Ο Καζάκης στο Αγρίνιο


Τη Δευτέρα (20-6-2011) τρεις πανεπιστημιακοί(οι νομικοί κ.κ. Γεώργιος Κασιμάτης και Κώστας Μπέης) και ο επίτιμος καθηγητής φιλοσοφίας κ. Τέζας μίλησαν στο Αγρίνιο σχετικά με το μνημόνιο.
Τόνισαν την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου αλλά δεν είχαν να προτείνουν λύσεις. Υποστηρίζοντας ότι η μόνη ελπίδα μπορεί να προέλθει από τους αγανακτισμένους της πλατείας, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν ακόμη και μέχρι την επανάσταση….
Την Παρασκευή (24-6-2011), ώρα 8.30΄ο κ. Δημήτρης Καζάκης θα μιλήσει στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο με θέμα «ελληνική οικονομία και χρέος».
Ο κ. Καζάκης είναι ο καλύτερος, απ’ όσο γνωρίζουμε οικονομικός αναλυτής. Είναι ένας νέος άνθρωπος, που ξέρει τι του γίνεται και ξέρει τι λέει. Και έχει να προτείνει και λύσεις εξόδου απ’ την τοκογλυφική παγίδα, βιώσιμες και σωτήριες για την Ελλάδα και το λαό της.
Δεν έχει καμιά σχέση με τους απατεώνες μπλαπλάδες του δικομματισμού και τους συνοδοιπόρους τους. Οι οποίοι, όχι μόνο δεν ξέρουν τι λένε, αλλά και ούτε θέλουν να βρουν κάποια λύση. Και με τις κατά συρροή απάτες τους μας οδηγούν απ’ το κακό στο χειρότερο.
Διότι έχουν συμφωνήσει με τους διεθνείς φαρισαίους της τοκογλυφίας την προδοσία και σταύρωση της Ελλάδας και του λαού της.
Όσοι, λοιπόν, θέλουν να ξέρουν την πραγματικότητα και όχι να εθελοτυφλούν, ακολουθώντας τους απατεώνες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, έχουν ιερή υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα να μάθουν την αλήθεια.
Και στη συνέχεια ρωτώντας τη συνείδησή τους να πράξουν ανάλογα.

Παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

8 Σχόλια

 1. Βαρεθηκα τις βαρούφες του βαρουφάκη

  Απάντηση

 2. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουνίου 22, 2011 at 6:19 μμ

  Το λογοπαίγνιο έξυπνο.
  Αλλά εγώ δε βρίσκω κάποιον άλλο,
  που να μπορεί να πει πόσο
  κάνουν δύο και δύο.
  όλοι οι άλλοι ξύνουν αμήχανα την
  ελλιποβαρή κεφάλα τους.
  Κι ας έχουν τίτλους φανταχτερούς
  και άλλα κουραφέξαλα.

  Απάντηση

 3. Posted by Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου on Ιουνίου 22, 2011 at 7:20 μμ

  Αγαπητέ φίλε,
  Συχνά-πυκνά παρακολουθώ τον ψυχικό σπαραγμό σας, που είναι ο σπαραγμός ενός ολόκληρου λαού και σέβομαι απέραντα την αγωνιστική σας διάθεση. Επιτρέψτε μου αν θέλετε δυο λόγια εδώ.
  Εάν συμφωνείτε ο η πατρίδα είναι κατά κύριο λόγο ο λαός της, θα υπογραμμίσω την προτροπή σας. Ναι, «έχουν ιερή υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα να μάθουν την αλήθεια.» Πιστεύω μάλιστα ότι ο πολύ αξιόλογος κ. Καζάκης δεν έχει λόγους να μη την πει.
  Η αλήθεια λοιπόν ή μέρος της, αν θέλετε, χωρίς ιδιαίτερες πολυλογίες:
  Δεν μας έκλεψαν κάποιοι μεγαλοαπατεώνες-λαμόγια, κάποιοι επίορκοι και απάτριδες (μόνο) αλλά ένα ολόκληρο σύστημα απάτης. Η «παγκόσμια πολυβαρβαρική κυνωνία» λέγεται καπιταλισμός και παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου. Η καταστροφή είναι απότοκη του Μάαστριχτ κατά κύριο λόγο.
  Έτσι, για να μην ομολογηθεί το «μέγα, αποτρόπαιο μυστικό», οι κυβερνώντες μάς βομβαρδίζουν ολημερίς με τερατώδη ψέματα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του μεγάλου κρατικού χρέους και εκβιάζουν τους εργαζόμενους να υποταχθούν στα αντιλαϊκά τους μέτρα, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς πιο είναι το χειρότερο για τον άνεργο ή τον μερικώς απασχολούμενο με 300 και 400 ευρώ το μήνα, αλλά τα ψέματα με το χρέος πρέπει να τελειώνουν.
  Πρώτο: Είναι ψέματα ότι οι αμοιβές των εργαζομένων ευθύνονται για το δημόσιο χρέος. Αντίθετα, με δεδομένο ότι η πολιτική περιορισμού των μισθών των εργαζομένων συνδυάζεται πάντα με μέτρα που διευρύνουν τα προνόμια και τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου, όποτε κηρύσσονται οι μισθοί σε διωγμό πάντα διογκώνεται και το κρατικό χρέος.
  Παράδειγμα Α: Το 1985-’87, με το λεγόμενο σταθεροποιητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύτηκαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι αυξήσεις σε μισθούς για δύο χρόνια. Κι όμως, ενώ το κρατικό χρέος το 1984 ήταν 5,5% του ΑΕΠ, το 1988 εκτοξεύθηκε στο 15,8% του ΑΕΠ.
  Παράδειγμα Β: Το 1992 το κρατικό χρέος είχε φτάσει τα 45,7 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικαλούμενη τα δημοσιονομικά, επέβαλε τη γνωστή πολιτική του «0+0=14%» παγώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις για ολόκληρο το 1993. Κι όμως, το 1994, το δημόσιο χρέος είχε ήδη φτάσει τα 82,4 δισ. ευρώ. Παρόμοια ήταν και η εικόνα που υπήρξε με το πάγωμα των μισθών της ΝΔ, το 2009, όταν το κρατικό χρέος από 260 δισ. την προηγούμενη χρονιά, ξεπέρασε τα 300 δισ. Ευρώ
  Δεύτερο: Είναι ψέματα ότι οι αμοιβές των εργαζομένων συμβάλλουν στη διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Τα ελλείμματα μεγαλώνουν από το τεράστιο φαγοπότι που έχουν στήσει γύρω από το δημόσιο κορβανά διάφορες μερίδες του κεφαλαίου, οι εκπρόσωποι των οποίων θησαυρίζουν χάρη στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  Παράδειγμα Α: Οι χρονιές 2000-2008 αποτέλεσαν την περίοδο της μεγαλύτερης κερδοφορίας που έχουν παρουσιάσει ιστορικά ελληνικές επιχειρήσεις, με τα επίσημα κέρδη να πολλαπλασιάζονται κατά δεκάδες φορές. Την ίδια στιγμή όμως, τα ελλείμματα αυξήθηκαν χάρη στην πολιτική φοροαπαλλαγών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αφού οι φόροι που πλήρωσαν οι κεφαλαιοκράτες το 1999 ήταν της τάξης των 4,3 δισ. ευρώ, ενώ το 2008 διαμορφώθηκαν σε μόλις… 5,4 δισ. ευρώ.
  Παράδειγμα Β: Ακόμα κι αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι η συνεχής μείωση των κρατικών εσόδων οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν πληρώνουν φόρους, τα ελλείμματα του Δημοσίου διευρύνονται εξαιτίας της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, για την οποία πληρώνουμε αστρονομικά ποσά για τόκους και χρεολύσια. Χωρίς τόκους και χρεολύσια σχεδόν ΟΛΟΙ οι κρατικοί προϋπολογισμοί, μέχρι και το 2008, ήταν πλεονασματικοί.
  Αυτοί θα συνεχίσουν την παραπληροφόρηση και τον καθημερινό εκβιασμό. Εμείς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, να το πιστέψουμε μέχρι τέλους, ότι οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε δεκάρα σε κανέναν απολύτως. Εκείνοι μας χρωστάνε και μας χρωστάνε τα πάντα!
  Πρέπει όμως να σταματήσουν κάποτε τα ψέματα και ν΄ αρχίσουν να λέγονται τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

  Με τιμή

  Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

  Απάντηση

 4. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουνίου 22, 2011 at 9:50 μμ

  Κωνσταντίνε

  Συμφωνούμε απόλυτα!
  Ευχαριστώ για το εξαιρετικά τεκμηριωμένο σχόλιό σας

  Απάντηση

 5. Φαίνεται ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί. Καμιά ανησυχία.
  «Ειδική δέησις» Ανθίμου προς τον Άγιον Θεόν, η οποία μετεδόθη και τηλεοπτικώς:
  «Ενώπιον της µεγαλωσύνης Σου και της παγγνωσίας Σου, Κύριε ο Θεός ηµών, οµολογούµεν ότι εσφάλαµεν ως Κράτος και ως λαός κατά την διαχείρισιν των εµπιστευθεισών ηµίν οικονοµικών και χρηµατικών ευεργεσιών», διότι η κυβέρνησις «πρέπει να πετύχει» την σωτηρίαν ημών…

  Απάντηση

 6. Μην το χάσετε!

  Απάντηση

 7. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουνίου 24, 2011 at 6:38 μμ

  @ Για τον κ. Άνθιμο

  «Τρία πουλάκια κάθονταν στου Μαμωνά τη ράχη…».

  @ Για τη Λιάνα; Όπως πάντα καυτερή και κοφτερή…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: