ΟΧΙ στο λαό, ΝΑΙ στο φασισμό!….

Θεσσαλονίκη! Άγιος Δημήτριος:

Οι αποκρουστικοί και γελοίοι λήσταρχοι και οι δολοφόνοι του λαού είχαν δικαίωμα εισόδου στον οίκο του Θεού. Κι ακόμη κάποιοι γαλαζοαίματοι με ειδικές προσκλήσεις. Ωσάν να επρόκειτο για κομματικό συνέδριο. Περιφρουρούμενοι από την κουστωδία των οργάνων προστασίας του καθενός επίσημου αλήτη.

Και ο λαός του Θεού έξω απ’ τα φασιστικά κιγκλιδώματα της ντροπής και της προσβολής κάθε ιερού και οσίου, σε μεγάλη απόσταση. Απόσταση αδυσώπητου μίσους.

Απ’ όπου, γεμάτος ιερή οργή και αγανάκτηση γιουχάιζε τους αρχιληστές, που χωρίς ντροπή και φόβο Θεού εισέρχονταν στο ναό, για να δώσουν τη θεατρική τους παράσταση.

Και αυτό λέγεται πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητρίου και των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης!

Εσείς, Παναγιώτατε, δεν νιώσατε νυγμούς και τριγμούς στη συνείδησή σας απ’ όλη αυτή την ανίερη και πανάθλια σκηνοθεσία;

Δεν σκεφθήκατε ότι ο Χριστός και ο Άγιος Δημήτριος και οι εκατόμβες των ηρώων το μόνο, που ένιωθαν, ήταν ντροπή και αηδία;

Γιατί οι ήρωες και οι άγιοι ανήκαν σ’ αυτούς, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και του λαού από κάθε μορφή σκλαβιάς και αδικίας. Γιατί ήταν αίμα από το αίμα και σάρκα από τη σάρκα του λαού!

Ενώ αυτοί, για χάρη των οποίων καταφρονήσατε το λαό, είναι εκείνοι, που τον θυσιάζουν και τον δολοφονούν, χωρίς οίκτο και έλεος. Γιατί τον περιφρονούν και τον μισούν θανάσιμα….

Και λέμε τον δολοφονούν, γιατί τα όσα προηγήθηκαν και συνεχίζουν να διαδραματίζονται, δεν έγιναν από κάποια ανθρώπινα λάθη, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της κατανόησης και της συγνώμης.

Αλλά έγιναν βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου. Στην ολοκλήρωση του οποίου προχωρούν ακάθεκτοι. Προκειμένου να πραγματοποιήσουν το καταστροφικό για την πατρίδα και ολέθριο για το λαό πολυμέτωπο και πολυεπίπεδο ανοσιούργημά τους!

Εσείς, Παναγιώτατε, ο τόσο λαλίστατος και η λοιπή ιεραρχία δεν έχετε καταλάβει τίποτε π’ όλα αυτά; Δεν συγκινείστε απ’ την εξαθλίωσή του λαού; Δεν ακούτε τις οιμωγές του;

Δεν έχετε μάτια να ιδείτε τις χιλιάδες αγχόνες των αυτοκτονιών, στις οποίες εξωθούν ολοένα και περισσότερες χιλιάδες λαού; Που, σε τελική ανάλυση, είναι δολοφονίες!

Και ασφαλώς όχι μόνο των κακομαθημένων αυτών εντολοδόχων του ναζισμού και του σιωνισμού. Αλλά και όλων εκείνων, που θα μπορούσαν να στήσουν φραγμούς στην κακουργηματική τους δραστηριότητα.

Αν στη θέση σας, Παναγιώτατε, ήταν ο Αμβρόσιος Μεδιολάνων θα δεχόταν ποτέ μια τόσο ανίερη, σε βάρος του λαού συμπαιγνία; Σε καμιά περίπτωση! Το τελείως αντίθετο:

Θα έβγαινε αυτοπροσώπως στα προπύλαια του ναού και θα τους απέκλειε την είσοδο. Ο ναός, θα τους έλεγε, ανήκει στο Θεό και στο λαό. Και σε καμιά περίπτωση στους δολοφόνους και τους λήσταρχους του λαού.

Το σκηνικό, που στήσατε δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη του Ευαγγελίου. Αποτελεί εμπαιγμό και ανατροπή του.

Το οποίο οι άξιοι εκπρόσωποί του το διαβάζουν από την καλή και όχι από την ανάποδη.

Εσείς όμως, όχι μόνο ανεχθήκατε όλη αυτή την αθλιότητα, αλλά φτάσατε στο κατάντημα να παρασημοφορήσετε κιόλας τους αρχιδήμιους του λαού!

Και γιατί όχι, θα μου πείτε! Άγιος ο Δημήτριος, Παναγία η μάννα του Χριστού, Παναγιώτατος εσείς!…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

11 Σχόλια

 1. Κωστας Ευθυμιαδης:

  Ευλόγησον πάτερ.

  Τέτοιες φωνές θέλουμε ν’ακούμε από τους ιερείς μας.
  Σ’ευχαριστούμε!

  Απάντηση

 2. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ:

  ΠΑΠΑ ΗΛΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ.

  ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ:

  Τι λες ρε παιδακι μου!!!!!Η εισοδος στον αγιο Δημητριο μονο με ειδικη προσκληση και μετα απο ελεγχο εις την πυλη του ναου!!!

  Απο τον φιλο Παναγιωτη κατι που γελασα πολυ!!!

  το δοξαστικό να διασκευαστεί ως εξής «Δεῦτε οὖν φιλέορτοι,την πρόσκλησιν υπό της αρμοδίας αρχής εν ταις χερσίν κατέχοντες, φαιδρῶς ἐκτελέσωμεν, τὴν μνήμην αὐτοῦ λέγοντες..»

  Και μη χειρότερα!

  Απάντηση

 3. Amalia Handrinou:

  ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΗΛΙΑ .

  ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ;

  ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ….

  Απάντηση

 4. Nikos Papadopoulos:

  Πες τα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!!!

  Απάντηση

 5. Posted by Χρήστος Δημάρης on Οκτώβριος 27, 2012 at 2:43 μμ

  ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Σε αυτήν την περίπτωση φάνηκε με τον πιό καθαρό τρόπο ποιοί είναι οι πιό ύπουλοι εχθροί της Ορθοδοξίας. Αυτοί που τάχατες υπερασπίζονται τις αξίες του Ελληνικού λαού τις οποίες όμως συνεχώς τις προδίδουν. Και στην περίπτωση του Κόρπους Κρίστι φάνηκε ποιοί είναι οι πιό χαζοί εχθροί της Ορθοδοξίας. Αυτοί που κάνουν φανερά το βρώμικο έργο των ύπουλων εχθρών της Ορθοδοξίας!!!

  Απάντηση

 6. Posted by παπα-Κώστας on Οκτώβριος 27, 2012 at 3:05 μμ

  Αν δίνουμε σημασία και πρωτοκαθεδρίες μόνο στους καλοντυμένους και στους έχοντες χρυσά δακτυλίδια και τη δεύτερη θέση στους φτωχούς και άσημους, τότε μεροληπτούμε και κάνουμε κακές σκέψεις. Όμως ο Θεός διάλεξε τους φτωχούς να γίνουν πλούσιοι στην πίστη και να κληρονομήσουν τη βασιλεία του. Πολλοί εξευτελίζουν τους φτωχούς, αν και οι πλούσιοι είναι αυτοί που καταδυναστεύουν το λαό. «Να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου», λέει η Γραφή. Όποιος μεροληπτεί όμως και παραβεί έστω και μία εντολή, είναι παραβάτης όλου του νόμου. Γιατί, αυτός που είπε «μη μοιχεύσεις», είπε και να «μην φονεύσεις». Κάποιος που δεν φονεύει π.χ., αλλά μοιχεύει, είναι παραβάτης όλου του νόμου. Στην τελική κρίση πάντως είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει έλεος σε εκείνους που δεν έδειξαν ευσπλαχνία. Δεν υπάρχει όφελος αν κάποιος λέει ότι έχει πίστη, αλλά δεν την αποδεικνύει με έργα. Σε όσους δεν έχουν να φάνε και να ντυθούν, αν μόνο με λόγια τους προπέμψεις, ποιο το όφελος; Η πίστη καταντά έτσι νεκρή! Πίστη και έργα μαζί, είναι που δικαιώνουν τον άνθρωπο.
  Ιακώβου του αδελφοθέου,αν λέει κάτι σε κάποιον εκεί στην ιεραρχία.

  Απάντηση

 7. Σας ευχαριστώ όλους για τα ενδιαφέροντα σχόλιά σας.

  Πολιορκούμαστε από παντού. Και το κακό είναι ότι έχουμε, όχι στα μετόπισθεν, αλλά στην εμπροσθοφυλακή εφιάλτες, που διαρκώς ανοίγουν κερκόπορτες.

  Ο Αδελφόθεος Ιάκωβος εκφράζει την πρακτική σοφία.

  Αλλά από την πλειονότητα των δεσποτάδων απουσιάζει κάθε είδους σοφία…

  Απάντηση

 8. Ὁ/ἡ eleana γράφει:
  27 Ὀκτωβρίου 2012, 17:43

  Αυτοι οι ανθρωποι που σημερα βρεθηκαν πισω απ τα καγκελα και τους απαγορευσαν να τιμησουν τον Αγιο ….αυριο θα ειναι μεσα στο ναο και θα ακουν με ευλαβεια τον ανθημο.
  …………..
  Αυτον που χθες τους ξεχωρισε γιατι δεν ειχαν προσκληση…………….ΑΥΤΟ ΦΤΑΝΕΙ…..

  Απάντηση

 9. Posted by Βαλάντης on Οκτώβριος 28, 2012 at 2:41 πμ

  Παπά Ηλία, τα ανάξια χείλη μου, φιλούν τα άξια χέρια σου που έγραψαν αυτό το κείμενο. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο και να σας καλοφωτίζει πάντα.

  Απάντηση

 10. Από τους Ενωμένους Μπλόκερ:

  /Η Aνεμος είπε…

  Γιατί οι ήρωες και οι άγιοι ανήκαν σ’ αυτούς, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και του λαού από κάθε μορφή σκλαβιάς και αδικίας. Γιατί ήταν αίμα από το αίμα και σάρκα από τη σάρκα του λαού!

  27 Οκτωβρίου 2012 10:13 μ.μ.

  Blogger Ο/Η Μιχάλης Κ είπε…

  Παπα-υφαντή τί εθνικιστικό κείμενο είναι αυτό; Δεν πήρες είδηση ότι είμαστε πολιτισμένοι πολυ-πολιτισμικοί Ευρωπαίοι;
  Και γιατί διαμαρτύρεσαι για τον «Παναγιότατο»;Θα γινόταν «Παναγιότατος» αν δεν είχε ήδη προσκυνήσει το Σύστημα;

  28 Οκτωβρίου 2012 10:38 π.μ.

  Ο/Η Ενδελέχεια είπε…

  Με μια λέξη »ΣΥΣΤΗΜΑ». Μεγαλοδημοσιογράφοι, πολιτικοί, »καλλιτέχνες», άνθρωποι του »πνεύματος», μεγαλοϊερείς… Όλοι στο ίδιο στρατόπεδο, όλοι με το ίδιο έργο, όλοι με τις ίδιες αξίες και σκοπούς: καταστροφή της χώρας, επιβολή του σκοταδισμού, χρήμα…

  Δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τον ιερές του Αγίου Παντελεήμονα που »χριστιανικά» βοηθούσε τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, αλλά,όταν τα ΜΑΤ κυνηγούσαν τους Έλληνες χριστιανούς διαδηλωτές τους αρνήθηκε το άσυλο της εκκλησίας, κλείνοντας τις πόρτες…

  28 Οκτωβρίου 2012 4:28 μ.μ.

  Blogger Ο/Η παπαηλιας-υφαντης είπε…

  Σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα σχόλιά σας!

  Έτσι είναι! Ακριβώς, όπως τα λέτε.

  Συλλήβδην πουλημένα κρέατα!

  Χωρίς ντροπή και συνείδηση…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: