κουνούπια και καμήλες…

«Αλλοίμονο σας Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί διυλίζετε το κουνούπι και καταπίνετε την καμήλα», είπε ο Χριστός πριν δύο χιλιάδες χρόνια.

Και η σύγκριση της καμήλας με το κουνούπι δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας των αρχόντων στην εφαρμογή των νόμων.

Αφορμή η σύλληψη μιας παράνομης επιχειρηματία από τις δυνάμεις της οικονομικής αστυνομίας.

Επειδή, ενώ διαχειρίζεται εστιατόριο στη Ύδρα, δεν εκδίδει αποδείξεις, παρακρατώντας έτσι το ΦΠΑ που αναλογεί στο κράτος.

Προφανώς δεν είναι ο μόνος επιχειρηματίας ή πολίτης αυτού του τόπου που φοροδιαφεύγει.

Και αποτελεί καθήκον μιας ευνομούμενης πολιτείας να προστατεύει τα συμφέροντα του κράτους από τους καπηλευτές του δημοσίου χρήματος και άρπαγες του δημοσίου πλούτου.

Με αφορμή αυτό το προφανές αδίκημα όλα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του συστήματος, άνδρες και κυρίως γυναίκες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αδίκως εξεγέρθηκε ο κόσμος της Ύδρας ενάντια στην οικονομική αστυνομία.

Προς ενίσχυση της οποίας κατέφθασαν στο νησί με πλοίο της γραμμής άνδρες των ΜΑΤ και με ειδικά ναυλωμένη φρεγάτα οι εκπρόσωποι των αρχών.

Με ένα κόστος που προφανώς υπερβαίνει τις απώλειες του Δημοσίου από την φοροδιαφυγή της εν λόγω κυρίας.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και υποστηρίζει τους παρανομούντες.

Προς έκπληξη και αγανάκτηση όλων των «νομίμων» φαρισαίων:

Δημοσιογράφων, πολιτικών και «εντίμων» διανοουμένων, που υπηρετούν το σύστημα και κόπτονται, τάχα, για την νομιμότητα.

Εκπλήσσονται που ο λαός υποστηρίζει έναν μικροκατεργάρη.

Και δεν εκπλήσσονται ούτε δημιουργούν θέμα για το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο Γ. Παπανδρέου.

Που ψευδόμενος δημοσίως, λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν» παρέσυρε το εκλογικό σώμα σε μία πλάνη, ζημιώνοντας το Δημόσιο με δισεκατομμύρια!

Τη στιγμή μάλιστα που ήδη είχε έλθει σε προ-συνεννόηση με τον τότε διευθυντή του ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος, αλλά και μέλη του ιδίου οργανισμού.

Εθελοτυφλούν για το ότι ο Κ. Σημίτης έκανε τα στραβά μάτια στην υπόθεση του χρηματιστηρίου!

Που ζημίωσε τους Έλληνες αποταμιευτές με δισεκατομμύρια και τους απέτρεψε από την πραγματική παραγωγική επένδυση οδηγώντας τους στην ανέγερση ακινήτων που τώρα φορολογούν μανιωδώς.

Αδιαφορούν για το ότι υπουργοί με αποδεδειγμένη ενοχή στην κατασπατάληση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ενώ μερικοί από αυτούς συγγράφουν μάλιστα τα απομνημονεύματα τους για το πώς οι ίδιοι έδιναν επιδοτήσεις σε κομματικούς οπαδούς και προσελάμβαναν δημοσίους υπαλλήλους…

Κατηγορώντας εκ των υστέρων το σύνολο του λαού ότι τάχα «μαζί τα φάγαμε».

Είναι προφανές ότι το κόστος της «επιχείρησης Ύδρα», που όπως ήδη ανέφερα υπερβαίνει κατά πολύ την απώλεια της συγκεκριμένης φοροδιαφυγής, δεν έγινε για την υπεράσπιση των υπαλλήλων της οικονομικής αστυνομίας!

Αλλά προφανώς για την πρόληψη τυχόν εξέγερσης ενός αγανακτισμένου λαού που ζει υπό την βία της κοινωνικής αδικίας και την έλλειψη μέτρου στην εφαρμογή των νόμων.

Οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση για να καλύψουν δικές τους παρανομίες και του δημιουργούν αισθήματα ενοχής.

Για πραγματικές μεν παρανομίες που όμως συγκρινόμενες με τις δικές τους καταχρήσεις δίνουν ακριβώς το μέτρο σύγκρισης της καμήλας με το κουνούπι.

Εάν δεν απομακρυνθούν από την εξουσία με νόμιμο τρόπο και δεν δικασθούν από ανεξάρτητους δικαστές θα οδηγήσουν το λαό σε εμφύλιο σπαραγμό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτός, προφανώς, είναι ο εφιάλτης τους και η ευθύνη είναι όλη δική τους και κατόπιν αυτών που καραδοκούν για κάτι τέτοιο!…

Ηλίας Σταμπολιάδης

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

21/8/2012

Advertisements

17 Σχόλια

 1. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 22, 2012 at 12:33 μμ

  Έγκλημα και …τιμωρία(;)

  Ξεχώρισα από την παρακάτω παραπομπή/ανάρτηση το παρακάτω απόσπασμα:

  «Επίσης, ζητούσε από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και 3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. »

  http://www.ert.gr/ellada/item/19698-P-Roymeliwths-Pentawrh-katathesh-gia-tis-dhlwseis-toy-gia-D%CE%9DT-Ellada

  Βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο, άλλωστε η οικονομική -και όχι μόνο- γενοκτονία των ελλήνων και των οικογενειών τους, συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κάτι για το οποίο ήδη εκκρεμεί σχετική υπόθεση έπειτα από καταγγελία δυο ελληνίδων.

  Καλημέρα

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 22, 2012 at 12:45 μμ

   Το ερώτημα επίσης παπα-Ηλία, είναι γιατί τα εξωνημένα ΜΜΕ, δεν αφιερώνουν το χρόνο που θα έπρεπε σε αυτή την είδηση «βόμβα» που αφορά στις συνέπειες τις εξαθλίωσης που βιώνει η ελληνική οικογένεια, και μάλιστα με κατάθεση πρώην κορυφαίου αξιωματούχου ο οποίος αποδίδει ευθύνες -αν όχι σκοπιμότητα- στον Πρωθυπουργό και τους οικονομικούς υπουργούς του που μας έφτασαν σε αυτό το χάλι, που πιστά και σήμερα υπηρετείται, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τον κοινωνικό ιστό.

   Απάντηση

   • Ο καημένος ο Προδοτανδρέου δεν ήξερε τίποτε και περίμενε απ’ τον κ. Ρουμελιώτη να τα πληροφορηθεί.Παρασύρθηκε το παιδάκι….

    Ο αρχιμαφιόζος και ο αρχιτέκτονας της μεγάλης αυτής σε βάρος της πατρίδας προδοσίας.

   • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 22, 2012 at 1:23 μμ

    Βεβαίως και τα ήξερε πατέρα Ηλία, το ερώτημα εξακολουθεί να είναι, γιατί δεν είναι νούμερο ένα, αυτό το θέμα από τα εξωνημένα ΜΜΕ…
    Και ασχολούνται με μια υπόθεση φοροδιαφυγής για να γίνεται σόου.

    Να υπενθυμίσω, πως είχαν αποκρύψει -αν είναι δυνατόν- ότι ένας τολμηρός καπετάνιος, απολύθηκε από τη δουλειά του, επειδή αρνήθηκε να μεταφέρει τον ΓΑΠ με το καράβι που είχε υπό την επίβλεψή του!
    http://www.enikos.gr/society/67584,O_kapetanios_poy_den_h8ele_ton_Papandreo.html

    Κάτι που φυσικά πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, αλλά όχι φυσικά, από τα αγνά και αντικειμενικά μας μμε…

 2. Γιώργο, καλησπέρα

  Τα ΜΜΕ στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι εβραιοκρατούμενα.

  Και θα ήταν αδιανόητο να στραφούν κατά του ΓΑΠ, ο οποίος έδωσε σάρκα και οστά στο προαιώνιο όνειρο των Εβραίων να καταστρέψουν την Ελλάδα.

  Απάντηση

 3. Posted by Κάπας Σ. on Αύγουστος 23, 2012 at 4:33 μμ

  Αν αρχίσω να γράφω και να τα ψάλλω και στον κ.»καθηγητή»,που ξαφνικά μας έγινε
  τιμητής»ουδένα οίμαι χωρίσαι τον κόσμον τα βιβλία»!!1.Η αλήθεια είναι ότι για μερικά
  ΔΕΝ έχει άδικο,αλλά,αν θέλει να πληρώνεται,ΟΦΕΙΛΕΙ να υποστηρίζει τον εργοδότη
  του!!Κι αυτός είναι το κράτος, από όπου,αν δεν κάνω λάθος παίρνεις κι ΕΣΥ π.Ηλια
  την ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ ΣΎΝΤΑΞΉ ΣΟΥ!!Από όπου ΟΛΟΙ ζητάμε τις υπηρεσίες,που δικαιούμαστε!
  2.Αν το κράτος είναι αυτό που είναι οι μόνοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ είμαστε εμείς,που ψηφίζουμε
  αυτούς τους διαχειριστές του κι από τους οποίους ΖΗΤΑΜΕ ρουσφέτια!!Άλλωστε κι η ταβερνιάρισσα και πλήθος άλλων ΤΟΙΟΥΤΩΝ φοροφυγάδων σίγουρα έχουν κάποιους απ’αυτο’ύς,για να στηρίζονται!
  3.Πάμε τώρα στο «ηρωικό» και «ένδοξο»νησί,που επαναστάτησε!Μήπως ο κ. καθηγητής,
  αλλά κι εσύ π.Ηλία θυμάστε ότι οι νυν εξεγερθέντες ΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ με το έγκλημα της
  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ του πρώτου Κυβερνήτη,ως ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ;;!!Θυμάστε το ΕΓΚΛΗ-
  ΜΑ του Υδραίου Μιαούλη,που σταλμένος από τους Κουντουριωταίους ΕΚΑΨΕ το μι-
  κρό στόλο,που είχε αποκτήσει ο κυβερνήτης,για να τον ΕΚΔΙΚΗΘΕΊ;;!!Και τι ήθελε κύ-
  ριοι εκείνος ο πρώτος κυβερνήτης;;Να βάλει σε τάξη το ΧΑΟΣ,που παρέλαβε,αλλά πού
  να τον ανεχτούν τα ΚΟΥΜΑΣΙΑ της εποχής εκείνης!!Βέβαια ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με
  τα σημερινά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ,αλλά σχεδόν με όλα,όσα κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο ακό-
  μη και σε πριόδους δικτατορίας!!!
  4.Λυπάμαι,που τα παιδιά σας θα απολαύσουν χειρότερες μέρες και είμαι ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ
  που δεν έφερα σε αυτόν τον ΠΑΝΑΘΛΙΟ τόπο άλλους ανθρώπους να ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ,
  όπως εγώ!!
  Σταματώ εδώ!!

  Απάντηση

 4. […] πηγή 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Το 4ο Ράιχ συνεχίζει την επεκτατική «πολιτική του» […]

  Απάντηση

 5. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 23, 2012 at 7:10 μμ

  Αν κατάλαβα καλά, το κείμενο υποδηλώνει γενική άρνηση στην αποπληρωμή των φόρων;;;;
  Αν ναι, τότε δεν ξέρω τι διαβάζω.
  Μάλλον γίνεται αναφορά στο επικοινωνιακό κομμάτι και στην εξεύρεση ενός αρνητικού φαινομένου, ως καμουφλάζ, για τη συνολική εικόνα της κατάρρευσης.
  Αλλά ας πάμε στον Καποδίστρια…
  Τον πολυ-χρησιμοποιημένο, ακόμα και από όσους εφιαλτικά προπαγανδίζουν το μνημόνιο ως ευλογία για τον τόπο, και που χρησιμοποιούν ενίοτε ως προμετωπίδα της άρρωστης επιχειρηματολογία τους, τον Άγιο της πολιτικής, όπως τον αποκαλούσε ο γέρων Παΐσιος.

  Ερώτημα λοιπόν:
  Ήταν ποτέ κατσαπλιάς ο Καποδίστριας;;;
  Από όσο ξέρω όχι, αντιθέτως μάλιστα, ήταν από εκείνους που έδωσαν ζωή σε έναν ρημαγμένο τόπο, χωρίς να αξιοποιούν επικοινωνιακά το χάος, ώστε να έρθουν απ’ έξω για «επενδύσεις» υπό το καθεστώς της δουλοπαροικίας για τους ντόποιους, με αφορμή την ανυπαρξία -στην κυριολεξία- κρατικών δομών, παραγωγικού ιστού κοκ…

  Οι σύγχρονοι πολιτικάντηδες διαχειρίζονται σχεδόν 4 ολόκληρα χρόνια την κρίση και το μόνο που έχουν να επιδείξουν, είναι ένα κρυφτούλι και έναν υφέρπων ραγιαδισμό απέναντι στους δανειστές.
  Την ίδια στιγμή οι πιο παραγωγικές μας ηλικίες καταστρέφονται, οι συνταξιούχοι εξαθλιώνονται, και γενικά ο παραγωγικός μας ιστός είναι προσαρμοσμένος στα μέτρα της κομματοκρατίας, για την οποία δεν γίνεται η παραμικρή κουβέντα!

  Προφανώς κατά τη λογική σας, ευθύνεται ο ασθενής που ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να δώσει στον γιατρό φακελάκι για να μην εγκαταλειφιεί στη τύχη του, και όχι το σύστημα που εξέθρεψε αυτή την αθλιότητα.
  Δηλαδή, «όλοι μαζί τα φάγαμε»!!!!

  Και συνεχίζω για τον Καποδίστρια, μια και εκείνος, έμαθε γράμματα στους έλληνες (που αν δεν υπήρχαν ταπεινοί, Άγιοι άνθρωποι σαν τον Πατροκοσμά, δεν θα ήξεραν ούτε τα ονόματα, ούτε τα ανθρώπινά τους δικαιώματα στη ζωή, παρά μόνο θα ήταν πρόθυμοι γενίτσαροι ή γιουσουφάκια, ούτε θα είχαν αλληλεγγύη μεταξύ τους, ούτε θα σέβονταν τη φύση, ούτε τις γυναίκες θα θεωρούσαν ισότιμες, ούτε φυσικά θα είχαν σεβασμό σε άλλες ομάδες ανθρώπων) με τα αλληλοδιδακτικά σχολεία, έκανε τους ακτήμονες-κατέχοντες πλέον γη, μάθανε τη τέχνική να καλλιεργούν τη γη, έγιναν τεχνίτες κοκ…
  Δεν πήγε σαν κατσαπλιάς να τους επιτιμήσει για την εξαθλίωσή τους, ούτε τους επέβαλε δυσβάσταχτους φόρους προς όφελος των απαιτήσεων της ιεράς συμμαχίας.
  Δηλαδή έπραξε τα εντελώς αντίθετα από όσα κάνουν οι σημερινοί πολιτικοί.
  Από την αρχή άλλωστε της δημιουργίας ανθρώπινων πολιτισμών, από τις εύφορες κοιλάδες της Μεσοποταμίας και την εποχη των Φαραώ της Αιγύπτου, το μεγαλύτερο τροχοπέδη στην ταχύτερη ανάπτυξή τους, αποτελούσαν οι υπερβολικά καταχρούμενες τον πλούτο των ανθρώπων φοροληστρικές επιδρομές των δυναστών που διαφέντευαν τις περιοχές επιρροής τους, είναι πασίδηλο αυτό.

  Το κρισιμότερο ερώτημα όλων είναι το ποιους λογίζουμε ως κοτζαμπάσηδες….

  Εκείνους που δημιουργούν τις συνθήκες εξάρτησης των πολιτών, που διαφεντεύουν τη δημόσια δράση, που καθορίζουν ποιοι θα εργαστούν, ποιοι θα ζήσουν, ποιοι θα ενημερωθούν για προνόμια και ευκαιρίες, ή θα καταδικάσουμε τους πολίτες, κατά το παγκάλειο άγος;;;
  Ποιοι πολιτικοί -αργότερα μνημονιακοί- εισηγούντο να μπαίνουν όλοι στα παν/μια και μάλιστα να ιδρύονται παν/μιακές σχολές σε κάθε πόλη και χωριό;;;
  Ποιοι δημιούργησαν αποφοίτους επιστημονικών σχολών, χωρίς να αποκτούν πρακτική εργασιακή εμπειρία ή παράδειγμα, αλλά τους περιόρισαν στις βιβλιογραφίες και τα ατέλειωτα συγγράμματα;;;;
  Ποιοι κηδεμόνευσαν αυτό το καθετώς;
  Οι πολίτες;;;;
  ‘Η μήπως οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ;;
  Ή μήπως το εκλογικό σύστημα αγνοούμε πως χειραγωγείται και είναι καλπονοθευτικό;;;

  Και αν τελικά το νησί της Ύδρας, έχει στα σκαριά του μια όχι και τόσο τιμητική ιστορική παράδοση, ας μην ξεχνάμε πως εκείνη την εποχή, ελληνική πρωτεύουσα ήταν το Ναύπλιο και θεσμοί δεν υπήρχαν καν….
  Το ζήτημα δεν είναι γεωγραφικό, ούτε επικοινωνιακό.

  Το ζήτημα είναι πόσο ακόμα θα κάνουμε πως δεν βλέπουμε,ότι στη χώρα μας γίνεται πλιάτσικπο με αφορμή τις κακοδαιμονίες μας, που συντηρούνται και αναχαιτίζονται με όρους επικοινωνιακούς καθαρά, ώστε να καλλιεργηθεί μια συστηματική ενοχικότητα και οι πολίτες να μην μιλούν, εγκλωβισμένοι στα δίχτυα της πολιτικο-οικονομικής εξάρτησης, στην οποία καταφεύγουν για να μπορούν να ζήσουν στοιχειωδώς.

  Αλλά συμφέρει να επιιτιμούμε μεμονωμένα τους πολίτες, ώστε να διαφεύγουν αξιολόγησης αυτοί που κυβερνούν τον τόπο με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

  Απάντηση

 6. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 23, 2012 at 7:13 μμ

  Ταιριάζει στη περίσταση:

  Απάντηση

 7. Κύριε Κάπα

  Δεν θα ανατρέξω στην ιστορία. Σχετικά, μετην οποία απάντησε εύστοχα-νομίζω- ο Γιώργος.

  Ο καθηγητής δεν λέει να μην πληρώνουμε φόρους. Λέει ότι το δίχτυ, που πιάνει τις γόπες, οφείλει πρωταρχικά να πιάσει τους καρχαρίες.

  Για τη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή των οποίων δεν έχει μάτια…

  Για τις κουτσουρεμένες μας συντάξεις εργαστήκαμε πολλά χρόνια.
  Και εργαζόμαστε ακόμη και σήμερα. Ο καθένας με τον τρόπο του.

  Γιατί αυτό, που κάναμε, δεν το κάναμε επαγγελματικά, ως αγγαρία, αλλά το αγαπήσαμε και το υπηρετήσαμε με την καρδιά μας.

  Άλλωστε μας έγιναν και οι σχετικές κρατήσεις. Όπως και για την υγειονομική μας περίθαλψη.

  Χρήματα, τα οποία καταλήστευσαν οι Σημίτηδες και οι Γιωργάκηδες. Και τα τζογάρισαν στο Χρηματιστήριο ή στα ομόλογα.

  Κι από το άλλο μέρος, για να εξασφαλίσουν το άλλοθι για τον εαυτό τους, φρόντισαν τα καθάρματα αυτά να στρέψουν το μίσος του λαού εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

  Στο χώρο, των οποίων, μπορεί κάποιοι ναέιχαν προνομιακή μισθοδοσία (δικαστικοί, κλπ), αλλά πάμπολλοι άλλοι φυτοζωούσαν. Και τώρα δεινοπαθούν.

  Κι όσο για την ευτυχία, που νιώθετε, επειδή δεν έχετε παιδιά;

  Δεν νομίζω ότι όσοι έχουν θα πρέπει να αισθάνονται ένοχοι, επειδή δεν είχαν προφηέψει ότι στις μέρες μας η Ελλάδα θα έπεφτε σε χέρια ληστάρχων και προδοτών….

  Απάντηση

 8. Posted by Κάπας Σ. on Αύγουστος 23, 2012 at 10:27 μμ

  Από δω το πήγες σαπό κει τό ‘φερες πάλι,ως ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΣ μόνο δύο φταίχτες
  βρήκες!Ούτε απάντησες στο κομμάτι για το ΠΟΙΟΙ είναι οι ΚΥΡΙΩΣ υπεύθυνοι για το
  χάλι και την κατάντια μας μεταξύ των οποίων και ΣΥ!!Τα υπόλοιπα είναι για να περνάει
  η ώρα!!»ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΗΜΙΝ ΕΠΡΕΠΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ»!Κλέφτες,άρπαγες,ψεύστες,κομπινα-
  δόροι,λαμόγια και ό,τι χείρον υπάρχει!!Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η εικόνα της «διενοπαθούσης»
  κοινωνίας μας!

  Απάντηση

  • Αξιότιμε κ. Κάππα

   Θερμά σας ευχαριστώ για το «λούσιμο».

   Κάποτε κάποιος «μου πέταξε» ότι «οι παπάδες έχουν βαθιές τσέπες».

   Και του αποκρίθηκα ότι μπορεί, αν θέλει, να κάνουμε ανταλλαγή περιουσιών.

   Το ίδιο λέω και σε σας.

   Στα δεξιά του μπλοκ μου υπάρχει ένα υπομμπλόκ μου με τον τίτλο «αντιδεσποτικός». Μέσα απ’ το οποίο προκύπτει η προσωπική μου ταυτότητα.

   Μπορείτε κι εσείς να κάνετε το ίδιο; Για να ιδούμε ποιος είστε; Και «από πού κρατάει η σκούφια» σας!

   Για να διαπιστώσουν και οι αναγνώστες «ποιος είναι ποιος»: Κλέφτης, δηλαδή, άρπαγας, ψεύτης κομπιναδόρος λαμόγιο.

   Κι ακόμη πιο πέρα δολοφόνος και κυριολεκτικά, αλλά και ηθικά. Όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.

   Γιατί στις μέρες μας οι άρπαγες και οι κλέφτες και τα λαμόγια αρέσκονται να αποδίδουν στους άλλους τα εύσημα, τα οποία τους χαρακτηρίζουν.

   Η απόδοση συλλογικής ευθύνης, αν δεν κάνω λάθος, ήταν και είναι η τακτική των Ναζι…

   Απ’ τη νοοτροπία των οποίων φαίνεται να εμφορείσθε. Εσέις και οι ομοϊδεάτες σας…

   Απάντηση

 9. Posted by Κάπας Σ. on Αύγουστος 23, 2012 at 10:37 μμ

  Γεώργιε εκ Μεσσηνίας συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα γαφόμενά σου για τον Καποδίστρια,
  αλλά ΚΑΘΟΛΟΥ με την προσπάθειά σου να δικιολογήσεις τους Υδραίους!!Κι αυτοί και οι Μανιάτες θα ΣΕΡΝΟΥΝ πάνω τους το αίμα του Αγίου Κυβερνήτη!
  Πρόσεχε πώς γράφεις όχι «έναν υφέρπων ραγιαδισμό»αλλά «έναν ΥΦΕΡΠΟΝΤΑ (αιτι-
  ατική) ραγιαδισμό!!Αυτό φιλικά!!

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 23, 2012 at 11:40 μμ

   Ευχαριστώ για την ετυμολογική διόρθωση, φυσικά και δεν δικαιολόγησα τους Υδραίους, αλλά γενικότερα δεν λειτουργώ με ιστορικά και γεωγραφικά στερεότυπα, αλλά με βάση αυτά που συμβαίνουν στον περίγυρο, χωρίς καμιά διάθεση να μετατοπίσω το βάρος εκεί που θα επιθυμούσαν αυτοί που κάνουν πάρτυ στη χώρα μας με αφορμή τις υπάρχουσες κακοδαιμονίες που μας διακρίνουν.
   Σε κάθε περίπτωση αν και παρατήρησες το εξώφθαλμο ορθογραφικό μου λάθος, κατανόησες αυτό που θεώρησες στα πληκτρο-γραφόμενά μου για με μια κάποια προκατάληψη όπως άλλωστε και για το αρχικό κείμενο.
   Διέκρινες δικαιολογία, αναφέρθηκα σε επικοινωνιακό καμουφλάζ με αφορμή αυτό το «αρνητικό φαινόμενο».
   Καλό βράδυ, εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

   Απάντηση

 10. Posted by Κάπας Σ. on Αύγουστος 24, 2012 at 2:00 μμ

  Σωστά το είχες ,Γεώργιε,το»εξώφθαλμο» .Όπως και να το πάρεις έτσι γράφεται:
  Έξω+οφθαλμός ή εξ+οφθαλμός! Στην α΄περίπτωση υπερισχύει το μακρόχρονο,ενώ
  στη β΄εκτείνεται το βραχύχρονο -ο σε μακρόχρονο -ω λόγω σύνθεσης!!
  Όλβιός εστίν όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν!!Αυτά για τους Υδραίους,αλλά και γενι-
  κότερα τους έλληνες,που ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ μόνο για την τσέπη τους!!Επί μιάν και πλέον
  ΕΠΤΑΕΤΙΑ είχαν δικτατορία,αλλά ΔΕΝ ήσαν ικανοί να τη ρίξουν ή ΜΑΛΛΟΝ εβολεύο-
  ντο και πρώτη από όλους η «ΕΚΚΛΗΣΙΑ»!!Τώρα,που θίχτηκε η τσέπη τους,που γέμιζε
  ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ από τα δανεικά έγιναν όλοι αντιστασιακοί!!Φωνάζουν,ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ άλλω-
  στε για τις περικοπές,αλλά όταν διπλασιαζόταν ο μισθός μας τη 10ετία του’80,οι δε αρ-
  γότες(δεν είναι λάθος έτσι κατάντησαν!) έπαιρναν με τη σέσουλα τις επιδοτήσεις ακόμη και με παγαποντιές ήταν καλά!!
  Να λοιπόν που «έσεται ΗΜΑΡ εκδικήσεως»!!Και αυτό το ήμαρ ήρθε!!Αλλά και πάλι με
  τα χαλασμένα γονίδια,που έχουμε ΔΕΝ θέλουμε να συμμορφωθούμε!

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 24, 2012 at 2:49 μμ

   Για να το χιουμορίσω λίγο, αγαπητέ Κάπα Σ., το έγραψα ώστε να «πέσω μέσα» αλλά και πάλι η επιτίμηση ήρθε, τέλος πάντων.

   Δυστυχώς όμως, η ουσία της συζήτησης, ενώ έχουμε πολλά κοινά σημεία, εκφεύγει από το περιεχόμενό της και αλλοιώνεται ως προς το νόημα αυτού που λέμε νομίζω.

   Για παράδειγμα τα όσα τραγικά συνέβησαν στη δεκαετία του ’80, ένας πραγματικά εξαίρετος πολιτικός κοινωνιολόγος, ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης τους τα έλεγε εκ των έσω, δεν αναιρούν την προστυχιά ως προς την εκμετάλλευση των χρόνιων παθογενειών της παραγωγικής μας δομής αλλά και της κρατικής διοίκησης, ώστε να γίνει πλιάτσικο στη πατρίδα μας και να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός με βάρβαρο τρόπο.

   Κάπου έλεγα, πως σε 1-2 χρόνια, όλες αυτές οι παθογένειες αντιμετωπίζονταν, αλλά όχι προσχηματικά και με όρους επικοινωνίας.

   Σε ό, τι αφορά στη χούντα, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν άλλαξε για να αποκτήσουμε πραγματική δημοκρατία, αλλά ώστε κάποιες ελίτ, με τον «δημοκρατικό» μανδύα να κάνουν ένα ξεδιάντροπο φαγοπότι και εν τέλει να ζούμε σε μια ουσιαστική δυναστοκρατία άνευ προηγουμένου, με τυπικό δημοκρατικό επίχρισμα.

   Και εγώ, ένας απλός πολίτης και μέτριος σχολιαστής, δεν έχει αξία τοι τι λέω, αλλά όταν τα επισημαίνουν άνθρωποι που πολέμησαν τη δικτατορία, τα λόγια περισσεύουν.

   Εν ολίγοις, μας λείπει η ντομπροσύνη και η ειλικρίνεια αγαπητέ φίλε, και όχι οι τύποι και η θεωρία.
   Διότι θεωρητικά η επταετία υπήρξε υπόδειγμα οικονομικό-αναπτυξιακό, δεν αποτελεί ατό δικαιολογία για να γυρίσουμε σε αυτή τη κατάσταση.

   Έτσι λοιπόν και οι παθογένειες του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι δυνατό να αποτελούν την αφορμή για πλιάτσικο και μάδημα του κοινωνικού ιστού, για τα οποία πολλοί τρίβουν τα χέρια τους.

   Η ενοχή και η τιμωρητικότητα αποτελούν το δεξί χέρι των φαρισαϊκών κατεστημένων που έστησαν έτσι όλο αυτό το σκηνικό κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ώστε να αποτελούν μονόδρομο και να καταλήγουμε στην εύκολη και ύποπτη ανθρωποφαγία, που ευνοεί το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο….

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: