τα Χριστούγεννα του Ηρώδη…

Ηρώδης

Είναι Ηλίου φαεινότερον ότι από φέτος-και τις οίδε μέχρι πότε- θα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα του Ηρώδη.

Δεδομένου ότι η βουκολική κοινωνία των απλοϊκών παιδιών, των τσοπάνηδων, που άκουσαν από το στόμα των αγγέλων το «Δόξα εν υψίστοις» έχει εξαφανιστεί.

Και είναι πολύ δύσκολο κάποιος να μπορέσει κάπου να τους συναντήσει. Για ν’ αναστηθεί και πάλι το αγγελικό όραμα της χριστουγεννιάτικης νύχτας….

Αλλά ούτε και για τα σοφά παιδιά, τους Μάγους της Ανατολής, υπάρχει ελπίδα.

Μάταια περιμέναμε τα τελευταία χρόνια να παρουσιαστούν κάποιοι άνθρωποι με σοφία και ανθρωπιά. Που θα παρέκαμπταν τους ντόπιους, αλλά και τους διεθνείς Ηρώδες.

Για να μας οδηγήσουν έξω τις παγίδες θανάτου, που έχουν στήσει για μας και την πατρίδα μας. Και ν’ ανοίξουν κάποιον δρόμο ελπίδας και απαντοχής.

Αλλά πολύ περισσότερο μας έχουν εγκαταλείψει οι άγγελοι. Γιατί, όπως φαίνεται, η φλούδα της γης μας έγινε απρόσιτη, γι’ αυτούς και απροσπέλαστη.

Ιδιαίτερα μετά τον απροκάλυπτο και εξοντωτικό διωγμό και πόλεμο, που έχει κηρυχτεί ενάντια στα παιδιά, απ’ τους Ηρώδες της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Του δεξιαλήθωρου «αριστερού» κ. Κουβέλη, του σοσιαλήσταρχου κ. Βενιζέλου και του σεμνού και ταπεινού ΝεοΔούλου το μαμωνά κ. Σαμαρά.

Δεδομένου ότι ξεπερνάει ακόμη και την πλέον αρρωστημένη φαντασία το γεγονός της επιβολής φόρου σε βάρος των παιδιών.

Που υπογραμμίζει τον γενοκτονικό, για τον ελληνικό λαό, προσανατολισμό, όχι μόνο των προαναφερθέντων ελληνοφώνων δοσίλογων, αλλά και των επικυριάρχων διεθνών Ηρωδών.

Δεδομένου ότι η βιολογική γενοκτονία, έχει συνδυαστεί και με την πνευματική.

Και προσέξτε ποιον ύπουλο και καταχθόνιο δρόμο ακολούθησαν τα καθάρματα αυτά:

Κατέστρεψαν και καταστρέφουν τις αραβικές χώρες, για να προωθήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια.
Και ανάγκασαν τους απελπισμένους λαούς των χωρών αυτών να εκπατριστούν. Για να διοχετευτούν δια μέσου της «συμμάχου» μας Τουρκίας στη δύσμοιρη χώρα μας.

Απ όπου τους απαγορεύεται η έξοδος προς τις χώρες των καθαρόαιμων και γαλαζοαίματων Ευρωπαίων.

Και τώρα, βρήκαν πάτημα, για να μας κανοναρχούν το, σχετικό με την πολυπολιτισμικότητα, που αυτοί μεθόδευσαν, τροπάριο.

Για να χτυπήσουν, έτσι, τον πολιτισμό μας στο πλέον ευαίσθητό του σημείο. Που είναι η ιστορική μας μνήμη και θρησκευτική μας παράδοση.

Και ασφαλώς σχετικά με την ιστορική μας μνήμη και την καταδολίευση, που επιχειρήθηκε σε βάρος της, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά από πολλούς πολύ αρμοδιότερους από εμένα.

Το πνεύμα όμως των ημερών αυτών απαιτεί να ειπωθούν και ελάχιστα σχετικά με τη θρησκευτική μας παράδοση.

Βασικός παράγοντας της οποίας είναι και το μάθημα των θρησκευτικών.

Το οποίο, με το πρόσχημα, όπως προαναφέρθηκε, της πολυπολιτισμικότητας, αντικαθίσταται, λέει, από το μάθημα της θρησκειολογίας.

Όπου η θρησκευτική μας παράδοση θα διδάσκεται, παράλληλα με τη μουσουλμανική, την ιουδαϊκή, και λοιπές, πολλές και διάφορες, άλλες παραδόσεις.

Και όπου τα παιδιά μας, όχι μόνο θα αποξενωθούν απ’ τη θρησκευτική μας παράδοση, αλλά, ανερμάτιστα ηθικά και πνευματικά, θα πελαγοδρομήσουν μέσα σε ένα κυκεώνα θρησκευτικής Βαβέλ.

Έγινε δε η δολοφονική αυτή αντικατάσταση, δια νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε επί του προηγηθέντος προδοτικού καθεστώτος: Του Παπανδρέου, δηλαδή, και της Διαμαντοπούλου.

Για να έχει όμως, όπως φαίνεται, τη συνέχειά του και στον κ. Σαμαρά. Τον έτερο, δηλαδή, αυτάδελφο της μπιλντεμπεργκιανής συμμορίας.

Ο οποίος, στις προηγούμενες εκλογές, υποστηρίχθηκε από πολλούς αγίους δεσποτάδες, επειδή ήταν, λέει…κατηχητόπουλο!

Και παρασημοφορέθηκε για τις «θεάρεστες» και «ενάρετες» πράξεις του προς την πατρίδα και τη θρησκεία μας απ’ τον παναγιώτατο Άνθιμο!!!…

Για να γίνει, για μια ακόμη φορά, φανερό ότι οι Ηρώδες «θύουν και απολύουν», εν ονόματι των ηρωδιανών, κληρικών και λαϊκών…

Σε ποιους, λοιπόν, και με ποιο κουράγιο να μιλήσουν οι άγγελοι για τα Χριστούγεννα!!!

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

email: Yfantis.ilias@gmail.com

Advertisements

25 Σχόλια

 1. ΜΑΚΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εξαιρετικό..συγχαρητήρια!

  Απάντηση

 2. Νικος Γατσιος:

  ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!

  Απάντηση

 3. Emmanouil Tsitnoglou:

  Για να σοβαρευτούμε και λίγο, η Τρόϊκα φταίει ή οι πολιτικοί μας;

  Το μόνο που νοιάζει τους πολιτικούς είναι να τους ψηφίζουμε, μετά είναι μια ρουτίνα στο να φοροδιαφεύγουν, στο να αποκτούν περιουσία και μεγάλα συνταξιολογικά δικαιώματα, χωρίς να έχουν ¨μάλιστα¨ καταβάλλει φόρους στο Κράτος, όπως τους καταβάλλει ο απλός λαός.

  Μήπως εργάζονται περισσότερο από τον όποιονδήποτε άλλον εργαζόμενο;

  Εκτός του ότι φοροδιαφεύγουν, τους πληρώνουμε και για την φρουρά τους (αυτών και των οικογενειών τους) -το γραφείο τους-τα τηλεφωνά τους – τη βενζίνη τοπυς σοφέρ και τα αυτοκίνητά τους -τους μασέρ τους στην Βουλή……..

  Απάντηση

 4. Νικος Γατσιος:

  Ευθυνονται και πρεπει να λογοδοτησουν οι αχρειοι πολιτικοι μας που σημαδεψαν τη χωρα μας με τη φτωχεια και τη ταπεινωση

  Απάντηση

 5. Ασφαλώς και έχουν την πρωταρχική ευθύνη. Και θα ‘πρεπε, αν υπήρχε και στοιχειώδης,

  έστω, δικαιοσύνη, να τους αφαιρούνται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

  Και ν’ αφήνονται, για να ζήσουν με την κατώτερη σύνταξη, που προσφέρουν στους

  Έλληνες πολίτες.

  Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι τοκογλύφοι σιωνιστές και Γερμανοί ναζιστές, που

  μετέρχονται κάθε μέσο διαφθοράς είναι αγγελούδια.

  Ο Χίτλερ έλεγε ότι σε κάθε χώρα θα συναντήσουμε κάποια καθάρματα, που εξυπηρετήσουν τα σχέδιά μας.

  Την αρχή, λοιπόν αυτή εφαρμόζουν και οι τωρινοί αντάξιοι διάδοχοί τους…

  Και ασφαλώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών ανήκει στον «καλό» υπόκοσμο….

  Απάντηση

 6. Posted by Χρήστος Δημάρης on Δεκέμβριος 18, 2012 at 8:39 μμ

  ΕΝΑ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

  Καλησπέρα πατέρα Ηλία!

  Ο Ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να σπουδάσει τα παιδιά του με τον τρόπο που εκείνος θέλει. Ας υποθέσουμε πως από τα λεφτά που δίνουμε στο κράτος για την παιδεία, το κράτος δίνει στην Εκκλησία τα μισά. Ας υποθέσουμε επίσης πως το κράτος δίνει στην Εκκλησία και τα μισά από τα σχολεία που έχουμε. Και ας υποθέσουμε πως το κράτος μας εφαρμόζει όποιο σύστημα Παιδείας θέλει στα υπόλοιπα μισά σχολεία. Και τέλος ας υποθέσουμε πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να στέλνουν τα παιδιά τους σε όποια σχολεία θελουν: Ή στα σχολεία του κράτους ή στα σχολεία της Εκκλησίας. Ποιά σχολεία νομίζεις ότι θα διάλεγαν οι Έλληνες πολίτες πατέρα Ηλία;

  Απάντηση

 7. Πιστεύω ότι θα διάλεγαν τα σχολεία της Εκκλησίας!

  Αν και δεν είμαι σίγουρος για τ’ αποτελέσματα….

  Απάντηση

 8. Posted by παπα-Κώστας on Δεκέμβριος 18, 2012 at 11:31 μμ

  Ελπίζω αυτό το σενάριο με τα σχολεία της Εκκλησίας να μη το ζήσουμε.Ο Θεός να μας φυλάει.Από εκεί και πέρα,είναι φανερό ότι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις φανήκαν πολύ κατώτερες τον περιστάσεων αλλά και ο λαός τελεί υπό ύπνωση.Δεν γίνεται να ανατραπεί η κατάσταση χωρίς να είμαστε έτοιμοι για θυσίες.Η ελπίδα μερικών ότι θα βγει ένα κόμμα και θα πατήσει ένα κουμπάκι που θα μας γυρίσει σε επίπεδα 2000 για παράδειγμα είναι γελοία.Αυτό που είναι το ζητούμενο είναι οι θυσίες να πιάσουν τόπο πραγματικά και όχι μνημονιακά!

  Απάντηση

 9. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΗ ΤΌΠΟ!!!
  ΤΟΠΟ ΘΑ ΠΙΑΣΗ ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΗΣΟΥΜΑΙ !!!
  ΘΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ!!!
  ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕΙΛΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ !!!
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!
  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ !!!

  Απάντηση

 10. Posted by παπα-Κώστας on Δεκέμβριος 19, 2012 at 1:33 πμ

  Η πολιτική μέθοδος του Γκάντι είναι πολύ απλή και προφανής: δεν απαιτεί τίποτε άλλο εκτός από τον άνθρωπο που φωνάζει και τον Θεό που ανταποκρίνεται .. Ενάντια στα όπλα, τα πυρομαχικά και τον στρατό , ο Γκάντι θέτει την νηστεία.Απέναντι στις δεξιότητες, την πανουργία και την βία , την προσευχή. Και κατά των πολιτικών φιλονικιών, την σιωπή.
  Πόσο μικρό και θλιβερό φαίνεται αυτό στα μάτια των σύγχρονων ανδρών, έτσι δεν είναι ; Στα σύγχρονα πολιτικά εγχειρίδια, αυτές οι τρεις μέθοδοι δεν αναφέρονται ούτε καν στις υποσημειώσεις.
  Δυστυχώς, στην εποχή μας, μεταξύ των Χριστιανών, πολλές από τις αρχές αυτές δε λαμβάνονται υπόψη, και πολλά θαυματουργά μυστήρια λησμονιούνται.
  Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι κερδίζει κανείς μόνο με τη χρήση του ατσαλιού , ότι οι ασθένειες θεραπεύονται μόνο με χάπια, και ότι τα πάντα στον κόσμο μπορούν να εξηγηθούν απλώς με την ηλεκτρική ενέργεια.. Οι Πνευματικές και ηθικές ενέργειες εκλαμβάνονται ως σχεδόν ωςμαγικές εργασίες.
  Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαρκώς ενεργός Θεία Πρόνοια επέλεξε τον Γκάντι, έναν άνθρωπο αβάπτιστο, για να χρησιμεύσει ως μια προειδοποίηση προς τους βαφτισμένους βάφτισε, ιδίως προς εκείνους τους βαφτίισμένους ανθρώπους που συσσωρεύουν τη μία κακοτυχία πάνω στην στην άλλη, για τον εαυτό τους και τους λαούς τους, χρησιμοποιώντας σκληρά και αδίστακτα μέσα. Το Ευαγγέλιο μας λέει επίσης ότι η Πρόνοια του Θεού χρησιμοποιεί μερικές φορές τέτοιες προειδοποιήσεις για το καλό του λαού.
  Η Χάρη σας αμέσως θα συνειδητοποιήσει ότι είμαι υπαινίσσομαι τον Ρωμαίο εκατόνταρχο από την Καπερναούμ (κεφ. Ματθαίος. .
  Από τη μία πλευρά, θα δείτε τους σοφούς του Ισραήλ, οι οποίοι,ως διαλεγμένοι μονοθεϊστές της εποχής εκείνης, καυχόνταν για την πίστη τους απορρίπτοντας εν τω μεταξύ τον Χριστό, και, από την άλλη πλευρά, θα δείτε τον περιφρονημένο ρωμαίο ειδωλολάτρη που ήρθε στο Χριστό με μεγάλη πίστη και ταπεινοφροσύνη, ζητώντας του να θεραπεύσει τον υπηρέτη του.
  Και όταν ο Ιησούς το άκουσε, έμεινε έκπληκτος και είπε σε αυτούς που τον ακολούθησαν, «Αληθινά σας λέγω, ούτε ακόμη και στο Ισραήλ δεν βρήκα τέτοια πίστη.» Ο χριστιανικός κόσμος είναι το νέο, βαπτισμένο Ισραήλ. Δεν λέει ο Χριστός την ίδια φράση σήμερα στις συνειδήσεις των χριστιανών σοφών δείχνοντας τον τωρινό κυβερνήτη της Ινδίας;

  Να σάς χαρίζει ο Κύριος ειρήνη και υγεία!
  Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς για τον Γκάντι.
  Τα περί αποδεκατισμού και μπουκαρίσματος στη Βουλή τα θεωρώ αστεία.Δεν θα αλλάξουμε δολοφόνους με άλλους δολοφόνους.

  Απάντηση

 11. Posted by Χρήστος Δημάρης on Δεκέμβριος 19, 2012 at 11:02 πμ

  ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ: Αυτό είναι το κλειδί πατέρα Κωνσταντίνε!!! Για να γίνει η Ορθοδοξία αυτή που πρέπει να είναι και να πάψει να είναι δούλη του κράτους. Αυτή η θέση δεν είναι μόνο δική μου. Είναι και θέση του μακαριστού πατέρα Αυγουστίνου Καντιώτη. Αν η Εκκλησία μας δεν είναι σε θέση να δώσει την παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας τότε καλά να πάθουμε και να μην διαμαρτυρόμαστε για το μάθημα των θρησκευτικών. Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς λέει πως καθήκον των Χριστιανών είναι να κάνουν τα παιδιά τους Χριστιανούς – επαναστάτες. Η θεμελιώδης υποχρέωση μιας Χριστιανικής παιδείας είναι να μάθει στα παιδιά να εξεγείρονται εναντίον του κακού και της αδικίας. Για μια τέτοια Χριστιανική παιδεία μιλώ. Πολύ ωραία τα λόγια του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς που έβαλες. Θα τα αναδημοσιεύω σε ένα άλλο ιστολόγιο το οποίο θίγει το πρόβλημα της βίας.

  Απάντηση

 12. Posted by Χρήστος Δημάρης on Δεκέμβριος 19, 2012 at 11:05 πμ

  ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ: Θα μοιραστώ μαζί σας μια μεγάλη μου χαρά. Όπως σας έχω γράψει στις 12/12/12 δικαζόμουν για τα αδικήματα της απλής δυσφήμισης, της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Πριν από την δίκη οι δικηγόροι συμφώνησαν να ζητήσουν αναβολή προκειμένου να τα βρούμε εξωδικαστικά. Όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της αναβολής και η δίκη έγινε κανονικά παρόλο που στην ώρα που έγινε απεργούσαν οι εισαγγελείς!!! Το αποτέλεσμα ήταν να με αθωώσει το δικαστήριο για τα αδικήματα της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης και να με καταδικάσει για το αδίκημα της απλής δυσφήμισης στο ελάχιστο της εφεσίμου ποινής. (έξι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή) Το δικαστήριο δέχτηκε πως αυτά που είπα ήταν αλήθεια αλλά με τιμώρησε επειδή ότι είπα το είπα δημόσια βγάζοντας ένα πανό και μοιράζοντας φυλλάδια. Όπως και να έχει το πράγμα, ψεύτη δεν μπορεί κανείς να με πεί!!!

  Απάντηση

  • Posted by παπα-Κώστας on Δεκέμβριος 19, 2012 at 2:40 μμ

   Χρήστο συγχαρητήρια για τη νίκη στο δικαστήριο.Κι εγώ είμαι υπέρ του διαχωρισμού.Με την προϋπόθεση να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην καταντήσουν οι παπάδες έρμαια στα χέρια του κάθε προβληματικού Μητροπολίτη.Ίσως έτσι ξεκαθαρίσει το χάλι αυτό των κομματοδεσποτάδων.

   Απάντηση

  • Χρήστο

   Η χαρά σου είναι και δική μας μεγάλη χαρά.

   Η απόφαση είναι πολύ τιμητική για σένα.

   Αλλά όχι και για τη νομιμότητα.

   Η οποία καταδικάζει αυτόν, που λέει την αλήθεια,

   επειδή δεν είναι υποκριτής.

   Αυτά, δυστυχώς, τα έχω ζήσει επανειλημμένα…

   Απάντηση

 13. Ελοχίμ

  Κι εγώ είμαι πολεμοχαρής σαν κι εσένα. Αλλά νομίζω ότι το σχόλιο του παπα-Κώστα είναι κυριολεκτικά αφοπλιστικό!

  Πολύ μεγάλος άνθρωπος αυτός ο Γκάντι και πολύ μεγάλος άγιος ο Νικόλαος Βελιμίροβιτς.

  Και ασφαλώς ασύγκριτα μεγαλύτερη η δύναμη του Θεού απ’ την κακουργούσα βλακεία και την βλακώδη κακουργία των, θεωρητικά, ισχυρών του κόσμου τούτου…..

  Απάντηση

 14. Posted by Ιωάννης εξ Αγρινίου on Δεκέμβριος 20, 2012 at 1:58 μμ

  Η πολύκροτη και αιματηρή ιστορία του Ηρώδη επαναλαμβάνεται και σήμερα. Βέβαια τοτε είχαμε έναν Ηρώδη, σήμερα έχουμε πολλούς, ενθρονισμενους στα βουλευτικά έδρανα. Τοτε οδηγήθηκε σε αυτή την αποτρόπαια εντολή σφαγής όλων των νηπίων, ο Ηρώδης, φοβουμενος την τυχόν απώλεια της εξουσίας του ενόψει του ερχομού του Βασιλέως των Ιουδαίων. Σήμερα όλοι αυτοί οι προδότες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δολοφονούν με όλες αυτές τις καταδικαστικές αποφάσεις τους Ελλάδα και χριστιανισμό, υποχωρώντας στα θελγητρα των κατοχικών δυνάμεων της τρόικας. Ειναι σχέδιο μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης να αφανίσουν έθνος και θρησκεία. Όταν επιβάλουν φόρο στα παιδιά, όχι μόνο η υπογεννητικότητα φθάνει στα ύψη, αλλά η οικογένεια εξαφανίζεται. Όταν επιχειρούν την αλλοίωση του μαθήματος των θρησκευτικών και από ορθόδοξο, να μετατραπεί σε Θρησκειολογικό, το παιδί θα βγαίνει όχι ένας συνειδητος ορθόδοξος χριστιανός, αλλά ένα πολυθρησκευτικο ον , το οποίο δεν θα ξέρει που βρίσκεται η αλήθεια. Θα μου πείτε η οικογένεια και η Εκκλησία έχουν κανονικά την κατηχητικη υποχρέωση. Να όμως που και το σχολείο έχει την υποχρέωση της διαπαιδαγώγησης του παιδιού και πνευματικής αγωγής αυτού. Έρχεται επικουρικΑ, μην πω πρωταγωνιστικα να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια το ενθαρρυντικό ειναι π. Ηλία, οτι το Διοικητικό εφετείο Χανίων με απόφαση του, ύστερα από προσφυγή των θεολόγων του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΘ, απεφάνθη οτι το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να έχει ορθόδοξο και όχι οποιοδήποτε άλλο προσανατολισμό. Από τις φορές που η δικαιοσύνη εφαρμόζει το έννομο και δημόσιο συμφέρον, απρόσκοπτα και χωρίς σκοπιμότητες. Γιατί σήμερα τίποτα δεν γίνεται χωρίς δόλο και υπέρ της λαϊκής κυριαρχίας. Και θέλω να θέσω ένα ερωτημα: ειναι τυχαίο που τέτοιου είδους θέματα έρχονται έντονα στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες? ας μην επιτρέψουμε άλλες σφαγές και αδικίες εις βάρος των παιδιών μας, του έθνους μας και της ορθοδοξίας μας. Ο λαός έχει το πάνω χέρι, ας ξυπνησει από το λήθαργο των υπνωτικων της τρόικας. Ο Χριστός φθάνει στη γη για να μας προσφέρει την πραγματική ελευθερία από τη δουλεία όλων όσων μας κρατούν αιχμάλωτους. Ας πορευτούμε στο δρόμο προς Βηθλεέμ, δεν θα χάσουμε! Καλά και ευλογημενα Χριστούγεννα!

  Απάντηση

 15. Ιωάννη

  Ευχαριστώ για το ωραίο σχόλιό σου!

  Είναι πολύ αξιόλογη η απόφαση του Εφετείου Χανίων.

  Υπάρχουν και δικαστές με φιλότιμο!

  Απάντηση

 16. Posted by Χρήστος Δημάρης on Δεκέμβριος 23, 2012 at 1:26 μμ

  BELLA CIAO: Μπορεί να είμαι αντιοικουμενιστής αλλά το παρακάτω βίντεο με συγκίνησε: https://www.youtube.com/watch?v=_5koRYLKUbk&feature=youtube_gdata_player

  Απάντηση

 17. Posted by Χρήστος Δημάρης on Δεκέμβριος 23, 2012 at 1:32 μμ

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣ» ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟ BELLA CIAO;

  «Χτες το διαδίκτυο γέμισε από το τραγούδι ενός ηλικιωμένου καθολικού ιερέα. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι το τραγούδι ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ το παρτιζάνικο Bella Ciao. Ωπ! Τι γίνεται εδώ; Ποιος είναι αυτός ο «κόκκινος παπάς»;

  Ο Don Andrea Gallo, λοιπόν, γεννήθηκε το 1928 στη Γένοβα, έκανε ιεραποστολή στη Βραζιλία τη δεκαετία του 1950 απ’ όπου τον έδιωξε η τότε χούντα, επέστρεψε στη Γένοβα κι έγινε εφημέριος στην ενορία του San Benedetto in Porto. Με την καθημερινή του δράση έκανε την ενορία του «σημείο αναφοράς για αγωνιστές της Νέας Αριστεράς, χριστιανούς ή όχι» από το 1970. Η μητρόπολη τον μετακίνησε στο νησάκι της Capraia. Το 1975 γεννήθηκε η Κοινότητα του San Benedetto in Porto, «ένα νησί αλληλεγγύης στην καρδιά μιας πόλης με χίλια προβλήματα, που φροντίζει εξαρτημένους από ναρκωτικά, αλλά γενικότερα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες: πρώην πόρνες, πρώην κλέφτες, άνδρες και γυναίκες στη μετάβαση από το ένα φύλο στο άλλο» (από το βιβλίο του Don Andrea Gallo «Αγγελικά Αναρχικός»).

  «Αυτό που μετράει είναι να κάνουμε τα πάντα για να πάρει το λόγο ο φτωχός κόσμος, αυτός που δεν μετράει και γι’ αυτό τον κακομεταχειρίζονται» τα λέει όλα ο «παπάς του πεζοδρομίου», όπως αυτοχαρακτηρίζεται.

  Grazie Don Andrea!»

  Πηγή: http://www.zonews.gr/index.php?showbody=1&articleid=10041

  Απάντηση

 18. Χρήστο

  Πρώτα-πρώτα ΧΡΟΝΙΑ σου ΠΟΛΛΑ, για την ονομαστική σου γιορτή!

  Και θερμές ευχαριστίες για το τραγούδι του Ντον Αντρέα, καθώς και τις σχετικές πληροφορίες.

  Πάντα επίκαιρος και καίριος στα σχόλιά σου. Θερμά ευχαριστώ.

  Απάντηση

 19. Posted by Χρήστος Δημάρης on Δεκέμβριος 24, 2012 at 10:31 μμ

  ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ: ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΣΑΙ ΕΣΥ; http://adontes.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8514.html?m=1
  Ευχαριστώ πατέρα Ηλία!
  Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

  Απάντηση

 20. Posted by Χρήστος Δημάρης on Δεκέμβριος 31, 2012 at 5:30 μμ

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 2012 (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ); ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

  Σε μια εποχή κρίσης, μιζέριας και δυσκολίας, το μήνυμα που στέλνουν αυτά τα δυο παιδάκια είναι απλό και ξεκάθαρο, μα συγκλονιστικό κι ελπιδοφόρο συνάμα:

  «ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥ» λοιπόν, πρέπει να γίνουμε όλοι μας!

  Ίσως έτσι ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα μας, ολόκληρο τον κόσμο κι εμάς προσωπικά…!

  http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/12/2012_30.html

  Απάντηση

 21. Posted by παπα-Κώστας on Δεκέμβριος 31, 2012 at 10:47 μμ

  Τελειότατη κοινωνία ονομάζω αυτήν, όπου έχει καταργηθεί η ιδιοκτησία, έχουν εκλείψει οι προσωπικές διαφορές και έχουν εξαφανιστεί οι έριδες και οι φιλονικίες. Είναι η κοινωνία όπου όλα είναι κοινά. Οι πολλοί είναι ένας και αυτός ο ένας δεν υπάρχει μόνος του, αλλά ζει μέσα στους πολλούς.

  Μ. Βασιλείου, Ασκητικές Διατάξεις
  Καλή χρονιά!

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: