το σκοτεινό πρόγραμμα «ήλιος»…

Θαυμάστε ποια τέρατα και σημεία μπορεί να συμβούν, σε μια χώρα, όπου αυτοί, που την κυβερνούν, χαλκεύουν δόλια, προδοτικά και δολοφονικά, σε βάρος της, προγράμματα:

Το κείμενο, που έστειλε ο Φάνης Τσαπικούνης και που φαίνεται να έγραψε ο Λουκάς Γερόλυμπος,αποκαλύπτει μια πτυχή του σκοτεινού λαβύρινθου, στον οποίο μας έχουν παγιδέψει:

Για πρώτη φορά, λέει το κείμενο, ένα ελεύθερο (τυπικά τουλάχιστον) κράτος δέχεται να εκχωρεί όλα τα έσοδά του από ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές του.

Nα έχουν οι δανειστές του τον απόλυτο έλεγχο, την τιμολόγηση, την πώληση και την αγορά και να μην μπορεί ούτε μία κιλοβατώρα από αυτό το τεράστιο έργο να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά!

Σε άλλες εποχές όποιος υπέγραφε ένα τέτοιο κείμενο τον περίμενε το εδώλιο του δικαστηρίου με την κατηγορίας της απιστίας και της ζημίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας σε βάρος του δημοσίου.

Σήμερα η κυβέρνηση πανηγυρίζει. Είναι η πρώτη φορά που ένα επενδυτικό πρόγραμμα αναφέρεται ονομαστικά σε ένα τέτοιο κείμενο ενδεικτικό της σημασίας και του βάρους που δίνουν οι Γερμανοί σε αυτή την επένδυση.

Η ακριβής διατύπωση του άρθρου 13 είναι η εξής: «Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».

Δηλαδή, η Ελλάδα δεσμεύεται όλα τα έσοδα από το ΗΛΙΟΣ να πάνε για αποπληρωμή του δανείου, μέχρι το ποσό των 15 δισεκατομυρίων ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που ένα μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης δεσμεύει όλα τα μελλοντικά του έσοδα για την αποπληρωμή των δανείων!

Και ποιος θα αγοράζει το ρεύμα; Η Γερμανία!

Ποιος θα πουλά το ρεύμα; Η Γερμανία!

Ποίου οι εταιρείες θα ωφεληθούν από την κατασκευή του έργου; Οι γερμανικές!

Πόση ποσότητα ρεύματος θα απορροφάται από την διψασμένη ενεργειακά τοπική αγορά; Ούτε μισό watt!

Η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια για τη Γερμανία με πολύ χαμηλότερο κόστος απ’ ότι παράγεται στην Γερμανία λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας στη χώρα.

Οι Γερμανοί θα εισπράττουν τις επιδοτήσεις από την τράπεζα KfW και τα λεφτά που θα βγάζουν θα τα εισπράττουν πάλι οι Γερμανοί.

Πρακτικά πρόκειται για ένα δεύτερο κατοχικό δάνειο:

Οι Γερμανοί ζητάνε την έκταση, δανεική κι αγύριστη, την εκμεταλλεύονται, αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη (φτηνή ενέργεια, έργο σε γερμανικές εταιρείες, επιδοτήσεις κλπ) και στην Ελλάδα μένει το αμφίβολο όφελος αποπληρωμής δανείων.

Και λέμε αμφίβολο γιατί το πόσο θα πωλείται το ρεύμα θα καθοριστεί από τους Γερμανούς! Δηλαδή έχουμε τον δανειστή ο οποίος εκμεταλλεύεται περιουσία του δανειζόμενου και πληρώνει όσα ο δανειστής θέλει!

Τρελλό; Όχι, απλά αντεθνικό!

Μάλιστα έχει συσταθεί ειδική ομάδα στην Κομισιόν, η οποία έχει ως αντικείμενο το συγκεκριμένο project.

Στην Ελλάδα έχουν εγκατασταθεί 200 μέγαβατ ηλιακής ενέργειας και μέχρι τέλους 2011 μπορούν να αυξηθούν στα 500. Η ικανότητα παραγωγής της Γερμανίας σε ηλιακή ενέργεια είναι με 17 γίγαβατ πολλαπλάσια.

Με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια αξίας 25 δισ. ευρώ.

Για να καταλάβουμε την έκταση της κομπίνας ο ίδιος ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου Τόμας Χαμάχερ που έχει εμπλακεί στο έργο (ο άνθρωπος και μόνο από αυτή την δήλωσή του σε γερμανικά ΜΜΕ δείχνει ότι είναι από τους Γερμανούς που αγαπούν και σκέφτονται την Ελλάδα) καταγγέλλει:

«Και στην περίπτωση του ΗΛΙΟΣ αυτοί που κερδίζουν είναι οι κατασκευαστές των ηλιακών μονάδων δηλαδή γερμανικές και κινεζικές εταιρίες και όχι οι ελληνικές.

Οι Έλληνες δεν θα έχουν κανένα κέρδος».

Ερώτημα: Κατόπιν αυτών, το άρθρο 13 μήπως θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας πρώτης εισαγγελικής έρευνας;

Για την προώθηση:

παπα-Ηλίας

Advertisements

9 Σχόλια

 1. […] παπα-Ηλίας Διαδώστε τοFacebookEmailPrintTwitterLike this:LikeBe the first to like this post. By Greekx • Posted in Home,Πολιτικη 0 […]

  Απάντηση

 2. […] παπα-Ηλίας Διαδώστε τοFacebookEmailPrintTwitterLike this:LikeBe the first to like this post. By Greekx • Posted in Home,Πολιτικη 0 […]

  Απάντηση

 3. Posted by antinemecis on Μαρτίου 8, 2012 at 8:37 μμ

  παπα-Ηλία,
  σχετικά με το ίδιο θέμα μπορείτε να ρίξετε μία ματιά και εδώ:
  http://www.koutipandoras.gr/?p=16157
  Πέρα όμως από την τεράστια οικονομική απάτη και λεηλασία σκεφτείτε και το άλλο… Η Γερμανία αποκτά τον έλεγχο και στην ενέργεια της χώρας!
  Θυμηθείτε ότι ήδη έχει αποκτήσει και τον έλεγχο στις επικοινωνίες (ΟΤΕ)!!!
  Αν ο Ελληνικός λαός δεν εξεγερθεί άμεσα μέχρι της 23 Μαρτίου θα έχουν προχωρήσει το σχέδιό τους και θα έχουν γίνει πολλά από τους προδότες…
  Αντί να περιμένουμε την 25η Μαρτίου η εξέγερση θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει ή να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε την 25η να γιορτάζουμε τη νέα απελευθέρωση!

  Απάντηση

 4. […] πηγή Share this:TwitterFacebookMoreEmailLike this:LikeBe the first to like this post. […]

  Απάντηση

 5. Posted by papailias on Μαρτίου 9, 2012 at 1:30 μμ

  Αντινέμεση

  Πολλά θα έπρπε και θα μπορούσαν να γίνουν. Αλλά η παθητικότητα του κοπαδιού, αφενός και η τρομοκρατκή βαρβαρότητα του καθεστώτος της εφιαλτοκρατίας αφετέρου, τους επιοτρέπουν να προωθούν το καταστροφικό τους έργο.

  Όσο για μένα, πέρα απ’ το ότι βρίσκομαι στην επαρχία, λόγω θέσεως, αλλά και ηλικίας, το μόνο, που μπορώ να κάνω είναι να γράφω ή να προωθώ κάποια κείμενα, κατά το μάλλον ή ήττον επαναστατικά.

  Και περιμένω απ’ τους νεότερους να κάμουν τα υπόλοιπα….

  Απάντηση

 6. […] παπα-Ηλίας 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Προηγούμενο ἄρθρο […]

  Απάντηση

 7. Το »ηλιος»σχεδιαστηκε απο απατεωνες και απευθυνεται σε ηλιθιους.

  Απάντηση

 8. Ηξεραν γιατι τον πηραν απο το Υπουργειο Οικονομικων ακι τον εβαλαν στο Υπουργειο περιβάλλοντος….
  Η προδοσία συνεχίστηκε σε ακομα πιο καιριο ποστο….

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: