Ο Ρούμπι…

ο Ρούμπι

Έρχονται οι τροϊκανοί!
Κι εδώ οι πραιτωριανοί
πήραν και εξαφάνισαν
το σκύλο μας το Ρούμπι,
που όλοι εμείς οι ιθαγενείς,
οι διεφθαρμένοι κι αγενείς
Τον είχαμ’ αποκούμπι…

Αφού, σε πλήρη αντίθεση
με όλους τους προδότες,
Γιωργάκηδες, Αντώνηδες,
Βαγγέληδες και Νίκους
που προσκυνούν των Γερμανών
τις ματωμένες μπότες
και μοιάζουν με τις τούμπες τους
Στων τσίρκων τους πιθήκους,
Ήταν αυτός, που γάβγιζε
Της τρόϊκας τους λύκους!

Γιατί με τη σκυλίσια του
αλάθευτη σοφία
διάβαζε πόσο απέραντη
βρωμιά κι ακαθαρσία
κρύβει μέσα στα σπλάχνα της
της τρόϊκας η μαφία…

Με όλη τη χοντράδα τους
και την αναισθησία
τον πήγαν να του κάνουνε,
λένε, ευθανασία.

Έτσι, ώστε ανενόχλητοι
τη χώρα να ρημάζουν
και θάνατο για το λαό
αργό να ετοιμάζουν…

Για να ’χουνε όλοι μαζί
Κι οι εφιάλτες κι οι ναζί
Κι όλοι οι άλλοι σπιούνοι
για τις μεγάλες τους βρωμιές
άφθονο το σαπούνι…

παπα-Ηλίας

Advertisements

23 Σχόλια

 1. Posted by Γιώργος Π. on Απρίλιος 10, 2013 at 1:04 μμ

  Ο ρούμπι είναι κατατρεγμένος σκύλος, άρα μας συμπονάει ακόμα περισσότερο καθώς πέρα από το ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι και ένα υγιές πλάσμα της Θείας Δημιουργίας που διαθέτει τρομερό ένστικτο.
  Ποιος ξέρει τι έβλεπαν τα μάτια του και πήρε του κυνήγου τη συμμορία.
  Αλλά και πόσο τους εξέθεσε επιτρέποντας να φανεί ακόμη μια φορά η προέκταση του βρώμικου εαυτού εκείνων που αμέσως διέταξαν «ευθανασία».
  Αυτή άλλωστε είναι συνήθεια γι’ αυτούς τους «καθαρούς» ψυχάκηδες …

  Απάντηση

 2. Posted by ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΤΕΡΟΖΟΣ on Απρίλιος 10, 2013 at 1:49 μμ

  Η σκυλίσια του αλάθευτη σοφία !!! Με το ένστικτό του ήξερε να ξεχωρίζει τους κακούς ανθρώπους !!! Καϋμένε Ρουμπάκο !!!

  Απάντηση

 3. Φίλοι Γιώργηδες

  Ευχαριστώ για τα ευστοχότατα σχόλιά σας. Και βέβαια τα σκυλιά διαθέτουν αυτό το ευθύβολο ένστικτο, με το οποίο διακρίνουν αυτά, που εμείς οι άνθρωποι με τη λογική μας δεν μπορούμε…

  Απάντηση

 4. Posted by παπα-Κώστας on Απρίλιος 10, 2013 at 11:17 μμ

  Κυνικός φιλόσοφος πράγματι…

  Απάντηση

 5. παπα-Κώστα

  Οι κυνικοί φιλόσοφοι είναι οι πρόδρομοι των μετέπειτα ασκητών….

  Απάντηση

 6. Posted by παπα-Κώστας on Απρίλιος 11, 2013 at 12:20 πμ

  Χαίρομαι που το λες πάτερ,διότι τελευταία «έπεσα» πάνω σε πολλά άρθρα ορθοδόξων θεολόγων,κληρικών κλπ οι οποίοι είχαν ένα άγχος να πείσουν ότι ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ τους.

  Απάντηση

 7. Βέβαια υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχουν και ομοιότητες και σαφής επίδραση σε πολλά…

  Απάντηση

 8. Posted by παπα-Κώστας on Απρίλιος 11, 2013 at 11:44 πμ

  Σαφώς και έχουν διαφορές.Αλλά όχι και καμία σχέση.Κάποια στιγμή παπα-Ηλία θα ήθελα τη γνώμη σου για τη λειτουργική γλώσσα(διατήρηση ή μετάφραση).Στο θέμα μας τώρα,βλέπεις να υπάρχει περίπτωση συμμαχίας των χωρών του Νότου απέναντι στη γερμανική λαίλαπα;

  Απάντηση

 9. Τα ευαγγελικά και αποστολικά κείμενα ασφαλώς και θα μπορούσαν να ήταν μεταφρασμένα. Όπως είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Για να είναι προσιτά στη γλωσσική επάρκεια του συνόλου των πιστών. Εκ των οποίων οι περισσότεροι, σήμερα, δεν καταλαβαίνουν σχεδόν τίποτε, ιδιαίτερα απ’ τα αποστολικά αναγνώσματα.
  Σχετικά με τα λειτουργικά κείμενα και τα ψαλλόμενα υπάρχει πρόβλημα, δεδομένου ότι δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί η κεκτημένη συνήθεια. Και υπάρχει κίνδυνος νέου σχίσματος, όπως συνέβη και με το θέμα του παλαιοημερολιτισμού.
  Το πρόβλημα θα μπορούσε να ξεπεραστεί, αν κάποιοι μεγάλοι υμνογράφοι μπορούσαν να κάνουν, με βάση τα παλαιά, νέα λειτουργικά κείμενα και νέους ύμνους. Πράγμα, που μπορεί να συμβεί κάποτε στο μακρινό μέλλον…
  Δε βλέπω να υπάρχει περίπτωση συμμαχίας των νοτίων έναντι των Γερμανών. Γιατί αυτοί βρίσκονται πλησιέστερα οι μεν προς τους δε. Πιστεύω ότι, προς το παρόν,ο άμεσος στόχος τους είναι οι ορθόδοξοι. Χτύπησαν τη Σερβία, Ελλάδα, Κύπρο. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οψόμεθα…

  Απάντηση

 10. Posted by παπα-Κώστας on Απρίλιος 12, 2013 at 2:39 μμ

  Σκέφτομαι μήπως κάποιοι δε θέλουν να γνωρίζουν οι πιστοί τα αναγνώσματα.Μπορούμε εύκολα να φανταστούμε μια γενιά ,έστω λίγων ανθρώπων,που να έχει γαλουχηθεί με την Επιστολή του Ιακώβου για παράδειγμα.
  Στο δεύτερο κομμάτι θα διαφωνήσω.Δε χτυπήθηκαν λιγότερο η Πορτογαλία,η Ιρλανδία,η Ισπανία και η Ιταλία.Ίσως εμείς τους βλέπουμε μακρινούς και όχι αυτοί εμάς.Το μέλλον θα δείξει…

  Απάντηση

 11. παπα-Κώστα

  Ο Θεός μας έκαμε ελεύθερους, για να μπορούμε να διαφωνούμε. Και ασφαλώς το μέλλον θα δείξει. Στο οποίο εσείς οι νεότεροι θα ιδείτε την εξέλιξη των πραγμάτων.

  Πιθανόν οι προτεστάντες να θελήσουν να εξοντώσουν στη συνέχεια και τους καθολικούς.
  Αλλά πίσω κι από τους προτεστάντες ελλοχεύει ο σιωνισμός. Οι αιώνιοι σταυρωτές με τις κοσμοκρατορικές ους φιλοδοξίες…

  Απάντηση

 12. Posted by Παναγιώτης on Απρίλιος 12, 2013 at 5:46 μμ

  Διαβάζοντας αυτό που γράψατε για την λειτουργική γλώσσα, επιτρέψτε μου να πω το εξείς. Παλαιότερα που δεν εκκλησιαζόμουν συχνά μου ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβω το τι λέγεται στην λειτουργία. Και στους ύμνους και στα ευαγγελικά, αποστολικά κείμενα.
  Από την εποχή που τουλάχιστον κάθε Κυριακή πηγαίνω στην εκκλησιά ,(μερικές φορές βοηθάω και τον πάτερ όσο μπορώ αν δεν υπάρχει άλλος στο ψαλτήρι, ζω στο εξωτερικό και δω η εκκλησιά μας λειτουργεί μόνο Κυριακές πρωί και Σάββατο εσπερινό, φυσικά τώρα έχει κάθε μέρα λειτουργία λόγω σαρακοστής) άρχισα να καταλαβαίνω αυτήν την γλώσσα.
  Δεν είμαι σπουδαγμένος ούτε γνωρίζω αρχαία κλπ. Είμαι βέβαια, θα έλεγα αρκετά περίεργος και έτσι με όποιον τρόπο μπορώ προσπαθώ να λύσω όλες τις απορίες μου. Ειδικά τώρα με το ίντερνετ αυτό είναι πολύ πιο εύκολο απ’ότι παλαιότερα που δεν υπήρχε αυτη η απίστευτη ευκολία να έχεις πρόσβαση σε τόσα δεδομένα όποιαδήποτε στιγμή.
  Νομίζω ότι η γλώσσα αυτή έχει μια ομορφιά και μια ποιητικότητα στην απόδοση της, παλαιότερα είχα την απορία γιατί ότι λέγεται στην λειτουργία δεν λέγεται στην γλώσσα που μιλάμε, που καταλαβαίνουμε όλοι. Τώρα δεν την έχω, μάλιστα απολαμβάνω την θεία λειτουργία και ακούω με μεγάλη προσοχή όλα τα κείμενα και τους ψαλμούς. Αν μου φύγει και κάτι δεν πειράζει, την ουσία την έχω «πιάσει». Αν το θυμηθώ κοιτάω αργότερα να δω τι ήταν ακριβώς αυτό που μου ξέφυγε.

  Εξαιρετικός ο «Ρούμπι..» πάτερ Ηλία, να είσαι καλά.

  Απάντηση

 13. Παναγιώτη

  Πιστεύω ότι η περίπτωσή σου είναι μια εξαίρεση. Η συνηθισμένη κατάσταση είναι των ανθρώπων, που συμμετέχουν μηχανικά, παθητικά και από συνήθεια στις ακολουθίες. Και ασφαλώς κάποιοι απ’ αυτούς θα βοηθιούνταν, αν τα αναγνώσματα και τα ψαλλόμενα ήταν καταληπτά.

  Πραγματικά ο «Ρούμπι» ήταν ενδιαφέρων. Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

  Απάντηση

 14. Μπορεί οι πολιτικοί μας να έκαναν πολλά λάθη, μπορεί να ήτανε και είναι και θα είναι διεφθαρμένοι και ανίκανοι να αναορθώσουν τη χώρα μας, για προκοπή και ευημερία, μπορεί εδώ και χρόνια να μην έχουν ακούσει τους εντόπιους επιστήμονες που έχουν αρωστήσει για προτάσεις και για λύσεις για τον τόπο μας.

  Μπορεί να έφταιξαν και φταίνε οι |Γερμανοί για την καταθυστέρηση απόφασης για χρηματοδότηση της Ελλάδας και μπορεί να μην έχουν επέμβη και να μην έχουν αντιδράση για το κατοχικό δάνειο και τα εγκλήματα στην Ελλάδα, αφού εμείς δεκάδες χρόνια δεν πράξαμε τίποτε, δεν αιτήσαμε τίποτε, δεν απαιτήσαμε τίποτε , δεν καταγράψαμε τίποτε και δεν καταφύγαμε στα δικαστήρια, όπως έκαναν άλλοι καταστραμένοι και επίσης και οι Εβραίοι.

  Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα το πράξουν, οι καιροσκόποι του τόπου μας

  Μπορεί να έχουμε αρκετά επιχειρήματα και πολλά εναντίον των γερμανών, αλλά το να λες οι νέα γεννιά είναι Ναζί οι Γερμανοί,

  Διερωτάμε όμως, τι προδοσία υπάρχει από εσάς στη σκέψη και από όλους εμάς, αν είναι έτσι, να στέλνουμε ένα εκατομμύριο Έλληνες, που πέρασαν μέχρι τώρα από τη Γερμανία και στείλαμε ένα σωρό μορφωμένους στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας, αντί εμείς οι ίδιοι οι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ με αλληλεγγύη, συναπόφαση και ενεργή συμμετοχή να εργαστούμε, να ανυψώσουμε τη χώρα μας; Κατά την άποψη σας στείλαμε χιλιάδες στους Ναζ, εκεί στα σκλαβοπάσαρα της Γερμανίας του 20ου και 210υ αιώνα, ί για να γεννηθεί και στη φτωχή και αγαπητμένη μας Πατρίδα μας το απαίσιο, το ασυγχώρητο το εγκληματικό ναζιστικό κόμμα;

  Με αυτά που σκέπτεστε και λέτε δεν σας κατανοούν ούτες και οι Γερμανοί Φιλέλλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι τουρίστες, που με τέτοιες απόψεις απωθείτε κάθε εγωκεντρικά τοποθετημένο Ευρωπαίο και επίσης τις χιλιάδες ευρωπαίων Φιλελλήνων και Γερμανών.

  Και φαντάζομαι είστε περήφανοι που με τις αρνητικές απόψεις σας καταστρέφετε τον τουρισμό μας και τον τόπο μας και είστε και είμαστε περίφανοι που λέτε τους άλλους Ναζί και χαιρόμαστε που με την αποδημία των χιλιάδων Ελλήνων στους Ναζί, ΣΕΦΤΕΙΤΕ, όπου εσείς και εμείς οφείλουμε την πολιτική μας, κοινωνική μας και οικονομική μας ανύψωση και προκοπή στην απουσία των 50%$ των Ελλήνων στο εξωτερικό, ΑΛΛΙΩςΣ , και αισθάνεστε ΦΑΝΤΆΖΟΜΑΙ περήφανοι με τα αρνητικά και απερίσκεπτα έργα σας, και ένεκα τούτου βουλιάζουμε ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΑς και ΚΑι ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ το το πήραμε ακόμα είδηση, και κάθε λόγος και ΛΈΞΗ ΚΑΙ αναφορά των νέων Γερμανών σε Ναζί, βλάπτετε την νέα γεννιά των Ελλήνων αφάνταστα, εμποδίζετε και τρομάζετε κάθε Γερμανό και Ευρωποαίο Τουρίστα να επισκεφτεί την Ελλάδα και κάθε Γερμανό και Ευρωπαίο τουρίστα τον παροτρύνετε να αποφεύγει τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό και να αποφεύγει την Ελλάδα την αγαπημένη μας Πατρίδα, που τόσο έχουμε ανάγκη από τουρίστες, και να απομακρύνετε από τις ελληνικές ταβέρνες στο εξωτερικό και γενικά ΑΠΟΦΥΓΉ ΑΠΌ ΤΑ τα ελληνικά προϊόντα και με την τακτική σας λέτε ότι είστε ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ , αφού δεν άκουσα από εσάς τίποτε αλληλέγγυο για την Πατρίδα, τίποτε με μια ενεργή πολιτική και συμμετοχή και τίποτε παραγωγικότερο από χθες και το να λέτε όλοι οι άλλοι και οι Γερμανοί είναι Ναζί και φταίνε όλοι εκτός από εμάς, δημιουργήσαμε φιλοναζιστικό κόμμα στην Πατρίδα μας, Μια τραγική υποβαθμισμένη σκέψη και καταδικαστέα τακτική γέννησης προκαταλήψεων, που εύκολα ετούτα αίτια, ο τρόμος των τουριστών και η δολιοφθορά και το μίσος που δεν ξεπερνούνται εύκολα και μας τοποθετείτε στο δρόμο του Γολγοθά.

  ΝΆστε καλά

  Κωνσταντίνος

  Απάντηση

 15. Κωνσταντίνε, καλησπέρα

  Ομολογώ πως δυσκολεύομαι να σε καταλάβω. Δηλαδή όλοι αυτοί, στους οποίους αναφέρεσαι μπορεί να φταίνε άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. Αλλά ο μεγάλος εγκληματίας είμαι εγώ, που γράφω αυτά, που γράφω και καταστρέφω τον τουρισμό….

  Και είμαι ο κυρίως υπεύθυνος για την τραγικά υποβαθμισμένη σκέψη και καταδικαστέα τακτική γέννησης προκαταλήψεων, ο τρόμος των τουριστών και της δολιοφθοράς και του μίσους που δεν ξεπερνιούνται εύκολα . Με αποτέλεσμα να τοποθετώ τη χώρα στο δρόμο του Γολγοθά…

  Απάντηση

 16. Posted by παπα-Κώστας on Απρίλιος 13, 2013 at 1:55 μμ

  Να σε ζαλίσω λίγο ακόμα παπα-Ηλία;Η γνώμη σου για την διαφαινόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;Πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα κατά τη γνώμη μου

  Απάντηση

 17. παπα-κώστα, καλησπέρα

  Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το ΣΥΡΙΖΑ.
  Ιδιαίτερα μετά τα προσκυνήματα στο Σόϊμπλε και τους Εβραίους, στην Αμερική.
  Και, όπως δείχνουν τα πράγματα, βάνει ολοένα και περισσότερο νεράκι στο αντιμνημονιακό του κρασί….

  Απάντηση

 18. Posted by παπα-Κώστας on Απρίλιος 13, 2013 at 8:24 μμ

  Ελιγμός ήταν για να δει αν μπορεί να πετύχει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.Νομίζω ότι μετά και τα όσα έγιναν στη Κύπρο θα αλλάξει ξανά,επιστρέφοντας σε σκληρότερη στάση.Και κάτι τελευταίο,υπάρχει τρόπος να σε ρωτήσω για ένα θέμα προσωπικό-εκκλησιαστικό θέμα;

  Απάντηση

 19. ΓΙΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

  Ευχαριστώ παπα Λία!

  Εγώ από σένα πρωτοάκουσα αυτό που λέμε σάτυρα (συνειδητά το γράφω με ύψιλον). Ωραίο το ποίημά σου. Να πω τώρα και τη χαζομάρα μου: ότι σε κάνα δυο στίχους θα μπορούσες αλλάζοντας κάποια λέξη, να κάνεις και σ’ αυτούς τον ρυθμό τέλειο όπως τέλειος είναι και στο υπόλοιπο ποίημα. Δεν το λέω αυτό από μιζέρια κι όρεξη να δασκαλέψω, αλλά από ανάγκη, αυτό που είναι σχεδόν τέλειο να γίνει τέλειο. Αν ήταν το ποίημα όλο αρλούμπες δεν θα μιλούσα. Λοιπόν: Ο στίχος που έχει τη λέξη διεφθαρμένους κι αυτός που έχει τη λέξη σπιούνους, θέλει κόντεμα ως προς τις συλλαβές, ώστε να μην χρειάζεται να πιέζονται μεταξύ τους οι συλλαβές, να πέφτει η μια πάνω στην άλλη, για να ταιριάξουν στον ρυθμό του υπολοίπου ποιήματος.

  Έχω δίπλα μου τη μούσα Ουρανία η οποία σε χαιρετά.

  Χαίρε κι από μένα!

  Απάντηση

 20. Γιάννη, καλησπέρα

  Κι εγώ ευχαριστώ για την επικοινωνία. Εγώ δεν είμαι ποιητής, είμαι αιχμητής.
  Καταλαβαίνω ότι κάποιοι στίχοι πάσχουν από πλευράς ρυθμού. Αλλά αυτό, που με ενδιαφέρει είναι να πω αυτά, που θέλω. Και να τα πω στην ώρα τους.

  Το στιχούργημα αυτό δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Κυριακή και έπρεπε να φτάσει στο έντυπο, που θα το δημοσίευε, την προηγούμενη της Κυριακής Πέμπτη.

  Αφήνω τις ποιητικές δάφνες και την υστεροφημία για άλλους…

  Χαιρετισμούς στη μούσα σου…

  παπα-Ηλίας

  Απάντηση

 21. Posted by Γιώργος Π. on Απρίλιος 14, 2013 at 3:38 μμ

  Καλησπέρα πατέρα Ηλία, ήθελα να εκφράσω την άποψή μου περί σύριζα, όμως επειδή είναι μακροσκελής και κουράζει, παρακαλώ δεν θέλω να μπεις στον κόπο να την διαβάσεις ή να απαντήσεις, γιατί καταλαβαίνω πόσο εξαντλητικό μπορεί να είναι, απλά μια άποψη θέλω να καταγράψω.

  Τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα όλα ανεξαιρέτως επικαλούνται τις ιδεολογίες για να οχυρωθούν πίσω από προσχηματικές κορώνες και να συντηρούν την «επιχείρηση» όρθια.
  Το κακό είναι ότι μας περνάνε για αφελείς (και καλά μας θεωρούν, προσωπικά επηρεάστηκα σε όλη τη διαδρομή από φληναφήματα αριστερών, δεξιών, ευρωλάγνων, δραχμολάγνων πιο πρόσφατα και πάει λέγοντας…) διυλίζοντας τον κώνωπα ενώ εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.
  Σε τι διαφέρουν όμως;
  Λέει ο Τσίπρας…
  «Θα αλλάξουμε το μνημόνιο».
  Μέσα στο ευρώ θα αλλάξει;
  Γιατί λένε ψέματα;
  Η ευρωζώνη λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και το ξέρουν αυτό.
  Πως λοιπόν θα «αλλάξουν» το μνημόνιο;

  -Θα αλλάξουν τη συνθήκη του Μάαστριχτ;
  -Θα περιμένουν να έρθει το πλήρωμα του χρόνου ώσπου ο ηγεμονισμός της Μέρκελ να εκπέσει (οπότε μέχρι εκείνη τη στιγμή απλά θα αναμένουν στην καρέκλα της εξουσίας);
  -Θα κάνουν συμμαχία με τις χώρες του νότου;
  Μα ο Γκρίλο -λαμπρή εξαίρεση- για παράδειγμα, μιλάει για επιστροφή της Ιταλίας σε εθνικό νόμισμα.

  Πάνω σε ποια βάση θα γίνουν οι αλλαγές;
  Είναι προφανές ότι το γαϊτανάκι μνημονίου-αντιμνημονίου συνεχίζεται.
  Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί από το καταστροφικό μνημόνιο που σωρρεύει περισσότερα χρέη και μας εγκαθιστά στην κόλαση του Δάντη με ένα μη διαχειρίσμο χρέος, και με μια κατάσταση όχι ανάταξης αλλά εξαρτήσεων στις μαρτυρικές «δόσεις».

  Οπότε ας το παίξουμε αντιμνημονιακοί, αλλά μόνο για να τσιμπήσουμε ψήφους…
  Το πως θα βγούμε από το μνημόνιο με τολμηρές και ρεαλιστικές προτάσεις, το αφήνουμε στην οργιώδη φαντασία των πεινασμένων ψηφοφόρων, που αρχίζουν να οραματίζονται ροζ συννεφάκια σωτηρίας.

  Ο Σαμαράς το έπαιζε αντιμνημονιακός με …Ζάππεια, ο Κουβέλης αντιμνημονιακός με …απαγγίστρωση και αυτή η σειρά συνεχίζεται αδιατάρακτα.

  Κατά τη γνώμη μου η λύση δεν βρίσκεται στα πολιτικά κόμματα που καταστρώνουν σχέδια κατάκτησης της πολιτικής εξουσίας ως αυτοσκοπό με πρόσχημα τις ιδεολογικές φανφάρες τους, αλλά στο να ενωθούμε ως κοινωνία και να ζητήσουμε να ακουγόμαστε.

  Δεν ξέρω αν είναι λύση το ευρώ ή η δραχμή, η αριστερά ή η δεξιά πλέον, αυτό που γνωρίζω είναι πως το επάγγελμα «πολιτικός» μας τέλειωσε.
  Η κομματοκρατία που ορίζει τα πάντα έχοντας το μαχαίρι και το καρπούζι (ολόκληρο το κράτος δικό της) ερήμην του λαού, δεν μπορεί να συνεχίσει.
  Αρκετά κορόιδεψαν.
  Πρέπει να αναγκαστούν πια να υπαχθούν σε έλεγχο, να λογοδοτούν, να ανακαλούνται από την εξουσία όταν παραβιάζουν όσα διακήρρυταν στον προγραμματικό τους λόγο και ενίοτε αν βλάπτουν την κοινωνία με ανεργία, φτώχεια ή αποφασίζουν ερήμην της στο όνομα της καλπονοθευμένης ψήφου ανά 3-4 χρόνια, να αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες και να μην είναι υπεράνω του νόμου.

  Κοινώς, να σταματήσουν να εμπαίζουν τον λαό για να κατακτήσουν την εξουσία αβασάνιστα και χωρίς συνέπειες για όσα πράττουν στη συνέχεια…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: