Ζητείται Μακάριος!…

Μακαριώτατε

Τώρα τελευταία έχετε γίνει ο μαϊντανός της επικαιρότητας. Και, όπως συμβαίνει, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι σας χειροκροτούν και άλλοι σας αποδοκιμάζουν.

Σε ομιλία σας, λένε, στη γιορτή του αγίου Παντελεήμονα, συστήσατε στο λαό υπομονή. Και έγινε, όπως ήταν επόμενο, το «σώσε»…

Γιατί, Μακαριώτατε, η υπομονή δεν τρώγεται. Και κυρίως δεν «τρώγεται», όταν τη συνιστούν άνθρωποι χορτάτοι: Όπως οι δεσποτάδες, οι πολιτικοί και κάποιοι φασιστολογούντες, παραχορτασμένοι δημοσιογράφοι…

Τι υπομονή, Μακαριώτατε, να κάμει αυτός, που δεν έχει εργασία και δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του και βλέπει την οικογένειά του να πεινά και να υποφέρει!

Κάποιοι σας συγκρίνουν με τους ιεράρχες του ’21. Και λένε ότι εκείνοι δεν συνιστούσαν στο λαό υπομονή, αλλά έκαμαν επανάσταση.

Και βρίσκουν ότι κάποιοι από σας εκεί ψηλά «μας υπονομεύετε»…

Κάποιοι άλλοι σας συγκρίνουν με το μακαρίτη το Χριστόδουλο. Και λένε ότι, από τη μέρα του θανάτου του Χριστόδουλου, η εκκλησία είναι ουσιαστικά ακέφαλη.

Βέβαια και ο Χριστόδουλος ήταν, σε τελική ανάλυση, ένας πολιτικάντης. Γιατί τίποτε δεν έκαμε απ’ τα όσα είχε υποσχεθεί, όταν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ είχαν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Εκκλησίας.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο Χριστόδουλος είχε φωνή. Φωνή, που, φρόντισαν να εξαφανίσουν εκείνοι, που σχεδίαζαν να φέρουν τη χώρα στο σημερινό της κατάντημα.

Γι’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, και τον δολοφόνησαν. Γιατί, προφανώς, φοβόντουσαν μήπως μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Αλλά τη θύελλα, που προκάλεσε η περί υπομονής ομιλία σας, φροντίσατε να την κατευνάσετε με άλλη σας ομιλία, με την οποία στραφήκατε εναντίον των ευρωπαίων τοκογλύφων.

Για την οποία και κάποιοι έσπευσαν να σας επαινέσουν. Και βέβαια τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να διατυμπανίσουν το γεγονός ποικιλοτρόπως…

Αλλά μπαίνει το ερώτημα:

Γιατί τόσο όψιμα και καθυστερημένα ανακαλύψατε τους τοκογλύφους;

Μπορεί ο ίδιος να μην είχατε την οξυδέρκεια να το αντιληφθείτε. Αλλά δεν ακούσατε τίποτε;

Όταν εδώ και τρία, περίπου, χρόνια, όχι μόνο πάμπολλοι ειδήμονες, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα του λαού, δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν, σε όλους τους τόνους, την δολοφονική επιδρομή των τοκογλύφων εναντίον μας!…

Και το άλλο θέμα είναι το γιατί ξεχάσατε τους ντόπιους συνεργάτες τους;

Τους εφιάλτες, οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τα εγκληματικά συμφέροντα των τοκογλύφων.

Αφού, χωρίς τον προδοτικό οίστρο τους και τις Κερκόπορτες, που άνοιξαν, τίποτε δεν θα μπορούσαν να κάμουν οι τοκογλύφοι….

Μακαριώτατε

Οι αληθινοί ηγέτες-και μάλιστα οι εκκλησιαστικοί- δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα ούτε λένε μισές αλήθειες.

Όπως εσείς τώρα επιχειρείτε να κάνετε. Προβλέπουν και ποδηγετούν το λαό. Και μένουν πιστοί και αμετακίνητοι στο εθνικό και πατριωτικό χρέος τους, έναντι πάσης θυσίας.

Βέβαια-θα πούνε κάποιοι- δεν βλέπετε τα όσα κάνει η Εκκλησία με το φιλανθρωπικό της έργο, για χάρη του δεινοπαθούντος λαού!

Αλλά κάποιοι άλλοι θα μας πούνε ότι το έργο αυτό στηρίζεται στις προσφορές και πάλι του λαού.

Ενώ έργο της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι, πριν απ’ την ελεημοσύνη να παλέψει για τη δικαιοσύνη.

Αν θέλετε, λέει ο Χριστός, να λύσετε όλα σας τα προβλήματα και να έχετε έναν κόσμο παρόμοιο με τη βασιλεία του Θεού, πρωταρχικό σας έργο είναι ν’ αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη.

Όμως οι αγώνες στοιχίζουν! Και κάποτε πολύ ακριβά. Τη στιγμή, που η τωρινή εκκλησιαστική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει τα προνόμιά της.

Και κάποιοι, μάλιστα, όχι μόνο δεν διακινδυνεύουν, αλλά και συμπαρίστανται στο καθεστώς της τοκογλυφίας και της προδοσίας.

Ει μήπως δεν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιοι «ευλαβέστατοι» αρχιερείς και ιερείς έδωσαν γραμμή στο ποίμνιό τους, στις παρελθούσες εκλογές, να μας φορτώσουν και πάλι στο σβέρκο τα επιβλαβέστατα για την πατρίδα και το έθνος κολεγιόπαιδα της Μπίλντεμπεργκ!

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις:

Όπως ο Σιατίστης Παύλος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Γλυφάδας Παύλος, ο Μεσογαίας Νικόλαος. Και κάποιοι, ενδεχομένως, άλλοι. Οι οποίοι και βλέπουν και προβλέπουν και φωνάζουν.

Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν τα ηνία της Εκκλησίας στα χέρια τους.

Οπότε το βάρος της τεράστιας ευθύνης, Μακαριώτατε, γυρίζει και πάλι σε σας. Που είστε αναγκασμένος να επιλέξετε ανάμεσα στους πατριώτες και τους προδότες, ανάμεσα στους Έλληνες και τους ανθέλληνες. Έστω και τόσο καθυστερημένα…

Το 1987, όταν το κράτος απειλούσε να πάρει τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική περιουσία πραγματοποιήσατε πανελλήνιο συλλαλητήριο. Τώρα, που ολάκερη η πατρίδα και το έθνος διατρέχουν τον έσχατο κίνδυνο, γιατί δεν κηρύσσετε πανελλήνια πανστρατιά, με σκοπό την ανατροπή της καταστροφικής αθλιότητας.

Ο Ελληνικός λαός περιμένει από σας να εγκαταλείψετε την μακαριότητά σας. Και, αντί για διακοσμητικός Μακαριώτατος να γίνετε εθνικός ηγέτης σαν τον Κύπρου Μακάριο.

Κι, αν η ηλικία σας δεν σας το επιτρέπει, παραιτηθείτε και προωθείστε τον καταλληλότερο.

Οι χλιαρότητες δεν κατευνάζουν την πίκρα και την οδύνη του λαού. Αντίθετα μάλιστα, πέρα απ’ τη δίκαιη οργή του και την ιερή του αγανάκτηση, προκαλούν και την ολοένα διογκούμενη ναυτία του.

παπα-Ηλίας

Advertisements

27 Σχόλια

 1. Posted by Χρήστος Δημάρης on Αύγουστος 4, 2012 at 11:19 πμ

  ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ: Έτσι νιώθουμε. Οι πολιτικάντηδες έχουν αφήσει την ζωή μας στο ένστικτο της επιβίωσης μας. Μελετούν μάλιστα και την κατάργηση την δωρεάν υγείας! Μας έχουν εξοργίσει οι πολιτικοί μας μα πιό πολύ μας ενοχλεί που η Εκκλησία έχει γίνει δεκανίκι τους. Και ο Χριστόδουλος γι αυτό μας άρεσε: Νοιαζόταν για μας! Μπορεί να είναι σωστές οι απόψεις που έχεις για τον Χριστόδουλο πατέρα Ηλία αλλά δικαία κρίσις είναι η σύγκρισις. Σε συγχαίρω για το τολμηρό σου άρθρο και εύχομαι να σε μιμηθούν και άλλοι.

  Απάντηση

 2. Posted by Παπα-Κώστας on Αύγουστος 4, 2012 at 11:41 πμ

  Ακριβώς όπως τα λες παπα-Ηλία!Ακριβώς έτσι.Με γεμάτα στομάχια,πολυτελή αυτοκίνητα και άμφια δε μπορείς να λες στον πεινασμένο να κάνει υπομονή.Ειδικά όταν το,άμεσο τουλάχιστον,μέλλον φαντάζει τόσο δυσοίωνο.Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος έκανε τεράστια ζημιά στην Εκκλησία αλλά αυτή η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.Όταν η Εκκλησία γίνεται δεκανίκι μιας διεφθαρμένης εξουσίας ο Χριστός την ταρακουνάει ώστε να επανέλθει στο δρόμο της,βλέπε τσαρική Ρωσία.Τα συσίτια εκτός του ότι προέρχονται ουσιαστικά από το πλήρωμα της Εκκλησίας,είναι σαν να δίνεις ασπιρίνη σε καρκινοπαθή.Και αναρωτιέμαι,ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομοςθα συνιστούσε υπομονή ή θα πουλούσε ό,τι μπορούσε προς ανακούφιση του λαού;

  Απάντηση

  • Posted by Παπα-Κώστας on Αύγουστος 4, 2012 at 11:56 πμ

   Λέει ο Κύριος: “Μισώ, αηδιάζω τις γιορτές σας! Δε με αγγίζουν πια τα πανηγύρια σας… Πάψτε πια να με ξεκουφαίνετε με τους ύμνους σας. Τον ήχο από τις άρπες σας δεν θέλω πια να τον ακούω. Αντί γι’ αυτά, ας ρεύσει σαν νερό το δίκαιο άφθονο και η δικαιοσύνη σαν χείμαρρος αστείρευτος.”
   Αμώς 5:21, 23-24

   Απάντηση

   • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 4, 2012 at 3:59 μμ

    Χαίρετε παπα-Κώστα!

    Πραγματικά αυτό το απόσπασμα, είναι κάτι που ήλπιζα να διαβάσω, μιας και οι έμποροι , στηρίζονται στον «χαβαλέ» μας, ώστε μέσα από μια δήθεν κατάνυξη, να καταλήγει η μνήμηΤου Χριστού, της Παναγίας, των Αγίων πατέρων, σε μια διαδικασία που κάθε άλλο παρά με τη πίστη έχει να κάνει.
    Μια ασύλληπτη διαδικασία συνεχίζεται και μέσα στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, που ως συνήθως, είναι αυτοκρατορικών διαστάσεων και όταν πρόκειται να ασχοληθούν με τη κοινωνία και τις ανάγκες της, δείχνουν μια διάθεση επικοινωνιακής φιλανθρωπίας, που υποτιμά τους αδύναμους ανθρώπους και τους διψασμένους για αλλαγή του σάπιου κατεστημένου πολιτικής-οικονομικής-κοινωνικής οργάνωσης πολίτες, που περιμένουν ουσιαστική καθοδήγηση και όχι γενικολογίες πολιτικά ορθές ή και όταν δυσκολεύει η κατάσταση, τοποθεετήσεις ελαφρώς έξω από αυτή -την πολιτική ορθότητα-.
    Ειδικά στις περίφημες «θρησκευτικές» εμποροπανήγυρεις, οι εκκλησίες μοιάζουν αποκλεισμένες γύρω από ένα πλέγμα αγοραπωλησιών, γκλαμουριάς και εκκωφαντικής αδιαφορίας.

 3. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Αύγουστος 4, 2012 at 4:09 μμ

  «Οι χλιαρότητες δεν κατευνάζουν την πίκρα και την οδύνη του λαού. Αντίθετα μάλιστα, πέρα απ’ τη δίκαιη οργή του και την ιερή του αγανάκτηση, προκαλούν και την ολοένα διογκούμενη ναυτία του.»

  Δεν θα σχολιάσω, παρά μόνο ότι βάζετε παπα-Ηλία με το σχόλιο αυτό, επί των τύπων των ήλων…
  Μακριά από γενικεύσεις και θρησκευτικά περιτυλίγματα, απλά αναφέρεστε στην αληθινή κατάσταση της κοινωνίας, έξω από γυάλινους πύργους, μεγαλοπρεπείς φιοριτούρες και καλοπιάσματα.

  Καυστικό και αληθινό το σχόλιο στο σύνολό του, «σκληρό» όπως όταν ο Χριστός άρπαξε το φραγγέλιο απέναντι στους εμπόρους που είχαν καταλύσει στον οίκο Του Θεού.

  Απάντηση

 4. Σεβαστέ μου παπα-Ηλία να σ’ έχει ο Θεός καλά και να τα λες πάντα έτσι,έξω απ’ τα δόντια.Το σημερινό σου κείμενο ίσως είναι το πιο αιχμηρό και πιο καυστικό απ’ όσα έχεις γράψει αλλά συνάμα και τόσο αληθινό.
  Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι καλοπερασάκηδες να μην αντιλαμβάνονται σε ποιο σημείο εξαθλίωσης έχουν οδηγηθεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας;
  Με την άδειά σου το ανεβάζω το βράδυ στο Ζείδωρον,σ’ ευχαριστώ!

  Απάντηση

 5. παπα-Κώστα, Χρήστο, Γιώργο

  Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, αν λέμε ή κάνουμε κάτι καλό, το επιτρέπει ο Θεός και ποτέ δεν οφείλεται σε δική μας αξιοσύνη.

  Κι ακόμη οφείλεται σε αυτά, που οι άλλοι μας προσφέρουν, μέσα απ’ την επικοινωνία και το διάλογο.

  Το κείμενο αυτό, για παράδειγμα, είναι σχόλιο στα, σχετικά με τα κηρύγματα του Αρχιεπισκόπου, σχόλια του Χρήστου, αλλά και τα σχόλια των υπολοίπων.

  Απάντηση

 6. Από τους «Ενωμένους Μπλόκερς»:

  3 Σχόλια:

  Blogger Ο/Η marianaonice είπε…

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΥΓΕΕΕ!! Αυτό μόνο μπορώ να πω σ’ αυτή την τρομερή ανάρτηση!!

  «…έργο της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι, πριν απ’ την ελεημοσύνη να παλέψει για τη δικαιοσύνη…»

  Blogger Ο/Η Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε…

  Πω πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω τι εγραψε ο άνθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!

  Blogger Ο/Η παπαηλιας-υφαντης είπε…

  Και βέβαια σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

  Με την παρατήρηση πάντα ότι»χωρίς το θέλημα Θεού ούτε πουλί στο βρόχι»…

  Μπορεί να ψάχνουμε μέρες να συνταιριάσουμε δυό λέξεις. Και να μη μας «βγαίνουν».

  Κι έρχεται κάποια στιγμή, που το κουβάρι ξετυλίγεται μόνο του.

  Σε σημείο, που, σε τεική ανάλυση, να πιστεύεις, ότι κάποιος άλλος σου τα υπαγορεύει.

  Ας είναι ευλογημένος ο Θεός, που κάθε φορά μας προσφέρει το νήμα των διεξόδων…

  Απάντηση

 7. @Ζείδωρον:

  Ευχαριστώ για τα καλά σου τα λόγια.

  Από τη στιγμή, που ένα κείμενο κοινοποιείται, ο παραλήπτης μπορεί, χωρίς καμιά ιδιαίτερη άδεια να το δημοσιεύει.

  Απάντηση

 8. Απ’ το «Ας μιλήσουμε επιτέλους»:

  2 σχόλια:

  Ανώνυμος:

  Σαν της Κυπρου Μακαριο ;

  Και να καλεσει τους Τουρκους ; η τους Αγγλους ;

  Επρεπε να καταλαβω , απο την «περιγραφη» του ΙΕΡΑΡΧΗ και Εθνομαρτυρα Χριστοδουλου .

  Ο Κ. Ιερονυμος καλα θα κανει , ΤΟ ΓΡΗΡΟΤΕΡΟ δυνατον , να παει σε κανα κελλακι να μοναση . Για το καλο της ψυχης του , ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .
  ΑΜΗΝ .
  Την ευχη σου Δεσποτα .

  Ανώνυμος:

  Παπα-Ηλία, όλα καλά τα λες αλλά μην φέρνεις τον Μακάριο ως πρότυπο, γιατί όπως και οι άλλοι εθνάρχες πρόδωσε τους Έλληνες. Μετά το πραξικόπημα, 15-7-1974, εκείνος κάλεσε από την έδρα του Συμβουλιου Ασφαλείας στις 17-7-1974 την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη να επέμβει για την αποκατάσταση της τάξη, προσφέροντας την δικαιολογία στους Τούρκους να εισβάλλουν

  Όσο για την παραίτηση Ιερωνύμου και προώθηση κάποιου νεώτερου που θα έχει τις δυνάμεις να παλέψει, πιστεύετε αληθινά πως θα προωθηθεί κάποιος μη νεοταξίτης ή θα δούμε και τα χειρότερα πχ Δημητριάδος Ιγνάτιος (θεέ μου συγχώρα με);
  Ας αρχίσει ο ξεσηκωμός και από τους απλούς παπάδες, αλλά κι εκεί πάσχουμε. Λίγοι, ελάχιστοι αρθρώνουν λόγο.
  Απάντηση

  Απάντηση

 9. Ειλικρινά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.

  Αλλά κι αν έτσι έχουν τα πράγματα και πάλι πιστεύω ότι, στην απελπισία του, ενήργησε από λάθος και όχι από πρόθεση προδοσίας.

  Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η μητριά-στην προκειμένη περίπτωση- Ελλάδα, είχε προδώσει και δολοφονήσει την Κύπρο.

  Απάντηση

 10. […] πηγή Share this:TwitterFacebookEmailMorePrintDiggLinkedInRedditStumbleUponTumblrPinterestLike this:LikeBe the first to like this. […]

  Απάντηση

 11. Posted by Χρήστος Δημάρης on Αύγουστος 5, 2012 at 12:10 πμ

  ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Καλησπέρα. Σε συνενόηση με την Ρίκη μεταφέρω απο τους Ενωμένους Μπλόκερς ένα ερώτημα της:
  Ρίκη Ματαλλιωτάκη 4 Αυγούστου 2012 9:04 μ.μ.
  «χωρίς το θέλημα Θεού ούτε πουλί στο βρόχι»… παπά Ηλία;;;;;;;;;;;;
  Και τότε γιατι;;;;;;;;;
  Απάντηση
  παπαηλιας-υφαντης 4 Αυγούστου 2012 10:03 μ.μ.
  Πες μου το «γιατί» να σου πω το διότι.
  Αν βέβαια μπορώ….
  Απάντηση

  Ρίκη Ματαλλιωτάκη 4 Αυγούστου 2012 10:36 μ.μ.

  Γιατι πάτερ όλα αυτα τότε που συμβαίνουν ανέκαθεν γυρω μας;;;;;;;;;;;

  Απάντηση

 12. Posted by Χρήστος Δημάρης on Αύγουστος 5, 2012 at 12:01 μμ

  ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΙΚΗΣ: Σήμερα διαβάστηκε στις Εκκλησίες το περιστατικό που οι μαθητές του Χριστού ήρθαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη τρικυμία. Οι τρικυμίες είναι η πραγματικότητα που ζούμε. Και απαντώντας στο ερώτημα της Ρίκης νομίζω πως οι τρικυμίες που ζούμε οφείλονται στις τρικυμίες που υπάρχουν μέσα στις ψυχές μας. Όταν ο άνθρωπος βλέπει τον συνάνθρωπο του για να βγάλει λεφτά ή για να τον κυριαρχήσει τότε οι τρικυμίες που ζούμε είναι μια απολύτως λογική συνέπεια.

  Απάντηση

 13. Posted by Παπα-Κώστας on Αύγουστος 5, 2012 at 2:55 μμ

  Σ’αυτόν τον κόσμο που ζει ο δίκαιος θα υποφέρει και αυτός από την κατάσταση που έφερε η αμαρτία,δεν πρέπει όμως να κλονίζεται,αλλά να μένει σταθερός στην πίστη του-» ο δε δίκαιος εκ πίστεως ζήσεται »
  (αββακ. 2,4)-και θα δει τελικά την πίστη του να δικαιώνεται(αββακ.2 1-5).Ή για να θυμηθούμε και τον Απόστολο Παύλο «ουκ άξια τα παθήματα του νυν καιρού προς την μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς».

  Απάντηση

 14. […] παπα-Ηλίας 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← ΠΩΣ ΜΕ 6ΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΖΕΥΑΖΕΙ 1 ΧΛΜ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ 7 ΧΛΜ […]

  Απάντηση

 15. Posted by Γιάννης on Αύγουστος 5, 2012 at 6:47 μμ

  Να μας λείπουν οι μακάριοι. Ξέρεις ιστορία ή είδες τηλεόραση και διάβασες τις ψευτοφυλλάδες; Μακάριους έχουμε στην ηγεσία της χώρας.

  Απάντηση

  • Posted by Χρήστος Δημάρης on Αύγουστος 5, 2012 at 7:33 μμ

   ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ: Ο κίνδυνος εθνικής καταστροφής είναι ορατός από όλους. Εθνικός ηγέτης δεν υπάρχει. Το κενό αυτό θα έπρεπε να το καλύψει ο Αρχιεπίσκοπος μας. Αυτό είναι το νόημα του τίτλου.

   Απάντηση

 16. Posted by Χρήστος Δημάρης on Αύγουστος 5, 2012 at 11:43 μμ

  ΥΠΕΡΒΑΣΗ: Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΙΣΗ: Στο ζωντανό ιστολόγιο βρήκα αυτό το βίντεο: http://www.pemptousia.gr/new_videothiki/?v=35632 Η οικογένεια του Στέλιου Πισή δίνει την απάντηση της στο ερώτημα: Ποιό είναι το νόημα της ζωής; Προσέξτε τα λόγια του Στέλιου προς το τέλος του βίντεο. Έτσι έχουμε και μιά απάντηση στο ερώτημα της Ρίκης. Όλα όσα συμβαίνουν, συμβαίνουν για να τα υπερβούμε και να βρούμε το νόημα της ζωής. Αν δεν συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν τότε θα μπορούσαμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Κοιτάξτε όμως τι λέει για την ευτυχία ο Μητροπλίτης Σουρούζ Αντώνιος Μπλουμ: Η ευτυχία, αν δεν έχει κάποιο σκοπό, γίνεται ανυπόφορη!!!

  Απάντηση

  • Καταπληκτικό το βίντεο με τον Πισή. Και όντως δίνει απάντηση στα τόσα «γιατί», που κατακλυζουν τη ζωή μας. Και ιδιαίτερα στα μεγάλα «γιατί», όπως είναι ευνόητο να συμβαίνει στην περίπτωσή του Πισή.

   Οι φαινιμενικά χαμένοι αυτής εδώ της ζωής είναι οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι. Και οι πληθωρικά κερδισμένοι οι αποκαρδιωτικά χαμένοι.

   Πάντα υπό το πρίσμα της αιωνιότητας…

   Χρήστο, θερμά σ’ ευχαριστώ. Και θα ήθελα, αν σου είναι εύκολο να μου ‘δινες το ιμέηλ σου…

   Απάντηση

 17. Από το «αιέν αριστεύειν»:

  3 ἀπαντήσεις στὸ Ζητείται Μακάριος!…

  Ὁ/ἡ ΝΙΚΟΣ γράφει:

  Διαφωνώ για το ζητειται Μακάριος. Αν εγραφες ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ίσως συμφωνούσαμε. Για αυτό τον φύγανε ενωρις. Ξεραν τι κάνανε

  Ἀπάντηση

  Ὁ/ἡ john γράφει:

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!! ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ, ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ!!!!! Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΤΥΧΑΙΟ?????? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!!!!!!

  Ἀπάντηση

  Ὁ/ἡ ΑΝΔΡΕΑΣ γράφει:

  Ο Μακαριος δυστυχως ειναι μια διφορουμενη προσωπικοτητα. Πιθανως να εκανε και καλο στην Κυπρο αλλα ενα ειναι σιγουρο, οτι εκανε και κακο. Αλλωστε δεν πρεπει να ξεχνουμε την φραση που ειπε ο Γεωργιος Παπανδρεου, ο παππους του σημερινου ανεκδιηγητου ΓΑΠ, για τον Μακαριο ” Μακαριωτατε αλλα συμφωνουμε και αλλα πρατετε”. Ετσι νομιζω οτι ενας νεος Μακαριος για την Ελλαδα οπως και ο νυν Ιερωνυμος ειναι αν οχι καταστροφικοι τουλαχιστον αχρηστοι. Υπαρχουν Ιεραρχες και ιερεις, που στεκονται στο υψος των περιστασεων, δυστυχως ομως ειναι λιγοι. Ευχομαι απο αυτους τους ολιγους να ξεπηδησει ενα καλυτερο αυριο. Οσον αφορα για τον Μακαριστο Χριστοδουλο ηταν οντως ενας αξιος Ιεραρχης αλλα δυστυχως τα χρονια που ηταν επικεφαλης της Ελληνικης Εκκλησιας ηταν πολυ λιγα. Δεν θελω να πιστεψω οτι η ξαφνικη ασθενεια του που τον οδηγησε στον θανατο ηταν προκατασκευασμενη αλλα και δεν το αποκλειω.

  Απάντηση

  • Είναι φυσικό, σχετικά με τις διακεκριμένες προσώπικότητες να υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και απόψεις.

   Προσωπικά πιστεπεύω ότι ο Μακάριος ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία. Πολύ ανώτερη απ’ τους ελλαδικούς πολιτικούς, οι οποίοι, όπως φαίνεται τον υπονόμευαν. Πάντοτε δεμένοι στο άρμα του δυτικού ανθελληνικού προσανατολισμού.

   Και ασφαλώς προδόθηκε βάναυσα αυτός και η Κύπρος απ’ τους άφρονες χουντικούς.

   Το αν έκαμε κακό, κάτω από τις συνθήκες, στις οποίες τον ενέπλεξαν, είναι θέμα, που ειλικρινά υπερβαίνει τις δικές μου γνωστικές, σχετικά με το θέμα αυτό, πρπϋποθέσεις…

   Ο Χριστόδουλος ήταν, κατά τη γνώμη μου, ο Ανδρέας της Εκκλησίας. Είχε ικανότητες, αλλά δεν πρόσφερε ανάλογα με τις ικανότητές του. Σχετικά με το μικρό διάστημα της αρχιεπισκοπικής του θητείας.

   Σχετικά με το αν πέθανε φυσιολογικά ή δολοφονήθηκε; Τα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν, κατά τη διάρκαια της αρχιεπισκοπικής του θητείας-και προπάντων τα τωρινά-συνηγορούν υπέρ της δεύτερης άποψης.

   Όλα τα σημερινά καθάρματα-εσωτερικού και εξωτερικού-δεν θα ‘θελαν να υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος, που να αρθρώνει αξιόπιστο και δυναμικό λόγο.

   Απάντηση

 18. Απουσίασα για ένα διήμερο και είναι επόμενο να υπάρχει ασυνέχεια στο διάλογο.

  Με την παροιμία «χωρίς το θέλημα Θεού…», που έγραψα σε σχόλια στους «Ενωμένους Μπλόκερς» (Μαριάνα-Ρίκη Ματαλλιωτάκη) ήθελα να υπαινιχθώ την ανάγκη να βρεθούμε σε κάποια στιγμή δημιουργικότητας, προκειμένου να κάμουμε ή να γράψουμε κάτι…

  Και αυτή η στιγμή αισθενόμαστε, συχνά, να μας έρχεται από κάπου αλλού, σαν ένα δώρο, που χωρίς να πολυκοπιάσουμε, μας προσφέρεται.

  Ενώ άλλες φορές, παρά τις οποιεσδήποτε προαπάθειές μας δεν καταφέρνουμε τίποτε το ουσιαστικό.

  Ή άλλες προεκτάσεις, που δόθηκαν είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά λόγω της ροής των αναρτήσεων, πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να τις διερευνήσουμε.

  Ίσως μας ξαναδοθούν ευκαιρίες.

  Πάντως σας ευχαριστώ όλους για την πρόθεση να βοηθήσετε…

  Απάντηση

 19. Γιάννης Υφαντής:

  Το «Ζητείται Μακάριος» ωραιότατο!

  Απάντηση

 20. Posted by Παπα-Κώστας on Αύγουστος 10, 2012 at 10:24 μμ

  Καλησπέρα παπα-Ηλία.Δε ξέρω αν ο Μακάριος ήταν καλός ή κακός.Ας υποθέσουμε ότι ήταν ηγέτης μεγάλος.Σήμερα αναζητούμε έναν τέτοιο ηγέτη.Πού τον αναζητούμε;Σε ποιο χώρο;Ποιος κοινωνικός χώρος στην Ελλάδα θα βγάλει τέτοιο ηγέτη;Η Εκκλησία μπορεί;Αμφιβάλλω.Συνεχίζω να ελπίζω αλλά αμφιβάλλω.

  Απάντηση

 21. παπα-Κώστα

  Το ηγεμονικό πνεύμα το έχει όποιος το έχει «μέσα» του. Δεν κατασκευάζεται με ενέσεις.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: