τους αποδέκτες του λόγου….

  Απάντηση

 2. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ:

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΠΑ ΗΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

  Απάντηση

 3. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on 29 Αυγούστου, 2013 at 9:44 πμ

  «Και δεν συγκινήθηκαν καθόλου απ’ τoOXI της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων»

  Θα έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον αν την επόμενη φορά που κάποιος τους πει πως δεν έχουμε Δημοκρατία, ούτε καν ως αντιπροσώπευση ορίζεται αυτό που έχουμε, αλλά ενα χυδαίο ελιτίστικο καλπονοθευτικό σύστημα με όρους μαφίας, ποια θα είναι η αντίδρασή τους.
  Η οποία φυσικά θα είναι η κλασική: «είστε λαϊκιστές».
  Μα και η χιτλερική παράταξη «σοσιαλιστική» αποκλήθηκε κάποτε.
  Και ο εμετικός Ολάντ ως σοσιαλιστής παρουσιάστηκε στην άτυχη γαλλική κοινωνία, ενώ δεν είναι παρά ένα θλιβερό πιόνι της διεθνούς μαφίας, εν Ελλάδι π.χ η δημάρ αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, όπως και αυτοπροσδιορίζονται ως ανθρωπιστές όσοι εκμεταλλεύονται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας τον ξεριζωμό μεταναστών και τη μαζική εισροή τους στην χώρα μας, προκειμένου να μην στέκονται εμπόδιο στα σχέδια της κακουργηματικής πολεμικής βιομηχανίας, τι σημαίνει αυτό;
  Το παζάρεμα και «σκότωμα» νησιών π.χ σε σαουδάραβες από τον πλέον ανήθικο (παρα-)πολιτικό συφερτό λογίζονται ως …επενδύσεις.
  Και αυτοί που οργώνουν τον θάνατο παγκοσμίως (π.χ στη Συρία) μηχανορραφώντας και στήνοντας σκηνικά εμφυλίου πολέμου για να επέμβουν προς όφελος λίγων παλαβών, τη «δημοκρατία» θεωρούν ότι επιβάλλουν, όπως υποστηρίζουν.
  (Με την απόλυτη φυσικά υποτακτικότητα και πρόθυμη συνενοχή των βασιλικότερων των βασιλέων Σαμαροβενιζέλων εξυπηρετώντας εξ αντανακλάσρως τα σχέδια του τούρκικου φονταμενταλισμού και λοιπών σύγχρονων νερώνων).

  Εμείς πρέπει να αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση σαν υπνωτισμένοι;;
  Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, τουλάχιστον ας μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε δημοκρατικά καθεστώτα αλλά σε καθεστώτα συγκαλυμμένου φασισμού και ας ξεκινήσουμε από αυτή τη βάση.

  Απάντηση

 4. Γιώργο καλημέρα

  Απίθανα ωραίο το σχόλιό σου! Ευχαριστώ.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: