δεύτε αναλάβατε αγώνα!…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η παρουσία του Χριστού φαίνεται να είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στον Πιλάτο.
Μια ολόκληρη νύχτα τον ταλαιπωρούσε το κανιβαλικό καθεστώς των σταυρωτών. Κι όμως εξακολουθούσε να διατηρεί το επιβλητικό του μεγαλείο. Το οποίο, σε αντίθεση με τη λύσσα των κατηγόρων του, υποδήλωνε και την αιτία, για την οποία ήθελαν «άρον- άρον» να τον θανατώσουν.
Που βέβαια δεν ήταν η νομιμότητα, που επικαλέστηκαν. Και με την οποία αξίωσαν και πέτυχαν τη σταύρωσή του. Διαστρεβλώνοντας το γράμμα και το πνεύμα του δεκαλόγου.
Δεν ήταν ούτε η θρησκευτικότητά τους, όπως προφασίζονταν. Γιατί, σε τελική ανάλυση, το τελευταίο, που τους ενδιέφερε ήταν ο Θεός. Αφού, σύμφωνα με την ετυμηγορία του ίδιου του Χριστού, πατέρα τους είχαν το σατανά…
Δεν ήταν ακόμη ούτε ο μαμωνάς, τον οποίο είχαν θεοποιήσει. Και στο βωμό του θα μπορούσαν να θυσιάσουν ολάκερη την ανθρωπότητα. Όπως κάνουν, στις μέρες μας, οι αντάξιοι διάδοχοί τους, οι σιωνιστές.
Αλλά ήταν κάτι βαθύτερο. Κάτι, που δεν τους άφηνε να βρουν ησυχία. Το οποίο διέγνωσε ο Πιλάτος, κατά τη διάρκεια της αντιπαράστασής τους στο πραιτόριο. Ή και από πληροφορίες, που είχε απ’ τις υπηρεσίες του. Και ήταν, βέβαια, ο φθόνος.
Ήταν, βλέπετε, οι αρχιερείς, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι η ευυπόληπτη κάστα της εβραϊκής κοινωνίας. Ήταν η νομική και θρησκευτική αριστοκρατία. Οι οποίοι πωλούσαν «ευσέβεια» και «αγιότητα» και «δικαιοσύνη». Και, εν ονόματι των σκοταδιστικών αυτών μορμολυκείων, επέβαλαν τη θέλησή τους και περιφρουρούσαν τα συμφέροντά τους.
Και τους παρουσιάζεται από το πουθενά αυτός ο απίστευτα ανατρεπτικός και καταλυτικός άνθρωπος. Που, παρότι ήταν αγράμματος, έκανε ακόμη και τους εγκάθετους, που έστελναν να τον παρακολουθούν, να λένε πως «ποτέ δεν ξαναμίλησε άνθρωπος, όπως αυτός ο άνθρωπος». Και το σημαντικό ήταν, που την ανατρεπτική του διδασκαλία την επικύρωνε και με αφθονία αδιαμφισβήτητων θαυμάτων. Με αποτέλεσμα ο λαός να παραληρεί από ενθουσιασμό. Λέγοντας ότι «ποτέ δεν ξαναείδαμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα». Και, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, τους έκαμε υποχείριό του ο ακατανίκητος φθόνος.
Γιατί, ενώ ένιωθαν ότι, μέχρι τότε, ήταν το παν, φοβόντουσαν ότι, τώρα, θα εκμηδενίζονταν. Και ότι όλα τα προνόμιά τους θα καταντούσαν σκόνη και στάχτη. Πραγματικότητα, που δεν μπορούσαν με τίποτε να την υποφέρουν. Και γι’ αυτό ήθελαν, με κάθε τρόπο, να τον εξοντώσουν. Σύμφωνα με τον πάγιο κανόνα όλων των, ηθικά και πνευματικά, κρετίνων. Που, όταν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποιους, με λογικά και ηθικά επιχειρήματα, επιστρατεύουν όλες τις δόλιες μεθοδεύσεις, προκειμένου να τους κλείσουν το στόμα. Είτε με δεσποτικές και φασιστικές απαγορεύσεις είτε ακόμη και δολοφονώντας τον. Ντύνοντας τα φθονερά τους αισθήματα με το μανδύα της νομιμότητας, της θρησκευτικότητας, και των οποιωνδήποτε άλλων εύσχημων και ανήθικων προφάσεων.
Όλα αυτά τα διέκρινε ο Πιλάτος. Καθώς έβλεπε τη λυσσασμένη αυτή λυκόστανη να θέλει, με κάθε τρόπο, να τον κατασπαράξει. Γι’ αυτό και κατέβαλε κάποιες, τυπικές, έστω, προσπάθειες, προκειμένου να τον γλιτώσει. Λέγοντάς τους πως είναι ο βασιλιάς τους, μήπως, τυχόν, και τους φιλοτιμήσει. Ή ότι δεν διαπιστώνει καμιά ενοχή σε βάρος του, μήπως και ξυπνήσει μέσα τους το αίσθημα της δικαιοσύνης. Επικαλέστηκε το έθιμο της απελευθέρωσης ενός καταδίκου. Για να προτιμήσουν ασυζητητί τον Βαραββά. Έβαλε να τον βασανίσουν και να τον εξευτελίσουν, προκειμένου να προκαλέσει τον οίκτο τους. Αλλά ματαίως. Γιατί δεν πετύχαινε τίποτε περισσότερο από το να φωνάζουν, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, το «σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν». Έτσι ώστε, τελικά, νίπτοντας «τας χείρας» του, να τον παραδώσει «εις το σταυρωθήναι».
Και μπαίνει το ερώτημα:
Αν ξαναρχόταν ο Χριστός, πώς θα τον αντιμετωπίζαμε εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι; Αν ξαναρχόταν! Μα έρχεται διαρκώς και σε κάθε στιγμή είναι ανάμεσά μας. Δεν έρχεται βέβαια σαν τους πρίγκιπες της πολιτικής. Συνοδευόμενος απ’ την κουστωδία των πραιτοριανών και των τραμπούκων. Και από τα αλαλάζοντα πλήθη των ηλιθίων, που τρέχουν ξωπίσω τους, για να τους χειροκροτούν και να τους ζητωκραυγάζουν. Τόσο περισσότερο, όσο περισσότερο εκείνοι τους εξαπατούν και τους ληστεύουν. Ούτε έρχεται σαν τους απαστράπτοντες πρίγκιπες της δεσποτοκρατίας, τους χρυσοποίκιλτους και αδαμαντοκόλλητους. Με τα αυτοκρατορικά στέμματα και σκήπτρα της κουφότητας και της ανοησίας. Που το χριστεπώνυμο πλήρωμα τους ραίνει με ροδοπέταλα και τους υποδέχεται με πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες. Και εκ των οποίων κάποιοι, αν θυμίζουν κάτι απ’ το Χριστό, είναι οι «κεκονιαμένοι τάφοι», με τους οποίους παρομοιάζει τους φαρισαίους της εποχής του.
Ο Χριστός έρχεται ντυμένος την κόκκινη χλαμύδα του χλευασμού, το καλάμι του εξευτελισμού και το αγκαθόπλεκτο στεφάνι του πόνου και της οδύνης. Έρχεται, όπως και όλοι οι «ελάχιστοι αδελφοί» του. Οι ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι της γης. Αυτοί, που, κατά εκατομμύρια πεθαίνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και τη δυστυχία, στην οποία τους καταδίκασε η απληστία και ο κανιβαλισμός των αδηφάγων αρπακτικών και τοκογλύφων. Έρχεται, όπως οι ξεσπιτωμένοι της πατρίδας μας. Τα παιδάκια, που στα σχολεία λιποθυμούν από την πείνα. Και τα άλλα παιδάκια και τους γέρους, που τουρτουρίζουν μέσα στην άγρια παγωνιά. Όταν οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι και οι Κουβέληδες και οι Στουρνάρηδες και οι δεσποτάδες και οι τραπεζίτες και οι κουστωδίες τους ενδύονται «πορφύραν και βύσσον». Ευφραινόμενοι, σαν τον άφρονα πλούσιο, «καθ’ ημέραν λαμπρώς». Πάντα με τον ιδρώτα και το αίμα του φτωχού λαού.
Και ποια είναι η συμπεριφορά απέναντι στους «ελάχιστους αδελφούς του Χριστού»; Μυριάδες οι Ιούδες! Οι οποίοι έχουν κάμει την προδοσία προσοδοφόρο και επικερδέστατο επάγγελμα. Μυριάδες οι αρνητές και επικριτές! Που τους θάβουν κάτω από τόνους κατασυκοφάντησης και τρομοκρατίας. Που τους μυδραλιοβολούν και τους πολυβολούν ανεβασμένοι πάνω στα τανκς των τηλεοπτικών και των λοιπών μέσων μαζικής εξαπατήσεως και εξαχρειώσεως. Μυριάδες οι επαγγελματίες της ψευτιάς και της απάτης πολιτικοί! Που σαν τους φαρισαίους φορτώνουν το λαό με βαριά και δυσβάστακτα φορτία. Ενώ οι ίδιοι εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους, όπως προαναφέραμε, τον πλούτο και τη χλιδή! Και μυριάδες οι δικαστικοί Πιλάτοι, που, εν ονόματι των άδικων και, κατά κανόνα, απάνθρωπων νόμων, παραδίδουν τους ανήμπορούς να αντιδράσουν ανθρώπους του λαού «εις το σταυρωθήναι».
Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει και με κάποιους φαρισαίους της εκκλησίας. Οι οποίοι και αυτοί, υποκριτικότατα, «νίπτουν τας χείρας των». Με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο πραιτόριο της πολιτικής, «ίνα μη μιανθώσι, αλλά ίνα φάγωσι το πάσχα». Και, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, ενώ οι ίδιοι δεν υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας για τη γενοκτονία και το πλιάτσικο σε βάρος του λαού, απαγορεύουν και σε οποιονδήποτε άλλον να το κάνει!
Πάτερ, μου έλεγε κάποιος παπάς, στου οποίου την ενορία πήγα να μιλήσω, μην αναφέρεσαι στην οικονομική κρίση και στους Γερμανούς. Εσύ είσαι συνταξιούχος και δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε, αλλά εμένα κινδυνεύει η οικογένεια και τα παιδιά μου. Που σημαίνει ότι, εκτός απ’ την τρομοκρατία της εφιαλτοκρατίας, υπάρχει και η τρομοκρατία της δεσποτοκρατίας.
Ίσως η αντιχριστιανική αυτή συμπεριφορά τους οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι δεσποτάδες δεν έζησαν στα χρόνια της κατοχής, για να γνωρίζουν τι σημαίνει γερμανική βαρβαρότητα. Όταν σκότωναν αθώους, χωρίς ίχνος συστολής. Και άλλους τους έκαιγαν ζωντανούς, απλά και μόνο, για να διασκεδάζουν. Και που οι ακρίδες και οι κάμπιες των ράλληδων και των γερμανοτσολιάδων, που τους ακολουθούσαν δεν μας είχαν αφήσει, όπως έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου, «ούτε σάλιο στη γλώσσα μας». Σε σημείο ώστε αναγκαστήκαμε να βγούμε ζητιανιά, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Πράγμα, που ισχύει και με την τωρινή γερμανική κατοχή. Που βέβαια δεν την αισθάνονται εκείνοι, που έχουν να τρώνε και να πίνουν με αφθονία. Και γι’ αυτό πάνε με το μέρος των ναζί και των τοκογλύφων.
Αλλά εκτός απ’ τους αρνητές και τους φαρισαίους που επέλεξαν να βρίσκονται στη υπηρεσία των εφιαλτών και των τοκογλύφων, υπάρχουν κι αυτοί, που επέλεξαν να βρίσκονται κοντά στους «ελάχιστους αδελφούς» του Χριστού. Αυτοί, που πιστεύουν ότι και «η Γη μας είναι ένα απ’ τ’ αστέρια του ουρανού». Και γι’ αυτό εύχονται και προσεύχονται να έλθει η βασιλεία του Θεού «ως εν ουρανώ και επί της γης». Και συνεπώς δεν γιορτάζουν το Πάσχα φαρισαϊκά. Αλλά ανάλογα με το ηθικό και το πνευματικό του επίπεδο ο καθένας, χριστιανικά. Που λένε και νιώθουν ως τα κατάβαθα της ύπαρξής τους το «Χριστός Ανέστη». Γεγονός, που, για να έχει προσωπικό, για τον καθένα μας. αντίκρισμα, σημαίνει ότι οφείλουμε κι εμείς ν’ αναστηθούμε Να σηκωθούμε, δηλαδή, απ’ τις πολυθρόνες και τους καναπέδες μας. Και ν’ αναλάβουμε αγώνα, μέχρις εσχάτων.
Έτσι ώστε το «δεύτε λάβετε φως», που θ’ ακούσουμε απ’ το στόμα του παπά και το φως, που θα πάρουμε απ’ το τρικέρι να γίνει άσβηστη φλόγα μέσα μας, που να τη μεταλαμπαδεύσουμε και στους άλλους. Για ν’ ανάψει πυρκαγιά αγάπης για τους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας. Και αγώνα για την επικράτηση του δίκιου και της αλήθειας.
Για ν’ ανατρέψομε, έτσι, την ταφόπλακα, που έβαλαν πάνω απ’ την πατρίδα μας και το λαό μας οι εφιάλτες και οι τοκογλύφοι. Και οι λοιποί συνοδοιπόροι τους…
Και ν’ αναστηθεί και ελευθερωθεί η σταυρωμένη και σκλαβωμένη πατρίδα μας!…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: yfantis.ilias@gmail.com

Advertisements

13 Σχόλια

 1. Posted by Παρασκευή on Μαΐου 5, 2013 at 8:25 μμ

  Πατέρα Ηλία, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Είθε το Ανέσπερο Φως να φωτίζει τις καρδιές μας και ο Δεσπότης Κύριος ημών Ιησού Χριστός να φωτίζει το δρόμο μας!
  Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ευκαιρία όλη αυτή η οικονομική δυσκολία για να επιστρέψουμε στο δρόμο που είχαμε χάσει.Μάθαμε να θέλουμε όλοι το μεγαλύτερο σπίτι, το καλύτερο αυτοκίνητο, τις ακριβότερες διακοπές χωρίς να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.Και η κατάληξη είναι αυτή που βιώνουμε σήμερα.Δε φοβάμαι για την Ελλάδα γιατί όπως είπε και ο ποιητής :μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!!Θα βρούμε και πάλι τη λύση στα προβλήματά μας.Θα μας βοηθήσει ο Θεός!
  Αυτό που με πονά είναι οι ψυχές που χάνονται με τις αυτοκτονίες.Αυτό είναι το πραγματικό κρίμα.Πόσο άδικα χάθηκε τόσο αίμα…Πόσο ακόμη;;
  Ας μη λιγοψυχούμε λοιπόν αδελφοί μου και ας μη χάνουμε την πίστη μας στον Ύψιστο.
  Δοξασμένο το Άγιο όνομά Του στους αιώνες των αιώνων!!

  Απάντηση

  • Posted by papailias on Μαΐου 11, 2013 at 12:12 μμ

   Παρασκευή,

   Ευχαριστώ για την επικοινωνία και ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, τόσο από σένα, όσο κι απ’ τους υπόλοιπους.

   Απάντηση

 2. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Μαΐου 5, 2013 at 9:44 μμ

  Βάλσαμο τα λόγια και οι στίχοι σου παπα-Ηλία!
  Καμιά φορά νιώθω άσχημα να επαινώ, αλλά δεν το κάνω προσχηματικά ούτε από αστική ευγένεια.
  Ειλικρινά πληκτρολογώ τις μύχιες σκέψεις μου και τις εσφαλμένες και τις σωστές.
  Είναι φαινόμενο αυτό, στο διαδίκτυο ένας ιερέας να μας δίνει τόσο κουράγιο και να μην νιώθουμε στερεότυπα με γενικόλογες ευχές και το νόμο του Θεού σαν μια νεκρή πέτρα που δεν ανταποκρίνεται στο σήμερα.

  Επίσης -σπάνιο φαινόμενο για αξιωματούχο παπά- μου άρεσαν τα λόγια του Μητροπολίτη Μεσογαίας, όπου μεταξύ άλλων είπε:
  «Ζούμε το Πάσχα μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα μιας κρίσης που καταστρέφει περιουσίες και κόπους μια ολόκληρης ζωής, που ανακατεύει λαούς και θρησκείες, που ισοπεδώνει ιστορίες και παραδόσεις, που καταργεί ιερές ταυτότητες, που αιφνιδιάζει με αλλεπάλληλα αδιέξοδα και εκβιάζει με παράλογες απαιτήσεις, που, ενώ εμφανίζει τους υπεύθυνους, κρύβει τους πραγματικούς υπαίτιους».

  Σε ευχαριστούμε πατέρα Ηλία, ο Θεός να σου δίνει δύναμη γιατί παίρνουμε και κουράγιο μη νομίζεις, είναι πολυτέλεια αυτό στους καιρούς που ζούμε…

  Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

  Απάντηση

  • Posted by papailias on Μαΐου 10, 2013 at 7:14 μμ

   Γιώργο

   Ευχαριστώ για το ωραίο σου σχόλιο και τα καλά σου τα λόγια. Χριστός ανέστη!

   Τον Μεσογαίας τον έχω διαβάσει. Θαυμάσιο το κείμενό του.

   Απάντηση

 3. Posted by papailias on Μαΐου 7, 2013 at 5:43 μμ

  Άλκης Πάνου:

  Ο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ παπα-Ηλίας Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ
  Να σηκωθούμε, δηλαδή, απ’ τις πολυθρόνες και τους καναπέδες μας. Και ν’ αναλάβουμε αγώνα, μέχρις εσχάτων.
  Έτσι ώστε το «δεύτε λάβετε φως», που θ’ ακούσουμε απ’ το στόμα του παπά και το φως, που θα πάρουμε απ’ το τρικέρι να γίνει άσβηστη φλόγα μέσα μας, που να τη μεταλαμπαδεύσουμε και στους άλλους. Για ν’ ανάψει πυρκαγιά αγάπης για τους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας. Και αγώνα για την επικράτηση του δίκιου και της αλήθειας.
  Για ν’ ανατρέψομε, έτσι, την ταφόπλακα, που έβαλαν πάνω απ’ την πατρίδα μας και το λαό μας οι εφιάλτες και οι τοκογλύφοι. Και οι λοιποί συνοδοιπόροι τους…
  Και ν’ αναστηθεί και ελευθερωθεί η και σκλαβωμένη πατρίδα μας!…

  Απάντηση

 4. Posted by papailias on Μαΐου 7, 2013 at 6:01 μμ

  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ

  Παπά Ηλία μου χριστός ανέστη και όχι μόνο στα λόγια όπως λες αλά μέσα μας γνωρίζω την καθαρότητα της ψυχής σου και την δικαιοσύνη που έχεις σημαία σου και έτσι δεν θα μπορούσα να μην γνωρίσω ένα κείμενο δικό σου όπως παράδειγμα προχθές διάβασα σε μια ιστοσελίδα ένα δικό σου κείμενο όπως το διάβαζα κατάλαβα ότι ήταν δικό σου πριν να φτάσω στο τέλος για να δω το όνομα σου όσο για τους σταυρωτές του χριστού που αναφέρεις μου θύμησες την περίπτωση που πριν πολλά χρόνια το βράδυ της αναστάσεως την στιγμή που ήμασταν επάνω στην εξέδρα για να πούμε το χριστός ανέστη και από κάτω η πλατεία ήταν γεμάτη μόλις είπες τη φράση ((και διασκορπίσθηκαν οι εχθροί αυτού κ.τ.λ.)) έκαναν μεταβολή και άδειαζε η πλατεία και τότε σου ψιθύρισα στο αυτί δεν διασκορπίστηκαν οι εχθροί αλλά οι πιστοί παπά Ηλία μου και πράγματι τότε γέλασες μέσα από την ψυχή σου αυτοί δυστυχώς και σήμερα είναι οι ίδιοι φαρισαίοι που την μια μέρα φωνάζουν ωσαννά και την άλλη άρον άρον σταύρωσον αυτόν

  Απάντηση

 5. Posted by Λεωνίδας on Μαΐου 10, 2013 at 6:34 μμ

  Άραγε το Ιερατείο σήμερα ποιο είναι; Φυσικά και ο Πιλάτος έπραξε όπως έπραξε αλλά το Ιερατείο τον παρέδωσε!

  Το σημερινό Ιερατείο η σημερινή ηγεσία που θα αναγνώριζε τον Ιησού Χριστό ως τον Μεσσία από ποιους αποτελείται;

  Ο Ιησούς Χριστός μπορεί να εμφανίζεται ανάμεσα μας και όλοι μας να τον βλέπουμε με την κόκκινη χλαμύδα του χλευασμού, αν αυτό συμβαίνει, είναι για τον λόγο ότι το σημερινό Ιερατείο το επιτρέπει, δεν τον κατεβάζει από τον σταυρό, προτιμά να τον βλέπει σταυρωμένο.

  Το Ιερατείο έχει την γνώση και την αρμοδιότητα, να τον κατεβάσει από τον σταυρό και να τον ντύσει με την δόξα που του αξίζει.

  Αν υποθέσουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ανάμεσα μας, –έχει ειπωθεί ότι θα επιστρέψει–, ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να τον αναγνωρίσουν; Και στην περίπτωση που Αυτός έχει επιστρέψει και το Ιερατείο πράττει όμοια πριν 2013 χρόνια, ποια η δικιά σας θέση και δράση;

  Απάντηση

 6. Posted by papailias on Μαΐου 10, 2013 at 7:11 μμ

  Υπέροχο το σχόλιό σου, Λεωνίδα!

  Το ιερατείο τρέφεται «τοις κείνων χρήμασι» (των εχόντων και κατεχόντων)….

  . Αγωνίζονται οι «πειθόμενοι τοις κείνων ρήμασι» (του Χριστού, δηλαδή, και των συν αυτώ)…

  Απάντηση

 7. Posted by papailias on Μαΐου 11, 2013 at 12:17 μμ

  Λεωνίδα μου

  Έχεις δίκιο που επιμένεις. Αλλά ο χρόνος, που έχω στη διάθεσή μου, δεν μου επιτρέπει να δίνω εκτεταμένες απαντήσεις.

  Το χρέος μας απαιτεί να κάνουμε αυτό, που μπορούμε. Και μια ζωή αυτό προσπαθώ να κάνω.

  Ευχαριστώ.

  Απάντηση

  • Posted by Λεωνίδας on Μαΐου 11, 2013 at 1:43 μμ

   Αν θέλετε, θα βρείτε χρόνο. Έκτος βέβαια αν πιστεύετε ότι δεν θα επιστρέψει και ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείτε περαιτέρω, ή ακόμα, είναι ανούσιο να μας προβληματίζουν τέτοια ερωτήματα. Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, χτυπάμε …και εφόσον χτυπάμε, περιμένουμε και να ανοιχθεί! Ζητάμε… και περιμένουμε να βρεθεί… Να βρεθεί χρόνος και να δοθούν απαντήσεις.

   Απάντηση

 8. Posted by papailias on Μαΐου 11, 2013 at 7:57 μμ

  Λεωνίδα

  Αν δεν σας πείθει ο χρόνος, που δεν έχω στη διάθεσή μου, επικαλούμαι τα 76 χρόνια, που κουβαλάω στην πλάτη μου.

  Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει το δεν θέλω. Υπάρχει το δεν μπορώ. Που ακόμη και στην ώρα της μάχης είναι σεβαστό. Και βέβαια σας ευχαριστώ.

  Αν παρακολουθείτε τα γραφόμενά μου, ελπίζω να πάρετε τις απαντήσεις, που θέλετε…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: