οι πολύτεκνοι Αγρινίου επαναστατούν!…

Image

ΠΡΟΣ:

Αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό

Αξιότιμους κ. κ. αρχηγούς  κομμάτων συγκυβέρνησης

 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και Χρόνια πολλά.

Λυπούμαστε πραγματικά που είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς εσάς, για σωρεία πράξεων και αποφάσεων σας, που βυθίζουν τη χώρα σε απόγνωση, εξαθλιώνουν τη ζωή του Λαού και στερούν από τη νεολαία την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον.

   Επιγραμματικά αναφέρουμε  τη μονόπλευρη και μονομερή σε βάρος του Ελληνικού Λαού σκληρή οικονομική πολιτική και αφαίμαξη των εισοδημάτων, με μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Με την παράλληλη αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και κυρίως των νέων που φθάνει, σχεδόν, στο εφιαλτικό ποσοστό του 60%.Την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη Μάνα και των οικογενειακών επιδομάτων. Την παντελή έλλειψη δημογραφικής πολιτικής , με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πατρίδα μας με συρρίκνωση, με ο, τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, αλλά και σ’ αυτή ακόμη την ίδια την ύπαρξη του Έθνους μας.

 Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, συνεχίζετε ακάθεκτοι και στρέφεσθε απροκάλυπτα σε βάρος αιώνιων θεσμών και αξιών του Λαού μας, που προστατεύονται από το ισχύον Σύνταγμα, όπως είναι η θρησκεία, η πατρίδα και η οικογένεια.

Πριν αναλύσουμε το πώς, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε και να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αφοσίωσή μας στα Δημοκρατικά ιδεώδη και στις πανάρχαιες και διαχρονικές αξίες του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας.

Και κάνουμε τη διευκρίνιση  αυτή, γιατί  στο παρελθόν άνθρωποι με απολυταρχικές και φασιστικές ιδέες και αντιλήψεις, τις οποίες απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας, καπηλεύθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν τις παραπάνω  αξίες. Για να εξαπατήσουν το Λαό ο οποίος τις σέβεται, τις εκτιμά απεριόριστα, τις βιώνει και πορεύεται μ’ αυτές αιώνες τώρα.

 Επανερχόμαστε όμως στο θέμα μας και σας ρωτούμε:

 Δεν είναι επίθεση στην ορθόδοξη Εκκλησία, η προσπάθεια που καταβάλλεται από το αρμόδιο Υπουργείο για κατάργηση  του μαθήματος των θρησκευτικών ως ομολογιακού και η αντικατάστασή του με το μάθημα της θρησκειολογίας και μάλιστα στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου;

     Δεν είναι  επίθεση στην Εκκλησία και  στην οικογένεια η επιχειρούμενη κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αργίας; Επειδή, προφανώς κάποιους ενοχλεί το γεγονός ότι αρκετές ακόμη οικογένειες ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ εκκλησιάζονται και έχουν την ευλογημένη συνήθεια να συναντώνται στο μεσημεριανό κυριακάτικο τραπέζι.

Είναι πατριωτική πράξηη απόφασή σας για κατάργηση του πρώτου και δευτέρου σώματος Στρατού και άλλων σαράντα πέντε (45) στρατοπέδων;

Είναι πατριωτική  πράξη η πολιτική που ασκείτε απέναντι στην οικογένεια, την τεκνογονία και την πολυτεκνία; Γιατί δεν έχετε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για το μέγιστο πρόβλημα της χώρας που δεν είναι άλλο από το Δημογραφικό,  το οποίο συνδέεται άμεσα με το μέλλον του Έθνους μας; Πότε επιτέλους θα αντιληφθείτε αυτή τη μεγάλη αλήθεια και θα αναθεωρήσετε την ΕΧΘΡΙΚΗ  πολιτική σας προς την οικογένεια;

Είναι  πατριωτική πράξη η διαχρονική προσπάθεια σας για  παραποίηση των ιστορικών γεγονότων  του μαθήματος της ιστορίας στα Σχολεία;

Είναι πατριωτική πράξη η απόφασή σας να φορολογείται ως τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης η γέννηση των παιδιών; Οι έχοντες όμως τον πλούτο απολαμβάνουν «φορολογικό παράδεισο» και οι πολιτικοί  διατηρείτε  αλώβητα τα πολλά σας προνόμια και τις απολαβές. Αυτή τη στιγμή, που επιβάλλετε δυσβάσταχτους φόρους στον Ελληνικό Λαό νομοθετήσατε λίαν προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους  εαυτούς σας, απαλλάσσοντας της φορολογίας το 75% του εισοδήματος σας! Προκαλούν  ή όχι το λαϊκό  αίσθημα αυτές οι πράξεις και αποφάσεις σας;

 Πριν τελειώσουμε και, για να απογυμνώσουμε τελείως τα επιχειρήματα σας για την αργία της Κυριακής, δεν θα σας μιλήσουμε για τη ρητή εντολή ΤΟΥ ΘΕΟΥ, την οποία προφανώς απορρίπτετε και μάλιστα με απαξιωτικό τρόπο!  Αλλά σας ερωτούμε ποια ανάπτυξη θα υπηρετήσει η κατάργηση αυτής της αργίας, σε έναν Λαό που στη μεγάλη του πλειοψηφία υποφέρει, λιμοκτονεί και βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας; Με ποια χρήματα θα κινηθεί η αγορά την Κυριακή;

 Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι στόχοι σας είναι άλλοι.

Κατά τη γνώμη μας,ο πρώτος στόχος είναι να χτυπηθεί στη ρίζα του η ιδιοπροσωπεία του Λαού μας και οι ισχυροί και διαχρονικοί θεσμοί του. Όπως είναι η εκκλησία και η οικογένεια, η παιδεία και όλα τα άλλα, που έπονται.

Δεύτερος στόχος είναι να χτυπηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και να ευνοηθούν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες,  για να καταστούν ακόμη ισχυρότερες και μονοπωλιακές. Και όλα αυτά σε βάρος των συμφερόντων του Λαού.

 Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας, αν υπάρξουν. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού είναι απόλυτα αντίθετη με τις παραπάνω ολέθριες επιλογές σας…

Που, δυστυχώς, εκτός των άλλων,δίνουν προφητική αξία στις διακηρύξεις του πριν από κάποιες δεκαετίες Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Εβραιοαμερικανού κ. Κίσιγγερ, ο οποίος είχε δηλώσει:

 «….Για να πλήξουμε αυτόν τον δυσκολοκυβέρνητο Ελληνικό Λαό πρέπει να τον χτυπήσουμε στη γλώσσα του, στη θρησκεία του, στις παραδόσεις του, στα ήθη και στα έθιμα του και στον ισχυρό θεσμό της οικογένειας  που διατηρεί….».

 Εμείς θα αγωνιστούμε σθεναρά μαζί με όλο τον Ελληνικό Λαό και  με τη βοήθεια ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ την οποία επικαλούμαστε, να μην περάσουν αυτές οι ανθελληνικές πολιτικές. Καλούμε κι  εσάς έστω την ύστατη στιγμή να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας απέναντι στην πατρίδα και στο γένος μας και να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας, αλλάζοντας  την πολιτική σας επ’ ωφελεία της πατρίδος, του Λαού και του Έθνους.

 Πρέπει να καταλάβετε ότι η πολιτική σας  αυτή επ’ ουδενί οδηγεί ή θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οποία επικαλείστε συνέχεια. Η χώρα μ’ αυτή την πολιτική οδεύει ολοταχώς προς τον όλεθρο και την καταστροφή. Αφυπνισθείτε πριν είναι αργά για όλους μας.  

                 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1)Εξοχώτατο κύριο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας , 2)Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων, 3)Αξιότιμους κ. κ. αρχηγούς Κομμάτων αντιπολίτευσης, 4)κ.κ. Βουλευτές Ν. Αιτ/νιας , 5)Ιερά Μητρόπολη  Αιτωλίας& Ακαρνανίας,   6) ΑΣΠΕ, 7)M.M.E

Advertisements

8 Σχόλια

 1. Posted by Χρήστος Δημάρης on Μαΐου 25, 2013 at 7:02 μμ

  Χριστός Ανέστη πατέρα Ηλία! Κοινοποίησα την πολύ ωραία επιστολή σου!

  Απάντηση

 2. Posted by papailias on Μαΐου 25, 2013 at 9:33 μμ

  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ:

  Πολύ καλά κάνεις και τους υπενθυμίζεις αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

  Αλλά δυστυχώς εδώ θα θυμηθώ και πάλι την παροιμία που λέει στου κούφου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα .

  Γι αυτό πρέπει να τα ακούσει ο λαός και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και να απαλλαγεί από όλους αυτούς τους προδότες.

  Άλλη λύση δεν υπάρχει

  Απάντηση

 3. Posted by Ιωάννης εξ Αγρινίου on Μαΐου 26, 2013 at 2:13 μμ

  Μια επιστολή καταπέλτης! Τα συμπεριλαμβάνει όλα! Συγχαρητήρια στους συντάκτες και δη στον σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου που πηρε την πρωτοβουλία να εκφράσει την ανησυχία του. Αλλά συγχαρητήρια και σε σας π. Ηλία γιατί γνωστοποιείται κάτι που αμφιβάλλω αν τα σημερινά Μ.Μ.Ε. θα δημοσιοποιούσαν. Η αφύπνιση όμως πρέπει να είναι καθολική για να αντιμετωπισθεί η τρέχουσα κατάσταση. Δεν μπορεί όταν φθάνουν οι εκλογές να βλέπεις τα ίδια λάθη στις επιλογές. Πριν, να βγαίνουν άπαντες και να εξαπολύουν κατηγορίες για φασιστικές πολιτικές και στις εκλογές να επιλέγουν (ίσως παρασυρόμενοι από κίβδηλες υποσχέσεις) αυτούς που πρεσβεύουν και ακολουθούν αυτές τις πολιτικές. Μήπως για το ότι χάνεται η πατρίδα, η οικογένεια και η θρησκεία έίμαστε συνυπεύθυνοι όλοι; Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση όλοι μαζί, όχι ο ένας!!!

  Απάντηση

 4. Posted by papailias on Μαΐου 27, 2013 at 9:35 πμ

  Ιωάννη

  Η επιστολή αποκαλύπτει το σχέδιο γενοκτονίας, που υπάρχει σε βάρος του του ελληνικού λαού.

  Απάντηση

 5. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Μαΐου 27, 2013 at 4:15 μμ

  Να ζήσεις παπα-Ηλία!
  Δεν θέλω να προσθέσω τίποτα, παρά να συμφωνήσω απόλυτα και με προηγούμενο σχόλιό σου για σχέδιο γενοκτονίας του ελληνικού λαού.

  Θέλει σελίδες ολόκληρες, βιβλία-τόμους ολόκληρους, για να αναλυθεί η κακουργηματική νομοθεσία, το εφιαλτικό πολιτικό σύστημα που ταυτίζεται με το κράτος-δυνάστη και όλες τις προεκτάσεις για να αναλυθεί το σκεπτικό των καθαρμάτων αυτών.
  Αν τους ενδιέφερε η …οικονομική διάσωση της Ελλάδας, θα έσωζαν από την ανεργία και την ανέχεια την κοινωνία και θα λυνόταν τοσο το δημογραφικό όσο και το ασφαλιστικό πρόβλημα, αλλά δεν θέλουν!

  Κυρίαρχη «ιδεολογία» όλων αυτών;
  Ο αναρχοκαπιταλισμός της νέας δεξιάς.
  Η ασυδοσία, ο αυτοσκοπός της ευδαιμονίας, η «απελευθέρωση» και σε άλλες διαστάσεις που ξεφτιλίζουν τον άνθρωπο.
  Και σε αυτόν συμπλέουν με φανατισμό και «αριστεροί»…

  Υ.Γ
  Η περίφημη Ρεπούση απέστειλε έγγραφο σε αρμόδια επιτροπή του σύριζα να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων.
  Και αυτή η «αριστερή» έχει οριστεί ως υπεύθυνη του τομέα παιδείας της …δημοκρατικής «αριστεράς»!
  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=236325&catID=11

  Απάντηση

 6. Γιώργο, καλησπέρα

  Δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη άποψη, από αυτήν, που εκφράζεται στο υπέροχο σχόλιό σου. Θερμά σ’ ευχαριστώ.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: