η Κόλαση του Δάντη!…

Ο Δάντης, ο μεγάλος Ιταλός ποιητής, στη «Θεία Κωμωδία» του, λέει ότι, στην πύλη της Κόλασης, υπήρχε η επιγραφή:

«Όποιος μπει εδώ μέσα, ας εγκαταλείψει κάθε ελπίδα»!

Και αυτό, ακριβώς ισχύει και στη δική μας περίπτωση. Καθώς η συμμορία των εφιαλτών και των τοκογλύφων, μας έχουν επιβάλλει το θανάσιμο εναγκαλισμό της μνημονιακής κόλασης.

Ισχυρίζονται κάποιοι πως η οικονομική κρίση οφείλεται σε λάθη κάποιων πολιτικών.

Τα οποία, όμως, λάθη, συν τω χρόνω, μπορούν να διορθωθούν. Αν παρακαλέσουμε ή πιέσουμε τους πολιτικούς και καταφέρουμε να τους βάλουμε στο φιλότιμο….

Και ασφαλώς με τέτοιες φρούδες ελπίδες ξαναψήφισαν κάποιοι στις προηγούμενες κάλπες το τωρινό ληστρικό τροϊκανο-προεξαρχούσης της ΝεοΔούλης-έκτρωμα.

Που επαυξάνει την τρισάθλια πολιτική του προηγούμενου εξίσου κάλπικου και εφιαλτικού πασοκικού και παπαδήμιου εξαμβλώματος.

Το να επιμένει όμως κάποιος σε τέτοιου είδους αφελείς και ανεδαφικές ιδεοληψίες είναι το θανασιμότερο και εγκληματικότερο λάθος.

Γιατί η πραγματικότητα φωνάζει πως ο, τι έγινε, δεν έγινε από κάποια λάθη κάποιων απερίσκεπτων και επιπόλαιων πολιτικών.

Αλλά όλα έγιναν και γίνονται προμελετημένα και προσχεδιασμένα.

Από τους συνειδητά ασυνείδητους τοκογλύφους και τους ανίατα αφιλότιμους πολιτικούς εφιάλτες.

Οι οποίοι λειτουργούν, για λογαριασμό των αφεντικών τους, με την ψυχρή και κυνική βαρβαρότητα των πληρωμένων δολοφόνων.

Γιατί επιδιώκουν να ιδιοποιηθούν, για λογαριασμό τους και λογαριασμό των αφεντικών τους, την πάμπλουτη και πανέμορφη πατρίδα μας.

Έτσι ώστε, όχι μόνο να λεηλατήσουν τους θησαυρούς της, αλλά και να μεταχειρίζονται εμάς του λοιπού σαν ευπειθή δουλικά τους και τετράποδα ζώα.

Και τώρα είναι έτοιμοι να πάρουν πολλά-όχι βέβαια βελτιωτικά, όπως ισχυρίζονται, των συνθηκών της ζωής μας- μέτρα. Αλλά πολύ περισσότερο καταστροφικά και εξοντωτικά.

Κι όταν μας μιλούν για νέες θυσίες, εννοούν, ασφαλώς, νέες ανθρωποθυσίες.

Ωσάν τις μέχρι τώρα αυτοκτονίες, που σε τελική ανάλυση είναι δικές τους δολοφονίες.

Όπως, κι όταν μας κουνούν απειλητικά το δάχτυλο και μας επισημαίνουν ότι οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, εννοούν πως οφείλουμε να ασπαζόμαστε τα δεσμά, με τα οποία μας έχουν αλυσοδέσει.

Συνεπώς είναι ολοφάνερο πως απ’ τους εφιάλτες και τους τοκογλύφους δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε περισσότερο από εφιαλτικές μέρες. Κι ακόμη εφιαλτικότερες νύχτες.

Τόσο εφιαλτικότερες, όσο τον κεντρικό πυρήνα του καθεστώτος αυτού αποτελούν, όχι εκπρόσωποι του λαού, αλλά του ναζιστικού 4ου ράιχ και της σιωνιστικής και σατανιστικής Μπίλντεμπεργκ.

Της οποίας μέλη είναι, για παράδειγμα, κάποιοι αξιότιμοι κύριοι, σαν τον Αβραμόπουλο και τη Διαμαντοπούλου. Και πάνω απ’ όλους σαν τα κολεγιόπαιδα μας, το Γιωργάκη και τον Αντωνάκη.

Οι οποίοι με περισσή φροντίδα, ως γνήσιοι εκπρόσωποι του ναζισμού και του σατανισμού, έχτισαν και χτίζουν τριγύρω μας τη σημερινή δαντική κόλαση.

Απ’ την οποία δεν μπορούμε να έχουμε ούτε την παραμικρή ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσουμε να δραπετεύσουμε. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι ερχόμενες γενιές.

Και, ασφαλώς, θα πρέπει να ντρέπονται οι «ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί» οι οποίοι πίστεψαν και διατείνονται ακόμη και τώρα ότι μπορεί να μας σώσει το σατανικό αυτό καθεστώς.

Όταν είναι πασιφανές ότι το σατανικό και ναζιστικό αυτό καθεστώς αποτελεί μονόδρομο για την καταστροφή και την κόλαση…

Συνεπώς η μοναδική μας ελπίδα σωτηρίας δεν μπορεί να είναι άλλη από τον, δια παντός μέσου και τρόπου, αποφασιστικό αγώνα μας.

Προκειμένου να γκρεμίσουμε τα τείχη της κόλασης, στην οποία μας έχουν εγκάθειρκτους οι σατανικοί εφιάλτες και τοκογλύφοι!…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

33 Σχόλια

 1. Amalia Handrinou:

  ΠΑΤΕΡΑ ΗΛΙΑ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΩΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΕΝΙΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΚΙΝΟΥΝ…

  Απάντηση

 2. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ:

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.

  ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…

  Απάντηση

 3. Αμαλία, Μανώλη

  Συμφωνούμε απολύτως!…

  Απάντηση

 4. Posted by Χρήστος Δημάρης on Σεπτεμβρίου 24, 2012 at 8:32 μμ

  ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ: Καλησπέρα πατέρα Ηλία. Σωστά λες ότι μόνο ο δικός μας αγώνας έμεινε. Έχω όμως την εντύπωση πως τα αντιμνημονιακά κόμματα θέλουν να συντηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση. Πρόσφατα ο Δήμαρχος Πατρών Γιάννης Δημαράς πρότεινε να κατασκηνώσουν όλοι οι Δήμαρχοι στο σύνταγμα και να μην φύγουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Η πρόταση αυτή ενώ είναι αποτελεσματική δεν υιοθετήθηκε από κανέναν. Γιατί; Μόνο εμείς θα βγαίνουμε στα πεζοδρόμια; Απο μικρός βγαίνω στις πορείες και στις διαδηλώσεις και έχω βαρεθεί!

  Απάντηση

 5. Είναι όλοι τους μέσα στο ίδιο κόλπο.

  Έμποροι της πολιτικής.

  Άλλοι ψιλικατζήδες και άλλοι χονδρέμποροι…

  Απάντηση

  • Posted by Χρήστος Δημάρης on Σεπτεμβρίου 24, 2012 at 11:32 μμ

   Ο ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ: Ανάθεμα στον καπιταλισμό! Όλα τα κάνει εμπόριο. Δεν υπάρχει παιδεία. Υπάρχει εμπόριο της παιδείας! Δεν υπάρχουν απάτες. Υπάρχουν μπίζνες! Από το ιστολόγιο του Μίσα αντέγραψα τα εξής λόγια του κοσμοκαλόγερου Παπαδιαμάντη: Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων αυτού του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν, αυτή τρέφει την κακουργίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς.

   Απάντηση

 6. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Σεπτεμβρίου 24, 2012 at 10:37 μμ

  Το 2009, η …ελληνική οικονομία, ο παραγωγικός ιστός, η δημόσια διοίκηση, είχαν στον πυρήνα τους και εξάπλωναν στο σύνολο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία, αυτό που λέμε «χρόνιες» παθογένειες, αδυναμίες, διαφθορά, σήψη που σε συνδυασμό με τον διεθνή δανεισμό, αποτέλεσαν τη προμετωπίδα υπεράσπισης της αναγκαιότητας του μνημονίου.

  Το 2010, τα ίδια προβλήματα, άρχισαν να αναφέρονται, ακόμα πιο εμφατικά και ως μέσο παραπλάνησης έκανε την εμφάνισή της η φράση «όλοι μαζί τα φάγαμε», προκειμένου η καλλιέργεια ενοχικών συνδρόμων,να περιορίσει τις αντιδράσεις μιας κοινωνίας, που διέθετε ακόμη κάποιο σχετικό οικονομικό λίπος.

  Αντιδράσεις, έσκασαν το 2011, με τα ίδια προβλήματα φυσικά να παραμένουν ,ως επικοινωνιακή βάση ηθικού εκβιασμού, και να μετακυλίεται η ευθύνη από τον έναν πολιτικό γκάγκστερ στον άλλο, πάντα προς όφελος της υπεράσπισης του μνημονίου.

  Το 2012 …αυτές οι παθογένειες, αποτελούν πια το κυρίαρχο υπόδειγμα και μέσο επιτίμησης των συνταξιούχων, των ανέργων, των γενεών που χάνονται, της κατάρρευσης των ασφαλιστικών και μετοχικών ταμείων.
  Χωρίς φυσικά -σε κάθε περίπτωση- αυτές να αντιμετωπίζονται ουσιαστικά.

  Όπως άλλωστε -αν δεν συνέλθουμε- θα συμβεί και το 2013, έστω με την μερική (πάντα σε επικοινωνιακά πλαίσια) επίλυση κάποιων προβλημάτων, χωρίς άμεσο κοινωνικό αποτέλεσμα βέβαια.

  Αλλά η σάλτσα εμπλουτίζεται με γελοία επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως η ειλημμμένη απόφαση για 5 τόνους κοινωνικής αφαίμαξης, που για να γίνει πιο προσιτή, αρχικά παρουσιάζεται ως …αφαίμαξη 10 τόνων, οι οποίοι τελικά δεν περνάνε, μετά την «αντίσταση» των πολιτικών κατά τη διάρκεια της …διαπραγμάτευσης με τους περίφημους εκπροσώπους της τρόικας των δανειστών.

  Και από κοντά διάφοροι τηλε-μαϊντανοι, που τους ανεβαίνει η πίεση και κοκκινίζουν σαν τα παντζάρια για να υποστηρίξουν το ευαγγέλιο των αγορών εξάροντας παράλληλα τους αρχηγούς τους και αποκαλόντας ως «λαϊκιστές» τους διαφωνούντες, που αναφέρονται στη πραγματικά τραγική κατάσταση εκατομμυρίων ελλήνων.

  Αυτός ο πολιτικός γκαγκστερισμός, περιτυλιγμένος από ευλογοφανή επιχειρήματα του στυλ «να ζούμε με όσα παράγουμε» -(θαρρείς και υπάρχει πεδίο δραστηριοποίησης, θαρρείς και δεν ελέγχει τα πάντα η πολιτικό-οικονομική ελίτ, από μια φωτογραφική προκήρυξη διαγωνισμού μέχρι ένα κρυφό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, μέχρι μια απλή άδεια ή ό, τι άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί στη μπανανία που ζούμε), είναι πια ξεπερασμένος και θλιβερός.

  Και χωρίς φυσικά να ξεχνάω πως τη στιγμή της κρίσης αγνοώ για το που θα καταλήξω, με αφορμή τη κόλαση του Δάντη, αναρωτιέμαι για ένα πράγμα…

  Δεν προκαλεί δέος, έστω η ιδέα να βρεθούμε κάποιοι σε αυτό τον τόπο;;;
  Χωρίς γυρισμό;
  Τόσο εύκολα λερώνουν τα χέρια τους με ανθρώπινο αίμα στον βωμό των αγορών;
  Τίποτα δεν τους ανησυχεί;
  Θεωρούν ότι έχουν τόσο δίκαιο δίχως δεύτερη σκέψη;;;;
  Ούτε καν ως υπόνοια;;;
  Χαρά στο κουράγιο τους ειλικρινά!

  Αν και όπως είπατε πατέρα Ηλία, οι άνθρωποι αυτοί -δυστυχώς- γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν…

  Απάντηση

 7. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Σεπτεμβρίου 24, 2012 at 10:59 μμ

  Υ.Γ Παρακαλώ, η ανάρτηση με τίτλο «γέροντας παστίτσιος», άσχετα αν προσβάλει βάναυσα τη πίστη κάποιων ανθρώπων, (το μόνο που τους γαληνεύει σε αυτό το θεταράκι της ανθρώπινης ζούγκλας), να παραμείνει ως έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως ενδειξη βαθειάς δημοκρατικότητας και εγκατάλειψης κάθε ίχνους φονταμενταλισμού!

  Αυτό άλλωστε θεωρεί σωστό η παράταξη της Δημ.Αρ και οι συν αυτώ…

  Η υποκρισία και το μίσος σε όλο τους το μεγαλείο, ειδικά σε μια εποχή, που αν βήξεις και υπερβείς τα εύθραυστα όρια της πολιτικής ορθότητας, κινδυνεύεις από το να στιγματιστείς μέχρι να μπουντρουμιαστείς σε κανά κελί, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και των νόμων περί…εχθροπάθειας!

  Δεν ξερω ποιοι είναι πιο φονταμενταλιστές…
  Οι μουσουλμάνοι διαδηλωτές που τα σπάνε στις διάφορες πόλεις της ευρώπης(και που έχουν κάποιο ερέθισμα που τους προκάλεσε), ή οι καθωσπρέπει ευπρεπίζοντες ενδόμυχοι ταλιμπαν;;

  Απάντηση

  • Posted by Χρήστος Δημάρης on Σεπτεμβρίου 24, 2012 at 11:14 μμ

   ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ: Καλησπέρα Γιώργο. Εγώ θεωρώ άδικη την σύλληψη του νεαρού. Όσο και να μας κοροϊδεύουν όσο και να μας προκαλούν εμείς δεν πρέπει να θέλουμε την ποινική τους δίωξη. Αν ο γέροντας Παΐσιος ζούσε με τίποτε δεν θα ζητούσε την δίωξη του νεαρού. Η περίπτωση της διαδήλωσης των μουσουλμάνων δείχνει την υποκρισία των αριστερών. Αν οι διαδηλωτές ήταν Ορθόδοξοι θα μας έλεγαν σκοταδιστές και χριστιανοφασίστες!!!

   Απάντηση

   • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Σεπτεμβρίου 24, 2012 at 11:27 μμ

    Χρήστο καλησπέρα.
    Το θέμα της σύλληψης ενός νεαρού της γενιάς μου κιόλας, δεν το αγγίζω, γιατί δεν μου αρέσει η ιδέα της φυλάκισής του.

    Το άφησα επίτηδες εκτός πλάνου, μια και επί της ουσίας, αυτή η ιστορία αποτέλεσε αφορμή για να εκδηλωθούν μύχιες σκέψεις και πάθη ορισμένων, και ξέρεις τι εννοώ.

    Το παλικάρι, σίγουρα ο γέροντας Παΐσιος, όχι μόνο δεν θα επέτρεπε να το φυλακίσουν, αλλά ενδεχομένως θα ανεχόταν και θα αστειευόταν με το φρικτό αστειάκι του.

    Όμως αυτή η κουτοπονηριά βρε Χρήστο των γνωστών-αγνώστων, ειλικρινά δεν αντέχεται πλέον!
    Και όλοι γνωρίζουμε, πως αν αυτός ο παρασυρμένος νέος άνθρωπος, πέταγε κανενα «μη πολιτικά ορθό» σχολιάκι…
    Βουή του μαύρη, όπως συνηθίζουμε να λέμε, από τους υπερασπιστές των δημοκρατικών ιδεωδών και της προόδου.

    Το ανέφερες άλλωστε με σαφήνεια και στη τελευταία σειρά.

 8. Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι πολύ καθυστερημένος.

  Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος είναι ο νεαρός και ποιος ο γέροντας «Πστίτσιος», εξαιτίας του οποίου συνελήφθη ο νεαρός.

  Πήγα, λοιπόν, στις αναζητήσεις και κάτι κατάλαβα.

  Προσωπικά πιστεύω ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη θεατρική συγγραφέα και σκηνοθέτρια, που χλεύαζε τον Αθανάσιο Διάκο.

  Δεν νομίζω ότι είναι τόσο αθώα αυτά τα παιχνίδια. Υπαγορεύονται από το πνεύμα της υπονόμευσης του πνευματικού υπόβαθρου του λαού.

  Γι’ αυτό και στοχεύουν σε προσωπικότητες, που βρίσκονται πολύ ψηλά στη συνείδησή του.

  Βέβαια ο Αθανάσιος Διάκος και ο Γέροντας Παΐσιος βρίσκονται πολύ ψηλά, για να τους φτάσει το σάλιο αυτών των οποιωνδήποτε.

  Και βέβαια διαφωνώ με τη σύλληψή του. Άλλωστε η κ. Κιτσοπούλου, που χλεύαζε τον Αθανάσιο Διάκο πήρε και κρατική επιχορήγηση κάπου 40.000 ευρώ.

  Είδα ότι ο Παπαδημούλης τάσσεται αλληλέγγυος με το νεαρό. Προτείνω να μετονομαστεί, αναλογικά με το γέροντα Παστίτσιο Χοτζαδημούλης.

  Για ναταιριάζει τ’ όνομα με α φρονήματά του…

  Απάντηση

 9. […] παπα-Ηλίας 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Ολόκληρος ο δοσιλογισμός σε ενα βίντεο […]

  Απάντηση

 10. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Σεπτεμβρίου 25, 2012 at 1:37 μμ

  Πατέρα Ηλία, όταν βλέπει κανείς γονείς να μιλάνε με συγκίνηση για τον γέροντα Παΐσιο, που τους εδωσε μια πολύτιμη συμβουλή, ή κλαίνε ακόμα που είχε τη διάθεση να τους βοηθήσει με την ειλικρινή προσευχή του, γαληνεύει, εξανθρωπίζεται, συγκινείται και μαλακώνει.

  Από την άλλη όταν βλέπει κανείς τους εμετικούς πολιτικούς εμποράκους, που έχουν στήσει αυτό το σκηνικό αδιεξόδου και απόγνωσης να νταντεύουν (οι τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες), το βρωμο-σχόλιο ενός χαζού νέου ανθρώπου, εξαγριώνεται, αποκτηνώνεται, γίνεται αυτό που θα ήθελαν και που ο Χομπς αντιλαμβανόταν ως φύση του ανθρώπου…
  Homo homini lupus, δηλαδή, γίνεται ο άνθρωπος για τον συνανθρωπό του, λύκος.

  Σε αυτή τη κατάσταση μας θέλουν, με την παράνοια που καλλιεργούν, την ενοχή και τη μονομέρεια.

  Πρόσφατα, μια ολυμπιονίκης νεαρή ελληνίδα, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης -απλού τιτιβίσματος και όχι λογαριασμού ολόκληρου- ένα κακόγουστο σχόλιο και τη διέσυραν διεθνώς, την απέκλεισαν από την αποστολή της ολυμπιακής ομάδας, της αλλάξανε τα φώτα.

  Καλώς ή κακώς έπραξαν, δεν θα το κρίνω.

  Αλλά όλοι αυτοί οι …διαφωτιστές (φωταδαριό τους αποκαλούν πολλοί), ξέχασαν τη ρήση του Βολταίρου περί υπεράσπισης της ελευθερίας της γνώμης μέχρι θανάτου έστω και αν είναι αντίθετη με τη δική τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

  Εδώ που καταβαραθρωνόταν μια οσιακή μορφή, που πολλοί έχουν ταυτιστεί και αγαπήσει άδολα και ανόθευτα, κόντεψαν να το υιοθετήσουν το …καημένο το παιδί, οι ΑΛΗΤΕΣ!

  Βρώμικες νοοτροπίες, απάνθρωπες και κουτοπόνηρες συμπεριφορές, που ταιριάζουν σε κακοαναπτυγμένες κοινωνίες και απαξιωμένα, σάπια εως το κόκαλο πολιτικά συστήματα.

  Απάντηση

  • Γιώργο

   Κανένας δεν μπορεί να καταβαραθρώσει το Γέροντα Παΐσιο.

   Όπως και παραπάνω γράφω, βρίσκεται πολύ ψηλά, για να τον φτάσουν τα φτυσίματα των οποιωνδήποτε μηδενικών.

   Το μόνο, που καταφέρνουν είναι να πέσει το σάλιο στο πρόσωπό τους….

   Απάντηση

 11. Posted by Χρήστος Δημάρης on Σεπτεμβρίου 25, 2012 at 1:42 μμ

  Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ!!! Αυτή η δήλωση ανήκει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «κύριο» Τατσόπουλο. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

  Απάντηση

  • Ο…Τσατσόπουλος θυμίζει Δραγώνα, Ρεπούση, Κιτσοπούλου (θεατρική συγγραφέα).

   Είναι εφιάλτες, σαν το Γιωργάκη, τον Αντωνάκη, κλπ, που, αντί για τον οικονομικό, κινούνται στο χώρο υπονόμευσης του πολιτισμού μας.

   Και, όπως ο Γιωργάκης και οΑντωνάκης δε ντρέπονται για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού και της πατρίδας, παρόμοια δεν ντρέπονται οι Τσατσόπουλοι και οι τούτοις παρόμοιοι…

   Απάντηση

 12. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Σεπτεμβρίου 25, 2012 at 1:47 μμ

  Χρηστάρα η αλήθεια βιώνεται και είναι αμείλικτη και διαυγής σαν κρυστάλλινο νερό για να τη νοθεύσουν οι κάθε λογής εμπαθείς άνθρωποι…

  Απάντηση

 13. Ο μέγας γέροντας Πορφύριος ανέφερε πως το σκοτάδι είναι η έλλειψη φωτός…

  Εάν ο καπιταλισμός είναι το Σκοτάδι ας αναρωτηθούμε όλοι μας – ιδίως οι παπάδες – ποιο είναι το Φως…

  Εάν είναι να τραβήξουμε την κουρτίνα του καπιταλισμού που σκοτεινιάζει τις ζωές μας και να μπει το φως του άθεου σοσιαλισμού τότε να λείπει το βύσσινο…

  Πουθενά δεν αναφέρατε πάτερ την λέξη Θεός και Χριστός…
  Νομίζει κανείς ότι το άρθρο το έγραψε κάποιος από το «ΡΕΣΑΛΤΟ»…

  Απάντηση

  • Posted by Χρήστος Δημάρης on Σεπτεμβρίου 25, 2012 at 2:04 μμ

   nemesis γίνεσαι άδικος. Μπορεί κανείς να μιλά για τον Χριστό αναφέροντας το όνομα του αλλά μπορεί να μιλά για τον Χριστό χωρίς να αναφέρει το όνομα του. Μια περιήγηση στα άρθρα του πατέρα Ηλία και θα δείς το όνομα του Χριστού άπειρες φορές.

   Απάντηση

  • nemesis

   Κατά τη γνώμη μου,ο σοσιαλισμός, όταν είναι αληθινός, είναι κοντά στο χριστιανοκοινωνισμό.

   Ο καπιταλισμός είναι η μεταφορά της ζούγκλας στην κοινωνία.

   Για το Θεό και το Χριστό; Διάβασε και κανένα άλλο άρθρο, προτού βγάλεις τα συμπράσματά σου…

   Τα άρθρα του Ρεσάλτο είναι το ένα καλύτερο απ’ τ’ άλλο!

   Απάντηση

 14. Posted by Παπα-Κώστας on Σεπτεμβρίου 25, 2012 at 3:50 μμ

  Ο παστίτσιος είναι απλώς άλλη μια παράγραφος στην ιστορία ενός χρεοκωπημένου,παρηκμασμένου και ετοιμοθάνατου γένους.Η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού,δηλώνει σοσιαλιστικό και άθεο.Για το ΣΥΡΙΖΑ τι να πω.Αν αυτή είναι η τελευταία ελπίδα μας,που το πίστευα μέχρι πριν λίγο καιρό,καήκαμε.Καιρός να συμμαζέψουμε τα μυαλά μας όσοι θέλουμε να σωθεί αυτός ο λαός και να βοηθήσουμε να γεννηθεί κάτι καινούριο πριν μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες.

  Απάντηση

 15. Posted by Κάπας Σ. on Σεπτεμβρίου 26, 2012 at 11:37 μμ

  Κατ’ αρχήν συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτηση,αν και ενίοτε διαφωνώ με τον π.Ηλία.
  Υπήρχε,όταν λειτουργούσαν οι περίφημες δέσμες,ένα βιβλιαράκι με τον τίτλο»Εισαγωγή
  στις ιστορικές σπουδές»παράλληλο με το κυρίως βιβλίο και διδασκόταν στα παιδιά μια
  ώρα την εβδομάδα!Το κατήργησε ο αείμνηστος-γιατην πολιτική- κουφός Σουφλιάς!
  Αυτό το βιβλίο έλεγε κατ’εμέ δύο μεγάλες αλήθειες:1.Ό,τι γίνεται στον κόσμο έχει σχεδι-
  ασθεί και αποφασισθεί τουλάχιστον 30 χρόνια ΠΡΙΝ!! 2. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν γεννώνται
  μόνον,αλλά γίνονται και μέσα από τις ιστορικές και συγκυριακές καμπές!Ανέφερε δε πα-
  ραδείγματα ηγετών και συγκυριών!
  Γεώργιε εκ Μεσσηνίας έσο ή ίσθι-επί το αρχαιοελληνικότερον βέβαιος ότι για όλους:»έ-
  σεται ήμαρ εκδικήσεως»και «Δίκης οφθαλμός»!!
  Όσο για τον σατιρίσαντα των προ 18 ετών απελθόντα πατέρα Παισιον ένα πρέπει να
  του πει κανείς:Πώς θα του φαινόταν,αν κάποιος σατίριζε αισχρώς τους γονείς του;
  Το ίδιο και σε όσους κατά καιρούς προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια της κάθε πίστης!
  Δε μπορώ να καταλάβω ΤΙ έχει πιάσει το σημερινό κόσμο και συμπεριφέρεται έτσι!
  Ίσως «επλεόνασεν τόσον η αμαρτία,αλλά ΔΕΝ μπορεί πια όχι μόνο να υπερπερισσεύσει
  η Χάρις,αλλά ούτε καν να έλθει εφ’ ημάς»!!

  Απάντηση

 16. Posted by Χρήστος Δημάρης on Σεπτεμβρίου 27, 2012 at 3:13 μμ

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

  Δεν τον ξέρω τον κύριο Αποστόλου αλλά προσυπογράφω την επιστολή του. Θα στείλω email στην Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά αν κάποιος γνωρίζει το προσωπικό email του Αρχιεπισκόπου μας ας το δημοσιεύσει. Διαβάστε την επιστολή:

  «… Σε αυτή την κατοχή, συνέπραξαν, δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά. Αυτές, οι Κυβερνήσεις, παρέδωσαν τη χώρα στις δαγκάνες των διεθνών κερδοσκόπων και τοκογλύφων και εξαθλίωσαν με τις αποφάσεις τους το λαό μας, ο οποίος πένεται και δυστυχεί…

  …Θα περιμένει από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, να λάβει γενναίες αποφάσεις, εναντίον εκείνων που έχουν αποφασίσει να βρίσκεται το ποίμνιο της Εκκλησίας σε συνεχή διωγμό και να τους κηρύξει ανάξιους της Ελλάδος, θέτοντάς τους σε δημόσια διαπόμπευση.

  Αυτό επιτάσσει η παράδοση της Εκκλησίας και αυτό το σκεπτικό αναπτύσσεται διά μέσω των πατέρων της Εκκλησίας μας. Ήρθε η μεγάλη ώρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και κυρίως, εσείς προσωπικά να αναλάβετε την ιστορική απόφαση προστασίας του σκληρά δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού. Είναι χρέος όλων σας. Μη μας απογοητεύσετε!!!

  Ευσεβάστως Παναγιώτης Αποστόλου.»

  Αναλυτικότερα: http://www.eglimatikotita.gr/2012/09/blog-post_4719.html?m=1

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Οκτώβριος 1, 2012 at 5:04 μμ

   Χρήστο αλίευσα αυτή την εξαιρετικά σημαντική είδηση (κατέθεσαν οι ομογενείς τα χρήματα)
   http://www.agioritikovima.gr/ethnika/10497-katatethikan-ta

   Τι λες;

   Υ.Γ. Την εν λόγω επιστολή -του συμπολίτη μας- που ανάρτησες καλό θα ήταν να την υπογράψουμε συλλογικά και να διαδοθεί.
   Είναι ντροπή ο επικοινωνιακός μηχανισμός των νεοφιλελεύθερων -αγράμματων- ταλιμπάν να επιβάλλει το δόγμα του σοκ στη κοινωνία με κάθε τρόπο και η εκκλησία να μην ασχολείται ουσιαστικά!

   Απάντηση

   • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Οκτώβριος 1, 2012 at 5:08 μμ

    Με τη μόνη διαφορά, ότι στην Ελλάδα, αγωνιστές όπως Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Καποδίστριας, είχαν πρώτα του Χριστού την πίστη, αυτό να ξεκαθαριστεί!
    Δεν μας φταίει η ορθοδοξία για τα χάλια μας…

   • Posted by Χρήστος Δημάρης on Οκτώβριος 2, 2012 at 12:00 πμ

    Καλησπέρα Γιώργο. Λες να γίνει το απίθανο; Έστειλα το email στην Εκκλησία. Ξεκίνησε η Ιερά Σύνοδος σήμερα. Να δούμε την ανακοίνωση της την Παρασκευή.

   • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Οκτώβριος 2, 2012 at 1:01 μμ

    Λογικά περί δουλέματος πρόκειται, αλλά έτσι και αλλλιώς η χαρτούρα, όπως και τα χρέη φούσκες είναι…
    Αύριο το πρωί αν θέλουν μαζεύουν και τρις και τετρακις εκατομμύρια.

    Ας είναι καλά τα έρμα τα δεντράκια

   • Posted by Χρήστος Δημάρης on Οκτώβριος 2, 2012 at 10:59 μμ

    ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ: Καλησπέρα Γιώργο. Το ίδιο το χρήμα είναι μια απάτη. Και αυτά που «χρωστάμε» είναι μια απάτη. Γιατί για παράδειγμα οι κυβερνήτες μας δεν δέχονται να γίνει λογιστικός έλεγχος για να δούμε πόσα στην πραγματικότητα χρωστάμε; Γιατί τα ομόλογα της τράπεζας της τράπεζας της Ανατολής που έχουν οι ομογενείς δεν έχουν καμία αξία; Γιατί όταν είναι να αθωωθούν οι ευυπόληπτοι ένοχοι τότε οι δικηγόροι τους βρίσκουν του κόσμου τα νομικά παραθυράκια; Έχω την εντύπωση πως και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν παραθυράκια και μπορούμε να πληρώσουμε με αυτά τα ομόλογα. Μόνο που το σύστημα δεν το θέλει αυτό. Και για τα κίνητρα των ομογενών δεν έχω καμιά αμφιβολία. Δεν είναι πατριώτες όπως θέλουν να μας πείσουν. Θέλουν να βάλουν το κράτος να δουλέψει γι αυτούς. Αν αναγνωριστεί η αξία των ομολόγων και ξεχρεωθεί η Ελλάδα τότε αυτοί θα βρεθούν με περιουσία τρις από τα υπόλοιπα ομόλογα που κατέχουν. Κατάλαβες τι γίνεται; «Χαρίζουν» εξακόσια δις στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να γίνουν τρισεκατομυριούχοι!!!

   • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Οκτώβριος 3, 2012 at 11:42 πμ

    Χρήστο νομίζω πως το σχόλιό σου με κάλυψε απόλυτα…

 17. Posted by Παπα-Κώστας on Οκτώβριος 2, 2012 at 11:58 πμ

  Χαιρετώ άπαντες τους σχολιαστές!Και τόμο να στείλεις φίλε Χρήστο δεν πρόκειτε να σκάσου.Θα βγάλουν μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου και μετά….εκλογές!Πάντως είναι ένα καλό πρώτο βήμα.Να τους φωτίσει ο Θεός και να αναλάβουν τις ευθύνες τους,όλοι.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: