οι Κορδιλιέρες των Άνδεων…

Τα γιαουρτώματα,κλπ, σε βάρος των πολιτικών συνεχίζονται.
Και οι διαμαρτυρίες εκ μέρους τους επίσης. Που βέβαια ακομπανιάρονται από τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα. Οι οποίοι και τα οποία μιλούν για υβριστική συμπεριφορά σε βάρος της αξιοπρέπειας των πολιτικών.

Και μπαίνει το ερώτημα:
Άραγε αυτοί που μιλούν για ύβρεις και αξιοπρέπεια, έχουν καλοσκεφτεί για ποια πράγματα μιλούν; Και ποιοι, σε τελική ανάλυση, υβρίζουν ποιους; Και προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά τους και μάλιστα με τον πιο χυδαίο τρόπο!

Και, βέβαια, όχι περιστασιακά, αλλά επί μονίμου βάσεως. Έτσι που θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το ισχύον πολιτικό καθεστώς-και ιδιαίτερα το σημερινό- συνιστά βαρύτατη και καταθλιπτική ύβρη σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού και όλων των άλλων ιερών και οσίων, στα οποία ο λαός πιστεύει.

Και συμβαίνει αυτό, γιατί οι πολιτικοί και τα φερέφωνά τους έχουν επιβάλει την αυθαίρετη γνώμη ότι μόνο οι πολιτικοί και το συνάφι τους και τα πάσης φύσεως ανήθικα ηθικά τους υποστυλώματα έχουν αξιοπρέπεια. Και όχι βέβαια ο λαός.

Έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν σε βάρος του ο, τι τους καπνίσει:
Να τον κλέβουν, να τον ληστεύουν, να τον εξαπατούν, να τον αδικούν, να τον εκβιάζουν και να τον λεηλατούν, μέχρις ολοσχερούς εξοντώσεως.
Και βέβαια να τον ξυλοφορτώνουν και να τον κακοποιούν, αν τολμήσει να φωνάζει για το δίκιο του. Και να τον οδηγούν, εν ονόματι των κλεφτονόμων και ληστονόμων και στα δικαστήρια τους. Όπου υφίσταται τις συνέπειες της άδικης νομιμότητας.

Ο αξιότιμος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, για παράδειγμα, δεν είχε καμιά νομική συνέπεια για το σαφάρι και το όργιο της βαρβαρότητας και της κτηνωδίας των ΜΑΤ σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού. Ενώ, όπως ειπώθηκε, κάποια φοιτήτρια καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση, επειδή, μέσα στη δίνη της ιερής αγανάκτησής της, τον περιέλουσε με το περιεχόμενο ενός αυγού.

Γιατί, προφανώς, σύμφωνα με την αλλοπρόσαλλη νομιμότητα, ο αξιότιμος υπουργός ΠΡΟ. ΠΟ, έχει αξιοπρέπεια, ενώ οι χιλιάδες του λαού, που υφίστανται την καταλήστευση και την κακοποίηση, δεν έχουν.

Ενώ η πραγματικότητα φωνάζει ότι την αξιοπρέπειά τους οι πολιτικοί την καταρράκωσαν αυτοί οι ίδιοι. Και το πέτυχαν αυτό, καταρρακώνοντας και χλευάζοντας όλες τις αξίες και τους θεσμούς (πατρίδα, έθνος, δημοκρατία, σοσιαλισμό, δικαιοσύνη, ελευθερία, παιδεία, οικογένεια, κλπ, κλπ). Και μάλιστα σε εξοργιστικό βαθμό.

Φθάνοντας, τώρα τελευταία, στο «άκρον άωτον» της πολιτικής αφροσύνης και παραφροσύνης και αναξιοπρέπειας με το να νομοθετούν τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι για την ακίνητη περιουσία. Ενεργώντας, έτσι, ως λήσταρχοι και εκβιαστές του χειρίστου είδους. Και μάλιστα σε βάρος της φτωχολογιάς!…

Και δείχνουν με τον όλο βίο τους και την πολιτεία τους ότι δεν νοιάζονται και δεν ντρέπονται καθόλου για το όργιο αυτό της πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά πολιτικής και εθνικής αναξιοπρέπειας.

Και λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι πέρα και πάνω απ’ τους δικούς τους άφρονες και ληστρικούς νόμους υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι. Οι οποίοι εκμηδενίζουν και απαξιώνουν αυτούς, που εκμηδενίζουν και απαξιώνουν τον άνθρωπο και όλα τα ιερά και τα όσια, που πιστεύει και σέβεται…

Για να επαληθεύεται, έτσι, ο Καντ, που λέει ότι «δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, επειδή τους ποδοπατούν, αυτοί, που κατέστησαν τους εαυτούς τους σκουλήκια» ….

Ο λαός όμως δεν ανέχεται την ύβρη της σκουληκοποίησης, που με τους δολοφονικούς τους νόμους επιβάλλουν σε βάρος του. Και ντρέπεται για τη βάναυση (σε προσωπικό, οικογενειακό, οικονομικό, εθνικό, κλπ. επίπεδο) αναξιοπρέπεια, στην οποία ολοένα και περισσότερο τον καταδικάζουν και τον βουλιάζουν.

Και επειδή δεν μπορεί να αντέξει τη μπόχα της δολοφονικής επιδρομής και καταδρομής εναντίον του, αντιδρά. Και -ω του παραδόξου θαύματος-με τα πιο ανώδυνα μέσα. Ενώ η λογική και το Σύνταγμα ακόμη φωνάζουν ότι θα μπορούσε να αντιδράσει περισσότερο δυναμικά και αποφασιστικά.

Κι όμως αυτή την απροκάλυπτη πραγματικότητα, έχουν το απύθμενο θράσος να τη διαστρέφουν και να την αντιστρέφουν. Και να κατηγορούν τους ανθρώπους του λαού για τις αντιδράσεις του.

Όταν με τα έργα και τις ημέρες τους έχουν κάμει τα μάτια του να θολώσουν από απελπισία κι αγανάκτηση. Επειδή, ακριβώς μέσα στα δικά τους μάτια υπάρχουν ολόκληρα δοκάρια αδικίας και ανξιοπρέπειας, μεγαλύτερα κι απ’ τις Κορδιλιέρες των Άνδεων.

Και, βέβαια, η διαστροφή και αντιστροφή αυτή της πραγματικότητας επιβάλλεται πάντοτε σύμφωνα με το πνεύμα των άδικων νόμων και της ανήθικης ηθικής των κοτζαμπάσηδων και των αφεντάδων. Που μπορεί ν’ αλλάζουν, κατά καιρούς, ονόματα, αλλά ποτέ τη ληστρική τους νοοτροπία και συμπεριφορά.

Τη νοοτροπία και συμπεριφορά των αιώνιων φαρισαίων…

π. Ηλίας

Advertisements

4 Σχόλια

 1. η διαστροφή και αντιστροφή αυτή της πραγματικότητας επιβάλλεται πάντοτε σύμφωνα με το πνεύμα των άδικων νόμων και της ανήθικης ηθικής των κοτζαμπάσηδων και των αφεντάδων. Που μπορεί ν’ αλλάζουν, κατά καιρούς, ονόματα, αλλά ποτέ τη ληστρική τους νοοτροπία και συμπεριφορά.
  Τη νοοτροπία και συμπεριφορά των αιώνιων φαρισαίων…

  Απάντηση

 2. Άνεμε

  Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
  Πιστεύω πως τώρα πια τη σκυτάλη απ’ τους ανθρώπους των λόγων πρέπει να την πάρουν οι άνθρωποι των έργων.
  Γιατί ο, τι και να πει κάποιος για τα έργα και τις ημέρες των κυβερνώντων φαίνται πολύ χλωμό…

  Απάντηση

 3. Posted by π.Καλλίνικος Γεωργιάδης on Οκτώβριος 15, 2011 at 8:35 μμ

  Παπαδιαμάντης»Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους»
  ο Παπαδιαμάντης μιλάει για την χρεοκοπία
  Τις ημύνθη περί πάτρης;
  Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
  Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.

  Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν «φούρνους με καρβέλια», δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, ον ήθελαν παρουσιάσουν.
  Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…
  Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
  Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας.

  Απάντηση

 4. π. Καλλίνικε, ευχαριστώ

  Θαυμάσιο το απόσπασμα του Παπαδιαμάντη.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: