οι βιαστές του λαού…

Στο μπλογκ των «Ενωμένων Μπλόγκρες ο φίλος Μάτζεστιξ έθεσε το ερώτημα:

Εσύ τι θα έκανες, αν δεν είχες φράγκο, και σου ζητούσανε να τους δώσεις την μάνα σου και την κόρη σου;

Και αναφέρθηκε σε συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη προς τον παρουσιαστή του ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Γιλωργο Παπαδάκη. Όπου, μεταξύ άλλων, γράφει τα εξής:

Στις 13-12-2011, ο Παπαδάκης τού Αντέννα παρουσίασε τόν Κύριο Καρατζαφέρη (βλ. video) , τόν αρχηγό τού ΛΑ.Ο.Σ. ή στήν νεωτέρα κοσμική έκδοσή του, Λαός, με τόνο!!!
Σε ερώτηση τού παρουσιαστή πρός τόν κύριον Καρατζαφέρη, περί τών συναισθημάτων του, για τα νέα μέτρα πού μας φέρνουν Χριστουγεννιάτικα οι Μάγοι της Τρόϊκας καί της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, και ΛΑ.Ο.Σ, + (αχυράνθρωπου) Παπαδήμου, ο αρχηγός απάντησε:

«Λυπούμαι πολύ για τόν λαό, αλλά τι νά κάνω;;; Πηγαίνουμε στούς Τροϊκανούς, στό…. παρακαλητό και πρέπει να κάνουμε ότι μας ζητήσουν για να μας δώσουν χρήματα!!!
Εσύ, Γιώργο Παπαδάκη, τι θα έκανες αν δεν είχες φράγκο και σού ζητούσανε να τούς δώσεις την μάνα σου και την κόρη σου;
(Εδώ ο Παπαδάκης δεν απάντησε)!!
Όποιος έχει κάποια καλύτερη πρόταση( εκτός από τού να γυρίσουμε στήν Δραχμή, πού είναι θάνατος!!) συνέχισε ο Μέγας αρχηγός, να μας την πεί και εγώ μαζί του!!!».

Και για να γίνει πειστικότερος ο απίθανος ρυθμιστής τού Πολιτικού Συστήματος, συνέχισε:

«Μετά τόν Δευτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Εγγλέζοι φέρανε στήν ηττημένη Ιταλία, χιλιάδες Πακιστανούς στρατιώτες πού χρησιμοποίησαν εναντίον τού άξονος!!
Αυτοί οι Πακιστανοί στρατιώτες, εκεί στήν Ιταλία, αγκάλιαζαν τα μικρά αγοράκια, τα θωπεύανε, τα βάζανε στά γόνατά τους και τα χαϊδεύανε, μπροστά στίς μάνες τους!!!!
Κάποιος δημοσιογράφος τότε, ρώτησε τίς μάνες τών παιδιών, πού έβλεπαν αυτό το αίσχος να γίνεται μπροστά στα μάτια τους, γιατί δεν αντιδρούσαν.
Οι μάνες λοιπόν, τού απαντήσανε, ότι με αυτόν τόν τρόπο διατηρούν τα παιδιά τους ζωντανά!!!!»

Αυτά, μεταξύ των άλλων, έγραψε και σχολίασε με πολύ καυστικό τρόπο και περισσή ευαισθησία ο φίλος Μάτζεστιξ. Που, δυστυχώς, δεν μπορώ, για λόγους εκτάσεως των σχολίων να παραθέσω. Και περιορίζομαι στο σχολιασμό, που έκαμα ο ίδιος.

Το δικό μου σχόλιο:

Το ερώτημα του κ. Καρατζαφέρη αποτελεί, από πλευράς αποτελέσματος, ιταμή και πρόστυχη απειλή σε βάρος του λαού με τον οποίο, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να έχει καμιά απολύτως σχέση το συνώνυμο με το λαό κόμμα, του οποίου προΐσταται.

Κι ακόμα αποτελεί περιύβριση των ηθικών και πνευματικών αρχών του νεοελληνικού πολιτισμού μας.

Και ιδιαίτερα του θρησκεύματός (της ορθοδοξίας), του οποίου η επωνυμία επιστρατεύεται ακόμη και στον τίτλο του κόμματος, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ακραιφνής υπερασπιστής του.

Και να προσθέσω ότι η ιταμή και πρόστυχη αυτή ψυχολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού αντιπροσωπεύει και τα υπόλοιπα μέλη της εφιαλτικής τρόικας, εφόσον δεν έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να την καταδικάσουν….

Αφελής απαίτηση;

Μπορεί! Αλλά, σε τελική ανάλυση, ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική για τη βαθύτερη ουσία της υπαρξιακής μας υπόστασης!….

παπα-Ηλίας

Advertisements

9 Σχόλια

 1. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Δεκέμβριος 16, 2011 at 3:37 μμ

  Το να σχολιάσω τα αυτονόητα είναι και κάπως υποκριτικό από μέρους μου.
  Εκτός των άλλων, το κείμενο «μιλάει» από μόνο του και βρίθει νοημάτων.
  Το παν είναι να παρατηρήσουμε και κάτι ακόμα, μια διπλή ανάγνωση αυτής της παθολογικής/νοσηρής αντίληψης Καρατζαφέρη…
  Πρόκειται για μια έκφανση του «ο χορτάτος δεν σκέφτεται τον πεινασμένο…».
  Ποιο ήταν λοιπόν το κόστος της οικονομικής κρίσης για τον κύριο Καρατζαφέρη;
  Γιατί όλοι έχουν ένα κόστος.
  Από την οικονομική κρίση που ανέκυψε, το ΛΑ.Ο.Σ, βρίσκεται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, τώρα πλέον απολαμβάνει ισχυρά κομμάτια και από την πίτα της εξουσίας, με προοπτική να αυξήσει την εκλογική του επιρροή.
  Το να είσαι ανόητος και να τρομοκρατείς τον κόσμο με ηλίθια διλλήματα, που καταρρακώνουν κάθε έννοια πνευματικής διαύγειας, ας πούμε ότι είναι ανεκτό, λόγω ιδιομορφίας του καθενός στο πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα.
  Το να επενδύεις σε αυτό με παράλληλα κέρδη ισοδυναμεί με ακραία εκδοχή μισάνθρωπης νοοτροπίας και φιλοτομαρισμού, για να μην πω τίποτα χειρότερο.
  Αυτό βέβαια στη συνείδησή μου, δεν εξωραϊζει κανένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, ούτε αριστερά-ούτε δεξιά, μιας και οι μεν τρομοκρατούν λέγοντας ψέματα, οι δε χαϊδεύουν αυτιά λέγοντας πάλι ψέματα.
  Λύσεις υπήρχαν, και αν ήθελαν θα είχαν και τον λαό μαζί τους.
  Αλλά πολύ φοβάμαι πως αυτή η κρίση αποδείχθηκε χρυσοφόρα για πολύ κόσμο αυτού του κατεστημένου και παριστάνουν όλοι τους τυφλούς.
  Μη βλέποντας τις πραγματικές παθογένειες του ελληνικού κράτους και της οικονομικής δραστηριότητας, όπως επίσης και με το να ξεζουμίζουν τους πολίτες και να οδηγούν στην ανεργία και τον αφανισμό μια γενιά που βρίσκεται στις πιο παραγωγικές ηλικίες με χαρακτηριστική άνεση…
  Και σε αυτό την ευθύνη φέρει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα εμείς ως ψηφοφόροι του.
  Γι’ αυτό και έχω ως πολιτικό παράδειγμα αναφοράς τον Καποδίστρια:
  Γιατί αυτός ο οξυδερκής άνθρωπος, δίχως να είναι φονταμενταλιστής ή θρησκόληπτος, έστησε τα θεμέλια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους στη βάση του υπερβατικού, της ορθόδοξης πνευματικής καλλιέργειας ενός λαού προς ανάσταση και δημιουργία.
  Φυσικά το «ορθόδοξο» στοιχείο, δεν το χρησιμοποίησε ως στάμπα, ως περιτύλιγμα, αλλά ως ΟΥΣΙΑ!
  Κάτι από το οποίο αρνούνται να εμπνευστούν τα «ψώνια» της δημιο-κρατίας που έστησαν πάνω σε υλιστικές παραδοχές και ψευτοπροοδευτικές φωτοβολίδες άνευ ουσιαστικού περιεχομένου.

  Απάντηση

  • Posted by Χρήστος Δημάρης on Δεκέμβριος 16, 2011 at 5:51 μμ

   ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ: Φίλε Γιώργο προσυπογράφω το εξαίρετο σχόλιο σου. Να θυμίσω μόνο πως ο Θεός τιμώρησε τον πλούσιο όχι επειδή δεν έδωσε φαγητό στον φτωχό αλλά επειδή αδιαφόρησε για τον φτωχό. Ούτε γύρισε να τον κοιτάξει!!!

   Απάντηση

   • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Δεκέμβριος 16, 2011 at 6:24 μμ

    Σε λίγες γραμμές αλλά και πιο περιεκτικός φίλε Χρήστο.
    Αυτό εννοώ ακριβώς!

 2. Γιώργο

  Συμφωνώ με τα λεγόμενα του Χρήστου, σχετικά με το ωραίο σχόλιό σου.

  Δείχνει ότι διαθέτεις τις δυνατότητες να ξανοιχτείς πέρα απ’ τον απλό σχολιασμό.

  Και να δώσεις άρθρα, ανάλογα με τις απαιτήσεις της καθεμιάς περίπτωσης.

  Ξεκινάμε-συνήθως- διστακτικά στην αρχή. Και μπορεί ακόμη να συναντήσουμε και την αμφισβήτηση.

  Εκείνο, που έχει σημασία, είναι ο τελικός σκοπός: Να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

  Και τρώγοντας έρχεται και μεγαλώνει η όρεξη.

  Για τον αξιότιμο κ. Καρατζαφέρη δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε. Τα είπες όλα!…

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Δεκέμβριος 16, 2011 at 7:43 μμ

   Ευχαριστώ ιδιαίτερα παπα-Ηλία, οι συμβουλές σου, είναι πολύτιμος οδηγός για ‘μένα.

   Επειδή διάβασα στη προηγούμενη ανάρτηση κάτι που με ενθουσίασε, ελπίζω όταν σας καλέσουν στην εκπομπή του Τέρενς Κουίκ να μας ενημερώσετε έγκαιρα όλους τους σχολιαστές, δεν θα ήθελα να χάσω αυτή την εκπομπή με τίποτα!

   Καλό βράδυ!

   Απάντηση

 3. Μπράβο παπά μου !
  Ας μην έχουμε γνωριστεί. Σε διαβάζω , σε σέβομαι και σε εκτιμώ βαθύτατα.

  Απάντηση

 4. @ Γιώργο

  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου ν’ ακούσεις τη συμμετοχή μου στην εκπομπή του Τέρενς Κουΐκ.

  Αλλά θα σου έλεγα να κρατήσεις μικρό καλάθι.

  Γιατί πρώτα-πρώτα δεν είμαι εξοικειωμένος με την τηλεόραση. Και έπειτα γιατί δεν βρίσκομαι στην ακμή της ηλικίας μου, κλπ, κλπ…

  Αλλά πού θα πάει σιγά-σιγά θα προσαρμοστώ….

  @ Λυγερή

  Και βέβαια σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου τα λόγια.

  Το ζην επικινδύνως έχει βέβαια ενδιαφέρον, αλλά εγκυμονεί και περιπέτειες.

  Και μέχρι τώρα έχω περάσει αρκετές.

  Ο Θεός βοηθός για τη συνέχεια…

  Απάντηση

 5. Posted by Rigas Nikolaos on Δεκέμβριος 19, 2011 at 9:38 μμ

  καλο βραδυ ευχομαι!!,,Αναρωτιεμαι κοιτοντας τα πρωινα αυτον τον Ηλιο που εχει απομεινει πανω απο την χωρα μου..Αναρωτιεμαι αν καποιες φορες ειναι ο ιδιος με εκεινον που σαν ημουνα μικρο παιδι ,εκαιγε τα μικρα μας μπρατσα κι ετσι βαζαμε βραχιολι τον Μαρτη…περασαν τα χρονια ..τα χωματοδρομα εγιναν ασφαλτοι..γεμισαμε φαναρια,,αυτοκινητα..κι ολα εκεινα που ηρθαν στις ζωες μας με τοση δεξιοτεχνια..Φτιαγμενα και μυαλωμενα σταθηκαν ολα μεσα στα μυαλα μας..η Οραση μας εγινε δικη τους,,η ακοη μας το ιδιο..ακομα και η αφη μας,,!!κι ετσι χανονταν μεσα στον κυκεωνα μια μια αξιες που φυτευανε με τοση ευσεβεια στην γλαστρα της ζωης μας οι παλαιοτεροι..και σαν συλλογιστεις στο σημερα,,,Φοβασαι,,κι ο Νους παλευει να αποδειξει πως δεν μπορει ναναι αληθεια..μα σαν κοιτα το ειδωλο του ο Νους ενα σκεφτεται,,»ειναι αληθεια»..Θεεε μου ειναι αληθεια..γι αλλη μια φορα ο ανθρωπος πραττει οτι μπορει για να ξεμακρενει απο τον ανθρωπο..πως λοιπον να κρινει κανεις εκεινους που σφραγιστηκαν Πολιτικοι ανδρες?..απαξιωνοντας τους δυστυχως απαξιωνω τον ιδιο τον Λαο μου..βγαζω τα ιδια μου τα ματια σαν δακρυζω με την λασπη που καλυπτει τους μακρυνους οριζοντες της διαυγειας..και που καταληγω??πως ..λιγο..να τοσο δα αν ακουγαμε Εκεινον..πως ..Πιστη μωρε σαν κοκο σιναπεως ναχαμε βουνα κινουμαι..»εδω ομως περα απο την Πιστη στον Θεο μας,χρειαζεται η Πιστη που ανηκει στο «Τα του Καισαρος τω Καισαρει»..κι ορθωνεται ο Νους κι η καρδια σαν καταματα δεις τον Καισαρα,,ναι..ναι ..ο ιδιος ειναι ..Μεδουσα φριχτη..ονομα δεν χρειαζεται..καθε φορα αλλαζει σαν Υδρα Λερναια..κι ομως ειναι το ιδιο τερας..παντα ομως καταληγω πως…αν εμεις δεν επιτρεπαμε στο Τερας να ζει..εκεινο απλα δεν θα ζουσε..οι Ηθικη δεν αλλαξε ποτε ..ουτε και η Αρετη..οι μασκες τους αλλαξαν..τι κι αν τωρα «καρατζαφερης»λεγεται κι αλλοτε καρα,,τετοιος»…το ιδιο Λερναιας κεφαλι ειναι..εμεις το κραταμε στη ζηση του..εμεις δεν του ξεραινουμε τη γουρνα του..εμεις..»..με εκτιμηση !!!

  Απάντηση

 6. Πατερ, θα ηθελα με ολο τον σεβασμο που οφειλω στο προσωπο σας, να σας ρωτησω με ποια κριτηρια αποκαλειτε αξιοτιμο το περι ου ο λογος ακατονομαστο υποκειμενο, το οποιο εξεφρασθη δημοσια κατα τον πλεον αναισχυντο τροπο για τον ελληνικο λαο; Τον
  «πατριωτισμο» του η την υποκρισια του «ευσεβους χριστιανου» που αγωνιζεται υπερ Ορθοδοξου χριστιανικης πιστεως; Ενα γλοιωδες ερπετο ειναι, σαν ολα τ’ αλλα που εξυπηρετουν τα συμφεροντα αυτων που ο ιδιος ο Κυριος μας απεκαλεσε «γεννηματα εχιδνων». Ενα μονον να εχουν υπ’ οψιν τους αυτος και οι υπολοιποι «εθνοσωτηρες»: Ουαι υμιν υποκριται Γραμματεις και Φαρισαιοι!…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: