crimen majestatis…

Crimen majastatis, σημαίνει «έγκλημα κατά της μεγαλειότητας».

Και περί ποιας μεγαλειότητας ο λόγος;

Πρόκειται για την μεγαλειότητα του Νέρωνα και του Καλιγούλα και όλων των άλλων ανθρωποειδών της ίδιας συνομοταξίας. Οι οποίοι, σύμφωνα με το «Ρωμαϊκόν Άδικον» («Δίκαιον» το λένε οι νομικοί) ήταν, σιγουρότατα, θεοί…

Και όποιος δεν τους προσκυνούσε, ως θεούς, και δεν τους πρόσφερε την αντίστοιχη λατρεία διέπραττε το προαναφερόμενο έγκλημα. Που συνεπαγόταν ακόμη και την ποινή του θανάτου. Με αποτέλεσμα να το πληρώσουν με τη ζωή τους εκατομμύρια χριστιανών.

Όμως έγκλημα κατά της μεγαλειότητας θα επικαλεστεί και ο Χριστός για όσους από μας, στη δευτέρα παρουσία του, θα μας εξαποστείλει στην αιώνια κόλαση:

«Πείνασα-θα μας πει-και δεν μου δώσατε να φάω, δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω. Ήμουνα ξένος και μετανάστης και με είχατε στοιβαγμένο μέσα σε άθλια γκέτο. Ήμουνα άρρωστος και στη φυλακή. Και, εξαιτίας της απανθρωπιάς σας, με εγκαταλείψατε να αργοπεθαίνω»!…

Αλλά στη δεύτερή του παρουσία ο Χριστός δεν θα έλθει σαν ένας κοινός θνητός, όπως στην πρώτη. Θα εμφανιστεί με όλη τη θεϊκή του λαμπρότητα.

Κι εμείς αλλοπρόσαλλοι, όπως είμαστε, θα του πούμε:

Μα τι λέτε, Μεγαλειότατε! Θα σας βλέπαμε εμείς μέσα σ’ αυτό το αστραφτερό μεγαλείο και δεν θα σας δίναμε να φάτε και να πιείτε; Και δεν θα σας προσφέραμε φιλοξενία; Και δεν θα σας πηγαίναμε στους καλύτερους γιατρούς του κόσμου, αν είχατε αρρωστήσει; Ή μήπως θα τολμούσαμε να σας πετάξουμε στη φυλακή;

Εμείς θα πέφταμε μπρούμυτα να σας προσκυνάμε! Και θα γλύφαμε ακόμη και το χώμα μπροστά στα πόδια σας!…

Εμείς είχαμε τόσους και τόσους διαπρεπείς εκπροσώπους της βαριάς βιομηχανίας της αδικίας, της ληστείας και της απάτης. Νόμιμης και παράνομης. Που άρπαζαν όποτε ήθελαν, όσα ήθελαν. Και τους είχαμε στο απυρόβλητο και στην ασυλία. Κι όχι μόνο δεν τους καταδικάζαμε, αλλά και τους χειροκροτούσαμε και τους ζητωκραυγάζαμε. Και καμαρώναμε να τους έχουμε κυβερνήτες μας.

Το μόνο, που τους ζητούσαμε ήταν να αλλάζουν πού και πού τα τέραταπου μας κυβερνούσαν. Να πηγαίνουν, για παράδειγμα, απ’ τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Και τανάπαλιν….

Γιατί είχαμε πολύ λεπτά γούστα. Και πλήτταμε απ’ τη ρουτίνα και τη μονοτονία. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, το μεγαλείο τους μας μάγευε. Και μας γοήτευε το γεγονός ότι τα τέρατα αυτά προέρχονταν από ηγεμονικούς οίκους και μεγάλα τζάκια! Χώμα γινόμασταν να μας πατάνε. Κι όταν ακόμη μας έγδερναν και ξεπουλούσαν την πατρίδα μας!….

Και πώς είναι δυνατόν τώρα σεις, Μεγαλειότατε, να μας εξαποστέλλετε στην αιώνια κόλαση! Εμάς που τόσο λατρέψαμε και προσκυνήσαμε τα μεγαλεία, σε όλη τη μεγαλοπρέπεια της διαφθοράς τους! Μπορεί, εσείς, που φαίνεστε τόσο καλός, να είστε τόσο σκληρός και απάνθρωπος!

Κι εκείνος θα μας αποκριθεί:

Η κόλαση δεν είναι δικό μου, αλλά δικό σας δημιούργημα. Εσείς τη χτίσατε και τη συντηρήσατε. Με τους ηγεμονικούς σας οίκους και τα τζάκια, των διεφθαρμένων και λήσταρχων εκλεκτών σας. Που καταδίκαζαν τους συνανθρώπους σας, χωρίς οίκτο και έλεος, σε βίαιο ή και αργό θάνατο με την κακουργονομία τους! Που, μάλιστα, χωρίς ντροπή και χωρίς φιλότιμο, την χαρακτήριζαν και ως «ευνομία». Και στο όνομα αυτής της κακουργούσας «ευνομίας» αποδιδόταν και η, λεγόμενη, «Δικαιοσύνη» τους!…

Κι εμείς αθεράπευτα υποκριτές θα του πούμε:

-Μα Μεγαλειότατε, αυτοί που πέθαιναν απ’ την ανέχεια ήταν τεμπέληδες και ανεπρόκοποι και τιποτένιοι, «άχθος αρούρης»! Όπως έλεγαν τ’ αφεντικά μας οι Γερμαναράδες, κλπ, αλλά και κάποια δικά μας πολιτικά παχύδερμα…

Κι αυτοί, που σάπιζαν στις φυλακές, ήταν «κακοποιοί». Και κάποιοι μάλιστα, ανάμεσά τους, ήταν και τρομοκράτες, όπως τους αποκαλούσαν οι τρομοκράτες πολιτικοί μας και τα τρομοκρατικά ΜΜΕ. Γιατί, λέει, έθεταν σε κίνδυνο την καθωσπρέπει κοινωνία μας. Που εκείνοι προσπαθούσαν να σώσουν!…

Αλλά εσείς δεν είστε σαν αυτούς. Δεν σας είδαμε ποτέ ανάμεσά τους!

Κι εκείνος αδυσώπητος και άτεγκτος θα μας αποκριθεί:

-Κι όμως κάματε λάθος. Καθένας απ’ αυτούς τους τιποτένιους και κακοποιούς, ήταν και ένας αδελφός μου….

Ή μήπως κι εγώ δεν ήμουν ένας απ’ αυτούς; Άλλωστε, γιατί με σταυρώσατε!

….Εσείς και οι καθωσπρέπει αρχιτρομοκράτες και κακούργοι κυβερνήτες σας….

παπα-Ηλίας

Advertisements

8 Σχόλια

 1. Δυστυχώς Τον σταυρώνουμε κάθε μέρα… ακόμα…

  Απάντηση

 2. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Φεβρουαρίου 19, 2012 at 3:37 πμ

  Πάτερ η αλήθεια είναι σαν ακονισμένο μαχαίρι η άτιμη…
  Ίσως κάνω λάθος αλλά οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος είναι ενάρετοι διάβολοι.
  Θέλουν η πλέμπα των αμαρτωλών, να στιγματιστεί, να ταυτιστεί με το λάθος της, την αμαρτία, να μην τολμήσει να μετανοήσει.
  Να μην διδαχθεί, να μην μάθει, να μην ανανήψει να έχουν οι αρείοι τα «κλειδιά» της μοναδικότητας.
  Δεν ξέρουν πως εκπροσωπουν τα στεγανά, πως χάνεται στο βωμό του ψυχοφθόρου …ανταγωνισμού, ο ακατέργαστος χρυσός, τα διαμάντια μέσα στο βούρκο της νεοφιλελεύθερης ισοπέδωσης.
  Παρουσιάζονται σαν προοδευτικοί, αλλά δεν αγαπούν τον κινητήριο μοχλό της εξέλιξης.
  Τις κοινωνίες.
  Αρρωστημένα μυαλά, με απίστευτη άγνοια για το αλάτι της γης, για την ουσία της προσπάθειας, της διαφορετικότητας, της αλλαγής.
  Γιατί θέλουν να έχουν τα πρωτεία της αρετής και του (χιλιοχρησιμοποιημένου) πατριωτισμού, κατά τα αυτάρεσκα μέτρα τους.
  Κατά τα πρότυπα της επικοινωνιακής πολιτικής των ΗΠΑ, όπου η διαφήμιση και ο ηθικός κρετινισμός αποτελούν σημείο αναφοράς και εκεί -απευθυνόμενοι σε ψηφοφόρους κάφρους- προτάσσουν ότι πολέμησαν στο Βιετνάμ, έχουν λευκότατη οδοντοστοιχία και πλαστικό χαμόγελο κλπ…
  Και από μέσα κρύβεται μπόχα και συναλλαγή με αυτούς που τους δίνουν τα αξιώματα, (έστω και αν στη θεωρία τους μέμφονται) για το κοινό συμφέρον βεβαίως-βεβαίως.

  Και όμως κάποιοι από εκείνους που μας κουνάνε το δάχτυλο επιτιμητικά, είναι …αψεγάδιαστοι, θρήσκοι, σοβαροφανείς, πάνω από όλα.
  Και κυρίως;;;;
  ΕΝΤΙΜΟΙ!
  Υπηρέτησαν «εκεί», είναι μαχόμενοι επαγγελματίες, πρεσβεύουν την ηθική, αλλά…
  η πατρίδα τους χρωστάει και πρέπει να πάρουν τη δόξα, ήρθε η στιγμή της πληρωμής με κάθε κόστος, όπως το να συνεργαστούν ή ακόμα χειρότερο, να εγγυηθούν την ασφάλεια σε όλους αυτούς που -για τα μάτια τους κόσμου- τους χαρακτηρίζουν διαπλεκόμενους, αρκεί να μην χαθεί η εξουσία.
  Και ας καταδυναστεύουν τους πολίτες, ας ζουν παρασιτικά, ας λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.
  Στοχεύουν σε μια κοινωνία «καθαρή», ανταγωνιστική ως το μεδούλι με παθολογικές προεκτάσεις, μοντελοποιημένη, όπως πρεσβεύει η αγαπημένη τους οικονομική θεωρία-ευαγγέλιο και στην οποία εξιδανικεύεται αφόρητα η εικόνα της ανθρώπινης ζούγκλας.

  Ο καλύτερος ( ε! αν τυγχάνει και είναι δικτυωμένος ή ανήκει σε ισχυρές ομάδες συμφερόντων δεν πειράζει) ας επιβιώσει….

  Υ.Γ
  Παλιότερα διάβαζα αθλητικές εφημερίδες στα πρώτα 2 χρόνια του παν/μίου και θυμάμαι πόσο εμφατικά η μια οπαδική εφημερίδα παρουσίαζε τα μεταγραφικά αποκτήματα που έκλεψαν από τους «απέναντι», και να σου οι φανέλες, οι χορηγίες, τα προπωλημένα εισιτήρια…
  Κάπως έτσι ένιωσα με τη φωτογραφία Σαμαρά με τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Άδωνις-Βορίδη).
  Κάποτε πιστεύω η ουσία της πολιτικής, απομακρυσμένη από ομάδες επιρροής, δύναμη ισχύος και γκλαμουριά, θα επανέλεθει στο προσκήνιο, στις υπηρεσίες του λαού.

  Υ.Γ.2.
  Πάντως υπάρχει και η άλλη πλερά όπου η διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια της διδασκαλίας του Χριστού, τους είναι πολύ «μπανάλ».
  Είναι σαν ενοχλητική χρυσόμυγα ο λόγος του Χριστού, όπως ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ηχούσε στα αυτιά της Ηρωδιάδας.
  Και φυσικά τον αποκεφάλισε.
  Μάλλον τίποτα δεν είναι τυχαίο!

  Απάντηση

 3. […] αρχιτρομοκράτες και κακούργοι κυβερνήτες σας…. παπα-Ηλίας 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ […]

  Απάντηση

 4. Στη κολαση ολοι στη κολαση
  γεια σου παπα Ηλια φιλε μου

  το αρθρο μου φανηκε γνωστο
  εψαξα τα αρθρα που εχω αναρτησει
  και ειδα οτι ειναι του 2009

  http://apolitikokafeneio.com/modules.php?name=News&file=article&sid=64

  βεβαια το αρθρο ειναι επικαιρο
  οπως ολα τα αρθρα σου
  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

  Και το Crimen majestatis τοτε ηταν προφητικο

  παντως το εβαλα ξανα

  http://apolitikokafeneio.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1876

  καλο βραδυ

  Απάντηση

 5. Posted by παπα-Ηλίας Υφαντής on Φεβρουαρίου 20, 2012 at 6:42 μμ

  Πυθία

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία. Και βέβαια συμφωνούμε

  Απάντηση

 6. Γιώργο

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία και το ωραίο σου σχόλιο. Πολλά είναι τα ωραία σημεία. Όμως ξεχώρισα αυτό, που λέει:

  «Κατά τα πρότυπα της επικοινωνιακής πολιτικής των ΗΠΑ, όπου η διαφήμιση και ο ηθικός κρετινισμός αποτελούν σημείο αναφοράς και εκεί -απευθυνόμενοι σε ψηφοφόρους κάφρους- προτάσσουν ότι πολέμησαν στο Βιετνάμ, έχουν λευκότατη οδοντοστοιχία και πλαστικό χαμόγελο κλπ…
  Και από μέσα κρύβεται μπόχα και συναλλαγή με αυτούς που τους δίνουν τα αξιώματα, (έστω και αν στη θεωρία τους μέμφονται) για το κοινό συμφέρον βεβαίως-βεβαίως.

  Και όμως κάποιοι από εκείνους που μας κουνάνε το δάχτυλο επιτιμητικά, είναι …αψεγάδιαστοι, θρήσκοι, σοβαροφανείς, πάνω από όλα…».
  ‘.

  Απάντηση

 7. […] αρχιτρομοκράτες και κακούργοι κυβερνήτες σας…. πηγή Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: