οι τρομοκρατημένοι τρομοκράτες…

Μ’ ένα σβωλαράκι λάσπης, που ο Χριστός έκαμε με το σάλιο του, θα μας πει το Ευαγγέλιο της Κυριακής (20-5-2012), έδωκε στον εκ γενετής τυφλό το φώς του.

Και το σβωλαράκι αυτό της λάσπης, το ακολούθησε ένας καταιγισμός λάσπης, που εκτοξεύτηκε εναντίον του Χριστού απ’ τη συμμορία των φαρισαίων.

Με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο λαός και να αποθαρρυνθεί, έτσι ώστε να μην τον ακολουθήσει.

Γιατί η δημοτικότητά του ανέβαινε κατακόρυφα και είχε κατατρομοκρατήσει το φαρισαϊκό κατεστημένο. Αφού απειλούσε τα συμφέροντα και τα προνόμιά του.

Και η λάσπη αυτή ήταν ανάλογη με τη λάσπη, που εκσφενδονίζουν οι σύγχρονοι φαρισαίοι εναντίον του λαού.
Προκειμένου να τον αποπροσανατολίσουν και να τον τρομοκρατήσουν!

Για να κλονίσουν την σταθερή και αμετάκλητη απόφασή του να απομακρυνθεί από τα Σόδομα και τα Γόμορρα του δοσίλογου και ληστρικού δικομματισμού και των αδηφάγων τοκογλύφων!..

Είναι παράνομος και αμαρτωλός ο Χριστός, έλεγαν, «τω καιρώ εκείνω», οι «πανεπιστήμονες» και «νομιμόφρονες» φαρισαίοι…

Γιατί έκαμε το «μεγάλο έγκλημα» να φκιάσει, το Σάββατο, λάσπη και ν’ ανοίξει τα μάτια του τυφλού.

Όπως είναι μεγάλο το έγκλημα του λαού, που θέλει, τώρα, ν’ απαλλαχτεί απ’ την τύφλωση των προδοτικών μνημονίων και των ατιμωτικών και εξανδραποδιστικών δανειακών συμβάσεων.

Για τα οποία και την υπερβάλλουσα βαρβαρότητα και απανθρωπιά τους, τιμώρησε αυστηρά τους δοσίλογους και απατεώνες πολιτικούς. Και μάλιστα μερικούς τους έστειλε στον αγύριστο.

Απ’ τον οποίο μακάρι ποτέ να μη γυρίσουν. Αλλά να τους ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ομογάλακτοί τους…

Οι τότε φαρισαίοι, προσπαθούσαν να τυφλώσουν, όχι μόνο το λαό, αλλά και τον ίδιο τον πρώην τυφλό:
Κι αφού είδαν κι απόειδαν ότι δεν μπορούσαν να κάμουν σκοτάδι το φως, που άστραψε, όχι μόνο στα μάτια του, αλλά και στην ψυχή του, τον απέπεμψαν σκαιότατα:

Ο Χριστός, που πληροφορήθηκε τα περιστατικά, είπε: Τι κρίμα, που εγώ ήρθα στον κόσμο, για να βλέπουν οι τυφλοί και να τυφλώνονται οι ανοιχτομάτηδες!

Και οι φαρισαίοι, που τον ακολουθούσαν σαν τη σκιά του και κατάλαβαν το υπονοούμενο, τον ρώτησαν:

-Αυτό το λες για μας;

-Αν, δεχόσαστε, τους αποκρίθηκε ότι είστε τυφλοί, θα ζητούσατε και θα βρίσκατε τη θεραπεία σας. Αλλά εσείς λέτε ότι βλέπετε. Γι’ αυτό και η τύφλωσή σας είναι αγιάτρευτη…

Όπως αγιάτρευτος είναι και ο προδοτικός οίστρος των δοσίλογων απατεώνων του δικομματισμού, που υποστηρίζουν τη μνημονιακή απάτη και προδοσία.

Και ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους όλοι αυτοί οι θανάσιμα αλληλομισούμενοι βρυκόλακες, που χρόνια τώρα μας ρουφούσαν το αίμα. Προκειμένου να ματαιώσουν την απόδραση του λαού απ’ το δικό τους και των τοκογλύφων δολοφονικό κρεματόριο.

Που σημαίνει ότι η ευαγγελική αυτή διήγηση δείχνει, για μια ακόμη φορά, ότι το Ευαγγέλιο δεν αφορά μόνο «τον καιρό εκείνο». Αλλά τα όσα ζούμε στον τόπο μας και στις μέρες μας.

Καθώς οι συνειδητά ασυνείδητοι τωρινοί φαρισαίοι, τρομοκρατημένοι οι ίδιοι απ’ το άπλετο φως, που χύθηκε στα πρωτοφανή κακουργήματά τους, πασχίζουν να τον πείσουν ότι το να ’χει ανοιχτά τα μάτια του εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Και τον καλούν, εδώ και τώρα, να βγάλει τα μάτια του. Και ν’ αφεθεί να τον οδηγήσουν, για μια ακόμη φορά, οι ολετήρες αυτοί στον τελειωτικό όλεθρο και την ολοσχερή καταστροφή!…

Και επιστρατεύουν ηλίθιους ειδικούς και πολυξεράδηδες, δήθεν, προφέσσορες, οι οποίοι μέσα απ’ τα εξωνημένα ΜΜΕ προσπαθούν να κάμουν το φως σκοτάδι και το σκοτάδι φως.

Έτσι ώστε να μη μπορέσει να αποδράσει ο λαός από την κόλαση των προδοτικών μνημονίων και των αποικιοκρατικών συμβάσεων, όπου τον κρατούν εγκάθειρκτο.

Και μεγιστοποιούν ασήμαντες λεπτομέρειες ή επουσιώδη περιστατικά, για να συσκοτίσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Και επειδή καταλαβαίνουν ότι ο παραλογισμός τους δεν έχει πέραση σε έναν λαό, που ανήγαγε τη λογική σε υπέρτατη τέχνη και επιστήμη, επιστρατεύουν την τρομοκρατία.

Γι’ αυτόν τον λόγο δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να υποκύψουμε στο τρομοκρατικό τους παραλήρημα. Ώστε να επιτρέψουμε την επιστροφή στην εξουσία του αποκρουστικού θιάσου των απατεώνων και δοσίλογων.

Και η απάντηση και η τελεσίδικη απόφασή μας, απέναντι στην επιχείρηση βρώμικης και τρομοκρατικής λάσπης πρέπει να είναι:

Το καθολικό μας ΟΧΙ στους τρομοκρατημένους τρομοκράτες!

παπα-Ηλίας

36 Σχόλια

 1. […] πηγή Share this:TwitterFacebookEmailMorePrintDiggLinkedInRedditStumbleUponTumblrPinterestLike this:LikeBe the first to like this post. By Στειριώτης • Posted in Αναδημοσίευση από ΥΠΕΡΒΑΣΗ 0 […]

  Απάντηση

 2. […] papailiasyfantis.wordpress.com 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Γάλλος πρωθυπουργός: Αργήσαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα […]

  Απάντηση

 3. […] papailiasyfantis.wordpress.com Share this:TwitterFacebookPrintEmailLike this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Bookmark the permalink. ← ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ […]

  Απάντηση

 4. παπα- Ηλία θα σου το πω ευθέως και χωρίς ευγένειες. Το σκεπτικό σου δεν μου αρέσει καθόλου και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κείμενο αλλά τα πάμπολλα που μου έχουν στείλει φιλικά μου ιστολόγια και δεν ανήρτησα κανένα. Είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν την Εκκλησία δυναμική, με λόγο στα προβλήματα του λαού και άλλωστε για τον λόγο αυτόν έχει και άγιο ΝΙΚΟ- ΛΑΟ. Εσύ όμως παπα-Ηλία με τον λόγο σου δεν τηρείς ίσες αποστάσεις ενώ φανερά προπαγανδίζεις προς τα «ευώνυμα». Στο σημερινό σου κείμενο συγκρίνεις τον χρυσό με τα «σκατά» και μάλλον δεν είναι σωστό για έναν χριστιανό ιερωμένο… έτσι δεν είναι; Να κάνω τόσο λάθος και να μην σε «έπιασα»; Οδυσσεύς

  Απάντηση

 5. Posted by papailias on Μαΐου 18, 2012 at 9:21 μμ

  Φίλε Ηπειρώτη

  Εγώ δεν υποχρεώνω κανένα να αναρτά τα κείμενά μου.

  Κι όσο για τα «ευώνυμα», μόλις στο προηγούμενο άρθρο μου αναφερόμουνα εξίσου στον ΣΥΡΙΖΑ και στους «Ανεξάρητους Έλληνες».

  Αν κάποιοι θέλουν να υποστηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική του δοσιλογικού και δολοφονικού δικομματισμού της Νέας Τουμπαρίας και του ΘΑΣΟΚ, θα λυπόμουνα παρά πολύ, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ να κάμω τίποτε, για ν’ αλλάξω αυτή τη εθνοκτόνα επιλογή!

  Απάντηση

  • Posted by giannis on Μαΐου 19, 2012 at 11:54 πμ

   Παππούλη μπλέξαμε με τους προδότες και τους πατριώτες και χάθηκε η μπάλα.
   Πάντως με την ελάχιστη ιστορία που ξέρω αν δεν κάνω λάθος και τον Παλαιολόγο για προδότη τον κατηγορούσαν πριν την άλωση επειδή ζήτησε βοήθεια από την δύση και τους παπικούς βλέποντας το μοιραίο με τον Μωάμεθ. Και οι «χριστιανοί πατριώτες» είχαν κλειστεί στη Αγια Σοφία περιμένοντας τα τάγματα Άγγελων να τους σώσουν ! (αυτούς τελικά τους βρήκε μαζεμένους ο Μωάμεθ και τους τέλειωσε γρήγορα χωρίς κόπο..)
   – Εντάξει μη φωνάζεις…δεν το πάω ποιο βαθιά, αν ήταν ειλικρινής ο πάπας αν ήρθε η βοήθεια, εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι η Άλωση ήρθε σίγουρα…)
   Τέλος πάντων δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό σου παρόλο που εσύ έχεις τσουβαλιάσει όλους τους απέναντι ως δωσίλογους αλλά αν πιστεύεις ότι ο χριστιανός πατριώτης Τσιπρας θα μας οδηγήσει με την βοήθεια των θεοσεβούμενων πατριωτικών συνιστωσών του Σύριζα σε νικηφόρα μάχη ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά…
   Για Καμμενο δεν μπαίνω στο κόπο γιατί δεν ασχολούμαι με πολιτικούς απατεώνες και ψεύτες που έχουν κάνει την συνωμοσιολογία κυβερνητική πρόταση έξοδου από την κρίση…
   Όσο για το ΚΚΕ οι δικοί μου νοηματικοί συνειρμοί θεωρούν ασυμβίβαστους τον καλυμμένο με αντιμνημονικό μανδύα σταλινισμό με το χριστιανισμό και τον πατριωτισμό …
   Οπότε παππούλη την κάτσαμε την βάρκα…
   Πάντως από ότι κατάλαβα το δίπολο μνημόνιο η αντιμνημόνιο μετά τις πρόσφατες εκλογές μάλλον δεν υφίσταται μια που όλοι για αναθεώρηση μιλάνε ακόμη και οι …μασόνοι δανειστές…
   Και επειδή λόγω της πατριωτικής έξαρσης ξεχνάμε σε τι γεωπολιτικό περιβάλλον ζούμε και ποιες είναι οι πραγματικές μας δυνάμεις ΣΗΜΕΡΑ το πραγματικό δίλημμα πράγματι είναι μέσα η έξω από την Ευρώπη. Φτωχοί στην σκληρή Ευρώπη άλλα με κάποιες ελπίδες ανάκαμψης για να σταθούμε στα πόδια μας, έχοντας τη προστατευτική ομπρέλα της Ε.Ε (και όμως υπάρχει… οχι οτι μας αγαπάνε αλλα έχουν μπλέξει μαζι μας και στο κάτω κάτω δεν θέλουν να χάσουν και τα λεφτά τους!) ή μόνοι μας έξω, πεινασμένοι αλληλοσκοτωμένοι και στοχοποιημένοι από όλους έχοντας τα σκυλιά απέναντι μας έτοιμα να μας την πέσουν (και είναι σίγουρο ότι θα μας την πέσουν…) Μήπως αυτό είναι το σχέδιο της Νέας τάξης πραγμάτων και των κέντρων από τη άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ολοκληρώνοντας έτσι αυτό που Ξεκίνησε ο ΓΑΠ, αποκτώντας έτσι την ηγεμονία στη περιοχή με την ΕΕ και το Πούτιν στη γωνία;;;;
   Τρομοκρατία θα πεις! Ορθόν, άλλα είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει έτσι; Να παίξουμε την πατρίδα στα ζάρια;
   Εντάξει να το κάνουμε, άλλα αν δεν έρθουν τα Τάγματα των αγγέλων να μας σώσουν και δεν κατέβει και το Ξανθό γένος τι κάνουμε; Το κάνουμε Κουγκι και αυτοκτονούμε εθνικα υπερήφανοι; ή αντιστεκομαστε πάλι εθνικά υπερήφανοι στο νέο Μανιάκι του Ελληνισμού ως σύγχρονοι Παπαφλέσσες δίνοντας ένα διαχρονικό μήνυμα αντίστασης ;;;;…..
   Πιθανόν αν αυτό είναι και το θέλημα Κυρίου…

   Αλλά πριν το κάνουμε αυτό καλό δεν είναι να δούμε με ανοικτό μυαλό πέρα από κατάρες και αποστροφές για τελευταία φορά και την άλλη λύση;

   Με κάθε σεβασμό και με πραγματική αγωνία…

   Απάντηση

 6. Posted by papailias on Μαΐου 19, 2012 at 11:34 πμ

  Και κάτι ακόμη:

  Συγκρίνω το Χριστό με το λαό. Γιατί ο λαός (η εκκλησία) είναι, σύμφωνα με τον άγιο Αυγουστίνο, » ο Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνες»!

  Ο Χριστός, που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σταυρώνεται απ’ τον δικομματισμό των δοσίλογων και απατεώνων:

  Κομματαρχών και οπαδών…

  Απάντηση

  • Σωστό αυτό παπα Ηλία. Η εκκλησία είναι και ο λαός, όχι μόνο ο κλήρος αν και μερικοί θέλουν να το ξεχνούν.Και ο λαός έχει και νουν και ψυχή και την δύναμη να αντιμετωπίσει καταστάσεις σαν την σημερινή. Ο φίλος 11.54 λέει τα πράγματα όπως πρέπει. Οδυσσεύς

   Απάντηση

 7. Posted by papailias on Μαΐου 19, 2012 at 9:41 μμ

  Το δοσιλογισμό «των απέναντι» τον φωνάζει η πραγματικότητα. Αλλα και κάποιοι άνθρωποι, που έχουν, κατά τεκμήριο, φιλότιμο και μπέσα.
  Δεν ξέρω ποιος είναι ή τι θα κάμει ο Τσίπρας ή ο Καμένος ή οι πάτρωνες του ΓΑΠ.

  Όλοι μας όμως ξέρουμε ότι ο ΓΑΠ και ο Αντωνάκης κι ο Βαγγελάκης και η συμμορία τους καταπρόδωσαν και καταλήστευσαν το λαό και ξεπουλάνε την πατρίδα.

  Και είναι τελείως παράλογο να κλείνω τα μάτια μου μπροστά σε μια δυσώδη και απροκλάλυπτη πραγματικότητα και να αναχαράζω το «χόρτο» της αχαλίνωτης προπαγάνδας των τοκογλύφων, των προδοτών και των φερεφώνων τους.

  Απάντηση

 8. Posted by Παπα-Κώστας on Μαΐου 19, 2012 at 10:45 μμ

  Κατά τη γνώμη μου όταν τίθεται το θέμα συμβιβασμός ή αγώνας η απάντηση είναι μία.Αγώνας.Το σενάριο του αλληλοσκοτωμού σε περίπτωση εξόδου απο το ευρώ είναι άθλια προβοκατόρικο.Άντε γιατί πολύ τη χρησιμοποιούν αυτή την εξυπνάδα!

  Απάντηση

 9. Posted by papailias on Μαΐου 21, 2012 at 10:44 πμ

  Παπα-Κώστα

  Συμφωνώ απόλυτα!

  ευχαριστώ για την επικοινωνία.

  Απάντηση

 10. Posted by θεοδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 21, 2012 at 10:54 πμ

  Αιδεσιμότατε
  Με μεγάλη χαρά διάβασα τις θέσεις σας φωτισμένες από το διαχρονικά
  επίκαιρο Ευαγγέλιο στο «αιέν αριστεύειν» στο όποιο ανήρτησα το παρόν
  σχόλιο Όμως, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω, ότι ,σε κάποιες ρήσεις Του
  «η επικαιρότητα συγκλίνει» με περισσότερη ευστοχία όπως στη περικοπή
  του κήνσου (ΜΤ 22:17)- και των τελών των διοδίων( ΜΤ ιζ)Πιστεύω ότι
  θα ήταν πολύ χρήσιμη μια αναφορά σας σ’ αυτές ,αν συμφωνείτε οτι είναι
  επίκαιρες και στο εάν και κατά πόσον μπορούν να μας βοηθήσουν Εάν,δε,
  μου το επιτρέψετε προτίθεμαι να επιχειρήσω εκθέτοντάς το στη κρίση σας

  Απάντηση

 11. καλησπερα παπα-Ηλια
  συμφωνω σε μερικα
  με τον 11.54 σε αυτα που λεει

  οι απογονοι των Σταυροφορων (που διελυσαν το Βυζαντιο)
  τωρα διελυσαν και την Ελλαδα

  τωρα ομως θα μιλησει ο Θεος
  ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ
  αλλα για τους τοσους Αγιους της Ορθοδοξιας

  και δεν θα πιστευουμε στα ματια μας

  υγ

  μακρυα απο το ανθελληνικο αλβανοτσιπρεηκο το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιωνα

  Απάντηση

 12. Posted by papailias on Μαΐου 22, 2012 at 12:07 μμ

  Θοδωρή

  Αν σου είναι εύκολο γράψε τις θέσεις σχετικά με το θέμα, που προτείνεις να τις συζητήσουμε.
  Ευχαριστώ για την επικοινωνία και τα καλά σου τα λόγια.

  Απάντηση

  • Posted by θεόδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 22, 2012 at 5:32 μμ

   <>
   τι σοι δοκει : *εξεστιν δουναι κηνσον καισαρι,-ή ου;-
   [ εδώ υπαρχουν ΔΥΟ ερωτηματα
   Φανερά: εξεστιν δούναι ; ή-ουκ-εξεστιν δουναι;)
   και ΔΥΟ υπονοούμενα
   1ο ΓΙΑΤΙ- έξεστιν δούναι (κήνσον καισαρι)
   2ο ΓΙΑΤΙ- ουκ εξεστιν δουναι (κηνσον καισαρι)]
   <>
   19 [επιστρέφει τη *δοκιμασία
   Διαχωριζει το 1ο ] (λεγων) *επιδειξατε μοι το νομισμα του κηνσου
   <>

   [θέτει προϋπόθεση απαντήσεως να προηγηθεί
   απάντηση στο ερώτημα** ]:20 <>
   [λοιπόν, αναγνωρίζετε ] **τινος η εικων αυτη και η επιγραφη;

   21 <> (ητοι, ναι αναγνωρίζουμε)

   [Αφού απέσπασε την αναγνώριση- από τους ,υποκριτικά
   ΜΗ αναγνωρίζοντες τον Καίσαρα,
   ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, δίνει την απάντηση στο 1ο]
   *τότε, (λεγει αυτοις) αποδοτε *ουν τα του καισαρος καισαρι
   Συνεπώς- η απάντηση στο 1ο
   ΕΙΝΑΙ ….έξεστιν δούναι… ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
   ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ «ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ» ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ
   …Στη θεση του Θεου

   ΔΙΟΤΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
   ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ
   2Ο ΕΙΝΑΙ….ουκ ….έξεστιν δούναι… Κήνσον (καισαρι) ΔΙΟΤΙ
   ουτε καισαρα αναγνωριζετε… ουτε(δουναι καισαρι) κηνσον
   Και Τότε αποδοτε ….(έξεστιν δούναι) …. τα του θεού τω θεώ
   Λουκα 16:13 ου δυνασθε θεω δουλευειν και μαμωνα …


   Μτ Ιζ-24 ᾿Ελθόντων δὲ αὐτῶν εἰς Καπερναοὺμ προσῆλθον οἱ
   [εκ του καισαρος] τὰ δίδραχμα λαμβάνοντες τῷ Πέτρῳ καὶ εἶπον·

   ὁ διδάσκαλος ὑμῶν [τελεί ; ή ] οὐ τελεῖ [καισαρι] τὰ δίδραχμα;

   -25 [ο Πετρος] λέγει, ναί.[τελεί] καὶ ὅτε εἰσῆλθεν[ο Πετρος]εἰς τὴν
   οἰκίαν, προέφθασεν αὐτὸν ὁ ᾿Ιησοῦς λέγων· τί σοι δοκεῖ, Σίμων;

   οἱ [καισαρες] βασιλεῖς *τῆς γῆς, ἀπὸ τίνων λαμβάνουσι τέλη ἢ κῆνσον;
   ἀπὸ τῶν υἱῶν αὐτῶν ἢ ἀπὸ τῶν [υιων] *ἀλλοτρίων [βασιλεων] ;

   -26 λέγει αὐτῷ ὁ Πέτρος· ἀπὸ τῶν *ἀλλοτρίων. ἔφη αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς·

   ἄρα,γε ἐλεύθεροί εἰσιν οἱ υἱοί.[των βασιλεων *ΤΗΣ ΓΗΣ, από τέλη ή κηνσον]

   -27 ἵνα δὲ μὴ σκανδαλίσωμεν αὐτούς, πορευθεὶς εἰς τὴν θάλασσαν βάλε ἄγκιστρον καὶ τὸν ἀναβάντα πρῶτον ἰχθὺν ἆρον, καὶ ἀνοίξας τὸ στόμα αὐτοῦ εὑρήσεις στατῆρα· ἐκεῖνον λαβὼν, δὸς αὐτοῖς ἀντὶ ἐμοῦ καὶ σοῦ.

   Απάντηση

   • Posted by papailias on Μαΐου 22, 2012 at 10:35 μμ

    Θοδωρή

    Είναι θέμα ελευθερίας. Εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πολιτεία, εφόσον και η πολιτεία σέβεται τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Θεό.

    Διαφορετικά ισχύει το «πειθαρχείν Θεώ άλλον ή ανθρώποις»!…

 13. Posted by papailias on Μαΐου 22, 2012 at 12:31 μμ

  Μπάμπη

  Έχω ήδη απαντήσει στο Γιάννη (τον 11.54). Συνοπτικά βέβαια, αλλά πιστεύω ουσιαστικά.

  Δεν συμφωνώ μαζί σου σχετικά με τον Τσίπρα. Η θέση σου δεν είναι πολιτικά ρεαλιστική.

  Αν δεν υποστηριχτεί ο Τσίπρας, προσφέρουμε την εξουσία στον αρχικωλοτούμπα Σαμαρά. Που δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας.

  Βάνοντας στη ζυγαριά της συνείδησής μας από το ένα μέρος τα λεγόμενα του Καμένου και του Τσίπρα κι από το άλλο των μνημονιακών καθαρμάτων, νομίζω ότι η διαφορά είναι πασιφανέστατη.

  Τι θα κάμει ο Τσίπρας ή ο Καμένος; Μένει να το ιδούμε.

  Η αλλαγή είναι θέμα, όχι μόνο οικονομικής και ηθικής, αλλά και λογικής δεοντολογίας….

  Ή μήπως δεν βαρεθήκαμε να βλέπουμε τις αποκρουστικές φάτσες και ν’ ακούμε τους σκυλοκαβγάδες των ντόπερμαν του δικομματισμού;

  Χαιρετισμούς στον αδελφό σου.

  Απάντηση

 14. Posted by θεόδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 23, 2012 at 8:23 μμ

  Posted by papailias on Μαΐου 22, 2012 at 10:35 μμ Θοδωρή Είναι θέμα ελευθερίας. Εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πολιτεία, εφόσον και η πολιτεία σέβεται τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Θεό.Διαφορετικά ισχύει το “πειθαρχείν Θεώ μάλλον ή ανθρώποις”!…

  Το «είναι θέμα ελευθερίας» είναι ολίγον ομιχλώδες
  Ποίας ελευθερίας ; Αυτής, του ανθρώπου, ως ελευθέρου ηθικού παράγοντος ;
  Πόθεν τεκμαίρεται ότι η Πολιτεία σέβεται τις υποχρεώσεις της έναντι του Θεου ;

  «Τω καιρώ εκείνω» ,Καίσαρ ήταν ο ευρωπαίος κατακτητής και ο «κήνσος»
  αντίστοιχο των σημερινών τοκοχρεολυσίων. Φαρισαίος ήταν ο υποκριτικά αντιστεκόμενος στο «μνημόνιο» που επέβαλε στον ιουδαϊκό λαό ο (ευρω)
  ρωμαίος κατακτητής Η δε κατάργησή «του» ισοδυναμούσε με «οικία βουλήσει»
  έξοδο της «χώρας» απ τη «ευρωρωμαικη ενωση» και με έξοδο απ’ το (ευρω) δηνάριο- [στα οποία τον «έβαλαν» χωρίς να τον «ρωτήσουν»]-με την εικόνα
  και επιγραφή του ευρωκαίσαρος (σήμερα ΕΚΤ) . Ασφαλώς τις συνέπειες, αυτής
  της «ατάκτου εξελίξεως» -με βαρύ τίμημα (αίματος)- θα τις «πλήρωνε» ο λαός .
  Γι’ αυτό οι πνευματικοπολιτικοί ταγοί (φαρισαίοι) ,που φρόντιζαν για το καλό
  Του επενόησαν -(εν συνεννοήσει με τον «καίσαρα», με αμοιβή κάποια προνόμια)-
  τις «συντεταγμένες εξελίξεις» Ο λαός όμως που αντιλαμβανόταν ότι το- τελικό- αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, δεν επείσθη και απαιτούσε «λύση» απ’ αυτούς που εμφανίζονταν στα μάτια του (λαού), ως αντίπαλοι του ευρωκαισαρα , ενώ στην πραγματικότητα ήταν, κρυφά, συνεργάτες του . Αυτό έπρεπε πάσει θυσία ή, να
  μην αποκαλυφτεί ή, εν εναντία περιπτώσει, να φορτωθεί σε «Άλλον».Δια τούτο :
  Ματ-15 … οι φαρισαιοι συμβουλιον ελαβον όπως, παγιδευσωσιν εν λογω,
  ΑΥΤΟΝ* (τότε)-*ΚΑΙ τώρα τους ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ- με το δίλημμα ευρωδηναριο και ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ή ηρωική
  «έξοδος» και καταστροφή (πράγμα που, τελικά ,δεν απεφεύχθη 37 χρόνια μετά)
  ΟΙ φαρισαίοι πίσω απ’ το «αντιμνημονιακό» προσωπείο, υποδαύλιζαν την εξέγερση
  που εδραίωνε στα μάτια του κατακτητή την ανάγκη του καταδοτικου τους έργου
  Αν υπάρξει ενδιαφέρον έπεται συνέχεια

  Απάντηση

 15. Posted by papailias on Μαΐου 24, 2012 at 6:23 μμ

  Η ελευθερία δεν είναι ούτε πολύ ούτε λίγο ομιχλώδες. Είναι αυτή για την οποία πέθαναν εκατομμύρια μαρτύρων και ηρώων. Η αμφισβήτησή της είναι ομιχλώδης.

  Και τεκμαίρεται πολυειδώς και πολυτρόπως:

  Δεν είναι καταφανέστατο, για παράδειγμα, ότι τα καθάρματα του δικομματισμού, με τα μέτρα, που πήραν και με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, υπονομεύουν την ελευθερία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού;

  Απάντηση

  • Posted by θεόδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 25, 2012 at 2:27 πμ

   Ασφαλώς, η ελευθερία ,καθ εαυτή, σαν έννοια, δεν είναι «ομιχλώδης».
   Όμως, η πρόταση: «ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»… είναι ομιχλώδης.
   ΑΥΤΗΝ (την Πρόταση) απεκάλεσα ομιχλώδη. Ίσως έπρεπε να ρωτήσω :
   ΠΟΙΟ, απ’ τα παρατιθέμενα στην περικοπή, ΕΙΝΑΙ –ΘΕΜΑ- ελευθερίας;
   Δεν μπόρεσα να καταλάβω, ποιον εννοούσατε ,ότι ΕΘΕΤΕ ΘΕΜΑ –
   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- , τον σχολιαστή , ή Τον ΚΗΙΧ ;
   Δεν επιθυμούσα να παρασυρθώ σε μια κομματοσυζήτηση Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος ,προς άρση παρεξηγήσεων, να διευκρινίσω πως, Η ΒΑΣΗ,
   του ΠΟΛΥ-κομματισμού, του ΔΙ-κομματισμού, του ΜΟΝΟ-κομματισμού
   είναι μια και μοναδική: Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ- άλλως: κομματοκρατία .Τα
   «καθάρματά»του,«υπονομεύουν»-θέτοντας, ΑΥΤΟΙ, υπόΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ
   -την (όποια ,και όποιου) ελευθερία
   Οφείλω να επισημάνω ότι «επί της ουσίας» δεν υπήρξε ΘΕΣΗ σας. Ήτοι:
   Η υποκριτική «αντιμνημονιακοτητα» έμεινε κραυγαλέα αναπάντητη
   Δεν υπάρχει πια ΚΑΝΕΙΣ που να «δηλώνει» φανερά «μνημονιακός» στην
   κομματική σκηνή. Ούτε στη σύνοδο κορυφής υπό τον Ομπάμα δεν υπήρξε
   φανερά «μνημονιακός»,θα υπήρχαν φανερά «μνημονιακά»τα τσιρακια τους;
   Είτε, με επιτυχή εφαρμογή του μνημονίου , είτε με επιτυχή έκβαση του
   «αγώνα» της αντιμνημονιακής ΟΛΟΤΗΤΑΣ, το αποτέλεσμα θα είναι ,η με
   Επιτυχία, Προγραμματισμένη «καταστροφή»
   Επιφυλάσσομαι να παραθέσω (απ’τον απόστολο ΙΩΑΝΝΗ) το Βασικό
   Χαρακτηριστικό Στοιχείο του Ηγέτη που θα μπορούσε να την αποτρέψει

   Απάντηση

 16. Posted by papailias on Μαΐου 25, 2012 at 11:02 μμ

  Αν ήμουνα σαν το Γέροντα Παΐσιο ή τον Πορφύριο, θα μπορούσα να καταλάβω ποια είναι η «ουσία» κατά τη δική σας γνώμη.

  Η δική μου γνώμη προσδιορίζεται με γνώμονα το Ευαγγέλιο. Και είναι, στην προκειμένη περίπτωση, ότι και οι κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις τω ανθρώπων πρέπει να προσδιορίζονται και πάλι με βάση το Ευαγγέλιο.

  Απάντηση

  • Posted by θεόδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 26, 2012 at 2:10 πμ

   Posted by papailias on Μαΐου 25, 2012 at 11:02 μμ Η δική μου γνώμη προσδιορίζεται με γνώμονα το Ευαγγέλιο. Και είναι, στην προκειμένη περίπτωση, ότι και οι κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις των ανθρώπων πρέπει να προσδιορίζονται και πάλι με βάση το Ευαγγέλιο.
   Παρά το ότι δεν είναι και τόσο συχνές οι αναφορές σας σε περικοπές
   του Ευαγγελίου , είμαι ευτυχής που επικυρώνετε αυτό που με έθελξε
   στην ιστοσελίδα σας. Έξαλλου το δήλωσα από το πρώτο σχόλιο.Μόνο
   που κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό έπρεπε να γίνεται με πιο
   εύστοχες αναφορές, πράγμα το οποίο και επιχείρησα. Βέβαια δεν με
   τιμήσατε με την κρίση σας, για το εάν επέτυχα ήαπέτυχα στις επιλογές
   των περικοπών, με κριτήριο την επικαιρότητα
   Επιτρέψτε μου να επανέλθω στην αιτίαση σας,- κατά την καθ όλα
   σεβαστή σας γνώμη – για την εκ μέρους μου, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ
   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (στο 6:13) γενικώς,και ΕΙΔΙΚΩΣ της Ελευθερίας της
   Ελλάδος
   Αναφέρομαι στο Ιωα Η,31-

   …ἐὰν ὑμεῖς μείνητε ἐν τῷ λόγῳ τῷ ἐμῷ, ἀληθῶς μαθηταί μού
   ἐστε, καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.
   ἀπεκρίθησαν αὐτῷ· σπέρμα ᾿Αβραάμ ἐσμεν καὶ οὐδενὶ δεδουλεύκαμεν
   πώποτε· πῶς σὺ λέγεις ὅτι ἐλεύθεροι γενήσεσθε; ἀπεκρίθη αὐτοῖς ὁ
   ᾿Ιησοῦς· ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ ποιῶν τὴν ἁμαρτίαν δοῦλός ἐστι
   τῆς ἁμαρτίας. ὁ δὲ δοῦλος οὐ μένει ἐν τῇ οἰκίᾳ εἰς τὸν αἰῶνα·
   ὁ υἱὸς μένει εἰς τὸν αἰῶνα.

   Ητοι: Η ελευθερία, είναι δωρεά του Αγίου Πνεύματος στους «μένοντες»
   στον λόγο του ΚΗΙΧ, ως αληθινοί μαθητές Του, και γνώστες της Αλήθειας
   ΠΑΡΟΧΟΥ της ελευθερίας.ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ
   ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΗ
   (Εμείς είμαστε αδούλωτο σπέρμα του Αβραάμ, δηλ, γεννηθήκαμε ελεύθεροι
   Δεν έχουμε ανάγκη να μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ)
   Και «απεκριθη αυτοις»: Αυτός, είναι λόγος επηρμένος και η ΕΠΑΡΣΗ είναι
   μια αμαρτια στην οποια ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ και ως δούλοι δεν θα μείνετε
   για πολύ ΧΡΟΝΟ στην ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΙΚΙΑ
   [γενήσεσθε λοιπόν ΥΙΟΙ (πνευματικοί του Αβραάμ) για να
   Μείνετε εις τον αιώνα στη πνευματική σας οικία ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΙΑ Της
   ΓΝΩΣΕΩΣ Της ΑΛΗΘΕΙΑΣ
   Περιορίζομαι «στον άρτο τον επιούσιο» αλλά δεν ξεχνώ την υπόσχεση για
   το χαρακτήρα του Ηγέτη (στο 2:27)

   Απάντηση

   • Posted by papailias on Μαΐου 26, 2012 at 11:20 πμ

    Συχνά συμβαίνει το εξής:

    Καθένας μας συλλαμβάνει ένα μέρος της αλήθειας. Και πάνω σ’ αυτό μπορεί να εμβαθύνει. Και πάντα από τη δική του σκοπιά. Γιατί βέβαια η καθολικότητα ανήκει στο Θεό.

    Οπωσδήποτε χαίρομαι, που με τόσο ενδιαφέρον και ευστοχία κινείστε μέσα στο χώρο του Ευαγγελίου.

    Και χαίρομαι, γιατί εγώ βρίσκομαι πια στην έξοδο απ’ τη ζωή. Και είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις ότι υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θα δώσουν συνέχεια στην όποια προσπάθεια.

    Μπορεί οι αναφορές μου να μην είναι πάντα εύστοχες. Αλλά καθένας, που προσπαθεί ν’ ανοίξει κάποιον καινούργιο δρόμο, μπορεί και να κάνει και λάθη.

    Και είναι άδικο όταν , για παράδειγμα, έχουν αναθεματίσει ένα γιγαντα της σκέψης, όπως ο Ωριγένης, επειδή στην προσπάθειά του ν’ ανοίξει δρόμους στη θεολογία, είπε κάποια πράγματα, που σύμφωνα με τη γνώμη εκείνων, που έμαθαν απ’ τα λάθη του, δεν είναι και τόσο ορθόδοξα…. .

    Και βέβαια καμιά συγκριση δεν κάνω του μεγαλοφυούς Ωριγένη με την ασημαντότητά μου.

 17. Posted by θεόδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 27, 2012 at 2:02 πμ

  «Καθένας μας συλλαμβάνει ένα μέρος της αλήθειας.» (ΠΗΥ)
  [Βλέπομεν γαρ άρτι δι εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς
  πρόσωπον… ΑΡΤΙ ΓΙΝΩΣΚΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ , .(Κορ ιγ ) ]
  Υποκλίνομαι και αποκαλύπτομαι μπροστά στο ΠΝΕΥΜΑ
  ανυπόκριτης ταπεινοφροσύνης που διέκρινα στα γραφόμενα σας.
  Δεν στέκομαι με κριτικό πνεύμα απέναντι σας
  .[Συ τις εισαι οστις κρινεις ξενον δουλον; εις τον ιδιον αυτου κυριον
  ισταται ή πιπτει• θελει ομως σταθη, διοτι ο Θεος ειναι δυνατος να
  στηση αυτον.
  Ζω εγω, λεγει Κυριος, οτι εις εμε θελει καμψει παν γονυ, και πασα
  γλωσσα θελει δοξολογησει τον Θεον. επειδη παντες ημεις θελομεν
  παρασταθη εις το βημα του Χριστου. (προς Ρωμαιους) ]
  Αρα λοιπον εκαστος ημων περι εαυτου θελει δωσει λογον εις τον Θεον.
  ΖΕΙ ο Κρίνων… πάσα ΣΑΡΚΑ κατά ΠΡΑΞΗ ,και κάθε ΠΝΕΥΜΑ
  κατά ΠΡΟΘΕΣΗ, «εξετάζοντας» «νεφρούς τε και καρδίας».
  Απόδειξη το ότι :
  1)Ο ΚΗΙΧ απεκαλύφθη στον- (απηνή διώκτη του, που συνευδοκούσε στον λιθοβολισμό του πρωτομάρτυρός Του, Στεφάνου) – τον Παύλο, και του Εμπιστεύτηκε την Αποστολή του Κηρύγματος Του στα έθνη!!
  2)Τον Πέτρο- που προσπάθησε να Τον «συνετίσει» ώστε να Αποφύγει το Μαρτύριο- τον αποκάλεσε «σατανά» (σκανδαλον ει εμου, οτι ου φρονεις τα του θεου… Ματ 16:23) Παρ’ ολο ,δε, ότι Εγνωριζε ότι θα Τον αρνηθεί, τρεις φορές, ΜΑΚΑΡΙΣΕ τον Πετρο όταν αυτος δια Πνευματος αποκαλυψε γι’ Αυτόν : «Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος» (Ματθ. 16,16).που αποτέλεσε Τον Θεμέλιο (επι ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω) Λίθο της Εκκλησίας Του
  Όσο για τα «λάθη» που μπορεί να κάνει κάποιος που «ανοίγει» έναν
  «καινούριο δρόμο» θα μπορούσαμε να πούμε ότι:
  [23Οστις ομως αμφιβαλλει, κατακρινεται,(…), διοτι δεν ΔΡΑ εκ πιστεως•
  και παν ο, τι δεν γινεται εκ πιστεως, ειναι αμαρτια(.=λαθος)
  Ο «καινούριος δρόμος» (είναι του Ευαγγελίου) και έχει ήδη ανοιχθεί. «Έκλεισε» επειδή «δεν βαδίζεται». «Χορτάριασε και γέμισε αγκάθια»
  Η Πνευματική Πρωτοπορία καλείται να τον καθαρίσει για να βαδιστεί και πάλι απ’ αυτούς που θέλουν να φτάσουν ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ και
  ξεδιψάσουν στη ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΥΔΑΤΟΣ που υπάρχει ΕΚΕΙ
  Κάθε «έξοδος» από έναν «χώρο» είναι και «είσοδος» σε «άλλον»
  Όλοι μας ,είμαστε ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ από τον χώρο του ΒΙΟΥ
  Ας ελπίσουμε με την Χάρη του Υψίστου να βρεθούμε σε ΠΟΡΕΙΑ
  ΕΙΣΟΔΟΥ στη ΖΩΗ
  [Διοτι ουδεις εξ ημων ζη δι’ εαυτον και ουδεις αποθνησκει δι’ εαυτον.
  8Επειδη εαν τε ζωμεν, δια τον Κυριον ζωμεν• εαν τε αποθνησκωμεν,
  δια τον Κυριον αποθνησκομεν. Εαν τε λοιπον ζωμεν, εαν τε
  αποθνησκωμεν, του Κυριου ειμεθα. 9Επειδη δια τουτο ο Χριστος
  και απεθανε και ανεστη και ανεζησε, δια να ηναι Κυριος και νεκρων
  και ζωντων.
  (ΜΟΝΟ: μη βαλλητε προσκομμα εις τον αδελφον η σκανδαλον. )]
  Παρακαλώ με τον δεοντα σεβασμο να δεχθειτε την διαβεβαιωση μου ότι
  Δεν εμφορουμαι από διαθεση να «κομίσω γλαύκα», αλλά για να διαβαστουν
  Αυτές «οι αράδες» Εστω από καποιους που θα δώσουν καποια προσοχη
  Και δεν ξεχνω την «δέσμευση» μου

  Απάντηση

 18. Posted by papailias on Μαΐου 28, 2012 at 1:35 μμ

  Θοδωρή

  Πιστεύω ότι έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε πολλά κει σε πολλούς.
  Και, η πείρα με έχει διδάξει ότι, για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να είμαστε, όσο μπορούμε απλούστεροι. Έτσι, ώστε, ει δυνατόν, να μπορούν να μας καταλαβαίνουν όλοι οι άνθρωποι.

  Χαίορμαι, διότι έχετε το επώνυμο του πανεπιστημιακού καθηγητή Παναγιώτη Μπρατσιώτη. Και βέβαια δεν γνωρίζω, αν έχετε και κάποια συγγένεια.

  Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

  Απάντηση

 19. Posted by θεόδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 28, 2012 at 7:08 μμ

  Σας είμαι ευγνώμων για την συμβουλή την οποία, θα προσπαθήσω να
  εφαρμόσω επωφελούμενος από την πείρα σας .Όμως, δεν θεωρώ ότι
  μπορώ να προσφέρω τίποτε περισσότερο απ’ ό,τι μου Δόθηκε (ως,
  «δόση αγαθή και δώρημα τέλειο»,«εκ του Πατρός των Φώτων»(Ιακ)
  Μάλλον «προσφέρω» πολύ λιγότερα απ’ όσα μου προσφέρθηκαν,
  διότι ακόμη λιγότερα απορρόφησα, απ’ το «βάθος» του πλούτου της
  Σοφίας Του(όπως οι κυβερνήσεις απ’τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα)

  Γνωρίζω ότι κινδυνεύω να κατηγορηθώ ως «δούλος πονηρός και
  οκνηρός» ο όποιος επέστρεψε το αργύριο(το τάλαντο),
  και μόνο αυτό, στον Κύριο που του το παρέδωσε, λέγοντας :

  «εγνωρισα οτι εισαι σκληρος ανθρωπος, θεριζων οπου δεν εσπειρας και
  συναγων οθεν δεν διεσκορπισας (Ματ 25 )»

  Δια να αποφύγω λοιπον την κατηγορία 

  [(και ακλουθώντας την Ρήση: «αφου εσυ λες,»…)
  «ότι γνώριζες …έπρεπε να βάλης το αργύριον μου εις τους τραπεζίτας,
  Ώστε ελθών εγω ηθελον λαβει το εμον μετα τοκου»]

   χρησιμοποιώ την Ιστοσελίδα σας σαν «τράπεζα» ώστε να αποδοθεί
  μέσω αυτής ο τόκος.(με την ελπίδα ότι θα μου το συγχωρήσετε)

  Λάβετε λοιπον ( ως ιστοσελιδα) το τάλαντο, πολλαπλασιάστε το και δοτε
  αυτό μετα του τοκου εις τον Κυριον ,όταν Αυτος Ελθει

  Οφείλω να ομολογήσω ότι σ’ αυτό απέβλεπα απ’ την αρχή με τα σχόλιά
  Μου. Να κλίνει η ζυγαριά προς αυτήν την μεριά ώστε να πραγματοποιηθεί
  Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

  Θεωρώ μεγάλη μου τιμή ότι φέρω το επίθετο του αείμνηστου Διαπρεπούς
  Καθηγητού, του οποίου το Εργο μας κάνει όλους υπερήφανους , αλλά δεν
  γνωρίζω αν έχω συγγένεια αίματος.
  Σεμνύνομαι να πιστεύω, ότι έχω Πνευματική τοιαύτη, πλην όμως ,ως
  πτωχός (τω πνεύματι) συγγενής

  Απάντηση

 20. Posted by papailias on Μαΐου 28, 2012 at 7:45 μμ

  Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, προκειμένου να εκθέτετε εδώ τις θέσεις σας. Υπάρχει όμως για σας ένα πρόβλημα ουσίας.

  Ο εδώ (στα σχόλια) διάλογός μας έχει αναγνώστες, κατά το μάλλον, εμένα κι σάς. Δεδομένου ότι τα σχόλια δεν έχουν την αναγνωσιμότητα, που έχουν τα κείμενα.

  Αλλά και το μπλογκ μου δεν έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα. Γι’ αυτό στέλνω τα κείμενά μου και σε άλλους,

  Οι οποίοι, κατά δοκούν, κάθε φορά, τα δημοσιεύουν ή όχι.

  Γνώμη μου: Θα ήταν καλύτερο να είχες ένα δικό σου μπλγκ. Ή έστω ένα ιμέηλ. Μέσω του οποίου να διοχετέύεις τα κείμενά σου. Έτσι ώστε μέσα από την επικοινωνία να δημιουργήσεις σχέσεις επικοινωνίας και ανταλλαγής θέσεων και απόψεων.

  Προσφέροντας στούς άλλους από τον πλόυτο της γνώσης σου και της σκέψης, που φαίνεται ότι διαθέτεις. Αλλά και παίρνοντας απ’ τους άλλους, μέσα απ’ την ποικιλία της δικής τους γνώσης και εμπειρίας.

  Πάντως είμαι πάντα στη διάθεσή σας. Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

  Απάντηση

 21. Posted by dikaiopolis07 on Μαΐου 29, 2012 at 6:10 πμ

  Παπα-Ηλία,

  Με όλο τον σεβασμό. Με ποία εχέγγυα κρίνετε ότι μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως και αυτός δεν είναι κάτι άλλο από την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, αν λάβει κανείς υπόψη από τα έως τώρα δείγματα γραφής του (εννοώ την μη έγκαιρη και ουσιαστική αντίδραση στην επί χρόνια συντελούμενη καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας και του εγχώριου και ευρωπαϊκού κράτους);

  Μήπως και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμη Φαρισαίος, που απλώς επειδή σκιάζεται από τους άλλους δεν έχει φθαρεί το ίδιο, αφού δεν βρισκόταν στην Κυβέρνηση; Μπορεί αυτός ο τόπος να περιμένει προκοπή από άθεες παραταξείς ως επί το πλείστον, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ;

  Μήπως θα έπρεπε να στρέψουμε την προσοχή μας σε άλλες δυνάμεις εν μετανοία;

  Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία!

  Απάντηση

 22. Posted by papailias on Μαΐου 29, 2012 at 2:57 μμ

  Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια βεβαιότητα: Είναι η απροκάλυπτη και αχαλίνωτη κακουργία του δικομματισμού.

  Η οποία σε περίπτωση επανεκλογής του (μέσω Σαμαρά) θα πολλαπλασιαστεί.

  Και υπάρχει και μία επιφύλαξη: Για το τι πρόκειται να κάνει ο Σύριζα, ο οποίος αποτελεί και τη μόνη, με βάση τα δεδομένα υπολογίσιμη εναλλακτική λύση.

  Αν βάλουμε στο ένα τάσι της συνείδησής μας τα κακουργήματα του δικομματισμού, τα πεπραγμένα και τα μελετώμενα, και στο άλλο τις επιφυλάξεις μας για το ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δύσκολο-νομίζω- να καταλάβουμε τι η ζυγαριά θα δείξει.

  Κι όσο για την αθεΐα; Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι άθεοι απ’ τους πουλημένος, που ξεπούλησαν την πατρίδα μας και δολοφονούν τους Έλληνες.

  Απέναντι σ’ αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ασύγκριτα μεγαλύτερη εντιμότητα.

  Απάντηση

 23. Posted by dikaiopolis07 on Μαΐου 29, 2012 at 4:43 μμ

  Θεωρώ δεδομένο ότι ο δικομματισμός και τα παρακλάδια του φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα, επειδή κυβέρνησαν. Δεν μου απαντήσατε όμως συγκεκριμένα, με ποία εχέγγυα μπορεί να εμπιστευτεί κανείς το ΣΥΡΙΖΑ πέραν του ότι αυτός δεν κυβέρνησε και δεν υπόγραψε τα Μνημόνια.

  Συγχωρέστε με, αλλά την επιχειρηματολογία σας δεν την θεωρώ πειστική, κυρίως για τους εξής λόγους:

  Δεν μπορώ να δεχτώ, ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν φέρουν βαρύτατες ευθύνες για αυτό που βιώνουμε σήμερα.
  Ναι μεν ο λαός εμπιστεύτηκε στα κόμματα αυτά μικρότερη εξουσία από τον δικομματισμό, έστω όμως αυτή την εξουσία δεν την χρησιμοποίησαν, για να συγκροτήσουν πειστικές εναλλακτικές προτάσεις σε αυτόν τον τόπο, αλλά μάλλον εγκλωβίστηκαν σε μικροπολιτικά ιδεολογήματα, που δεν πείθουν τον λαό. Π.χ. τόσα χρόνια δεν έχω ακούσει από τα κόμματα αυτά συγκεκριμένες εποικοδομητικές προτάσεις που να οραματίζονται την ενίσχυση της εθνικής παιδείας, τη θωράκιση της εθνικής εξωτερικής πολιτικής, τη βελτίωση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση του ανταγωνισμού και της παραγωγικότητας, την καταπολέμησης της διαφθοράς, την λελογισμένη διαχείριση και αξιοποιηση του Δημοσίου πλούτου, τον περιορισμό των σκανδαλωδών προνομίων βουλευτών και δημόσιων λειτουργών, την μη συγκάλυψη των πολιτικών σκανδάλων, την καθιέρωση της λογοδοσίας, της εσωκομματικής και πολιτικής διαφάνειας, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

  Πολύ δε περισσότερο δεν έχω δει πράξεις που να δείχνουν ότι τα κόμματα αυτά πρεσβεύουν μία διαφορετική λογική. Αρκεί να μελετήσει κανείς εκτός των άλλων την κομματική τους οργάνωση, και την αδιαφάνεια στους οικονομικούς τους πόρους, την υπερχρέωσή τους στο τραπεζικό σύστημα, που κατά τα άλλα ψέγουν.

  Το ότι ο λαός έχει αηδιάσει από τον δικομματισμό και στράφηκε θυμικά σε παρατάξεις που υπόσχονται έξοδο από το Μνμόνιο, δεν σημαίνει ότι αυτές οι παρατάξεις άλλαξαν και νοοτροπία και ότι η στάση τους δεν είναι ένοχη. Δεν σημαίνει ότι αυτές οι παρατάξεις πιστεύουν απόλυτα σε αυτά που επαγγέλονται, πολλώ μάλλον όταν δεν αποκαλύπτουν συγκεκριμένους τρόπους διεξόδου από το σημερινό αδιέξοδο, αλλά απαντούν με εκθέσεις ιδεών, χαϊδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων.

  Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ενώ αυτά τα κόμματα καταγγέλουν τις πολιτικές του δικομματισμού, δεν έχουν κάνει το παραμικρό στην πράξη για να σταματήσουν αυτές οι προδοτικές πολιτικές και να αποκατασταθεί η δημοκρατία.Για παράδειγμα, όταν η πρώτη δανειακή σύμβαση της 08.05.2010 υπογράφηκε παράνομα από την Κυβέρνηση ΓΑΠ δίχως να ψηφιστεί από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί για άγνωστο διάστημα η κυριαρχία της χώρας και ο ελληνικός λαός-ερήμην του- να επιβαρυνθεί με δυσβάστακτα δάνεια, ουδείς παραιτήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάλυση αυτή του Συντάγματος. Καμία παράταξη δεν αντέδρασε άμεσα, π.χ. με μαζικές παραιτήσεις βουλευτών, ώστε η χώρα να οδηγηθεί έγκαιρα σε εκλογές, ώστε να ακυρωθούν εξ αρχής τα σχέδια των προδοτών και να αποκατασταθεί η δημοκρατία. Υπό τις συνθήκες αυτές, τα κόμματα αυτά στήρξαν εμμέσως πλην σαφώς την προδοσία έναντι πινακίου φακής.

  Με λίγα λόγια διαδραματίστηκε από την Αντιπολίτευση ένα θέατρο καταγγελιών, το οποίο όμως δεν είχε ουσία, διότι τα κούφια λόγια δεν μπορούν από μόνα τους να σταματήσουν την καταστροφή. Πιο πολύ ήταν μάλλον και είναι για το θεαθήναι για ιδιοτελείς πολιτικάντικους λόγους.

  Επίσης, ακόμη και σήμερα κάνενα κόμμα της αντιπολίτευσης, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σπεύσει έστω να στηρίξει τις μηνύσεις και προσφυγές μεμονωμένων πολιτών ή κοινωνικών ομάδων εναντίον των πολιτικών υπευθύνων για εσχάτη προδοσία, καταλήστευση του δημοσίου πλούτου, απάτη κατά συρροή απέναντι στον λαό, αλλά και ενάντια στη λήψη μέτρων που οδηγούν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Και τώρα ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή και υποκύπτει στην τρομοκρατία της Νέας Τάξης Πραγμάτων δηλώνοντας υποταγή στο ευρώ (ότι δηλ. θα κάνει το παν για να μη βγει η χώρα από το ευρώ), κοροϊδεύοντας τον λαό για μερικούς ακόμή ψήφους, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι η ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας θα έλθει όταν η χώρα απεμπλακεί από τα δεσμά του ευρώ, που σε συνδυασμό με τις προδοτικές πράξεις και παραλείψεις πολιτικών μάς έφτασε στην σημερινή κατάντια.

  Όλα αυτά δεν σας προκαλούν εντύπωση ή προβληματισμό ή μήπως δεν τα λαμβάνετε υπόψη;

  Είναι λάθος κατά την άποψη μου να στρέφεται ο ζαλισμένος κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ του αποτελέσματος και αυτός μέρος του προβλήματος. Νομίζω ότι είναι απλά η νέα ιδιοτελής εναλλακτική λογική του δικομματισμού και της κούφιας δαιμονικής δημαγωγίας. Δεν υπηρετεί δυστυχώς ούτε αυτός την αλήθεια. Πιστεύω ότι η ανάκτηση της πολιτικής, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδας δεν θα προέλθει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτείται η ολική κατάρρευση του παρόντος ένοχου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος μέρος του οποίου είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξουν τα πράγματα. Ωστόσο θεωρώ ότι ο λαός δεν είναι ακόμη ώριμος και πνευματικά έτοιμος, ώστε να συντελέσει αποφασιστικά σε αυτή, προκειμένου να απελευθερωθούν υγιείς δυνάμεις αλλαγής και να επιτρέψει στο θέλημα του Θεού να ενεργήσει.

  Θα ήμουν βέβαια ευτυχής, αν έγω έχω λάθος στους ισχυρισμούς μου, μακάρι να έχετε εσείς δίκαιο!

  Έρρωσθε και

  ευλογείτε!

  ΥΓ. Ομιλία του πατέρα Κων/νο Στρατηγόπουλο

  Απάντηση

 24. Posted by dikaiopolis07 on Μαΐου 29, 2012 at 4:45 μμ

  Εδώ η ομιλία του ΥΓ: http://www.floga.gr/08/02/08020022.asp

  Απάντηση

 25. Posted by papailias on Μαΐου 29, 2012 at 6:57 μμ

  Άκουσα τον π.Κων/νο Στρατηγόπουλο. Και κατάλαβα ότι συντάσσεστε με τις θέσεις του. Οι οποίες σχετικά με το «μέσα ή έξω απ’ το ευρώ» είναι, κατά τη γνώμη μου, παρόμοιες μ’ εκείνες του ΚΚΕ. Το οποίο κι αυτό είναι, κατά τεκμήριο, άθεο.

  Ωστόσο δεν αμφισβητώ το ότι κάποιοι άλλοι-όπως εσείς- μπορεί να είναι περισσότερο χρισιτανοί από μένα. Και ότι μπορεί να έχουν κάποιο μακρόπνοο όραμα αλλαγής του κόσμου.

  Αλλά εγώ ζω στο παρόν. Και δεν προσδοκώ να είμαι στον παρόντα κόσμο μέχρι τη συντέλεια των αιώνων. Οπότε εσείς ή η κ. Παπαρρήγα θα πραγματοποιησετε το ιδεώδες σας. Που δεν αμφισβητώ ότι είναι και ιδεώδες του Ευαγγελίου.

  Εγώ, λοιπόν, που δεν ξέρω, αν θα ζω, μέχρι τις επόμενες εκλογές, έχω μπουχτίσει να βλέπω και ν’ ακούω τις ίδιες και τις ίδιες αποκρουστικές φάτσες και φωνές του δικομματισμού. Που εδώ και 38 χρόνια λένε τα ίδια και τα ίδια ψεύδη και χαλκεύουν τις ίδιες και ίδιες απάτες και τα δολοφονικά σενάρια.

  Δεν σας ικανοποιεί η επιχειρηματολογία μου; Επιτρέψτε μου να πω ότι ούτε κι εμένα η δική σας.

  Και επαναλαμβάνω το παράδειγμα της ζυγαριάς. Και, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορώ να βάλω μαζί τους αιματοβαμμένους κακούργους μ’ εκείνους, για τους οποίους οι κακούργοι του δικομματισμού μου λένε ότι δεν θα τα καταφέρουν τόσο καλά, όσο εκείνοι.

  Με συγχωρείτε, αλλα θα πω κι εγώ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ,αζί με τον π. Στρατηγόπουλο ότι «δεν θα πάρω»!

  Απάντηση

 26. Posted by θεόδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 29, 2012 at 7:32 μμ

  Επισκέπτομαι και άλλες ιστοσελίδες και σχολιάζω με γιούζερ νέημ
  (ΤΗΕΟ). Όχι γιατί επιθυμώ την ανωνυμία ,αλλά διότι πιστεύω πως
  δεν ενδιαφέρει κανέναν το όνομα μου, αφού σχεδόν κανέναν και
  καθόλου δεν ενδιαφέρουν τα γραφόμενά μου. Με σκανδαλίζει δε η
  «φαρδιά –πλατιά» ολόγραφη υπογραφή σε κείμενα ασήμαντων
  σχολίων. Βέβαια, τα σχόλια μου εκεί δεν έχουν ομολογία πίστεως,
  δι’ ευνόητους λόγους

  [ΜΤ.Ζ.6Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.]

  Στην ιστοσελίδα σας υπάρχει η εγγύηση του Σχήματος ,δεδομένου
  ότι η Ιεροσύνη είναι ισόβιος Η συνταξιοδότηση δεν αποσχηματίζει
  τον Ιερέα .Η επωνυμία στα σχόλια μου ήταν ελαχίστη υποχρέωση
  {ΠΗΥ: «….Υπάρχει όμως για σας ένα πρόβλημα ουσίας. Εδώ (στα σχόλια) διάλογός μας έχει αναγνώστες,κατά το μάλλον,εμένα κ σάς. Δεδομένου ότι τα σχόλια δεν έχουν την αναγνωσιμότητα, που έχουν τα κείμενα»} Εδώ χτυπήσατε φλέβα. Μέσα σ’αυτό το απόσπασμα αποκαλύψατε ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ με το όνομα: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Σ’ αυτήν την ψευδο«αξία» δεν επένδυσα ,δια της χάριτος Του, Ποτέ . Ούτε σκοπεύω να το πράξω τώρα . Σ’ Αυτόν Ανήκει η ΤΕΛΕΙΩΣΗ
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ== Η «αξία» της εφεσίας αρτέμιδος . Επίτευξη του Στόχου.Αποτελεσμα: Προσκομιδή του «θηράματος» [«Τίνα δε συμβίβασιν ο ναός του Θεού με τα είδωλα; διότι σεις είσθε ναός Θεού ζώντος… «εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αποχωρίσθητε»Β’Κορ 6,16]
  Λάβαρό της: Ό,τι να λέμε, ό,τι να κάνουμε …ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Αυτή υποκρύπτει την υφέρπουσα ΜΟΜΦΗ κατά του ΚΗΙΧ από τους κρυφούς εχθρούς Του, οι οποίοι υποκριτικά και με «συγκατάβαση» «παραδέχονται» : ΚΑΛΟΣ ,βρε παιδί μου,δε λέω,ΑΛΛΑ, ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ (ίσως ,αν έβαζε υποψηφιότητα, με τους αποστόλους στο επικρατείας, θα σχημάτιζε κυβέρνηση, και έτσι, ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θα έλυνε όλα τα προβλήματα μας)
  [Εφ Ε-15 Βλέπετε οὖν πῶς ἀκριβῶς περιπατεῖτε, μὴ ὡς ἄσοφοι, ἀλλ᾿ ὡς σοφοί 16 ἐξαγοραζόμενοι τὸν καιρόν, ὅτι αἱ ἡμέραι πονηραί εἰσι]

  Όσον αφορά εις: …«τον πλούτο της γνώσης σου και της σκέψης, που φαίνεται ότι διαθέτεις»…δεν είναι δικός μου. Είμαι ένας απλός
  αχθοφόρος Του. Σε κάθε περίπτωση ,δε ,δεν διεκδικώ πνευματικά
  δικαιώματα και σας εκχωρώ πληρεξουσιότητα να τα διαχειριστείτε
  με τον ,κατά την κρίση σας, επωφελέστερο τρόπο.

  Απάντηση

 27. Posted by dikaiopolis07 on Μαΐου 29, 2012 at 7:44 μμ

  Σεβαστέ πατέρα,

  Δεν τοποθετώ στην ίδια ζυγαριά τους μεν και τους δε. Θεωρώ ότι αυτό είναι λάθος και ισοπεδωτικό, αφού κάθε παράταξη έχει τη δική της ιστορία και ευθύνη.
  Νομίζω ότι το εξηγώ παραπάνω στην παρέμβασή μου. Δεν μπορώ όμως ως Έλληνας πολίτης να απαλλάξω την Αντιπολίτευση από την ευθύνη εστώ και περιορισμένη για το σήμερα. Το ότι άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί ενός εγκλήματος, δεν σημαίνει ότι οι έμμεσοι συνεργοί αυτών (συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ κλπ., εφόσον νομίζετε πώς κλίνω προς τα εκεί) είναι εντελώς αθώοι.

  Ισως η προσοχή των σκεπτόμενων ψηφοφόρων θα έπρεπε να προσανατολίζεται σε παρτάξεις και πρόσωπα που δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτό το έγκλημα ούτε ως Κυβέρνηση ούτε ως Αντιπολίτευση.

  Αν έχετε την καλοσύνη και τον χρόνο, θα με ενδιέφερε να μου πείτε συγκεκριμένα σε τί από τα επιχειρήματά μου διαφωνείτε. Αν αυτό σας είναι κουραστικό, αφήστε το.

  Κι εγώ δεν γνωρίζω αν αύριο είμαι στη ζωή, Κύριος ίδε. Έχω αποδεχτεί την ιδέα ότι ο Κύριος μπορεί να μην με αξιώσει ποτέ να δω την πατρίδα μου να διοικείται από άξιους ανθρώπους, παιδαγωγώντας με ένεκεν των αμαρτιών μου. Ωστόσο νομίζω ότι δεν πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια συν Θεώ κάθε προσώπου για το βέλτιστο σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και όχι απλώς για την fast food εναλλακτική εκδοχή ενός καθεστώτος και μίας νοοτροπίας που συνέβαλε στο σημερινό δράμα και έχει αναμφίβολα δώσει σχετικά δείγματα γραφής.

  Συντάσσομαι συνεπώς κι εγώ με τον π. Στρατηγόπουλο και εσας στο «Ευχαριστώ δεν θα πάρω» από κανέναν που έχει συμβάλλει είτε άμεσα είτε έμμεσα στην προδοσία της χώρας.

  Ευλογείτε!

  Απάντηση

 28. Posted by θεόδωρος Μπρατσιωτης on Μαΐου 30, 2012 at 5:20 μμ

  @ δικαιοπολις (7:44 Έχω αποδεχτεί την ιδέα ότι ο Κύριος μπορεί να μην
  με αξιώσει ποτέ να δω την πατρίδα μου να διοικείται από «άξιους ανθρώπους,»)
  (4:43Απαιτείται η ολική κατάρρευση του παρόντος ένοχου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος)

  Και εις εκπλήρωση της υποσχέσεως μου : Κατά Ιωάννη Κεφ Ι (10ον)

  Ποιμήν ἐστι, [ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ] τῶν προβάτων. [ΟΣΤΙΣ] ἔμπροσθεν
  [«ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΗ ΠΥΡΟΣ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ]
  αὐτῶν πορεύεται,

  11 ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν [Ο ΗΓΕΤΗΣ] ὁ καλός. Ο ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν
  ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν [Ο ΣΩΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΡΗΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
  – «ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ»] ὑπὲρ τῶν προβάτων· [ΤΟΥ]

  12. ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ[ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ή ΠΡΟΣΔΟΚΑ
  ΟΦΕΛΗ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ)] οὐκ ὢν ποιμήν,[ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ]
  οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, [ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ «ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ» (ούτε καν) ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (RES]

  θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει·
  [ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΩΝ
  ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, «ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ», ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ
  ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ] καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα.

  13 ὁ μισθωτὸς φεύγει,ὅτι μισθωτός ἐστι [ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ «ΠΡΟΒΑΤΑ»
  ΔΕΝ ΘΑ’ΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟ ΟΥΤΕ «ΟΦΕΛΗ»] καὶ οὐ μέλει αὐτῷ
  περὶ τῶν προβάτων [ΤΩΝ RES ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ].

  2) [ ΤΕΤΟΙΟΣ, ΔΕ, ΕΙΝΑΙ] ὁ εἰσερχόμενος ΔΙΑ τῆς θύρας [ΘΥΣΙΑΣ,
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΡΙΣΚΟΥ(πολιτικής καριέρας ή περιουσίας)]

  9[ΚΑΙ] ἐγώ [Ο ΚΗΙΧ] εἰμι ἡ θύρα [Η ΘΥΣΙΑ] της Ζωής

  ὁ μὴ εἰσερχόμενος διὰ τῆς «θύρας»[ΗΤΟΙ ΔΙ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ
  ΜΟΥ] εἰς τὴν αὐλὴν τῶν προβάτων, ἀλλὰ ἀναβαίνων [ΑΝΑΡΡΙΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ] ἀλλαχόθεν[ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ], ἐκεῖνος κλέπτης ἐστὶ καὶ
  [ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΟΣΙΑΛ] λῃστής [ ΠΑΝΤΩΣ , ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ]

  10 ὁ δε κλέπτης [ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ,ΔΙΟΤΙ ] οὐκ ἔρχεται
  εἰ μὴ, ἵνα κλέψῃ καὶ θύσῃ καὶ ἀπολέσῃ

  Απάντηση

 29. Posted by papailias on Μαΐου 30, 2012 at 6:55 μμ

  Όπως διαφέρουμε κατά τις σωματικές μας ιδιομορφίες, το ίδιο διαφέρουμε και κατά τις πνευματικές.

  Οι θέσεις αμφοτέρων είναι σεβαστές και σε μεγάλο βαθμό αποδεκτές εκ μέρους μου. Ιδιαίτερα τα αναφερόμενα εκ μέρους του Θοδωρή στην παραβολή του «Καλού Ποιμένα».

  Η δική μου αρχή συμπυκνώνεται θα έλεγα στο σημείο, που ο Δικαιόπολης λέει:

  «Δεν πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια συν Θεώ κάθε προσώπου για το βέλτιστο σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο»!

  Θα παρακαλούσα όμως, αν επιθυμείτε να συνεχιστεί ο διάλογος, να τον μεταφέρουμε στο τελευταίο κείμενο, έστω κι αν είναι άσχετος με αυτό.

  Δεδομένου ότι, λόγω ηλικίας, ξεχνάω, συχνά, να παρακολουθώ το διάλογο σχετικά με πολύ περασμένα κείμενα…

  Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία!

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: