ισχύς τους το σκοτάδι!!!…

Το σκηνικό διαδραματίζεται στο καφενείο. Είναι η ώρα του βραδινού δελτίου ειδήσεων:

Χείμαρροι και πακτωλοί ψευδών, λεονταρισμών και κάλπικων, εν όψει των κάλπικων εκλογών, υποσχέσεων.

Πένθος βαρύτατο και κατήφεια αβάσταχτη στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των μνημονιακών κομμάτων:
-Βλέπουν τους δημαγωγούς τους, λέει κάποιος, σάμπως κάποιον εφιάλτη στα νυχτερινά τους όνειρα. Όπως, βέβαια και εφιάλτες είναι στην πραγματικότητα…

-Βρε σάμπως, λέει ένας άλλος, να βλέπουν το Χάρο! Ύστερα από ένα τέτοιο τσουνάμι ληστείας, εθνικής υποτέλειας και υποδούλωσης, ακόμη και οι εραστές των κομμάτων της προδοσίας έχουν απογοητευτεί και αγανακτήσει.

Αλλά κάποιοι άλλοι, στη συνέχεια, προβάλλονται να κρατούν σημαίες ελληνικές και να τις κυματίζουν…
Αυτοί είναι οι εθνικόφρονες! Παρατηρεί, ειρωνικά, κάποιος.

Οι εθνοπροδότες να λες καλύτερα, τον διορθώνει άλλος. Που πέρασαν απ’ την πατριδοκαπηλεία στη σημαιοκαπηλεία.
Καπηλεύονται τη σημαία, για την οποία κάποιοι άλλοι έχυσαν το αίμα τους και έδωσαν τη ζωή τους. Και το κάνουν ακριβώς, για να μπορούν να ολοκληρώσουν την προδοσία σε βάρος της πατρίδας.

Και ήρθε η σειρά των στημένων τηλεοπτικών ψευδομαχιών, με συνεργασία των ληστάρχων του δικομματισμού και των ντόμπερμαν της δημοσιογραφίας.

Ο τηλεοπτικός και ο πολιτικός φασισμός σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια!…

Κι ύστερα εξανίστανται με τους χρυσαυγίτες. Και μιλούν για εκφασισμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, λέει κάποιος.

Δηλαδή αυτοί, που τώρα μας ληστεύουν και μας εκβιάζουν και μας τρομοκρατούν δεν συμπεριφέρονται απέναντί μας φασιστικά; Δεν εφαρμόζουν σε βάρος μας ναζιστικά μέτρα και αντίποινα!

Τι είναι ο καφές και τα νερά, που πετάνε κάποιοι στους πολιτικούς απατεώνες, σε σύγκριση με τα γκλομπς και τ’ ασφυξιογόνα. Κι ακόμη πιο πέρα το ληστρικό καθεστώς, που μας έχουν επιβάλλει.

-Α, τους αλητήριους, λένε ομοθυμαδόν. Α, τους αλητήριους!!!

Που είναι τα υπόλοιπα κόμματα; Και ιδιαίτερα τα νέα κόμματα και οι νέοι υποψήφιοι! Άμπρα κατάμπρα τους έχουν εξαφανίσει.

Τον Καζάκη, που τους ξεμπρόστιαζε και τους εξευτέλιζε, τι τον έκαμαν!

-Τον εξαφάνισαν. Δεν τολμάνε να τον αντιμετωπίσουν. Για να μην αποκαλυφθούν, τώρα προεκλογικά, τα τερατώδη ψεύδη, που ξεφουρνίζουν στα κομματικά τους κοπάδια.

Φιμώνουν έναν απ’ τους ελαχίστους ανθρώπους, που προεκλογικά θα μπορούσε να μας δώσει να καταλάβουμε τα δολοφονικά τους ψεύδη, με τα οποία προσπαθούν να μας εξαπατήσουν!

-Τον έκοψαν από τα κανάλια , όπως λέει ο ίδιος ο Καζάκης, ύστερα από μεσολάβηση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξήγησε κάποιος.

Και ύστερα, χωρίς ντροπή και φιλότιμο, αυτοτιτλοφορούνται και ως κόμμα της «Δημοκρατίας» και μάλιστα της «Νέας»! αναρωτιέται κάποιος. Όταν έχουμε να κάνουμε με το φασισμό σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Μα ο φασισμός του ληστρικού δικομματισμού επιβαιώνεται πανηγυρικά με τα ντιμπέητ των αρχηγών.
Που θέλουν να μονοπωλήσουν την προπαγάνδα τους, είπε κάποιος άλλος. Ισχύς τους το σκοτάδι!

-Δεν φταίνε μόνο αυτοί, είπε ένας τρίτος. Φταίνε και οι ασυνείδητοι και αναίσθητοι κομματικοί μισθοφόροι, που τους ψηφίζουν!

Γι’ αυτό πρέπει όσοι διαθέτουμε ίχνος ντροπής και φιλότιμου, είπε κάποιος τέταρτος, να καταλάβουμε ότι τα «ποσά» στο χώρο της πολιτικής και της πληροφόρησης είναι αντίστροφα:

Όσο περισσότερο βλέπουμε στα βρώμικα πλυντήρια της τηλεόρασης κάποιους, πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι τόσο περισσότερο βρώμικοι και κακούργοι και επικίνδυνοι είναι.

Και ότι αυτοί είναι ακριβώς εκείνοι, που μας έφεραν στη σημερινή καταστροφή και δυστυχία. Και, όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν την κατάστασή μας, αλλά θα μας πάνε στα ακόμη χειρότερα, μετά τις εκλογές.

Γι’ αυτό κι εμείς θα πρέπει να αντιστρέψουμε τα ποσά, όταν πάμε να ψηφίσουμε, είπαν πολλοί άλλοι.

Να πούμε ΟΧΙ στους βρώμικους πολιτικούς και τα βρώμικα κόμματα, που διαφημίζονται από τα βρώμικα πλυντήρια των τηλεοράσεων.

Και να ψηφίσουμε τα κόμματα και τους πολιτικούς, στους οποίους τα βρωμοκάναλα λένε ΟΧΙ και τους φιμώνουν!

Επειδή, ακριβώς, εκείνοι λένε ΟΧΙ στο πολιτικό και τηλεοπτικό σκοτάδι του ληστρικού και δοσίλογου κατεστημένου..

παπα-Ηλίας

Advertisements

7 Σχόλια

 1. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Απρίλιος 25, 2012 at 7:49 μμ

  Καλησπέρα παπα-Ηλία!

  Παρακολουθώντας κανείς τη πολιτική επικαιρότητα, βλέπει να αναδύεται το πρόβλημα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά και τους αναλυτές-σχολιαστές, να κάνουν λόγο για κίνδυνο της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών.
  Φυσικά κανείς δεν αναδεικνύει ότι στην ουσία πρόκειται για το είδωλο που αντικατοπτρίζεται στον καθρέφτη της γερμανικής οικονομίας, με κύρια εκφραστή τη Μέρκελ, ή τον Σόιμπλε.
  Οι ταγοί της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του άκρατου φιλοτομαρισμού, του ευ ζην με συνθήκες πλεονασμάτων τα οποία τροφοδοτούνται από τις ελλειματικές οικονομίες των υπολοίπων χωρών, απλά δίνουν το σύνθημα.
  Και δίνουν αυτό το σύνθημα με ένα ηθικό περιεχόμενο (όπως της …πειθαρχίας),αλλά επι της ουσίας πρόκειται για μια επιχρυσωμένη ανηθικότητα, βασισμένη στον ευνουχισμό όλων των άλλων «κακών», «ελλειματικών», «απείθαρχων» οικονομιών για να ζουν οι δικές μας τράπεζες, οι δικές μας νησίδες της οικονομίας σε συνθήκες ευδαιμονίας και διαρκούς ανάπτυξης.

  Σου λένε οι άλλοι λαοί, γιατί να μην κάνω το ίδιο;;;
  Σιγά…
  Έτσι και αλλιώς οι συνιστώσες της αλληλεγγύης, ή της έννοιας του «ανθρώπου» και των βιοποριστικών απαιτήσεών του, πάνε περίπατο.
  Οπότε ας ασχοληθούμε με το δικό μας έθνος, τη δική μας αρεία αυταρέσκεια.

  Η διαφορά λοιπόν των ακροδεξιών «αυγών του φιδιού» -κατά τη κλασική αναπαραγωγή του λόγου- , είναι ότι αφορούν φαινόμενα χειραφετητικής-αμυντικής ακροδεξιάς, ενώ της Μέρκελ αφορά περίπτωση στυγνής και άτεγκτης επιθετικής-επεκτατικής ακροδεξιάς, έστω σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής.

  Ας μην κλαίγονται λοιπόν, οι φαρισαίοι τάχα μου υποστηρικτές των δημοκρατικών θεσμών, επιδιδόμενοι σε μια μονήρη και φαινομενική επισήμανση της ανόδου της ακροδεξιάς, ειδικά όταν υιοθετούν άκριτα τις κατευθύνσεις της επεκτατικής πολιτικής των «ισχυρών» αυτόνομων (όταν τους συμφέρει) οικονομιών, ακόμα και με αντίτιμο την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού της ίδιας τους της χώρας που υποτίθεται υπηρετούν.

  Η κουλτούρα της ατομικής επιβίωσης, της (αρείας) οικονομίας, με κάθε κόστος, κοίταξε εν τέλει τον εαυτό της στον καθρέφτη και τρόμαξε.
  Ας μην μείνουν μόνο στον τρόμο λοιπόν…

  Υ.Γ Το να προσπαθώ να παρακολουθήσω τηλεοπτικούς σταθμούς, και να φτάνω στο σημείο μετά από ένα ατέλειωτο πάτημα κουμπιών, να καταλήγω στο CNN, για να ηρεμήσει το κεφάλι μου από τα κούφια λόγια και τους διθυραμβικούς θεατρινισμούς των πολιτικών μας «σωτήρων» της προεκλογικής περιόδου, δεν το περίμενα.
  Άκουγα, διάβαζα για Γκαίμπελς, για τέτοιες πρακτικές, αλλά ειλικρινά, το χάλι που βιώνουμε είναι απερίγραπτο.
  Φριχτή προπαγάνδα, φωνές, μπόλικο περιτύλιγμα, αλλά από ουσία μηδέν!

  Απάντηση

 2. Γιώργο, καλησπέρα

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία. Και βέβαια δεν έχω κάτι ουσιαστικό να προσθέσω, αφού τα είπες όλα.
  Πάλι καλά, που, όπως φαίνεται ξέρεις αγγλικά και ακούς το BBC.

  Εγώ τι να κάνω, που δεν αντέχω ν’ ακούω τις στημένες ειδήσεις με τουςστημένους πολιτικούς απατεώνες και δημοσιογράφους!…

  Απάντηση

 3. […] πηγή Share this:TwitterFacebookEmailMorePrintDiggLinkedInRedditStumbleUponTumblrPinterestLike this:LikeBe the first to like this post. By Στειριώτης • Posted in Αναδημοσίευση από ΥΠΕΡΒΑΣΗ 0 […]

  Απάντηση

 4. Δεν ξέρω πως, αλλά εν όψη εκλογών κατάφεραν να φιμώσουν όλες της φωνές που τους αντιστέκονταν στο βρόμικο παιχνίδι του ψεύδους που παίζουν στις πλάτες του λαού. Ετοιμάζονται να μας παραδώσουν δεμένους χειροπόδαρα στο μαγαζάκι της Λα Γαρντ που ταΐζει τους τοκογλύφους. Απ’ αυτήν την στιγμή και μέχρι τις εκλογές πρέπει να είμαστε όλοι σε συναγερμό. Να μην περάσουν στον κόσμο τους εκβιασμούς και τις απειλές.

  Απάντηση

 5. Sapiens

  Συμφωνούμε απόλυτα! Αν και τα καθάρματα αυτά έχουν δρομολογήσει τη νοθεία, με πολλούς και διαφόρους τρόπους!

  Πρόκειται για τα μεγαλύτερα «εθνικά»καθάρματα, που σε συνεργασία με τα διεθνή θα βγάλουν τ’ αποτελέσματα, που θέλουν…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: