έξοδος, η μόνη διέξοδος!…

έξοδος, η μόνη διέξοδος!...

Κάθε χρονιά, την Κυριακή των Βαΐων επαναλαμβάνεται στο Μεσολόγγι η, σχετική με τις εθνικές μας γιορτές, απαράδεκτη, τα τελευταία χρόνια, τραγική ειρωνεία: Να τιμούν, δηλαδή τους ήρωες κάποιοι προδότες και επίορκοι…

Και, για να μη νομίσει κάποιος πως υπερβάλλουμε, όταν κάνουμε λόγο περί τραγικής ειρωνείας, αρκεί να κάμει σύγκριση ανάμεσα στους ήρωες του Μεσολογγιού και τους τωρινούς «επίσημους». Και ν΄ αναλογιστεί την άβυσσο, που τους χωρίζει:

Εκείνοι υπερασπίστηκαν μια γωνιά της ελληνικής γης. Το «καλυβάκι» και το «αλωνάκι», όπως ο Σολομός χαρακτηρίζει το πολιορκημένο Μεσολόγγι. Για να έχουν μια νησίδα και μια όαση ελευθερίας. Και αναγκάστηκαν να φάνε σκυλιά και γάτες και ποντίκια. Και το εγκατέλειψαν, όταν πια δεν τους είχε απομείνει καμιά τροφή και καμιά ελπίδα. Για ν’ απαντήσουν, έτσι, στο σολωμικό δίλημμα «εκείθε με τη λευτεριά, εδώθε με το χάρο»…

Ενώ ετούτοι, απεμπόλησαν την ελευθερία και χάλκευσαν για τη λεύτερη πατρίδα, την πλούσια και πανέμορφη, σχέδιο ληστρικό και δολοφονικό. Προκειμένου να την εξαθλιώσουν και να την παραδώσουν στους αδηφάγους εχθρούς μας. Έτσι, ώστε να μας οδηγήσουν, για μια ακόμη φορά, στην ατιμωτική σκλαβιά της εθελόδουλης πολιτικής τους.

Βέβαια κάποιοι εξακολουθούν να νομίζουν ότι τα ανθρωποειδή αυτά δεν ενήργησαν σκόπιμα και δόλια, αλλά πως ο, τι συνέβη οφείλεται σε ανθρώπινα σφάλματα. Και το χειρότερο είναι ,που, ύστερα από τέτοιο καταιγισμό προδοσίας, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση οι εφιάλτες αυτοί να οδηγήσουν την πατρίδα και το λαό της σε λιμάνι ασφαλείας.

Η πραγματικότητα όμως φωνάζει και όσοι διαθέτουν κοινό νου βλέπουν ότι το μόνο, που δεν θέλουν να βρουν, είναι το λιμάνι ασφαλείας. Και πως μας οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στο βάραθρο της καταστροφής. Όπως ακριβώς σχεδίασαν και, με κάθε επιμέλεια, βήμα-βήμα, υλοποιούν τα εθνοκτόνα σχέδιά τους.

Και το δυστύχημα είναι ότι μέσα απ’ τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση και εναλλακτική λύση. Αφού, ακόμη και ο νεοσσός του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχικά φαινόταν να συντάσσεται με το λαό, πήγε κι αυτός να προσκυνήσει το Σόιμπλε και τα σιωνιστικά αδελφάτα.

Οι οποίοι διατείνονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν το ναρκομανή, με ισχυρότερη δόση ναρκωτικών και τον αλκοολικό, με περισσότερο αλκοόλ. Δηλαδή, αλυσοδένοντάς μας με, ολοένα και περισσότερα δάνεια και βυθίζοντάς μας, ολοένα και βαθύτερα, στο βούρκο της χρεοκρατίας.

Φως φαίνεται να έρχεται μόνο από κάποια εξωκοινοβουλευτικά κινήματα, που συντάσσονται με την έξοδο απ’ την ευρωζώνη και το ευρώ. Έτσι ώστε να μην αιωρούμαστε πάνω απ’ το βάραθρο της ανεπίστροφης καταστροφής. Σύμφωνα με τα κέφια και τα σχέδια των σιωνιστών και των ναζιστών τοκογλύφων και των ντόπιων εφιαλτών. Αλλά να πατήσουμε στα δικά μας πόδια. Έχοντας εθνικό νόμισμα και αυτόνομη οικονομική πολιτική.

Θα περίμενε κάποιος πως οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας θα πρωτοστατούσαν για την αλλαγή της τωρινής πραγματικότητας. Αλλά, δυστυχώς, στη συντριπτική τους πλειονότητα, σιωπούν. Όταν δεν συντάσσονται με αυτήν. Όπως φαίνεται να συμβαίνει σε κάποιες ενορίες του Αγρινίου. Όπου ιερείς διώχνουν τους ομιλητές, που αναφέρονται στην οικονομική κρίση και ιδιαίτερα στους Γερμανούς (Μέρκελ, Σόιμπελ, κλπ), όπως ξαναγράψαμε. Θέση, με την οποία φαίνεται να συντάσσεται και ο Σ/τος Μητροπολίτης.

Και αναρωτιέται κανείς:

Γιατί τόση ευαισθησία για τους Γερμανούς; Αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τις ευεργεσίες, που πρόσφεραν και προσφέρουν στην πατρίδα μας; Ή μήπως φοβούνται ότι ο προστατευόμενος της κ. Μέρκελ Σαμαράς μπορεί να χάσει την εκλογική του πελατεία; Γιατί, βέβαια, μπορεί ο κ. Σαμαράς να ήταν στα παιδικά του χρόνια, κατηχητόπουλο της Εκκλησίας, αλλά τώρα είναι κατηχητόπουλο της Μπίλντεμπεργκ. Η οποία, όπως λέγεται, έχει σχέση με το σατανισμό.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι, στην περίπτωση αυτή, μιμούνται κάποιους δεσποτάδες της εποχής του Πατροκοσμά. Που δεν επέτρεπαν στον Άγιο να μπαίνει στις πόλεις, για να μη ενοχλούνται τα συμφέροντα των αγάδων, κοτζαμπάσηδων, και των Εβραίων.

Εξαίρεση στο καθεστώς της δεσποτικής αυτής αιθαλομίχλης φαίνεται ν’ αποτελεί, προς το παρόν, ο Σ/τος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Που μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι. Για να προχωρήσουν απ’ τα λόγια στα έργα. Το 1821 η επανάσταση ξεκίνησε, κατά την παράδοση, απ’ την Αγία Λαύρα. Δεν πειράζει, αν αρχίσει τώρα απ’ το Λαύριο.

Και, βέβαια, δεν μας χρειάζονται όπλα και φυσεκλίκια. Μας αρκεί ο «τομότερος υπέρ δίστομον μάχαιραν» (= ο κοφτερότερος κι απ’ το δίκοπο μαχαίρι) λόγος του Ευαγγελίου.

Κι ακόμη το να συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, ότι η έξοδος, απ’ τη θανάσιμη παγίδα της ευρωζώνης, είναι η μόνη σωτήρια διέξοδος!…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: yfantis.ilias@gmaul.com

Advertisements

17 Σχόλια

 1. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Απρίλιος 29, 2013 at 5:42 μμ

  Καλησπέρα πατέρα Ηλία, Μεγάλη Δευτέρα σήμερα, και η ελληνική κοινωνία συμπαρίσταται στο θείο δράμα που κορυφώνεται με την Ανάσταση που όλοι προσδωκούμε…

  Και πάλι οι διάφοροι αλμπάνηδες ψηφοθήρες μας κοροϊδεύουν για τα καλά.

  Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κομπογιαννιτισμός από το «εκτός μνημονίου, εντός ευρώ» (!!!)
  Όσο χαχόλους και να μας θεωρούν, αυτό δεν μασιέται πλέον εύκολα…

  Το ευρώ σημαίνει κάποια πράγματα:

  1. Δημοσιονομική πειθαρχία, στα πλαίσια μονεταριστικής στρατηγικής της Ε.Ε:
  α) Συγκεκριμένα ελλείματα
  β) Συγκεκριμένο δημόσιο χρέος

  2. Περιορισμένη πολιτική παραγωγική, εξαγωγική, εμπορική.

  3. Κοινοτικές ενισχύσεις ανάλογα και με τα μεγέθη κάθε κρατικού πρϋπολογισμού.

  Είναι ντροπή -για να μην πω τίποτα χειρότερο-, να παρουσιάζονται ως «αντιμνημονιακοί», παλιότερα ο Σαμαράς και ο Κουβέλης, σήμερα ο Τσίπρας και ο Καμένος, προς άγραν ψήφων και να πλασάρουν ότι το μνημόνιο θα καταγγελθεί ή θα τελειώσει εντός ευρώ.

  Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να θιχτεί ο σκληρός πυρήνας όλων τους, που έχουν καταλάβει το κράτος και γενικά όλων αυτών των ελίτ οικονομικών και πολιτικών που μας καταδυναστεύουν, να αποκτήσει η κοινωνία ενεργό και πραγματικό λόγο στα πράγματα που την αφορούν.
  Κάτι που ΚΑΝΕΙΣ τους δεν είναι διατεθειμένος να κάνει, παρά μόνο με εκθέσεις προγραμματικών ιδεών, τις οποίες όταν έρθει η ώρα να πιουν το νέκταρ της εξουσίας, τις πετάνε στον κάδο…

  Πρέπει δηλαδή για να μείνουμε εντός ευρώ διώχνοντας παράλληλα το μνημόνιο, να αυτοαναιρεθούν οι κομματοκράτορες-εγχώριοι επιστάτες.
  Εκείνοι που καλοπερνάνε και συζητάνε επί ώρες βλακείες μέσα στη βουλή, αγνοώντας επιδεικτικά την κοινωνία πρέπει να προτείνουν κάποια πράγματα ανάταξης της πατρίδας σε κάθε επίπεδο και αποδεσμευσής της από αυτούς και τις παρέες τους.
  Άρα να χάσουν τα προνόμιά τους.
  Αυτό δεν γίνεται…

  Την αγάπη και τον σεβασμό μου πατέρ Ηλία, χαιρετώ.

  Απάντηση

 2. Γιώργο

  Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου και θερμά σ’ ευχαριστώ για την επικοινωνία και το κουράγιο, που μου δίνεις.

  Απάντηση

 3. ( Γιατί, βέβαια, μπορεί ο κ. Σαμαράς να ήταν στα παιδικά του χρόνια, κατηχητόπουλο της Εκκλησίας, αλλά τώρα είναι κατηχητόπουλο της Μπίλντεμπεργκ. Η οποία, όπως λέγεται, έχει σχέση με το σατανισμό.! )

  πάρχουν ακόμα ανθρωπάκια που θαυμάζουν τις έχιδνες τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι :
  -Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και μας λένε την αλήθεια.
  Δυστυχώς και αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου !

  Αλλά ποτέ δεν φρόντισαν να μάθουν ότι η αλήθεια που δεν πονά το σύστημα αφυπνίζοντας τον λαό δεν είναι αλήθεια αλλά είναι υποκρισία και πλάνη!!!

  Όπως δεν φρόντισαν να μάθουν ότι η αλήθεια που πονά τον λαό αλλά και συγχρόνως του δύνη και χαρά , είναι η αλήθεια του θεού και οδηγεί στην λύτρωση από όλα τα δεινά που φορτώθηκαν με την πλάνη αλήθεια των εχιδνών που τους έλεγαν την να κάνουν !!!

  Όπως δεν φρόντισαν να μάθουν ότι θα τους πουν χίλιες αλήθειες για να τους φυτέψουν προς αποδοχή ένα ψέμα !!

  Η θα τους που χίλια ψέματα για να τους αποδημήσουν μια αλήθεια !!!

  Πάρα ταύτα πάτερ Ηλία

  Και με όλα τα δεινά που βιώνουμε σήμερα σε όλους τους τομείς, αίτια η υποκρισία και πλάνη, υπάρχει ακόμα ένα πολύ λυπηρό θέμα .

  Μεγάλο μέρος του λάου δεν έχει συνειδητοποίηση, αλλά και δεν το δέχεται συγχρόνως ότι αυτά που περνάμε έχουν το μέγεθος όσο το κεφάλι της καρφίτσας!!!

  Και αυτά που έρχονται έχουν το μέγεθος αερόστατου που συνεχώς διογκώνεται και δεν έχει οριστεί ακόμα το μεγέθους του!!!

  Δυστυχώς παρόλο που συγκριτικά από το 2001 που ασχολούμαι εντατικά με το διαδίκτυο υπάρχει σταδιακή αφύπνιση του λαού και ειδικότερα από το 2010 πολύ φοβάμαι ότι αυτή η αφύπνιση δεν έχει θεμέλια που να μην στηρίζονται στο συμφέρων και την αλαζονεία !!!

  Και αυτό όπως καταλαβαίνεται κατατάσσει ευάλωτη την αφύπνιση διότι θα την θάψει ο ίδιος ο αφυπνισμένης διότι δεν αφυπνίστηκε επειδή χάνουμε την Ελλάδα η επειδή δολοφονηθήκαν από 1991 12 000 έλληνες από τους λαθρο, η επειδή αυτοκτόνησαν 4000 άνθρωποι κλπ !!!
  αφυπνίστηκαν επειδή θίχτηκε το συμφέρον τους ,η τσέπη τους!!!

  Και αυτός που θα τους τάξει λίγους με πετραχήλια έστω και με το μέτρο, θα τους παγιδέψει και θα ξεπουληθούν πάλι αδιαφορώντας για όλα τα άλλα όπως έκαναν μέχρι σήμερα !!!

  Για αυτό παπά Ηλία μου μην απορήσεις, μην απογοητευτείς και μην αναρωτηθείς αν έφταιγαν η αλήθειες που πονούσαν αλλά έδιναν και χαρά η τρόπος που έγραφες !!!

  Αυτά που γράφεις και με τον τρόπο που τα γράφεις δεν τα διαβάζουν δυστυχώς μόνο άνθρωποι.

  Αλλά τα διαβάζουν και ανθρωπόμορφα ζώα !!!

  Εύχομαι καλή μεγαλοβδόμαδα Καλή ανάσταση και ο Θεός να σου δίνη δύναμη να συνεχίσεις να γράφεις και εμείς να συνεχίσουμε χαιρόμαστε και να μαθαίνουμε από τον μεστό σου λόγγο που συνοδεύεται πάντα με την αλήθεια του Θεού !!!

  Απάντηση

 4. Παπα-Ηλία μου, την ευλογία σου.

  Ο πανάγαθος Θεός να σε έχει πάντα καλά

  για να μεταδίδεις τη σοφία Του.

  Από τον μακρινό και ωραίο Καναδά, έλαβα

  το γραπτό σου «έξοδος η μόνη διέξοδος» και πολύ

  το χάρηκα. Σε απάντηση στου στέλνω μια

  πολύ σχετική δημοσίευση που μπορεί να σε

  ενδιαφέρει.

  Αργότερα θα σου στείλω και κάτι κείμενα που

  έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς και η ταπεινότητά

  μου.

  Με σεβασμό

  Νάσος Βλαχάκης

  Αθήνα

  Απάντηση

 5. Νάσο,

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία και τα καλά σου τα λόγια.

  Απάντηση

 6. Posted by Χρήστος Δημάρης on Απρίλιος 30, 2013 at 12:38 μμ

  Καλημέρα πατέρα Ηλία! Το ΑΚΕΛ ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για να βγει η Κύπρος από το ευρώ. Αυτή η κίνηση του ΑΚΕΛ θα έχει επιπτώσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη πολιτική λύση που έχουμε είναι ένα πατριωτικό και αντιευρωπαϊκό μέτωπο.

  Απάντηση

 7. Μακάρι να γίνει δημοψήφισμα. Το θέμα είναι τι θα κάνει το κοπάδι.

  Απάντηση

 8. Posted by παπα-Κώστας on Μαΐου 1, 2013 at 12:17 πμ

  Δεν θα τολμήσει ο λαός να ψηφίσει έξοδο από το ευρώ.Δεν έχει τέτοιες αντοχές.Και δεν ξέρω κατά πόσο,πλέον,είναι σωστό κάτι τέτοιο.

  Απάντηση

 9. Posted by Χρήστος Δημάρης on Μαΐου 1, 2013 at 12:55 πμ

  Πατέρα Κωνσταντίνε η ευρωζώνη είναι ένα τερατούργημα. Αργά ή γρήγορα θα καταρεύσει. Και αντί να φύγουμε από την ευρωζώνη καθόμαστε και συζητάμε για την Ευρώπη των λαών και της δημοκρατίας!

  Απάντηση

 10. Posted by παπα-Κώστας on Μαΐου 1, 2013 at 9:36 πμ

  Αν υπάρχει περίπτωση κατάρρευσης της ΕΕ τότε πρέπει να κινηθούν οι ευρωπαϊκές χώρες για τη δημιουργία νέων συνασπισμών.Ειδικά η Ελλάδα μια και η έξοδος από την ΕΕ θα σήμαινε αυτόματα πλήρη δορυφοροποίησή μας από την Τουρκία.Το ίδιο ισχύει και στη Κύπρο.

  Απάντηση

 11. Posted by Χρήστος Δημάρης on Μαΐου 1, 2013 at 2:52 μμ

  Το ευρώ είναι ένα νόμισμα χωρίς κράτος. Μιά σκέτη παράνοια. Ήδη θα έπρεπε να συνασπισθούν οι χώρες που υποφέρουν από αυτήν την παράνοια. Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία. Οι ηγεσίες όμως αυτών των χωρών δεν νοιάζονται καθόλου για τα συμφέροντα των λαών τους. Υπηρετούν άλλα αφεντικά. Το είδαμε και στην χώρα μας με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Δεν συμπαθώ τον Καραμανλή αλλά σε αυτήν την περίπτωση έπραξε προς το εθνικό συμφέρον. Και προσωπικά πιστεύω πως αυτός ήταν ο λόγος που τον έφαγαν: Οι Αμερικάνοι φοβήθηκαν την προσέγγιση της Ελλάδας με την Ρωσία.

  Απάντηση

 12. Posted by παπα-Κώστας on Μαΐου 1, 2013 at 4:06 μμ

  Δεν είναι ηγεσίες,απλά διαχειριστικές ομάδες είναι.Υπάρχει όμως κι άλλο πρόβλημα.Τις αντιμνημονιακές δυνάμεις,γιατί τα μνημόνια και η γερμανική πολιτική είναι το πρόβλημα όχι το ευρώ σαν νόμισμα,τις χωρίζουν μεγάλες διαφορές που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.Έτσι δεν μπορούν να συνεργαστούν.Άσε που οι περισσότεροι δεν έχουν αξιόπιστο πρόγραμμα.

  Απάντηση

 13. Posted by papailias on Μαΐου 1, 2013 at 5:56 μμ

  Φαίνεται, πως, σε τελική ανάλυση, παίζουν όλοι το ίδιο παιχνίδι…

  Απάντηση

 14. Posted by Χρήστος Δημάρης on Μαΐου 2, 2013 at 1:37 μμ

  ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ= ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, Πατέρα Κωνσταντίνε το ευρώ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Πρώτα από όλα αυτό το νόμισμα το αγοράζουμε με τόκο! Μεγάλη παράνοια πατέρα Κωνσταντίνε! Ποιοί είναι αυτοί που καρπούνται τους τόκους; Μετά δεν έχουμε την δυνατότητα ούτε να κόψουμε νόμισμα και ούτε να το υποτιμήσουμε! Άλλη μεγάλη παράνοια! Και τέλος στην ΕΕ δεν υπάρχει ούτε ένας υπουργός οικονομικών! Τις αποφάσεις ουσιαστικά τις παίρνει η Μέρκελ! Τι άλλο πρέπει να γράψω πατέρα Κωνσταντίνε;

  Απάντηση

 15. γεία σου ρε ντελι παπα λεβεντη που το βρηκες τοσο κουραγιο να γραψεις τοσο σοβαρα πραγματα για την πραγματικοτητα την ζωη και το μελλον μας
  νασαι παντα γέρος και να γραφεις
  ΗΛΙΑΣ Α
  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: