νομιμόφρονες γερμανοτσολιάδες…

Το παρακάτω περιστατικό δεν είναι αποκύημα της ευσεβούς φαντασίας κάποιων θρησκόληπτων. Ούτε επινοήθηκε από κάποιους επαγγελματίες κληρικούς, προκειμένου να ασκήσουν θρησκευτική προπαγάνδα.

Πρόκειται για γεγονός αδιαμφισβήτητο και πανθομολογούμενο απ’ το λαό μιας ολόκληρης κωμόπολης. Που ιστορήθηκε από συγκαιρινούς, προς το περιστατικό, πνευματικούς ανθρώπους. Αλλά και επιβεβαιώθηκε από αλλοεθνείς και αλλόδοξους, που θα είχαν κάθε λόγο να το αμφισβητήσουν:

Συνέβη τον Ιούλιο 1944.

Οι αντάρτες είχαν στήσει ενέδρα κοντά στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας, στην οποία και σκότωσαν μερικούς Γερμανούς.
Και οι Γερμανοί-σύμφωνα με τα ναζιστικά αντίποινα-αποφασίζουν να τουφεκιστούν 100 (εκατό) κάτοικοι των Φιλιατρών και να καεί η μισή η πόλη.

Η εκτέλεση της απόφασης καθορίστηκε για τις19 Ιουλίου.

Το προηγούμενο βράδυ ασφαλώς ήταν για τους κατοίκους των Φιλιατρών ένα βράδυ ανείπωτης αγωνίας, και διάπυρης προσευχής. Προκειμένου να γλιτώσουν απ’ τις φοβερές συμφορές, που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

Αυτήν, ακριβώς, τη νύχτα παρουσιάζεται στον ύπνο του Γερμανού φρούραρχου, αλλά και του Γερμανού στρατηγού στην Τρίπολη, ένας γέροντας ασκητής, που απαιτεί να μην πραγματοποιηθεί η εκτέλεση της απόφασης.

Οι Γερμανοί βέβαια, αρχικά, είναι σκληροί και αγέρωχοι. Για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν μπορούν να παρακάμψουν την σιδηρά πειθαρχία του Γ΄. Ράιχ. Αλλά και ο ασκητής δεν εννοεί να τους αφήσει να ησυχάσουν, αν δεν τους μεταπείσει να ματαιώσουν το κακούργημα, που έχουν αποφασίσει.

Υποσχόμενος ότι, εφόσον ικανοποιήσουν το αίτημά του, θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν αυτοί και οι άνδρες τους σώοι και αβλαβείς στην πατρίδα τους.

Την επόμενη ο Γερμανός φρούραρχος, σε συνεννόηση και με το στρατηγό διοικητή της Τρίπολης, συγκεντρώνει τους έντρομους ιερείς της πόλης. Κι αφού διαπιστώνει ότι ο καλόγερος δεν ήταν ανάμεσά τους, περιέρχεται τους ναούς της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ήταν αυτός, που τους αναστάτωσε όλη την προηγούμενη νύχτα.

Και να, που τον αναγνωρίζει στην εικόνα του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπου. Μπροστά στην οποία γονατίζει και προσεύχεται. Παρότι, ως διαμαρτυρόμενος, δεν πίστευε, ως τότε, στη μεσιτεία των αγίων και της Παναγίας…

Το πρόσφατο, πασίγνωστο και πανθομολογούμενο αυτό γεγονός είναι πομπός πολλαπλών μηνυμάτων. Και μάλιστα λίαν επικαίρων. Αφού ήδη βρισκόμαστε ουσιαστικά και πάλι υπό γερμανική κατοχή. Και η σύγκριση ανάμεσα στο τότε και στο τώρα γίνεται αναπόφευκτη:

Οι αλλόδοξοι και αλλοεθνείς Γερμανοί αξιωματικοί είχαν γαλουχηθεί με την τυφλή υπακοή στην απάνθρωπη και σιδηρά πειθαρχία του Γ΄. Ράιχ. Αλλά, τελείως απρόσμενα, συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μια ανώτερη και καταλυτική, φιλάνθρωπη, δύναμη. Μπροστά στην οποία αναγκάζονται να υποκλιθούν και να υποχωρήσουν.

Γεγονός, που δεν ισχύει, όπως φαίνεται, για τους εκπροσώπους κάποιων τωρινών δοσίλογων κυβερνήσεων και κομμάτων της πατρίδας μας. Οι οποίοι κυριολεκτικά δεν έχουν το Θεό τους!…

Αφού, όχι μόνο δεν υποχωρούν, μπροστά στις φωνές του δίκιου και της αλήθειας, αλλά γίνονται ολοένα και απανθρωπότεροι.

Και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς «το παίζουν» και θρήσκοι και πατριώτες.
Οι τρισάθλιοι θεομπαίχτες και προδότες!

Που, όχι μόνο, πούλησαν την ψυχή τους και κλωτσοπάτησαν τη συνείδησή τους, αλλά στραγγαλίζουν και τις συνειδήσεις όσων εξαρτώνται απ’ τη βάρβαρη εξουσία τους.
\

Και βλέπουμε το θλιβερό θέαμα κάποιων αστυνομικών, που ψεκάζουν με ασφυξιογόνα και δέρνουν κτηνωδώς τ’ αδέλφια τους και τους γονείς τους. Επειδή φωνάζουν και διαμαρτύρονται για το δίκιο και τα δικαιώματά τους, που ποδοπατούνται.

Και στους αστυνομικούς τώρα πάνε να προστεθούν και κάποιοι εφοριακοί. Οι οποίοι απειλούν να πάρουν, εν ονόματι του νόμου, μέτρα σε βάρος του φτωχού λαού, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια, που επιβάλλουν, για χάρη των τοκογλύφων, οι παπαδήμιοι γενίτσαροι.

Κάποιοι ΔΕΗτζήδες, μέσα στο καταχείμωνο, πήγαν και έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους. Επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι για την ακίνητη περιουσία. Και σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δικαιολογούνταν, σχετικά με την απάνθρωπη συμπεριφορά τους, ότι εφαρμόζουν το νόμο…

Στη δίκη της Νυρεμβέργης, που έγινε για τους εγκληματίες πολέμου, οι υπόδικοι ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν διαταγές των ανωτέρων τους. Και οι παράγοντες της δίκης τους είπαν ότι ο άνθρωπος πάνω από το νόμο και τις διαταγές των ανωτέρων του έχει τη συνείδηση.

Αλλά βέβαια τότε ήταν νωπές οι καταστροφές και οι θηριωδίες του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Που τώρα πια ξεχάστηκαν. Για να γυρίσουμε και πάλι στη βαρβαρότητα.

Με αποτέλεσμα τα θύματα της εποχής εκείνης να βρίσκονται τώρα στο ίδιο στρατόπεδο με τους Νεοναζί. Έχοντας πολύτιμους υπηρέτες τους δικούς μας δοσίλογους και τους νομιμόφρονες γερμανοτσολιάδες τους. Προκειμένου να μεταβάλουν την πατρίδα μας σε κρεματόριο και να εξοντώσουν το λαός της.

Αφού, βεβαίως στείλανε, στο μεταξύ, οι αθεόφοβοι και αντίχριστοι, τη συνείδησή τους περίπατο!…

παπα-Ηλίας

Advertisements

6 Σχόλια

 1. 21 σχόλια απ’ το «ξυπνήστε ρε»:

  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 08:39 AM

  Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών κατά Φλωρίδη
  05/01/2012
  Το Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι υποχρεωμένο να επισημάνει όσα αδιανόητα δήλωσε, πρόσφατα, σε μια δισέλιδη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ»,(23-25/12/11),ο πρώην Υπουργός και νυν υποψήφιος αρχηγός νέου κόμματος Γεώργιος Φλωρίδης.

  Έχουμε μείνει κατάπληκτοι και ελπίζουμε να τα διαψεύσει ή να τα διορθώσει, το συντομότερο δυνατό. Παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα:

  «Εμείς οι Έλληνες με μια πανάρχαια κουτοπονηριά προσπαθούμε να ξεγελάσουμε αυτούς που θέλουμε να είμαστε μαζί, αφού πρώτα έχουμε ξεγελάσει τον ίδιο τον εαυτό μας… Πιστεύουμε ότι οι ξένοι κοιμούνται και ξυπνάνε με το να μην έχουν άλλη δουλειά παρά μονάχα τι ζημιά θα κάνουν στην Ελλάδα… Σαν να μας εξαναγκάσανε δηλαδή να δανειστούμε και τώρα δεν θέλουμε να επιστρέψουμε τα δανεικά… Συζητάμε ακόμη ότι αφού έχουμε τόσο πετρέλαιο και τόσο φωταέριο γιατί δεν τα εκμεταλλευόμαστε για να ξεχρεωθούμε…

  Για να μη θυμηθούμε και τις Γερμανικές αποζημιώσεις που επικαλούμαστε για να ξεχρεωθούμε βέβαια πάλι…

  Πρέπει να στηριχτούμε πλέον στις δικές μας δυνάμεις και με τη βοήθεια των ξένων φυσικά που τώρα μας βοηθούν στέλνοντας εκατοντάδες δισεκατομμυρίων και εισπράττοντας από τη μεριά μας ωραίες βρισιές…»!!!!

  Ασφαλώς θα υπάρξουν καταλυτικές απαντήσεις, σε όλες αυτές τις ακατανόητες θέσεις, από αρμόδιους υπεύθυνους Έλληνες Πολίτες και κάποια ανεξάρτητα Μ.Μ.Ε..Όπως ακριβώς έκανε το πρωτοχρονιάτικο «ΠΑΡΟΝ».

  Εμείς περιοριζόμαστε απλώς να προτείνουμε στον κ. Φλωρίδη, να τον ενημερώσουμε, όποτε θέλει, για τις οφειλές της Γερμανίας, όπως ενημερώσαμε, επιτέλους, πρόσφατα την Ελληνική Βουλή, ύστερα από μια 20χρονη άρνηση να μας δεχτούν όλες οι Κυβερνήσεις. Και γι’ αυτό ασφαλώς και ο ίδιος, μόνιμο κυβερνητικό στέλεχος, έχει πλήρη άγνοια του μέγιστου αυτού Εθνικού θέματος. Ευτυχώς όμως ότι το γνωρίζει, πολύ καλά, όλος ο Ελληνικός Λαός..

  Για το Εθνικό Συμβούλιο
  Ο Πρόεδρος, Μανώλης Γλέζος
  Ο Eιδικός Γραμματέας, Στέφανος Ληναίος-

  Απάντηση
  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 09:00 AM

  ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ.

  Απάντηση
  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 09:17 AM

  ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ .Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ
  ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΗΜΑΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ

  Απάντηση
  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 09:21 AM

  Με τέτοια ανόητα παραμυθάκια βγάζεις το ψωμί σου παπά μου εσύ και το συνάφι σου.
  Αλλά για πόσο ακόμη?

  Απάντηση
  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 09:37 AM

  ασε ρε μόρτη…

  Απάντηση
  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 09:44 AM

  Αγιε του Χριστού φώτισον ημάς.

  Απάντηση
  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 09:46 AM

  Ο Άγιος Χαράλαμπος

  Ο ιερεύς της Μαγνησίας

  Απάντηση
  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 09:54 AM

  Απολυτίκιον. Ήχος δ’.
  Ταχύ προκατάλαβε.

  Ως στύλος ακλόνητος της Εκκλησίας Χριστού και λύχνος αείφωτος της οικουμένης σοφέ, εδείχθης Χαράλαμπες. Έλαμψας εν τω κόσμω, δια του Μαρτυρίου, έλυσας των ειδώλων την σκοτόμαιναν, μάκαρ. Διό εν παρρησία Χριστώ, πρέσβευε σωθήναι ημάς.

  Κοντάκιον. Ήχος δ’.
  Επεφάνης σήμερον

  Ως φωστήρ ανέτειλας, εκ της εώας, και πιστούς εφώτισας, ταις των θαυμάτων σου βολαίς, Ιερομάρτυς Χαράλαμπες. Όθεν τιμώμεν, την Θείαν σου άθλησιν.

  “ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ”
  Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  Αρχιμ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Δ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ

  Απάντηση
  ΣΕΡFeb 10, 2012 10:11 AM

  ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ.

  Απάντηση
  ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 10:25 AM

  ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΦΙΛΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ , ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ.

  Απάντηση
  παπαηλιας-υφαντηςFeb 10, 2012 10:49 AM

  Δεν το ξέχασα. Απλά δεν ήθελα να κάνω το άρθρο περισσότερο εκτεταμένο. Έγραψα όσα χρειάζονταν, για να πω αυτό, που ταίριαζε στην όλη πλοκή του κειμένου.

  παπα-Ηλίας

  Απάντηση

 2. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Φεβρουαρίου 10, 2012 at 11:21 μμ

  Την πιστεύω την ιστορία παπα-Ηλία, πιστεύω πως οι Άγιοι αγωνίζονται για να μας γλυτώσουν από τη ματαιοδοξία και τη στενοκεφαλιά μας.
  Ειδικά στις μέρες μας έχουν περισσότερο δουλειά παρά ποτέ.
  Το τραγικό είναι πως αφού μας οδήγησαν στο χειρουργικό κρεβάτι χωρίς αναισθησία και μας κατευθύνουν σε ραγδαία εξαθλίωση, τα τομάρια του πολιτικού συστήματος εξετάζουν (κάνουν …στρατηγική αποτίμηση) τη τύχη των κομματικών μαγαζιών τους, και πως θα περάσει η στάση τους στο κόσμο ώστε να κερδίσουν όσο περισσότερα οφέλη στη προσπάθεια κατάκτησης της εξουσίας!!!!
  Εμετός!
  Αν αυτό δεν είναι μαυραγοριτισμός, το να επιχειρούν δηλ. κέρδη πάνω στα ερείπια του εξαθλιωμένου λαού, τότε τι είναι άραγε;;;
  Για να είμαι πάντως ειλικρινής, πιστεύω επίσης ότι δυο χρόνια τώρα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις εσωτερικές παθογένειες και τα προβλήματα, οι κυβερνώντες αλλά σε συνεργασία με την αξ. αντιπολίτευση και όχι μόνο, όντας πωρωμένοι με την εξουσία και έχοντας έμφυτο το ένστικτο της φοβικής αυτοσυντήρησης, έκαναν και κάνουν ό, τι τους διατάζουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό με συνέπεια να μας ραγιαδοποιούν χωρίς οίκτο-για το κοινό τους συμφέρον και μόνο…
  Όσο και να είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, του να μη γυρίσουμε στη δραχμή, σιχαίνομαι απίστευα αυτό το σφαγείο, που πάει να ψηφιστεί, έχουμε υποχρέωση να βγούμε στους δρόμους, εδώ πρόκειται για αλητεία, για πρωτοφανή βαρβαρότητα κυριολεκτικά!
  Τόσες περγαμηνές, τόσα συγγράμματα, τόση «σοφία» και το μόνο που ξέρουν και μπορούν είναι να θυσιάζουν τους λαούς στο βωμό της «σωτηρίας» των αριθμών και της προσωπικής τους …επιτυχίας.

  Απάντηση

 3. 1 σχόλιο απ’ το «Ελληνικό φόρουμ»:

  Ανώνυμος, 11 Φεβρουαρίου 2012 10:30 π.μ.

  οποιος θελει ορθιος να στεκει,
  γονατιζει.
  γονατισαμε?
  δεν γονατισαμε!
  γι αυτο γονατισαμε!
  τωρα που γονατισαμε,ας βαλουμε μια φωνη!
  Παναγια μου!
  σηκωσε την πατριδα μας,σηκωσε τα παιδια μας!
  κι οποιος απελπιστηκε, ας το κανει για να δει γερμανους γονατιστους..
  τοσες ευκαιριες εχουμε!!!
  γονατιστε…

  Απάντηση

 4. Γιώργο

  Χαίρομαι, γιατί ύστερα από αρκετό χρόνο επικοινωνούμε και πάλι.

  Και βέβαια συμφωνώ με τα γραφόμενά σου.

  Τι να τα κάνεις τα συγγράμματα, όταν λείπει η ανθρωπιά;

  Και βέβαια, όταν κάποιοι ανήκουν στην Τριμερή, τη Μπίλντεμπεργκ, τη μασονία, κλπ, τι ανθρωπιά μπορούν να έχουν!

  Απάντηση

 5. παπα Ηλια καλησπερα
  την ξερω την ιστορια
  ειμαι απο τα Φιλιατρα

  ξερω πολλες περιπτωσεις Αγιων
  που επενεβησαν π.χ Αη Σπυριδωνας στην Κερκυρα

  καποιος θα επεμβει και τωρα
  να σωσει αυτη την αμοιρη χωρα

  τοτε ηταν διαφορετικα τα πραγματα
  οι Ελληνες πολεμουσαν και ΠΙΣΤΕΥΑΝ
  τωρα ειμαστε αλλοιως

  ειμαστε μοντερνοι και…….Ευρωπεη

  Απάντηση

 6. Μπάμπη

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

  Αυτή την ώρα ακούω απ’ το stop cartel, που βρίσκεται στο Σύνταγμα, τα σχετικά με τον πολιτικό υπόκοσμο και τους γερμανοτσολιάδες του.
  Λυπάμαι γιατί δεν μπορώ, λόγω υγείας αλλά και αποστάσεως να βρίσκομαι εκεί.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: