ράκος αποκαθημένης…

Θυμάστε μήπως εκείνον το δεληκανή υπουργό κι εκείνον το στρουμπουλό πρωθυπουργό, της προηγούμενης κυβέρνησης, που δεν ήξεραν ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό;
Την αλήθεια και πραγματικότητα αυτή «αγνοούν», ασφαλώς, πολύ περισσότερο οι τωρινοί στρουμπουλοί και δεληκανήδες ασύδοτοι, σε βάρος του λαού, λήσταρχοι και ξεπουλητάδες, σε βάρος της πατρίδας μας, πολυπρονομιούχοι αφεντάδες!
Που φτάνουν στο σημείο, τόσο αυτοί, όσο και τα υπηρεσιακά ή τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα, ν’ αντιμετωπίζουν την απεγνωσμένη άμυνα του λαού απέναντι στο όργιο της κανιβαλικής τους αυθαιρεσίας με τη λάσπη της παρανομίας.
Είναι παράνομοι, λένε, για παράδειγμα, αυτοί, που, εκεί στη Βέροια, επανασυνδέουν το ηλεκτρικό ρεύμα, στις φτωχές οικογένειες, που τους το έκοψε η ΔΕΗ, επειδή αδυνατούσαν να το πληρώσουν.
Κι ακόμη ήταν παράνομοι οι έφεδροι καταδρομείς, που την 1η Οκτωβρίου πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κλπ, κλπ, κλπ…
Ενώ η επίδειξη βαρβαρότητας και κτηνωδίας σε βάρος του λαού, που διαμαρτύρεται, για την καταλήστευσή του, είναι καθόλα νόμιμη…
Και ασφαλώς είναι απειράριθμα τα παραδείγματα, που, επιβεβαιώνουν, στις μέρες μας, το γεγονός ότι η νομιμότητα έχει, κατά κανόνα, ταυτιστεί με τον αμοραλισμό, το πλιάτσικο, την απανθρωπιά, την προδοσία….
Που σημαίνει ότι οι νόμοι, για παράδειγμα, που στηρίζουν το τοκογλυφικό τραπεζικό καθεστώς είναι εγκληματικοί. Γιατί, στην πραγματικότητα, οι νόμοι και οι άνθρωποι, που σπρώχνουν τους συνανθρώπους τους στην απόγνωση και την αυτοκτονία, ουσιαστικά τους δολοφονούν.
Αλλά δολοφονική, κατά κανόνα, είναι και η νομιμότητα, που στηρίζει, στο σύνολό του, το απάνθρωπο και τοκογλυφικό, στη βάση του, καπιταλιστικό καθεστώς.
Οι νομοθέτες του οποίου δεν έχουν καμιά σχέση με τη λογική και τη σοφία πάνω στην οποία έχει οικοδομηθεί, δια μέσου των αιώνων, ο ελληνικός πολιτισμός. Η οποία σοφία, όπως είναι γνωστό, στην περίπτωση του Σόλωνα, έφτασε μέχρι τη λυτρωτική λύση της σεισάχθειας.
Για να μην πάμε και στο Ευαγγέλιο, που καταδικάζει απερίφραστα αυτού του είδους τη νομιμότητα. Τη νομιμότητα της πολύμορφης αρπαγής και της πολυεπίπεδης, ενορχηστρωμένης, απάτης και υποκρισίας.
Ακόμη και ο προφήτης Ησαΐας, οχτακόσια χρόνια προ Χριστού, χαρακτηρίζει αυτού του είδους τη νομιμότητα ως βρώμικο κουρελόπανο («ράκος αποκαθημένης»).
Και βέβαια ο Χριστός χλευάζει την απύθμενη υποκρισία των υπερασπιστών της πανάθλιας αυτής νομιμότητας. Η οποία έχει ταυτίσει την κακουργία με τη νομιμότητα κι από το άλλο μέρος την ανθρωπιά και την ευεργεσία με την παρανομία και το έγκλημα.
Και επισημαίνει ακόμη ο Χριστός ότι, σε κάθε περίπτωση, υπέρτατος νόμος είναι ο άνθρωπος. Και, συνεπώς, νόμιμο είναι ο, τι υπηρετεί τον άνθρωπο. Ενώ ο, τι τον υπονομεύει είναι παράνομο και εγκληματικό.
Και είναι προφανές ότι, για να μη μολυνθεί το κοινωνικό σύνολο απ’ τις «επικίνδυνες» και «ολέθριες» αυτές αντιλήψεις και ιδέες του Χριστού, τον σταύρωσαν μεταξύ των κακούργων. Οι νομιμόφρονες κακούργοι της εποχής του.
Όπως ακριβώς κάνουν και οι ομόφρονες και ομογάλακτοι των τότε φαρισαίων σύγχρονοι νομοθέτες και νομιμόφρονες….
Που δολοφονούν και σταυρώνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

π. Ηλίας

Advertisements

4 Σχόλια

 1. Εύγε παπά-Ηλία! Αυτό θα πει μπροστάρης κληρικός. Μακάρι να είχαμε κι άλλους σαν και ‘σένα.

  Απάντηση

 2. Posted by παπα-Ηλίας on Οκτώβριος 8, 2011 at 8:23 μμ

  Υπάρχουν και πολλοί άλλοι πολύ καλύτεροι από μένα. Εγώ απλά, μέσα στα πλαίσια των όποιων δυνατοτήτων μου, προσπαθώ να κάμω το χρέος μου.

  Αλλά το πρόβλημα είναι πως, κι όταν ακόμη υπάρχουν μπροστάρηδες, ο λαός δεν ακολουθεί.

  Αντίθετα πηγαίνει σαν αμετανόητο κοπάδι πίσω απ’ αυτούς οι οποίοι συστηματικά τον εξαπατούν και τον καταληστεύουν.

  Απάντηση

 3. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Οκτώβριος 9, 2011 at 1:07 πμ

  παπά-Ηλία ο κόσμος είναι αποπροσανατολισμένος γιατί βιώνει την αδικία και την απανθρωπιά των φαρισαϊκών εξουσιών, αλλά την αδικία αυτή μετουσιώνουν σε ευκαιρία για εκμετάλλευση υποτιθέμενοι κεκηρυγμένοι πολέμιοι αυτής της απανθρωπιάς, ώστε να κερδίσουν από το ποτάμι της δυστυχίας και της εξαθλίωσης.
  Γι’ αυτό είσαι μια όαση μέσα στην έρημο.
  Απουσιάζει η ειλικρίνεια δυστυχώς…
  Και ο κόσμος χρειάζεται εμπνευστές (καλή ώρα) όχι ανθρωπόμορφα «βαμπίρ» που διψάνε για εξουσία τσαλαπατώντας έννοιες όπως η δικαιοσύνη, η ανθρωπιά, η αγάπη.
  Το μεγαλύτερο δεκανίκι του συστήματος της καπιταλιστικής λαίλαπας δεν είναι παρά οι υποτιθέμενοι εχθροί του.

  Απάντηση

 4. Posted by παπα-Ηλίας on Οκτώβριος 11, 2011 at 12:31 μμ

  Γιώργο

  Ευχαριστώ για τα καλά σου τα λόγια. Και ασφαλώς συμφωνώ με τα γραφόμενά σου.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: