θέμα πατριωτικό!…

Καλώ, συχνά, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, το λαό να πάρει μέρος στις διαμαρτυρίες εναντίον του καθεστώτος της τροϊκανής ληστοκρατίας. Και μου λένε ότι πολιτικολογώ…

Και το λένε αυτό, γιατί συνήθισαν ν’ ακολουθούν, σαν τους τυφλούς στον άδη, κάποιες κομματικές ληστοσυμμορίες. Και να υπερασπίζονται, στο όνομα της κομματικής τύφλωσής τους, τους «δικούς» τους απατεώνες.

Κι ας μεθόδευσαν οι εκλεκτοί τους την χείριστη από καταβολής ελληνισμού προδοσία εναντίον της πατρίδας. Κι ας σπρώχνουν απτόητοι την πατρίδα στο βάραθρο της ολοκληρωτικής και τελειωτικής καταστροφής. Με το ξεπούλημά της. Και την παντοειδή υπονόμευση της πολιτισμικής της παράδοσης και την αποσάθρωση του κοινωνικού της ιστού.

Αλλά δεν είναι μόνο ο λαός, που εθελοτυφλεί. Είναι και πάμπολλοι κορυφαίοι παράγοντες. Και μάλιστα και εκκλησιαστικοί:

Την περασμένη Κυριακή (3-7-11) έγινε απ’ τη Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας μια εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κάρτα του πολίτη.
Με πολύ ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές οι εισηγήσεις. Από τον θαυμάσιο Προηγούμενο Μετεώρων π. Αθανάσιο και τον επίσης καταπληκτικό κ. Στάθη Αδαμόπουλο, εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης. Οι οποίοι αποκάλυψαν την, χωρίς επιστροφή, παγίδα της κάρτας του πολίτη, που οι φασίστες της παγκοσμιοποίησης επινόησαν, για να αλυσοδέσουν τους λαούς.

Στο τέλος αυτής της εκδήλωσης είπα σε κορυφαίο παράγοντα του εκκλησιαστικού χώρου ότι έπρεπε να γίνει μια παρόμοια εκδήλωση και για το Μνημόνιο.
Και τον άκουσα έκπληκτος να λέει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί η υπόθεση του μνημονίου «είναι θέμα καθαρά πολιτικό»!…

Και αναρωτήθηκα: Είναι δυνατόν οι κορυφαίοι εκκλησιαστικοί παράγοντες να μην έχουν καταλάβει ότι το κυρίαρχο θέμα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι το ένα ή το άλλο κλαφτοκαθεστώς και ληστοκαθεστώς. Αλλά η πατρίδα και η εκκλησία και ο λαός μας.
Που συστηματικά και μεθοδικά, υπονομεύονται. Απ’ τους ντόπιους εφιάλτες και τους διεθνείς τοκογλύφους. Προκειμένου να προωθήσουν τους σατανικούς σκοπούς του σιωνισμού και των πάσης φύσεως ορκισμένων εχθρών του ελληνισμού και το χριστιανισμού…
Και ότι, συνεπώς, το θέμα δεν είναι κομματικό, αλλά καθαρά πατριωτικό και εκκλησιαστικό. Όπως ήταν και το ’21. Όταν λαός και Εκκλησία πολέμησαν μαζί για την ελευθερία και την ανεξαρτησία!…
Και τα λένε αυτά οι εκκλησιαστικοί αυτοί παράγοντες, γιατί διστάζουν να ιδούν την πραγματικότητα και ν’ αποστασιοποιηθούν απ’ το καθεστώς της δικομματικής σαπιοκρατίας και των συνοδοιπόρων της. Με το οποίο έχουν, όπως φαίνεται, δεσμούς φανερής και κρυφής αλληλεγγύης και αλληλεξάρτησης.

Και δεν αποστασιοποιούνται τη στιγμή μάλιστα, που, οι εκπρόσωποι της σαπιοκρατίας δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Αφού ποδοπάτησαν το Σύνταγμα και κάθε έννοια δημοκρατίας. Και μετέβαλαν τα παιδιά του λαού, τους αστυνομικούς, από προστάτες του πολίτη σε δήμιους σε βάρος του λαού και προστάτες του καθενός προδότη και αλήτη.
Και έχουν και το απύθμενο θράσος να διαμαρτύρονται, γιατί , λέει, ο λαός-λίαν επιεικώς, προς το παρόν, φερόμενος- τους προπηλακίζει. Ενώ, αν ζούσαμε σε άλλες εποχές θα είχαν υποστεί συνέπειες ωσάν αυτές, που είχε υποστεί ο Μουσολίνι. Ή και ακόμη χειρότερες. Δεδομένου ότι ο Μουσολίνι δεν υπήρξε προδότης και υπονομευτής της πατρίδας του. Ούτε άθλιος μεταπράτης των περιουσιακών της στοιχείων και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Και τα λένε αυτά, για να παρουσιάζονται, από θύτες ανάλγητοι και απάνθρωποι, ως αναξιοπαθούντα θύματα.
Και δεν έχουν καταλάβει ότι έχει γίνει πασίδηλη η απροκάλυπτα εχθρική και προδοτική απέναντι στο λαό και την πατρίδα πολιτεία τους. Και ότι έχουν, πλέον, καταστεί με τη βάρβαρη συμπεριφορά τους οι μισητότεροι των εχθρών της Ελλάδας και του λαού της.
Και ότι η μόνη διέξοδος, που τους απομένει είναι να εξαφανιστούν το ταχύτερο δυνατό. Προτού φέρουν το λαό σε δυσκολότερη θέση…

Αλλά, δυστυχώς, επιμένουν στην αφροσύνη τους. Γιατί, όχι μόνο ένα μέρος του εθελόδουλου και εθελοτυφλούντος λαού, αλλά δυστυχώς και κορυφαίοι, ακόμη, εκκλησιαστικοί και κοινωνικοί παράγοντες, επιμένουν να εθελοτυφλούν. Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η αντιμετώπιση του καθεστώτος της εφιαλτοκρατίας δεν είναι θέμα κομματικό, αλλά καθαρά πατριωτικό. Κι ακόμη πιο πέρα εκκλησιαστικό. Και με την χριστιανική, αλλά και την αρχαιοελληνική έννοια.

Κι ότι πρέπει ν’ αστράψουν και να βροντήξουν οι άμβωνες και να σημάνουν τα καμπαναριά. Και να γεμίσουν οι πλατείες από ιερείς και αρχιερείς. Πλάι στους αγανακτισμένους πολίτες.
Για να αναχαιτισθεί το τσουνάμι των ληστάρχων της τοκογλυφίας και η πανούκλα της εφιαλτοκαρατίας. Που δολοφονούν και σταυρώνουν Πατρίδα και Εκκλησία…

Χωρίς ν’ αφήνουν ελπίδα για το φως κάποιας ανάστασης…

Παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

21 Σχόλια

 1. ΘΑ ΣΤΑΘΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ
  Αλλά δεν είναι μόνο ο λαός, που εθελοτυφλεί. Είναι και πάμπολλοι κορυφαίοι παράγοντες. Και μάλιστα και εκκλησιαστικοί:
  ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ !!!
  ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!

  ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ( ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ )

  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ !!!

  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ !!!

  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΝΤΑΙ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ !!!

  ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΝΟ ΑΠΟ 100 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !!!

  ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΕΣΜΑ !!!

  ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!

  ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!!

  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ Η ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ !!!

  ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ !!!

  ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ !!!
  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΛΕΦΤΑ!!! ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑ!!!

  ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΥΘΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!!!
  ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

  ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΥΣΟΣΜΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!

  ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ! ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ;;;

  ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ;;;

  ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ;;;

  ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ;;;
  ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ;;;
  ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;;;
  ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥΣ;;;
  ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΣΟΣΜΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;;;
  ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ;;;
  ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ!!!
  ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ;;;
  ΟΤΑΝ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ !!!
  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ;;;
  Η ΦΩΤΙΑ !!!

  Απάντηση

  • Posted by Μάνθος on Ιουλίου 8, 2011 at 11:09 πμ

   φιλαράκι, ό,τι κι αν παίρνεις σταμάτα το , γιατι σε χαλάει ασχημα!!!!!!!!

   αν θέλεις να έχουν έστω μια επίφαση πραγματικότητας αυτά που λες και οι κρίσεις που κάνεις, πρέπει απαραίτητα να έχεις συμμετέχει σε κάποιες διαδικασίες, στις οποίες -προφανέστατα- δεν έχεις συμμετέχει ή αν εχεις συμμετέχει το έκανες φορώντας του μανδύα του κατέχοντος τη μόνη αλήθεια!!!!!!!

   οι πλατείες έχουν γίνει χωνευτήρια διαφορετικών ανθρώπων , αντιλήψεων , συμπεριφορών, κοσμοθεωριών, στόχων……ο καθένας μας που βρίσκεται εκεί, βρίσκεται για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικά κίνητρα και κριτήρια!!!!

   ευελπιστώ ότι απ`αυτή τη διαδικασία θα γεννηθεί και θα προκύψει το καινούριο στην Ελληνική κοινωνία….το καινούριο που είναι ομως ταυτόχρονα και το κλασσικό!!!!
   και γιατί ειναι το κλασσικό? γιατί είναι η αλληλεγγύη, η αδελφικότητα, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός του διπλανού , η συγ-χώρεση όλων μας τέλος πάντων σε μια κοινωνία πραγματική και όχι σε μια «κοινωνία»-συνοθύλευμα ατομικοτήτων, όπως μεταμορφώθηκε η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία 30 χρόνια , μέσω του οικονομικού εκμαυλισμού της!!!!!!!!!!!

   φιλικά Μάνθος

   Απάντηση

 2. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουλίου 5, 2011 at 5:19 μμ

  @ olympia.gr,StinFora.com,το πιτσιρίκι

  Σας ευχαριστώ θερμά για την αναδημοσίευση του «θέμα πατριωτικό».

  Απάντηση

 3. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουλίου 5, 2011 at 5:29 μμ

  Ιωάννη

  Εγώ πιστεύω ότι οι αγανακτισμένοι βγήκαν στις πλατείες για την πατρίδα. Αλλά και για την επιβίωσή τους να βγήκαν δεν είναι κακό. Πάντως δεν πιστεύω ότι βγαίνουν στις πλατείες αυτοί, που νοιάζονται για το…χρυσό!,,,

  Εσύ πιστεύεις αυτά, που πιστεύεις; Την αλήθεια την ξέρει ο Θεός.

  Και πάντως ο Χριστός ήρθε στον κόσμο να σώσει το απολωλός.

  Απάντηση

 4. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουλίου 5, 2011 at 5:46 μμ

  από το «αιέν αριστεύειν»

  Ο Ιωάννης

  Αγαπητέ Παπα-Ηλία,
  και οι εκκλησιαατικού άνθρωποι είναι και είναι λογικό να κάνουν λάθη….. Απλά κάποια πράγματα έχουν και όρια…..
  Και φυσικά θα έρθει και η ώρα της κρίσης για αυτούς και εδω και μετά…..
  Μόνο που τα δικά τους είναι ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ και τα δικά μας ΑΓΝΟΗΜΑΤΑ…..

  Αυτό και μόνο έπρεπε να κάνει τους εκκλησιαστικούς αποφασιστικότερους στον αγώνα και όχι να είναι περισσότερο κότες από τον λαό και ανάξιοι σωτήρες της ψυχής του…

  Κρίμα στα ράσα που φοριούνται για κελεμπίες για να κρύβουν στομάχια….και δόξα στα ράσα που φθείρονται στον αγώνα….

  Μην σταματάς να τους πας κόντρα στα λάθη τους μέχρι να τα καταλάβουν!!!!!

  Απάντηση

 5. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουλίου 6, 2011 at 2:18 μμ

  @ netakias

  Τι άλλο μπορώ να σου πω από ένα μεγάλο ευχαριστώ!

  Παλεύουμε, όσο μπορούμε….

  Απάντηση

 6. Πατέρ Ηλία είμαι συγκινημένος όταν βλέπω άτομα σαν και εσάς του απλού κλήρου να δίνεται τις μάχες σας για την ελευθερία της πατρίδος μας.
  Σε μια κοινωνία που μας θέλει φοβισμένους και ξεπουλημένους εσύ κάνεις την αρχή

  Απάντηση

 7. ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΦΥΣΙΚΑ
  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/07/blog-post_759.html

  Απάντηση

 8. Θα σου αφιερώσω ένα υπέροχο τραγούδι

  Απάντηση

 9. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουλίου 6, 2011 at 9:21 μμ

  @ johndoctor

  Κάνουμε ο, τι μπορούμε. Η σημασία του τι κάνουμε δεν εξαρτάται από τη βαθμίδα, στην οποία το κατεστημένο μας τοποθετεί. Αλλά από την καθαυτή αξία των προσπαθειών μας.

  Ευχαριστώ για τα καλά σας τα λόγια. Είναι τονωτικές ενέσεις στο μοναχικό και ανηφορικό μας δρόμο.

  Απάντηση

 10. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουλίου 6, 2011 at 9:35 μμ

  Γιώτα

  Ευχαριστώ για τα δώρα σου. Και ιδιαίτερα για τα τραγούδια του Ξυλούρη. Γιατί άκουσα περισσότερα από ένα.
  Σχετικά με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσία έχω γράψει πάμπολλα, πριν 24 χρόνια (1987). Και μαζί με λίγους άλλους παπάδες κάναμε αγώνα, σχετικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί η δεσποτοκρατία επιστράτευσε, όχι μόνο τη ΣΙΑ, αλλά ακόμη και την Τουρκία. Όμως….

  Σήμερα σκέφτομαι και το άλλο: Θα πήγαινε η περιουσία αυτή στο λαό ή θα γινόταν λεία των λαμογιών; Όπως και τόσα άλλα!…

  Απάντηση

 11. ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ ΣΟΥ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο JOHNDOCTOR
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
  ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

  Απάντηση

 12. ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΟΥ

  Απάντηση

 13. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουλίου 6, 2011 at 10:20 μμ

  Γιώτα

  Και πάλι θερμά σ’ ευχαριστώ!

  Απάντηση

 14. Posted by Βαγγέλης on Ιουλίου 11, 2011 at 8:44 μμ

  Πάτερ Ηλία, πότε η Εκκλησία θα πει να μην παραλάβουμε τη Κάρτα του Πολίτη;

  Κάρτα του Πολίτη: Τσιπαρισμένα ζώα στο στάβλο της παγκοσμιοποίησης
  http://resaltomag.blogspot.com/2011/07/blog-post_1501.html

  Οι αναγνώστες σχολιάζουν
  http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/05/blog-post_22.html

  Απάντηση

 15. Posted by papailias on Ιουλίου 13, 2011 at 9:45 μμ

  Από το Θάνο και την Εύη:

  4 σχόλια:

  Ανώνυμος είπε…

  Γειά σου παπά μου!
  Γειά σου τσολιά μου!
  Άμα σε δω, θα σε σφίξω στην αγκαλιά μου!

  😉
  06 Ιούλιος, 2011 22:27
  Ανώνυμος είπε…

  Πες τα παππούλη μου. Ν’ αγιάσει το στόμα σου!

  07 Ιούλιος, 2011 12:41

  Ανώνυμος είπε…

  Μη φοβασαι πατερ ο Βενιζελος δεσμευτηκε καμια περικοπη στα εισοδηματα και στους μισθους των ιερεων, κορακας κορακου ματι δεν βγαζει βλεπεις. Προβατα ευτυχειτε!!, οι πατριωτες της τσιχλοφουσκας θα προσευχονται αεναως για σας….. αρκει το παγκαρι να ‘ναι απειραχτο!!. JOEY RAMONE.

  07 Ιούλιος, 2011 15:35

  cummulus είπε…

  @ Ἀνώνυμο 15:35

  Φίλε, αὐτά μᾶς τάπαν κι΄ἀλλοι. Τίποτα πιό καινούργιο ἔχεις;

  08 Ιούλιος, 2011 03:34

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: