«τοις νουν έχουσι»!…

Ο Σωκράτης λέει:

«Πολυτιμότερη…απ’ όλους…και σεβαστότερη και αγιότερη…για όσους έχουν μυαλό , είναι η πατρίδα»!

Και δεν ήταν μόνο ο Σωκράτης, που είχε μυαλό αλλά και η συντριπτική πλειονότητα των αρχαίων Ελλήνων. Οι οποίοι, μπροστά στους κοινούς κινδύνους και τους κοινούς, για την πατρίδα, αγώνες έδιναν ακόμη και τη ζωή τους.

Κι έτσι έγραψαν τις υπέροχες εποποιίες στο Μαραθώνα, στη Σαλαμίνα, στις Θερμοπύλες. Και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Όπως στην περίλαμπρη εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και στα νεοελληνικά χρόνια την εποποιία του ’21 και του’40!

Και να που τώρα-όπως και το δημοτικό τραγούδι θα έλεγε- «ήρθανε χρόνοι δίσεχτοι και μήνες οργισμένοι»! Για να βρεθεί, αλίμονο, στις μέρες μας, η πατρίδα σκλαβωμένη!…

Και το οδυνηρό ερώτημα, που αυθόρμητα αναδύεται είναι: Γιατί;

Για να μας απαντήσει η, επίσης οδυνηρή πραγματικότητα, ότι, στις μέρες μας, δεν αμβλύνθηκε απλά η συνείδηση και η λογική και το φιλότιμο. Αλλά οι εφιάλτες, που άλλοτε ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις, τώρα έγιναν καθεστώς. Το καθεστώς της Σκύλλας και της Χάρυβδης, που για 10ετίες εναλλάσσεται στην άσκηση της εξουσίας.
Για να φτάσει στο κατάντημα να παραχωρήσει αμετάκλητα και άνευ όρων, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα περιουσιακά στοιχεία της πατρίδας στους τοκογλύφους. Οι οποίοι προχωρούνε τώρα στο ξεπούλημά της!…

Όπως οι φεουδάρχες του σκοτεινού μεσαίωνα πουλούσαν και αγόραζαν, ωσάν τα ζώα, τους βάρβαρους λαούς της Δύσης. Μαζί με τις πατρίδες τους…

Αλλά, να, που, μαζί με το Σωκράτη,, ορθώνονται αναπόφευκτα στη συνείδησή των περισσοτέρων Ελλήνων, απέναντι στους απατεώνες της πολιτικής και της τηλεόρασης, οι ήρωες και οι σοφοί αλλοτινών καιρών. Οι οποίοι,σε αντίθεση με τους εφιάλτες, έδωσαν πνεύμα και αίμα για την ελευθερία και τη δόξα της πατρίδας.

Και μας ρωτάνε:

Εσείς με ποιους είστε; Με μας ή τους προδότες;

Εσείς οι νέοι, που οι εφιάλτες σας ετοιμάζουν το εφιαλτικότερο μέλλον!
Εσείς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που έχουν υποπολλαπλασιαστεί δραματικά οι αποδοχές σας!
Εσείς οι άνεργοι, που αλματωδώς πολλαπλασιάζεστε!

Για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των τοκογλύφων και οι μίζες των εφιαλτών!….

Ποια απόκριση δίνετε;

Κι εμείς-ανάμεσα στους ήρωες και τους εφιάλτες-ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας:

Θα συνεχίσουμε να είμαστε ξαπλωμένοι στον καναπέ μας; Ή στην πολυθρόνα του καφενέ μας, για να ρουφάμε το ναργιλέ μας, «εις υγείαν» των εφιαλτών και των τοκογλύφων!
Και θα παραμένουμε μοιρολάτρες και αδρανείς; Για να ροκανίζουμε και να αναχαράζουμε το «χόρτο», που μας προσφέρουν πλάι-πλάι οι απατεώνες της πολιτικής και της τηλεόρασης!

Πού πήγε ο ο σωκρατικός ορθός λόγος, η χριστιανική μας συνείδηση το νεοελληνικό μας φιλότιμο!

(Απ’ τους αγανακτισμένους της πλατείας Δημοκρατίας στο Αγρινίου).

Advertisements

One response to this post.

  1. ##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
    ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
    ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: