λοβοτομή…

Για μια ακόμη φορά τα ΜΜΕ, σύμφωνα με την πάγια τακτική τους, φαίνεται δεν μας είπαν την αλήθεια.

Δεν μας είπαν ότι η χώρα, που στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης έχει το άγαλμα της Ελευθερίας, μπορεί να ετοιμάζει για το λαό της την πλέον ατιμωτική σκλαβιά.

Τι μας είπαν;

Ότι στη χώρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας αποφάσισαν, επιτέλους, με νόμο, τώρα στα 2012, να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο λαό.

Και είπαμε: Δόξα σοι ο Θεός! Η αμερικάνικη ηγεσία αποφάσισε να βάλει, μια πινελιά ανθρωπιάς στο, μάλλον, απάνθρωπο διεθνές πορτρέτο της…

Έστω και, για να δελεάσει προεκλογικά το λαό για την επανεκλογή του αξιότιμου κ. Ομπάμα.

Αλλά φαίνεται-φευ- πως τα ΜΜΕ δεν μας είχαν πει ολάκερη την αλήθεια….

Μας έδειξαν το προεκλογικό δόλωμα. Αλλά μας έκρυψαν το διαχρονικό αγκίστρι. Που θα πυορροεί δηλητήριο και θα σκοτώνει, όχι μόνο το σώμα του, αλλά και την ψυχή του αμερικάνικου λαού.

Δεν μας είχαν πει ότι το δόλωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έκρυβε το αγκίστρι μιας, όπως φαίνεται, μάλλον ατιμωτικής και δολοφονικής συσκευής (τσιπ).

Ενός, δηλαδή, χαφιέ, που ο καθένας αμερικανός πολίτης θα είναι υποχρεωμένος να δεχτεί, όπως μας πληροφορεί ο φίλος Αρίσταρχος, να εμφυτευτεί στο δεξί του χέρι, από 1/1/13 μέχρι 31/12/14, αν θέλει να έχει πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη.

Το περίφημο αυτό τσιπάκι, που έχει το μέγεθος ενός…κόκκου ρυζιού, μας εξηγεί ο Πύρινος Λόγιος, σηματοδοτεί και επίσημα την αρχή του σφραγίσματος.

Που σημαίνει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι όποιος δεν έχει το τσιπάρισμα (σφράγισμα) αυτό δεν θα μπορεί να πιάσει δουλειά πουθενά, να κάνει καμία δικαιοπραξία (αγοραπωλησία ακινήτου κλπ). Να έχει νόμιμα χρήματα. Να ζητήσει περίθαλψη από νοσοκομείο ή ιατρείο!
Και, εν πάση περιπτώσει, υφίσταται ως άνθρωπος και πολίτης-είτε με είτε χωρίς το σφράγισμα- λοβοτομή των ελευθεριών και δικαιωμάτων του…

Και, το πλέον εξοργιστικό είναι πως, «υπέρ του νόμου Ομπάμα για την περίθαλψη», τάχθηκε, λέει, και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Και αναλογίζεται κάποιος: Στο όνομα ποιας δικαιοσύνης το Ανώτατο αυτό Δικαστήριο τάχθηκε υπέρ του απαίσιου αυτού νομικού ιδιοσκευάσματος;

Πού, λοιπόν, να στηριχτεί ο πολίτης, πού ν’ ακουμπήσει, για ν’ αντισταθεί σ’ αυτή τη δολοφονική καταδρομή εναντίον του; Από ποιον να ζητήσει και πού να βρει το δίκιο του; Όταν το Ανώτατο Δικαστήριο συντάσσεται με το γράμμα και το πνεύμα ενός τέτοιου νομικού τερατουργήματος!

Όπως βέβαια συνέβη και στη δική μας περίπτωση, όταν το Σ. τ. Ε. αποφάνθηκε ότι οι διατάξεις του ατιμωτικού για μας μνημονίου είναι συμβατές με το Σύνταγμα!

Και ανάλογα μπορεί να αποφανθούν, αύριο, και για το δικό μας τσιπάρισμα, που, πολύ πιθανόν να θελήσει ύστερα απ’ τα δουλοκτητικά μνημόνια να επιβάλει σε βάρος μας η παγκόσμια Νέα Τάξη Κακουργημάτων…

Κάποιοι, στην προκειμένη περίπτωση, θυμήθηκαν και τον Ιωάννη το Θεολόγο ή τον Πατροκοσμά ή τον Γέροντα Παΐσιο, που πριν από δεκάδες ή εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια προειδοποίησαν για το σατανικό αυτό εφεύρημα (χάραγμα).

Που μπορεί να μεταβάλλει την ανθρωπότητα σε ένα απέραντο χοιροστάσιο ή ορνιθοτροφείο. Όπου όσοι και όσο και όπως θέλουν οι υπερεξουσίες κάποιου σατανικού διευθυντηρίου θα ζουν σαν τα χοιρινά ή τα κοτόπουλα..

Υπάρχουν, ωστόσο, και μερικοί, που φοβούνται μήπως η πίστη στις προρρήσεις των προαναφερθέντων φωτισμένων αγίων εξυπηρετούν, σε τελική ανάλυση, τα σχέδια των σκοτεινών ανθρωποειδών του ηλεκτρονικού μεσαίωνα.

Γιατί, λένε, εμπνέουν στο λαό τη μοιρολατρική διάθεση και παραλύουν κάθε προσπάθεια αντίστασης.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως είναι ευνόητο, το τελείως αντίθετο ισχύει.

Γιατί οι προρρήσεις αυτές λειτουργούν ως καμπάνες παγκόσμιου εγερτηρίου, μπροστά στην επερχόμενη δουλαγώγηση και καταστροφή των ανθρωπίνων προσωπικοτήτων και υπάρξεων.

Εκείνο, που, από την πλευρά της θρησκείας αποτελεί, στην προκειμένη περίπτωση, θανάσιμο έγκλημα είναι η αδράνεια και η παθητική στάση των εκπροσώπων της.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν, για παράδειγμα, τα πράγματα, στον τόπο μας, αν επικεφαλής της Εκκλησίας μας ήταν κάποιοι άνθρωποι με προφητική διορατικότητα και αποφασιστικότητα!

Τότε οι εφιάλτες και οι τοκογλύφοι δεν θα αποτολμούσαν τα όσα δεινά χάλκευσαν σε βάρος της πατρίδας μας…
Το ίδιο ισχύει και για τις ΗΠΑ, αλλά και ολάκερη τη Γη:

Οι θρησκευτικές και γενικότερα οι πνευματικές, λεγόμενες, ηγεσίες δεν μιλούν, δυστυχώς, εξ ονόματος των λαών και του Θεού.

Αλλά «νίπτουν τας χείρας τους». Και συναινούν στα κακουργήματα των δολοφονικών παρεξουσιών και υπερεξουσιών.
Με αποτέλεσμα, οι ίδιοι αυτοί, που, κάποτε, σταύρωσαν το Θεό, να κάμουν την υποκρισία και τη δολιότητά τους παγκόσμιο καθεστώς.

Στο όνομα του οποίου δολοφονούν και σταυρώνουν σήμερα-και μελλοντικά-ολάκερη την ανθρωπότητα!…

παπα-Ηλίας

Advertisements

24 Σχόλια

 1. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Ιουλίου 4, 2012 at 9:56 πμ

  Καλημέρα παπα-Ηλία!

  Και να σκεφτείτε ότι με το που έμαθα για την μεταρρύθμιση αυτή, χάρηκα τρομερά, σε μια εποχή ειδικά που ο λόγος ύπαρξης των κρατών-πολιτικών συστημάτων και των αγορών, η κοινωνία, έχει παραμεριστεί επειδικτικά.
  Θύμωσα παράλληλα με τη λογική των ρεπουμπλικανών, που (δεν αναφέρομαι στο τσιπ) το πρόβλημά τους ήταν να μην θιχτούν οι …φορολογούμενοι, ώστε να έχει ο υπόλοιπος κοσμάκης δκαίωμα στην υγεία του!
  Γι’ αυτό είναι σάπιο το πολιτικό σύστημα σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί έχει υποδουλωθεί στις αγορές.

  Όσον αφορά στο τσιπ, ήταν για να σιγάσει η ικανοποίηση που ένιωσα, από την οπτική που βλέπω την πολιτική επιστήμη, και τελικά να εποδειχθεί για μια ακόμη φορά πως για να είμαστε άνθρωποι πρέπει πρώτα να μετατραπούμε σε σφραγισμένα κρέατα.

  Απάντηση

 2. Posted by papailias on Ιουλίου 4, 2012 at 6:37 μμ

  Απ’ τους «Ενωμένους Μπλοκερς»:

  Ο/Η marianaonice είπε…

  Νομίζω πώς έχετε δίκιο @πατέρα Ηλία έτσι είναι όντως, οι προρρήσεις των Αγίων Πατέρων πρέπει να λειτουργούν ως καμπάνες παγκόσμιου εγερτηρίου, μπροστά στην επερχόμενη δουλαγώγηση και καταστροφή των ανθρωπίνων προσωπικοτήτων και υπάρξεων.

  4 Ιουλίου 2012 2:12 μ.μ.
  Διαγραφή
  Blogger Ο/Η παπαηλιας-υφαντης είπε…

  @ marianaonice

  Έτσι είναι! «Καθένας στο είδος του», που λέμε…

  Εσείς στα…θεολογικά κι εγώ στα…νομικά.

  «Αλλήλων τα βάρη βαστάζομεν».

  Ευχαριστώ.

  Απάντηση

 3. Posted by papailias on Ιουλίου 4, 2012 at 7:24 μμ

  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ:

  ΠΑΤΕΡΑ ΗΛΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΠΑΝΤΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΜΟΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟ ΤΟ ΜΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

  ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ \

  ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΛΩΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ !!!Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ !!!!!!!!!ΤΥΧΑΙΟ !!!!!!!ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!!!!

  Απάντηση

  • Posted by papailias on Ιουλίου 4, 2012 at 7:52 μμ

   Μανώλη

   Συμφωνούμε απόλυτα.

   Σχετικά με το σωματίδιο του Θεού;

   Η επιστήμη κάνει και πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

   Εφόσον και η θρησκεία, από τη δική της την πλευρά, κάνει και αυτή τη δουλειά της, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

   Η επιστήμη μπουσουλάει ακόμη στο κατώφλι του σπιτιού της.

   Και η θρησκεία βρίσκεται στο τελευταίο αστέρι του τελευταίου αστερισμού του σύμπαντος.

   Και ποτε δεν πρόκειται να ξεπεραστεί από καμιά επιστημονική ανακάλυψη…

   Απάντηση

 4. Posted by papailias on Ιουλίου 4, 2012 at 7:52 μμ

  Γιώργο

  Όλοι μας αρχικά, όπως ήταν φυσιολογικό χαρήκαμε, για το μέτρο της περίθαλψης του αμερκάνικου λαού.

  Για να να στενοχωρεθούμε, βέβαια, στη συνέχεια. Όταν αποκαλύφθηκε η δολιότητα, που κρυβόταν κάτω από το μέτρο.

  Και βέβαια τους ρεμπουμπλικάνους δεν τους ενόχλησε το τσιπάρισμα, αλλά το ότι θίγονταν τα «καλά και συμφέροντα».

  Απάντηση

 5. Posted by Χρήστος Δημάρης on Ιουλίου 4, 2012 at 8:16 μμ

  ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Ο τίτλος αυτός είναι ατυχής αφού η απόδειξη της ύπαρξης του σωματιδίου του Χίγκς δεν έχει καμία σχέση με το τι πιστεύουμε για την ύπαρξη του Θεού. Μάλιστα πριν το σωματίδιο ονομασθεί όπως ονομάσθηκε προτάθηκε το εξής όνομα: Το διαολεμένο σωματίδιο! Τώρα για την ύπαρξη του Θεού έχω τη τιμή να σας ανακοινώσω πως έχω στα χέρια μου μια επιστημονική απόδειξη. Πρέπει όμως και σεις να μάθετε διαφορικές εξισώσεις, την θεωρία της σχετικότητας, τοπολογία, αστροφυσική, χημεία και βιολογία. Αφού λοιπόν τα μάθετε όλα αυτά μετά μέσα σε λίγα λεπτά θα σας αποδείξω με επιστημονικό τρόπο πως ο Θεός υπάρχει!!! Επί πλέον αν μάθετε και διαφορική γεωμετρία θα σας κάνω και μιά επίδειξη του θεωρήματος Γκέντελ: Θα σας αποδείξω (και πάλι με επιστημονικό τρόπο) πως ο Θεός δεν υπάρχει!!!

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Ιουλίου 4, 2012 at 10:47 μμ

   Χρήστο, θα σου πω πως το βλέπω αν σε ενδιαφέρει η άποψή μου.

   Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, οι έννοιες έχουν τη σημασία τους και το στήριγμά τους.
   Και ο Θεός κυβερνά τα πάντα με απόλυτη σοφία!

   -Η έννοια της λογικής, έχει ως στήριγμα την τεκμηρίωση, την κανονιστική επαλήθευση.
   Και αυτό ενδεχομένως συμβάλει-υποβοηθάει αν θες την ανθρώπινη εξέλιξη, οπότε είναι φυσιολογικό.

   -Η πίστη έχει ως θεμέλιο την βιωματική παρουσία, αλλά και την ιστορική αναφορά, την κληροδότηση της αλήθειας και δεν θα μπορούσε παρά να έχει πνευματικό υπόβαθρο.

   Το ερώτημα είναι «πως θα έπρεπε να είναι η πίστη»;;;;
   Για να είναι όντως …πίστη;;;

   Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι η πίστη ακολουθεί τη πορεία της κανονιστικής επαλήθευσης και κάποια στιγμή, την Άγια Γραφή, τις μαρτυρίες Αγίων, μαρτύρων, τα προσωπικά βιώματα του καθενός, υποκαθιστά η απόλυτη αλγοριθμική αρμονία, ο απόλυτος τετραγωνισμός του κύκλου…

   Φανταζόμαστε το σκηνικό που θα στηθεί, στην «αυλή» του παραδείσου;;;
   Τα ρουσφέτια για μια θέση στον αποδεδειγμένο παράδεισο, την έξαρση του φαρισαϊσμού, της θρησκειοκαπηλείας, το συνωστισμό της καλοσύνης;;;
   Πως η προσωπική αναζήτηση θα μετατραπεί σε παραγκωνισμούς, σε ρητορείες;
   Πως τελικά την αυθεντικότητα θα υποκαταστήσουν οι χαμερπείς υπολογισμοί και η επάνοδος της ιεράς εξέτασης και της ενοχικότητας;;

   Αλλά ας το πάρουμε και αλλιώς…
   Το ερώτημα που ανακύπτει, είναι «που τελικά χρειάζεται η πίστη»;;;

   ΠΑΝΤΟΥ!

   Γιατί πολύ απλά καμιά κοινωνία δεν προόδευσε, σταματώντας να αναζητά.
   Γιατί αν χρειάζεται για να χτίσεις ένα σπίτι, να περάσεις στις εξετάσεις, να πετύχεις ένα σκοπό, ως προϋπόθεση να σου υπογράφει κάποιος απόδειξη επιτυχίας, τότε δεν είσαι δημιουργικός, δεν έχεις προοπτική, δεν προχωράς!

   Και αυτή η υπόθεση είναι καθαρά πνευματική υπόθεση!

   Επίσης, η μαθηματική επιστήμη, έχει συμβολίσει την έννοια του απείρου.
   Αλλά δεν θα καταφέρει ποτέ κανείς να την «τερματίσει».
   Να συλλάβει την αρχή και το τέλος της γραμμικά και με συστηματικότητα.
   Η ανακάλυψη του «μηδέν» ως σημείο εκκίνησης και επιστημονικό επίτευγμα είναι θετική και τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

   Η ζωή η ίδια είναι απόδειξη της ύπαρξης Του Θεού, που δεν διαπνέεται από μια ελιτίστικη άποψη, του να γίνει κατανοητή στους σοφούς και τους λόγιους.
   Αλλά όπως είπε ο Χριστός, στους απλούς και στους αθώους.
   Άλλωστε δεν λέει η Αγία Γραφή, πως ο Χριστός απευθυνόταν σε μια μοναδική ομάδα ιδιαίτερων αντιλήψεων, ώστε να μπορεί να συλλάβει την έννοια της Θείας δημιουργίας.
   Απευθυνόνταν σε όλους, γιατί όλοι είμαστε παιδιά του Θεού…

   Απάντηση

   • Posted by Χρήστος Δημάρης on Ιουλίου 4, 2012 at 11:26 μμ

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ: Καλησπέρα Γιώργο. Η επιστήμη περιγράφει την εξωτερική μας πραγματικότητα και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εξηγήσει γιατί γίνονται αυτά που γίνονται. Η απόδειξη πως ο Θεός υπάρχει είναι, όπως γράφεις, βιωματική. Το βλέπουμε αυτό στους Αγίους μας που (όπως μας λένε οι ίδιοι) στρέφονται στην καρδιά τους, γνωρίζουν τον εαυτό τους (την πνευματική τους φτώχεια) και μετά τον Θεό.

 6. Posted by Παπα-Κώστας on Ιουλίου 4, 2012 at 8:42 μμ

  Ε καλά,οι Αμερικάνοι έχουν παράδοση στο σφράγισμα,πχ τα γελάδια στο Τέξας!Πέρα από αστεία τώρα,φαίνεται ότι οι έσχατοι καιροί πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς και μας βρίσκουν πνευματικά ανέτοιμους.Ο Εφραιμ ο Σύρος,ο Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός,οι σύγχρονοι γεροντάδες μας προειδοποίησαν και μας σύστησαν ετοιμότητα,μαχητικότητα,προσευχή και πίστη.Καθήκον των ποιμένων είναι να είναι στη πρώτη γραμμή της επερχόμενης μάχης και αυτό θα είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο θα κριθούμε.

  Απάντηση

 7. […] papailiasyfantis.wordpress.com 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← “Σκάει” η βουλγαροποίηση των μισθών μας… […]

  Απάντηση

 8. […] πηγή Share this:TwitterFacebookEmailMorePrintDiggLinkedInRedditStumbleUponTumblrPinterestLike this:LikeBe the first to like this. […]

  Απάντηση

 9. Posted by papailias on Ιουλίου 5, 2012 at 10:32 πμ

  παπα-Κώστα, Γιώργο, Χρήστο

  Σας ευχαριστώ για τον γόνιμο διαλογό σας.

  Εργαλείο της επιστήμης είναι η λογική. Της θρησκείας η καρδιά. Όπως λέτε.

  Η λογική, όπως και οι αισθήσεις μας, έχει περιορισμένη εμβέλεια. Η καρδιά, σε επικοινωνία και με το Θεό, έχει άπειρη…

  Δεν ξέρω, αν φτάσαμε στους έσχατους καιρούς. Πάντως βρισκόμαστε σε δύσκολους.

  Απάντηση

 10. Posted by Παπα-Κώστας on Ιουλίου 5, 2012 at 5:07 μμ

  Παρακολουθώ και σε άλλα σάιτς και μπλογκς,με αφομή την ανακάλυψη του μποζονίου της δημιουργίας,να έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα.Αυτούς που λένε ότι ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με το Θεό αφού δεν υπάρχει και σε αυτούς που λένε ότι η ανακάλυψη αυτή είναι τρίχες και τίποτα σημαντικό δε θα βγει.Λοιπόν,καμία επιστήμη δε θα καταργήσει τον Θεό διότι πολύ απλά καμία επιστήμη δε μπορεί να Τον προσεγγίσει.Είναι πάνω καΙ πέρα από αυτές.Ακόμα δεν μας επιτρέπεται να δαιμονοποιούμε τις επιστήμες διότι πολύ απλά είναι δώρα του Αγίου Πνεύματος.Ο Μ. Βασίλειος ήταν γνώστης σχεδόν όλων των επιστημών.Οι Άγιοι Ανάργυροι ιατροί και άλλοι πολλοί.Η χρήση και η εκμετάλλευση των επιστημών για διάφορες σκοπιμότητες είναι το σημείο που γέρνει τη πλάστιγγα στο καλό ή στο κακό.

  Απάντηση

  • Posted by Χρήστος Δημάρης on Ιουλίου 5, 2012 at 5:39 μμ

   Και κάτι ακόμα πατέρα Κωνσταντίνε. Οι περισσότεροι νομίζουν πως ο Θεός είναι μια ανώτερη δύναμη ή κάποιος μέγας αρχιτέκτονας. Μακάρι λοιπόν η επιστήμη να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία ανώτερη δύναμη και κανένας μέγας αρχιτέκτονας.

   Απάντηση

   • Posted by Παπα-Κώστας on Ιουλίου 5, 2012 at 8:12 μμ

    Ο διάβολος είναι και ανώτερη δύναμη και μέγας αρχιτέκτονας του ψεύδους,της υποκρισίας και της υπερηφάνειας.Οι ακόλουθοί του δεν απογοητεύονται ούτε κλονίζονται από ανακαλύψεις της επιστήμης

   • Posted by Χρήστος Δημάρης on Ιουλίου 5, 2012 at 10:58 μμ

    ΑΓΑΠΗΝ ΔΕ ΜΗ ΕΧΩ ΟΥΔΕΝ ΕΙΜΙ: Αυτήν την αλήθεια μας την είπε ο Απόστολος Παύλος. Και όλοι μας την ξέρουμε από την ίδια μας την ζωή (ο καθένας με τον τρόπο του). Διάβαζα (σε ένα από τα χιλιάδες άρθρα που έχουν γραφτεί για το σωματίδιο του Θεού) πως η επιστήμη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιο παιδί σε ένα άλλο σύμπαν να έφτειαξε το δικό μας σύμπαν κατά λάθος σε κάποιο παιχνίδι του!!! Μας λένε δηλαδή πως μπορεί να είμαστε τα παιδιά του σωλήνα ενός κατα τύχη Θεού!!! Αυτοί που τα λένε αυτά δεν έχουν αγαπήσει ποτέ τους; Κανένας δεν τους έχει αγαπήσει; Κανένας τους δεν έχει παιδιά; Song for the unification of Europe: http://www.youtube.com/watch?v=BoOevURC1m4&feature=youtube_gdata_player

   • Posted by Παπα-Κώστας on Ιουλίου 5, 2012 at 11:35 μμ

    Ίσως να μας δημιούργησε και το κατοικίδιό του!Τα πιο απίθανα πράγματα θα μας πουν,και κάποιοι με χαρά θα τα δεχθούν,προκειμένου να βγάλουν το Θεο από την εξίσωση.Και όχι ο διάβολος δεν έχει αγαπήσει ποτέ του εκτός του εαυτού του.Το ίδιο και οι υπηρέτες του

 11. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Ιουλίου 5, 2012 at 8:53 μμ

  ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ:

  Καλησπέρα παπα-Ηλία, παπα-Κώστα, Χρήστο, υπερβατικοί φίλοι!

  Άκουγα σήμερα κάπους βουλευτές να ενοχλούνται για τον …λαϊκισμό, του να θίγονται ζητήματα, όπως τα βουλευτικά προνόμια και τα προκλητικά επιδόματα της Βουλής.

  Αντιπαρέρχομαι φυσικά, ότι δημόσιες παρεμβάσεις για τις χιλιάδες αυτοκτονιών, τον υποσιτισμό, τον ραγδαίο κοινωνικό αποκλεισμό-και τη φτωχοποίηση δεν είδαμε!

  Έρχομαι στο κομμάτι του «λαϊκισμού», λοιπόν!
  Επειδή ο παπα-Κώστας πολύ σωστά έθιξε, όχι τον ρόλο της επιστήμης, αλλά αυτών που την υπηρετούν, έρχεται στο προσκήνιο ακριβώς αυτό!

  Η θεωρία λοιπόν, όντως αναφέρεται στο οικονομικό κόστος της δημοκρατίας, όντως αναφέρεται και σε φαινόμενα λαϊκισμού.
  Με τη μόνη διαφορά, ότι δεν παραγνωρίζονται οι συνθήκες και οι καταστάσεις κάθε εποχής…
  Δεν είναι δυνατόν να χανει ο συνταξιούχος τα 2/3 της σύνταξης για την οποία δούλεψε, να μην του αποδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις κρατήσεις για τις οποίες εργάστηκε, στο όνομα της «διάσωσης της χώρας» και το πολιτικό σύστημα να ζει σε παράλληλα σύμπαντα!
  Γιατί θα πρέπει εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης, οι βουλευτές να αποζημιώνονται επιπλέον για να κάνουν τη δουλειά τους σε επιτροπές;;;
  Το επιχείρημα της «επιστήμης» ποιο είναι;;;;
  Ότι αυτά γίνονται στα πλαίσια:
  Της αυτονόμησης του κοινοβουλίου, που έχει την πολιτική υπεροχή καθώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης από την πηγή των εξουσιών, δηλαδή …τον λαό!

  Τον λαό τον ρώτησαν γι΄αυτό το τρομερό εφεύρημα;;;
  Ή μήπως το εφεύρημα του να μην υπολογίζεται η λευκή ψήφος, αντλεί την νομιμοποίησή του, από τη λαϊκή ψήφο και δεν το ξέρω;;;;

  Και όμως…
  Αυτά τα φληναφήματα, που αποτελούν τη αηδιαστική οπτική της (στρατευμένης) επιστήμης, δεν είναι το Ιερό Ευαγγέλιο, αλλά μια σαχλαμάρα και μισή!
  Και γι’ αυτό δεν θα μπω ποτέ στο τρυπάκι να καταραστώ την λόγια πειθαρχία που επιβάλλει η επιστήμη.
  Απλά θα παρακολουθώ τους τίμιους επιστήμονες και όχι τους «ευφυείς», τους μεν θα τους έχω ως παράδειγμα προς μίμηση,. τους δε ως παράδειγμα προς αποφυγή!

  Άλλωστε με ατράνταχτα επιχειρήματα στήθηκε ο νόμος περί ποινικής ανευθυνότητας των υπουργών, ο νόμος του «η Βουλή να καθορίζει τις αποζημιώσεις των μελών της από συμμετοχές σε επιτροπές» κοκ…

  Υπάρχουν καλοί και κακοί επιστήμονες.
  Το θέμα είναι πόσο τους νομιμοποιεί η κοινωνία…
  Την οποία επιθυμούν υπνωτισμένη και κυρίως ενοχική και φοβισμένη, για να νομοθετούν τερατουργήματα εις βάρος του, και αν είναι ποτέ δυνατόν, στο όνομά του!!!!

  Απάντηση

 12. Posted by Παπα-Κώστας on Ιουλίου 5, 2012 at 10:22 μμ

  Γιώργο καλησπέρα,η «δημοκρατία» όπως ασκείται σήμερα είναι ένας καταπληκτικός και επιστημονικός τρόπος πλήρους ελέγχου της κοινωνίας.Καμία σχέση με τη δημοκράτια όπως αυτή ασκήθηκε τους πρώτους αιώνες της Εκκλησίας. Χειρότερη πάντως από την στρατευμένη επιστήμη είναι η στρατευμένη θεολογία,αυτή που προσανατολίζει τον λαό σε μια κατεύθυνση κομματική η οποία είναι υπέρ της Εκκλησίας και του Έθνους,εννοώντας την περιουσία της πρώτης και την καπηλεία του δεύτερου.Διότι αυτή η»θεολογία» πληγώνει εκτός από τον λαό και τον ίδιο τον Τριαδικό Θεό!Δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτές τις δυνάμεις,εκκλησιαστικές και πολιτικές να ασχοληθούν με αυτοκτονίες,καταθλίψεις και λοιπές λεπτομέρειες

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Ιουλίου 5, 2012 at 10:36 μμ

   Πατέρα Κωνσταντίνε δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, ειδικά με το επιλογικό κομμάτι: «…και λοιπές λεπτομέρειες»!!!

   Απλά ζουν σε γυάλινο κλουβί και αντιλαμβάνονται τις κοινωνίες , που εξελίσσονται ραγδαία, μέσα από στερεότυπα και ρηχές διατυπώσεις, στεγανές και απομακρυσμένες από την κοινωνική πραγματικότητα.
   Και το κομματικό και το θρησκευτικό κατεστημένο.

   Ειδικά ένας βολευτής, έχει γίνει πασπαρτού στα ΜΜΕ με αφορμή αυτό το θέμα και με σημαία την επίκληση του λαϊκισμού προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με εμετικό τρόπο.
   Θα χαιρόμουν αν έδειχνε το ίδιο σθένος για πραγματικά ουσιώδη ζητήματα της πολιτικής.

   Σε αυτά είναι «μανούλες»!

   Απάντηση

   • Posted by Παπα-Κώστας on Ιουλίου 5, 2012 at 11:28 μμ

    Δεν πιστεύω ότι δεν ξέρουν την κοινωνική πραγματικότητα.Προκειμένου όμως να μη χάσουν τη βόλεψή τους σφυράνε αδιάφορα.Όσο για το γυάλινο κλουβί,κάποια στιγμή,ας πάρουμε την απόφαση να το σπάσουμε

 13. Posted by papailias on Ιουλίου 6, 2012 at 9:41 πμ

  παπα-Κώστα Γιώργο, Χρήστο

  Δεν πρέπει να αυτπατώμαστε. Δεν είναι πως οι άνθρωποι αυτοί δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον τους, ότι κάνουν λάθος, ή ότι,ότι…

  Πρόκειται για συνειδητά ασυνείδητους,πληρωμένους (έμμεσα ή άμεσα) δολοφόνους.

  Με το να δικαιολογούμε έτσι ή αλλιώς πρόσωπα ή καταστάσεις απλά εκοτονωνόμαστε και συντηρούμε την ίδια λαθεμένη πραγματικότητα…

  Απάντηση

 14. Posted by papailias on Ιουλίου 6, 2012 at 1:03 μμ

  Από αττικά Νέα:

  · πριν 2 ημέρες

  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ (ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ)…

  ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΠΑΔΙ…

  ΚΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

  ΧΑΧΑΧΑ . ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ …….

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: