ορθόδοξη γενοκτονία!…

ορθόδοξη γςνοκτονία...

Ο μαθητής μου-στο Γυμνάσιο Αίγινας-Μανώλης Κοτάκης πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη απ’ το Σεβ. Μητροπολίτη Σιάτιστας κ. Παύλο.

Έχει δε, όπως νομίζω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον-ανάμεσα στα άλλα- η απόφανσή του Μητροπολίτη ότι «δεν μπορεί κάποιος ορθόδοξος χριστιανός ν’ ανήκει στη Χρυσή Αυγή»…

Και προκύπτει το ευνόητο ερώτημα: Υπάρχει κάποιο πολιτικό κόμμα, στο οποίο μπορούν να ανήκουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί;

Και ας μην πάμε σε κάποιο απ’ τα, λεγόμενα, αριστερά κόμματα, που οι «εθνικόφρονες» τους έχουν κολλήσει την ταμπέλα της αθεΐας. Μια ταμπέλα, που ήταν της μόδας παλιότερα να τη κολλούν σε όποιον τολμούσε να μιλάει για δικαιοσύνη…

Για ν’ αποδεικνύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ως πού μπορεί να φτάσει η διαστρέβλωση από κάποιους εγκάθετους διαστροφείς! Που φτάνουν στο σημείο να διατείνονται ότι:

Όσοι μιλούν για δικαιοσύνη είναι άθεοι! Ενώ οι κλέφτες και απατεώνες είναι ένθεοι! Και θρήσκοι και πατριώτες!

Γεγονός, που είχε σαν αποτέλεσμα, πάμπολλοι έντιμοι άνθρωποι, που αγαπούσαν τη δικαιοσύνη να προσχωρήσουν στ’ αριστερά κόμματα.
Παρ’ όλες τις δυσμενείς συνέπειες, που συνεπαγόταν, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, μια τέτοια προσχώρηση.

Και βέβαια οι περισσότεροι διατήρησαν τη θρησκευτικότητά τους.

Αλλά και πολλοί απ’ αυτούς, που διακηρύσσουν ότι είναι άθεοι, αποδεικνύονται στην πραγματικότητα περισσότερο έντιμοι από κάποιους, σουπερ-ορθόδοξους και σούπερ-πατριώτες.

Εκτός από κάποιους, που επέλεξαν να παίξουν έναν πολύ ύποπτο και ύπουλο ρόλο:

Να μιλούν στο όνομα της χυδαιότητας για την ελευθερία του λόγου και της τέχνης. Και φαίνονται να λειτουργούν ως πληρωμένοι δολοφόνοι εναντίον της πνευματικής και της γενικότερης πολιτισμικής ταυτότητας του λαού μας.

Γεγονός, που σημαίνει ότι, όπως σε κάθε χώρο, έτσι και στο χώρο της αριστεράς, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι, που ξεπουλάνε τα τζοβαϊρικά της ιστορίας μας και της παράδοσής μας.

Και, αν μεν αυτοί βρίσκονται κάπου στο περιθώριο, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Δεδομένου ότι κανένας χώρος της κοινωνικής μας ζωής δεν απαρτίζεται από αγγελούδια…

Όταν όμως βρίσκονται στην ηγετική ομάδα, η οποία, όταν πάρει την εξουσία, θ’ αποφασίζει και θα διατάσσει, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα.

Ιδιαίτερα για όποιους θέλουν, όχι απλά να λέγονται, αλλά και να είναι ορθόδοξοι χριστιανοί…

Ασύγκριτα βέβαια χειρότερη είναι η περίπτωση εκείνων, που ενώ διατείνονται ότι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί επιμένουν ν’ ακολουθούν την ηγεσία της διαπλεκόμενης με το ναζισμό και σιωνισμό φασιστικής μαφίας του δικομματισμού…

Ο οποίος με απίστευτο κυνισμό και πρωτοφανή βαρβαρότητα βάλθηκε να ξεριζώσει το Ευαγγέλιο απ’ τις καρδιές των Ελλήνων και να επιτύχει την ολοσχερή γενοκτονία μας.

Και του οποίου, παρ’ όλα αυτά, κάποιοι γελοιωδέστατοι εκπρόσωποι τολμούν να παρουσιάζονται και ως ασυμβίβαστοι πολέμιοι του ναζισμού και του φασισμού….

Προφανώς ποντάροντας στην ανίατη ευπιστία και ευήθεια κάποιων τυφλωμένων οπαδών τους!…

Υπήρχε, μέχρι τώρα και η νησίδα και όαση των «ανεξάρτητων Ελλήνων». Που και αυτήν, όπως φαίνεται, έπνιξε το τσουνάμι του σιωνιστικού και του ναζιστικού μαμωνά.

Αλλά και, στην περίπτωση αυτή, υπάρχει ένα «αλλά» για έναν πραγματικά ορθόδοξο χριστιανό.

Όπως υπήρχε πάντα σε σχέση με τα κόμματα της, λεγόμενης, Δεξιάς. Που ενσαρκώνουν την ιδεολογία και πρακτική της ελεύθερης οικονομίας.

Γιατί η ελεύθερη οικονομία σημαίνει επιβολή του νόμου της ζούγκλας. Που βέβαια είναι φυσιολογικός για τις αγέλες των ζώων, αλλά αποτελεί διαστροφή για την κοινωνία των ανθρώπων.

Διαστροφή, που βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με το πνεύμα του Ευαγγελίου. Το οποίο, δια στόματος του ίδιου του Χριστού, διακηρύσσει:

«Ου δύνασθε δουλεύειν Θεώ και μαμωνά»!

Κι αν κάποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο, απλά δουλεύουν το λαό. Όχι όμως βέβαια και το Θεό….

Κι όσο για τη Χρυσή Αυγή;

Το διαμετρικά ασυμβίβαστο με το πνεύμα του Ευαγγελίου, στην περίπτωσή τους, είναι οι ρατσιστικές τους αντιλήψεις και συμπεριφορές…

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μεταναστευτική πλημμυρίδα στον ελλαδικό χώρο δεν είναι «εκ του πονηρού»…

Και ότι δεν αποτελεί μία ακόμη συνιστώσα της προμελετημένης πολιτισμικής και εθνολογικής αλλοίωσης του λαού μας!

Παράλληλα και με την οικονομική εξαθλίωση και εθνική υποδούλωση, η οποία ραγδαία επιβάλλεται.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι λάθος, στη φάση αυτή, ν’ ασχολούμαστε με τους ιδεολογικούς ακροβατισμούς κάποιων κομμάτων. Και ν’ αποπροσανατολιζόμαστε απ’ το πρωταρχικό:

Που στην προκειμένη περίπτωση είναι ν’ αντισταθούμε στους προφανείς και πρωτοφανείς ενεργούς φασίστες και ναζί. Εσωτερικού και εξωτερικού. Που χρησιμοποιούν ως αιχμή του δόρατος τον δολοφονικό και εφιαλτικό δικομματισμό…

Που, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, απροκάλυπτα και με όλα τα μέσα απεργάζεται την καταστροφή της ορθόδοξης πατρίδας μας και την βιολογική και πνευματική γενοκτονία του ορθόδοξου λαού μας!…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

8 Σχόλια

 1. Posted by Ιωάννης εξ Αγρινίου on Δεκέμβριος 11, 2012 at 4:06 μμ

  Πάτερ έχετε δίκιο οτι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από κόμματα και συμφέροντα σε εποχές πονηρες. Σήμερα δεν υφίστανται πολιτικές ιδεολογίες και τούτο γιατί τα πάντα μπροστά στο κέρδος του ηγετικού θώκου εξοβελιζονται. Συμβαινει ο λαός να ειναι πιστός σε ένα κόμμα, το κόμμα όμως δεν ειναι πιστο στο λαό. Ποσά καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια για κατοχή παράνομου πλούτου, θέσεων κ.τ.λ. σε κόμματα και ποσά δεν γνωρίζουμε γιατί κρατιούνται επτασφράγιστα μυστικά. Κατά την γνώμη μου δυστυχώς κάνουμε διακρίσεις άστοχες και ανυπόστατες, όταν κάποιοι όπως τονισατε, μπορεί να ειναι άθεοι αλλά να ειναι καλύτεροι από κάποιους υπέρμαχους της ορθοδοξίας. Υπάρχουν δεσποτάδες που εγκαινιάζουν κοινωνικά παντοπωλεια (έχει γίνει της μόδας) και από την άλλη κυκλοφορούν με λιμουζίνες και αρέσκονται σε πολυτελή ζωή. Υπάρχουν ορθόδοξοι χριστιανοι υπερασπιστές των δικαίων και των φιλανθρωπικών δράσεων της εκκλησίας και από την άλλη εάν τους ζητηθεί η προσωπική τους οικονομική θυσία όχι μόνο αρνούνται, αλλά εχθρό σε πιάνουν. Υποκρισία! Βέβαια αυτό δεν εξαιρεί και κάποιους αριστερών φρονημάτων, επονοματι των αρχών της δικαιοσύνης και της λαϊκής κυριαρχίας εκμεταλλεύτηκαν το λαό και εις βάρος του διέπραξαν ανομηματα και Ραδιουργίες. Μπορεί να υπερασπίζονταν τον κομμουνισμό αλλά η πολιτικη τους όλα τα αλλά ήταν παρά κομμουνιστική. Χουντικη και αυταρχική μπορείς να την χαρακτηρίσεις. Και λόγος γίνεται για το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρωσίας (Λένιν + Στάλιν). Στα λόγια και στις προεξαγγελιες όλα φαντάζουν ιδανικά και ευνοϊκά, στην πράξη όμως ειναι ανεντιμα και καταστροφικά. Κομμούνα και τα πάντα κοινά, αλλά στην ουσία αυτά για το λαό, για τους αρχηγούς ισχύει το συμφέρον. Όταν η κυρία Παπαρήγα λέει κατά των αμερικανών και το παιδί έχει αποφητησει εκ του αμερικανικού κολεγίου. Αυτή δεν ειναι λαοπλανος; Και δεν εννοώ τους καπιταλιστές, αλλά τους πρεσβευτές της κοινωνικής ισοτητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πόση υποκρισία ακόμη? Είδαμε και τον υποκριτής τον Καμμενο, ο οποίος τον Σαμαρά κατηγορούσε και αποδείχθηκε με την ιστορία του non paper, χειρότερος του Σαμαρά. Και αυτός για εξουσία διψούσε, ανεξάρτητα του εάν ήταν της τρόικας. Αλλά στο λαό να φωνάζουμε όχι συγκυβέρνηση με τροικανους. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, αριστεροί και δεξιοί. Η Ελλάδα βουλιάζει και εμείς συνεχίζουμε να αρκουμεθα σε αυτούς τους ψεύτες. Εάν δεν αντιδράσουμε κατά ολων αυτών των ναζιστών και φασιστών, θα εξοστρακισθουμε από την ίδια μας την χώρα. Μπορεί να ζούμε στην Ελλάδα, αλλά δεν θα λεγόμαστε Ελλάδα. Ας σηκωθούμε από την πολυθρόνα μας και ο καθένας από το Μετερίζι του να αγωνισθεί για την επικράτηση της δικαιοσύνης και το συμφέρον του λαού.

  Απάντηση

 2. Ιωάννη

  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου σχόλιο. Πιστεύω ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

  Ο λαός κατάντησε σαν την καμήλα. Την οποία ρώτησαν αν προτιμάει την ανηφόρα ή την κατηφόρα.

  Κι εκείνη αντιρώτησε και είπε: Επιτέλους δεν υπάρχει ίσιωμα!

  Και στη δική μας περίπτωση ο ίσιος δρόμος είναι ο δρόμος του Θεού.

  Που βέβαια δεν αρέσει σε κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα…

  Απάντηση

 3. Theoprovlitos Athinon:

  Πες τα παπά μου!

  Προβαλουν και ξαναπροβαλουν τη ΧΑ κανοντας της και διαφημιση για να φαινονται οι ιδιοι ΔΗΘΕΝ δημοκρατες.

  Και την πατανε την μπανανοφλουδα και Χριστιανοι ανεβαινοντας στο άρμα τους.

  Ο φασισμος και ο ναζισμος κατοικοεδρευει σε πολλα ανθρωποκτονα κόμματα εξουσιας και παραεξουσιας….

  Απάντηση

  • Posted by NICK KALAMATIANOS on Δεκέμβριος 12, 2012 at 4:16 πμ

   Όλοι κατηγορούν την Χρυσή Αυγή ότι είναι ναζιστές.Από που προκύπτει αυτό?Από το ότι είναι εθνικιστές ή ότι χαιρετάνε ναζιστικά όπως λένε?Αυτοί που το ισχυρίζονται αυτό κάνουν ένα μεγάλο σφάλμα.Ο εθνικισμός ως έννοια έχει λοιδωρηθεί από τους αριστερούς ψευτοκουλτουριάρηδες.Εθνικιστής είναι ο αυτός που αγαπάει την πατρίδα του και είναι ενεργός πατριώτης.Όσο αφορά για τον χαιρετισμό,αυτός δεν είναι ναζιστικός αλλά αρχαίος Σπαρτιατικός.Ακόμη και στο κόμμα του αείμνηστου Μεταξά χαιρετούσαν έτσι.Τι πάει να πεί?Ότι και ο Μεταξάς ήταν ναζιστής?Αυτός δεν είπε το Μεγάλο Όχι το 1940 και ακολούθησε το έπος του ΄40.Πρέπει όλοι μας να διαβάσουμε καλά την ιστορία μας και μετά να έχουμε γνώμη για οτιδήποτε.

   Απάντηση

 4. Theoprovlitos Athinon;

  Nic το οτι ενα κομμα δεν βαρυνεται με πολιτικες αμαρτιες μπορει να ειναι και επειδη δεν ηταν στην εξουσια.

  Ας μη μας παρασυρει ο ποθος μας για καθαρση σε δρομους με σκοτεινο ιδεολογικο και φιλοσοφικο υποβαθρο και παρελθον επειδη δεν φαινονται στον οριζοντα εναλλακτικες λύσεις.

  Αρκετες φορες ο λαος αυτος την εχει πατησει τρεχοντας ξοπίσω από διαφορα κομματα, και την εχει πληρώσει.

  Απάντηση

 5. Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»:

  Είναι η Παράταξη που μπορούν να ανήκουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

  Στόχος της είναι επιτέλους να έχουν οι Χριστιανοί λόγο στην καθημερινή μας ζωή και να σταματήσει αυτός ο πνευματικός εκφυλισμός του Γένους μας.

  Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά αλλά η Πολιτική της ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ !

  Ελάτε στο Συνέδριο που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ», με θέμα: «Η ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ θα ελευθερώσει την Ελλάδα» κι εκεί θα λάβετε τις απαντησεις στα ερωτήματά σας.

  Σκοπός του Συνεδρίου αυτού δεν είναι να διατυπωθούν για άλλη μια φορά, οι χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

  Σκοπός είναι να διατυπωθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις στα σημερινά μας αδιέξοδα. Λύσεις απτές και χειροπιαστές. Λύσεις πραγματικές και όχι ουτοπικές. Λύσεις που πηγάζουν από τις ρίζες του Ελληνισμού.

  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στις 4:00μμ, στο Αμφιθέατρο του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

  Με σεβασμό,

  Μαρίνα Διαμαντή

  Δ/ντρια Γραφείου Τύπου

  Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Απάντηση

 6. Μαρίνα

  Γνωρίζω τα σχετικά με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Και σε προηγούμενο κείμενό μου αναφέρθηκα. Με την παράκληση να υπάρξει συνεργασία με τα υπόλοιπα ομότροπης κατεύθυνσης κόμματα, για να έχουμε αποτέλεσμα και να μη φυτοζωούμε .

  Ευχαριστώ

  παπα-Ηλίας

  Απάντηση

 7. Posted by παπα-Κώστας on Δεκέμβριος 14, 2012 at 10:56 μμ

  Τα υπάρχοντα κόμματα είτε έχουν εμπλακεί στην εξουσία είτε όχι,δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός τέτοιου τεράστιου αγώνα.Χρειάζεται ένας καινούριος φορέας,δυναμικός με νέες ιδέες και έναν εμπνευσμένο ηγέτη και μάλιστα γρήγορα διότι η διάλυση της χώρας γίνεται με τρομακτικούς ρυθμούς.Που θα βρεθεί είναι ένα θέμα.Πίστευω όμως ότι διαθέτουμε ακόμα σαν χώρα τέτοιες προσωπικότητες.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: