δολοφονικά τελεσίγραφα…

Είναι πασιφανές ότι διαπλέουμε ένα δολοφονικό τρίγωνο, που κορυφές του είναι ο ναζισμός, ο σιωνισμός και ο γκαγκστερισμός.

Το οποίο, βέβαια, τρίγωνο υπηρετεί πειθήνια το ντόπιο λόμπυ ληστών, κλεφτών, απατεώνων, εφιαλτών, κλπ….

Και ασφαλώς θα έχετε ξεχάσει την κατάπτυστη ακροτελεύτια ομιλία-μνημείο θρασυδειλίας-των πρόσφατων προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Η οποία θύμιζε το ερίφιο του αισώπειου μύθου, που σκαρφαλωμένο στην ταράτσα χλεύαζε το διερχόμενο λύκο.

Που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν η αντιπολίτευση, αλλά σύμπας ο ελληνικός λαός.

Για τον οποίο τα κολεγιόπαιδα της Μπίλντεμπεργκ τρέφουν απύθμενο και ανεξάντλητο μίσος. Που το ξερνάνε ολοένα και δηλητηριωδέστερο, παραλαμβάνοντας, ο ένας κατόπιν του άλλου τη σκυτάλη του ολέθρου. Καθώς συναγωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει εναντίον του τα πλέον θανατηφόρα πλήγματα.

Γιατί διαισθάνονται την ενδόμυχη απέχθεια και αποστροφή της συντριπτικής πλειονότητας του λαού εναντίον τους. Που παντοιοτρόπως, σε κάθε περίπτωση, την εκδηλώνει.

Και πολύ περισσότερο θα έχετε ξεχάσει του βρυχηθμούς του εντιμότατου κυρίου, που με τη μπάσα, βραχνή και μπουμπουνιστή φωνή του διακόπτει και επικαλύπτει, στα τηλεοπτικά πάνελ το λόγο των οποιωνδήποτε συνομιλητών του. Ο οποίος, μεταλλάσσοντας το επώνυμο κάποιου συνδικαλιστή τον αποκάλεσε, αντί για Φωτόπουλο, Σκοτεινόπουλο.

Σάμπως να υπάρχουν, στην παγκόσμια ιστορία, σκοτεινότερα, από καταβολής κόσμου, ανθρωποειδή από αυτά του μνημονιακού υπόκοσμου!

Και λέω πως «θα έχετε ξεχάσει», γιατί εσάς η προσοχή σας μπορεί να είναι στραμμένη σε ένα τρισευτυχισμένο μέλλον, που μας ετοιμάζουν τα ανθρωποειδή αυτά.

Καθώς επείγονται, τάχα, να προωθήσουν, για παράδειγμα, το θέμα της ΑΟΖ. Και τόσα άλλα…

Τα οποία με τα βλακώδη γλωσσοκοπανήματα τους, περί επιμήκυνσης και επαναδιαπραγμάτευσης και λοιπές μπουρμπουλήθρες ΘΑ δημιουργήσουν παραδείσιες συνθήκες για την Ελλάδα και το λαό της.

Αφού, όπως λέγεται, τα οποιαδήποτε οικονομικά οφέλη, που θα προέλθουν απ’ τον τομέα αυτόν, δεν τα έχουν συμπεριλάβει στο μνημόνιο και τη σύμβαση του ξεπουλήματος.

Που μακάρι να είναι έτσι. Αλλά ποιος να τους πιστέψει!

Και, για να μην παρεξηγηθώ, σπεύδω να εξηγήσω πως εννοώ την πολιτική μαφία και όχι βέβαια τους επιστημονικούς παράγοντες, που μπορεί νακαταβάλλουν προσπαθειες, προς την κατεύθυνση αυτή.

Ποιος να πιστέψει ότι οι άνθρωποι, που διαπνέονται από άσβεστο μίσος για την Ελλάδα και το λαό της, θα έκαναν και το παραμικρό έστω, για το καλό της!

Και ότι η οποιαδήποτε «πρωτοβουλία» τους δεν αποτελεί μια ακόμη παγίδα, προκειμένου να πετύχουν και να ολοκληρώσουν την ολοσχερή καταστροφή μας. Για χάρη των τοκογλύφων του δολοφονικού τριγώνου…

Ή μήπως οτιδήποτε κι αν κάνουν δεν οδηγεί προς την κατεύθυνση αυτή;

Θυμάστε μήπως το Γιώργο Βασιλάκη, ο οποίος εκτελέστηκε με ένα δολοφονικό ραβασάκι; Τον υπασπιστή του υπουργού προστασίας του πολίτη!

Ε, λοιπόν, παρόμοιο χαρακτήρα έχουν, για μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και τα δολοφονικά φορολογικά τελεσίγραφα, που έστειλαν οι καθοδηγούμενες από τους Ναζί υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών.

Οι οποίες, αφού πετσόκοψαν τις αποδοχές του λαού, τώρα πολλαπλασίασαν τους φόρους. Σε τρόπο ώστε να μη μπορεί ο καθένας να ανταποκριθεί στις εξωφρενικές απαιτήσεις τους. Έστω κι αν εισπράξουν τα απαιτούμενα, όχι σε πέντε και δέκα, αλλά και σε εκατό και χιλιάδες δόσεις.

Μοιάζουν, σαν να μας έχουν κόψει τα πόδια και μας στέλνουν στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Με την απαίτηση να πρωταγωνιστήσουμε και να τους φέρουμε και χρυσά μετάλλια.

Που σημαίνει ότι θέλουν να βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στο αδιέξοδο χρέος. Προκειμένου να κατάσχουν και να εκποιήσουν τα οποιαδήποτε περιουσιακά μας στοιχεία. Και να μας οδηγήσουν στην έσχατη εξαθλίωση και υποδούλωση.

Και ότι, σε τελική ανάλυση, έχουν εκπονήσει σε βάρος μας το ίδιο σατανικό και δολοφονικό σχέδιο, που εκπόνησαν και σε βάρος της χώρας μας.

Και ούτε πολύ ούτε λίγο φαίνονται να μας λένε:

Φέρτε τα λεφτά, που τόσα χρόνια κλέβαμε και ληστεύαμε. Ειδάλλως αυτοκτονήστε ομαδικά και αδειάστε μας τη γωνιά. Όμως…

Εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να κλέβουμε και να ληστεύουμε ούτε να δολοφονούμε, όπως αυτοί. Αφού άλλωστε τελούν υπό την άγρυπνη προστασία πολυπληθών οργάνων της προστασίας καθενός γαλαζοαίματου…αλήτη.

Και όχι βέβαια του καθενός πολίτη, ο οποίος μαστίζεται, συν τοις άλλοις, από την καταιγιστική εγκληματικότητα…

Αλλά και για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν μπορούμε ούτε να αυτοκτονήσουμε…

Και γι’ αυτό τους ζητούμε, ως μελλοθάνατοι, μια τελευταία χάρη:

Να ζητήσουν απ’ τους αρμόδιους του δολοφονικού τριγώνου να στείλουν σε κάθε νοικοκυριό-όπως έκαμαν και στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες-και τους ανάλογους ναζί. Προκειμένου να εκτελέσουν εμάς αλλά και παράλληλα τα δολοφονικά φορολογικά τους τελεσίγραφα.

Εξυπακούεται, βέβαια ότι συνυπεύθυνοι στο δολοφονικό φορολογικό τερατούργημα είναι και όσοι δεν ντράπηκαν να ξαναψηφίσουν και να μας ξαναφορτώσουν στο σβέρκο τα ανθρωπόμορφα αυτά τέρατα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προεκλογικά κάποιος κομματάρχης έφτασε στο κατάντημα να επιτιμά τους κομματικούς οπαδούς, επειδή ντρέπονταν για τον ξαδιάντροπο ξεπεσμό της «δημοκρατικής», σύμφωνα με τα λεγόμενα του, παράταξης…

Σαν τον Καλιγούλα, που υποχρέωνε τους συζύγους να παρίστανται στο βιασμό των συζύγων τους. Και τους εξανάγκαζε μάλιστα και να γελούνε.

Τόση διαστροφή!

παπα-Ηλίας

Advertisements

25 Σχόλια

 1. Γιάννης:

  Πολύ ωραίο!!!

  παπα-Ηλίας:

  Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση.

  Σχόλιο: Ο Γιάννης είναι αδελφός μου, ποιητής, συγγραφέας, σπουδαίος, κατά τη γνώμη μου, αλλά παραγκωνισμένος από το «πνευματικό», κατευθυνόμενο κατεστημένο….

  Απάντηση

 2. Μανώλης Σμυρνάκης:

  ΠΑΠΑ ΗΛΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ:

  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ , ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ,»ΕΚΑΝΑ..ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ – ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ,ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ , ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΑΠΑ ;

  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ

  ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.

  ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΖΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΟΣ!!!!

  ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

  Απάντηση

 3. Οι σιωνιστές, κλπ μαφιόζοι, αφαίρεσαν τη φωτογραφία μου. Δεν πειράζει! Εδώ σταύρωσαν το Χριστό. Κι εγώ θα στενοχωρηθώ για μια φωρογραφία.

  Απάντηση

 4. […] εξανάγκαζε μάλιστα και να γελούνε. Τόση διαστροφή!παπα-ΗλίαςΚατηγορία: N.W.O, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, Μνημόνιο, […]

  Απάντηση

 5. LEFANA:

  Συμφωνω με το τριγωνο ναζισμός-σιωνισμός-γκαγκστερισμός σαν γενικη εξηγηση.

  Οι μελετες μου μου λενε οτι η τωρινη πραγματικοτητα ειναι οτι ο Σιωνισμος δουλευει μεσα απο τα αλλα δυο. Δηλαδη εχει πολλαπλα προσωπεια. Και οχι μονο, γιατι οι Σ. παντα αναλαμβανουν και τα δυο «αντιθετα» ακρα πολιτικων παραταξεων (και αν η μια λειπει…την δημιουργουν…).

  Η Γερμανια (και οι ΗΠΑ, η Αγγλια, κ.α.) ουσιαστικα διηκηται απο το σιωνισμο (η Γερμανια ιδιως μετα το δευτερο Παγκ. πολεμο). Οι σιωνιστες εχουν στα χερια τους τις Κεντρικες Τραπεζες και μερικες μεγαλοτραπεζες, τη βαρια βιομηχανια, τα ΜΜΕ και τη Κυβερνητικη μηχανη.

  Σιγουρα στις ΗΠΑ οι Σ. εχουν στελεχη τους στα 70% των ανωτερων κυβερνητικων θεσεων σε ολα τα υπουργεια! Οι δικηγοροι της κυβερνησης ειναι κατα κανονα Σ. Οι Σ. ουσιαστικα κυβερνουν το Πενταγωνο των ΗΠΑ και χρησιμοποιουν το ΝΑΤΟ σαν τον ιδιωτικο τους στρατο.

  Εχουν και το Χολιγουτ (καθε χρονο βγαζουν τουλαχιστο μια ταινια για το «ολοκαυτομα»). Οι περισσοτεροι Χριστιανοι στη Β. Αμερικη το θεωρουν χρεος τους να τους υποστηριζουν και νοιωθουν οτι τους χρωστανε για τα κακα που παθανε. Καθε αρχη συζητησης που περιεχει τη λεξη εβρ. αμεσως διακοπτεται μεσα σ’ ενα κλιμα μεγαλης ανησυχιας και αφοριτης «ενοχης». Εχουν καταφερει να θεωρουνται απο το κοσμακι τα αποκαλυπτομενα σχεδια τους και οι ενεργειες τους σαν θεωριες συνωμοσιας και παρανο’ι’σμου.

  Τελικα ο λεγομενος «αντιχριστος» μπορει να ειναι μια αλληγορια για μια ομαδα ανθρωποειδων (που τωρα κανουν τη τελευταια εφοδο…) Πραγματικα ειναι φοβερο σε ποιο και ποσο βαθμο εχουν διηθισει ολα οσα εχουν σχεση με πολιτικη (και οχι μονον) δυναμη. Σ’αυτο ειναι «μπροστα» μας πανω απο 200 χρονια… Και δεν εχουν ιχνος ηθικης υποστασης (Δηλαδη οι διαλεχτοι του…εξαποδω…) Το ακρον αωτον της διαστροφης.
  Νομιζω οτι το μισος τους εναντιον του Ελληνισμου ειναι διαχρονικο (πανω απο 200-2500 χρονια). Ειναι ενα μειγμα θανατηφορας μνησικακιας, φθονου-ζηλειας, φοβιας του ανωτερου. Η εσωτερικη δομη τους ειναι οτι ειναι το αντιθετο του Ελληνικου πνευματος. Γι’αυτο θα επιδιωξουν την ολικη καταστροφη του καθε Ελληνικου στοιχειου.

  Με συγχωρειτε που εκφραζομαι καπως απολυτα, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι καιρος για μετριοτητες.

  Απάντηση

 6. Lefana, καλημέρα

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία. Εγώ δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά.
  Απλά ακολουθώ τη διαίσθησή μου και προσπαθώ να αποκρυπτογραφώ τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

  Από χρόνια έχω καταλάβει πως, όταν οι Εβραίοι κάνουν κάποια μεγάλη ατιμία-έεγκλημα σερ βάρος μας, πληρώνουν ελληνικά κανάλια, για να προβάλουν το «ολοκαύτωμα».

  Έτσι ώστε, αντί για την οργή, να αισθανόμαστε συμπάθεια για τους δολοφόνους μας….

  Απάντηση

 7. LEFANA:

  Το δωρο της εκφραζομενης Διαισθησης ειναι απο τις μεγαλιτερες ευλογιες λοιπον… Πιστευω οτι η λεγομενη Διαισθηση ειναι η εκφραση της «εσωτερικης» γνωσης που αναβλιζει σαν πηγη οταν δεν παρεμποδιζεται απο αρνητικα στρωματα-εμποδια ( οπως ειναι οι νοητικογενεις «δικαιο»-λογιες και οι αισθησιακες «αναγκες»).

  Τα συγχαρητηρια μου και ευχομενος καρτερικοτητα σε τετοιους δυσκολους καιρους.

  Ελληνας Κυπριος,
  Κατοικος Καναδα.

  ΥΓ. Σημερα μου ηλθε στη συνειδηση οτι ανεκαθεν (χιλιαδες χρονια) υπηρχαν (στον ευρω-μεσανατολοκο χωρο) δυο βασικες δυναμικες «κουλτουρας». Η μια ηταν η «Ελληνικη» και η αλλη η «Ιουδαικη». Η μια ηταν γενικα «δημιουργικη» και «πνευματικη», η δε αλλη «παρασιτικη» και «διαβολικη».

  Τωρα βιωνουμε ενα «τελικο» αγωνα που ειναι πολυ «πραγματικος» στο συνηθισμενο επιπεδο αλλα και πολυ «συμβολικος»(ποιο αληθινος) στο πνευματικο επιπεδο. Οι Ελληνες ουσιαστικα καλουνται να παραταξουν τα ψυχικα τους χαρισματα σαν ενα τελικο διαγωνισμα σωστης πνευματικης αγωγης…

  Διατηρω μια αισιοδοξια γιατι πιστευω οτι ενα αρκετο ποσοστο Ελληνων (και ανθρωπων γενικα) διατηρουν αυτο που χρειαζεται για αποτελεσματικη αμυνα.

  Η διαισθηση μου λεει οτι η απογνωση θα μεταβληθει σε χρυση ευκαιρια. Θα οδηγησει στην απωτερη αναδυση του «Φοινικα» η «Μεσσια». Οσο ποιο δυσκολες και καυτες θα ειναι οι περιστασεις (θυσιες), τοσο πιο μεγαλη θα ειναι η «πληρωμη». Και ομολογω οτι αυτες οι δηλωσεις δεν ειναι καθολου βασισμενες σε οποιαδηποτε «προφητεια», αλλα σε μια πολυχρονια, ενδομυχη και καθαρη παρατηρηση του «εχθρου» και των «γεγονοτων» Ζωης…

  Ευχες.

  Απάντηση

 8. LEFANA:

  Χαίρομαι για την επικοινωνία και τις πολύ όμορφες, αλλά και εύστοχες διεισδύσεις σου.

  Πραγματικά υπάρχουν αυτοί οι δυο αλληλοσυγκρουοόμενοι κόσμοι:

  Εγώ χάριν απλουστεύεσεως θα τους ονομάσω πνευματικό και δαιμονικό.

  Ήδη ο Χριστός έκαμε τη διάκριση αυτή. Λέγοντας στους Εβραίους ότι έχουν πατέρα τους το διάβολο και όχι το Θεό.

  Και ασφαλώς διδάσκονται, όχι απ’ το περί δικαιοσύνης κήρυγμα των προφητών, αλλά απ’ το υποκριτικό καθεστώς του φαρισαϊσμού, που έχει αντικαταστήσει το Θεό με το Μαμωνά.

  Και βέβαια δεν του χαρίστηκαν. Κι ούτε ποτέ μετάνιωσαν για την επιλογή τους.

  Αλλά προχωρούν ακάθεκτοι, δια μέσου των αιώνων, για να βρίσκουν και να εφευρίσκουν ολοένα και δαιμονικότερα μέσα εξοντώσεως και υπονομεύσεως των συνανθρώπων τους.

  Ο Ελληνισμός στο συνταίριασμά του με το χριστιανισμό φτάνει στην πλήρη ολοκλήρωσή του.

  Και δημιουργεί ένα απόρθητο πνευματικό φρούριο, που καμιά δύναμη δεν μπορεί να το νικήσει και να το εξαφανίσει.

  Και πάλι ευχαριστώ για την τόσο δηιουργική πνευματικά επικοινωνία.

  Απάντηση

 9. Πες τα παπά-Ηλία,να αγιάσει το στόμα σου.Όλα όσα γράφεις είναι τόσο σωστά.Συγχαρητήρια.
  Χαιρετισμούς σου από το παλιό σου μαθητη.
  Θοδωρής Μπουφιδης

  Απάντηση

 10. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Ιουλίου 27, 2012 at 12:40 μμ

  Καλημέρα παπα-Ηλία!

  Είναι ξεκάθαρη η διαπίστωση ότι το όλο σκηνικό έχει στηθεί με όρους και πρακτικές γκαγκστερισμού, για πολύ εμφανείς λόγους!
  Η σκοπιμότητα δε είναι προφανής, όπως και το τεχνητό αδιέξοδο…

  Μου έκανε εντύπωση, όταν τις προάλλες αναφερθηκε, πως άφησαν κάποιον καθηγητή οικονομικών να αξιολογήσει την κατάσταση σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, και ο άνθρωπος διαπίστωσε ότι αποδόθηκε 40% παραπάνω από το εφάπαξ, που θα έπρεπε και θα αντιστοιχούσε ανάλογα προς τις εισφορές με βάση σχετική αναλογιστική μελέτη!
  Φυσικά, αυτό είναι μια εκδοχή που όντως κανείς δεν απορρίπτει, κάθε άλλο μάλιστα.
  Αλλά δημιουργεί και θλίψη, το γεγονός ότι οι σπουδές στην Ελλάδα συνεπάγονται ανεργία και οι κομματικές διοικήσεις που διαχειρίζονταν αυτό το αίσχος, παραμένουν κραταιές!

  Από την άλλη, σε μια χώρα με κάποιες «χ» προοπτικές, μου προξενεί εντύπωση το γεγονός,ότι δε κάνουν κάτι απλό:
  Να αναθέσουν σε οικονομικό παν/μιο ανεξάρτητα από ακαδημαϊκές δεσποτείες, μια μελέτη συνολική, επεξεργασμένη για τις προοπτικές της πατρίδας μας, στον πρωτογενή, στον δευτερογενή και στον τριτογενή τομέα.
  Και αναλόγως σε συνεργασία πχ με τον ΟΑΕΔ, να προχωρήσουν σε μια πολύμηνη κατάρτιση ανέργων πάνω σε αυτές τις δυνατότητες, ώστε και η ύφεση να υποχωρήσει, αλλά και να σπάσει ο κόμπος του κομματισμού.

  Φυσικά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι οι πολίτες δεν θα εξαρτώνται από τα κόμματα, δεν θα στήνονται συνεταιρισμοί ανεξέλεγκτα και για μάσες, θα υπάρχει πλάνο και οι πολίτες δεν θα παρακαλάνε στα βουλευτικά γραφεία για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.
  Δηλαδή, θα καταρρεύσει μια ολόκληρη επιχείρηση συντήρησης ανίκανων πολιτικάντηδων και αντίστοιχων δικτύων επιροοής.

  Αλλά που ακριβώς έγκειται ο γκαγκστερισμός;;;
  Ακριβώς στο γεγονός, πως ούτε οι εγχώριοι κοτζαμπάσηδες είναι διατεθειμένοι να δώσουν λύσεις, ούτε φυσικά οι τροϊκανοί, μιας και το καταπίστευσμα μιας εξαθλιωμένης χώρας, δεσμευμένης και έρμαιης στον δανεισμό, θα τους αποφέρει ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη από πολλές απόψεις!

  Και σαν ηθικιστικό πρόσχημα για κατεδάφιση του κοινωνικού ιστού, και σαν ευκαιρια για «επενδύσεις»…
  Όπου η πιο επωφελής επένδυση, είναι αυτή που σου έρχεται σε τιμή ευκαρίας (πλιάτσικο το λέω εγώ) και σου αποφέρει υπερπολλαπλάσια μακροχρόνια οικονομικά οφέλη.

  Με λίγα λόγια, μπορεί να λένε ότι έχουν διάθεση να περιορίσουν τις δαπάνες, αλλά δεν το κάνουν σοβαρά και με κριτήρια (πχ δεν χρειάζεται η πέρα ραχούλα παν/μιο, έλεος!), αλλά συντηρούν τη κατάσταση επικοινωνιακά, ώστε να έχουν επιχειρήματα για το πλιάτσικο.

  Είναι αυτή ακριβώς η «ηθική»…
  Είστε αμαρτωλοί, έχετε κακές δομές, εξαθλιωθείτε!

  Είναι οι ηθικοί αυτουργοί για την απόλυτη δυστυχία και την έλελιψη προοπτικής, που επιβάλλεται στους έλληνες.
  Ακόμα και οι πιο ακράιες εγκληματικές οργανώσεις, έχουν στη φαρέτρα τους επιχειρήματα, που να δικαιολογούν τη δράση τους, αυτό δεν λέει τίποτα απολύτως!

  Θα ξέρουν φυσικά όλοι, ότι η Φιλανδία, η Γερμανία, τροφοδοτούν τα πλεονάσματά τους από τα ελλείματα των χωρών του νότου, σωστά;;;
  Εξ ου και το πρόσχημα της προτεσταντικής …ηθικής!
  Που άλλλωστε διαθέτει κριτήρια υλικού άμετρου πλουτισμού, στο βάθος.

  Μια καθαρά φαρισαϊκή ιδεολογία, βρώμικη από την κορυφή προς τα νύχια, και σκόπιμα αδιέξοδη για «τους άλλους», πλην των «καθαρών», οι οποίοι λόγω ραγδαίου πλουτισμού, έχουν ξεφύγει από τους κανόνες της μονεταριστικής αλητείας, που επιβάλλουν «στους άλλους».

  Και σε αυτό το χορό, χορέυουν και οι δήθεν «αντιμνημονιακοί…
  Γιατί αν όντως πρέπει να πάνε σε ειδικό δικαστήριο οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, γιατί εμφανώς δεν αναζήτησαν εναλλακτική λύση, οι προηγούμενοι ας μην κάνουν όνειρα αυτοδικαίωσης!
  Γιατί οι νομαρχούκοι και οι δημαρχούκοι, που έφαγαν το καταπέτασμα, καταχρώμενοι εξουσία με τα τυφλά μάτια της κεντρικής διοικησης, οι διορισμένοι διοικητάδες, κοκ…, των προηγούμενων κυβερνήσεων, και οι εκφραστές ενός ασύδοτου συνδικαλίζεσθαι, θεωρούν πως η κατήφεια αυτή που ισοπέδωσε την Ελλάδα, είναι η μόνη εναλλακτική.
  Γι’ αυτό και μεταχειρίζονται με εμφυλιακούς όρους το πρόβλημα, κομμα-τιάζοντας την κοινωνία, ώστε ο καθένας να αποκομίσει αυτό που επιθυμεί ηγούμενος της δικής του διασπαστικής ομάδας.

  Και από κοντά, οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι πολεμοχαρείς μπουρλιοτιέρηδες, που εξυμνώντας την ηθική τους ανωτερότητα θεωρούν -κουτοπόνηρα- ως λύση να βολευτούν αυτοί αντί των άλλων, για να σωθεί η κοιλιά και η ματαιοδοξία τους, ε.. η χώρα εννοώ.

  Σε αυτούς τους τελευταίους ταιριάζει η ρήση του Κολοκοτρώνη στη Πνύκα: «Σε εμάς ανατέθηκε να λευτερώσουμε αυτό τον τόπο, σεις τώρα ισιώστε τον».

  Η λύση λοιπόν, είναι να μην είμαστε πολυδιασπασμένοι σε καπετανάτα, κοιυτοπόνηρων πιστολάκηδων, αλλά να ενεργοποιηθούμε κάνοντας σοβαρό ακτιβισμό στη βάση του αυτονόητου!
  Να φύγουμε αφενός από τα δεσμά της κομματικής εξάρτησης που συντηρείται από τη διαφθορά και την κάθε είδους εξάρτηση, και αφενός να ξεκουμπιστούν τα κοράκια που μας δανείζουν και υποθηκεύουν το μέλλον μας εκμεταλλευόμενα αυτή ακριβώς την κατάσταση.

  Οποιαδήποτε μονοδιάσταση αντίσταση, πχ μόνο κατά των δανειστών, ή μόνο κατά των εκβιαστών-δανειστών, ή μόνο κατά των εσωτρικών κοτζαμπάσηδων (και υπόρρητα υπέρ των δανειστών) είναι εκ του πονηρού.

  .

  Απάντηση

  • Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια / 2

   1103b [1] οὕτω δὴ καὶ τὰ μὲν δίκαια πράττοντες δίκαιοι γινόμεθα, τὰ δὲ σώφρονα σώφρονες, τὰ δ᾽ ἀνδρεῖα ἀνδρεῖοι.

   Μαρτυρεῖ δὲ καὶ τὸ γινόμενον ἐν ταῖς πόλεσιν•

   οἱ γὰρ νομοθέται τοὺς πολίτας ἐθίζοντες ποιοῦσιν ἀγαθούς,

   καὶ τὸ μὲν βούλημα παντὸς νομοθέτου [5] τοῦτ᾽ ἐστίν,

   ὅσοι δὲ μὴ εὖ αὐτὸ ποιοῦσιν ἁμαρτάνουσιν,

   καὶ διαφέρει τούτῳ πολιτεία πολιτείας

   ἀγαθὴ φαύλης.

   Απάντηση

   • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Ιουλίου 27, 2012 at 2:25 μμ

    » οἱ γὰρ νομοθέται τοὺς πολίτας ἐθίζοντες ποιοῦσιν ἀγαθούς,»

    Και να συμπληρώσω για την έννοια της μεσότητας,που τόσο έχουμε κατακρεουργήσει προφασιζόμενοι ηθικές εκδοχές.

    Ευχαριστώ THEO για το απόσπασμα.

    Ευχαριστώ ιδιαίτερα παπα-Ηλία για τα καλά σου λόγια, και όπως φαίνεται η στρόφα της δημιουργικής έκφρασης είναι οικογενειακή, από όσο μας είπατε για τον αδερφό σας τον Γιάννη!

    Υ.Γ όταν αναφέρθηκα σε κάθε είδους εξάρτηση, αφορούσε στη νομοθεσία, στην ανισότητα στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, στην αγορά εργασίας, στην ελλειψη προβλεψιμότητας της διοίκησης, στην γιγάντωση της «εσωτερικής πληροφόρησης» από τους κάθε λογής Γκρούεζες και φυσικά σε τρομερά νομοθετήματα όπως λχ ο χαρακτηρισμός βραχωδών τοποθεσιών ως ζωνών υψηλής παραγωγικότητας και άλλοι τραγελαφοι, εξυπηρετικοί κρυφών καταστάσεων και επιδιώξεων και πολλά άλλα ακόμη…

   • THEO

    Ωραίο το αριστοτελικό από σπασμα. ευχαριστώ.

 11. Γιώργο, καλό μεσημέρι

  Ευχαριστώ για το πολύ ενδιαφέρον και εμπεριστατωμένο, αλλά και τόσο ενημερωμένο σχόλιό σου.

  Απάντηση

 12. Posted by Χρήστος Δημάρης on Ιουλίου 27, 2012 at 2:50 μμ

  ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!!! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μας συνέστησε να κάνουμε υπομομονή για να αντιμετωπίσουμε την κρίση!!! Από πότε όμως η υπομονή σημαίνει ότι πρέπει και να καταπιούμε την αδικία; Και από πότε η υπομονή σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντισταθούμε στην αδικία; Μας υπενθύμισε επίσης ότι πρέπει να βαστάζει ο ένας τα βάρη του άλλου. Μα την εντολή αυτή του Χριστού οι πρώτοι που δεν την τηρούν είναι οι κυβερνήτες μας και οι πλούσιοι της χώρας μας. Έτσι το πρακτικό νόημα της υπενθύμισης του Αρχιεπίσκοπου είναι το εξής: Πρέπει ο φτωχός να βαστάζει τα βάρη του πιο φτωχού!!! Να με συγχωρείς πατέρα Ηλία αλλά εγώ το θέμα αυτό δεν το βλέπω όπως το βλέπει ο Αρχιεπίσκοπος μας. Η εντολή του Χριστού απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο στους φτωχούς. Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ξέχασε να μας πει κάτι για τις αυτοκτονίες των συμπατριωτών μας. Ξέχασε επίσης να μας πει και αυτά που πριν από λίγο καιρό μας είχε πει η Εκκλησία μας για την ξένη κατοχή της χώρας μας. Σήμερα δεν υπάρχει ξένη κατοχή της χώρας μας; Πολύ με απογοήτευσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου μας πατέρα Ηλία!!!

  Απάντηση

 13. @Φίλτατε Γιώργο . Πρώτα απ όλους, όλοι, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον
  Ύψιστο που δημιούργησε τον Χριστό μας (Ιω Η -58- πρὶν ᾿Αβραὰμ γενέσθαι
  ἐγώ εἰμι) – αλλά και τον ίδιο τον Αριστοτέλη (πρώτα όμως τον Δημιουργό του
  κι έπειτα τον ιδιο τον Δάσκαλο)
  Ο θεόδωρος το μόνο που κάνει είναι να τους «ακούει» (Μτ ιγ -43… ὁ ἔχων
  «ὦτα» ἀκούειν ἀκουέτω.) Η ακοή είναι η ΠΡΩΤΗ αίσθηση που «έρχεται»
  στον άνθρωπο (έμβρυο, προ τοκετού) και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ που «φεύγει», ΜΕΤΑ
  το σταμάτημα της καρδιάς , αν ορίσουμε τον φυσικό θάνατο ,με αυτό.
  «Η ακοή ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ να υπάρχει έξω από, αυτό που λέμε φυσική ύπαρξη»
  Ώστε «θα μπορούσαμε να πούμε» ότι ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ από την όραση,
  επειδή «αυτό που βλέπουμε»… …
  «ἐστι αἴνιγμα ἁρμόζον τῇ τοῦ σώματος ἡμῶν παχύτητι ( Ἰωάνν Δαμασκηνος)
  γάρ φησιν ὁ θεῖος ἀπόστολος, Ἐν ἐσόπτρῳ καὶ ἐν αἰνίγματι νῦν βλέπομεν.
  Καὶ ἡ εἰκὼν δὲ ἔσοπτρόν ἐστι (ΕΙΔΩΛΟΝ) καὶ αἴνιγμα, ἁρμόζον τη… παχύτητι»
  Α Κρ Ιγ-12 βλέπομεν γὰρ (ΕΙΔΩΛΑ) ἄρτι δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι, τότε δὲ
  «πρόσωπον πρὸς πρόσωπον» (ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ)
  ΑΥΤΕΣ είναι οι σχέσεις Ευαγγελίου και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, που λέγαμε

  Για να γυρίσουμε στον παππού Αριστοτέλη : ΔΙΤΤΗ΄Σ δὴ τῆς ἀρετῆς οὔσης,

  (η Αρετή είναι διφυής, όπως θα φανεί πιο κάτω, 1ον ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ που έχει όμως
  χαρακτήρα ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ και 2ον ΗΘΙΚΗ με χαρακτήρα ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ)

  1ον ) τῆς μὲν διανοητικῆς (ΑΤΟΜΙΚΗΣ- ΙQ) […* ] ἡ μὲν διανοητικὴ τὸ πλεῖον ἐκ
  ΔΙΔΑΣΚΑΛΚΙΑΣ ἔχει καὶ τὴν γένεσιν καὶ τὴν αὔξησιν, διόπερ ἐμπειρίας δεῖται
  καὶ χρόνου, (ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑ(βίου)ΜΑΘΗΣΕΩΣ)

  2ον ) [ ἡ δ’ ἠθικὴ*] (ΠΟΛΙΤΙΚΗ, κοινωνική,συλλογικη) _ ἐξ ἔθους _ (ΜΕ ΕΘΙΣΜΟ)
  περιγίνεται, ὅθεν καὶ τοὔνομα ἔσχηκε μικρὸν παρεκκλῖνον ἀπὸ τοῦ ἔθους(ήθος)

  ἐξ οὗ καὶ δῆλον ὅτι οὐδεμία τῶν ἠθικῶν ἀρετῶν φύσει ἡμῖν ἐγγίνεται

  ΔΕΝ γεννιόμαστε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ και δεν ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΘΑ την ΗΘΙΚΗ (αρετή
  μεν, όμως ΟΧΙ διανοητική-ΑΤΟΜΙΚΗ), αλλά ως ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ εθιζόμαστε σ αυτήν

  Δεν υπάρχει ΟΜΟΤΙΜΙΑ λογω διαφοράς της «ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ» μεταξύ
  των ΑΤΟΜΩΝ μιας κοινωνίας . Δια τούτο η ΙΣΟΤΙΜΙΑ, είναι «ΗΘΙΚΗ ΑΡΕΤΗ» η
  οποία δια του ΕΘΙΣΜΟΥ στην ΙΣΟΝΟΜΙΑ από τους ΝΟΜΟΘΕΤΑΣ, επιτυγχάνει
  το αγαθόν της ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (ΑΥΤΟ ,για όσους χρησιμοποιούν σωστά τον όρο,-
  πράγμα σπάνιο- αποκαλείται ΕΥΝΟΜΙΑ. Ωστε η ΗΘΙΚΗ ΑΡΕΤΗ να είναι και –εξ
  έθους- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΕΤΗ )

  καὶ τὸ μὲν βούλημα παντὸς νομοθέτου [5] τοῦτ᾽ ἐστίν,

  (ΣΤΟ «ΧΕΡΙ» ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ)

  ὅσοι δὲ [νομοθεται] μὴ εὖ αὐτὸ ποιοῦσιν ἁμαρτάνουσιν,

  καὶ διαφέρει τούτῳ πολιτεία πολιτείας ἀγαθὴ φαύλης.

  (ΓΙ ΑΥΤΟ ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΤΟ, ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΓΑΘΗ
  ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΦΑΥΛΗ)

  @ Φίλτατε Χρήστο ευχαριστώ για τους «αγωνιστικούς χαιρετισμούς»
  Μου τόνωσες το ηθικό. Εκεί που όλα έδειχναν ότι «κλείσαμε» έγιναν
  Δεκτές προς το παρόν μια αίτηση και ένα υπόμνημα

  Απάντηση

  • THEO

   Εδώ θα μου επιτρέψεις να κάμω μια διασάφιση:

   Ο Χριστός δεν είναι δημιούργημα, αλλά γέννημα του Ύψιστου. Αν πούμε ότι είναι δημιούργημα, πέφτουμε στην αίρεση του Αρείου.

   Και βρισκόμαστε πολύ μακριά κι απ’ την εποχή κια π’ τις συνθήκες, μέσα στις οποίες έγιναν πολύχρονοι αγώνες, για να ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα.

   Κι όσο για τα υπόλοιπα; «Φιλοκαλούμεν…και φιλοσοφούμεν…».

   Απάντηση

   • Ευχαριστώ για την «ανάκληση εις την τάξη», αλλά δεν διεκδικώ
    εύσημα αντιαιρετικότητας . Αν προσέχατε λίγο περισσότερο θα
    διαπιστώνατε ότι χρησιμοποίησα ,σκόπιμα, ένα «επιχείρημα» – από
    το οπλοστάσιο του «αντιαιρετικού» στρατοπέδου υπέρ των
    «εικόνων»- εναντίον του. Κυριολεκτώντας και προσδίδοντας στους
    «όρους»το ουσιαστικό τους περιεχόμενο
    Αυτό διότι θεωρώ ότι δεν προσδιορίζεται μια «θέση» απ το «αντί»
    μιας άλλης Και για να είμαστε εντός, του σημερινού, θέματός σας
    (28.07.12) καταντήσαμε να θεωρούμε «ρατσιστή» τον αντιτιθέμενο
    στον «αντιρατσισμό» ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε , επί τη βάσει
    αυτού, που εκείνος θεωρεί «ρατσιστικό»

    Δεν προτίθεμαι να πέσω στα βαθειά νερά των εννοιών
    «αυτοπροσδιορισμός» «ετεροπροσδιορισμός» αλλά δεν μπορώ να
    μην επισημάνω ότι στον ισλαμισμό η έννοια του «άπιστου» είναι
    ταυτόσημη με του «χριστιανού» και τούμπλαλιν
    Κατά το ίδιο τρόπο «αιρετικός» είναι ο «αντιδογματικός» και
    δογματικός καλείται πας αντιαιρετικός. Αυτό που αποκαλείται
    χριστιανισμός ξεκίνησε σαν αιρετική σέχτα μέσα στους κόλπους
    της ιουδαϊκής θρησκείας. Εξ άλλου ο Ίδιος ο ΚΗΙΧ ΗΤΑΝ, ΚΑΤΑ
    ΤΟ ΔΟΓΜΑ , ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ( «ΑΝΤΙ- ΣΑΔΔΟΥΚΑΙΟΣ») Γιαυτο
    και καταφερόταν εναντίον της ορθοδοξίας του φαρισαϊσμού (όπως
    σήμερα θα καταφερόταν κατά του φαρισαϊσμού της ορθοδοξίας )
    κατηγορώντας την ως υποκριτική
    Ενώ τους Σαδδουκαίους τους θεωρούσε πεπλανημένους
    [ Μτ Κβ-29 ο ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· ΠΛΑΝΑΣΘΕ μὴ εἰδότες τὰς γραφὰς
    μηδὲ τὴν δύναμιν τοῦ Θεοῦ.]
    Δεν τους κατηγόρησε για υποκρισία διότι δεν
    τον θεώρησαν ΑΙΡΕΤΙΚΟ -όπως οι ΟΜΟΔΟΞΟΙ Του- αλλά ΓΝΗΣΙΟ φαρισαίο,

    Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν βραδυφλεγείς βόμβες μέσα στα
    δόγματα γενικώς .ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΙΡΕΣΕΙΣ»
    Υπάρχει μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα ΜΕΣΑ στο ίδιο το Σύμβολο
    Πίστεως του ορθοδοξοκαθολικού δόγματος, που με την εστίαση της
    προσοχής στο «φίλιο,κβε» ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ της προσοχής ΑΠΑΝΤΩΝ
    Όπως εσείς εστιάσατε την προσοχή στον… «αρειανισμό» μου και
    διέλαθε της προσοχής σας η…. «εικονομαχία» μου Βέβαια :
    «βρισκόμαστε πολύ μακριά από την εποχή τους και από τις συνθήκες»
    -όπως πολύ σωστά επισημάνατε ,- αλλά δυστυχώς «στοιχειώνουν» και
    σήμερα παρ όλο που «ξεκαθαρίστηκε το θέμα»
    Όσο για τα υπόλοιπα , μάλλον, «φιλοσοφούμεν ………………….»

 14. Θοδωρή

  Η διαφορά μας έγκειται στο ότι σε σένα-σαν νέος,όπως υποθέτω, ότι είσαι- σου αρέσει να παίζεις με τις έννοιες, ενώ εγώ με τα γεράματά μου έχω κολλήσει σε κάποια παραδοσιακά δεδομένα.

  Τη βραδυφλεγή βόμβα τη διαισθάνομαι. Αλλά δεν τη φοβάμαι. Αυτά τα θέματα είναι πέρα απ’ τους οικονομικούς, κοινωνικούς και επικοινωνιακούς συσχετισμούς.

  ΤοDΝΑ του Έλληνα, όπως και του Εβραίου, έχει βαθιές πνευματικές και ηθικές καταβολές. Και γι’ αυτό αντέχουν στην άμπωτη και την παλίρροια των ιστορικών μεταπτώσεων.

  Απάντηση

 15. Σου εύχομαι μαθουσάλεια έτη.

  Έπεσα έξω. Το πνευματικό σου σφρίγος με παραπλάνησε.

  Απάντηση

  • Συγγνώμη για την καθυστέρηση δεν είχα προσέξει το
   ποστάρισα
   Ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σας λόγια

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: